2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bugün itibariyle 6 ay 19 günlüğüz...7600 gr 66 cm boyuumuz kafa çevremiz de 45 cm civarı
çok hareketliyiz tutamıyorum artık kucağımda bile azıcık boş bulunsam allah korusun yere düşecek ya da geriye atacak kendini tırtıl gibi kıvır kıvır
yürüteç aldık baby max ne çok hafif ne çok ağır önce yengeç modundaydı şimdi öne gelmeye başladı ama çok koymuyorum içinde en fazla 5 dk tuttum o da çok acil bir işim olursa
gece uykusu konusu konuşulmuş bizim ki en geç 9 da gece uykusuna yatar gece de 4-5 kez kalkar bu aralar devamlı dönmek istiyor yatarken sonra beşiğin kenarına toslayıp hamle yapamayınca mızıldanıyor kalkıp emziriyorum yatıyor ama arada 4 gibi tamamen uyandığı da oluyor bir bakıyorum gözler fıldır fıldır beşiğinde konuşuyor
beslenmeye gelince sabah 6-6.30 da kalkar tekrar 9.30 da yatana kadar emziririrm uyandıktan 1 saat sonra kaşık mama veriyorum içine pekmez katıyorum sonra gene emer aralıklarla öğleden sonra tekrar 1 saat kadar uyur uyanınca yoğurt yedirrim bazen sade bazen muz rendelerim içine akşam üzeri meyve yedirrim tabi yine devamlı aralarda emer en son akşam 7.30 gibi sütle pirinç unu yapıyorum onu yer ve geceye yatar... şimdilik böyle tabi sıra çorbalara geldi ben yavaş yavaş geçiş yapıyorum kızım biraz hassas

arkadaslarim merhaba.ben size biseyler daniscaktim. Oncelikle kizim bikac gun sonra 6 ayi bitiriyo.bugun ona bildircin yumurtasi aldim.bi zarari varmidir. Yoksa ne kadar haslamaliyim? 2. Sorum suzme peynir aldim.faydalimidir? Geceden suda bekletme gibi bi isleme gerek var midir ? 3. Sorumsa yogurtu nasil mayalamaliyim. Miktar olarak bilemedim ne kadar sute ne kadar yogurt bi gunluk. Ve ne kadar surede mayalanir. Baya bi bilgisizim.cok tesekkurler canlarim simdiden.ve kizim asla ama asla sebze tahil yemiyo ne yapmalıyhm

Canim baya oldu ama sen gecenlerde bebislere ayakkabi aldim demistin pediped marka miydi ilk adim.olarak mi aldin bide kac numara aldin ?

Canim baya oldu ama sen gecenlerde bebislere ayakkabi aldim demistin pediped marka miydi ilk adim.olarak mi aldin bide kac numara aldin ?

canım markanın adı bobux
ilk adım ayakkabısı
kızıma 18 oğluma 19 numara aldım, henüz kullanmaya başlamadık inşallah iki ay kadar sonra yavaş yavaş giyeriz

Cerencim,
sorularının cevabını ben de sabırsızlıkla beklemekteyim.

kızlar bebeklere hergün kahvaltı , meyve, yoğurt, sebze, çorba , kaşık maması veriyor musunuz ? fazla değil mi bu kadarı ve anne sütünü veya devam sütünü hangi aralarda veriyorsunuz?

Merhaba güzel anneler...

Dün 6. ay aşımızı olduk. Çok şükür gece ateşi çıkmadı kızımın. Aşıdan önce ve akşam dolven verdim. Cesaret edemedim ateşi çıkınca vermeye...

Bu aralar nedense fırsat bulup okuyamıyorum yazılanları. Kızımdan fırsat bulabilirsem bir geçmiş yapayım....

Asyaazra ben bugün 10 gibi kahvaltı yaparken kızıma biraz domates, yumurta ve peynir verdim. 15.00 gibi yarım armut rendeleyip verdim ( yarıdan biraz fazla yedi) 18.00 gibi 3 yemek kaşığı yoğurt verdim. Onun dışında anne sütü veriyorum. genelde bu şekilde 3 ek gıda veriyorum. yada iki defa yani kahvaltı ve sebze çorbası gibi. öyle herşeyden bende vermedim hiç. belki ek gıdaya erken başlayanlar artırmış olabilir menü çeşidini.

Son düzenleme:
kızlar bebeklere hergün kahvaltı , meyve, yoğurt, sebze, çorba , kaşık maması veriyor musunuz ? fazla değil mi bu kadarı ve anne sütünü veya devam sütünü hangi aralarda veriyorsunuz?

ya gerçekten bana da fazla geliyodu, geçen ay iki çay bardağı ek gıda veriyodum, meyve ve sebze püresi, o zaman günde 500cc-600 cc arası mama içebiliyodu, şimdi bu ay bi çay bardağı da yoğurt eklendi o yüzden bi gün boyunca içtiği mama 400-500 cc arasında, 500 ccyi tamamlatamıyorum çoğu kez, doktorumuz kahvaltıya bu ay daha başlama demişti bi de ona başlasaydık içeceği mama iyice azalırdı... ama 6 buçuk aylık olduk nerdeyse biz, o yüzden bikaç gün sonra yumurta tattırmaya balıycam küçük küçük, düzenli olarak kahvaltı vermeyeceğim ama 6.ay bitene kadar kahvaltıda verebileceğim şeyleri tek tek azar azar tattırıp alıştıracağım ki 7.ayda direkt öğün olarak verebileyim... bu ay biraz daha mama içmesini daha faydalı buluyorum...

canım, sorularının çoğunu ben de yanıtlayamayacağım ama yoğurt yapımıyla ilgili bildiğimi söyleyeyim, günde bi çay bardağı yoğurt yedirmen yeterli, küçük hazır mama kavanozlarına yaparsan pratik olur, onlar bi çay bardağından bi parmak kadar fazla alıyo ölçersin sen de, ben marketten aldığım günlük inek sütünü kaynatmadan el dayanacak sıcaklığa gelene kadar ısıtıyorum, 3 kavanoz yapıyorum onlara bölüştürüyorum, kavanozları tam doldurmuyorum, bi kasade her bir kavanoz için bi çay kaşığı kadar yoğurt mayasını ısıtılmış sütle karıştırıp kavanoza ekliyorum, kapaklarını kapatıp bezlere tek tek sarıp sonra hepsini büyük bi bezle tekrar sarıp yerinden oynatmadan 10-12 saat bekletiyorum, sonrasında kapaklarını açmadan çok oynatmadan dolaba kaldırıyorum, orda da en az bikaç saat mümkünse biraz fazla bekletip 3 gün boyunca kullanıyorum... püf noktası sütün 42 derecede ısınmış olması, kavanozların sarsılmadan bekletilmesi, ve iyice sarılıp 42 derecelik ısıyı mümkün olduğunca iyi koruyabilmesi, ilk yaptığım çok başarılıydı ama sonraları biraz sulu oldu benimkiler ama sebebi sanırım 42 derecelik ısıyı koruyamamam...

ya ben bütün ek gıdalara başladım 5 aylıktan beri , şimdi hepsini alıyo ama anne sütüne fırsat gelmiyor devam sütüde veriyorum . bide benim kız öyle pat diye meme almaz. uykuya geçerken sadece . ek gıda verip sonrasında uyuduğu için emzirsem fazla gelir diye bu sefer ben emziremiyorum bi sabah uyandığında bi kere de gündüz bide gece ve 500 cc yi kesinlikle bulmuyor. bi de sebze püresi verdiğim zaman çorba vermeyim diyorum. sizler nasıl ayarlıyosunuz.

ceren-y
bıldırcın yumurtasının zararı yok ben daha kullanmaya başlamadım ama zararlı değil kullananlar var
süzme peynir tuzsuzsa suda bekletmene gerek yok ben labne kullanıyorum
yoğurt tarifini arkadaşımız vermiş
sebze yemiyosa değişik şekillerde yap içine et ekle daha lezzetli olur taneli vermeyi dene taneli yemezse rondodan geçir ver olmazsa yine içindekileri değişitrerek yap çorbayı bulgur , irmik ,pirinç bunlar tat veriyo

tatildi dönüş yorgunluğu derken dün ilk kez yoğurt yaptım sonuç hüsran drumuz mümkünse kendi mama sütünden mayala Sütaş babymixle dedi ama tutturamadım böyle yapıp tutturan var mı acaba?

canım sünnetin hemen ertesindesiniz sanırım Allah kolaylık versin biraz uğraşıyosun ilk günler.biz thilllicine adını yanlış yazmış olabilirm antibiyotikli kremi ilk 3 gün günde 2 kez büyük boy sargı bezine sürüp koyduk sonrada güzelce bezledik hatta dr büyük boy bez sakın almayın bezi iyice pipiye baskılasın ki( tabi bebeği sıkmadan) pipi şişmesin dedi.diğer bez değişimlerinde de yine büyük boy sargı bezine eczanelerde yapılan açık satılıyo bir vazelini sürüp koyduk ilk hafta yine öyle bezledik yağışmasın diye hiç öyle bardak filan koymadım pazar günü sünnet oldu ertesi cmt sadece beze geçtik havalar biraz limoni üşütmesin yavrun drnuza sor istersen bizim yöntemi
kaka bulaşınca bizim mama suyundan az alıp yıkadım sargının etrafını sünnetin 4.günü ılık suya 20 dk oturttum sonrada normal banyosunu yaptırdım ama sargı ertesi gün düştü dikişlerin tamamen erimesi 3 haftayı buldu

Son düzenleme:

Merhaba,

bildircin yumurtasi hakkinda bilgim yok ama bebege agir gelebilir diye dusunuyorum.

Bende sutas suzme peynir veriyorum kizima ama tuzlu oldugu icin geceden ufak ufak dograyip suya isliyorum, sabaha tuzu gitmis oluyor.

Yogurduda bardaklara yapiyorum (bir bardak 100ml). sutu isitip bardaklara dolduruyorum, her bardaga bir tatli kasigi yogurt koyup karistiriyorum guzelce ve makinaya koyuyorum. 6saatte tutuyor makinada, bitince cikarip hemen dolaba koyuyorum. Son defasinda benim makinanin sutu kendinin isittigini farkettim ve bir bardagi isitmadan mayalayip koydum, gayet guzel tuttu, bundan sonra isitmadan koyucam:)))

Hepsini veriyorum canim. Soyleki sabah 5te 120cc mama, 10da kahvalti ve 11-12arasi 90cc mama ve uyku. Saat 2de meyve puresi ve 3gibi uyurken yine 90cc mama. 6gibi bir bardak yogurt, 8-9 arasi corba ve 10-11 arasi 120cc mama ve gece uykusuna yatar. Sabah 5e kadar uyur genelde. Gunluk 420cc mama icer (beni emmiyor). Sadece hergun ayri ayri hem sebze hem corba yapmiyorum, biaksam corba olarak sebze verdiysem diger aksam baska bir corba (tarhana, yayla, tavuk suyu) yapiyorum. Gunasiri sebze yiyor yani.

Butun bunlari yiyormu dersen az cok hepsini hergun yiyor, pazar gunu 7aylik olucak kilosu 8 bile olmadi henuz:)

Kilosunu yapisini bu kadar onemseme eger uzulecek olsam benim kahrimdan olmem gerekirdi hala cok kucuk....ay sonu 6.ay bitecek ve sanirim kilosu 6.500 falan olacak boyuda normal hele kafasi kucuk turp gibi ne yapalim birgun hepsi buyuyecek onemli bir gerilik oldugunda doktor zaten soyluyor....
Benim en buyuk sorunum yogurt ve meyve yediremiyorum...hadi yogurdu corbaya koyuyorumda meyve asla yemiyor...offf offffff.....

Benim bebegimde 8 de gece uykusuna geciyor sabah da 6 7 arasi kalkar tabi gece de uyanir. Dikkat ettim gec 10 11 gibi yatirdigini soyleyen annelerin bebekleri 8 9 akadar uyuuyuyormus. Biz de gece uykusu saatini ileriye mi alsak?
canım normal olan bu aylardaki bebeğin 7-en geç 8de gece uykusuna yatmış olmasıymış. bemin oğlum da 7buçuk gibi uyuyo sabah 6-6buçuk gibi kalkıyo. yatış saatini ileri almayı ben de düşünmüştüm ama normalin bu olduğunu öğrenince vazgeçtim.

bu arada ek gıda meselesinde; 12 aya kadar (en azından 9. ay bitimine kadar) ana gıda anne sütü/yoksa devam maması (günde en az 500 ml), ek gıda 2 çay bardağını geçmeyecek... biz zaten daha başındayız ek gıdaya geçişin, ben buna uygun gitmeyi umut ediyorum...

tabi canım bence de hem sebze püresi hem çorba aynı gün içinde fazla ve gereksiz olur, sebze püresi zaten bi nevi sebze çorbası, suyu daha az daha kıvamlı olanı yani, hergün sebze verilmek isteniyosa her çorbaya katılabilir bence...bi de anne sütünün fazlası olmaz diye biliyorum ve zararı da olmaz, doktorumuz öyle demişti bana, anne sütünü aldığı kadar verebilirsin...

evet canım yoğurt makinalarının mantığı sütü 42 derecede muhafaza etmek zaten, eşim gıda mühendisi benim o fırını yaklaşık 40 dereceye ayarlayıp yoğurdu içinde mayalarsak bikaç saat sonra dolaba koyarsak çok iyi tutacağını söylüyo tabi mayanın da iyi olması önemliymiş, ben denemedim tabi ama yoğurt makinası mantığıyla benzeşiyo... benim yaptığım gibi oda ısısında sararak mayalamada ise 10-12 saat bekletip dolaba almalıymışız...

canım meyveyi gece pirinç unu muhallebi falan yapıp onun içine karıştırmayı bi dene istersen... ben öyle yapmıyorum kızım meyveyi yalnız olarak yiyebiliyo ama aklıma geldi yazayım dedim...

kızlar besleyici muhallebi tarifleriniz var mı

oğlum bir kaç gündür gece çok uyanıyo uyanıyo derken gece uykusundan kalkmıyo sürekli sağa sola dönüyo toto ağır geldiği için totosunu sürekli döndüğü tarafa çeviriyorum bu işlem dakikalarca sürüyo ben yoruluyorum o yorukmuyo bu gecede sürekli uyandı meme veriyorum bazen emiyo bazende emmek istemiyo dönüp duruyo sürekli üzerini açıyo sabaha kadar savaşıyoruz sabaha karşı derin uyumaya başlıyo o saattede ben kalkıyorum evin işlerini yapmak için böylelikle uykusuz kalıyorum acaba neyden rahatsız oluyo anlayamadım bi türlü

6 ay kontrolümüzden geldik.

7,5kg
69cm

ama çok sıkıntılıyım bişey yediremiyorum. ağzını bir kapatıyor açmıyor. ağlarken bile kapalı ağlıyor. çıldıracağım.
süt içmek istiyor sürekli.
üstelik 4.aydan beri ek gıdaya geçtik.
ilk başlarda daha iyiydi.
şimdi sevmiyor.
çorbaları tiksinerek yutuyor. neredeyse kusacak.

bu arada bu ay biz de soğana geçtik.
dün soğanlı etli sebze çorbası yaptım bugun öğlen annem verecek bakalım neler olacak :)

Son düzenleme:

neye göre en uygunuymuş ki erken yatmaları. ben çalışan bir anneyim kızımızı alıp eve dönmemiz zaten sekizi buluyo. biraz beraber vakit geçiriyoruz sonrada 10 gibi uyuyor ama 9 a kadar değil. ne yazık ki yine 7de kaldırmak zorunda kalıyoruz. Şimdi bizim yaptığımız yanlış mı? Seni yargılamıyorum yanlış anlama lütfen. Sadece ilk kez duyduğum için anlamaya çalışıyorum.

her doktorun doğrusu başka demek ki. bize etler şimdilik yasak çorba meyva ve yoğurt sadece 6,5 ay olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…