2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Benim kızımda 12 mart doğumlu. Bağırmayı acayip seviyor. Bugün doğanların bir özelliğimi acaba :) Diş yok, oturma süper, emekliyor ve her türlü dönebiliyor. Ben mama sandalyesini 5.aydan beri kullanıyorum. Kraft tango almıştık. memnunum alternatif olarak belirtmek isterim.

Bazen bebekler acayip inat yapıyorlar. Bence birkaç gün biberonun içine süt koyup ortada bırakın. Onun görmesini sağlayın ama teklifte bulunmayın. Hatta oyuncakların arasına falan koyun. Çaktırmadan bakın, belki kendine kendine merak eder ve dener.

İlgin için çok teşekkür ederim.Sanırım portatiflerden almayacağım.Bizim evimiz de küçük ama bi sandalyeyi kaldırıp yerine mama sandalyesini koyarsak hallolur sanırım yer işi :)

Merhaba canım, benim kızım 16 mart doğumlu henüz oturamıyor, diş yok aynı sizin gibi ama biz 2 ay olacak neredeyse mama sandalyesi kullanıyoruz. Arkaya doğru 2. kademe de olunca ana kucağı gibi oluyor, aynı sofraya oturuyoruz. Bir ben yiyorum bir ona veriyorum o da bizi taklit ederek yiyor, açıkçası oturmasını hiç beklemeye gerek yok. Ben mama sandalyesini çok araştırdım 2 model çok hoşuma gitmişti biri kraftındı sanırım diğeri chicco idi. Sırf maddi durumum el vermediği için alamadım, onun benzeri genişliğinde holmer aldım 6 adet boy ve 3 kademe koltuk sırt ayarı var kullanışlı ama maddiyat sorun olmasa ilk tercih edeceğim chicco olurdu, şuan bundan da memnunum hiç sıkıntım olmadı.

mama sandalyesi chicco poly magic kullanıyorum 4. aydan beri çünkü tamamen yatıyor.halamız hediye almıştı sağolsun hatta içimden bu ne işe yarar diye geçirdim şimdi heraklıma geldiğinde dua ediyorum kadıncağıza.henüz tepsinin takmadım oyuncaklarıyla oynuyor bende mutfakta işlerimi hallediyorum mama sandalyesi düşünenlere tavsiye ederim ama fiyatıyla ilgili bilgim yok yazılanlara göre biraz pahalı sanırım.ben yoğurt yediremiyorum meyvalıda yemiyo acaba sorun olurmu yememesi cmt dr a sorcam bakalım

Çok teşekkürler ilgin için :) Memnunsun madem hiç maddi sebeplerden öbürünü alamadım diye üzülme,belki senin aldığın daha iyidir kim bilir Bir şey daha pahalı diye her zaman daha iyi olmuyor,biliyorsun.Bebişin afiyetle yesin mamalarını :)

Selam kizlar. Herkes iyidir inşallah.bende kızımla uğraşıyorum.bizde bayrsma kv.delere gidecez.inşallah.kaynımgile filan.bizde 600 km uzaklar.bide kv.üzecek biliyorum beni.kızım zayıf diye.orda bir bebişkızımla 1 gün araları var. Maşallah tontik.benim Zeytinim küçük diye söylennicek.ben ne yapiyimki yediriyorum.o kadar uğraşıyorum almıyor kilo ya.umarım bayramı burnumdan getirmez

Ben yoğurdunu devam sütünden mayalıyorum.Kıvamı biraz sulu oluyor.Azıcık daha sulandırıp biberonuyla veriyorum.Kaşıkla verirken biraz yiyip bırakıyordu.Böyle bütün biberon bitiyor :) Aslında uzmanlar sütünden başka hiç bir şeyi biberonla vermeyin diyor ama maşallah diğer yediklerinde hiç sorun yok.

Bence iyi yönünden bak olaya.Diyelim ki kayınvaliden gerçekten zayıf diyecek bebeğine,yemiyor mu diyecek vs vs..En fazla birkaç gün üzüleceksin.Ya bir de kayınvalidenle beraber yaşıyor olsaydın ya da alt katında falan :))) Bence şükret haline dediklerine de he he de geçsin 600 km uzaktan da kendi kendini doldurma şimdiden :) Belki de hiç bir şey demez kadıncağız

Evet canım mecbur öyle yapıcam.ama dememesi mümkün diyil.her tel.de konişduğumuzda bile der.net görüyor kızlml.yanında olsak ne olur tahmin ediyorum

yazıma cevap veren arkadaşlarıma çok teşekkürler

canım çok sıkkın
içmiyorlar içmiyorlar süt içmiyorlar
her şeyi güzel yiyorlar çok şükür ama süt içmiyorlar
3 hafta önce gecede 250-300 cc süt içen bebekler gitti
şimdi en fazla 150 cc içiyorlar geceden sabaha
aç bırakıyorum, inat ediyorum ama gene de içiremiyorum
iki ay sonra süt yok ama şu an yedikleri yiyecek ömürleri olduğunca yiyecekleri şeyler
az önce de direndim yedirmedim, iyice acıksınlar mecbur içerler diye
ikisi de aç uyudu, vicdanım nasıl sızladı anlatamam
çok kötüyüm çok

baktım gerçekten halanız çok güzel bi hediye almış, güle güle kullanın, afyetle yesin bebeişin canım...
ben de bu ay bi süre yoğurt mayalamayı beceremediğim için yoğurt yediremedim, o zaman araştırmıştım internette, ileriki yaşlarda kullanıacak kalsiyum daha bu çağlarda depolanmaya başlarmış o yüzden kalsiyum öneml, kalsiyumu sütten de yoğurttan da peynirden de alabilir, en çok kalsiyum peynirde, sonra yoğurtta, en az da sütte varmış, yoğurt yemese de diğrlerinden de alabilir kalsiyumu ama hergün yoğurt verilme sebebi buymuş, mümkün olduğunca kalsiyum depolamak... ama yemezse de diğerlerini yedirirsen çok sorun olmaz sanırım...

canım teşekkürler cevabın için peki mayasını ne kullandın? biberona koyduğunda sulandırıyomusun yoğurdu kolayca çekebiliyomu bebeğin maşallah ona

sağol canım bilmiyodum önemini bende beceremedim bide sütaşbabymixden mayalayıp aptamilden yapınca tadıda oldumu olmadımı anlayamadım e kaanda 1 çay kaşığından fazlasını istemeyince bıraktım hatta cmt dra sorucaktım ama pcden kalkınca ilk iş yine denicem

canım teşekkürler cevabın için peki mayasını ne kullandın? biberona koyduğunda sulandırıyomusun yoğurdu kolayca çekebiliyomu bebeğin maşallah ona

Mayasını ilk yaparken normal bizim yediğimiz yoğurttan mayaladım.Sonra her seferinde kendinden mayalıyorum.Dediğim gibi zaten sulu bir yoğurt oluyor devam sütünden olan yoğurt,biraz da biberona su ilave ediyorum.

merhaba kızlar ankarada kadın doğum uzmanına gitmek istiyorum adet olamadım önerebileceğiniz doktor ismi var mı

bu da 15 gün önceki hallerimiz

Eklentiler

• $IMG01016-20130917-1755.webp
    14 KB · Görüntüleme: 35
  • $IMG01030-20130917-1814.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 36
  • $IMG01020-20130917-1756.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 42
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…