2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar ben grip oldum... bebeğim olduğundan beri ilk kez oldum o yüzden oğlum için endişeleniyorum ona da bulaşmaması için ne yapabilirim bu arada emziriyorum da...

kızlar ben grip oldum... bebeğim olduğundan beri ilk kez oldum o yüzden oğlum için endişeleniyorum ona da bulaşmaması için ne yapabilirim bu arada emziriyorum da...

Gecmis olsun canim, insallah hemen atlatirsin. Emzirmekle sutten bulasmaz ama solunum yoluyla gecmemesi icin maske kullanabilirsin emzirirken ve hatta evde surekli.

Gecmis olsun canim, insallah hemen atlatirsin. Emzirmekle sutten bulasmaz ama solunum yoluyla gecmemesi icin maske kullanabilirsin emzirirken ve hatta evde surekli.

Teşekkür ederim canım Allah razi olsun... hic kimsem de yok gelip ilgilenebilcek. Yani bebegimin bana ihtiyaci var insallah bugun fazlaca uyur.

Ben de bugün ilk defa peynir yaptım. Biraz sütün üzerine limon sıkıp kaynattım. Süt kesildi ve peynir + peynir suyuna dönüştü :)

Süzgeçten geçirip peyniri aldım, suyunu attım. Asitliği az olursa (limonu az eklemişsen) hepsi çökmüyor peynirin geriye süt kalıyor, yeterince eklemişsen ortada süt kalmıyor değerlendirecek- yeşilimsi peynir suyuna dönüşüyor.- :) Bu arada peynir limondan dolayı ekşi olmuyor, limon suyunun tamamı kalan suda kalıyor.

İlk defa dedim ama aslında üniversitede laboratuvarda da yapmıştım. Kantitatif deneylerimizden biriydi.

canım nerisona kullan göğsüne 2 günde kapatır bi de fito bi birini sür temizle öbürünü sür faydasını göreceksin. 6 aydır yaraydı. bu ikisi tamamen kapattı

merhaba..
aranıza yeni katıldım. Benim cimcime beklenenden biraz erken geldi.21 nisan tarihimiz bebişimin suyunun azlığı nedeniyle 16 marta çekildi.
Asya doğduğundan beri hiç emmedi. Hem sezeryan hem erken doğum olduğu için sütüm üç gün sonra geldi ama o da yetmedi sonradan artsa da bu sefer çocuk emmedi. Sağarak altı ayı doldurduk. Hem mama hem anne sütü aldı yani. ama sütüm çok azaldı çok fazla azaldı. Günde bir kez anca 30 ml doldurup verebiliyorum. Sürekli sağıyorum dolapta biriktirip toplamı veriyorum.
rezene, papatya, soğan, bulgur, bol su, tarçın bildiğim her şeyi denedim ama yok hala az..:2::2:
ne yapayım a dostlar? bir çare bulun bana lütfen.

ben birkaç kez oldum oğlum doğduğundan beri...
en iyi ilaç bal+limon+ıhlamur..
ve de fırsatın oldukça dinlen
geçmiş olsun cnm

ekleyebileceğim tahin helvası ve boza..
çok şükür ki 6 ay vermişsin yine de üzülme sakın

merhaba canım, hoşgeldin tekrar. tabiki hatırlıyoruz, tekrar aramızda görmek güzel seni, inş daha sık görüşürüz artık... dişleri de inş en kısa sürede çıkarır bebişin, bizimki 5aylıkken çıkardı altta iki tane, öylece duruyor tavşan gibi:)

canım humana marka kullandım ben süt arttırıcı çay ve ben emzirmekten kaynaklı yatmadan 1 tatlı kaşığı bal yiyordum sanırım etkiledi sütümü en azından azaltmadı bunlarıda dene bakalım bua arda Asya prenses hoşgelmiş erken gelmiş güçlü bir bebekmiş maşallah çabucak toparlanmıştır öptük sizi kocaman sağlıklıca anneli-babalıca büyütmek nasip olsun

maşallah tavşan yeğenime kızımdada huysuzluk mızmızlık başladı sol alt dişimizde kabarma var bariz belli artık 1-2 haftaya çıkar dedi dr. bekliyorum tabi bunu dün dedi dr. ateşten çok korkuyorum inşallah kızımda dahil hiçbi bebiş ateşli çıkarmaz gayet rahat çıksın dişler

bende olmuştum humana içtim eczacı c vitamini yüksek iyi gelir dedi bi dene istersen hemde sütünü artırmış olur geçmiş olsun. umarım bebişe geçmez.

slm kızlar bebeklerinize pirinç unundan başka hangi unları kullanıyorsunuz? nişasta kullanıyormusunuz ben sadece pirinç unu kullanıyorum ama artık çorbalarına yulaf unuda katayım diyorum. 7 tahıllı mamalar var ya içlerinde hangi tahıllar var acaba? birde yarmadan çorbayı nasıl yapıyorsunuz bi zahmet tarifini verseniz.

ben bugün bebeğime değişik bi mama yaptım tarifini paylaşayım: 2 tane gün kurusu kaysıyı bi kabuk tarçınla haşladım kaysıların kabuğunu soydum suyuna pirinç unundan mama pişirdim içine kabuğunu soyduğum kaysıları ve yarım muz koyup blendırdan geçirdim çok beğendi. bazen bu tarife ceviz veya keçiboynuzu pekmezide ekliyorum. deneyin isterseniz.

Üçüncü bebeşini büyüten bir anne olarak nacizane tek birşey söylebilirimki ne yedikleriniz ne de içtikleriniz pek fayda etmez. Süt işi tamamen düşünce işi. Sürekli sütüm azaldı diye kafaya takarsanız sütünüz kesilebilir. Beyninizi sütünüzün çoğaldığına inandırmanızı tavsiye ederim. Yada sütünüzün azaldığı aklınıza geldiğinde başka şeyler düşünün. Sütünüzü sağarken rahat olmaya çalışın. Süt sağmaya değilde başka birşey konsantre olun. İnş. faydası olur.

ben de bi çorba-püre tarifi vereyim, kızım severek yedi...

organik tavuk aldım, parçalayıp birer kullanımlık poşetlerle dondurucuya attım kızım için,
sadece bir butunu kaynatıp suyunu aldım,
o tavuk suyunun içine kabak-havuç-patates-tel şehriye kotup kaynattım,
tel süzgeçten geçirip içine haşlanmış tavuk butundan minicik minicik parçalar attım karıştırdım,
tavuk zaten yağlı olduğu için zeytinyağı katmadım,
tadı çok güzel oldu, tavuk parçalarına rağmen lezzeti dolayısıyla yedi kızım, normalde pütürlü şeylerden pek hoşlanmıyo...
tavsiye ederim...

yoğurt yapmayı bi türlü beceremiyorum, ilk seferinde mükemmel olmuştu bi daha yok... sakız gibi uzuyo kıvamsız... sanırım yeterince sıcak saklayamıyorum, kavanozlara yapıp elbezlerine falan sarıyodum, şimdi küçük tencereye yapıp daha kalın bişeylere sardım, maya olarak da pınarın organik yopurdu var ondan alıp koydum çok katı kıvamlı güzel bi yoğurt umarım bu sefer olur 3 gündür yoğurt yiyemiyo yavrucağım, yine olmazsa yoğurt makinası alıcam artık napıyım, kızımın yoğurt yemesi lazım... yoğurt makinası kullananlar hangi marka kullanıyosunuz memnun musunuz...

bende yapamıyodum öğrendim sonunda ama ben inek sütüyle yapıyorum serçe parmağınla sütün ısısını kontrol edebilirsin canım serçe parmağını içine sok 7 ye kadar say hafif tutatacak parmağını sonra mayanın içine az bişe süt koy çırp onu güzelce çırptığın mayayla sütü sütün içine dök hafif bi çırp eğer üzerini örtmeyi beceremiyosan fırının içine koy 4.5 saat beklet sarsmadan çıkar buzdolabına koy fırın sıcak olmayacak soğukken koyacaksın mayayıda buzdalabından çıkarınca beklet biraz oda sıcaklığını alsın öyle mayala birde kavanozda yapıyorsan kavanozun kapağını kapatma ağzına çay süzeği koy öyle fırının içine koy ağzı kapalıyken mayalayınca sulanıyo 4-5 saatte buzdolabında dinlensin."

canım gerçekten çok teşekkür ederim, ama bişeyi anlamadım fırını hiç ısıtmadan mı içine koyacağım yoksa ısınmış kapatılmış fırının içine mi koyacağım...mayayı önceden oda ısısına getirmek mantıklı hiç aklıma gelmemişti bi dahakine öyle yaparım... bi de mayayı doğru miktarda koyuyu muyum acaba, mesela 1 lt süte ne kadar maya kullanmalıyım... ben de marketlerde satılan günlük inek sütüyle yapıyorum...
biraz önce dün gece mayaladığım yoğurdu açtım dolaba koydum kapağını açmadım ama üstten göründüğü kadarıyla tutmamış sallanıyodu süt gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…