2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Günaydın güzel anneler...

Selam anneler size acil sorum var.bu gün yaptığınız yemeği yarın bebişinize yediriyormusun.ben yedirmiyorum.ama yedirmek istiyorum korkuyprum çokk...

Ben de vermedim. Hergün yoğurt ve meyve veriyorum ama çorbayı 2 yada 3 günde bir veriyorum. onun içinde günlük yediriyorum.

Slm kizlar.
Televizyonun ne kadar zararli oldugunu bilmeyenimiz yok. Peki sesi de zararli diyorlar. Yani bebegin yaninda hic acilmamasi gerekiyormus. Siz aciyor musunuz?

Benim kızımda tv sesini duyunca sürekli dönüp bakıyor. Ben pek izleyecek bir şey bulamadığım için genelde kapatıyorum tv yi. Zaten kızım uyanıkken izlediğim tv den de bir şey anlamıyorum onunla ilgilenmekten.

Çok geçmiş olsun. Bizimde aklımızda olsun vermeyelim.

Kızlar merhaba,
Bebişlerinizin kahvaltılarını nasıl hazırlıyorsunuz?
Daha doğrusu bulamaç halinde mi yapıyorsunuz?

ben yumurta sarısı, lor peynir, labne peynir ve domates suyu veriyorum. yumurta veya peynirden çay kaşığının ucuyla yedirip arkasından domates suyundan veriyorum bir kaç çay kaşığı kolay yutsun diye. İlk başlarda çok zorlandı sürekli kusacakmış gibi oldu şimdi biraz alıştı. Bulamaç olarak yedirmedim hiç şimdiden alışsın diye.Aslında tam kahvaltı yapmada denmez bizimkine sadece tattırma.

Geçmiş olsun canım. Havalar serinlediği için bir çok kişide salgın var.

Merhaba ben üçüncü bebeğimi büyütüyorum. Benim kızımda 6.5 aylık. Diğer iki oğlumda da emzirdiğim sürece adet görmedim. Emme bittikten 15 gün sonra başladı. Kızımda emiyor ve henüz adet görmedim. Bu normal birşey endişelenmeyin ancak tedbiride elden bırakmayın derim.

canım bebeğinin kilosu hiç az değil ki, oldukça normal, internette 6.ay kız bebek kilo aralığına bakarsan 5400-9250 gr aralığında olduğunu görürsün, 5400 ne kadar istenmeyecek normalden uzaklaşan bi rakamsa 9250 de öyle bence, hele boyu da olması gereken aralığın ortalarındaysa kilosunun da öyle olması kadar normal bişey yok, boy aralığı da 59-72 cm bu arada, nolur kilolu bebek özentisini bırakalım artık sağlıklı olsun bebeklerimiz gelişimleri normal olsun yeter, hiç bunun için üzme kendini, benim kızımın da 6.ay kontrolündeki kilosu boyu 71 cm olmasına rağmen 7500 grdı, ve oldukça normal görünüyo kızım bence, her bebek tombik olmak zorunda değil ki, nasıl ki bizler 36 beden olanımız da var 44 beden olanımız da, bebekler de öyle, kimi genetiğinden kimi beslenmesinden daha tombik olacaktır. Ve 2 ayda 1400 gr almak hele hele bu aylarda ayda yaklaşık 700gr almak çok çok iyi bi rakam, bi doktorun sınırda olduğunu söylemesi garip, kızım ilk aylarda sadece anne sütüyle beslenirken ayda yalnızca 460gr alırken bile normal olduğunu sadece anne sütüyle devam etmemi söylerdi doktor, alt sınırın da 500 gr olduğunu biliyorum ben, ki bu aylarda kilo alım hızlarının azalacağını da söylemişti doktorumuz,bence sütün yarıyo ve yetiyodur canım devam sütü falan verip senden emeceği süt miktarını azaltma bence, emin ol en çok vitamini senden alacaktır... ek gıdalar da geçiyoruz artık onlardan faydalı herşeyi azar azar başlarsın vermeye...

slm kızlar..

uzun zamandır yazmıyodum ama dolanıyorum buralarda hep. hatırlayanlar vardır beni aranızda..

kızım 6 ay 4 günlük oldu. haliyle ek gıda ile ilgili kafam çok karışık. doktorumuz bu ay yoğurt ve meyve vermemi söyledi. ama kafamda çok soru işareti var hala. bu yüzden doktorumum değiştirmeyi düşünüyorum.

aranızda antalya merkezde tavsiye edebileceğiniz bi doktor var mı?

Canım 2 ayda 1400 gr aldı ve sınırda mı dediler ! Bunu diyeni çok merak ettim doğrusu. Benim bildiğim bu ayda alt sınır 400 gr senin ki ortalama 700 almış daha ne olsun, maşallah bebeğine.

kizlar cok cok sagolun.bana birden cikistilar niye bu kadar az yedirmiyo musun 600 gram sinir zaten sutun yaramiyosa demek ki.bende korktum bebegimi besleyemiyorum diye.ama suan rahatladim :) niye oyle yaptilar ki

Kim bu doktor merak ettim. Benim kızım da 1400 gram civarında almış 2 ay. Sağlık ocağındaki hemşire ''oo çok iyi kilo almış dedi, sakın ilk 3 aydaki gibi 1 kilo 1 kilo beklemeyin, bu aya göre çok güzel kilo almış'' dedi.Kilosu 7 buçuk, boyu 65 cm. Gayet te normal görünüyor bebeğim, zayıf ya da küçük değil.

bugünkü çorba-püre tarifimizi de vereyim, çok çok sevmese de yemesi gerekeni yedi bitirdi kızım...

bi parça kemikli eti haşlayıp süzerek suyunu aldım,
bu suya kabak, havuç, patates, ıspanak doğrayıp biraz da pirinç kattım, pişirdim,
ve yine tel süzgeçten geçirdim, et suyu yağlı olduğu için ilaveten zeytinyağı katmadım yine,
içine et didikleyip katacaktım cesaret edemedim, ilk defa kırmızı et lezzeti tadıcak ağır gelmesin diye katmadım ama bi dahaki sefere katıcam, suyuyla da gayet lezzetli oldu bence, faydası da geçmiştir suyuna...

kahvaltıda labne peyniri verenler vardı, bunu doktor mu tavsiye etti, içinde katkı maddesi falan var mıdır onların, ve miktar olarak ne kadar veriyosunuz günde...

arkadaşlar bu problemler yüzünden tüp bebek yaptırıp pozitif bir şekilde hamileliği devam eden var mı

Afiyet olsun tatlı kızına... Labne ben veriyorum. Burada verenler vardı ve bir kaç yerde de labneli kahvaltı tariflerine rastlamıştım. Çay kaşığının ucuyla verdiğim için tam ölçüsünü bilemiycem ama sanırım 1 çay kaşığı kadar ancak vermişimdir. Benimde aklıma geldi aslında sonuçta hazır şey. Ne kadar sağlıklı olabilir ki diye.

kizlar cok cok sagolun.bana birden cikistilar niye bu kadar az yedirmiyo musun 600 gram sinir zaten sutun yaramiyosa demek ki.bende korktum bebegimi besleyemiyorum diye.ama suan rahatladim :) niye oyle yaptilar ki

Canım benim bebeğim 6mart doğumlu 6500 kilosu 64 boyu bende bugün doktora götürdüm1.5 ay geride diyor çok üzülüyorum ama bi yandanda çok şükür sağlıklı diyorum senin bebeğin maşallah keşke benim kıZım o kiloda olsa

Geçen gün balkabağı- patates- soğan- pirinç-bulgur çorbası yaptım. İçine 1 küçük diş te sarımsak katıp pişirip piştikten sonra az da zeytinyağı kattım ve blenderdan geçirdim.. Kuzumu hiç öyle iştahlı bir şey yerken görmemiştim. Sarımsağın etkisi kanımca :) Ben de severim yemeklerde, bana çekmiş herhalde :)

ben de alayım balkabağı da ben de yapayım tatlı olur sever benim kızım da, ama soğan ve sarımsakta tereddütlüyüm verilebiliyo mu gerçekten... doktoruna da sürekli bişeyler için mail atıyorum bıkacak kadın bizden diye soramadım 7.ay kontrolünü bekliyorum sormak için... keşke dün öksürüğü için gittiğimiz acildeki doktora sorsaydım... bu arada afiyet olsun yarasın bebişine...

Persembe gunu 7 aylik olucaz ama gecen hafta kislik alisverisi yaparken bazi giyecekleri 3 ay bazilari 3-6 aylik aldik cok minnos benim pamugum cooooookkk

Anneler bir sorum olacak....bizim gibi marmara bolgesinde oturanlar geceleri bebeklerinizin uzerine ne ortuyorsunuz....bu hafta bursa epey soguk ve kizim gece hep ustunu aciyor....aglamadikca uyanmadikca gece bende uyuyorum ve kalktigimda ustu acik oluyor...tulum icine kilotlu corap giydiriyorum hem gu duz hem gece...gunduz surekli yerde surunuyor evler serinledi,gece ustu acik yatiyor...bu aksam yatirirken ince uyku tulumuna soktum...acaba abarttimmi...gerci bu gece aklim ustu acildimi diye isik kusumda olmayacak

Persembe gunu 7 aylik olucaz ama gecen hafta kislik alisverisi yaparken bazi giyecekleri 3 ay bazilari 3-6 aylik aldik cok minnos benim pamugum cooooookkk

Aynen kızlar ya.benim canımda böyle.ne yapalım sağlık olsun.

Kızlar merhaba,
Bebişlerinizin kahvaltılarını nasıl hazırlıyorsunuz?
Daha doğrusu bulamaç halinde mi yapıyorsunuz?
baştan bulamaç halinde veriyordum şimdi cicibebeyi suyla ıslatıyorum onu yedirirken yarım yumurta sarısı ve biraz peyniri de parmaklarımla yediriyorum bu şekilde hoşuna gittiğini farkettim..pekmezi de bazen cicibebeye katıyorum bazense sade olarak kaşıkla veriyorum..bu arada ben peynir olarak Sütaş süzme peynir aldım bunu başka veren var mı?

çok geçmiş olsun bronşitin virüsle olduğunu ilk kez duydum Allah koruusn yavrularımızı..

ben de henüz adet olmadım 27şubat doğumlu oğlum...
ben istanbuldayım burası da serinledi ama evimin içi 24-25 derece..
ben kalın penyeden bir battaniye örtüyorum..giysi olarak ta üstü biraz kalınca bir sweatshirt altında da ayaklı penye alt var...içinde sıfırkol badi...

Arkadaşlar benim gibi ek gıdaya geçmeyen arkadaşlar var mı?

Malesef biz geçemedik ne verdiysem reddediyo ağlıyo memeci benim oğlum

Hayırlı uğurlu olsun sizin adınıza sevindim kendi adıma da korktum açıkcası ben doğumdan sonraki 52. Günde adet oldum çok düzenli maşallah benim hamilelik ihtimali de çok yüksek rabbim isteyenlere versin inşallah...
Slm kizlar.
Televizyonun ne kadar zararli oldugunu bilmeyenimiz yok. Peki sesi de zararli diyorlar. Yani bebegin yaninda hic acilmamasi gerekiyormus. Siz aciyor musunuz?
Sesinin zaralı olduğunu sanmıyorum canım ya çoğu kişi müzikle uyutuyo aynu şey zannımca
Ebahcım çok soğuk oluyo geceleri bende artık penye battaniyesini çıkardım çarşafla yatıyodu valla ben bile üşüyorum istanbul birden çok soğudu....tulum çok kalın değilse üstünü açmasından iyidir

Selam kızlar
Uzuuuunnnnnn zamandır yazamıyorum ama herşeyden haberdarım okuyorum sürekli nedense yazamıyorum:)
Bebişler büyüdü artık oğlum 66 cm 8800 kg oldu maşallah kilosu yerinde sağlığı ile ilgili herhangi bi sıkıntımız yok hamd olsun...
Ömer eymen im hala tam tur dönemiyor çoğu bebek emeklemeye geçti bizim totoşumuz biraz büyük kaldıramıyoruz:)
Her bebek farklıdır tabi ama bizimki bence emeklemeden yürümeye başlıycak çünkü yüzüstü dündürdüğümüz zaman çığlık çığlığa çok ağlıyor korkuyo emekliyceni sanmıyorum:)
Ek gıdaya gelince ne çekiyorum yaa önlüğü bağladığım an anlayıp ağlamaya başlıyo kaşığa hiç tahammülü yok:) nerde hata yaptım ağzını kitliyo kesinlikle açmıyo hadi sebze beğenmez yemez anlarım ama bal gibi tatlı şeyleri meyveleri bile reddediyo bırakın ek gıdayı ilaçlarını bile içiremiyorum çok üzülüyorum her defasında ağlatmak zorunda kalıyorum diye çünkü devit3 ve kan ilacı almak zorunda zorla veriyoruz bu ay sadece 200 gr almış artık sütün kalitesi azaldı kg takmıyorum zaten çok iyi almasada olur ama vitaminsiz kalıcak diye endişeleniyorum. Neler yapabilirim ona sevdirmek için bilmiyorum açıkcası
Tv konusu da konuşulmuş canımı çok sıkan durumlardan bir tanesi ben yalnız bakıyorum oğluma sürekli yalnızım evde tv sesi olmazsa çok huzursuz oluyorum mecbur açıkkende oğlum bakıyor inanılmaz ilgisini çekiyo 1 saat bıraksam başında hiç ağlamadan durur yani tabi hiç bi zaman 15 dk yı aşmamıştır ama korkuyorum yinede keşke hiç izlemese çok acil bi işim varsa ya da çok ağlıyosa hemen tabletten açıyorum pepe indirmiştim onu seviyo ve hemen susuyo yanlış yaptığımın farkındayım ama keşke gelen gidenim çok olsada mecbur kalmasam inş sorun olmaz ilerde....
Bunların dışında skntımız yok çok şükür takipteyim sizi kendinize ve bebişlrinize iyi bakın...

Cnm bal yasak su an verme.
Iyice aciksin cnm. 4-5 saat bekle aciktigini anlarsin. Sonra ver ek gidayi. Emzirmeden once ve yedigi kadar. Agzini kapatirsa zorlama.
Masallah ogluna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…