2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım markanın adı bobux
ilk adım ayakkabısı
kızıma 18 oğluma 19 numara aldım, henüz kullanmaya başlamadık inşallah iki ay kadar sonra yavaş yavaş giyeriz

Canım dün bir öğretmen arkadaşım (doktoru söylemiş) bebeklere evde ayakkabı giydirilmemesi gerektiğini söyledi. Bebekler doğuştan düztaban olurlarmış,sonra düzelirmiş ama ayakkabı bunu kalıcı yaparmış. O arkadaşım büyük kızına ayakkabı kullanmamış, sıcak yerde yaşıyordum diyor. sorun yokmuş. Ama küçük kızına hep ayakkabı giydirmiş, şimdi 1 buçuk senelik tedavisi varmış,12 yaşında kızı, ayakkabı kalıbı falan kullanıyormuş. Keşke kullanmasaydım sen de kullanma dediği için paylaşma gereği duydum.

Aynı durumdayız basta severek yedıgı corbalara agzını kapatıyor hatta tahıllı mamalara bıle acmıyor illa meme istıyor agzı kapalı aglıyor...

Hergun yenı seyler cıkarıyor bu cocuk..bu aralarda bı tıtreme geldı ürperır gibi oluyor böyle bir titriyor çiş yaparken oluyor galiba

Arkadaslar,d'un sag gogsum artik iflasin esigine geldi emziriyodum birazcikta diger gogsumden emzireyim dite cikardimki Bir baktim yarilmis kanamis zaten aciyoduda Bir sekilde dayaniyodum sute karismis kan azcik,sonra ordan veremedim,yarasi hic gitmedi desem yeridir azcik Bir ara iyiydi sonra yine ayni
doktorum gunde iki defa sut verebilirsin boylelikle senide yormamis pour dedi,ama kizim sutu iciyo mumkun olmuyo bu bide emerek uyuyo ( sabah aksam Anne sutu aralardada devam sutu versem olurmu boyle yapan varmi aranizda???
aslinda hiiic yapmak istemiyorum ama gun icinde verim diyorum ama goguslerim artil tukendi,ve hamileyim bitaraftan karnimdaki bebek benden besleniyo kizim yine benden besleniyo enerjim bitiyo bebel buyudukce yavas yavas zor olmaya basliyo,isin zor olani kizimla ilgolenmekten yemek bile yiyemedim zamanlar oluyo napim bilmiyorum (

Pirinc mamasida yemiyor ben artik evde kuytu bir yere gidip sinir krizi gecirip tekrar cikicam....nasil biseydir bu....kizimdan sonra 2.cocuk asla diyorum....uyumasi sorun dogdugundan beri yemesi sorun....sabah kahvalti hazirladim 20 cc.icti tabaga doktum 2 kasik yei bir tekme butun her yer mama halbuki icinde elme puresi vardi.....aglicam artik
Bende bir programda cocuk doktorundan dinlemistim yazin yatis saati aksam 9 kisin yatis saati 8 olmali demisti....

yemeyen çocuk zor canım seni anlıyorum bazen arada kzım da böyle korkutuyo ama Allahtan çabuk düzene giriyo sonra, pirinç unu muhallebi şekersiz olunca sevmiyodur belki meyveyle verirsen tatlı olur yer belki, biraz da pekmez katabilirsin, ben gece mamalarını pekmezle veriyorum tatsız olunca yemiyo çünkü...

bi sıkıntısımı var neden yemesin yoksa. bence doktor görmeli

canım boyu ve başı ne kadar da senin. benim kız şükür yoğurdu ve meyveyi çok seviyor hatta en çok sevdiği bunlar.özellikle kavonoz meyveleri çok seviyo. çok vermemeye çalışıyorum . ama aç karnına veriyorum hep. emdikten sonra hiç bişey almaz ağzına. sende öyle dene bi belki sever. hatta ben yoğurdu en baştan beri tek veriyorum hiçbişey katmadan daha faydalıdır diye. ve ağzını açıyo her kaşıkta bide çok komik her kaşıkta hımmmm hımmm diyo.

bende 10-11 arası yatırıyorum kızımı, çünkü eşimde bende 8 gibi ancak evde oluyoruz ve kızımızı biraz sevmek için bu saati kendim için uygun buluyorum

canım ben henüz giydirmedim zaten
yürümeye başlayınca giydirmek için indirimden aldım
ilgin için teşekkürler

bi sıkıntısımı var neden yemesin yoksa. bence doktor görmeli
Basindan beri boyle surekli doktor kontrolundeyiz doktorda elinizden geldikce yedirin diyor....bazen bosveriyorum bazen yeteeeeerrr diye bsgirasim geliyor
Boyu gecen ay 64 cm.bascevresi 40 cm.hatta boyu 5.aydan 6.aya hic uzamamis....bakalim bu ay ne olacak....

Merhaba canım bızde dogdu dogalı kusma var reflu dedıler 6 aylık olsun gecer dedıler ama gecmedı bıraz azaldı ama nedense arada gene fazla kusuyor..ilaca devam edıyorum gecmesını beklıyorum caresiz

bizde öyle kusma yoktu ama mide asidi ağzına geliyodu anlıyordum şuaralar burnundan bile geliyo nefesi kesiliyo çocuğun(( demir ilacı vermiyorum artık o da mide asidini artırırmış. doktorların ağzı var dili yok hiç bişe söylemiyo geçer deyip duruyo bitane adam akıllı konuşan bi doktor bulamadım çok soru soruncada çok bilmişlik iyi değil diyolar.

bende 10-11 arası yatırıyorum kızımı, çünkü eşimde bende 8 gibi ancak evde oluyoruz ve kızımızı biraz sevmek için bu saati kendim için uygun buluyorum

Benimki de gitgide uykusunu öne çekti. Bugün 5 buçukta gece uykusuna yattı. Uyanır diye bekledim ama ses seda yok :)

Öyle olunca gece 3 te 4 te sabah oluyor bize

yemeyen bebek gerçekten zor arkadaşlar
ben bu konuda şimdilik şanslıyım çok şükür
şimdilik diyorum çünkü bebeklerin huyları bir günde değişebiliyor
ben ikisini de mama sandalyelerine oturtuyorum
mamalarını, çorbalarını ya da yoğurtlarını kaseye değil de kupaya koyuyorum
çünkü vurmaya ya da ellerini sokmaya çalışıyorlar
kupanın korunması daha kolay
sonra bir zoynoma bir erenime veriyorum
Allaha şükür iyi yiyorlar
yanlış anlamayın sizi sinir etmek için yazmadım bunları
gece uykusu az olan annelere naçizane tavsiyelerim var

daha öncede yazmıştım belki okumuşsunuzdur
ben bebeklerime market ürünleri vermiyorum
yani kavanoz mamaları falan
en fazla 3 saat uyuyan bebeklerim dün 5 saat deliksiz uyudu
sizlerle de paylaşmak istedim

biraz tam buğday unu biraz da yulaf unu koyup kavurdum
üzerine biraz su biraz da anne sütü ekleyip karıştırdım, muhallebi kıvamına gelince ateşten aldım
içine biraz muz koyup ezdim ve yedirdim, üzerine de az süt içip yatırdım
ve 8,5 da yatıp,, gece 2 de kalktılar

kızlar merhabaaaaaaa
uzun zamandır yazamıyorum
yoğunum, yorgunum ama çok şükür iyiyim
okula başladım
haftada bir gün gitmiyorum okula
sağ olsunlar süper bir program yaptılar
her gün 10.30 dersim başlayıp 2.30 da bitiyor
koşa koşa kuzularıma geliyorum
çalışmak bana çok iyi geldi, sosyal hayat ve ev çok yorucu ama
sürekli evde olmak beni yıpratmıştı
böyle daha iyiyim
ama sütüm bu hafta azaldı buna üzülüyorum
okulda bile bir kere süt sağıyorum ama ev gibi olmuyor tabi

bebeklerim de büyüyorlar
onları böyle görmek beni acayip mutlu ediyor
çılgınlar gibi bağıra çağıra katılarak ağlayan yavrular gittiler
iki tane melek geldi
hala uykuları kötü ama huysuz değiller çok şükür
bu aralar kızım sinir sinirli bağırıyor ama onu da dişe bağlıyorum

sürünme henüz yok ama istediklerine döne döne ulaşmaya çalışıyorlar
yere yorgan serdim üzerine atıyorum gün içinde iki saatleri orada geçiyor
oğlum kızımın elindeki her oyuncağı almak istiyor
ufak oyuncak krizlerimiz çıkmıyor değil

bu aralar her bulduğumuzu ağzımıza atıyoruz
hatta inanmayacaksınız oğlum uçan kelebeği yakalayıp kaşla göz arasında ağzına attı,
hemen çıkardık ama olan oldu

Arkadasim sute yogurt katip lor yaptim tattim cokta guzel oldu....yarin sabah kizim papatya teyzesinin tarifinden yiyecek sifa olur insallahta herseyi yemeye baslar....tesekkur ederiz papatya teyze

Benim kizimda 10-11 arasi uyuyor, hatta 11bucugu buldugu bile oluyor. Bana kalsa 8-9 arasi uyumasi tercihimdir ama olmuyor, uyumuyor. Olduya yanlislikla o saatte uyudu, kesinlikle yarim saate uyanip, iki saat uyanip kalip sonra tekrar uyuyor. Dun aksam son uykusundan 6da uyandi, 8de uykusu gelmis gibiydi, uyutmaya gittim ki normalde mamasini icer, bitince arkasini doner uyur. Mamasini icip bir basladi eee eeee eeeeeee diye bagirarak sarki soylemeye, ayagimda salladim, besiginde salladim, kucagimda koridorda gezdirdim, yok 1saat ayni muzikle bagirdi, kafam sisti pes ettim ve 11e kadar bizimle oturup oynadi, corbasini icti o arada, uyurkende tekrar mama icip uyudu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…