2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım ben dışarıda olduğumuz akşamlar eve geç gelince kızım çok uykulu olunca gece maması yapmakla uğraşmayıp devam sütü verip uyutuyorum, o zaman sabah kadar daha sık uyanıp daha çok devam sütü içiyo... ama gece maması verip uyuttuysam daha az uyanıp daha az süt içiyo... sen de gece maması veriyosan onu verme ki anne sütü çok daha kıymetli onu içsinler...
ya da zaten gece maması vermiyosan belki ek gıdaları fazla tüketiyolardır o yüzden süt içmeyi azaltmışlardır, bir iki gün ek gıdaları toplamda 2 çay bardağını geçmeyecek kadar ver istersen o zaman daha çok süt içerler belki... yavaş yavaş artırırsın yine ek gıdayı da... bi ihtimal artık ek gıdalarla yeni lezzetler keşfedip bi de onları sevdikçe süt içmeyi azaltmışlardır, ama yine de ek gıdayı 2 çay bardağından çok vermezsen aç oldukları için mecbur içerler bence sütü...

ben de günde 500cc devam sütünü zar zor tamamlatmaya çalışıyodum çoğu zaman tamamlatamıyodum, 6 aya yakın sadece anne sütü verdiğim için biberon arada gerektikçe kullanıyodum ve memeyi bırakmaması için medelanın calma biberonunu kullanıyodum, o kırılınca evde aventin biberonu vardı önceden aldığım, onu kullanmaya başladım, meğer onların numaraları varmış 1 numaraymış ilk alındığında takılı olan başlık, o da tek damla akıtırmış yenidoğan için,yavrum ondan emmeye çalışıyomuş işkence ediyomuşum resmen çocuğa, şimdi 4 ay sonrası için olanlardan aldım rahat rahat içiyo yavrum daha çabuk bitiriyo sıkılmadan ve 500cc yi rahatlıkla tamamlayabiliyoruz... sizde böyle bi sorun yoktur tabi de aklıma gelmişken anlatayım dedim:)

güldürerek yedirmeye yardımcı bi ablası olduğu için şanslısın yine de canım...
biz ana kız tek başımızayız bütün gün, döke saça püsküre üfleye, ama bi şekilde yiyoruz...

Allah kolaylik versin arkadasim cok zor yemek saatleri iskence...ne yogurt ne meyve ne kahvalti hepsi hakgetire....buyuyecek ama nasil bir ben bir allah biliyor...bugu. sirf 2 kasik muz yesin diye karsisinda ne danslar ettim iyice maymun oldum bir ustune agzini acmadan guldu tam oldu elimde kasik dans ettigimle kaldim....

Kızlar eskiden buranın hızına yetişemez, birkaç sayfa öncesinden okumaya başlardım, şimdi sessizleşti, ıssızlaştı buralar.
Teyzeler nerdesiniz?
:112:

Kızlar eskiden buranın hızına yetişemez, birkaç sayfa öncesinden okumaya başlardım, şimdi sessizleşti, ıssızlaştı buralar.
Teyzeler nerdesiniz?
:112:

çoğunluk facede sanırım :44:, geri kalanlarımız da bebişlerin hızına yetişmekten yorgun düşüyoruz galiba

Kafama huni takip gezmem yakindir kizim ne yiyor ne uyuyor.ustune ustluk dis sikintisida degil doktora gore daha 1-2 ayi var...dun gece 1 de kalkti 4 te zor uyuttum....bir onceki gecece 3 te kalkti 5 te uyudu zombi gibiyim...oy oooyyyy.....birde tum gun ayni namede zirill ziril bagriyor kafam oldu kazan gibi...siisssttt dedim gucendi agladi....simdi boyleyse dis cikartirken ne olur dusunmek dahi istemiyorum...bir sinir bir sinir kucucuk elini yumruk yapip kendini gerip titreyip bagriyor...allahim bacak kadar boyla sinir yapiyor....sabir sabir

bence şu dönem herkesin çocuğu huzursuz buranın sessizliğinden bile belli oluyor kk ya girmeye vakit bile kalmıyor sabah 6 da kalkıyoruz gece ne çabuk oluyo anlamıyorum koşturmaktan bende ev hanımıyım çalışan anneler ne yapıyor acaba allah yardımcınız olsun. ben busene kpss ye hazırlanacaktım güya annem bayram sonrası kızıma bakacaktı bende ders çalışacaktım ama imkansız gibi geliyor artık(

aynı durumdayız çok huysuzuz bu ara off ((((((

Ben gecici istifa verdim yil sonu tekrar baslarim demistim ama mumkun degil dun gece calismadigin icin sukrettim 4 te uyudu 6.30 da kalkti...o halde nasil ise giderdim...evde gunduz uyumuyorum ama tum gun millete laf anlatmak var

kızım bugün ikindi öğününden beri ağzını kilitliyo, açmak açtırmak mümkün değil, hiçbişeye tepki vermiyo gülmüyo açmıyo ağzını, çenesini sıkarak gülümsüyo, öğlene kadar gayet iyiydik yedik çorbamızı falan, ikindide yoğurtta başladı yoğurt kaldı, muhallabi yaptım onu da yemedi aynı şekilde... şimdilik biberonda sorun yok, devam sütünü içirir uyuturum birazdan... tabi bu gece sık sık kalkıcaz o zaman... ama yarın böyle olmasın... ek gıdalarda sorun yaşamak istemiyorum... kızım ağzını açsııın.... ek gıdalarını yesiiinn... naparım hep böyle devam ederse... bebeği yemeyen herkese Allah kolaylık versin... bebeklere de iştah versin...

iyi geceler kızlar..uzun bir aradan sonra bugün foruma girebildim..malum çalışmaya başladım,pc açmak zor geliyor artık:) geçmişi okuyamadım henüz ama gündemi ek gıdanın oluşturduğuna eminim..bizde durumlar iyi şimdilik,büyük uğraşlarım sonucu oğluş ek gıdaya alıştı..aslında benim uğraşılarımdan zeyade annemin tekikleri işe yaradı..bol pütürlü çorbaları,bizim yediğimiz baharatsız acısız yemekleri çaktırmadan verdi,meleğim de yemeyi iyice öğrendi bu sayede..bir kaç gündür kahvaltıya da başladık,her şey yiyor maşaallah..biz yemek yerken çiğneme hareketi yapıyor ağzıyla ve ona da vermezsek bağırıyor :) anne sütüne de devam ediyor tabii bu arada,hatta daha da düşkün oldu diyebilirim..artık sütümün yetmediğini düşünerek son kontrolde doktora mama ya da devam sütü vereyim mi diye sordum,fakat doktor anlattıklarıma göre sütümün yeterli olduğunu söyledi,ilaveye gerek yok dedi..dişi çıkmadı hala bebeğimin,damak altından beyazlıkları görünüyor ama patlamadı henüz..ufak ufak söylenmelere başladı..dede,nene,mama,meme,anne,atta diyor..ama çok bilinçli söylediğini sanmıyorum..döne döne yere serdiğimiz yorganı turluyor,emekleme çabası olmuştu bir ara ama artık emeklemiyor..desteksiz oturabiliyor..çok güler yüzlü bir bebek,gülüşüyle deli ediyor bizi..ama tabiiki her şey pembe dizi kıvamında değil..maalesef gece uykularımız çok bölünmeye başladı..emiyor sürekli,uykuya geçemiyor..bir iki kez doymadığını düşünüp kaşık maması verdim ama bir etkisi olmadı..dönemsel bir şey sanırım..bu arada,işe gitmekten çok korkuyordum..oğlum beni unutur mu,memeyi bırakır mı diye kaygılanıyordum..ama bir sorun olmadı..zaten sabah ve öğleden sonra 2,5 saat ayrılıyorum evden.öğlen yine evdeyim..anneciğim de çiçek gibi bakıyor yavruma saolsun..inşaallah böyle devam eder,uykularımız da eski haline dönerse değmeyin keyfimize..şimdilik bizden bu kadar,fırsat bulursam geçmişi okumaya çalışacağım..öpüyorum kuzularıı

Herkese merhaba;
Benim de 11 mart doğumlu bir oğlum var.Henüz desteksiz oturamıyor,dişimiz de yok,baba,mama gibi herhangi bişey de demiyor.Biraz tembel galiba benim minnoşum :) Tek bildiği dönsün dursun yerde.Bir sırtüstü bir yüzüstü.Bayılıyor dönüp durmaya :)
Oturmaya başlayınca mama sandalyemizi alıcaz.Merak ettiğim hangi markaları kullanıyorsunuz ve bir tavsiyeniz var mı?Fikirlerinizi bekliyorum.Herkes bebeğini güle güle büyütsün :)

benim kızım da 6 mart doğumlu, uzun süredir dönüyodu bu hafta emekliyo, diş ve belirtisi bizde de yok, benim kızım da anlamlı bişey söylemiyo henüz canım... emeklerken duraklayıp kısa süreli kendi başına oturuyo 2 güdür ama hemen devriliveriyo a da yatırıyo kendini kontrollüce... ek gıdalarla sorunumuz yoktu pek ama dünden beri kötü durumdayız gece açlığıyla sabah meyvesini vermeye çalıştım hala ağzı kilit, burnunu sıkıp ağzıını açtırmaya çalışıyodum ona bile alıştı bi süre bekliyo açmıyo ben pes eder miyim diye... açarsa da geri püskürtüyo, yarı mideye yarı mendile yedik bi şekilde... mama sandalyesi bizim de gündemimzde canım, araştırıyoruz,belki severse yemek de yer umut... chicco polly ye bakıyorum ben, onun avantajı çift minderli olup daha küçükken içinde rahatça oturabilmesi büyüdükçe üst minderi çıkarabiliyosun, ama tepsisini çıkarmadan katlayamıyosun onu, yerin müsaitse hep katlamadan duracaksa sorun değil tabi... graco contempo da seçeneklerimiz arasında, çok benzer modeller fakat onun çift minderi yok, bi de chicco polly tamamen yatar pozisyona gelebiliyo graco contempo yarı yatık pozisyona geliyo tam yatmıyo koltuğu, tepsisini çıkarmadan katlayabiliyosun,ama iki bacağın arasına giren ayraç tepsiye monteli o yüzden tepsiyi çıkardığında koltuk olarak oturtmak güvenli olmayabiliyo sadece bez kemerle bağlı kalabiliyo... bu iki modelin fiyatları da birbirine yakın... daha basit bişey olucaksa da joie mama sandelyesini de düşünüyorum... benim önerilerim bunlar canım, siz önce alırsanız burada da paylaş...

pardon canım iki bacak arasındaki ayracı tepsiye monte edili olup tepsi çıkaıldığında sadece bez kemeriyle kalıp koltuk olarak kullanıldığında güvenli olmayan chicco polly, graco contempo değil, yanlış yazmışım, google a model ismini yazıp videoları tıkladığında tüm özelliklerinin anlatıldığı tanıtım videoları çıkıyo ordan bi incele istersen...

:) teşekkür ederim tavsiyelerin için.chicco polly sanırım en çok satan modellerden.1 ay kadar önce e-Bebek'e gittiğimizde bikaç mama sandalyesine oturtmuştuk,çok hoşuna gitmişti bizimkinin ama bu yaramazlara güven olmuyor biliyorsun :): Aslında portatif bişey olsun annelere giderken falan da götürürüz diye düşünüp fisher prize yağmur ormanı var onu düşündüm ama pek tavsiye edilmiyor sanırım.Alınca haber ederim ,teşekkür ederim ilgin için tekraradan.Başka tavsiyelere de açığız hala

canım bende geçen hafta aldım mama sandalyesini chicconun polly, gerçekten çok satmasının nedenini anlayabiliyorsun çok rahat tüm ayarları var ve çok güvenli. benim kızım da 12 mart doğumlu tek yaptığımız şey oturmak oynamak. dişimiz yok, kelimeler çıkaramıyoruz, hatta daha dönmedik.bizde çok tembeliz galiba aslında hareketli ama her bebeğin odak noktası ayrı derler ya gerçekten öyle biz sürekli notalar çıkarıyoruz bağıra bağıra heyyy ayyy aaaa diye...

Bizim ki de bir ara her yeri inletiyordu çığlıklarıyla :)) Halının üstüne örtü serdim,biraz ileriye oyuncak koyuyorum gitsin alsın diye,uyanık kendi gideceğine örtüyü çeke çeke oyuncağı kendine kadar getiriyor :))) tembellikten yeni yöntemler geliştiriyor kendine :))

canım şu anda ben de herkese bunu sorup çözüm aramaya çalışıyorum benim kız da herşeyi yer kaşıkla ama mama veya anne sütü veremiyorum almıyor. biberon istemiyo uykusunda bile kandıramıyorum almıyor ısırıyo biberonun ucunu dişi falan da yok daha. günde 300 cc yi zorla kaşıkla bardakla falan ve çok üzülüyorum bu duruma ya.

eğer portatif bişey arıyosan sana mamas papas snug önerebilirim, biz kullanıyoruz, çok memnunuz

chicco polly de gayet kullanışlı bir model,
bu sitenin ikinci el bebek eşyaları sayfasında, uygun fiyata chicco polly mama sandalyesi satışta, düşünürseniz kaçırmayın derim,
ben bu markayı çok istemiştim ama evim küçük olunca vazgeçtim, mamas papas snug u aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…