Bende denerim kaysuyi.kizim kabiz benimde. Canim ben cosmonot. Giydiriyorum montla kucağa alirken beli açılıyor çünkü.benim kuzumda taş gibi yapıyordu ve çığlık çığlığa ağlıyordu yapamazsa ve uyuyamıyordu yapamadığında.dr şurup verdi ama ilk içişinde kustu bende gün kurusu denilen koyu kahverengi kayısıyı haşlıyorum(3-4 tane) tel süzgeçten geçirip suyuyla beraber kahvaltısına ve akşama doğru verdiğim kaşık mamasının içine katıyorum şimdilik 1 aydır sorun olan kabızlığı yendik.günde 3 kez yapıyo artık
bu arada kış geldi sayılır ve ben oğluma mont mu yoksa cosmonot mu alsam kararsızım hangisini tavsiye edersiniz kızlar? cosmonot kullanmak zor oluyor mu?
merhaba canlar.inşallah herkes iyidir.biz tatile erken başşladık.başladık başlamasına da annem çocuğun kafası biraz sola yatık dedi.benim oğlan doğduğundan beri hep düz yattı.ensesi bayağı düz oldu.sonra sağlı sollu yatırdım.şimdi de sola eğik biraz sanki annem diyince fark ettim.ben şimdi bu çocuğu hangi yöne yatıracam.sağa sola bakmasında dönmesinde hiçbir sıkıntı yok.taktım kafama dünden beri size danışayım dedim.kafasını dimdik tutabiliyor.uzun süre de tutoyor hemde.valla annemde nasıl fark etti.ne dikkatli oluyorlar büyükler.tavsiyelerinizi bekliyorum
kesinlikle uyuyoken süt içirmek için uyandırmam ben de canım, zaten kendi uyanırdı gecede 2 kere, sütünü içmeden susturamazdık, biberonu ağzına verince susardı içerken de uyuyuverirdi... şimdi sık sık uyanıyo ağlıyo bağırıyo yatakta gözlerini açmadam mırıldanıyo dönüp duruyo ama kesinlikle sütünü içmiyo ağzını sıkıyo biberonu almıyo dönerek kaçıyo falan...o açlıkla sabah yese bari ama meyveyi zorla yediriyorum 1/4ü yere mendile falan gidiyodur 3/4ünü yiyodur bir çaybardağının... şimdi meyvenin üzerine süt yaptım haaaala içmiyo... gitgide artacağına azalıyo yiyip içtiği, düzelsin yavrum iştahı da uykusu da geri gelsin.... dönemsel bişey mi ki...
Oooo benimki çoktandır öyle. Gece yemeyince de sürekli uyanıyor, aç çünkü. Emzik istiyor, düşürdükçe 3-5 dk da 10 dk da bir olmadı yarım saatte bir uyanıyor. Neredeyse gece 4ten sonra hiç uykumuz yok, yine öncesinde kesik kesik kesik uyuyabiliyoruz ama. 40-50 ml mama içse 1-2 saat uyuduğu da oluyor.
Benim eşim kalkmıyor. Zaten kızımın yatağı benim tarafımda. O kımıldanırsa ben uyanıyorum ama bağrığı bassa da eşim uyanmıyor. :)canım çok zor ya gerçekten okuyodum seni hep Allah yardımcın olsun valla, ben dayanamıyorum uyanamıyorum kızım ağlarken eşim kalkıyomuş anlatıyo senden sonra şu kadar daha kalktı diye, sabah da sersem gibi kalkıyorum... eşim de işyerinde uyukluyo... niye içmiyo ki anlamıyorum içse uyuyacak zaten...
Benim eşim kalkmıyor. Zaten kızımın yatağı benim tarafımda. O kımıldanırsa ben uyanıyorum ama bağrığı bassa da eşim uyanmıyor. :)
Bazı geceler abartısız 30-40 defa ağzına emzik veriyorum. Dedim ya otomatiğe bağladım. :)
İnşAllah geçicidir.
yenikullanici tatlım dr. muayenede dişlere bakındı dimiacaba kızın diş mi çıkaracak diye düşündüm
İstahsizlik sanirim genel bir sorun...heleki uykusuzluk....her aksam 8 de uyuttugum pamugum 2 aksamdir 23 de yatiyor...bu arada dun gece kotu bir ruya gordum allahim esirgesin buradan kim oldugunu bilmiyorum birinin bebegi vefat etmis cenazeye gittim ruyamda agla agla hal oldum bebegin annesine simsiki sarildim beraber agladik....tum gun ruyanin etkisindeydim....
aynen bizde de son 3 gecedir aynı saatlerde uyuyor kızım akşam 8-9 arası uykuya dalan kızım 11-12 yi buluyoz artıkİstahsizlik sanirim genel bir sorun...heleki uykusuzluk....her aksam 8 de uyuttugum pamugum 2 aksamdir 23 de yatiyor...bu arada dun gece kotu bir ruya gordum allahim esirgesin buradan kim oldugunu bilmiyorum birinin bebegi vefat etmis cenazeye gittim ruyamda agla agla hal oldum bebegin annesine simsiki sarildim beraber agladik....tum gun ruyanin etkisindeydim....
işin sırrı makinadamıymışevvelki gün yoğurdum tutmamıştı ayran gibi kalmıştı yine her zamanki gibi fırında yapmıştım ama olmadı işte, evde makina da vardı dün ilk kez denedim makinada, bi yakınımızdan almıştık kullanmıyomuş, kullanma klavuzu falan da yok tabi içinde, önce ısıttım sütü her zamanki gibi, her bi kavanozuna bi çay kaşığı normal hazır yoğurt koydum sütü ekledim karıştırdım, makinaya yerleştirip fişini öyle taktım, 6 saate ayarladım, gece yatarken yapmıştım alarmı öttüğünde uyanmamışım yine eşim uyanmış çıkarmış fişini :) 40 dakka sonrasında falan da kızım beni de uyandırınca kalktım yoğurtları dolaba koydum hiç sallamadan, ve bu akşam birini yedirdim (yani yedirmeye çalıştım) tadı mükemmel olmuş çok tatlı bi yoğurt kıvamı da normal her zaman yaptığım gibi, tutmuş yani sonuçta... bu işi kökten çözdüm sanırım artık... bu arada makina arzum bebbe...
Yenikullanıcı cevabın için çok teşekkürler canım. Faydalı bilgiler de vermişsin sağolasın. Kızın için de umarım geçici bir durumdur. Bebek bunlar bir gün öyle bir gün böyle büyüyecekler. Rabbim yeterki sağlık sıhhat versin.
Bizim ek gıda işimiz askıya alındı maalesefoğlumda inek sütü alerjisi çıkmıştı.bir aydır diyet yapmama rağmen aynı şikayetlerimiz devam ediyordu bugün yumurta ve buğday alerjisi için de kan verdik. Bir ayda 3. Kan verişimiz. İçim parçalandı resmen. Bir de bugün minicik damarını bulamamışlar iğneyi içinde gezdirmişler. Yine bulamayınca diğer kolundan almışlar. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Dermansız dert vermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?