Cok sagol cnm insallah sizin sislik ne kadar surdu bizim cok sis ya dr siscek dedi ama benim icim gidiyo oyle gorunce bide sen kac gun sonra yikadin dr carsamba yika dedi ama nasil yikicam hic bilmiyorum bisey olur diye odum kopuyo
kızım 6 ay 12 günlük ve biz hala 1 numara mama kullanıyoruz, evdeki mama büyük kutuydu bitince 2 numaraya geçerim diyodum eşim yine 1 numara mama almış, araştırmış, 1 numara mamanın 1 yaşına kadar kullanılabileceğini, aslında 1 numara mamanın besin değerlerinin daha fazla olduğunu, 2 ve 3e geçtikçe şişmanlatsın diye şeker oranı arttığını ve daha uzun süre tok tutsun diye nişasta oranının arttığını ama besin değerlerinin azaldığını söylüyo, yanlış bişey yapmak istemiyorum hala 1 numara mama kullanan var mı, sizler ne kullanıyosunuz, bu konuda bilgisi olan var mı...
endişe etme hiç cnm bişiy olmaz.
biz sünnetten sonraki dördüncü gün yıkadık.
sonra hergün yıkadık suyla temas etmesi daha iyi demişti doktorumuz.
hemde mikrop kapmaz.
şişlik yaklaşık 10 gün sürdü ama çok abartı bi şişlik yoktu bizde
gün geçtikçe normale dönecek merak etme :)
canım ben de hala 1 numara kullanıyorum, benimkiler 6 ay 20 günlük
ev yoğurdundan maya alıp yoğurt mayalamaya başlamıştım, dün yoğurdu kızıma yedirmek için ılınsın diye kaynar suyun içine koyup biraz fazla bekletince kesildi, sonra evdeki son kavanoz yoğurdu yedirdim mayalık yoğurdumuz kalmadı, bugün yoğurt veremiycem kızıma ama yenşden mayalamak için hazır yoğurtlardan kullansam olur mu, siz neyle mayaladınız ilk, hazır yoğurtla mayalayan var mı...
Slm kızlar aranızda bebeğinde reflüsü olan var mı? Benim kızımın reflüsü var bugün fışkırırcasına kustu boğuluyordu yavrum ağzından burnundan fışkırdı resmen herzaman değilde arada bu şekilde kusuyor acaba reflüdenmi yoksa yediği bileymiş yaramıyo
Anladim cnm biz pzt olduk dr carsamba yikayin dedi.
Sizin sargi filan var miydi biz gazli beze krem surup kapatiyoruz ama kremi cok mu surdum bilmiyorim kipkirmizi orasi daha surmeyincede yapiscak diye korkuyorum kabuk tutmasi ne kadar suruyoki acaba dr bardak kapatabilirsiniz dedi bugun banyodan sonra bardak mi kapasam diyorum offff erkenden olsun bitsin dedik ama ben cok telas yaptim bide altini alirken agliyo elletmek istemiyo hic
Kızlar bebeklerınızı kac saat arayla beslıyorunuz ve kac ml??? Özellikle gece yatmadan önce ne kadar neyle besliyorsunuz yazın lütfen hele de gece az uyanan bebeklerın anneleri lütfen yardımmmmm...yatmadan kasık maması yedırıp ustune emzırıyorum ama gene uyanıyor aglıyor saat bası bazen yarım saatte bir kalkıyor ve meme emmeden susup uyumuyor 6.5 ay oldu artık uykusuzluktan hasta olacagım sanırım sureklı basım dönüyor... Nasıl uzun uyutacagım ben bu cocugu uzun derken en azından 3 saat deliksiz mesela
ev yoğurdundan maya alıp yoğurt mayalamaya başlamıştım, dün yoğurdu kızıma yedirmek için ılınsın diye kaynar suyun içine koyup biraz fazla bekletince kesildi, sonra evdeki son kavanoz yoğurdu yedirdim mayalık yoğurdumuz kalmadı, bugün yoğurt veremiycem kızıma ama yenşden mayalamak için hazır yoğurtlardan kullansam olur mu, siz neyle mayaladınız ilk, hazır yoğurtla mayalayan var mı...
cnm biz kesinlikle pipiye hiçbirşey değdirmedik.
bu yüzden gazlı bez kullanmadık
bişiy temas edince acır ağlar elbet.
kırmızı olması normal küçükte olsa bi operasyon geçirdi sonuçta.
kırmızılık çabuk geçiyor merak etme.
biz kağıt kahve bardakları var ya onun altını kestik
iki ucuda açık kaldı yani.kremi sürünce onu kapattık 4 gün.
hatta bunada "pipi kapağı" diye isim bile verdik :)))
böylece hiçbirşeye bezine bile temas etmedi pipisi.
değmediği için acımadıda..altını açtığımız zaman hiç ağlamadı canı yanmadı.
sana şu kadar söyliyim.bizim bir hafta içinde kabuk tuttu şişliği inmeye başladı
10 gün sonra herşey normale döndü.
sadece hijyen tutmalısın.bezini daha sık değiştir
bide kullanıyormusun bilmem ama batikon kullanamanı tavsiye ederim.
her altını açtığında batikon damlat pipisine.
biz batikonuda kremide 4 gün kullandık.
altını alırkan telaş yapmadan düzgünce temizleyip hijyen olmasını sağlarsan
1 hafta sonra birşey kalmıcak emin ol cnm :)
Az once yikadik bizde bende bardak kapadim siz nasil.krem kullandiniz direk pipiye surdunuz dimi dr bize gazli beze kremi surup kapamamizi soyledi bende oyle yaptim hep bugun banyodan sonra bardak kapadim batikonuda kakasi bulasirda kullan dedi iyice kafam.karisti valla elimden geleni yapiyorum telas yapmadan temizliyorum ama sonrasinda hep iyilesmicek galiba nolcak ne bitcek diye hep bi telas var
Kızlar bebeklerınızı kac saat arayla beslıyorunuz ve kac ml??? Özellikle gece yatmadan önce ne kadar neyle besliyorsunuz yazın lütfen hele de gece az uyanan bebeklerın anneleri lütfen yardımmmmm...yatmadan kasık maması yedırıp ustune emzırıyorum ama gene uyanıyor aglıyor saat bası bazen yarım saatte bir kalkıyor ve meme emmeden susup uyumuyor 6.5 ay oldu artık uykusuzluktan hasta olacagım sanırım sureklı basım dönüyor... Nasıl uzun uyutacagım ben bu cocugu uzun derken en azından 3 saat deliksiz mesela
gece 10-10 buçuk gibi gece mamalarından yapıp veriyorum içine 2-3 çay kaşığı pekmez koyup, 3-4 saat sonra uyanıyo mama yapıyorum 100 cc içerken uyuyakalıyo çoğu zaman bitiremiyo 70-80 falan içiyo, 3 saat sonra falan yine uyanıyo, yine 100 cc mama yapıyorum yine içerken uyuyakalıyo bazen 40 bazen 60 bazen 80 bazen de tamamını içebiliyo... sonra 8 buçuk gibi tamamen uyanıyo yine 100 cc mama yapıyorum bunu bitirmiyo genelde... sonrasında 10da falan meyvesini verip normal güne devam ediyorum bi ek gıda bi mama şeklinde... gün içinde içtiği mamaları not ediyorum günde 500 ccyi tamamlamaya çalışıyorum tamamlayabiliyodu 500-600 arası içiyodu günde ama şimdi bikaç gündür 500 ü tamamlayamıyoruz bakalım düzelir inşallah...
bikaç hafta öncesine kadar sadece anne sütüyle besliyodum o zaman da gecede aynı saatlerde kalkar emerdi canım...
benim oğlum yatmadan önce emiyor sadece.
başka bişi yemiyor
zaten emerkende uykuya dalıyor gece uykusu başlıyor.
deliksiz 4 saat uyuyor,bazen 5 saat..
uyanıp bir daha emiyor ama azıcık emiyor..doyduğunu zannetmiyorum alışkanlıktan kalkıyor
sonra yine uyukalıyor bi 3 ya da 4 saat filan daha uyuyor.
uzun zamandır böyleyiz biz..
karnının tokluğuyla açlığıyla alakası yok bence cnm
bazı bebek uzun uyumaz huyu böyledir.
benim eltimin oğluda 5.5 aylık gece onun oğluda hiç uyumuyor
saat başı kalkıyoruz diyor..
bana soruyor sen napıyorsun diye özel bişi yapmıyorum diyorum.
yani bebeğin huyu böyledir inşallah büyüdükçe düzelir diyorumm
çünkü gerçekten çok zor uykusuzluk anneler için..
ama benim oğlanda gündüz uyumaz.en uzun uykusu yarım saat.
oda günde 2 ya da 3 kere..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?