2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar selam
bizde ek gıda konusunda büyük bir yol katettik.
çorba içiyoruz, sebze püreleri yiyoruz.
yoğurt,yumurta,peynir ve meyvelerimizi tüketiyoruz.
gün geçtikçe dahada çeşitlendireceğiz bunları tabi.. :)
7 ay 10 günlük olduk.
düzenli olarak 10 gündür ek gıda alıyoruz.çok şükür kaka problemimiz olmadı.
günde 2 defa yapardı kakasını aynı şekilde devam ediyor şimdilik.

yenikullanici bende mercimek çorbası veriyorum.
kabızlık yaşamadık..verebilir isteyen anneler.
zaten doktorumuz 8.aydan itibaren bütün bakliyatları verebilirsin demişti.
kuru fasulye,barbunya,nohut..
bende ilk mercimekle başladım
önümüzdeki ay sonuna doğru diğer bakliyatlara geçeriz biz artık :))

Selam hanlmlar.nasılsınız.
Siz bebişlere meyveleri pişiribmi veriyorsunuz.yoksa çiğmi:26:
Sonsy benim büyük kızda öyleydi hep kabızdı yeni düzeldi sayılır.3 yaşında.inşallah sizde o kadar sürmez.zor gerçekten

Nerede oturuyorsun arkadasim

Niluferdeyim.canim.ben

Gece uyanma konusulmus bizimde durum farkli degil zifiri karanlik bile olsa uyumuyo besikte al emzir tekrar uyut derken iyice perisan oluyodum simdi aramiza yatiriyoruz en azindan emerken uyuyo aliscak hic ayiramicam diyede korkuyorum ama cok perisan oluyodum dun gece cildirmak uzereydim kucagimda salliyorum uyuyo yatiriyorum uyaniyo cok zor uykusuz cocuk cok dogdugundan beri kesintisiz 2 saat uyuduguna sahit olmadim gecede dahil gunduzde hep ayagimda sallayarak yoksa hemen uyaniyo duzelecegine dair umudum yok artik

ben bütün meyveleri çiğ olarak veriyorum cam rendede rendeleyip ama elmalar çok sert sevmiyo, belki onu artık biraz soteleyip karıştırırım diğer meyvelere...

şeftali, sarı armut gibi bol sulu meyveleri cam rendede yapıyorum. Sert olanların katı meyve sıkacağıyla suyunu sıkıp suyunu veriyorum. Özellikle elma suyunu çok seviyor. Küçük bardak süzgeci ile süzüp biberonlada veriyorum.

Balida deneyecegim tesekkurler.tarcinli elma cayini deniyorum su an sanki arttiriyor gibi.bal yiyip uyuyayim bu gece,

Valla dusunce iside olabilir tabii.. ama cok fazla istiyorum artmasini.en azindan bir yasina kadar az da olsa versem yeter.):

Peki blendr kullannan yokmu..

Peki blendr kullannan yokmu..

metal ürünler (bıçak,rende,blender, ...vb.) sebze ve meyvelerin vitaminini azaltıyo diye ben kullanmadım hiç, meyveler için cam rende kullanıyorum, sebze pürelerinde de tel süzgeçten geçiriyorum, ama kıyma tavuk gibi şeyleri katmak için sanırım blender kullanıcam henüz kullanmadım... meyveleri bilmiyorum ama sebze ve çorbalardarobot, blender kullananlar vardı yazılmıştı daha önce...

Meyve sularini hebeklerde pek tavsiye etmiyor doktorlar.ilerde dis çürümesine neden olabiliyormus.bunun yerine püreler ve biraz pütürlü rendeler öneriyorlar.ben iki gundur kizimi aksam yemeklerinde kucagimda sofrada oturtuyorum.terbiyeli tavuk corbasindan yedirdim bayildi.nam nam nam yapiyor.=D

aaaa oylemi hic duymamishdimş:18::18::18:ben ilk kizima hep :18yle yedirdimhatta bunu almishdim.buharda pishiren.blenderde var.bebekler icin

evet canim bende buyuk kizima hic meyve suyu vermedim hep puresi.gerci simdi iciyor amainshallah bunada oyle yapicam.buyudukden sonra o olmaz bu olmaz diyemiyor insan.cips filan yemiyorda meyve suyuna bayiliyor.onuda gunde en faz 1 bardak iciriyorum

Slm kızlar bizde bugün hastanedeydik kızımın reflüsü var bu ay kontrolde doktor gelişmemiş dedi reflüden olabilir artık ilaç kullanalım dedi verdiği ilacı yetişkinler kullanıyormuş eczacı çocuk gastorolijisine gidin bence deyince bizde araştırma hastanesine gittik oradaki doktor gelişimi normal dedi.ben kan ilacını reflüden dolayı kullanamadığı söyledim kan testi yapalım gerek yoksa kullanma dedi kan aldıkları sırada çok ağladı içim parçalandı eşimde gereksiz yere çocuğa eziyet ediyorsun deyip durdu çok şükür öyle çok bi rahatsızlığı yok ana iştahsız ve zayıf biraz.pazartesi sonucu alacaz bakalım.

Buarada bugün ciğer yedirdim çıkta beğendi doktorumuz söyledi Demir ve kan için pekmezden daha iyi dedi özelliklede tavuk ciğeri çok iyi dedi.9.ayda özel melencit aşısı var yaptırmanı öneririm dedi.sizin doktorunuz böyle bişe söyledimi?

aaaa oylemi hic duymamishdimş:18::18::18:ben ilk kizima hep :18yle yedirdimhatta bunu almishdim.buharda pishiren.blenderde var.bebekler icinEki Görüntüle 816415

evet canım sadece bebekler için değil, bizler için de salataları bıçakla doğramayın elle koparın vitaminleri ölmesin diye derler, hatta bu yüzden metal olmayan bambu,teflon ya da plstik türevi bıçaklar vardır sebzeler salatalar için... bişey olmaz tabi kullansan da, sadece vitaminleri azalıyo...

Ben heykelde oturuyorum eger buralara yolun duserse bizim minikleri bir araya getirelim mail adresim ebah234@hotmail buradan kisisel bilgileri veririz istersen...

öncelikle geçmiş olsun canım... menenjit aşısını ben de burada okumuştum daha önce, doktorumuza sordum sonra, rota aşıları gibi özel bi aşı olduğunu söyledi ve öneriyo o da, sanırım yaptırıcaz biz...

Bugun 7.ayimiza girdik kontrolumuzde kilomu 6.250 boyumuz 68 cm.bas cevresi 41.5 oldugunu ogrendik....cok minnos yavas yavas aheste buyuyor....ama allaha binlerce kez sukurler olsun kizimin sagligi yerinde...ne yedireyim dedim ne yedirmemelisin onu soyleyeyim dedi ve saydi...tuz,kristal seker,bal,patlican suan icin balik...kizim pirinc mamasi yemiyor bende aksam yatarken 6 olcu mamaya 6 tane bebe biskuvisi karistirip veriyorum aksam 18.30 dan gece 01.00 kadar acikmiyor verirken icim rahat degildi soyledim ver sorun olmaz seviyorsa yesin genelde obeziteye neden oldugu icin onermiyoruz ama isik zaten ayina gore dusuk kilolu oldugu icin verebilirsin dedi icim rahatladi...pekmezi sut urunune karistirmak zararlimi dedim yok verebilirsin zaten demir ilaci aliyor neyi nasil yiyorsa ver engel olma kisitlama dedi ve bende mutlu sekilde eve geri geldim...simdi mercimek corbasina baslicam...bu arada portakali da sordum simdi onumuz kis meyve secenegi azaliyor (her ne kadar myve yemesede) alarjik reaksiyona bak bir sorun olmazsa verebilirsin herseyi once 1 kez dene sorun yoksa devam et dedi....sizlerle paylasmak istedim

merhaba hanımlar...

dün çok kötü bir şey oldu. Kızım yorganının üstünde oynuyordu, babasına kanepede uyuya kalmıştı, bense mutfakta telefonla konuşuyordum. Kızımın feryat figan ağlamasıyla odaya girdim. Kızım yorgandan döne döne kanepenin önüne gelmiş bir karışlık bir açık vardı halıyla kanepe arasında o boşlukta taşın üzerinde sırt üstü yatıyordu. Dönerken başını yere hızlı çarpmış sanırım canı çok acımış eşim kızımı kucağına aldı. Ben neye uğradığımı şaşırdım eşimin elinden çekiştirip kucağıma bastım kızımı. Çok şükür hemen sustu neşesi yerine geldi. tlf kapatmıştım aceleyle. ark. aradım olayı anlattım. Beinm kızım yataklardan düşüyor taşın üstüne inş. bir şey olmaz yinede takip et dedi. Çok şükür bir şey olmadı. Ama ben kendimi çok kötü hissettim.

dün sabah dr ye gitmiştik. dr. ek gıdaya geçebilirsin. Pütürlü ver yemeye alışsın gibi şeyler söyledi. Bir kağıt verdi yememesi gereken şeyleri. ( çilek, tuz, tropikal meyveler, bebe bisküvisi, gibi bilindik şeyler ) kan damlası ve devite devam dedi. Ayrıca bebe bisküvisi verine petibör verebilirsin o daha zararsız dedi. Kızımın bir haftadır burnu tıkalı gibiydi. kulağını kaşıyordu. kulağı su toplamış. Burnu tıkalı dedi. bir tane damla verdi. deniz suyu burnu açılsın rahatlasın diye. kulağı da düzelir dedi. bugün akşam yatmakta çok zorlandı kızım burnu çok tıkandı. İnş. kısa sürede atlatırız soğuk algınlığımızı.

gece bende sıfır kol çıtçıtlı badi üstüne penye pijama takımı giydiriyorum. artık çoraplarınıda çıkarmıyorum hatta pantolonun paçasını çorabın içine koyuyorum. Çok komik oluyor yavrum. Üstünede içi elyaf ince bir pike ile yorgan arası bir pikesi var onu örtüyorum. Tabi kollarının altına kadar örtüyor. kollar ve göğsü açıkta. Yarın havalar iyice soğuduğunda nasıl yapucam bilmiyorum.

bualca... tatlım güzel diyosun ama ben korkuyorum kızımın eline bir şey vermeye. Nasıl yapıcam ( 14 mart doğumlu). Biliyorum fazla korumak yada pimpirikte zararlı...

sonsy... bizde de durum aynı özelliklede papates yediğinde( içine zeytin yağı koyunca yemediği için kabız oluyor sanırım) kakasını yapmakta zorlanıyor. bazen 1 gün yapmıyor 2 gün dediğin gibi keçi pisliği gibi yapıyor ertesi gün 2 defa azar azar kaka yapıyor. tabi ben hemen armut üzüm karıştırıp yediriyorum. sanırım onun etkisiyle ertesi günü kakasını yapıyor. Ben kızımı çok rahatsız etmediği sürece sadece armut ve üzümle durumu kurtarmaya devam edicem. En son çare 3 damla tatlı badem yağı oluyor. Onunda faydasını gördüm.... Şuruptan iyidir...

benim kızımında bazı günler kucak krizi tutuyor. kucağıma alıp evde geziyoruz balkonları dolaşıyoruz. KOnuşuyorum oynuyorum. Sonra geçiyor. Geçmezse dışarı çıkarıyorum diyorum zaten evde bana iş yaptırmayacak bari dışarda oyalayayım. iş yapamayınca da ben stres yapıcam huzursuz olucam. çıkıp geziyoruz o gün.

cannan... geçmiş olsun tatlım. benimde yüreğim parçalanıyor bebeklerden kan alınırken. Rabbim bebişlerimize sağlık sıhhat nasip etsin inş. Hastanelere daha az gidelim...Menenjit 6. ayda 2 dozunu oldu bitti diye biliyorum 9. ayda sadece şu suriye olayı yüzünden bir aşı vardı. su çiçeğimiydi neydi...

yenikullanıcı... da bahsetmiş aşıdan ben yapıldı diye biliyorum. Pazartesi günü sağlık ocağını arayayım bir...

ben de salonda halının üstüne battaniye serip üstünü çarşafla kapladım kızımı gündüz orada oyalamaya çalışıyorum ama ne zaman odadan çıksam parkeye fırlayıveriyo ve battaniyenin üzerindeki hareketlerini parke üzerinde de yapıyo anlamıyo daha bi tarafın yumuşak bi tarafın sert olduğunu, dönerken atıveriyo kendini kafasını yere güm diye, ağlıyo, içim gidiyo, bi çözüm bulayım diyorum olmuyo, emeklemeye de başladı, dönüyo da çok, bi de kendi kendine otutur gibi yapıyo ama daha tam oturamıyo yorulunca bırakıveriyo kendini yine güm... allah korusun yapıcak bişey yok... size de geçmiş olsun bişeycik olmaz inşallah yavrularımıza...

biz aşıları hep doktorumuzda oluyoduk sadece 6.ay aşılarını sağlık ocağında olduk ben de sorayım yarın ne aşıları olduk, ağzından verilenle birlikte 4 aşı vardı bizde...

Allaha emanet hepside. Melekler korur derler zaten. Benim kullanmadığım büyük bir halı vardı. Onu yıkama verdikten sonra sermeyi düşünüyorum. Koltukların altına kadar gider sanırım halı. Yerler laminant olsa yine iyi ıslak zemine kullanılan karo taşlardan var odalarda.

Az önce kızımı salıncağına koydum bende banyoda saçıma yağ sürüyordum. Kızım mızmızlandı ben geliyorum kızım diye seslenince eşim uyanıp odaya koşmuş. yerde halıda kızımı göremeyince kanepelerin arasına bakıyormuş garibim. Sandalye köşede kalıyor bir anda görememiş kızımda cadı babası içeri girince sustu demekki. Çok korkmuş eşimde...

menenjit aşısı oldular 6. ayda büyük ihtimal çünkü hemşireye kasıtlı olarak sormuştum bunlar hangi aşılar menenjit varmı diye . Nette bir ara aramıştım 2009 da aşı karnesine geçti diye yazıyordu. Yine sormakta fayda var.

kızımın gece burnu çok tıkandı. inş. soğuk algınlığını hafif atlatırız....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…