- 22 Temmuz 2012
- 532
- 90
- 123
- 40
Gecmis olsun, cok sukur birsey olmamis, Allah birdaha yasatmasin.
Biz bayram tatiline bir hafta once baslayip bugun memlekete geldik ama nasil felaket bir yolculuktu anlatamam. Kizimi arabada uyusun diye evde uyutmadim, nitekim arabaya bindigiyle bir uyudu ama sadece 45dk uyuyup kalkti. Sonrasinda sikildi, araba koltugunda oturmak istemedi, agladi, bagirdi. Butun oyuncaklarini yanima almama ragmen oyalayamadim, ikidebir her benzinlikte durduk yolda, karnini doyurduk, etrafa baktirdik ama yok arabaya binince yine huysuzdu. Iki saat sonra tekrar uykusu geldi, bu defa yatagini aradi, yan donup yatmak istedi, uyuyamadi, yine sinirlenip agladi, bagirdi. Offff resmen yol boyunca aglayip pisman etti bizi yola ciktigimiza, simdi geri donusu dusunuyorum kara kara. Evime doneyim bidaha biyere cikmam heralde((
Canım, geçmiş olsun :)
Çok faydalı bilgiler vermişsin. Maşallah, yarasın kuzuna hepsi.canım benim kızım da dün 7 ayını bitirdi, sabahları meyve püresi veriyorum ben, muzu her gün veriyorum, ilave olarak üzüm, erik,elma,armut,şeftali,nektarin,kivi, kullandım şimdiye kadar, 2 yada 3 çeşitten hazırlıyorum meyve püresini, 1 çay bardağı kadar veriyorum...
öğleden sonra sebze çorbası yapıyorum bazen sade bazen tavuk suyuyla bazen kıymayla bazen de et suyuyla, tavuk parçaları ve kıymayı da blenderdan geçirirp veriyorum onları kullanınca... sebzelerden patates, havuç,kabak,semizotu,ıspanak,pırasa,brokoli,taze fasulye,bezelye kullandım şimdiye kadar, bazen soğan da kullandım... tahıl olarak her çorbada pirinç, şehriye,bulgur,irmik ten birini mutlaka kullanıyorum... çorbayı iki günlük yapıyorum, bi porsiyonu dolaba koyuyorum, her bi porsiyona bi çay kaşığı kadar sızma zeytinyağı koyuyorum mutlaka...bu çorbayı da 1 çay bardağı kadar veriyorum...
akşam üzeri yoğurt veriyorum, başlarda sevmiyodu muz karıştırıyodum şimdi artık karıştırmıyorum meyveyi sadece sabahları veriyorum... yoğurdu da bir çay bardağı kadar veriyorum...
son bir hafta on gündür falan yumurta sarısı ve labne peyniri de vermeye başladım, labneyi ya meyve püresine ya da yoğurduna karıştırıyorum, pınar labnenin minik kutularının yarısını verdim şimdiye kadar, bikaç gün içinde 7.ay kontrolüne gidicez doktoruna sorup bundan sonra tam kutu vermeyi düşünüyorum, 6.ayda kahvaltıya başlatmamıştı ben kendiliğimden veriyorum bi süredir... yumurta sarısını da bi gün arayla yarım yumurta sarısı şeklinde veriyorum ama onu da sorup tam yumurta sarısına çıkarmayı düşünüyorum, şu ana kadar yumurta sarısını haşlanmış olarak ufalayıp çorbasının içine karıştırırarak verdim...
gece yatmadan önce aptamilin gece kaşık mamasını veriyorum üzerinde yazılı ölçü kadar yapıp hepsini bitirmese de yiyebildiği kadar yiyo, onun içine de 2-3 çay kaşığı kadar organik pekmez koyuyorum, migrostan almıştım onu da...
bunların haricinde devam sütünü her ek gıda arasında ve gece 2 kere vererek toplamda 500ccye tamamlamaya çalışıyorum...
bir de organik tavuğu sormuşsun canım, ben migrostan alıyorum, bütün olarak, kendim parçalayıp dondurucuya kaldırıyorum, sadece kızım için kullanıyorum çünkü...
Uyku uyku uyku.. Çok bilinmeyenli denklem. Gündüzleri bazen 2-3 saat deliksiz uyuyor, koca bir gündüzü 20 dk şekerlemeyle geçirdiği de oluyor benim Tostosun.bizim uyku düzenimiz zaman içinde değişiklik gösterdi, başlarda 2 saat arayla 40-45 dak. uyurdu günde en az 3 bazen 4 uyku yapardı, şimdilerde bi uykunun süresi uzadı uyku sayısı düştü günde 2 yada 3 kez uyuyo, sabah uykusu 1,5-2 saat kadar sürüyo, öğleden sonra uykusu 45dak-1 sat arası gibi... akşamüstü de genelde 25-30 dak.falan uyur... tabi akşamüstü uykusu evdeyken olabiliyo, kızım tamamen sessiz bi ortamda uyuyabildiği için dışarda pek uyumuyo o yüzden ben de gündüz 2 tane uykusunu yaptırıp dışarıya geç çıkmayı tercih ediyorum...
Canım geçmiş olsun. Artık bebeklerimiz yuvarlanıp düşmeye adaykızlar erenim kayınvalidemlerin yatağından düşmüş ben okuldayken
uyanınca ağlardı bu sefer ağlamamış
her bir tarafında yastık olmasına rağmen yuvarlanarak düşmüş, aklımızı aldı ama şükür ki iyi
Bizimki kucakta, halıda, yorganda her yerde..bizimkide hep kucakta.25 mart doğumluyuz ve sürekli dönüyor oğlum dirsekleri üzerinde 2 dakika duruyor sonra kendini bırakıp ağlıyor.benim kuzum biraz tembel galiba geç emekleyecek sanırım sizlerde durum ne kızlar?
Selam kızlar, bebeğimi bakıcıya veriyorum mecburiyetten.kasım gibi işe başlıyorum.bebeğime bakıcım,tanıdık sayılır.kendi evinde bakacak. bebeğine bakıcıya baktıranlar(bakıcının kendi evinde), ne kadar maaş veriyor.bebeğin yiyeceklerini yemek-çorba tarzı şeyleri siz mi yapıyorsunuz,bakıcıyla çalışma şartlarınız nasıl, aciiil bilgi verir misiniz ??????
Bakıcımız muhtemelen üst komşumuz olacak ve sanırım 400 tl vereceğiz kendi evinde baktığı için.
Gaz mı..Bebeklerinize ek gıda olarak ne veriyorsunuz. Oğlumda inek sütü alerjisî çıktı yoğurt peynir gibi süt içeren şeyler veremiyorum. Meyve püresi veriyorum. Muz kabız yaptığı için o hariç.bir de sebze çorbası veriyorum. Tavuk suyuna patates havuç ıspanak şehriye pirinç falan katıyorum. Sebzeleri daha çeşitlendiremedim. Bağırsakları bu alerjiden dolayı çok hassas. Gazımız hala devam ediyor. Başka hangi sebzeleri veriyorsunuz?Bir de kahvaltıda gün aşırı yarımdan biraz fazla yumurta yiyoruz. Oğlum ayın üçünde 7.ayı bitirdi. Çok az ek gıda veriyormuşum gibi geliyor. Bir de sütüm okula başladıktan sonra çok azaldı. Yine aynı şeyleri yiyip içiyorum oğlum da aynı derecede emiyor. Niye böyle oldu anlayamadım. Yardımınıza ihtiyacım var kızlar ..
kızım 2 gündür aaagaaagaaagaa diye bi beste tutturmuş gidiyo...
Ham yapsın onları annesi
beninkiler anni, baba, ve dede diyorlar tabi bilinçsizce
ağızlarını yerim ben onların
Bizim bakıcımız komşumuz. sadece cocuk ile ilgileniyor temizlik yapmıyor ama evi derler toplar. çamaşır asar vs. ayrıca hem bizim için hemde bebeğim için yemek yapıyor hergün veya gün aşırı. bebeğin ben gelene kadar tüm beslenmesini hazırlıyor ve yediriyor mecburen ben gelene kadar. sabah 8.15 te geliyor akşam belli bir çıkış zamanı yok. ben ne zaman işten gelip çıkabilirsin dersem. ayda iki kere akşam ücretsiz bebeğe bakıyor. ikiden fazla kalırsa ben ekstra 50 tl veriyorum. hafta sonu çalışmıyor ama acil birşey olursa geliyor.ben 1200 TL veriyorum aylık.
keşke çalışmak zorunda olmasa insan kendisi bakabilse. geçen gün ağladım üzüntüden. işe yeni başladım sanırım alışmak biraz zaman alacak.
1200 tl. Vaaovv. İşi bırakıp bebişine bakasım geldi mayacım
Odadan çıkmadığım sürece problem yok, uykusunu almışsa karnı toksa, atıyorum halının üstüne, epey oyalandığı oluyor oyuncaklarıyla :)
Ama odadan çıkarsam basıyor bağırığı tabii. :)
Bizimkisi adam yadırgamaya başladı. Çığlığı basıyor yabancı birini görünce. Herkese yapmıyor ama. Keskin hatlara sahip insanlara yapıyor. Mesela sakallı bir erkek, sarı saçlı bir kadın, Tostos'umu çığrından çıkarmaya yetiyor
Kızımın bir kaç gündür emekleme çalışmaları var. Emekleyemiyor tabii ama tırtıl gibi popoyu kaldırıp kendini öne iterek ilerliyor. :)
Daha çok yuvarlanmayı seviyor. Yuvarlana yuvarlana halıdan parkeye kadar geliyor. Elini pat pat parkeye vurmayı çok seviyor. Kucağımda masaya aldığımda masaya vuruyor, davulcu olacak herhalde
Kızımın kilosu normal (7 buçuk kilo), kıyafetlerini 1-1 buçuk yaş almama rağmen çok ta büyük olmuyor,neredeyse ona göre. tombiş bir kızım olsaymış 3 yaş kıyafeti alacakmışım demekki. Bu kıyafetleri neye göre yapıyorlar acaba?
Dişimiz hala yok, mama sandalyesi almayı düşünüyorum ama pahalı bir şey de olmamalı, zira kredi borcundan pek te fırsat bulamıyoruz pahalı şeylere :)
tepsili mama sandalyesi < ANTILOP | IKEA Türkiye
bu nasıl sizce?
Bence çok hoş. Lakin biz masada yemiyoruz bir yıldır. Mutfağımız oturmalı mutfak. Sırf - gün içinde masabaşı, akşamları masabaşı çalışıyoruz diye yere şark köşesi yaptırdık. Oğlumu da yastığa koyup başı hafif yükselterek yedirmeye çalışıyorum. Tadımlıkları ise kucağımızda elimizle veriyoruz.