2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Sonsy
CNm kabızlıktan bahsetmişsin. Tüm yazdıklarını okumadım ama eğer mama kullanıyorsan mam suyunu kuru incir ve kayısı suyuyla yap. Benim kızımdA çok kabız oluyodu 2 aydan tam 5 aya kadar.Anal fisür oldu ıkınmaktan o derece yani.Zeytinyağı falan çözüm olmadı ,ilaç da kullanmak istemedim . Sözün özü bizimkisi öyle çözüldü.kuru kayısı ve inciri sıcak suda beklet, sonrada mama suyuna ondan koy. Şimdiden geçmiş olsun.

benim kuzumda taş gibi yapıyordu ve çığlık çığlığa ağlıyordu yapamazsa ve uyuyamıyordu yapamadığında.dr şurup verdi ama ilk içişinde kustu bende gün kurusu denilen koyu kahverengi kayısıyı haşlıyorum(3-4 tane) tel süzgeçten geçirip suyuyla beraber kahvaltısına ve akşama doğru verdiğim kaşık mamasının içine katıyorum şimdilik 1 aydır sorun olan kabızlığı yendik.günde 3 kez yapıyo artık

bu arada kış geldi sayılır ve ben oğluma mont mu yoksa cosmonot mu alsam kararsızım hangisini tavsiye edersiniz kızlar? cosmonot kullanmak zor oluyor mu?

merhaba canlar.inşallah herkes iyidir.biz tatile erken başşladık.başladık başlamasına da annem çocuğun kafası biraz sola yatık dedi.benim oğlan doğduğundan beri hep düz yattı.ensesi bayağı düz oldu.sonra sağlı sollu yatırdım.şimdi de sola eğik biraz sanki annem diyince fark ettim.ben şimdi bu çocuğu hangi yöne yatıracam.sağa sola bakmasında dönmesinde hiçbir sıkıntı yok.taktım kafama dünden beri size danışayım dedim.kafasını dimdik tutabiliyor.uzun süre de tutoyor hemde.valla annemde nasıl fark etti.ne dikkatli oluyorlar büyükler.tavsiyelerinizi bekliyorum

Bende denerim kaysuyi.kizim kabiz benimde. Canim ben cosmonot. Giydiriyorum montla kucağa alirken beli açılıyor çünkü.

Benim kızımında kafası eğri gibi.ama umursamiyorum saç örter diye.sağa tarafa yatar hep.düzeltincede uyan I r ağlar bende boşverdim.napalım artik

Son düzenleme:
7.ay kontrolümüzden geldik,
kilomuz 8300 olmuş boyumuz aynı 71 baş çevremiş 42,5 olmuş,
bikaç günlük iştahsızlığımızla ilgili bişey diyemedi, hasta olucaktır dedi ateşini ölçtü yok, dişine baktı onda da bişey yok...
kilo alımı iyi dedi başka ek gıdayla ilgili bişey söylemedi, kahvaltıya başlayalım mı dedim sizinle sofraya otursun tattır dedi, ama neyi ne kadar pek konuşmadık... sebze, kıyma yedirmeye devam et dedi, meyve ve yoğurda devam dedi... sonradan gelince aklıma geldi kuruyemiş verilebiliyo mu toz halde falan, onu mail attım şimdi cvp gelirse paylaşırım, sizlerden veren var mı biliyo musunuz artık verilebiliyo mu...
baş çevresi artık gelişimlerini tamamladıkları için ölçülmüyomuş ben meraktan ölçtürdüm son 2 ay 41di çünkü...
kan ve idrar testi yapıldı sonuçlarını cuma günü alıcaz, kan testi demir eksikliği var mı diyeydi ama idrarı bilmiyorum sormadım da bakalım cuma günü ne diycek...

mayacım yanaklardaki kızarıklıklar da unuttum sormayı kızımdaki geçince aklıma gelmedi...

mont da sorulmuş, biz yanız dışarı çıkmıyoruz kızımla hele soğukta hiç çıkmayız yalnız, babasıyla arabayla ya kapalı alan avmye ya da misafirliğe gidilecek eve direk gidilecek o yüzden kozmonot düşünmüyorum ben zor gibi bize çok da gerekli değil, kaşe kabanımız var bizim daha doğmadan almıştım kızıma, şimdi bi de mont alıcam ...

noldu bilmiyorum kızımın iştahı azaldı bişey yemek istemiyo, şimdi yoğurtta da aynısını yaptı, kafasını sağ-sol yapıyo, açmıyo ağzını çenesini sıkıyo... devam sütünü de içiremiyorum, bugün 500ccyi tabiki tamamlayamayacağız... uffff....

Oooo benimki çoktandır öyle. Gece yemeyince de sürekli uyanıyor, aç çünkü. Emzik istiyor, düşürdükçe 3-5 dk da 10 dk da bir olmadı yarım saatte bir uyanıyor. Neredeyse gece 4ten sonra hiç uykumuz yok, yine öncesinde kesik kesik kesik uyuyabiliyoruz ama. 40-50 ml mama içse 1-2 saat uyuduğu da oluyor.

canım çok zor ya gerçekten okuyodum seni hep Allah yardımcın olsun valla, ben dayanamıyorum uyanamıyorum kızım ağlarken eşim kalkıyomuş anlatıyo senden sonra şu kadar daha kalktı diye, sabah da sersem gibi kalkıyorum... eşim de işyerinde uyukluyo... niye içmiyo ki anlamıyorum içse uyuyacak zaten...

Benim eşim kalkmıyor. Zaten kızımın yatağı benim tarafımda. O kımıldanırsa ben uyanıyorum ama bağrığı bassa da eşim uyanmıyor. :)

Bazı geceler abartısız 30-40 defa ağzına emzik veriyorum. Dedim ya otomatiğe bağladım. :)
İnşAllah geçicidir.

yenikullanici tatlım dr. muayenede dişlere bakındı dimi acaba kızın diş mi çıkaracak diye düşündüm

perrmanganat tatlım senin bebiş çok nazlı çok hassas çok uykusu bile kolaylıklar dilerim size öptük sizi

İstahsizlik sanirim genel bir sorun...heleki uykusuzluk....her aksam 8 de uyuttugum pamugum 2 aksamdir 23 de yatiyor...bu arada dun gece kotu bir ruya gordum allahim esirgesin buradan kim oldugunu bilmiyorum birinin bebegi vefat etmis cenazeye gittim ruyamda agla agla hal oldum bebegin annesine simsiki sarildim beraber agladik....tum gun ruyanin etkisindeydim....

biz 6 aya yaklaşırken ayırmak zorunda kaldık odasını beşiğine anca o kadar süre sığabildi odamızda daha büyük bi beşik için de yer yoktu, o yüzden mecbur kendi odasına geçti zaten 6 aydan sonra kendi odasına geçmesini istiyodum ben de... çok yorgun uykulu olunca ben ne ses olsa uyanamıyorum, eşim duyunca kalkıyo tabi...

yenikullanici tatlım dr. muayenede dişlere bakındı dimi acaba kızın diş mi çıkaracak diye düşündüm

evet canım anlatınca doktor da ya hasta oluyodur ya diştir dedi baktı ateşine muayene etti yok bişey dişlerine de baktı onlarda da yok bişey...

ay canım Allah korusun hepimizin bebeklerini okuyunca bile kötü oldum...

evvelki gün yoğurdum tutmamıştı ayran gibi kalmıştı yine her zamanki gibi fırında yapmıştım ama olmadı işte, evde makina da vardı dün ilk kez denedim makinada, bi yakınımızdan almıştık kullanmıyomuş, kullanma klavuzu falan da yok tabi içinde, önce ısıttım sütü her zamanki gibi, her bi kavanozuna bi çay kaşığı normal hazır yoğurt koydum sütü ekledim karıştırdım, makinaya yerleştirip fişini öyle taktım, 6 saate ayarladım, gece yatarken yapmıştım alarmı öttüğünde uyanmamışım yine eşim uyanmış çıkarmış fişini :) 40 dakka sonrasında falan da kızım beni de uyandırınca kalktım yoğurtları dolaba koydum hiç sallamadan, ve bu akşam birini yedirdim (yani yedirmeye çalıştım) tadı mükemmel olmuş çok tatlı bi yoğurt kıvamı da normal her zaman yaptığım gibi, tutmuş yani sonuçta... bu işi kökten çözdüm sanırım artık... bu arada makina arzum bebbe...

aynen bizde de son 3 gecedir aynı saatlerde uyuyor kızım akşam 8-9 arası uykuya dalan kızım 11-12 yi buluyoz artık ama ben ilk 2 dişimizi peşpeşe çıkardık ya sanırım sıradaki dişler yolda diye düşünüyorum sizde diş ne alemde

işin sırrı makinadamıymış veee fişi eş çekmeliymiş uyu tatlım sen fırsat buldukça bazen bende kızımla gece uykusuna aynı anda dalıp-kalıyorum eşimde gece uyanan kızımı hiç duymaz horlayarak devam eder uykusuna

Yenikullanıcı cevabın için çok teşekkürler canım. Faydalı bilgiler de vermişsin sağolasın. Kızın için de umarım geçici bir durumdur. Bebek bunlar bir gün öyle bir gün böyle büyüyecekler. Rabbim yeterki sağlık sıhhat versin.

Bizim ek gıda işimiz askıya alındı maalesef oğlumda inek sütü alerjisi çıkmıştı.bir aydır diyet yapmama rağmen aynı şikayetlerimiz devam ediyordu bugün yumurta ve buğday alerjisi için de kan verdik. Bir ayda 3. Kan verişimiz. İçim parçalandı resmen. Bir de bugün minicik damarını bulamamışlar iğneyi içinde gezdirmişler. Yine bulamayınca diğer kolundan almışlar. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Dermansız dert vermesin.

üzüldüm canım, geçmiş olsun diyeyim tam olarak bilmiyorum ama inşallah geçici bişeydir Allah sağlık sıhhat afiyet versin evladına...insanın içi gidiyo bi kan alınırken bile bugün biz de kan sayımı için kan verdik, biraz önce eşimle de konuşuyoduk hiç böyle bi kan alma yöntemi görmedik heralde 1 tanecik şırınga kullanmaya kıyamadılar insafsızlar, kızımın eline kelebek diyolar ya o iğneden soktu sandım ki ondan şırıngayla istediği kadar çekecek tüpe aktaracak, öyle yapmadı, o kelebeğin üstünden şırınga takılacak yerden kan damlattı 2 tüpe birden, yavrum kucağımda ağlıyo elini sıkarken, ikinci tüpün kapağını açmamışlar hazırlamamışlar onu açarken yere bikaç damla kan boşa aktı, ben bi damlasına bile kıyamazken.... bi de burası yeni açılan bi özel hastane yani... doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktorumuz bu hastaneye geçti o yüzden gidiyoruz, ama doktorumuzdan da memnun değilim aslında bi dahaki ay gitmeyi hiç düşünmüyorum...

Selam kizlar cooooook uzun zamandir giremedim k.bakmayin okul coluk cocuk derken girmeye fiesat bulamadim oglancagzimi mamadan kurtardim en skn calismalarimi yazmistim size artik sadece emiyor ek gida isine de yeni girdik sayilir ama meme delisi oldu cikti cocugum birakti derken yapisti yavrucak olsun sukrediyorum mama illetinden kurtuldugum icin kolay degilamaya baslayip biraktirmak cok emek harcadim basardim optuk oglanimla sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…