2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Slm kizlar nasilsiniz?
Bizde dis yok daha. Kahvaltilarda cok istahsiz. Sutum yetmiyor. Mamayi da yemiyor. Oyle ugrasip gidiyoruz.
7. Ay kontrolumuzu olduk kilosu geriden geliyor yavrumun daha 8 kilo olamadik.

Kiyma vericem bugun ilk kez.

Optum hepinizi.

Ben ondan aldım mama sandalyesini.Ummadığım kadar memnunum :)

kızlar merhaba, kızım 7 ay 4 günlük, bu ay artık farklı gıdalar da vermek istiyorum, kahvaltıda ya da yoğurduyla ceviz-fındık-badem gibi kuruyemişler verenler var mı, doktorumuz hala cvp yazmadı, internette araştırdım biraz kimisi 1 yaşına kadar verilmez diyo kimisi 2 yaşında önce verilmez diyo kimisi daha 5,5 aylık başlamış çoğu kişiyse 7 aydan sonra başlamış, alerji haricinde bi zararından da bahsedilmiyo, bu konuda bilgisi olan var mı...

bir de balık veren var mı, onu da araştırdım onunla da ilgili farklı şeyler yazılmış....

Bana hem doktor hemde saglik ocagindaki hemsire kahvaltisina badem yada ceviz koyabilirsin demisti omega3 ihtiyaci icin....kavrulmamis badem aldim suda vekletiyorum kabugunu soyuyorum...bu donemde taze ceviz var bol miktarda aldim kurutuyorum...kahvaltisina kucuk rendeyle rendeleyerek veriyordum...veriyordum cunku artik kahvalti yapmiyor pamuk kiz...doktor yumurta sarisi bal beyaz seker tuz ve balik haricinde herseyi deneyerek verebilirsin dedi...balik ben tatildeyken oglen yemeginde izgara sekilde verdim epeyde yemisti...doktora verdigimi soylemedim zaten o da yasak dedi...ilk ve son oldu balik verisim...ama herhangi bir sorun olmadi verdigimde...gerci verirsekte somon olmaliymis internette okumustum...

Çoraptolon Yaptım

kızlar az önce yaptım fikir olsun sizlere

Waowww Şifacım maşallah çok hamaratsın.ellerine sağlık super ötesi olmuş canım. Güle güle giysin Azramız

Cok yaratici sifacim minik kizin gule gule giysin

sağolun kızlar en güzelleri sizlerin olsun civil in mağazında geçen ay farketmiştim çoraptolonu esinlendim işte ben bu ayaklı pijamayı çok önceden almıştım o aralar büyük geliyordu kızıma ve araya yaz girdi kaldı öyle geçenlerde buralar çok soğuktu :18: dedim giydireyim baktım kızım rahat değil tam oldu ama içinde külotlu çorabıda vardı hemen bunu böyle yapmak aklıma geldi şimdi rahat edecek cici kızım

teşekkür ederim canım cevabın için, taze ceviz alıp cevizle başlayayım o zaman daha sonra da bademe geçer daha ilerde de ikisini de karıştırırım...
ama balığa şaşırdım, balığı niye vermiyomuşuz peki zararı neymiş acaba... bi de niye başka başka şeyler söylüyolar ki doğru bir olmalı...

bizim de bu ay 7.ay kontrolümüz vardı.sabah kahvaltıya başlayalım dedi doktor ve kahvaltımızda ceviz de var.tuzsuz peynir ya da labne,ceviz,pekmez,yumurta sarısı ve tam buğday ekmek yiyeceğiz kahvaltıda.sebze pürelerine de et,balık ve tavuk ekleyelim dedi.hatta tam mevsimi şimdi balığın kaçırma dedi.
Bir de meyve olarak hurma çıkacak şimdi mevsimi kısa olur onu kaçırma dedi çok faydalıymış.

Ben de civilde var diyecektim, sen de oradan esinlenmişsin zaten. güle güle giysin yavru. :)

canım ben bir aydır veriyorum cevizi
çok şükür bir sorunla karşılaşmadım
cevizi iyice ezip, peynirine karıştırıyorum
ya da tam buğday ekmeğini önce pekmeze batırıp ardından cevize batırıp veriyorum
ikisine bir cevizi yediriyorum kahvaltıda
bir de ben salatalık rendeleyip veriyorum
değişik bir tat olsun kuzuna diye söylemek istedim

papatyam bi yazamadım sana ne zamandır bebelerin anne sütünü terketmişler neyse canları sağolsun ek besin tercih ediyorlar işte damak zevkleri kesinleşti yarasın tatlım şifa olsun özenle hazırlıyorsun ne güzel hepsini

tatlım kontrolden gelmişsiniz kilosuna takılma tatlım sağlığı yerinde olsun inşallah kıymayı sevdi mi oğluşun

Db55
Canım benim kızım 6 Mart doğumlu biz daha 7yi bile göremedik:) neyapalım sağlıklı çok şükür bende böyleymişim şimdi zayıflamak için uğraşıyorum.
Buarsda rejimin tam zamanı bence kızlar artık ek gıda alıyorlar bebişler ben başladım 1 ayda 8 kilo verdim emzirirken hızlı veriliyor değerlendirmek lazım

Kızlar, ben de yeni yeni ceviz vermeye başladım.
Yoğurt makinası almıştık. Yoğurtlarımız tuttu. Hatta mayalanma süresini en alt seviyede tuttuğumuz için yoğurdun o ekşimsi tadı yoktu. Süt gibi, hatta tatsız bir yoğurt diyebilirim.
Cevizi havanda un ufak ettim. Muz rendeledim, biraz da yoğurt koydum kaseye.
Bulamaç yapmadım bugün. Tek tek alsın tatlarını diye;
Elimle önce muz verdim ardına ceviz sonra yoğurt.
Döngü devam etti. Afiyetle yedim kuzum
Bir de ilk kez kemik suyuna tel şehriye çorbası yaptım, onu da sevdi.

Geçen de havuç, pirinç ve ıspanaktan oluşan il çorbamızı içtik. Daha doğrusu ilk kez ağız kilitlemeyi öğrendik
Tadı gayet iyiydi oysa, sevmedi çorbayı kuzum

Kelebexcim uzun zamandır yoktun, hoş geldin o vakit

Ağlıyo, , ağlıyo, , ağlıyo yatmıyor deliricem.sinirlerim tavan yapmış durumda.bütün gün mız mız.durmadan ağlıyor kucağıma gelene kadar.öğlen uykusu hiç yok yarım saate hasretim.Allahım sen yardım.büyük kızımda var.çok zor çok

Annesi sakın ol, vardır muhakkak kuzunun bir derdi.
Geçen benim oğluş bayağı bağırdı çağırdı, kendini sıktı falan. Sonra kaka yapınca rahatladı.
Zaman zaman sinirlerimiz yıpranıyor doğru, ama şükür ki geçici bu durumlar..
Allah kolaylık versin canım.

Bende 20gundur felan kahvaltisina ceviz ekliyorum. Cevizi kabuklu olarak rondoda cektim ama bayagi uzun sure cevirdim, sonrada buyuk parca kalmis mi diye tel suzgecten gecirdim. Bir kavanoz yaptim ve simdi her sabah yarim tatli kasigi ekliyorum kahvaltisinia.

Baligi da ilk kez sali gunu verdim, bir kibrit kutusu buyuklugunde yedirmisimdir. Bir sikinti yasamadik cok sukur.
Çoraptolon Yaptım

Eki Görüntüle 828440 kızlar az önce yaptım fikir olsun sizlere

Cok guzel olmus, gule gule giysin kuzun. Bunlarin hazirlari var bendede, kullanislilar cok, ayaginda corap duruyor bunlar sayesinde:)))

Kizimin altta iki disi 5aylikken cikmisti, simdi ayni anda ust onler, onlarin yanindakiler ve alt onlerin yanindakiler cikiyor. Ayni anda 6dis cikarinca son bikac haftadir gece uykusu yok gibi birsey, 15-20dk da bir uyaniyor, bir turlu derin uykuya dalamiyor. Hepsi damagini yarip gorunmeye basladi artik, dun gece uykusu iyiydi, ins atlatmisizdir dis huzurlugunu, bu gece nasil olucak bakalim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…