gece 10-10 buçuk gibi gece mamalarından yapıp veriyorum içine 2-3 çay kaşığı pekmez koyup, 3-4 saat sonra uyanıyo mama yapıyorum 100 cc içerken uyuyakalıyo çoğu zaman bitiremiyo 70-80 falan içiyo, 3 saat sonra falan yine uyanıyo, yine 100 cc mama yapıyorum yine içerken uyuyakalıyo bazen 40 bazen 60 bazen 80 bazen de tamamını içebiliyo... sonra 8 buçuk gibi tamamen uyanıyo yine 100 cc mama yapıyorum bunu bitirmiyo genelde... sonrasında 10da falan meyvesini verip normal güne devam ediyorum bi ek gıda bi mama şeklinde... gün içinde içtiği mamaları not ediyorum günde 500 ccyi tamamlamaya çalışıyorum tamamlayabiliyodu 500-600 arası içiyodu günde ama şimdi bikaç gündür 500 ü tamamlayamıyoruz bakalım düzelir inşallah...
bikaç hafta öncesine kadar sadece anne sütüyle besliyodum o zaman da gecede aynı saatlerde kalkar emerdi canım...
slm kızlar sonunda evime geldim bende uzuuun bi tatilden sonra. biz tam 6 aylık olduk değerlerimiz artış gösteriyo ama yine de niye bu kadar küçüğüz ya anlamıyorum. 7,2 kilo, 64 boy, 40 baş çevresi. eşimde ben de minyon sayılırız ama boyumuz kilomuz iyi hatta eşim 1,92 boyunda. hareketlerimşz normal gibi geliyor bana, ama gelişimimiz neden böyle???
Canım 7,2 kilonun ve 64 cm boyun nesi az ki? Biz de 6. ay kontrolümüzde 7,5 kilo 65 cm dik. Gayet te normaliz bana göre :)
Yalnız kafa çevremiz 44 cm imiş.
Cok kötu bır alışkanlık bu gercekten cok yorucu olmaya basladı.. Gunduz uykusuda pek yok yarım saat uyur kalkar aynı sizin gibi... Gece uykusu dört saat aralıksız ne süper bişeymiş canım ya maşallah..bizimki bide gece 4 ten sonra temelli uyanmaya başlıyo işin kötüsü...gece uykusuna kaçta yatıyor peki bizimki aksam 8 de yatıyor
Kızıma dün yürüteç aldık. İçine koyunca yan yan yengeç gibi gidiyor :)
canım yürütecin nasıl, bana hediye geldi kocaman ağır da hoppala tarzında kızım sadece oyuncaklarıyla oynuyo, komşumun yürüteci var o küçük orda geri geri gidebiliyor daha ikinci denememiz.
merhabalar sizin bebeğiniz emmiyormu.inşallah yanlış anlamadınız beni.
Kızıma dün yürüteç aldık. İçine koyunca yan yan yengeç gibi gidiyor :)
Hepsiburadadan aldım.
Sunny Baby W-1813 Vakvak Yürüteç / Yeşil - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
En çok satılanı hem de en ucuzu buydu, çok kaliteli bir şey değil ama hafif güzel gidiyor. Alıştıkça daha iyi gidecektir muhakkak.
Sizin de daha ikinciymiş,önce alışsın sonra yürür. :)
Kızlar bebeklerınızı kac saat arayla beslıyorunuz ve kac ml??? Özellikle gece yatmadan önce ne kadar neyle besliyorsunuz yazın lütfen hele de gece az uyanan bebeklerın anneleri lütfen yardımmmmm...yatmadan kasık maması yedırıp ustune emzırıyorum ama gene uyanıyor aglıyor saat bası bazen yarım saatte bir kalkıyor ve meme emmeden susup uyumuyor 6.5 ay oldu artık uykusuzluktan hasta olacagım sanırım sureklı basım dönüyor... Nasıl uzun uyutacagım ben bu cocugu uzun derken en azından 3 saat deliksiz mesela
slm kızlar sonunda evime geldim bende uzuuun bi tatilden sonra. biz tam 6 aylık olduk değerlerimiz artış gösteriyo ama yine de niye bu kadar küçüğüz ya anlamıyorum. 7,2 kilo, 64 boy, 40 baş çevresi. eşimde ben de minyon sayılırız ama boyumuz kilomuz iyi hatta eşim 1,92 boyunda. hareketlerimşz normal gibi geliyor bana, ama gelişimimiz neden böyle???
5 buçuk ayı aşkın bi süre yalnızca anne sütüyle beslendi kızım ama benim ani bi ameliyat olmam gerekti, film çekimleri, ameliyat, sonrası falan derken bi süre emziremedim, o dönemde düzenli de sağamadım sütüm azaldı iyice, sonrasında emzirmeye başladım doyuramadı kendini kızım zaten mamaya geçişte bi zorlandı düzeni bozulunca gaz sorunu oldu uyku düzeni bozuldu tam alışmışken bi de memeye geçirip doyuramamak, yine hırçınlaştı, tam da 6.ay geçişinde gelişimi eksik kalmasın diye mamaya devam ettik, artık hiç emmiyo yalnızca mama veriyorum bikaç haftadır, bu kadarmış yavrumun kısmeti, üzüldüm yine şimdi... ara ara aklıma geliyo uyanınca emzirirdim kızımı hep, emzirerek uyuturdum... ne zaman mırıldansa emzirirdim sakinleşirdi yavrum... sağlık problemlerim devam ediyo gibi netleşmedi henüz biraz zor bi dönem geçiyo, önce sağlık...
canım ben 6.ay kontrolünde doktorumuza yürüteç alabilir miyiz ne zamndan itibaren kullanabilir diye, yürüteç önermedi, hoppala kullanabilirsiniz dedi...
güle güle kullanın canım ama daha önce etraftakilerdden hafif yürüteçlerin tehlikeli olduğunu ileri aylarda iyice hareketlenince devirebildiklerini duymuştum, Allah korusun öncelikle ama aklında bulunsun söylemeden geçemedim...
merhaba herkese.....
bebeğim hasta 6 ay akadar bir şey yoktu, şimdi burnu akıyor sık sık hapşuruyor ve arada ateşi oluyor, indiriyoruz. doktora gitsem mi iki gündüre böyle?? ne yapsam ? ):
ve geceleri inanılmaz sık uyanıyor. yarım saatte bir, bazen daha uzun bazen daha kısa, ama 1 saati geçmiyor. ne yapacağımı şaşırdım. akşam yedirsem de uyanıyor, yedirmesem de.... memede uyuyor yatağına koyuyorum uyanıyor birazdan, sallayarak uyutamıyorum artık....
ne yapacağım, yardım imdat:26:
öncelikle allah kolaylık versin canım. ben akşam 8gibi çorbasını içirip, sonra 10 gibide 120cc normal mamasını veriyorum ve gece 10-11 arası uyuyor. sonrasında sabah 5te uyanıyor ve 120cc daha mama içip uyumaya devam ediyor. sonraki uyanması 8buçuk 9 arası oluyor, biraz yatakta oynayıp kalkıyoruz, kahvaltısını hazırlıyorum ve 10da kahvaltı ediyor, 11gibi tekrar uykusu gelincede 90cc mama içip uyuyor. gece maması diye yazan tahıllı, pirinçli mamalarını ben sabah kahvaltısına katıyorum, ekmek ya da bisküvi yerine geçiyor:)
bence gayet normal boyu kilosu, bizde 6.ayda 7400gr, 67cm ve başıda 41cm di. tamam çok tombul değil kızım ama gayet normal duruyor bence. bu kadar takılmayın ya kiloya, her bebek aynı olmaz ki.
canım aslında boyu kilosu değilde baş çevresine takıntılıyım ben, seninkininde başı küçük bizimki gibi dr lar bişey diyo mu. benim dr başı küçük ama büyüyo sorun yok dedi ama sorun kelimesini kullandı ya ben araştırmaya başladım hemen ve okudukça da iyice gerildim
bnm oglumda da reflu vardı kusması azaldı ama hala cok kusuyor gecmedıMerhaba canım bızde dogdu dogalı kusma var reflu dedıler 6 aylık olsun gecer dedıler ama gecmedı bıraz azaldı ama nedense arada gene fazla kusuyor..ilaca devam edıyorum gecmesını beklıyorum caresiz
ben uyuyamayınca tansıyonum dusuyorç gecen gun cok sık kalktı oglum yıne sabah 8 dı tansıyonum Allahtan haftasonuydu da esım baktı cocuga. ınsan butun gun saf saf dolanıyor uykusuz olunca yaa. Bnm oglumda cok uzun uyumuyor ama elh saat basıda kalkmıyorç Ins duzene gırer sızındeKızlar bebeklerınızı kac saat arayla beslıyorunuz ve kac ml??? Özellikle gece yatmadan önce ne kadar neyle besliyorsunuz yazın lütfen hele de gece az uyanan bebeklerın anneleri lütfen yardımmmmm...yatmadan kasık maması yedırıp ustune emzırıyorum ama gene uyanıyor aglıyor saat bası bazen yarım saatte bir kalkıyor ve meme emmeden susup uyumuyor 6.5 ay oldu artık uykusuzluktan hasta olacagım sanırım sureklı basım dönüyor... Nasıl uzun uyutacagım ben bu cocugu uzun derken en azından 3 saat deliksiz mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?