2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canım, geçmiş olsun :)
Çok faydalı bilgiler vermişsin. Maşallah, yarasın kuzuna hepsi.

Uyku uyku uyku.. Çok bilinmeyenli denklem. Gündüzleri bazen 2-3 saat deliksiz uyuyor, koca bir gündüzü 20 dk şekerlemeyle geçirdiği de oluyor benim Tostosun.
Canım geçmiş olsun. Artık bebeklerimiz yuvarlanıp düşmeye aday

Bizimki kucakta, halıda, yorganda her yerde..

Bakıcımız muhtemelen üst komşumuz olacak ve sanırım 400 tl vereceğiz kendi evinde baktığı için.

Gaz mı.. Allah yardımcın olsun canım. Ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Hatta derim ki hep anne olduğunda öğrendiğin ilk şey nedir diye sorsalar dünyada gazın varlığıdır derim. Oğlum her gaz çıkarışında o kaadar rahatlıyorum ki şimdi
kızım 2 gündür aaagaaagaaagaa diye bi beste tutturmuş gidiyo...

beninkiler anni, baba, ve dede diyorlar tabi bilinçsizce
ağızlarını yerim ben onların
Ham yapsın onları annesi

1200 tl. Vaaovv. İşi bırakıp bebişine bakasım geldi mayacım

Bizimkisi adam yadırgamaya başladı. Çığlığı basıyor yabancı birini görünce. Herkese yapmıyor ama. Keskin hatlara sahip insanlara yapıyor. Mesela sakallı bir erkek, sarı saçlı bir kadın, Tostos'umu çığrından çıkarmaya yetiyor

Bence çok hoş. Lakin biz masada yemiyoruz bir yıldır. Mutfağımız oturmalı mutfak. Sırf - gün içinde masabaşı, akşamları masabaşı çalışıyoruz diye yere şark köşesi yaptırdık. Oğlumu da yastığa koyup başı hafif yükselterek yedirmeye çalışıyorum. Tadımlıkları ise kucağımızda elimizle veriyoruz.

Bu arada babaannemiz bizde kızlar.
Ben yoğurt mayalamayı bilmiyorum. Sadece bir kez tutmuştu yoğurdum, sonra bir teyze bulduk her hafta ondan cam şişede yoğurt alıyoruz. Ama istedim ki oğluma günlük mayalayayım.
Ben bir kez, babaannemiz 5 kez küçük cam kavanoza mayalamaya çalıştık olmadı.
Benim ki neyse de babaannemizin yoğurtlarının tutmayışına epey güldük.
Kadıncağız da hırs yaptı amma lakin olmadı

uzatmayayım. Weewell'in yoğurt makinasını aldık, ilk yoğurtlarımızı mayalamaya çalıştık. Fakat sanırım süt biraz soğuk oldu. Bekliyoruz sürenin dolmasını.

Burda bir arkadaş tavsiye etmişti bu makinayı. Unuttum şimdi kim olduğunu. Okuyorsa bu satırları yardımcı olabilir mi bize?

ben kızıma devam sütünden mama yapıyorum iki günde bir
125 ml su
6 kaşık devam sütü
iki kaşık yoğurt
suyu kaynatıyorum mama yapıyorum biraz soğutuyorum (çok değil) içine yoğurdu koyup soğutuyorum, biraz sulu oluyor ama oluyor :) makine nasıl yaptı?

2-3 gecedir uykumuz kötü bekledim düzelir mi diye düzelmiyo bu 3.gecemizdi, babası da işyerinde uyukluyomuş, sık sık uyanıyo yarı uykulu biçimde bağırıyo ağlıyo mızmızlanıyo dönüp duruyo yatakta rahat edip de dalamıyo uykuya bi türlü, bu gece bi seansı tam bi buçuk saat sürdü uyuyana kadar, eskiden uyandığında mama içirerek uyuturduk mama da içmek istemiyo geceleri artık kilitliyo ağzını dönüyo kaçıyo, tam uyudu sanıp yatıyoruz bi daha bi daha.... sersem gibiyim ben de ama evdeyim sonuçta, babası resmen uyukluyomuş işyerinde.... nolur geçici bi dönem olsun huyu mu değişiyo yoksa yavrumun... bikaç gecedir gece maması da yedirmiyoruz gece süt içimi azalınca 500ccye tamamlatamıyorum tamamlatıp uyutmak içinde sütle uyutuyorum... sonra sabaha kadar toplamda 90-100 cc içirebiliyorum bikaç kerede... eskiden 2 kerede 100er 100er toplam 200 içerdi uyurdu içerken de...
eskiden meyveyi çok severdi artık onu da zorla yedirebiliyorum sevmiyo, yoğurdu da çok acıktırıp yedirebiliyodum zaten, bi tek çorbaları-püreleri sorunsuz severek yiyoruz, damak zevki gelişiyo heralde kızımın...
bugün doktora gidicez 7.ay kontrolü için, gelince anlatırız yine ...

bu aralar nezle geçirdik. peditus şurupla tanıştık. kızım artık 7 aylık. iştahı epey azaldı. tarhana dışında pek bir şey yemiyor. sütüm olmasa ne yapardım diye şükrediyorum. dişi onu huzursuz ediyor sanrım, hala bekliyorum ama gelen giden yok

bu arada emziren anneler bir sorum var, saçlarınızı boyatıyor musunuz? benim doktorum boyat sorun yok dedi. ama sizin doktorlar ne diyor acaba merak ettim?

ben 4.aydan beri emzirmiyorum canım kendi bıraktı.

herşeyi veriyorum yok olmuyor. hep parça parça ve katı. bazen az yumuşak oluyor. ama yine de parça parça geliyor. ıkınarak yapıyor. yüz ifadesi değişiyor. yoğurdu kestim inek sütü kabız yapar diye ama hala aynı. armut yediriyorum zeytinyağı katıyorum yok hep aynı hep aynı. katı kıvamlı da değil bizimki bildiğin keçi kakası. zeytin diyorum ben :) bazen 5 zeytin yapmış oluyor ayrı ayrı. bazen de onlar birleşiyor bir parça oluyor. offf çok canım sıkılıyor. doktor şurup verir belki bu kontrolünde ama alıştırmak da istemiyorum şuruba. içmezse de böyle nereye kadar gidecek.

canım bizim de gece içmesi azaldı. 20de yatıyor eskiden olsa asla uyanmazdı. artık 21de ağlıyor. pış pışlıyorum emziği ağzına veriyorum tekrar dalıyor. 22de ağlıyor tekrar aynı. 23 yine ağlıyor sallıyorum ayağımda. sonra 00-00:30 gibi süt veriyorum artık 100ü bile geçmiyor içtiği. eskiden 4e doğru uyandırırdım yeniden süt vermek için ama son bir haftadır asla ağzını açmıyor sağa sola kaçırıyor. ben de artık 4te uyandırmıyorum. sabah 5-6ya kadar filan uyuyor. gece 2.kez içirmiyorum. zorlasam içiyor da 50-60 ne gerek var uyusun daha iyi uykusunu bölmeyeyim diyorum.

mesela bu gece 00:30da içti sonra uyandırmadım sabah 7de anneme götürdüm annem kahvaltısını verdi. yani durabiliyorlar. bence uyuyorsa uyandırma içirmek için

Son düzenleme:
birde düşün benim arkadaşlarımın arasında en az ben veriyorum herkes cok ucuza bulmuşsun diyor:) bizim buralarda cok pahalı bakıcılar. hele ajanstan filan bulursan 1500 tl artı bir maaş ajansa komisyon veriliyormuş. birde oralardan bulunan kadınların hepsi Moldovyalı filan . Kendim bakmayı okadar isterdim ki
Çok veriyormuşsun bakıcıya.Arkadaşım 400 lira veriyor. Allahtan bizim anneannemiz bakıyor, bakıcıya 1200 lira versem 2000 lira öğretmen maaşıyla çalışmamın bir anlamı kalmıyor. :)

benim kızımda emekliyor ve oturuyor. aynı senin bahsettiğin gibi elleriyle birşeylere vurmaya bayılıyor. bir arkadaşım vurunca değişik sesler çıkaran bir davul hediye etti .bayıldı bizimki:)

bende bu bebek kıyafet ölçülerinden hiçbirşey anlamadım. yanılıpta kendi ayında bir kıyafet alsam yanmıştım çünkü kesin küçük gelirdi. iki hafta önceki kontrolünde kızım 8.5 kiloydu ve bazen 18 ay kıyafetleri bile giydiği oluyor.

bizde bir arkadaşımızın hediyesi olan chiccomamma mama sandalyesi var (sanırım biraz eski bir model ama yenilerininde tipi aynı zaten) ama ben yinede senin ikea'da gördüğün mama sandalyesini alacağım cünkü chicco'da yedirmek bana daha zor geldi. arkadaşımın ikea mama sandalyesinde yedirmeyi denedim çok daha rahat. ikea olan daha küçük olduğu için kızım daha kolay etrafa bakabildi ve içinde kaybolmadı:) böylece agzına bişeyler tıkabilmek daha kolay oldu tabiki:) birde çok az yer kaplıyor buda süper bir avantaj... için rahat alabilirsin çok kullanışlı bir sandalye. iç destek minderini alırsan çok daha iyi olur...

ben birkaç gecedir kızımı deliksiz uyutabildim. akşam saat 6 gibi emziriyorum. banyosunu yaptıktan sonra aşağıdaki tarifteki muhallebiden yediriyorum ve 8 gibi yatırıyorum uyanmadan uyuyor. muhallebide devam formülü olduğundan hemde sütünü almış oluyor içim rahat ediyor. tabiki bu muhallebinin hepsini yediğini görmedim:) genelde yarısını yediği için bende çoğu zaman yarım ölçü hazırlıyorum .

200 ml su - 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu ile pişirilip yapılan muhallebi ılındıktan sonra 6 ölçek devam sütü eklenip karıştırılıyor. ben bazen elma rendesi de katıyorum kızım bayılıyor.

ben sabah, öğleden sonra ve akşam olmak üzere 3 kere emziriyorum. çalışmaya başladıktan sonra sütüm eskiye göre biraz azaldiği için açıkçası bu üç emzirme kaç ml oluyor bilmiyorum ama devam formüllü muhallebi ile yeterli oluyordur dedi doktorumuz.

ne güzel sebze pürelerini seviyormuş. bizimki yoğurt,meyve ve kahvaltıyı sonsuz yiyebilir gel gör ki sebzeden nefret ediyor. hergün yemek yapıyorum ve ertesi gün çöpe gidiyor. varsa yoksa pazı sarması. bayılıyor pazı sarmasına kızım:) çok garip bir kızım var:):)

canım ya nasıl rahatsız da ediyodur onu...

kesinlikle uyuyoken süt içirmek için uyandırmam ben de canım, zaten kendi uyanırdı gecede 2 kere, sütünü içmeden susturamazdık, biberonu ağzına verince susardı içerken de uyuyuverirdi... şimdi sık sık uyanıyo ağlıyo bağırıyo yatakta gözlerini açmadam mırıldanıyo dönüp duruyo ama kesinlikle sütünü içmiyo ağzını sıkıyo biberonu almıyo dönerek kaçıyo falan...o açlıkla sabah yese bari ama meyveyi zorla yediriyorum 1/4ü yere mendile falan gidiyodur 3/4ünü yiyodur bir çaybardağının... şimdi meyvenin üzerine süt yaptım haaaala içmiyo... gitgide artacağına azalıyo yiyip içtiği, düzelsin yavrum iştahı da uykusu da geri gelsin.... dönemsel bişey mi ki...

arkadaşlar benim kızımın iki gündür yanakları al al. ama bayağı kırmızı. ateşine baktım yok fakat dün 3 kere kaka yaptı ikisi ishal. birde bir kez kustu. başına böyle bir şey gelen var mı?

bizimki de meyveyi artık sevmiyo eskiden severdi, yoğurda zaten baştan beri pek bayılmıyo,
sebzeyi sevdirmek için en sevdiği sebzeyi tespit etmeye çalış canım hergünkü çorbaya onu ağırlıklı olarak kat diğerlerini hergün değişik değişik ilave et, mesela pazılı sebze çorbası yap her gün kimi zaman tavuk suyuna kimi zaman kıymalı yap, içine bir tahıl kat, bir de başka sebze koy her seferinde farklı farklı, ama hep ağırlıklı lezzet pazı olsun, sarma dediğine göre pirinç ya da bulguru da seviyo o zaman, onları da katarsın o tada benzetirse o tatlar hatrna diğer sebzeler de gider...

bende senin dediğin yönteme geçmeyi düşünüyordum zaten. pazı sarmasının içeriğini çorbaya çevirip değişik sebzeler ekleyeceğim hergün. umarım işe yarar. benim kızıma herhalde köfte patates versem yer. makarna filanda bayılır. tam babası:) hele ekmek en favori yemeği olur ama ben sağlıklı beslensin istiyorum... bir şekilde o sebzeler yeneceeek:):)

şu yanaklardaki kızarıklık neden oluyor bir çözersem rahatlayacağım

geçen hafta benim kızımın da yanakları kızarmıştı burda da yazıp sormuştum ben de, iki yanağının ortasında birer halka kırmızı, kabarık bibi oralar bi de, bi de derisi sertleşmiş gibiydi, doktoruna da sormuştum, bi önceki gün kararmış muz yedirmiştim ondan olabileceğini söylemişti,alerjik bişey yani, pembelik 2 gün içinde gitti gibi de yanağındaki sert pütürlü doku biraz kaldı gibi... bugün doktora 7.ay kontrolüne gidicez zaten bakalım görünce ne diycek yazarım...

köfte olmasa da kıyma ver zaten canım çorbalarıyla protein de çok faydalı, patateste pek vitamin yok diyolar ama doktoru 5.ayda hergün patates-kabak-havuç verdirmişti vardır heralde bi faydas,ben çorbalarına sebzeyle birlikte patates de koyuyorum sıklıkla hem daha kıvamlı hale getiriyo kızım da sulu bi çorbadansa püreye yakın kıvamda daha çok seviyo zaten, sen de hangi dokuda seviyosa o dokuda hangi lezzetleri seviyosa o lezzeti bastırmadan bişeyler ekleyerek yaparsan yiyecektir bence canım. bu arada sizde diş var galiba sarma köfte patates makarnadan bahsettiğine göre... bizde yok belirtisi de yok herşey lapa kıvada kaşıkla bizde... makarna demişken makarna vermiyorum ama şehriye de bi makarna sonuçta, tavuk çorbasında şehriye de veriyorum ben, abi içinde sebzeyle :)

bugün sabah geçmişti ama birkaç gündür kızarıp geciyor sonra tekrar cıkıyor. herhalde birşeye hassasiyet oluştu seninde dediğin gibi. iyiki yazmışsın bende senin yazını hatırlamıştım bugün bulmaya çalışıyordum ama bulamamıştım:) benim kızarıklıklar biraz farklı. sanki cok sıcak bir yerde kalmış gibi al al oluyor yanakları sonra 1 saat sonra filan geçiyor. önce sıcakladı sandım ama değil. pütür yok. doktorunun deiklerini yazarsan sevinirim bizede ışık tutar biraz... cok teşekkürler cevabın için... umarım kontrolünüz iyi geçer . bebeklerimiz sağlıkla büyüsün.

aynen bizimde oyle yaa sutum yetmiyor galiba diye biberon hazirliyorum ceviriyor kafasini simsiki tutuyor acmiyor gece.surekli de kalkip duruyo. onceden yedigi seyleri de yemiyor gunduz sadece emmek istiyor ins gecicidir
ben yazin balyaj attirmistim ama sormadim dra falan

köfte şakasına söyledim:) köfte vermiyorum ama kıyma koyuyorum yemeklerine birde eti . bizde iki tane diş var ama damakları ile çiğnemeyi biliyor. hele damak tadına göre birşeyse çiğneye çiğneye yer ama sevmediği bir şeyse yüzüme püskürtüyor :) biz 7,5 aylığız ama dişler 6. ayda iki tane çıktı ve durdu.damakları şiş doktor üstlerde geliyor dedi 2 hafta önceki kontrolde fakat henüz gelen birşey yok... makarnayıda tam buğday unundan organik burgu makarna buldum . ıspanak yemeği yaparsam pirinç yerine onu koyuyorum yumuşak olduğu için çigneyebiliyor ve yiyor ama pek sevmiyor. geçenlerde bize yaptığım normal makarnadan bir burgu verdim, hanımefendi ağzını açıp bekliyor:):) dediğim gibi aynı babası, nerede zararlı birşey var bayılıyor hanımefendi:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…