2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Masallah canım ne guzel bir düzen olusmus sizde de .. Ortalama 3 saat uyuyup kalkıyor yani seninkide..ben ilk 3 saati uyutmayı basardım yorgun oluyo butun gun uyumayınca 3 saat uyuyor ama gece 2 den sonra saat başı kalkıyor 4 gibi uyanmaya başlıyor cok uyumus gibi...yani akşam sekızde yatıyor 11 de kalkıp kaşık maması yıyor gece 1 de yatıyor ve sonra saat başı kalkıyor aglıyor memede susuyo...emzırıyorum

Kızıma dün yürüteç aldık. İçine koyunca yan yan yengeç gibi gidiyor :)

slm kızlar sonunda evime geldim bende uzuuun bi tatilden sonra. biz tam 6 aylık olduk değerlerimiz artış gösteriyo ama yine de niye bu kadar küçüğüz ya anlamıyorum. 7,2 kilo, 64 boy, 40 baş çevresi. eşimde ben de minyon sayılırız ama boyumuz kilomuz iyi hatta eşim 1,92 boyunda. hareketlerimşz normal gibi geliyor bana, ama gelişimimiz neden böyle???

Kızımın bu gece uykusu beni mahvediyor. Dün gece abartısız, en az 60-70 defa emziğini ağzına vermişimdir. Uyanıyor ağlıyor, mama yemiyor, su içmiyor,emzik istiyor. 5 dk sonra uyuyunca düşürüyor ağlıyor. Üşüdü deyip üstünü örttüm aynı, terledi deyip açtım aynı.. Derdi neydi bilmem kuzumun. Sabah uykusuzluktan gözleri şiş şişti. Tabii, anası da uyuyamadı

Canım 7,2 kilonun ve 64 cm boyun nesi az ki? Biz de 6. ay kontrolümüzde 7,5 kilo 65 cm dik. Gayet te normaliz bana göre :)

Yalnız kafa çevremiz 44 cm imiş.

Canım 7,2 kilonun ve 64 cm boyun nesi az ki? Biz de 6. ay kontrolümüzde 7,5 kilo 65 cm dik. Gayet te normaliz bana göre :)

Yalnız kafa çevremiz 44 cm imiş.

valla ne biliyim ya , bazen tamam diyorum gayet sağlıklı çocuğum bazende bi bakıyorum herkesin 4 aylık değerleri bu, içimi sarıyo bi fenalık. bizim baş çevresi 32 doğmuştu 40 oldu şükür kaç doktora götürdüm söyledim hepside normal diyo anlamıyorum ki internetten bakıyorum en alt sınır , hatta bazısına göre sınırında altı ama hiçbir dr tuhaf bakmıyor normal diyolar, nöroloğa gittik 3. ayında dr bizim baş çevremizide ölçtü babasınınkide baya küçük çıktı genetik dedi. ama Allahım korusun ya aklıma kötü kötü şeyler geliyor offf... içimi nasıl rahatlatacam bilmiyorum... bu şekilde çocuk büyüyene kadar ben rahat olmam,

akşam 8 bizim yürüyüş saatimiz :))
yemek yer dışarı çıkarız 1 saat yürür geliriz eşim ve oğlumla.
havalar soğuyuncaya kadar böyleyiz
sonra her akşam çıkamayız tabi..

benim oğlum akşam 22:00 - 23:00 arası bi saatte uyuyor
bu değişebiliyor duruma göre.ama akşam 23:00 te uyumuş oluyor
sabah 9 civarındada uyanıyoruz :)

canım yürütecin nasıl, bana hediye geldi kocaman ağır da hoppala tarzında kızım sadece oyuncaklarıyla oynuyo, komşumun yürüteci var o küçük orda geri geri gidebiliyor daha ikinci denememiz.

Hepsiburadadan aldım.

Sunny Baby W-1813 Vakvak Yürüteç / Yeşil - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

En çok satılanı hem de en ucuzu buydu, çok kaliteli bir şey değil ama hafif güzel gidiyor. Alıştıkça daha iyi gidecektir muhakkak.

Sizin de daha ikinciymiş,önce alışsın sonra yürür. :)

merhabalar sizin bebeğiniz emmiyormu.inşallah yanlış anlamadınız beni.

5 buçuk ayı aşkın bi süre yalnızca anne sütüyle beslendi kızım ama benim ani bi ameliyat olmam gerekti, film çekimleri, ameliyat, sonrası falan derken bi süre emziremedim, o dönemde düzenli de sağamadım sütüm azaldı iyice, sonrasında emzirmeye başladım doyuramadı kendini kızım zaten mamaya geçişte bi zorlandı düzeni bozulunca gaz sorunu oldu uyku düzeni bozuldu tam alışmışken bi de memeye geçirip doyuramamak, yine hırçınlaştı, tam da 6.ay geçişinde gelişimi eksik kalmasın diye mamaya devam ettik, artık hiç emmiyo yalnızca mama veriyorum bikaç haftadır, bu kadarmış yavrumun kısmeti, üzüldüm yine şimdi... ara ara aklıma geliyo uyanınca emzirirdim kızımı hep, emzirerek uyuturdum... ne zaman mırıldansa emzirirdim sakinleşirdi yavrum... sağlık problemlerim devam ediyo gibi netleşmedi henüz biraz zor bi dönem geçiyo, önce sağlık...

Kızıma dün yürüteç aldık. İçine koyunca yan yan yengeç gibi gidiyor :)

canım ben 6.ay kontrolünde doktorumuza yürüteç alabilir miyiz ne zamndan itibaren kullanabilir diye, yürüteç önermedi, hoppala kullanabilirsiniz dedi...

güle güle kullanın canım ama daha önce etraftakilerdden hafif yürüteçlerin tehlikeli olduğunu ileri aylarda iyice hareketlenince devirebildiklerini duymuştum, Allah korusun öncelikle ama aklında bulunsun söylemeden geçemedim...

merhaba herkese.....
bebeğim hasta 6 ay akadar bir şey yoktu, şimdi burnu akıyor sık sık hapşuruyor ve arada ateşi oluyor, indiriyoruz. doktora gitsem mi iki gündüre böyle?? ne yapsam ? ):

ve geceleri inanılmaz sık uyanıyor. yarım saatte bir, bazen daha uzun bazen daha kısa, ama 1 saati geçmiyor. ne yapacağımı şaşırdım. akşam yedirsem de uyanıyor, yedirmesem de.... memede uyuyor yatağına koyuyorum uyanıyor birazdan, sallayarak uyutamıyorum artık....

ne yapacağım, yardım imdat:26:

öncelikle allah kolaylık versin canım. ben akşam 8gibi çorbasını içirip, sonra 10 gibide 120cc normal mamasını veriyorum ve gece 10-11 arası uyuyor. sonrasında sabah 5te uyanıyor ve 120cc daha mama içip uyumaya devam ediyor. sonraki uyanması 8buçuk 9 arası oluyor, biraz yatakta oynayıp kalkıyoruz, kahvaltısını hazırlıyorum ve 10da kahvaltı ediyor, 11gibi tekrar uykusu gelincede 90cc mama içip uyuyor. gece maması diye yazan tahıllı, pirinçli mamalarını ben sabah kahvaltısına katıyorum, ekmek ya da bisküvi yerine geçiyor:)

bence gayet normal boyu kilosu, bizde 6.ayda 7400gr, 67cm ve başıda 41cm di. tamam çok tombul değil kızım ama gayet normal duruyor bence. bu kadar takılmayın ya kiloya, her bebek aynı olmaz ki.

Bir süre kullanmayız önerilmiyorsa, azıcık daha yürümesin o zaman kızım :) Yürüteçlerin devrildiğini duymadım canım, onu da bir araştırayım.

Canım, muhtemelen nezle olmuştur. Bi götür istersen doktora.

Kızlar bu arada yoğurt çorbasının o ekşimsi tadını kırmak için ne yapıyorsunuz?
Kuzum, buruşturdu suratını, içemedi bi türlü..

canım aslında boyu kilosu değilde baş çevresine takıntılıyım ben, seninkininde başı küçük bizimki gibi dr lar bişey diyo mu. benim dr başı küçük ama büyüyo sorun yok dedi ama sorun kelimesini kullandı ya ben araştırmaya başladım hemen ve okudukça da iyice gerildim

Canim her ay hem saglik ocagi hemde kendi doktorumuzda olcum yapiliyor, hic de basi kucuk diyen duymadim. Hatta 4.ay asilarinda sehirdisindaydik, ordaki saglik ocaginda yapildi olcumleri ve asilari, ordakilerde hic boyle birsey demedi.

cuma gecesi döncektik ama dün sabah resmen kaçtık kvden çok bıktım yaa bide 3 hafta sonra dönücek yazlıktan napcam bilmem çocuğun bütün mama düzenini bozdu verme dediğim şeyleri inadına verdi 4 gün üst üste bol tereyağlı tarhana vermiş çocuğa çocuk ishal oldu çıldırdım yapma şunu dedikçe yapıyo dönüncede Kaanın her yemeğini ben hazırlayıp evden getircem demiyomu imdaat nasıl kurtulucam bilmiyorum

Merhaba canım bızde dogdu dogalı kusma var reflu dedıler 6 aylık olsun gecer dedıler ama gecmedı bıraz azaldı ama nedense arada gene fazla kusuyor..ilaca devam edıyorum gecmesını beklıyorum caresiz
bnm oglumda da reflu vardı kusması azaldı ama hala cok kusuyor gecmedı

ben uyuyamayınca tansıyonum dusuyorç gecen gun cok sık kalktı oglum yıne sabah 8 dı tansıyonum Allahtan haftasonuydu da esım baktı cocuga. ınsan butun gun saf saf dolanıyor uykusuz olunca yaa. Bnm oglumda cok uzun uyumuyor ama elh saat basıda kalkmıyorç Ins duzene gırer sızınde

Benim bebegimde 8 de gece uykusuna geciyor sabah da 6 7 arasi kalkar tabi gece de uyanir. Dikkat ettim gec 10 11 gibi yatirdigini soyleyen annelerin bebekleri 8 9 akadar uyuuyuyormus. Biz de gece uykusu saatini ileriye mi alsak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…