Selam anneler size acil sorum var.bu gün yaptığınız yemeği yarın bebişinize yediriyormusun.ben yedirmiyorum.ama yedirmek istiyorum korkuyprum çokk...
Slm kizlar.
Televizyonun ne kadar zararli oldugunu bilmeyenimiz yok. Peki sesi de zararli diyorlar. Yani bebegin yaninda hic acilmamasi gerekiyormus. Siz aciyor musunuz?
canım ben önceden yediriyordum taki geçen acillik olana kadar selime 2. gün aynı yemeği verdim yavrum akşama kadar kustu ne yedıyse çıkarmaya başladı, yemek bozulmamıştı, acile gittik dr günlük yemek vermem gerektiğini özellikle sebze yemeklerinin asitlendiğini ve bünyeye zarar verdiğini söyledi cnm
ANNESİNİN PRENSİ
Kızlar merhaba,
Bebişlerinizin kahvaltılarını nasıl hazırlıyorsunuz?
Daha doğrusu bulamaç halinde mi yapıyorsunuz?
kızım ökşürüyo, hapşırıyo ve burnu akıyo... bugün doktora götürdük bi sürü ilaç verdi antibiyotik falan da var... yavrum, içim gidiyo o öksürdükçe... onca ilacı içtikçe... doktor bronşit başlangıcı dedi, üşütmeye bağlı değil bi virüse bağlıymış ve bu ara çok yaygınmış, tabi soğuk ortam bulunca daha çabuk yayılıyomuş ama esasen virüs almış birisinden bulaşmıştır dedi, siz de dikkat edin ...
slm kızlar sürekli takipteyim ama sürekli yazamıyorum ama buraya ve size olan bağlılığım sabit değişmiyor.size bişey soracam ayın 20 sinde 6ayımızı bitirip 7 inci ayımıza girdik ama ben hala adet olmadım emziriyorum ondan olabilir mi bulunduğum yerde gideceğim bi doktor bile yok bugün gittim izne ayrılmış ne zaman geldi nezaman izne çıktı anlamadım benimle aynı durumda olan var mı aranızda?
arkadaslarim gunaydin. Gecen gun sorularimi cevapladgniz icin cok sagolun.basimda bitane bile buyuk olmadigi icin yardiminiza ihtiyac duyuyorum. Dun kizim 6 ayi bitirdi.kilosi 7.900 boyu 65 cm.son 2 ayda sadece 1.400 almis sinirda dediler.sutum tasiyo kizim hep emiyo dedim.su gibi yagsizdir yaramiyodur degersizdir cok olsada dediler.kizim gece uyumadan pirinc unlu biskuvi yiyo bide kahvalti.sebze corba igreniyo.size sorum kizima kilo yapan tarifler.hangi ek gida guzel doyurur kilo yapar kizim sever.bide devam sutu yada mama gece ogunu olarak dahami besleyicıdir.oyleyse ne marka onerirsiniz hic kullanmadim. Bide bebelcn anne sutunun degerini artiran urunu varmis.almalimıyım kullanip faydasini goren varmi? Et tavuk yogurt sut meyve tukettgm halde sutum degersiz su gbi.o yariyosa alcam.bu demek kı cocugum cok vitaminsiz.sutumde yaramadgna gore
arkadaslarim gunaydin. Gecen gun sorularimi cevapladgniz icin cok sagolun.basimda bitane bile buyuk olmadigi icin yardiminiza ihtiyac duyuyorum. Dun kizim 6 ayi bitirdi.kilosi 7.900 boyu 65 cm.son 2 ayda sadece 1.400 almis sinirda dediler.sutum tasiyo kizim hep emiyo dedim.su gibi yagsizdir yaramiyodur degersizdir cok olsada dediler.kizim gece uyumadan pirinc unlu biskuvi yiyo bide kahvalti.sebze corba igreniyo.size sorum kizima kilo yapan tarifler.hangi ek gida guzel doyurur kilo yapar kizim sever.bide devam sutu yada mama gece ogunu olarak dahami besleyicıdir.oyleyse ne marka onerirsiniz hic kullanmadim. Bide bebelcn anne sutunun degerini artiran urunu varmis.almalimıyım kullanip faydasini goren varmi? Et tavuk yogurt sut meyve tukettgm halde sutum degersiz su gbi.o yariyosa alcam.bu demek kı cocugum cok vitaminsiz.sutumde yaramadgna gore
bugünkü çorba-püre tarifimizi de vereyim, çok çok sevmese de yemesi gerekeni yedi bitirdi kızım...
bi parça kemikli eti haşlayıp süzerek suyunu aldım,
bu suya kabak, havuç, patates, ıspanak doğrayıp biraz da pirinç kattım, pişirdim,
ve yine tel süzgeçten geçirdim, et suyu yağlı olduğu için ilaveten zeytinyağı katmadım yine,
içine et didikleyip katacaktım cesaret edemedim, ilk defa kırmızı et lezzeti tadıcak ağır gelmesin diye katmadım ama bi dahaki sefere katıcam, suyuyla da gayet lezzetli oldu bence, faydası da geçmiştir suyuna...
kahvaltıda labne peyniri verenler vardı, bunu doktor mu tavsiye etti, içinde katkı maddesi falan var mıdır onların, ve miktar olarak ne kadar veriyosunuz günde...
kizlar cok cok sagolun.bana birden cikistilar niye bu kadar az yedirmiyo musun 600 gram sinir zaten sutun yaramiyosa demek ki.bende korktum bebegimi besleyemiyorum diye.ama suan rahatladim :) niye oyle yaptilar ki
Geçen gün balkabağı- patates- soğan- pirinç-bulgur çorbası yaptım. İçine 1 küçük diş te sarımsak katıp pişirip piştikten sonra az da zeytinyağı kattım ve blenderdan geçirdim.. Kuzumu hiç öyle iştahlı bir şey yerken görmemiştim. Sarımsağın etkisi kanımca :) Ben de severim yemeklerde, bana çekmiş herhalde :)
Canım benim bebeğim 6mart doğumlu 6500 kilosu 64 boyu bende bugün doktora götürdüm1.5 ay geride diyor çok üzülüyorum ama bi yandanda çok şükür sağlıklı diyorum senin bebeğin maşallah keşke benim kıZım o kiloda olsa
Persembe gunu 7 aylik olucaz ama gecen hafta kislik alisverisi yaparken bazi giyecekleri 3 ay bazilari 3-6 aylik aldikcok minnos benim pamugum cooooookkk
Canım benim bebeğim 6mart doğumlu 6500 kilosu 64 boyu bende bugün doktora götürdüm1.5 ay geride diyor çok üzülüyorum ama bi yandanda çok şükür sağlıklı diyorum senin bebeğin maşallah keşke benim kıZım o kiloda olsa
baştan bulamaç halinde veriyordum şimdi cicibebeyi suyla ıslatıyorum onu yedirirken yarım yumurta sarısı ve biraz peyniri de parmaklarımla yediriyorum bu şekilde hoşuna gittiğini farkettim..pekmezi de bazen cicibebeye katıyorum bazense sade olarak kaşıkla veriyorum..bu arada ben peynir olarak Sütaş süzme peynir aldım bunu başka veren var mı?Kızlar merhaba,
Bebişlerinizin kahvaltılarını nasıl hazırlıyorsunuz?
Daha doğrusu bulamaç halinde mi yapıyorsunuz?
çok geçmiş olsun bronşitin virüsle olduğunu ilk kez duydum Allah koruusn yavrularımızı..kızım ökşürüyo, hapşırıyo ve burnu akıyo... bugün doktora götürdük bi sürü ilaç verdi antibiyotik falan da var... yavrum, içim gidiyo o öksürdükçe... onca ilacı içtikçe... doktor bronşit başlangıcı dedi, üşütmeye bağlı değil bi virüse bağlıymış ve bu ara çok yaygınmış, tabi soğuk ortam bulunca daha çabuk yayılıyomuş ama esasen virüs almış birisinden bulaşmıştır dedi, siz de dikkat edin ...
ben de henüz adet olmadım 27şubat doğumlu oğlum...slm kızlar sürekli takipteyim ama sürekli yazamıyorum ama buraya ve size olan bağlılığım sabit değişmiyor.size bişey soracam ayın 20 sinde 6ayımızı bitirip 7 inci ayımıza girdik ama ben hala adet olmadım emziriyorum ondan olabilir mi bulunduğum yerde gideceğim bi doktor bile yok bugün gittim izne ayrılmış ne zaman geldi nezaman izne çıktı anlamadım benimle aynı durumda olan var mı aranızda?
ben istanbuldayım burası da serinledi ama evimin içi 24-25 derece..Anneler bir sorum olacak....bizim gibi marmara bolgesinde oturanlar geceleri bebeklerinizin uzerine ne ortuyorsunuz....bu hafta bursa epey soguk ve kizim gece hep ustunu aciyor....aglamadikca uyanmadikca gece bende uyuyorum ve kalktigimda ustu acik oluyor...tulum icine kilotlu corap giydiriyorum hem gu duz hem gece...gunduz surekli yerde surunuyor evler serinledi,gece ustu acik yatiyor...bu aksam yatirirken ince uyku tulumuna soktum...acaba abarttimmi...gerci bu gece aklim ustu acildimi diye isik kusumda olmayacak
Arkadaşlar benim gibi ek gıdaya geçmeyen arkadaşlar var mı?
şu an şoktayım.2.bebeğime 7 haftalık hamileyim. İlk bebeğimi tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirmiştim. Olmaz diyorduk ama her ihtimale karşı eşim korunuyordu. Nasıl hamile kaldım hala şaşkınım. Üstelik benim tüplerimden biri tıkalı. İlkinde didin uğraş hastane hastane dolaş öyle olmuştu. O kadar uzak bir ihtimaldi ki benim için adetim geciktiğinde aklıma bile gelmedi. Emziriyorum diye düzensizlik oluyordur dedim.3 gün üst üste sabahları kalktığımda kusunca anladım. Kusmasam doktora gittiğimde bebeğin cinsiyeti belli olurdu herhalde. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Kızım daha yedi aylık ve ben 7 haftalık hamileyim. Allah kolaylık verir inşallah. İkisine birden yetememekten çok korkuyorum.
Sesinin zaralı olduğunu sanmıyorum canım ya çoğu kişi müzikle uyutuyo aynu şey zannımcaSlm kizlar.
Televizyonun ne kadar zararli oldugunu bilmeyenimiz yok. Peki sesi de zararli diyorlar. Yani bebegin yaninda hic acilmamasi gerekiyormus. Siz aciyor musunuz?
Ebahcım çok soğuk oluyo geceleri bende artık penye battaniyesini çıkardım çarşafla yatıyodu valla ben bile üşüyorum istanbul birden çok soğudu....tulum çok kalın değilse üstünü açmasından iyidirAnneler bir sorum olacak....bizim gibi marmara bolgesinde oturanlar geceleri bebeklerinizin uzerine ne ortuyorsunuz....bu hafta bursa epey soguk ve kizim gece hep ustunu aciyor....aglamadikca uyanmadikca gece bende uyuyorum ve kalktigimda ustu acik oluyor...tulum icine kilotlu corap giydiriyorum hem gu duz hem gece...gunduz surekli yerde surunuyor evler serinledi,gece ustu acik yatiyor...bu aksam yatirirken ince uyku tulumuna soktum...acaba abarttimmi...gerci bu gece aklim ustu acildimi diye isik kusumda olmayacak
Cnm bal yasak su an verme.Selam kızlar
Uzuuuunnnnnn zamandır yazamıyorum ama herşeyden haberdarım okuyorum sürekli nedense yazamıyorum:)
Bebişler büyüdü artık oğlum 66 cm 8800 kg oldu maşallah kilosu yerinde sağlığı ile ilgili herhangi bi sıkıntımız yok hamd olsun...
Ömer eymen im hala tam tur dönemiyor çoğu bebek emeklemeye geçti bizim totoşumuz biraz büyük kaldıramıyoruz:)
Her bebek farklıdır tabi ama bizimki bence emeklemeden yürümeye başlıycak çünkü yüzüstü dündürdüğümüz zaman çığlık çığlığa çok ağlıyor korkuyo emekliyceni sanmıyorum:)
Ek gıdaya gelince ne çekiyorum yaa önlüğü bağladığım an anlayıp ağlamaya başlıyo kaşığa hiç tahammülü yok:) nerde hata yaptım ağzını kitliyo kesinlikle açmıyo hadi sebze beğenmez yemez anlarım ama bal gibi tatlı şeyleri meyveleri bile reddediyo bırakın ek gıdayı ilaçlarını bile içiremiyorumçok üzülüyorum her defasında ağlatmak zorunda kalıyorum diye çünkü devit3 ve kan ilacı almak zorunda zorla veriyoruz bu ay sadece 200 gr almış artık sütün kalitesi azaldı kg takmıyorum zaten çok iyi almasada olur ama vitaminsiz kalıcak diye endişeleniyorum. Neler yapabilirim ona sevdirmek için bilmiyorum açıkcası
Tv konusu da konuşulmuş canımı çok sıkan durumlardan bir tanesi ben yalnız bakıyorum oğluma sürekli yalnızım evde tv sesi olmazsa çok huzursuz oluyorum mecbur açıkkende oğlum bakıyor inanılmaz ilgisini çekiyo 1 saat bıraksam başında hiç ağlamadan durur yani tabi hiç bi zaman 15 dk yı aşmamıştır ama korkuyorum yinede keşke hiç izlemese çok acil bi işim varsa ya da çok ağlıyosa hemen tabletten açıyorum pepe indirmiştim onu seviyo ve hemen susuyo yanlış yaptığımın farkındayım ama keşke gelen gidenim çok olsada mecbur kalmasaminş sorun olmaz ilerde....
Bunların dışında skntımız yok çok şükür takipteyim sizi kendinize ve bebişlrinize iyi bakın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?