2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bebekler oyun oynarken dikkatlerini dagitiyormus. Oyun kurma yetegini engelliyormus. Anne-babalar bebekle daha az iletisime geciyormus tv acikken.

Canım onun adı balkabağı olsa da tatlı değil. Ben netten araştırdım sarımsak ta 6. aydan itibaren verilir diyordu. Bizim bir doktorumuz bile yok :)

6 aylık bebek sarımsak yer mi | Bebegimin saglıklı yemekleri

Teşekkür ederiz canım :)

Ben istanbuldayim ama oturdugum yer oldukca serinledi. Kalin battaniyesini ortuyorum. Esortman tk giydiriyorum. Henuzyapmadim ama annemin tavsiye siyle besiginin uzerine hafif aralik birakarak battaniye atmayi düşünüyorum ilerleyen gunlerde. Hem ustunu acsa da o engeller sogugu diye düşünüyorum canim.

Ben yatak odasının kalorifer peteğini açtım birkaç gündür. Üzerine yine her zamanki penye battaniyelerinden birini örtüyorum. Benimki de açıyor üstünü. Biz pikeyle üşümediğimiz sürece (biz de açıyoruz üstümüzü çoğu kez) o da üşümez diye düşünüyorum.

kızlar bebeklerime uzun kollu çıtçıtlı badilerden almam gerekiyordu
işim de vardı
bebettonun 9 aylık badilerinden aldım alelacele
eve geldim yıkadım acayip çekmiş
şu anda alt çıtçıtlarını takmadan tişört gibi giydiriyorum

sonra gittim chicconun 18 aylık badilerinden 2 tane aldım, şu 3 lü pakette olanlarından
eve geldim, paketin biri gayet güzel, diğerinin ebatları yine küçük
üstelik sadece büyük olanına açıp bakmıştım orada
kendime kızdım valla
bi badi işini bile halledemedim ya
bir de değiştirme işi ile uğraşacağım
siz siz olun paket badilerin içine itinayla bakın arkadaşlar

bu arada chicco pişik kremi kullananlar varsa Tokerlerde 13 liraya düşmüş fiyatı bilginize

ben de istanbuldayım canım, benim kızım da üstünü açıyo sürekli, pijama takımı giydiriyorum ben uzun kollu ama eşofman kadar kalın değil, içinde de kolsuz çıtçıtlı badisi sadece, üstüne de penye battaniyesini örtüyorum, ama 2 gecedir onun odasının peteğini açıyorum yatırdıktan sonra sabaha kada... onun haricinde ev gün içinde 24-25 derece zaten...

çok geçmiş olsun bronşitin virüsle olduğunu ilk kez duydum Allah koruusn yavrularımızı..

teşekkür ederim canım, artık herşeyin virüsü var, ilacı satılsın diye virüs oluşturup laboratuarlarda salıyolar ortaya...

tv konusunu dün okudukça ben de etkilendim kapadım tv nu, ne kadar vaktimizi dolduruyomuş anladım, dün baya yorucu geçti, ben de yalnız bakıyorum kızıma tv işime yarıyodu biraz karşısında oyalanınca odadan çıkıp yalnız bırakabiliyodum, dün sürekli yapışık ikiz gibiydik, ne kadar böyle devam edebiliriz bilmiyorum ama okuduklarımdan korktum en azından azaltırım açık kaldığı süreyi tv un, eskiden sabah açar akşam yatarken kapardım, şimdilik kapalı hala, akşamları babamız evdeyken açılılıcak zaten, ondan sonra zaten uyur kızım...

ben geçen sene kendimize de yapmıştım çorbasını, tatlı derken kabak tatlısı gibi tatlılık değil de havuç misali kendince tatlı bi besin onu demek istedim, sever yani benim kızım, sebze pürelerini de havuçla tatlandırarak yiyo her gün çünkü...

evet canım chicco nun kalıpları çok çok küçük, kızım doğmadan önce aldıklarım küçük geldi hepsi sonradan aldıklarımı da hep kendi ayından daha büyük almak gerekiyo, sordum ben mağazadakilere italyan kalıpları öyle küçük oluyomuş, italyanların bebekleri küçük mü anlayamadım... ben de her markanın kalıplarının farklı olmasına sinir oluyorum, artık öğrendik, daha doğru alışveriş yapabiliyoruz... daha önce kullanmadığımız bi markayı alırken de bi beden büyüğünü alıyoruz nolur nolmaz büyük gelire nasılsa ilerde giyer diye...

bu arada kızım dün emeklemeye başladı, zaten uzunca zamandır gayreti vardı tavşan gibi zıplıyodu kollarını ilerletmeyi akıl edemiyodu, onu da keşfetti artık iki kol iki bacak emekliyoruz, döne döne zıplaya sürüne salonu dolaşır istediği yere giderdi, şimdi odadan çıkabiliyo işimiz daha da zorlaştı, ama öyle komik öyle sevimli ki yerde dolaşıyo olması...

Bende bursadayim.cnm.birden serinledi hava hakikaten bende uzun kollu pijama yada ince tulum.giydiriyorum icinede kolsuz badi penye.battaniyeyide kaldirdim triko gibi vardi onu ortuyorum aramizda yattigi.icin bizim.ortuyude ortmus oluyo ama bende kisa uyku tulumu alcam acayip aciyo.uzerini ne zaman baksam kendi battaniyesi acik bizimkidee oylesine ortulu usur yoksa

Benimki de yüzüstü döner geri dönemezdi onu öğrendi, yuvarlana yuvarlana geziyoruz. :)

Yürüteç aldığımı söylemiştim. Kısa süre de olsa koyuyorum içine bazen. Dün antrede bıraktım kızımı yürüteç içinde yengeç gibi yan yan mutfağa yanıma kadar geldi. Antreye çıktım tekrar bu kez yine yan yan yanıma geldi. Beni takip etmesi çok hoşuma gitti :)

kızkar size küçük küçük tavsiyelerde bulunacağım, benim kızım 6 ayı bitirdi ve iyice başladık ek gıdaya kahvaltılar, meyveler, çorbalar, sebzeler... hepsini veriyorum ve kızımda yiyor ama nasıl bu kadarı yiyor diyorsanız en püf nokta uzun zaman aç kalması. yani 3-4 saat durup sonra yediriyorum mesela günlük rutinimiz şöyle:
sabah 6 gibi uyanır 120 cc mama,
10 da kahvaltı( aptamil kahvaltılık, pekmez, labne, yumurta sarısı, çok az tahin)
14 de meyve püresi + anne sütü( en az 100 cc)
16 gibi sebze veya çorba ( günlük değişimli)
19-20 gibi kaşık maması ( aptamil kaşık mamalarına az az meyve koyarak veya pirinç unlu muhallebi veya un kavurması pekmezli)
23 gibi de anne sütü( en az 100 cc)
gece uyanınca da bir kere uyanıyor yine anne sütü...(100 cc)
en önemli not: anne sütünü her uykuya dalmasında elimden geldiğince veriyorum. maksat en az 500 cc anne sütünü tamamlamak
hem bu şekilde uykusu da daha iyiye gitti, biraz gazımız arttı ama ek gıdaya alışacak ne yapalım
yani bebeklerinize her fırsatta tıkmayın bırakın acıksınlar sonra bakın kuş gibi ağzını açacaktır her kaşığa İNŞALLAH:)

Bu dediklerini benim uygulamam mümkün değil maalesef

Benim kız akşam 6 da gece uykusuna yatar ve biz neredeyse gece beslenmesini bitirdik. Kızım çok sık uyanır ama mama yemek için değil, emzik için. Mama yapar veririm sırtını döner yemez. Gece boyu( belki 11-12 saat boyunca ) yediği mama miktarı 40-50 ml yi geçmez ve onu da 5-6 taksit halinde yer. Emziğe alışmasaydı belki de kesiksiz uyurdu kuzum ama ne var ki emzik ayağımıza bağ oldu.

Ek gıdaya geçemeyen arkadaşlara; bebeğiniz eline meyve ve ekmek verip çiğnemeye alışmasını sağlayabilirsiniz. Biz yemek yerken kızımın eline ekmek veriyorum o yemeye uğraşırken kaşıkla o gün ne pişirdiysem tuzsuz ve baharatsız hazırlayıp kızıma yetecek kadar ayırıp onu yediyorum. Yani oda biz ne yiyorsak ondan yiyor. Çorba ve sulu yemeklerde ekmek batırıp veriyorum sabah kahvaltıdada mama sandalyesinin tepsinine parça peynirler ve ekmekler bırakıyorum. Biliyorsunuz bulduklarını ağzına götürme zamanı bundan faydalanabilirsiniz. Onlar yiyecekleri keşfetmeleri için imkan tanıyın. Biraz kirlenecektir ama inanın bu onlar için çok daha faydalı. Benim 12 ve 10 yaşında iki oğlum var. Çok şükür yemek sıkıntıları yok. 12 Mart doğumlu birde kızım var. Kızımda abileri gibi kendi yemeyi seviyor.

Tv konusunda lütfen dikkat edin. Ben ilk oğlumda resmen ucundan döndüm. Bakıcımızla gün boyu klip seyrederdi. Bizde bilemedik ne kadar zarar vereceğini allahtan erken farkettikte olanları 18 aylıkken doktor tavsiyesiyle kreşe vermek durumunda kaldık. Konuşması geç oldu ve o konuşuyunca kadar geçen sürede belirsizlik bizi yıprattı. Belki şu an basit işleri halletmek için yararlanılan televizyon ileride büyük bir sorun haline gelebiliyor. Bırakın eviniz dağınık kalsın ama bebeğinizle geçen hergün çok kıymetli.

canım yazmamışsın yoğurt veriyo musun peki...

Nerede oturuyorsun arkadasim

Cnm bal yasak su an verme.
Iyice aciksin cnm. 4-5 saat bekle aciktigini anlarsin. Sonra ver ek gidayi. Emzirmeden once ve yedigi kadar. Agzini kapatirsa zorlama.
Masallah ogluna
Canım bal vermiyorum meyve bal kadar tatlı demek istedim:)
Oğlumun 4 saat ayakta kalması zor en fazla 2 saat durabiliyor hemen uykusu geliyo huysuzlanıyo emzirmek zorunda kalıyorum çünkü emmeden uyumuyo hiç bi şekilde bilmiyorum ne olacak

evet evet veriyorum ikindi vaktinde bi araya sıkıştıyorum, eğer yoğurt çorbası verdiysem tek yoğurt vermiyorum.

bende hergün taze yoğurt yapıyorum biraz günlük şişe süt birazda keçi sütü karıştırıyorum süper oluyor ilk başta yemiyordu bende sulandırıp veriyorum

BEBEĞİNİZİN BU AYKİ BESLENMESİ

Yumuşak gıdalardan daha katı gıdalara geçilmesi
Bebeğinizi katı gıdalar ile tanıştırmak için en uygun zaman üç ile altı ay arasındaki dönemdir. Bu aylarda bebeğinizin meme ve biberonla beslendiği bir öğünden sonra bile doymadığını farkedebilirsiniz. Hatta günlük öğün sayısınıda arttırmanız gerekiyorsa artık katı gıdalara geçmeniz gerekir demektir. Bu aylarda (3-6 ay) bebeğinizi katı gıdalara alıştırmaya başladıktan sonra bebeğin gıdalarının kıvamını gitgide koyulaştıracaksınız. Bebeğiniz katı gıdalara geçerken şu ana kadar hiç bir sorunla karşılaşmasanız bile, önünüzde aşılması gereken yeni bir engel var: yumuşak gıdalardan daha katı gıdalara geçilmesi. Yedinci aya geldiğinizde sıkılmış sulu gıdalara göre biraz daha dişe dokunur kıvamda olan ezilmiş yada kaba püre halindeki gıdalar bebeğin damağına daha uygundur. Piyasada bulunan hazır mamaları kullanabileceğiniz gibi ailenize sunduğunuz yemeği tuz ve şeker eklenmemiş olmak koşulu ile bebeğinize de yedirebilirsiniz. Ezilmiş süzme tuzsuz peynir, rendelenmiş elma yada armut, kaynatılıp ezilmiş yada kaba püre haline getirilmiş meyve (elma, kayısı, şeftali, erik), sebze (havuç, tatlı patates, karnıbahar, kabak), bu dönemde verilebilir gıdalar arasındadır. Yedinci ayda ek olarak et yada derisi alınmış tavuk etini püre yaparak yada çok küçük doğrayarak bebeğinize vermeye başlayabilirsiniz. Çok küçük parçalar halinde yumuşak balık eti verebilirsiniz. Doktorunuzdan onay aldıktan sonra yumurta sarısına başlayabilirsiniz (son derece allerjik olan yumurta akı için muhtemelen biraz daha beklemeniz gerekecektir). Yumurta sarısını katı halde pişirdikten sonra ezerek yada yağda pişirerek verebilirsiniz bununla beraber aynı öğünde demir emilimini kolaylaştırması için C vitamini içerenbir gıda daha sunun. Bazı bebekler yedi aylıkken ekmek ve biskuvide alabilirler. Boğazına kaçma tehlikesini önlemek için ekmeğin sert kabuğunu alıp içini verebilirsiniz. Kepek ekmeği tercih edin çünkü beyaz ekmek ıslandığında hamurlaşarak bebeğin boğazına kaçabilir. Ekmeği ve biskuvileri yalnızca bebeğiniz oturur durumda iken ve sizin gözetiminiz altında verin.
Aşağıdaki katı gıdalar listesine bir göz atın:

4-6.AYLAR
Yumuşak, topaksız, yarı sıvı püreler verin.
• Pirinçunu muhallebisi: kaynamış su, anne sütü, yada hazır mama ile karıştırarak.
• Havuç püresi: soyulup haşlanan havuçlar püre haline getirilir.
• Meyve püresi:elma yada yumuşak olgun armut ezilerek yapılır.
• Patates püresi: haşalanan patatesler hafif sulandırılarak iyice ezilir.
• Verebileceğiniz diğer uygun besinler: kabak, karnabahar, bezelye ve iyi pişmiş taze fasulye.

6-8.AYLAR
Besinler ince ince kıyılır yada rendelenir. Bir sıvı yada yoğurtla sulandırılır. Artık eline geveleyebileceği çubuk biçiminde çiğ sebzelerde verebilirsiniz. Meyve ve sebzeleri özenle soyduktan sonra sap ve çekirdekleri çıkarın, daha sonra püre veya rende yapın. balıkların ise derilerini aldıktan sonra ızgara yada haşlama yapın. İnce ince kıydıktan sonra bebeğinize verin. Bebeğinize şekerli biskuvileri, kek, krema, pasta ve kızartmaları vermemelisiniz.
• Peynir yada muzu değişik şekilerde kesip bebeğinizin eline tutuşturabilirsiniz.
• Ekmeğin yumuşak kısmını yine bebeğinizin eline verebilirsiniz.
• Haşlanıp ezilmiş meyvelerle yoğurdu karıştırıp bebeğinize değişik tatlar sunabilirsiniz.
• Haşlanmış yumurta sarısını ezip bebeğinize verebilirsiniz.
• Kıyılmış tavuğu içine birazda pişmiş domates karıştırarak bebeğinize verebilirsiniz.

Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler kitabından alınmıştır. Kitabı okumak isteyenlere tavsiye ederim. Çok faydalı. Aklınıza gelen her sorunun cevabı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…