2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ben yoğurt yapma makinası kullanıyorum canım, weewell marka. bardaklara yapıyorum, 6saatte mayalanıyor yoğurt ve her defasında da çok güzel tutuyor. eğer yapamıyorsan hiç uğraşıp sütleri ziyan etme derim, al bir makina, rahat et:)

sanırım alıcam ben de canım, benim de aklıma yatan o, sütleri ziyan ettiğime değil de yoğurt yapamayınca kızıma yediremediğime üzülüyorum, ben de o markayı düşünüyorum dün akşam araştırdım biraz 70tl civarı sanırım e-bebekte, yalnız bazı forumlarda arzumun makinası ile ilgili yoğurtlarda plastik kokusu olduğu yazılmış, sanırım kavanoz kapaklarından dolayı, weewellde de böyle bişey var mı canım, ben almadan bilgi verirsen sevinirim...

yok canım hiç öyle bir koku olmadı bizde, cam bardaklara mayalıyorum ben, ağzı açık oluyor bardakların makinanın içinde, makinadan çıkardıktan sonra kapaklarını kapayıp dolaba koyuyorum. kendimde sürekli, ekşi mi, soğuk mu vs diye her bardağın tadına bakıyorum bebeğe vermeden, hiç duymadım koku. makinanın birde büyük bir kabı var 1lt lik sanırım, o plastik ama onu hiç kullanmadım henüz. onda olabilir mi acaba koku bilmiyorum.

merhaba arkadaşım...
öncelikle kafan rahat olacak hiçbirşeyi kafana takma sonrasında ben sana dün uyguladığım bir tarifi yazayım...
1,5 LİTRE SU
6 ADET KARA ERİK KURUSU
6 ADET KARA KAYISI KURUSU
2 ADET KURU İNCİR
2 AVUÇ ÇEKİRDEKLİ KURU ÜZÜM
2 AVUÇ YABAN MERSİNİ KURUSU
1 ADET ELMA
1 ADET ARMUT
10-15 ADET TATLI BADEM
1 ADET KABUK TARÇIN
Bunları küçük küçük doğra bademleri kabuklarıyla koy. sıcak suyu ekle bir iki taşım kaynat. akşamdan yap sabaha kadar beklesin sonra ister soğuk ister ılık tüket bana çok iyi geldi :)kalan meyve ve bademleride tatlı yerine tüketebilirsin!

şu an şoktayım.2.bebeğime 7 haftalık hamileyim. İlk bebeğimi tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirmiştim. Olmaz diyorduk ama her ihtimale karşı eşim korunuyordu. Nasıl hamile kaldım hala şaşkınım. Üstelik benim tüplerimden biri tıkalı. İlkinde didin uğraş hastane hastane dolaş öyle olmuştu. O kadar uzak bir ihtimaldi ki benim için adetim geciktiğinde aklıma bile gelmedi. Emziriyorum diye düzensizlik oluyordur dedim.3 gün üst üste sabahları kalktığımda kusunca anladım. Kusmasam doktora gittiğimde bebeğin cinsiyeti belli olurdu herhalde. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Kızım daha yedi aylık ve ben 7 haftalık hamileyim. Allah kolaylık verir inşallah. İkisine birden yetememekten çok korkuyorum.

hayirli olsun canim benim kizimda yedi aylik bende 8 haftalik hamileyim :) bende cok korktum ama alistim,korkma ilk zamanlar biraz yorucu pour ama Buyudukleri zaman rahata erersin buyuk bebegine dersin gel hadi kardesini yikayalim gezdirelim dite ozaman onunlada ilgilenmis vakit gecirmis olursun ben oyle dusunuyorum beraber oyun oynarlar gezerler yatarlar biz kardesimle oyleydik,korkma canim:)

maşallah vuuuuuu süper bir haber bu yaaa bir geldim 2 adet gebe haberi gördüm tebrik ederim kızlar sizi kocaman sıkıntısız gebelik süreci geçirmenizi dilerim sağlıklıca ve vaktinde kucaklayasınız inşallah

ipekböceği.... gözün aydın tatlım. Hani derlerya dünyada rızkı olunca vakti saati dolunca olurmuş bebek diye. Allah sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin...

sicak sute mayalayinca oyle uzuyor yogurt bnmdeolmustu.ben suzdurdum suyunu sonra suzme yogurt yaptim.yogurduda bn tencerede mayalayip kucuk kaselere bosaltiorum sonrada arkadasin dedigi gibi firinin icine koyuyorum sicakligi acmadan

arkadasim hayirli ugurlu olsun. vardir bi hayir. bnm de oglum bi bucuk yil sonra oldu. bekledik baya gelmesini. sizde ugrasmisiniz ama bu sefer ugrastirmadan gelio baska bir melek. Rabbim kolayligini verir hic endiselenme

tesekkurler sifaacim darisi senin basina insallah canim;eeee ikinciler artik yoldaaa :)

ipekböceği.... gözün aydın tatlım. Hani derlerya dünyada rızkı olunca vakti saati dolunca olurmuş bebek diye. Allah sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin...

arkadasim hayirli ugurlu olsun. vardir bi hayir. bnm de oglum bi bucuk yil sonra oldu. bekledik baya gelmesini. sizde ugrasmisiniz ama bu sefer ugrastirmadan gelio baska bir melek. Rabbim kolayligini verir hic endiselenme[/QUOTE]

Sağ olun kızlar. Allah hepimizin evlatlarına sağlık, uzun ömür versin.

tesekkurler sifaacim darisi senin basina insallah canim;eeee ikinciler artik yoldaaa :)
amin canım benim hamilelerin duası kabul olurrrrr beni biliyormusun bilmiyorum ben kızıma hamile olduğumu öğrendiğim ay tamı-tamına 70 ay özlemle geçti şükür kollarımda Rabbim anneliği tattırdı bu yüzden 2. bebeyide hemencik isterim

Canım, tarif için teşekkürler, not aldım hemen.

Çorba tarifi de eklendi, tadacak inşallah oğlum teyzesi
Ben de yoğurt meselesini diyecekken clue teyzemizin yaptığını mı yapsak acaba..

Kayınvalidem bizde. Yarın sütçüden gelecek sütümüz. Bakalım, ondan öğrenebilecek miyiz yoğurt mayalamasını..
Arkadaşlar benim gibi ek gıdaya geçmeyen arkadaşlar var mı?
neriim. Ben de hemen hemen sen gibiyim. Daha sanırım 1 hafta oldu geçeli ve acayip bocalamaktayım. :26:

ipekbocegimm,
Allah hayırlı uğurlu etsin. Ne güzel birlikte büyüyecekler

biliyorum canim ilk bebegini ne kadar cok bekledini oyuzden istiyorum zaten ikinci bebegine hemen kavusursun insallah! :) ama ikincisi tedavi gerektirmeden olabiliyomus canim bende iki yil bekledim ilacla oldu ikincisi hemen oldu hic bisey yapmadan seninkiside olur diye dusunuyorum canim

hayır canım fırın ısıtılmayacak. soğuk fırına. fırının kapağını kapatınca hava almıyo ya o şekilde süt ısısını koruyup mayalanıyo üzerini örtmekle aynı işlem aslında ama daha rahat oluyor. ben her su bardağına 2 tatlı kaşığı koyuyorum. mayanın içine biraz süt koy çırp iyice ayrsn gibi olsun o şekilde dök içine kesik kesik olmasın. eğer sütçü bulsbilirsen açık süt al paket sütlerle hazır yoğurdun bi farkı yok bence onda da koruyucu madde var sonuçta

benim kızımda buaralar çok iştahsız meme emerken bile midesi bulanıyo bi çay bardağının dörtte birini 1 saatte yiyoruz eskidende az yiyodu ama şimdi iyice beter oldu huzursuzda aşıdan sonra böyle oldu. eskiden hiç ağlamazdı huzurlu bi bebekti yarın bi doktora götüreyim diyorum bi rahatsızlığımı var acaba.

hayırlı olsun canım umarım zorlanmazsın. allah yardımcın olur korkma. çok küçük değil bebeğin 1.5 yaşında olacak diğeri olduğunda

Selam anneler size acil sorum var.bu gün yaptığınız yemeği yarın bebişinize yediriyormusun.ben yedirmiyorum.ama yedirmek istiyorum korkuyprum çokk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…