2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
süt savaşını kazandım arkadaşlar
nasıl mı?
aç bırakarak

ek gıdayı çok azalttım, akşam 5 ten sonra daa hiçbir şey vermedim
mecburen süte talim

kızlar bizimkilerde emzik savaşı var
yatağın üzerine ikisini bırakıyorum
sürekli birbirlerinin ağzından emziklerini alıyorlar
bir de sürekli aynı oyuncakla oynamak istiyorlar
oyuncaklarını da çift alıyoruz artık

canım yaa kıyamam benim kızımın da böyle 2 macerası var nasıl bi duygu biliyorum...

beninkiler anni, baba, ve dede diyorlar tabi bilinçsizce
ağızlarını yerim ben onların

kızım da doğduğundan beri bilinçsizce ağlarken anne diyo :)

süt savaşını kazandım arkadaşlar
nasıl mı?
aç bırakarak

ek gıdayı çok azalttım, akşam 5 ten sonra daa hiçbir şey vermedim
mecburen süte talim

sevindim canım... anne sütü daha önemli ek gıda 2 çay bardağı yeter zaten, yerse fazlasını yesin..

kimbilir nasıl şekerler ama büyüdükçe nasıl zor olacaklar :)

Gecmis olsun, cok sukur birsey olmamis, Allah birdaha yasatmasin.

Biz bayram tatiline bir hafta once baslayip bugun memlekete geldik ama nasil felaket bir yolculuktu anlatamam. Kizimi arabada uyusun diye evde uyutmadim, nitekim arabaya bindigiyle bir uyudu ama sadece 45dk uyuyup kalkti. Sonrasinda sikildi, araba koltugunda oturmak istemedi, agladi, bagirdi. Butun oyuncaklarini yanima almama ragmen oyalayamadim, ikidebir her benzinlikte durduk yolda, karnini doyurduk, etrafa baktirdik ama yok arabaya binince yine huysuzdu. Iki saat sonra tekrar uykusu geldi, bu defa yatagini aradi, yan donup yatmak istedi, uyuyamadi, yine sinirlenip agladi, bagirdi. Offff resmen yol boyunca aglayip pisman etti bizi yola ciktigimiza, simdi geri donusu dusunuyorum kara kara. Evime doneyim bidaha biyere cikmam heralde((

Bizim bakıcımız komşumuz. sadece cocuk ile ilgileniyor temizlik yapmıyor ama evi derler toplar. çamaşır asar vs. ayrıca hem bizim için hemde bebeğim için yemek yapıyor hergün veya gün aşırı. bebeğin ben gelene kadar tüm beslenmesini hazırlıyor ve yediriyor mecburen ben gelene kadar. sabah 8.15 te geliyor akşam belli bir çıkış zamanı yok. ben ne zaman işten gelip çıkabilirsin dersem. ayda iki kere akşam ücretsiz bebeğe bakıyor. ikiden fazla kalırsa ben ekstra 50 tl veriyorum. hafta sonu çalışmıyor ama acil birşey olursa geliyor.ben 1200 TL veriyorum aylık.
keşke çalışmak zorunda olmasa insan kendisi bakabilse. geçen gün ağladım üzüntüden. işe yeni başladım sanırım alışmak biraz zaman alacak.

arkadaşlar facebook'ta 2013 şubat ve mart anneleri diye bir grup var. katılım için istek gönderdim ama nasıl üye olunuyor bilmiyorum. birisi üye mi yapması gerekiyor acaba? ben hamileliğimin başından beri mart 2013 annelerini takip ettim ( çok aktif değildim :) ama hergün mutlaka okuyordum ve halen de okuyorum fakat anladığım kadarıyla herkes facebook'a geçmiş bu arada 28 şubat doğumlu bir kızım var:)

Çok veriyormuşsun bakıcıya.Arkadaşım 400 lira veriyor. Allahtan bizim anneannemiz bakıyor, bakıcıya 1200 lira versem 2000 lira öğretmen maaşıyla çalışmamın bir anlamı kalmıyor. :)

merhaba kızlar bebeklernizi nasıl oyalıyorsunuz hep kucak istiyo
Odadan çıkmadığım sürece problem yok, uykusunu almışsa karnı toksa, atıyorum halının üstüne, epey oyalandığı oluyor oyuncaklarıyla :)

Ama odadan çıkarsam basıyor bağırığı tabii. :)

Kızımın bir kaç gündür emekleme çalışmaları var. Emekleyemiyor tabii ama tırtıl gibi popoyu kaldırıp kendini öne iterek ilerliyor. :)

Daha çok yuvarlanmayı seviyor. Yuvarlana yuvarlana halıdan parkeye kadar geliyor. Elini pat pat parkeye vurmayı çok seviyor. Kucağımda masaya aldığımda masaya vuruyor, davulcu olacak herhalde

Kızımın kilosu normal (7 buçuk kilo), kıyafetlerini 1-1 buçuk yaş almama rağmen çok ta büyük olmuyor,neredeyse ona göre. tombiş bir kızım olsaymış 3 yaş kıyafeti alacakmışım demekki. Bu kıyafetleri neye göre yapıyorlar acaba?
Dişimiz hala yok, mama sandalyesi almayı düşünüyorum ama pahalı bir şey de olmamalı, zira kredi borcundan pek te fırsat bulamıyoruz pahalı şeylere :)

tepsili mama sandalyesi < ANTILOP | IKEA Türkiye

bu nasıl sizce?

Çok çok geçmiş olsun.

Masallah kizina. Bizim oglan boya gidiyor kilosu 8 kusur olmasına ragmen belli olmuyo herkes zayif diyo ama bizde 9 12 ay giydiriyoruz. Bizim de mama sandalyemiz bu ama sandalyenin kenarini isirmaya cakismaktan dik durup yemek yedigini görmedim ben pusetinde yediriyorum.

Kızımın bir kaç gündür emekleme çalışmaları var. Emekleyemiyor tabii ama tırtıl gibi popoyu kaldırıp kendini öne iterek ilerliyor. :)

bebeklerimiz aynı gibi seninle
bizimki de azıcık oyalanabiliyor kendi başına
ve de nerdeyse 25 gündür tırtıl gibi emekliyor

permanganat sen demiştin yanlış hatırlamıyorsam gecede defalarca emzik için kalktığını
bıraktırmayı düşündün mü hiç
ben iyi ki bıraktırdım diyorum, dünya varmış
gerçi bazen diyorum, acaba devam etseydi, geceleri sebepsiz kalktığında verirdim, sonra bakıyorum, zaten sallanmayı seviyor, bi de emziğe ne gerek var, eğer karnının tok olduğunu biliyorsam sallıyorum uyuması için
üstelik ben odasını ayırdım, zırt pırt koşmam gerekirdi emzik için

Emziği nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum ki. Sen nasıl bıraktırdın?

Ben sallamıyorum canım uyutırken 3. aydan beri. Emziğini ağzına veriyorum, düşürdükçe yine veriyorum, öyle uyuyor. Ben de sallamayı bıraktım 3 aylıkken. :)

Ben odayı ayırmadım. Park yatağını yanıma aldım.Bazen otomatiğe takıyorum 3 dk da bir emziği vermeye dönüyorum. Bazen emzik ağzındayken emzik arıyorum vermek için.

Biraz da erken gece uykusuna yattığı için sık uyanıyor sanırım. Şimdi uyudu mesela. Geç saate çekemedim. Gerçi erken uyuması ertesi güne ders hazırlığı yapmam için işime geliyor ama ah bir de deliksiz bir kaç saat uyusa..
Gece sürekli emziğe kalkıyor ama aç olduğu için de dalamıyor tabii. 40-50 ml yese kalktığında sonra uyuyacak belki 1-2 saat daha ama yemeyip yüzünü çevirdiğinde 3-5 dk da bir emziği düşürüp ağlıyoruz.

Sağolasın canım.

9-12 ay oluyor bize, 6 ay da oluyor ama tam oluyor. Ben istiyorum ki biraz büyük olsun, her ay kıyafet alıp durmayalım, çok çabuk büyüyorlar, biraz giysin istiyorum. Büyük olsun diye 1-1 buçuk yaş alıyorum (ekseri civilim.com dan) ama o da az bir şey büyük oluyor, yani 1-2 ay içinde onlar da tam gelecekmiş gibi görünüyor. Ya kalıplar küçük, ya yıkanınca çekiyor, anlamadım. :)

anladım, o zaman emziği bıraktırmak zor olur
benimki hem sallanıyor, hem emziği alıyordu, birini çektik hayatından
şimdi de sallarken ya ninni söylüyorum ya da müzik açıyorum
sıradaki hedefim sallanmayı bıraktırıp müzikle uyutmak
biraz zor gibi. hem de sallamak işime geliyor, kolay uyuyor
benimkinin de uykusunu erkene çekemedik, 10-10 buçuk gibi yatıyor
okul işi falan yapamam işte, ama sınav falan hazırlarken annemlere giderim artık diyorum
benimki de 4-5 kere kalkıyor, bazen daha fazla, bazen de daha az(çok güzel oluyor o geceler ssz )

kızlar bu arada grip oluyor gibiyim, napabilirim bebeğe bulaşmaması için
bi de bugün elime kaynar su döküldü
geniş bi yüzey değil ama canım çekildi resmen
ama doğumdan sonra acı eşiğim yükselmiş, sıkıyorum dişimi bu türden şeylere
elimin üstü kızarık duruyor, iz kalır mı diye endişe ediyorum
bildiğiniz fokur fokur kaynayan suyu bardağa dökerken bi kısmı elimin üstüne geldi, küçük bi ceviz kadar

aynen canım benim kızım da beni hep yanında istiyo, odada durursam o da bi süre kendi başına oynuyo sıkılnca mırıldanıyo sonra kucak...

emeklemesi yakındır canım biz de öyleydik emekliyoruz bu hafta...
benim kızım da tombik değil ama 9-12 ay giyiyoruz biz de, tam geliyo ne küçük ne büyük...
mama sandalyesi çok ergonomik görünmüyo ama iş görür sonuçta kullananlar vardı burda memnunlardı canım papatya da kullanıyodu hatta...

benimkiler de 28 şubat doğumlu

canım ben de bunu kullanıyorum kuzularıma
gayet de memnunum

Merhaba güzel anneler... Ne zamandır takip edemiyoru sizleri. Bir şey sormak istiyorum size... Emzirenler için 1 sene adet düzensizliği normal diye okumuştum burdan 2 ayda 3 defa hasta oldum nerdeyse. Az önce hasta olduğumu farkettim ki 5 gün önce bitmişti. 5 gün kadar suemustu çok yoğun olmasada. Canım sıkıldi şimdi. Evhamyaptim. Bir taraftanda normal diye kendimie moral vermeye calisiyorm Şehir dışındayım dr ye sormak aklıma geldi ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…