ben de bi çorba-püre tarifi vereyim, kızım severek yedi...
organik tavuk aldım, parçalayıp birer kullanımlık poşetlerle dondurucuya attım kızım için,
sadece bir butunu kaynatıp suyunu aldım,
o tavuk suyunun içine kabak-havuç-patates-tel şehriye kotup kaynattım,
tel süzgeçten geçirip içine haşlanmış tavuk butundan minicik minicik parçalar attım karıştırdım,
tavuk zaten yağlı olduğu için zeytinyağı katmadım,
tadı çok güzel oldu, tavuk parçalarına rağmen lezzeti dolayısıyla yedi kızım, normalde pütürlü şeylerden pek hoşlanmıyo...
tavsiye ederim...
yoğurt yapmayı bi türlü beceremiyorum, ilk seferinde mükemmel olmuştu bi daha yok... sakız gibi uzuyo kıvamsız... sanırım yeterince sıcak saklayamıyorum, kavanozlara yapıp elbezlerine falan sarıyodum, şimdi küçük tencereye yapıp daha kalın bişeylere sardım, maya olarak da pınarın organik yopurdu var ondan alıp koydum çok katı kıvamlı güzel bi yoğurt umarım bu sefer olur 3 gündür yoğurt yiyemiyo yavrucağım, yine olmazsa yoğurt makinası alıcam artık napıyım, kızımın yoğurt yemesi lazım... yoğurt makinası kullananlar hangi marka kullanıyosunuz memnun musunuz...
ben yoğurt yapma makinası kullanıyorum canım, weewell marka. bardaklara yapıyorum, 6saatte mayalanıyor yoğurt ve her defasında da çok güzel tutuyor. eğer yapamıyorsan hiç uğraşıp sütleri ziyan etme derim, al bir makina, rahat et:)
sanırım alıcam ben de canım, benim de aklıma yatan o, sütleri ziyan ettiğime değil de yoğurt yapamayınca kızıma yediremediğime üzülüyorum, ben de o markayı düşünüyorum dün akşam araştırdım biraz 70tl civarı sanırım e-bebekte, yalnız bazı forumlarda arzumun makinası ile ilgili yoğurtlarda plastik kokusu olduğu yazılmış, sanırım kavanoz kapaklarından dolayı, weewellde de böyle bişey var mı canım, ben almadan bilgi verirsen sevinirim...
merhaba..
aranıza yeni katıldım. Benim cimcime beklenenden biraz erken geldi.21 nisan tarihimiz bebişimin suyunun azlığı nedeniyle 16 marta çekildi.
Asya doğduğundan beri hiç emmedi. Hem sezeryan hem erken doğum olduğu için sütüm üç gün sonra geldi ama o da yetmedi sonradan artsa da bu sefer çocuk emmedi. Sağarak altı ayı doldurduk. Hem mama hem anne sütü aldı yani. ama sütüm çok azaldı çok fazla azaldı. Günde bir kez anca 30 ml doldurup verebiliyorum. Sürekli sağıyorum dolapta biriktirip toplamı veriyorum.
rezene, papatya, soğan, bulgur, bol su, tarçın bildiğim her şeyi denedim ama yok hala az..:2::2:
ne yapayım a dostlar? bir çare bulun bana lütfen.
şu an şoktayım.2.bebeğime 7 haftalık hamileyim. İlk bebeğimi tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirmiştim. Olmaz diyorduk ama her ihtimale karşı eşim korunuyordu. Nasıl hamile kaldım hala şaşkınım. Üstelik benim tüplerimden biri tıkalı. İlkinde didin uğraş hastane hastane dolaş öyle olmuştu. O kadar uzak bir ihtimaldi ki benim için adetim geciktiğinde aklıma bile gelmedi. Emziriyorum diye düzensizlik oluyordur dedim.3 gün üst üste sabahları kalktığımda kusunca anladım. Kusmasam doktora gittiğimde bebeğin cinsiyeti belli olurdu herhalde. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Kızım daha yedi aylık ve ben 7 haftalık hamileyim. Allah kolaylık verir inşallah. İkisine birden yetememekten çok korkuyorum.
şu an şoktayım.2.bebeğime 7 haftalık hamileyim. İlk bebeğimi tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirmiştim. Olmaz diyorduk ama her ihtimale karşı eşim korunuyordu. Nasıl hamile kaldım hala şaşkınım. Üstelik benim tüplerimden biri tıkalı. İlkinde didin uğraş hastane hastane dolaş öyle olmuştu. O kadar uzak bir ihtimaldi ki benim için adetim geciktiğinde aklıma bile gelmedi. Emziriyorum diye düzensizlik oluyordur dedim.3 gün üst üste sabahları kalktığımda kusunca anladım. Kusmasam doktora gittiğimde bebeğin cinsiyeti belli olurdu herhalde. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Kızım daha yedi aylık ve ben 7 haftalık hamileyim. Allah kolaylık verir inşallah. İkisine birden yetememekten çok korkuyorum.
maşallah vuuuuuu süper bir haber bu yaaahayirli olsun canim benim kizimda yedi aylik bende 8 haftalik hamileyim :) bende cok korktum ama alistim,korkma ilk zamanlar biraz yorucu pour ama Buyudukleri zaman rahata erersin buyuk bebegine dersin gel hadi kardesini yikayalim gezdirelim dite ozaman onunlada ilgilenmis vakit gecirmis olursun ben oyle dusunuyorum beraber oyun oynarlar gezerler yatarlar biz kardesimle oyleydik,korkma canim:)
sicak sute mayalayinca oyle uzuyor yogurt bnmdeolmustu.ben suzdurdum suyunu sonra suzme yogurt yaptim.yogurduda bn tencerede mayalayip kucuk kaselere bosaltiorum sonrada arkadasin dedigi gibi firinin icine koyuyorum sicakligi acmadanben de bi çorba-püre tarifi vereyim, kızım severek yedi...
organik tavuk aldım, parçalayıp birer kullanımlık poşetlerle dondurucuya attım kızım için,
tel süzgeçten geçirip içine haşlanmış tavuk butundan minicik minicik parçalar attım karıştırdım,
tadı çok güzel oldu, tavuk parçalarına rağmen lezzeti dolayısıyla yedi kızım, normalde pütürlü şeylerden pek hoşlanmıyo...
tavsiye ederim...
yoğurt yapmayı bi türlü beceremiyorum, ilk seferinde mükemmel olmuştu bi daha yok... sakız gibi uzuyo kıvamsız... sanırım yeterince sıcak saklayamıyorum, kavanozlara yapıp elbezlerine falan sarıyodum, şimdi küçük tencereye yapıp daha kalın bişeylere sardım, maya olarak da pınarın organik yopurdu var ondan alıp koydum çok katı kıvamlı güzel bi yoğurt umarım bu sefer olur 3 gündür yoğurt yiyemiyo yavrucağım, yine olmazsa yoğurt makinası alıcam artık napıyım, kızımın yoğurt yemesi lazım... yoğurt makinası kullananlar hangi marka kullanıyosunuz memnun musunuz...
arkadasim hayirli ugurlu olsun. vardir bi hayir. bnm de oglum bi bucuk yil sonra oldu. bekledik baya gelmesini. sizde ugrasmisiniz ama bu sefer ugrastirmadan gelio baska bir melek. Rabbim kolayligini verir hic endiselenmeşu an şoktayım.2.bebeğime 7 haftalık hamileyim. İlk bebeğimi tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirmiştim. Olmaz diyorduk ama her ihtimale karşı eşim korunuyordu. Nasıl hamile kaldım hala şaşkınım. Üstelik benim tüplerimden biri tıkalı. İlkinde didin uğraş hastane hastane dolaş öyle olmuştu. O kadar uzak bir ihtimaldi ki benim için adetim geciktiğinde aklıma bile gelmedi. Emziriyorum diye düzensizlik oluyordur dedim.3 gün üst üste sabahları kalktığımda kusunca anladım. Kusmasam doktora gittiğimde bebeğin cinsiyeti belli olurdu herhalde. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Kızım daha yedi aylık ve ben 7 haftalık hamileyim. Allah kolaylık verir inşallah. İkisine birden yetememekten çok korkuyorum.
maşallah vuuuuuu süper bir haber bu yaaabir geldim 2 adet gebe haberi gördüm tebrik ederim kızlar sizi kocaman sıkıntısız gebelik süreci geçirmenizi dilerim sağlıklıca ve vaktinde kucaklayasınız inşallah
maşallah vuuuuuu süper bir haber bu yaaabir geldim 2 adet gebe haberi gördüm tebrik ederim kızlar sizi kocaman sıkıntısız gebelik süreci geçirmenizi dilerim sağlıklıca ve vaktinde kucaklayasınız inşallah
ipekböceği.... gözün aydın tatlım. Hani derlerya dünyada rızkı olunca vakti saati dolunca olurmuş bebek diye. Allah sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin...
amin canım benim hamilelerin duası kabul olurrrrrtesekkurler sifaacim darisi senin basina insallah canim;eeee ikinciler artik yoldaaa :)
slm kızlar bebeklerinize pirinç unundan başka hangi unları kullanıyorsunuz? nişasta kullanıyormusunuz ben sadece pirinç unu kullanıyorum ama artık çorbalarına yulaf unuda katayım diyorum. 7 tahıllı mamalar var ya içlerinde hangi tahıllar var acaba? birde yarmadan çorbayı nasıl yapıyorsunuz bi zahmet tarifini verseniz.
ben bugün bebeğime değişik bi mama yaptım tarifini paylaşayım: 2 tane gün kurusu kaysıyı bi kabuk tarçınla haşladım kaysıların kabuğunu soydum suyuna pirinç unundan mama pişirdim içine kabuğunu soyduğum kaysıları ve yarım muz koyup blendırdan geçirdim çok beğendi. bazen bu tarife ceviz veya keçiboynuzu pekmezide ekliyorum. deneyin isterseniz.
ben de bi çorba-püre tarifi vereyim, kızım severek yedi...
tavsiye ederim...
ben yoğurt yapma makinası kullanıyorum canım, weewell marka. bardaklara yapıyorum, 6saatte mayalanıyor yoğurt ve her defasında da çok güzel tutuyor. eğer yapamıyorsan hiç uğraşıp sütleri ziyan etme derim, al bir makina, rahat et:)
neriim. Ben de hemen hemen sen gibiyim. Daha sanırım 1 hafta oldu geçeli ve acayip bocalamaktayım. :26:Arkadaşlar benim gibi ek gıdaya geçmeyen arkadaşlar var mı?
ipekbocegimm,şu an şoktayım.2.bebeğime 7 haftalık hamileyim. İlk bebeğimi tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirmiştim. Olmaz diyorduk ama her ihtimale karşı eşim korunuyordu. Nasıl hamile kaldım hala şaşkınım. Üstelik benim tüplerimden biri tıkalı. İlkinde didin uğraş hastane hastane dolaş öyle olmuştu. O kadar uzak bir ihtimaldi ki benim için adetim geciktiğinde aklıma bile gelmedi. Emziriyorum diye düzensizlik oluyordur dedim.3 gün üst üste sabahları kalktığımda kusunca anladım. Kusmasam doktora gittiğimde bebeğin cinsiyeti belli olurdu herhalde. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Kızım daha yedi aylık ve ben 7 haftalık hamileyim. Allah kolaylık verir inşallah. İkisine birden yetememekten çok korkuyorum.
amin canım benim hamilelerin duası kabul olurrrrrbeni biliyormusun bilmiyorum ben kızıma hamile olduğumu öğrendiğim ay tamı-tamına 70 ay özlemle geçti şükür kollarımda Rabbim anneliği tattırdı bu yüzden 2. bebeyide hemencik isterim
canım gerçekten çok teşekkür ederim, ama bişeyi anlamadım fırını hiç ısıtmadan mı içine koyacağım yoksa ısınmış kapatılmış fırının içine mi koyacağım...mayayı önceden oda ısısına getirmek mantıklı hiç aklıma gelmemişti bi dahakine öyle yaparım... bi de mayayı doğru miktarda koyuyu muyum acaba, mesela 1 lt süte ne kadar maya kullanmalıyım... ben de marketlerde satılan günlük inek sütüyle yapıyorum...
biraz önce dün gece mayaladığım yoğurdu açtım dolaba koydum kapağını açmadım ama üstten göründüğü kadarıyla tutmamış sallanıyodu süt gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?