her doktorun doğrusu başka demek ki. bize etler şimdilik yasak çorba meyva ve yoğurt sadece 6,5 ay olduk
canım markanın adı bobux
ilk adım ayakkabısı
kızıma 18 oğluma 19 numara aldım, henüz kullanmaya başlamadık inşallah iki ay kadar sonra yavaş yavaş giyeriz
bnm oglumda da reflu vardı kusması azaldı ama hala cok kusuyor gecmedı
ben uyuyamayınca tansıyonum dusuyorç gecen gun cok sık kalktı oglum yıne sabah 8 dı tansıyonum Allahtan haftasonuydu da esım baktı cocuga. ınsan butun gun saf saf dolanıyor uykusuz olunca yaa. Bnm oglumda cok uzun uyumuyor ama elh saat basıda kalkmıyorç Ins duzene gırer sızınde
6 ay kontrolümüzden geldik.
7,5kg
69cm
ama çok sıkıntılıyım bişey yediremiyorum. ağzını bir kapatıyor açmıyor. ağlarken bile kapalı ağlıyor. çıldıracağım.
süt içmek istiyor sürekli.
üstelik 4.aydan beri ek gıdaya geçtik.
ilk başlarda daha iyiydi.
şimdi sevmiyor.
çorbaları tiksinerek yutuyor. neredeyse kusacak.
bu arada bu ay biz de soğana geçtik.
dün soğanlı etli sebze çorbası yaptım bugun öğlen annem verecek bakalım neler olacak :)
Pirinc mamasida yemiyor ben artik evde kuytu bir yere gidip sinir krizi gecirip tekrar cikicam....nasil biseydir bu....kizimdan sonra 2.cocuk asla diyorum....uyumasi sorun dogdugundan beri yemesi sorun....sabah kahvalti hazirladim 20 cc.icti tabaga doktum 2 kasik yei bir tekme butun her yer mama halbuki icinde elme puresi vardi.....aglicam artiktabi canım bence de hem sebze püresi hem çorba aynı gün içinde fazla ve gereksiz olur, sebze püresi zaten bi nevi sebze çorbası, suyu daha az daha kıvamlı olanı yani, hergün sebze verilmek isteniyosa her çorbaya katılabilir bence...bi de anne sütünün fazlası olmaz diye biliyorum ve zararı da olmaz, doktorumuz öyle demişti bana, anne sütünü aldığı kadar verebilirsin...
evet canım yoğurt makinalarının mantığı sütü 42 derecede muhafaza etmek zaten, eşim gıda mühendisi benim o fırını yaklaşık 40 dereceye ayarlayıp yoğurdu içinde mayalarsak bikaç saat sonra dolaba koyarsak çok iyi tutacağını söylüyo tabi mayanın da iyi olması önemliymiş, ben denemedim tabi ama yoğurt makinası mantığıyla benzeşiyo... benim yaptığım gibi oda ısısında sararak mayalamada ise 10-12 saat bekletip dolaba almalıymışız...
canım meyveyi gece pirinç unu muhallebi falan yapıp onun içine karıştırmayı bi dene istersen... ben öyle yapmıyorum kızım meyveyi yalnız olarak yiyebiliyo ama aklıma geldi yazayım dedim...
Bende bir programda cocuk doktorundan dinlemistim yazin yatis saati aksam 9 kisin yatis saati 8 olmali demisti....neye göre en uygunuymuş ki erken yatmaları. ben çalışan bir anneyim kızımızı alıp eve dönmemiz zaten sekizi buluyo. biraz beraber vakit geçiriyoruz sonrada 10 gibi uyuyor ama 9 a kadar değil. ne yazık ki yine 7de kaldırmak zorunda kalıyoruz. Şimdi bizim yaptığımız yanlış mı? Seni yargılamıyorum yanlış anlama lütfen. Sadece ilk kez duyduğum için anlamaya çalışıyorum.
Pirinc mamasida yemiyor ben artik evde kuytu bir yere gidip sinir krizi gecirip tekrar cikicam....nasil biseydir bu....kizimdan sonra 2.cocuk asla diyorum....uyumasi sorun dogdugundan beri yemesi sorun....sabah kahvalti hazirladim 20 cc.icti tabaga doktum 2 kasik yei bir tekme butun her yer mama halbuki icinde elme puresi vardi.....aglicam artik
ek gıdaya 6.ayda geçtiyseniz normaldir. ben onları 4 ve 5.te verdim şimdi 6 bitti yeni öğünlere geçtik.
Pirinc mamasida yemiyor ben artik evde kuytu bir yere gidip sinir krizi gecirip tekrar cikicam....nasil biseydir bu....kizimdan sonra 2.cocuk asla diyorum....uyumasi sorun dogdugundan beri yemesi sorun....sabah kahvalti hazirladim 20 cc.icti tabaga doktum 2 kasik yei bir tekme butun her yer mama halbuki icinde elme puresi vardi.....aglicam artik
Bende bir programda cocuk doktorundan dinlemistim yazin yatis saati aksam 9 kisin yatis saati 8 olmali demisti....
Hergun yenı seyler cıkarıyor bu cocuk..bu aralarda bı tıtreme geldı ürperır gibi oluyor böyle bir titriyor çiş yaparken oluyor galiba
Kilosunu yapisini bu kadar onemseme eger uzulecek olsam benim kahrimdan olmem gerekirdi hala cok kucuk....ay sonu 6.ay bitecek ve sanirim kilosu 6.500 falan olacak boyuda normal hele kafasi kucuk turp gibine yapalim birgun hepsi buyuyecek onemli bir gerilik oldugunda doktor zaten soyluyor....
Benim en buyuk sorunum yogurt ve meyve yediremiyorum...hadi yogurdu corbaya koyuyorumda meyve asla yemiyor...offf offffff.....
neye göre en uygunuymuş ki erken yatmaları. ben çalışan bir anneyim kızımızı alıp eve dönmemiz zaten sekizi buluyo. biraz beraber vakit geçiriyoruz sonrada 10 gibi uyuyor ama 9 a kadar değil. ne yazık ki yine 7de kaldırmak zorunda kalıyoruz. Şimdi bizim yaptığımız yanlış mı? Seni yargılamıyorum yanlış anlama lütfen. Sadece ilk kez duyduğum için anlamaya çalışıyorum.
Canım dün bir öğretmen arkadaşım (doktoru söylemiş) bebeklere evde ayakkabı giydirilmemesi gerektiğini söyledi. Bebekler doğuştan düztaban olurlarmış,sonra düzelirmiş ama ayakkabı bunu kalıcı yaparmış. O arkadaşım büyük kızına ayakkabı kullanmamış, sıcak yerde yaşıyordum diyor. sorun yokmuş. Ama küçük kızına hep ayakkabı giydirmiş, şimdi 1 buçuk senelik tedavisi varmış,12 yaşında kızı, ayakkabı kalıbı falan kullanıyormuş. Keşke kullanmasaydım sen de kullanma dediği için paylaşma gereği duydum.
Basindan beri boyle surekli doktor kontrolundeyiz doktorda elinizden geldikce yedirin diyor....bazen bosveriyorum bazen yeteeeeerrr diye bsgirasim geliyorbi sıkıntısımı var neden yemesin yoksa. bence doktor görmeli
Boyu gecen ay 64 cm.bascevresi 40 cm.hatta boyu 5.aydan 6.aya hic uzamamis....bakalim bu ay ne olacak....canım boyu ve başı ne kadar da senin. benim kız şükür yoğurdu ve meyveyi çok seviyor hatta en çok sevdiği bunlar.özellikle kavonoz meyveleri çok seviyo. çok vermemeye çalışıyorum . ama aç karnına veriyorum hep. emdikten sonra hiç bişey almaz ağzına. sende öyle dene bi belki sever. hatta ben yoğurdu en baştan beri tek veriyorum hiçbişey katmadan daha faydalıdır diye. ve ağzını açıyo her kaşıkta bide çok komik her kaşıkta hımmmm hımmm diyo.
Merhaba canım bızde dogdu dogalı kusma var reflu dedıler 6 aylık olsun gecer dedıler ama gecmedı bıraz azaldı ama nedense arada gene fazla kusuyor..ilaca devam edıyorum gecmesını beklıyorum caresiz
bende 10-11 arası yatırıyorum kızımı, çünkü eşimde bende 8 gibi ancak evde oluyoruz ve kızımızı biraz sevmek için bu saati kendim için uygun buluyorum
kızlar merhabaaaaaaa
uzun zamandır yazamıyorum
yoğunum, yorgunum ama çok şükür iyiyim
okula başladım
haftada bir gün gitmiyorum okula
sağ olsunlar süper bir program yaptılar
her gün 10.30 dersim başlayıp 2.30 da bitiyor
koşa koşa kuzularıma geliyorum
çalışmak bana çok iyi geldi, sosyal hayat ve ev çok yorucu ama
sürekli evde olmak beni yıpratmıştı
böyle daha iyiyim
ama sütüm bu hafta azaldı buna üzülüyorum
okulda bile bir kere süt sağıyorum ama ev gibi olmuyor tabi
bebeklerim de büyüyorlar
onları böyle görmek beni acayip mutlu ediyor
çılgınlar gibi bağıra çağıra katılarak ağlayan yavrular gittiler
iki tane melek geldi
hala uykuları kötü ama huysuz değiller çok şükür
bu aralar kızım sinir sinirli bağırıyor ama onu da dişe bağlıyorum
sürünme henüz yok ama istediklerine döne döne ulaşmaya çalışıyorlar
yere yorgan serdim üzerine atıyorum gün içinde iki saatleri orada geçiyor
oğlum kızımın elindeki her oyuncağı almak istiyor
ufak oyuncak krizlerimiz çıkmıyor değil
bu aralar her bulduğumuzu ağzımıza atıyoruz
hatta inanmayacaksınız oğlum uçan kelebeği yakalayıp kaşla göz arasında ağzına attı,
hemen çıkardık ama olan oldu
bende 10-11 arası yatırıyorum kızımı, çünkü eşimde bende 8 gibi ancak evde oluyoruz ve kızımızı biraz sevmek için bu saati kendim için uygun buluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?