2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
evet, fırrında yoğurt gayet başarılı oldu, yoğurt yapamayan herkese tavsiye ederim,
günlük şişe sütü sıtıp burada okuduğum gibi serçe parmağımı sokup 8e kadar sayıp dayanabileceğim kadar ısıdayken bi kasede tepeleme bi çorba kaşığı pınar organik yoğurttan aldığım mayayla ısınmış sütten bi kısmını iyice karıştırıp yarım litrelik sütün kalanına ekledim bir iki kere karıştırıp fırına üstü açık bi şekilde koydum 5-6 saat durdu fırında, sonra dolaba koydum üstünü kapatıp, sabah baktım sonuç mükemmel, çok tatlı çok kıvamlı hatta üzeri kaymak tutmuş bi yoğurt oldu,
dün arzumun yoğurt makinesini de getirdi eşim, olmasaydı onda yapacaktım ama sanırım artık çözdüm bu işi, fırında yoğurt mayalamaya devam :) hatta bu motivasyonla artık ev için de yoğurdu kendim mayalamaya, onun içinden kızıma da vermeye karar verdim...

bir de bugün kızıma ilk defa mercimek çorbası pişirecektim, dün organik mercimek aldım, içine bulgur, kabak, havuç ve ilk kez soğan koydum tam pişti süzecektim içinde bi böcek yüzüyo, içime sinmedi, tekrar herşeyi doğrayıp malzemeleri içine bakarak iyice yıkayıp yeniden haşlamaya başladım yeniden su yüzüne bu sefer bikaç tane böcek çıktı, evdeki bulgurumu kontrol ettim bişey yok, yeni aldığım organik mercimeği bi saklama kabına boşaltayım dedim, yazarken bile tüylerim ürperiyo, bi sürü böcek... hemen bi poşete bağladım markete götürülüp değiştirilecek, organik ürünlerde ilaçlama yapılmadan üretildğinden olabiliyomuş böceklenme... ben de hazır mercimek yapmaya niyetlenmişken vazgeçmedim evdeki normal mercimekten yine aynı malzemeleri katarak yeniden pişiriyorum... bugün yedirdikten sonra kızımın ssevip sevmediğini paylaşırım yine...

3.ye hazırladığım mercimeğin de dibi tuttu noluyo bugün anlamadım, şimdi 4.sü hazırlanıyo yetişirse yiyecek kızım yetişmezse öğlen öğününde yoğurt akşama da mercimek yer artık... kabak bitti tabi :) ıspanak koydum bu sefer...

kızlar bebeğim çok huysuz bu aralar.gündüzleri uyanıkken sürekli huzursuz hep kucakta gezmek ilgilenilmek istiyo yalnız bıraktığım an basıyo çığiığı bütün gün böyleyiz.geceleri de uyandığında önceden emer uyurdu şimdi gecenin bir vakti kalkıyo çok uğraşıyorum tekrar uyuması için.çok yoruldum sinirlerim çok bozuk.sizinkilerde böyle mi?

Ben de kuzuma yoğurt çorbası yaptım, yarın anneannesi yedirecek inşAllah. :)

Biraz un kavurdum. Üstüne 3-4 kaşık yaptığım yoğurttan, 1 yumurta sarısı, 2 kaşık kadar pirinç ve su kattım pişirdim, piştikten sonra 1-2 çay kaşığı kadar kuru nane ekledim, pirinçleri parçalamak için de yine blender kullandım, az da zeytinyağı ekledim. Ben yumurta yemediğim ve çorba yumurta koktuğu için kokusundan hoşlanmadım ama inşAllah kuzum sever.

Sanki benim kızımı anlatıyorsun afedersin tuvalete bile gidemiyorum resmen yapışık ikiz gibi olduk çok bunalttı beni biz 1aydır annemlerdeydik kalabalığa alıştı diyorum herhalde benimki iştahsızda hiç bişe yemiyo kendisine mama hazırlarken bile hep ağlıyor eskiden mutlu bi bebekti dişmi çıkarıyor acaba

Yarin tam 7 aylik oluyor pamugum....ayni sikinti bizde de var.gece 01-01.30 civari mama icin uyaniyor so ra ana kiz oturuyoruz....dun gece olmamasini diledim ama oldu esimin yanina gittim minnos o arada sarkilar soyluyordu yatakta birden elektrikler kesildi ve heryer kapkaranlik oldu odaya kizimin yanina gittim korkmasin diye tekrar uyumasi 5 dak.surdu...sanirim uyaninca oda aydinlik geliyor ve herseye bakiyor,hatta duvarda benim golgemle oynasip laf atip guluyor...bende bu aksam yatirirken gece lambasini acmadim....gunduz ben nereye o oraya mama sandalyesi tasimaktan bir hal oldum...sabah kahvaltisini hazirlicam 1 san.birakamiyorum agliyor bende "asalaklar gibi hep ust ustemi yasayalim dedim o ara esim gulmekten kopmus....su mama sandalyesine tekerlek takan sahsa duaciyim....

Kızlar kızlar kızlar..
O kadar yorgunum ki anlatamam..
Ek gıdaya geçeli 2 hafta oldu.
Oğlumun azı dişleri - sanırım - çıkıyor..
6. Ay aşımızı olduk.
Fena fena nezleyim, dermanım halim yok.
Gözümü açamıyorum.
Bana oğlumdan geçti, benden de oğluşuma..
Hepsi bir araya gelince en zor haftalarımızdan biri hatta ilki diyebilirim.
Oğlum hiç böyle yapmazdı. Gündüz uykusu artık yok gibi.
Akşam ise neredeyse 15 dakikada bir ağlayarak uyanıyor. Ya kucağıma alıyorum susuyor, tekrar ağlıyor ya da emziriyorum tekrar susuyor, tekrar ağlıyor.
Kısır bir döngü
Anlayamadım gitti.
6. aydan sonra huy değiştirir derlerdi, acaba huysuzlaşıyor mu oğlum
Bir de ben odadan çıkınca ağlıyor, yanına gidince susuyor.
Dün gece hiç yapmadığımızı yaptık babamızla. Aldık battaniyeye, salla salla uyuttuk. Yerine koyunca 2 dk sonra başladı ağlamaya.
1 saatimiz böyle geçti.
Tabii benim 4. günümüzde pilim bitti..
Yok, bu böyle olmayacak, yarın götürmeli doktora..

Allah kolaylik versin arkadasim...gecen gun boyleydi kizim bende uyurken besiginin yanina giydigim tisortu astim...ve suanda zifiri karanlikta uyuyor...uzman otorite artik okumuyorum dinlemiyorum los isikli oda benim kizima bugune kadar iyi gelmedi.bu aksam hic uyanmadi kameradan kipirdandigini goruyorum uykuya devam ediyor bakinacak birsey yok cunku....gozunu sevdigim elektrik kesintisi nelere kadirsin

benim kızım uyanık olduğu zamanlarda başından beri böyle, yalnız kalmak istemiyo yanındaysam yerde oynuyo eskiden de yatakta beraber yatardık o dururdu ama ben odadan çıkarsam huzursuzlanıyo ağlıyo, tv biraz oyalıyodu lavaboya giderken yiyeceklerini falan hazırlarken şimdi 2 gündür onu da açmayınca iyice yorucu oldu, kendi oynamaktan sıkılınca huzursuzlanır beni de yanına ister yine sıkılırsa kucak ister özellikler gündüz 4 ten sonra babamız gelene kadar kucak ister.... ama gece uykumuz fena değil Allahtan, ara ara huzursuz geceleri oluyo ama genelde iyi... gece de öyle olsab ünye kaldırmaz gerçekten,

bu arada, bugün 4 kerede başarıp yaptığım mercimek çorbası (mercimek-bulgur-havuç-soğan-ıspanak tan oluşuyo) bidaha dibini tutturmama korkusuyla istediğimden daha sulu oldu çorba kıvamında oldu gerçekten ama lezzetliydi, kıvamı sulu olduğu için biraz döke döke akıta akıta yese de severek yedi kızım, pek gaz sorunu da olmadı, ek gıdaya geçiş yapmış olanlar mercimeği rahatlıkla verebilirsiniz bence...

İnşallah geçici bir süreçtir yeniden eski hallerine dönerler tek umudum bu.Bir de artık sabahları 06:30 da uyanıyoruz( eskiden 08:30 a kadar uyurdu.

Kızım hep kabız. Her gun yapıyor ama hep keçi pisliği seklinde. 6.ay kontrolünde doktor bu yeni çorbalardan sonra düzelir dedi sonra 3 gün iki kere normal yaptı. 4. Günden sonra yine aynı. Zeytinyağı içirmek de bir işe yaramadı. Doktor 15 gün bekle yine aynı olursa şurup vereyim demişti. İki kez normal yaptı kararsızım şurup istesem mi alışkanlık yapar mı zavallım hep zorluyor ama sert sert hep yaptığı

canım bizde ek gıdalardan önce uun süreli kabızlık vardı ek gıdalardan sonra düzeldi hermen hemen hergün yapıyor ama oldukça katı macun kıvamında, sonuçta yapabiliyor diye müdahale etmiyorum ben, zaten sebze pürelerine zeytinyağı koyuyorum, posalı gıdalar da yiyo artık, ilaçlarla bağırsaklarını tembelleştirmek istemiyorum, kabız dönemlerinde kullandığımız fitilin prospektüsünde bile uzun süreli ve sık kullanımda bağırsak tembelliği yapabileceği yazıyodu... bence sen de gıdalarla çözmeye çalış, daha fazla su içir, ishal yapması muhtemel meyveleri ver sıklıkla, zeytinyağı ver hergün falan, ama ilaç verme sonuç olarak kaka yapabiliyosa canım... ben doktoruna da katı kıvamlı olduğunu söyleiştim önemsemedi işey dememişti, sen de bi sor istersen....

Kucak isteyenler için bu geçici bir süreç; lütfen kendinizi fazla yıpratmayın. Hepsinin sağlıklı bir gelişimin göstergesi olduğunu unutmayın. Örneğin 7-8 ay civarında bebekte yabancı korkusu gelişir ve bebek daha çok kucak isteyebilir. 18 ve 24 ay arasında anneye tekrar bir yapışma yaşanır ve daha fazla kucağa ihtiyaç duyabilir. Bu durumlar tamamen normaldir. Biliyorum çok zor ama biraz sabır. Hemen hemen herkes aynı şeyden muzdarip değil mi? Demek ki bebeklerimiz için bu dönem böyle geçecek. Benimde bugün temizlik yapmam gerekdi. Benim kızımda ben yanımda olayım istiyor. Onu oturttum bir müddet oyalandı. Sonra mızmız. Ona zarar vermeyecek küçük bir sepet aldım mandal sepeti gibi. İçine çıngırak plastik bardak ilgisini çeken ufak tefek şeyler koydum. Hepsini boşaltıp sonra inceliyor. Bakıyorum 10 dk.sonra mızmızlanınca hepsi dökülmüş tekrar doldur sepete bir 10 dk. daha. Sizde deneyebilirsiniz. Ben kendimce böyle bir oyun buldum. Ne kadar sürer bilmiyorum ama şimdilik bizi idare ediyor. Birde benim kızım kitapları çok seviyor. Ona karton bebek kitaplarından aldım. İlgilerini çekebilir.

Benim oğlum da ek gıdalardan sonra hep kabızdı. Aynı dediğin gibi yapıyordu. Bu arada sütüm de çok azaldı. Okula başladıktan sonra. Artsın diye kuru incir kompostosu yapıp içmeye başladım. O içtiğim 2 gün boyunca günde 2 kez normal kıvamlı yaptı. Bilmiyorum ondan mı ama denemekte fayda var. Ben bugün de içeceğim.

Kızımda ek gıdaya geçince kabız oldu, doktor dupbalac verdi ama kullanmadım, kayısı püresi yapıp onu verdim, işe yaradı. Armut ve şeftali püresini karıştırarak veriyorum, en çok onu seviyor. Bizim sıkıntımız uyku ile, uyuması 1 saat sürüyor ama en çok yarım saat uyuyor. Gece uykusu ise 2 saatte bir uyanarak geçiyor. Kızım çok hareketli, gözünü açar açmaz kalkmak istiyor. Yarı uykulu halde bile beşiğinde ayağa kalkıp korkuluklara tutunarak zıplamaya başlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…