bizim de bu ay 7.ay kontrolümüz vardı.sabah kahvaltıya başlayalım dedi doktor ve kahvaltımızda ceviz de var.tuzsuz peynir ya da labne,ceviz,pekmez,yumurta sarısı ve tam buğday ekmek yiyeceğiz kahvaltıda.sebze pürelerine de et,balık ve tavuk ekleyelim dedi.hatta tam mevsimi şimdi balığın kaçırma dedi.
Bir de meyve olarak hurma çıkacak şimdi mevsimi kısa olur onu kaçırma dedi çok faydalıymış.
canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, sizin kahvaltı menünüzü biz de uygulayalım, tam olarak kahvaltı yapmıyoruz tek tek ekliyorum meyvesine falan ama sabahları artık kahvaltı vereyim ben de, meyveyi de akşamüstü yoğurtla vereyim, yalnız ben etinin bebek ekmekleri var etimek gibi onlardan aldım onlardan vericem,devam sütüyle ıslarım biraz... hurmayı da iyi ki yazdın onu da çıkınca alalım...
canım ben bir aydır veriyorum cevizi
çok şükür bir sorunla karşılaşmadım
cevizi iyice ezip, peynirine karıştırıyorum
ya da tam buğday ekmeğini önce pekmeze batırıp ardından cevize batırıp veriyorum
ikisine bir cevizi yediriyorum kahvaltıda
bir de ben salatalık rendeleyip veriyorum
değişik bir tat olsun kuzuna diye söylemek istedim
papatyacım eevet sen veriyodun cevizi hatırladım yazmıştın daha önce de, ben de yarın alayım da öbür gün başlarım artık, salatalık ve tuzsuz zeytin benim de aklıma geldi, değişik tat olmanın haricinde bi faydası da vardır elbet salatalığın da, mail atıp sordum ben onları da doktora hala cvp yok, bıktı heralde benim sorularımdan :) zeytin peki verilebiliyo mu canım biliyo musun tuzsuz diyet için olan zeytinler var ya onların içini ezip falan versek kahvaltıda... gerçi zeytinyağı veriyoruz hergün ordan da zeytine dair vitaminler alırlar heralde...
Kızlar, ben de yeni yeni ceviz vermeye başladım.
Yoğurt makinası almıştık. Yoğurtlarımız tuttu. Hatta mayalanma süresini en alt seviyede tuttuğumuz için yoğurdun o ekşimsi tadı yoktu. Süt gibi, hatta tatsız bir yoğurt diyebilirim.
Cevizi havanda un ufak ettim. Muz rendeledim, biraz da yoğurt koydum kaseye.
Bulamaç yapmadım bugün. Tek tek alsın tatlarını diye;
Elimle önce muz verdim ardına ceviz sonra yoğurt.
Döngü devam etti. Afiyetle yedim kuzum
Bir de ilk kez kemik suyuna tel şehriye çorbası yaptım, onu da sevdi.
Geçen de havuç, pirinç ve ıspanaktan oluşan il çorbamızı içtik. Daha doğrusu ilk kez ağız kilitlemeyi öğrendik
Tadı gayet iyiydi oysa, sevmedi çorbayı kuzum
ben de en son makinada yaptım yoğurdu ben de en kısa süreyi seçtim 6 saati, bizim de çok tatlı bi yoğurt olmuştu nerdeyse süt tadında... ben öyle ayrı ayrı yediremem canım, benim kızım yemez öyle, ağzını kilitliyo zaten, kaşıkla ağzını aça aça üstüne başına döke döke hatta ağlaya ağlaya yiyoruz biz, hatta ağlaması işime geliyo ağla bakıyım nasıl ağlıyomuş benim kızım diye yediriyorum artık ağlayıp açınca ağzını tepip içeri bi de afferin diyorum :)
Bende 20gundur felan kahvaltisina ceviz ekliyorum. Cevizi kabuklu olarak rondoda cektim ama bayagi uzun sure cevirdim, sonrada buyuk parca kalmis mi diye tel suzgecten gecirdim. Bir kavanoz yaptim ve simdi her sabah yarim tatli kasigi ekliyorum kahvaltisinia.
Baligi da ilk kez sali gunu verdim, bir kibrit kutusu buyuklugunde yedirmisimdir. Bir sikinti yasamadik cok sukur.
Cok guzel olmus, gule gule giysin kuzun. Bunlarin hazirlari var bendede, kullanislilar cok, ayaginda corap duruyor bunlar sayesinde:)))
Kizimin altta iki disi 5aylikken cikmisti, simdi ayni anda ust onler, onlarin yanindakiler ve alt onlerin yanindakiler cikiyor. Ayni anda 6dis cikarinca son bikac haftadir gece uykusu yok gibi birsey, 15-20dk da bir uyaniyor, bir turlu derin uykuya dalamiyor. Hepsi damagini yarip gorunmeye basladi artik, dun gece uykusu iyiydi, ins atlatmisizdir dis huzurlugunu, bu gece nasil olucak bakalim...
bizde bu akşam balık vardı heveslenmiştim bugün tattırırım diye ama bugün internette araştırdıkça cesaret edemedim, bi dahakine artık veririm...