2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, sizin kahvaltı menünüzü biz de uygulayalım, tam olarak kahvaltı yapmıyoruz tek tek ekliyorum meyvesine falan ama sabahları artık kahvaltı vereyim ben de, meyveyi de akşamüstü yoğurtla vereyim, yalnız ben etinin bebek ekmekleri var etimek gibi onlardan aldım onlardan vericem,devam sütüyle ıslarım biraz... hurmayı da iyi ki yazdın onu da çıkınca alalım...

papatyacım eevet sen veriyodun cevizi hatırladım yazmıştın daha önce de, ben de yarın alayım da öbür gün başlarım artık, salatalık ve tuzsuz zeytin benim de aklıma geldi, değişik tat olmanın haricinde bi faydası da vardır elbet salatalığın da, mail atıp sordum ben onları da doktora hala cvp yok, bıktı heralde benim sorularımdan :) zeytin peki verilebiliyo mu canım biliyo musun tuzsuz diyet için olan zeytinler var ya onların içini ezip falan versek kahvaltıda... gerçi zeytinyağı veriyoruz hergün ordan da zeytine dair vitaminler alırlar heralde...

ben de en son makinada yaptım yoğurdu ben de en kısa süreyi seçtim 6 saati, bizim de çok tatlı bi yoğurt olmuştu nerdeyse süt tadında... ben öyle ayrı ayrı yediremem canım, benim kızım yemez öyle, ağzını kilitliyo zaten, kaşıkla ağzını aça aça üstüne başına döke döke hatta ağlaya ağlaya yiyoruz biz, hatta ağlaması işime geliyo ağla bakıyım nasıl ağlıyomuş benim kızım diye yediriyorum artık ağlayıp açınca ağzını tepip içeri bi de afferin diyorum :)

bizde bu akşam balık vardı heveslenmiştim bugün tattırırım diye ama bugün internette araştırdıkça cesaret edemedim, bi dahakine artık veririm...

Kızlar bizde daha diş falan yok , bebeğim yapısına ve genetik duruma göre değişiyor tabi biliyorum ama yine de merak ediyorum bu bir avantaj mı yoksa tam tersi mi sizce??

kıyamam Nazımmm bol kolaylıklar diliyorum ama aklıma diş mi geliyor ? diye geldi :26:

aynen bak kızımda da oluyor zaman zaman kaka yapana kadar ki sitres sıkıntı zor bee :2: bol sabır lazım kuzularada güç

çok sağol canım en güzelleri kızının olsun aynen bende geçen ay mağazada farkedince alacaktım bir dahaki gelişimize alalım diye ertelemiştim gerçekten mantıklı çoraptolon oyy kıyamamm prensese 6 diş çok zorlamıştır onu seni inşallah ufak ufak yarılmış ya rahatlamaya geçer yakında kolay çıksınlar inşallah bizde alt dişleri 4'leyeceğiz sanırım onun huzursuzluğu var ve evet aynı anda çıkacak gibiler :18:

Kızlar bizde daha diş falan yok , bebeğim yapısına ve genetik duruma göre değişiyor tabi biliyorum ama yine de merak ediyorum bu bir avantaj mı yoksa tam tersi mi sizce??
hayır tatlım ters giden bişi yok rahat ol annesi

Son düzenleme:

senin kızla benimki çok benziyor okurken aynı biz diyorum valla. ağır mı geliyor bilmiyorum hazımsızlıktan mı uyuyamıyorlar. ben 100lük su ile yaptığım muhallebiyi bile zor bitirirken arkadaş 200lük yazmış. her bebek aynı değil. bence benzetmeye çalışmayalım. yani aynı şeyleri uygulamaya çalışmayalım.

bizimkiler de böyle ne yapalım. az yesinler. sağlıklı olsunlar da. çok yedirip çocuğu kıvrandırmaktansa az yesin daha iyi.
sen de üzülme. bazen az yer bazen çok. ben artık düşünüp durmuyorum

tatlım kontrolden gelmişsiniz kilosuna takılma tatlım sağlığı yerinde olsun inşallah kıymayı sevdi mi oğluşun
Evdi kiymayi sukur. ama cok az yiyor yemeklerden ya. Azra neler yapiyor? Masallah tombik tombik olmus.

Ben de diyet yapiyorum ne zamandir. S siralar bogazimi tutamiyorum ya. Tansiyonum dusuyor. Kac kilosun simdi?

Evdi kiymayi sukur. ama cok az yiyor yemeklerden ya. Azra neler yapiyor? Masallah tombik tombik olmus.
iyi maşallah canım sevmiş ben daha kıyma denemesi yapmadım aynen Azra da az-az yiyor sürekli beni emmek istiyor sütüm doyurmuyor :2: aptamil ek besin aldım en azından gece uykusuna dalmadan veriyorum ben isterdim ki hevesle evde hazırladıklarımı yesinnnnnn inşallah zamanla düzelecek minnoşlar bu resimdeki hali yaklaşık 2 ay öncesi diş çıkarmıştı ya süzüldü sanki biraz ve şimdi alt çıkan 2 dişin yanları çıkacak gibi :18: huzursuzuz uykusuzuz

Bizde de yok ama merak etme ne kadar geç çıkarsa o kadar geç çürür Onun için avantaj :)

İnşallah geçer teyzeleri.iki çocuk zormuş.canları sağ olsun yeter.ağtısı filan olduğuna inanmıyorum.çünki kucakda çok mutlu. Bide ablasını hep yanında istiyor.Nazlı kendi başına oynamaq isteyince çok ağlıyor.yarında iki haftalığına kaynım gile ve kav.lere gidicez.600 km.uzaklar bizden.bu arada Nazlı hapşuruyor.nezle olmuş qaliba.anne ben hasta oldum diyor.bense zaten 2 haftadir nezleyim...hiç bukadar negatif değilimdir.noluyor banaya.Allahım sen evlatlarımızı koru.hepsi geçici şeyler.gürbetin verdiği yalnızlık işte

Son düzenleme:
cnm Allah kolaylik versin iki cocukla kolay degil

bzde bi haftadir oyleyiz yaa. 3-4 defa kalkardi onceden duzelir diye bakarken daha da kotu oldu.surekli uyanip duruyor. aceba bizimde mi dislerden. on alttan 2si var zaten

Ben de diyet yapiyorum ne zamandir. S siralar bogazimi tutamiyorum ya. Tansiyonum dusuyor. Kac kilosun simdi?
ben uyuyamayinca dusuyor hep tansiyonum. 8lerde oluyor dinlenmedigim zamanlar kalkamiyorum ayaga

Kizlar, doktorumuz bize 4. Aydan itibaren demir ilacini vermisti ama burda yazilanlari da okuyunca hic icimden gelmedi vermek dun yine kontrolde israrla vermemi soyledi bunu kullananlar gunde kac damla veriyorsunuz? Bize sabah 3 aksam 3 damla dedi ama fazla geliyo ya uff hr yer batiyo kirmizi oluyor cocugumda ikiniyo gece

Bir de corbalara kiyma katanlar kavurup mu ilave ediyosunuz sanki bu sekilde cok yagli olcak gibi geliyor...

dun asilarimi olmaya gittik dra. normalde 8 mart dogumlu oglum ama 6 ay asinisini yeni olduk geceleri SIK kalkiyo dedim simdi onun hic kalkmamasi gerekiyor dedi. aglasin biraz birak dedi. bende yapamam oyle dedyince o zmn uyumuyo die sikayet etme dedi kadin. yemek konusunu falan pek aciklamadi. zaten burda kahvalti kulturu yok ne desin kadin. bir arkadasim keci sutu ver demisti. o sutu olmadigi icin onla buyuttu cocugu. anne sutune en yakin sutmus keci sutu. suyla karistirip ver demisti. bi kac kere de verdim ogluma icti ama dr verme keci sutu mama ver dedi.

70 kiloyum canım 68 ile hamile kalmıştım ama yinede o Halime göre daha kiloluymuşum gibi geliyo 2 kilo fazlam var ama ben 7 kilo daha verebilsem iyi olur boyum 1.72.ilk başlarda benimde tansiyonum düşüyordu ama alıştım artık

günde 5 damla.1 saat öncesinde ve 1 saat sonrasında süt ve yoğurt vermemek gerekiyor.çorbasıyla ya da meyvesiyle beraber veriyorum ben.
kıymayı da önce kavurdum öyle koydum dondurucuya.çorba pişerken içine atıyorum.

Tesekkur ederim canim bilgiler icin...

ben de keçi sütünden pirinç unu mama yapıpı veriyorum bazen aslında doktorları çok dinlememek gerekiyo hepsi mama firmalarının kölesi olmuş bence doğal olanı en mantıklısı o mamaların içinde katkı maddesi var sonuçta en başlarda formül mama veriyoduk mecburen çünkü başka bişe yiyemiyodu ama artık büyüdüler alternatiflerimiz varken niye içeriğini bilmediğimiz şeyleri yedirelimki annelerimiz bize inek sütüde vermiş hiçte bişe olmamış bence bu inek sütü muhabbetide mama firmalarının ortaya attığı bişe. bende inek sütü vermiyorum korkuyorum ama keçi sütünü çoğu doktor onaylıyor bulabilirsen ver bence.

bende demir ilacı vermiyorum canım bebeğimin reflüsü var mide asidini artıyormuş. doktor verme dedi bende vermek istemiyordum zaten kan değerlerine bakıldı gerekde yokmuş zaten kan vermek zor ama bence hergün ilaç almaktansa kan değerlerine bakılıp verilmesi daha mantıklı. doktorumuz bana keçi boynuzu pekmezi, üzüm pekmezi ve güvendiğin tavuk ciğeri satan biyer varsa tavuk ciğeri ver dedi demir oranı yüksekmiş. kuzu ciğeride tazeyse verebilirsin haftada 1 kere dedi ablamların hayvan pazarı var ordan hayvan kestiklerinde karaciğerinden bi kaç parça veriyorum çokta seviyo kızım. ama yine karar senin doktoruna danış istersen

kızlar benim bebeğim sebze çorbasını pek yemiyodu bi arkadaşımın kızıda öyleymiş bana yoğurtla yada ayranla vermemi söyledi bugün öyle yaptım mama sandalyesine oturttum büyük adam gibi bi çorbadan bi yoğurttan verdim eskiye nazaran iyi yedi sizde deneyin isterseniz

veriyorum zaten ben keci sutunu arada. ben onaylatmak icin sormustum dra o da sakin verme dedi. corbasina mamasina falan koyarim yinede. bnde senin gibi dusunmustum mamadan daha dogal

canım biz çarşamba günü kan sayımı yaptırdık sonucu yeni çıktı doktorumuza ilettim bugü bilgi vericek normal mi demir ilacı kullanmamıza gerek var mı diye... zaten pekmez veriyorum ben kızıma bayadır, emzirirken kendim de demir ilacı içiyodum, gerek yoksa boşu boşuna verilmemeli bence... kıymayı da ben ilk seferinde kavurdum sebze püresine karıştırdım, yemedi o gün dökmek zorunda kaldım bütün püreyi, öğürdü kesinlikle yemedi heralde kavrulmuş kıyma sert ve pütürlü geldi, şimdi ise sebzelerle kıymayı aynı anda haşlıyorum uzun süre haşlanıyolar zaten, sonra hepsini blenderdan çekiyorum öyle veriyorum...

Tesekkurler canim bende kiyma konusunda oyle düşünüyordum. Bende pekmez veriyorum ama yeterli olmaz dediler ayrica demir eksikligi bebeklerin anlamsız huysuzliklarina sebep oluyormuş. Ben de meyvesine karistirarak vermeye başladım bugun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…