ben de alayım balkabağı da ben de yapayım tatlı olur sever benim kızım da, ama soğan ve sarımsakta tereddütlüyüm verilebiliyo mu gerçekten... doktoruna da sürekli bişeyler için mail atıyorum bıkacak kadın bizden diye soramadım 7.ay kontrolünü bekliyorum sormak için... keşke dün öksürüğü için gittiğimiz acildeki doktora sorsaydım... bu arada afiyet olsun yarasın bebişine...
Anneler bir sorum olacak....bizim gibi marmara bolgesinde oturanlar geceleri bebeklerinizin uzerine ne ortuyorsunuz....bu hafta bursa epey soguk ve kizim gece hep ustunu aciyor....aglamadikca uyanmadikca gece bende uyuyorum ve kalktigimda ustu acik oluyor...tulum icine kilotlu corap giydiriyorum hem gu duz hem gece...gunduz surekli yerde surunuyor evler serinledi,gece ustu acik yatiyor...bu aksam yatirirken ince uyku tulumuna soktum...acaba abarttimmi...gerci bu gece aklim ustu acildimi diye isik kusumda olmayacak
Anneler bir sorum olacak....bizim gibi marmara bolgesinde oturanlar geceleri bebeklerinizin uzerine ne ortuyorsunuz....bu hafta bursa epey soguk ve kizim gece hep ustunu aciyor....aglamadikca uyanmadikca gece bende uyuyorum ve kalktigimda ustu acik oluyor...tulum icine kilotlu corap giydiriyorum hem gu duz hem gece...gunduz surekli yerde surunuyor evler serinledi,gece ustu acik yatiyor...bu aksam yatirirken ince uyku tulumuna soktum...acaba abarttimmi...gerci bu gece aklim ustu acildimi diye isik kusumda olmayacak
çok geçmiş olsun bronşitin virüsle olduğunu ilk kez duydum Allah koruusn yavrularımızı..
Selam kızlar
Uzuuuunnnnnn zamandır yazamıyorum ama herşeyden haberdarım okuyorum sürekli nedense yazamıyorum:)
Bebişler büyüdü artık oğlum 66 cm 8800 kg oldu maşallah kilosu yerinde sağlığı ile ilgili herhangi bi sıkıntımız yok hamd olsun...
Ömer eymen im hala tam tur dönemiyor çoğu bebek emeklemeye geçti bizim totoşumuz biraz büyük kaldıramıyoruz:)
Her bebek farklıdır tabi ama bizimki bence emeklemeden yürümeye başlıycak çünkü yüzüstü dündürdüğümüz zaman çığlık çığlığa çok ağlıyor korkuyo emekliyceni sanmıyorum:)
Ek gıdaya gelince ne çekiyorum yaa önlüğü bağladığım an anlayıp ağlamaya başlıyo kaşığa hiç tahammülü yok:) nerde hata yaptım ağzını kitliyo kesinlikle açmıyo hadi sebze beğenmez yemez anlarım ama bal gibi tatlı şeyleri meyveleri bile reddediyo bırakın ek gıdayı ilaçlarını bile içiremiyorumçok üzülüyorum her defasında ağlatmak zorunda kalıyorum diye çünkü devit3 ve kan ilacı almak zorunda zorla veriyoruz bu ay sadece 200 gr almış artık sütün kalitesi azaldı kg takmıyorum zaten çok iyi almasada olur ama vitaminsiz kalıcak diye endişeleniyorum. Neler yapabilirim ona sevdirmek için bilmiyorum açıkcası
Tv konusu da konuşulmuş canımı çok sıkan durumlardan bir tanesi ben yalnız bakıyorum oğluma sürekli yalnızım evde tv sesi olmazsa çok huzursuz oluyorum mecbur açıkkende oğlum bakıyor inanılmaz ilgisini çekiyo 1 saat bıraksam başında hiç ağlamadan durur yani tabi hiç bi zaman 15 dk yı aşmamıştır ama korkuyorum yinede keşke hiç izlemese çok acil bi işim varsa ya da çok ağlıyosa hemen tabletten açıyorum pepe indirmiştim onu seviyo ve hemen susuyo yanlış yaptığımın farkındayım ama keşke gelen gidenim çok olsada mecbur kalmasaminş sorun olmaz ilerde....
Bunların dışında skntımız yok çok şükür takipteyim sizi kendinize ve bebişlrinize iyi bakın...
Canım onun adı balkabağı olsa da tatlı değil. Ben netten araştırdım sarımsak ta 6. aydan itibaren verilir diyordu. Bizim bir doktorumuz bile yok :)
6 aylık bebek sarımsak yer mi | Bebegimin saglıklı yemekleri
Teşekkür ederiz canım :)
kızlar bebeklerime uzun kollu çıtçıtlı badilerden almam gerekiyordu
işim de vardı
bebettonun 9 aylık badilerinden aldım alelacele
eve geldim yıkadım acayip çekmiş
şu anda alt çıtçıtlarını takmadan tişört gibi giydiriyorum
sonra gittim chicconun 18 aylık badilerinden 2 tane aldım, şu 3 lü pakette olanlarından
eve geldim, paketin biri gayet güzel, diğerinin ebatları yine küçük
üstelik sadece büyük olanına açıp bakmıştım orada
kendime kızdım valla
bi badi işini bile halledemedim ya
bir de değiştirme işi ile uğraşacağım
siz siz olun paket badilerin içine itinayla bakın arkadaşlar
bu arada chicco pişik kremi kullananlar varsa Tokerlerde 13 liraya düşmüş fiyatı bilginize
bu arada kızım dün emeklemeye başladı, zaten uzunca zamandır gayreti vardı tavşan gibi zıplıyodu kollarını ilerletmeyi akıl edemiyodu, onu da keşfetti artık iki kol iki bacak emekliyoruz, döne döne zıplaya sürüne salonu dolaşır istediği yere giderdi, şimdi odadan çıkabiliyo işimiz daha da zorlaştı, ama öyle komik öyle sevimli ki yerde dolaşıyo olması...
kızkar size küçük küçük tavsiyelerde bulunacağım, benim kızım 6 ayı bitirdi ve iyice başladık ek gıdaya kahvaltılar, meyveler, çorbalar, sebzeler... hepsini veriyorum ve kızımda yiyor ama nasıl bu kadarı yiyor diyorsanız en püf nokta uzun zaman aç kalması. yani 3-4 saat durup sonra yediriyorum mesela günlük rutinimiz şöyle:
sabah 6 gibi uyanır 120 cc mama,
10 da kahvaltı( aptamil kahvaltılık, pekmez, labne, yumurta sarısı, çok az tahin)
14 de meyve püresi + anne sütü( en az 100 cc)
16 gibi sebze veya çorba ( günlük değişimli)
19-20 gibi kaşık maması ( aptamil kaşık mamalarına az az meyve koyarak veya pirinç unlu muhallebi veya un kavurması pekmezli)
23 gibi de anne sütü( en az 100 cc)
gece uyanınca da bir kere uyanıyor yine anne sütü...(100 cc)
en önemli not: anne sütünü her uykuya dalmasında elimden geldiğince veriyorum. maksat en az 500 cc anne sütünü tamamlamak
hem bu şekilde uykusu da daha iyiye gitti, biraz gazımız arttı ama ek gıdaya alışacak ne yapalım
yani bebeklerinize her fırsatta tıkmayın bırakın acıksınlar sonra bakın kuş gibi ağzını açacaktır her kaşığa İNŞALLAH:)
kızkar size küçük küçük tavsiyelerde bulunacağım, benim kızım 6 ayı bitirdi ve iyice başladık ek gıdaya kahvaltılar, meyveler, çorbalar, sebzeler... hepsini veriyorum ve kızımda yiyor ama nasıl bu kadarı yiyor diyorsanız en püf nokta uzun zaman aç kalması. yani 3-4 saat durup sonra yediriyorum mesela günlük rutinimiz şöyle:
sabah 6 gibi uyanır 120 cc mama,
10 da kahvaltı( aptamil kahvaltılık, pekmez, labne, yumurta sarısı, çok az tahin)
14 de meyve püresi + anne sütü( en az 100 cc)
16 gibi sebze veya çorba ( günlük değişimli)
19-20 gibi kaşık maması ( aptamil kaşık mamalarına az az meyve koyarak veya pirinç unlu muhallebi veya un kavurması pekmezli)
23 gibi de anne sütü( en az 100 cc)
gece uyanınca da bir kere uyanıyor yine anne sütü...(100 cc)
en önemli not: anne sütünü her uykuya dalmasında elimden geldiğince veriyorum. maksat en az 500 cc anne sütünü tamamlamak
hem bu şekilde uykusu da daha iyiye gitti, biraz gazımız arttı ama ek gıdaya alışacak ne yapalım
yani bebeklerinize her fırsatta tıkmayın bırakın acıksınlar sonra bakın kuş gibi ağzını açacaktır her kaşığa İNŞALLAH:)
canım yazmamışsın yoğurt veriyo musun peki...
Bende bursadayim.cnm.birden serinledi hava hakikaten bende uzun kollu pijama yada ince tulum.giydiriyorum icinede kolsuz badi penye.battaniyeyide kaldirdim triko gibi vardi onu ortuyorum aramizda yattigi.icin bizim.ortuyude ortmus oluyo ama bende kisa uyku tulumu alcam acayip aciyo.uzerini ne zaman baksam kendi battaniyesi acik bizimkidee oylesine ortulu usur yoksa
Canım bal vermiyorum meyve bal kadar tatlı demek istedim:)Cnm bal yasak su an verme.
Iyice aciksin cnm. 4-5 saat bekle aciktigini anlarsin. Sonra ver ek gidayi. Emzirmeden once ve yedigi kadar. Agzini kapatirsa zorlama.
Masallah ogluna
evet evet veriyorum ikindi vaktinde bi araya sıkıştıyorum, eğer yoğurt çorbası verdiysem tek yoğurt vermiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?