2. kızımın nerdeyse3 aydır göğüsleri şiş. süt toplama denilen şey hani büyüklerimiz ovala geçer derya. dr ye kontrolde göstermiştim sakın ovalama zamanla geçer dedi. Hala geçmedi. Komşum kızımı severken farketti ovala 2 güne geçer diyince size sormak istedim. Başından geçmiş olanlar varmı. Ne yapayım?
Ben daha hic adet olmadim. Haklisin 2 tane zor olur ama guzel olur.Bizimde kilomuz az dişimiz yok hala huysuzluk dışında bi belirtimizde yok.söyledğin herşey bizimle aynı bizde hala sallayarak uyuyoruz hatta uyumuyoruz desek daha doğru olur. Bende de baş dönmesi var adetimde gecikti bu ay ama hiç hamileliğe yormadım uykusuzluktan yorgunluktan diye düşündüm umarım öyledir daha bitanesini başedemiyorum 2 tanede olursa huniyle gezerim herhalde
Amin. Gece ben de emziriyorum. Sutum yetmiyor mama yapiyorum icmiyor. Sen bilirsin diyorum ama sinirleniyorum.
bizde de hala diş yok
belirti de yok
oğlum hala sallanıyor, kızım kendi uyuyor
yere yorgan serdim, tüm gün üstündeler
kafamı ne zaman çevirsem alta kalan birisi bağırıyor
bitmeyen emzik savaşları, paylaşılamayan oyuncaklar,
birbirlerine gülmelerine, dokunmalarına
beraber küvette yatmalarına bayılıyorum, çok zorlandık ama
en zor günleri bitti inşallah
ben bebeklerimden yeni keyif almaya başladım diyebilirim
hala gece çok kalkıyorum ama inatla gece maması ve pirinç unlu mamalardan vermiyorum
sütüm artsın diye çılgınlar gibi yiyorum ama şükürler olsun ki hala süt içirebiliyorum
iki kilo almışım bu arada
dün ikizlerimi babaanneye bırakıp şehir dışına düğüne gittim
8 ayın sonunda ilk defa deliksiz uyudum
ama kuzularımı deli gibi özledim
bu arada ikizler olmadan arabada yolculuk yapmak hayli ilginç geldi eşimle bana
ama arabanın her bir yerinden onların eşyaları çıkıyor
onlarsız bir hayat düşünemiyorum
rabbim hepimizin evladını bağışlasın bizlere
canım, benim kızımda suyu severdi nerdeyse 2 haftadır pek içmiyor. Havalar serinlediği için ihtiyaç duymadığımı düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun hepinize. Ama insanın bebeğinin hasta olması gibisi yok. Çok şükür atlatmışsınız. Bende memlekete gittiğimde hep hazır su içtim oralarda sudan dolayı bazen kusma ve ishal vakaları oluyor. Sütümden kızıma bir şey geçmesin diye. Biraz fazlamı pimpirik yapmışım bilmem ama... Tüm bebişlere sağlıklı ömür diliyorum....
Maşallah de annesi annelerin nazarı çok değer... Aferim kuzuma inş. arkadaşlarıda örnek alır onun gibi olurlar... ee büyüdüler artık bir düzen kurmaları lazım.... Salıncağınız da hayırlı olsun bu arada...
benim kızımda bazen yemek istemiyor mızmızlanıyor. Zorlamıyorum zıtlaşmasın diye.
insan bebeği her şeyden yesin vitamin alsın istiyor. Ana yüreği bu işte... inşallah yerler anneleri yavaş yavaş alışacaklar...
geçmiş olsun canım. Kansızlık var mı kan değerlerine baktır istersen.
alıntılarım bitti. şimdide bizden inciler..
kızım 7 ayını bitirdi.bol bol yuvarlanıyoruz doyamadık dönmelere ee 5,5 aydan sonra döndüğü için dönmeleri bırakıp emekleme aşamasına geçemedik
sürekli her şeyi ısırmak istiyor ağzı akıp duruyor ama daha dişlerimiz çıkmadı.
doğduğundan beri zaman zaman burnu tıkanan kızımın 2 gecedir tıkanıklık yüzünden uykuları bölünüyor. Hatta akşam üzeri resmen burnu akıyordu. İnş. ptesi dr ye götürücem...
birde sorularım var arkadaşlar
1. Kızım 4 gündür parmağına taktı oynatıyor beni. illa kucağımda olacak yada yanına oturup onunla konuşucam ilgilenicem ne iş yapmama fırsat veriyor nede odadan çıkıp mutfağa wc ye gidemiyorum.. yanından ayrılınca çığlık çığlığa bağırıyor ağlıyor.sonra boğazı acıyıp öksürmeye başlıyor. yanına geliyorum sırıtıyor gözünde bir damla yaş yok. Bu dönem ne kadar sürer ne zaman geçer bilmiyorm. Tavsiyeniz varmı. her ağladığında gidip kucaklamakta istemiyorum alışmasın diye ama öksürene kadar ağlıyor. Napayım?
2. kızımın nerdeyse3 aydır göğüsleri şiş. süt toplama denilen şey hani büyüklerimiz ovala geçer derya. dr ye kontrolde göstermiştim sakın ovalama zamanla geçer dedi. Hala geçmedi. Komşum kızımı severken farketti ovala 2 güne geçer diyince size sormak istedim. Başından geçmiş olanlar varmı. Ne yapayım?
çok uzun oldu ama birde yataktan düşme tehlikesi atlattık.
kızımı bizim yatağa yatırdım altını değiştirdim. elimi yıkamak için banyoya gittim. ( banyo ile yatak odasının kapıları karşı karşıya) kızım yastıkların olduğu baş kızımda enine yatıyordu. ben banyoya gittim sonra dönermi acaba diye içime kurt düştü elimi yıkadıktan sonra dönüp yatağa baktımki yavrum döne döne alt başa ayaklarımızı uzattığımız yere kadar gelmiş. bir defa daha dönse yere düşecek. Ben nasıl koştum nasıl kucakladım hatırlamıyorum. Çok şükür bir şey olmadı. Ama ben 5 dakika zangır zangır titredim. hatta koşarken neremi çarptım bilmiyorum eşim söyledi tak diye bir ses duydum kolunu mu çarptın kapıya dedi. düşündükçe tüylerim diken diken oluyor yavrumun düşüşünü izleyecektim resmen birde yatağımız yüksek altı baza yer karo taş halı boşluğu var. nasıl canı acırdı yavrumun.
Özellikle kızımı beşine koyarken söylediğim bir söz var..
Rabbim sen benim bebeğimide bütün bebekleride görünür görünmez her şeylerden koru. Sağlıkla mutlulukla uyanmasını nasip et... uyku duamız gibi oldu.. Gece gece bütün bebişlere gitsin....
benim kızımın da tatil boyunca uyku düzeni iyice bozuldu umarım yarından sonra toparlayabilirim... gündüzleri 2 ya da 3 kez yarımşar saat uyuyabildi, gecede 12de falan yatabildi bi de üstüne sık sık uyanma...
iştahımız kötü sayılmaz ama yine de 500cc devam sütünü zor tamamlıyoruz 450-500 arasında kalıyo bazen de gece maması ve yoğurt veremedim sütü tamamlayabilmek için, onun haricinde kahvaltılıkları karıştırarak verdiğim meyve püresini çok zor yiyoruz hala döke döke ağlaya ağlaya, çorbaları çok seviyoruz , yoğurda da alıştık gibi...
benim kızımın da tatil boyunca uyku düzeni iyice bozuldu umarım yarından sonra toparlayabilirim... gündüzleri 2 ya da 3 kez yarımşar saat uyuyabildi, gecede 12de falan yatabildi bi de üstüne sık sık uyanma...
iştahımız kötü sayılmaz ama yine de 500cc devam sütünü zor tamamlıyoruz 450-500 arasında kalıyo bazen de gece maması ve yoğurt veremedim sütü tamamlayabilmek için, onun haricinde kahvaltılıkları karıştırarak verdiğim meyve püresini çok zor yiyoruz hala döke döke ağlaya ağlaya, çorbaları çok seviyoruz , yoğurda da alıştık gibi...
canım o 500 cc nin içine verdiğin peyniri ve yoğurdu da ekleyebiliyorsun
yani bir kase yoğurt yediyse ya da peynir yediyse miktar azalabiliyor
takılma bu kadar bu 500 cc olayına
benimkiler ortalama 350-400 cc içiyorlar
oğlum yoğurdu seviyor, sütü az içiyor
kızım ise yoğurdu pek sevmiyor ama sütü fazla içiyor
yani dengeleniyor
Neden bu 500ccye takıldın ki canım, bırak dilediği kadar içsin kuzu. Tamam en az 500 cc içsin deniyor ama ona kalsa ek gıda için de en fazla 2 küçük çay bardağı deniyor, hangimiz uyguluyoruz ki? Onu da hesapla bak, kahvaltı-meyve püresi-çorba-gece maması.. :)
Benim gibi yap o halde, öğün olarak verme ek gıdayı. Miktarı yarıya indir hemen akabinde mama yap ver. Benimki 700-800 bile oluyor.
canım o 500 cc nin içine verdiğin peyniri ve yoğurdu da ekleyebiliyorsun
yani bir kase yoğurt yediyse ya da peynir yediyse miktar azalabiliyor
takılma bu kadar bu 500 cc olayına
benimkiler ortalama 350-400 cc içiyorlar
oğlum yoğurdu seviyor, sütü az içiyor
kızım ise yoğurdu pek sevmiyor ama sütü fazla içiyor
yani dengeleniyor
Ben emzirdiğim için devam sütü vermiyorum.sizler hem emzirdiğim hemde devam sütümü veriyorsunuz.ben 4 öğün ek gıda veriyorum ve emziriyorum. Bende senin gibi daha kaşık mamalardan ve kavanoz mamalardan vermedim hiç acaba iyimi ediyorum bilmiyorum
Herkese selam...
Benim kızım dün gece çamaşır sepetinden tutunup ayağa kalktı. Allahım ne mutluluk ! kendince büyük birşey başardığının farkında sanırım. Sürekli ben yapabilirim modunda. Kızım çok erken dur biraz diyoruz ama nerdeHerşeyi kendi yapacakmış, yedirmeme izin vermiyor kaşığı kendi tutacakmış. Allahım daha şimdiden savaşa başladık.Ne yapacağım bilmiyorum.
kızlar bebeklerimiz büyüyo ve bi çoğumuz 4-5. aydan beri ek gıda veriyoruz, gitgide miktarları arttırmalı mıyız sizce, siz artırdınız mı, ben bi çay bardağı veriyodum, şimdi çorba ve yoğurdu hazır mama kavanozlarıyla veriyorum, meyveyi artıramadım sevmiyo zaten, içine kahvaltılık labne, ceviz, bazen de yumurta sarısı koyarak artırıyorum... siz ne kadar veriyosunuz...
Herkese selam...
Benim kızım dün gece çamaşır sepetinden tutunup ayağa kalktı. Allahım ne mutluluk ! kendince büyük birşey başardığının farkında sanırım. Sürekli ben yapabilirim modunda. Kızım çok erken dur biraz diyoruz ama nerdeHerşeyi kendi yapacakmış, yedirmeme izin vermiyor kaşığı kendi tutacakmış. Allahım daha şimdiden savaşa başladık.Ne yapacağım bilmiyorum.
Benim doktorum askeri doktor ve bebeğime anne sütü veremiyorum sütüm bitti.Dr'a günde 500ml devam sütü alması gerekiyormuş ama içmiyo oğlum dediğimde zaten ne diye zorluyorsun ki mama firmaları ticari amaç güttüğü için öyle diyor sen onun yerine taze sebze ve meyvelerden hazırladığın gıdaları,yoğurdu yedir daha faydalı dedi hatta ek gıdalara erken geçmemizi istemesinin nedeni mamayı azaltmaktı.o nedenle benim kuzumda günde 300-360ml ancak içiyor uyumaya yakın veriyorum (ek gıdalardan 1,5-2 saat sonra) ben ek gıdayı artık doyacak şekilde veriyorum yani eskiden verdiğim miktarları artırdım seve seve yediği sürece veriyorum doyunca ağzını sıkı sıkı kapatıyor zaten
örneğin kahvaltımızın içeriği; tahıllı kahvaltılık kaşık maması içine 2 çay k. pekmez+kurukayısı püresi(kabızlığımız varda)+1 yumurta sarısı(ertesi gün yumurta yerine labne p.) +1 çay k. rondolanmış badem
2 ay önce daha azdı hem miktar hemde içerik olarak. Neredeyse 1büyük mama kavanozu kadar oluyo kahvaltımız.öğlen 1 cam kase dolusu sebze çorbası(bazen yarısını anca yiyo bazen daha yokmu der gibi yalanıyo) daha sonraki ana ve ara öğünlerde kaşık maması/meyveli yoğurt/muhallebi
kilo alımı nasıl dersen 350 gr anca almış 1 ayda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?