Canim baya oldu ama sen gecenlerde bebislere ayakkabi aldim demistin pediped marka miydi ilk adim.olarak mi aldin bide kac numara aldin ?
arkadaslarim merhaba.ben size biseyler daniscaktim. Oncelikle kizim bikac gun sonra 6 ayi bitiriyo.bugun ona bildircin yumurtasi aldim.bi zarari varmidir. Yoksa ne kadar haslamaliyim? 2. Sorum suzme peynir aldim.faydalimidir? Geceden suda bekletme gibi bi isleme gerek var midir ? 3. Sorumsa yogurtu nasil mayalamaliyim. Miktar olarak bilemedim ne kadar sute ne kadar yogurt bi gunluk. Ve ne kadar surede mayalanir. Baya bi bilgisizim.cok tesekkurler canlarim simdiden.ve kizim asla ama asla sebze tahil yemiyo ne yapmalıyhm
kızlar bebeklere hergün kahvaltı , meyve, yoğurt, sebze, çorba , kaşık maması veriyor musunuz ? fazla değil mi bu kadarı ve anne sütünü veya devam sütünü hangi aralarda veriyorsunuz?
arkadaslarim merhaba.ben size biseyler daniscaktim. Oncelikle kizim bikac gun sonra 6 ayi bitiriyo.bugun ona bildircin yumurtasi aldim.bi zarari varmidir. Yoksa ne kadar haslamaliyim? 2. Sorum suzme peynir aldim.faydalimidir? Geceden suda bekletme gibi bi isleme gerek var midir ? 3. Sorumsa yogurtu nasil mayalamaliyim. Miktar olarak bilemedim ne kadar sute ne kadar yogurt bi gunluk. Ve ne kadar surede mayalanir. Baya bi bilgisizim.cok tesekkurler canlarim simdiden.ve kizim asla ama asla sebze tahil yemiyo ne yapmalıyhm
ya gerçekten bana da fazla geliyodu, geçen ay iki çay bardağı ek gıda veriyodum, meyve ve sebze püresi, o zaman günde 500cc-600 cc arası mama içebiliyodu, şimdi bu ay bi çay bardağı da yoğurt eklendi o yüzden bi gün boyunca içtiği mama 400-500 cc arasında, 500 ccyi tamamlatamıyorum çoğu kez, doktorumuz kahvaltıya bu ay daha başlama demişti bi de ona başlasaydık içeceği mama iyice azalırdı... ama 6 buçuk aylık olduk nerdeyse biz, o yüzden bikaç gün sonra yumurta tattırmaya balıycam küçük küçük, düzenli olarak kahvaltı vermeyeceğim ama 6.ay bitene kadar kahvaltıda verebileceğim şeyleri tek tek azar azar tattırıp alıştıracağım ki 7.ayda direkt öğün olarak verebileyim... bu ay biraz daha mama içmesini daha faydalı buluyorum...
canım, sorularının çoğunu ben de yanıtlayamayacağım ama yoğurt yapımıyla ilgili bildiğimi söyleyeyim, günde bi çay bardağı yoğurt yedirmen yeterli, küçük hazır mama kavanozlarına yaparsan pratik olur, onlar bi çay bardağından bi parmak kadar fazla alıyo ölçersin sen de, ben marketten aldığım günlük inek sütünü kaynatmadan el dayanacak sıcaklığa gelene kadar ısıtıyorum, 3 kavanoz yapıyorum onlara bölüştürüyorum, kavanozları tam doldurmuyorum, bi kasade her bir kavanoz için bi çay kaşığı kadar yoğurt mayasını ısıtılmış sütle karıştırıp kavanoza ekliyorum, kapaklarını kapatıp bezlere tek tek sarıp sonra hepsini büyük bi bezle tekrar sarıp yerinden oynatmadan 10-12 saat bekletiyorum, sonrasında kapaklarını açmadan çok oynatmadan dolaba kaldırıyorum, orda da en az bikaç saat mümkünse biraz fazla bekletip 3 gün boyunca kullanıyorum... püf noktası sütün 42 derecede ısınmış olması, kavanozların sarsılmadan bekletilmesi, ve iyice sarılıp 42 derecelik ısıyı mümkün olduğunca iyi koruyabilmesi, ilk yaptığım çok başarılıydı ama sonraları biraz sulu oldu benimkiler ama sebebi sanırım 42 derecelik ısıyı koruyamamam...
Az once yikadik bizde bende bardak kapadim siz nasil.krem kullandiniz direk pipiye surdunuz dimi dr bize gazli beze kremi surup kapamamizi soyledi bende oyle yaptim hep bugun banyodan sonra bardak kapadim batikonuda kakasi bulasirda kullan dedi iyice kafam.karisti valla elimden geleni yapiyorum telas yapmadan temizliyorum ama sonrasinda hep iyilesmicek galiba nolcak ne bitcek diye hep bi telas var
kızlar bebeklere hergün kahvaltı , meyve, yoğurt, sebze, çorba , kaşık maması veriyor musunuz ? fazla değil mi bu kadarı ve anne sütünü veya devam sütünü hangi aralarda veriyorsunuz?
valla ne biliyim ya , bazen tamam diyorum gayet sağlıklı çocuğum bazende bi bakıyorum herkesin 4 aylık değerleri bu, içimi sarıyo bi fenalık. bizim baş çevresi 32 doğmuştu 40 oldu şükür kaç doktora götürdüm söyledim hepside normal diyo anlamıyorum ki internetten bakıyorum en alt sınır , hatta bazısına göre sınırında altı ama hiçbir dr tuhaf bakmıyor normal diyolar, nöroloğa gittik 3. ayında dr bizim baş çevremizide ölçtü babasınınkide baya küçük çıktı genetik dedi. ama Allahım korusun ya aklıma kötü kötü şeyler geliyor offf... içimi nasıl rahatlatacam bilmiyorum... bu şekilde çocuk büyüyene kadar ben rahat olmam,
canım normal olan bu aylardaki bebeğin 7-en geç 8de gece uykusuna yatmış olmasıymış. bemin oğlum da 7buçuk gibi uyuyo sabah 6-6buçuk gibi kalkıyo. yatış saatini ileri almayı ben de düşünmüştüm ama normalin bu olduğunu öğrenince vazgeçtim.Benim bebegimde 8 de gece uykusuna geciyor sabah da 6 7 arasi kalkar tabi gece de uyanir. Dikkat ettim gec 10 11 gibi yatirdigini soyleyen annelerin bebekleri 8 9 akadar uyuuyuyormus. Biz de gece uykusu saatini ileriye mi alsak?
ya ben bütün ek gıdalara başladım 5 aylıktan beri , şimdi hepsini alıyo ama anne sütüne fırsat gelmiyor devam sütüde veriyorum . bide benim kız öyle pat diye meme almaz. uykuya geçerken sadece . ek gıda verip sonrasında uyuduğu için emzirsem fazla gelir diye bu sefer ben emziremiyorum bi sabah uyandığında bi kere de gündüz bide gece ve 500 cc yi kesinlikle bulmuyor. bi de sebze püresi verdiğim zaman çorba vermeyim diyorum. sizler nasıl ayarlıyosunuz.
Merhaba,
Yogurduda bardaklara yapiyorum (bir bardak 100ml). sutu isitip bardaklara dolduruyorum, her bardaga bir tatli kasigi yogurt koyup karistiriyorum guzelce ve makinaya koyuyorum. 6saatte tutuyor makinada, bitince cikarip hemen dolaba koyuyorum. Son defasinda benim makinanin sutu kendinin isittigini farkettim ve bir bardagi isitmadan mayalayip koydum, gayet guzel tuttu, bundan sonra isitmadan koyucam:)))
Kilosunu yapisini bu kadar onemseme eger uzulecek olsam benim kahrimdan olmem gerekirdi hala cok kucuk....ay sonu 6.ay bitecek ve sanirim kilosu 6.500 falan olacak boyuda normal hele kafasi kucuk turp gibine yapalim birgun hepsi buyuyecek onemli bir gerilik oldugunda doktor zaten soyluyor....
Benim en buyuk sorunum yogurt ve meyve yediremiyorum...hadi yogurdu corbaya koyuyorumda meyve asla yemiyor...offf offffff.....
canım normal olan bu aylardaki bebeğin 7-en geç 8de gece uykusuna yatmış olmasıymış. bemin oğlum da 7buçuk gibi uyuyo sabah 6-6buçuk gibi kalkıyo. yatış saatini ileri almayı ben de düşünmüştüm ama normalin bu olduğunu öğrenince vazgeçtim.
bu arada ek gıda meselesinde; 12 aya kadar (en azından 9. ay bitimine kadar) ana gıda anne sütü/yoksa devam maması (günde en az 500 ml), ek gıda 2 çay bardağını geçmeyecek... biz zaten daha başındayız ek gıdaya geçişin, ben buna uygun gitmeyi umut ediyorum...
6 ay kontrolümüzden geldik.
7,5kg
69cm
ama çok sıkıntılıyım bişey yediremiyorum. ağzını bir kapatıyor açmıyor. ağlarken bile kapalı ağlıyor. çıldıracağım.
süt içmek istiyor sürekli.
üstelik 4.aydan beri ek gıdaya geçtik.
ilk başlarda daha iyiydi.
şimdi sevmiyor.
çorbaları tiksinerek yutuyor. neredeyse kusacak.
bu arada bu ay biz de soğana geçtik.
dün soğanlı etli sebze çorbası yaptım bugun öğlen annem verecek bakalım neler olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?