2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım benim kızımınki de şiş ve doktor kesinlikle dokunmamamızı, onların hormon olduğunu, kendiliğinden geçeceğini söyledi
duana da kocaman bir AMİN

Ben daha hic adet olmadim. Haklisin 2 tane zor olur ama guzel olur.
Amin. Gece ben de emziriyorum. Sutum yetmiyor mama yapiyorum icmiyor. Sen bilirsin diyorum ama sinirleniyorum.

Kansizligim var. vitamin iciyim diyorum. Dr a da gidicem.

Sordugun sorular icin bence her agladiginda yanina git ama kucaga alma. Konus onla.anliyormus gibi konus.

Merhabalar, biraz geç oldu ama hayırlı bayramlar herkese. Bebeğimin sıkıntısından foruma hiç giremedim. Grip oldu kızım 2 haftada zor atlattı daha yeni yeni kendine geliyor Burnu tıkandı ememedi uyuyamadı, 7 ay 1 haftalık ama 6. ayındaki haline geriledi, çok şükür atlattık. Hala diş yok, emeklemek yok tüm evi dönerek turluyoruz, durmadan dönüyor. Ellerinden tutturup yürümeyi çok seviyor, yorulup oturayım desem çığlığı basıyor tekrar yürüyünce keyifleniyor. Dün netten yürüteç aldım inşallah sever ve bana nefes aldırır. Biz de durumlar böyle, tüm bebişleri öpüyorum rabbim sağlık versin onlara.

benim kızımın da tatil boyunca uyku düzeni iyice bozuldu umarım yarından sonra toparlayabilirim... gündüzleri 2 ya da 3 kez yarımşar saat uyuyabildi, gecede 12de falan yatabildi bi de üstüne sık sık uyanma...
iştahımız kötü sayılmaz ama yine de 500cc devam sütünü zor tamamlıyoruz 450-500 arasında kalıyo bazen de gece maması ve yoğurt veremedim sütü tamamlayabilmek için, onun haricinde kahvaltılıkları karıştırarak verdiğim meyve püresini çok zor yiyoruz hala döke döke ağlaya ağlaya, çorbaları çok seviyoruz , yoğurda da alıştık gibi...

Neden bu 500ccye takıldın ki canım, bırak dilediği kadar içsin kuzu. Tamam en az 500 cc içsin deniyor ama ona kalsa ek gıda için de en fazla 2 küçük çay bardağı deniyor, hangimiz uyguluyoruz ki? Onu da hesapla bak, kahvaltı-meyve püresi-çorba-gece maması.. :)

Benim gibi yap o halde, öğün olarak verme ek gıdayı. Miktarı yarıya indir hemen akabinde mama yap ver. Benimki 700-800 bile oluyor.

canım o 500 cc nin içine verdiğin peyniri ve yoğurdu da ekleyebiliyorsun
yani bir kase yoğurt yediyse ya da peynir yediyse miktar azalabiliyor
takılma bu kadar bu 500 cc olayına
benimkiler ortalama 350-400 cc içiyorlar
oğlum yoğurdu seviyor, sütü az içiyor
kızım ise yoğurdu pek sevmiyor ama sütü fazla içiyor
yani dengeleniyor

Kızlar maşallah bebişler birbirinden güzel.
Oğluşuma da gösteriyorum arkadaşlarını, gülüyor sıpam

Ben emzirdiğim için devam sütü vermiyorum.sizler hem emzirdiğim hemde devam sütümü veriyorsunuz.ben 4 öğün ek gıda veriyorum ve emziriyorum. Bende senin gibi daha kaşık mamalardan ve kavanoz mamalardan vermedim hiç acaba iyimi ediyorum bilmiyorum

Herkese selam...
Benim kızım dün gece çamaşır sepetinden tutunup ayağa kalktı. Allahım ne mutluluk ! kendince büyük birşey başardığının farkında sanırım. Sürekli ben yapabilirim modunda. Kızım çok erken dur biraz diyoruz ama nerde Herşeyi kendi yapacakmış, yedirmeme izin vermiyor kaşığı kendi tutacakmış. Allahım daha şimdiden savaşa başladık.Ne yapacağım bilmiyorum.

kızlar ne bileyim sanki 500cc mutlaka içmesi gerekiyo gibi algılamışım içim daha rahat ediyo hem 500cc içip hem de ek gıdalarını tam yiyince :) bugün yine zorlanıcaz kızım dün gece hiç uyanmadı sabah 8e kadar ve tabi süt de içemedi, gün içinde de hem ek gıda hem sütü tamamlamak zor, tatil içinde bi gün daha olmuştu böyle, kızım ortasını bulamıyo, ya sık uyanıyo ya hiç uyanmıyo :) ben sadece 2 kere uyanmasını ve 2sinde de süt içip uyumasını istiyorum :) bu aralar gece kaşık maması pek vermiyorum zaten süt içsin diye...

canım hem senin hazırladığın ek gıdaları yiyip hem de yeterince sütünü içiyosa çok iyi yapıyosun bence vermemekle, zaten o kavanoz mamaları hiçbi doktor önermiyo... kaşık mamaları da tahıl içerikli zaten, yeterince yiyip gece de sık uyanıyosa tok yutsun da uyanmasın diye, e bi de tahıl ihtiyacını da karşılar tabi... ama sen çorbalarına zaten tahıl koyuyosundur o yüzden hiç endişelenme bence...

maşallah canım kızına, benim kızım da kalkıyo kendi başına tutunup, o günden beri emeklemek, dönmek, oyuncaklar herşey cazibesini kaybetti, uyanır uyanmaz dikiliveriyo karyolaya öyle beklyo... ama sık sık düşüyo yoruldukça ve kafa heryere çarpıyo ona üzülüyorum korkuyorum ben de...

kızlar bebeklerimiz büyüyo ve bi çoğumuz 4-5. aydan beri ek gıda veriyoruz, gitgide miktarları arttırmalı mıyız sizce, siz artırdınız mı, ben bi çay bardağı veriyodum, şimdi çorba ve yoğurdu hazır mama kavanozlarıyla veriyorum, meyveyi artıramadım sevmiyo zaten, içine kahvaltılık labne, ceviz, bazen de yumurta sarısı koyarak artırıyorum... siz ne kadar veriyosunuz...

Benim doktorum askeri doktor ve bebeğime anne sütü veremiyorum sütüm bitti.Dr'a günde 500ml devam sütü alması gerekiyormuş ama içmiyo oğlum dediğimde zaten ne diye zorluyorsun ki mama firmaları ticari amaç güttüğü için öyle diyor sen onun yerine taze sebze ve meyvelerden hazırladığın gıdaları,yoğurdu yedir daha faydalı dedi hatta ek gıdalara erken geçmemizi istemesinin nedeni mamayı azaltmaktı.o nedenle benim kuzumda günde 300-360ml ancak içiyor uyumaya yakın veriyorum (ek gıdalardan 1,5-2 saat sonra) ben ek gıdayı artık doyacak şekilde veriyorum yani eskiden verdiğim miktarları artırdım seve seve yediği sürece veriyorum doyunca ağzını sıkı sıkı kapatıyor zaten
örneğin kahvaltımızın içeriği; tahıllı kahvaltılık kaşık maması içine 2 çay k. pekmez+kurukayısı püresi(kabızlığımız varda)+1 yumurta sarısı(ertesi gün yumurta yerine labne p.) +1 çay k. rondolanmış badem
2 ay önce daha azdı hem miktar hemde içerik olarak. Neredeyse 1büyük mama kavanozu kadar oluyo kahvaltımız.öğlen 1 cam kase dolusu sebze çorbası(bazen yarısını anca yiyo bazen daha yokmu der gibi yalanıyo) daha sonraki ana ve ara öğünlerde kaşık maması/meyveli yoğurt/muhallebi
kilo alımı nasıl dersen 350 gr anca almış 1 ayda

Son düzenleme:

Benim de dün gece rüyamda bizim ufaklık tutunup yatağının kenarına ayağa kalkıyordu.Senin minnoşu mu görmüşüm acaba bizimkinin pek niyeti yok çünkü

Benim kızımda emekliyor artik.bide iki tane dişide çıktı.toplamda dörd dişimiz oldu

merhabalarrr uzun zamandır uğrayamadım buralara...
Oğlum emekliyor,4 tane de dişimiz var maşallahh..
Bebek devam sütünü uyku dışında içmiyor maalesef,o yüzden gün içerisinde çorba-yoğurt-meyve püresi üçlüsüyle devam ediyoruz.Ayın 23'ünde kontrolümüz var ve kan tahlili yaptıracağız...İnşallah herşey yolundadır..
Sizler ne durumdasınız bebişlerinizle??*

ek gıdalardan meyveyi, kahvaltıyı yoğurdu falan artıramam bu kadarını zor yediriyorum da çorbayı sanki bi o kadar daha versem yiyecekmiş gibi, bitti diye ağlıyo bazen :) ama diğer şeyleri yediremem diye artırmıyorum miktarı, sanki artırsam yiyecek gibi o yüzden sordum sizler napıyosunuz diye... ama devam sütünü de önemsiyorum ben, daha az içer diye de korkudan artıramıyorum... bi arkadaşımın oğlu da 5 buçuk aydan sonra sütü olmadığı için devam sütüne geçmiş ama hiçbi mamayı içmemiş sadece hipp i bi buçuk ay kadar biraz verebilmiş sonra onu da içmeyince doktor bi takım testler yapıp inek sütü verdirmiş, hem de pastörize olmayan doğal inek sütü ve suyla karıştırmadan direkt... ama hep kilo alımı az olan bi çocuk, hala da öyle...
benim kızım da 5buçuk ay sadece anne sütüyle beslendi o zamanlar ayda 450-600 gr arası kilo alıyodu hiç tombik bi bebek olmadı boyu uzun olduğu için hala da değil, sonra anne sütünü bırakmak zorunda kalınca sadece devam sütü ve ek gıdalarla besleniyo ve son 2 ayda yaklaşık bi buçuk kilo aldı (maşallah deyin kızlar-7.ay kilomuz 8300gr boy 71 çok tombik değiliz yani), o yüzden ben de günlük öğünlerimizi sizinle paylaşayım...

sabah bir çay bardağı kadar meyve püresi + bir minik kutu labne peyniri + yarım ceviz randesi + 1 tatlı kaşığı pekmez + 1 gün arayla bir yumurta sarısı
100 cc devam sütü
öğleden sonra küçük hazır kavanoz mamalarının kavanozuna koyu kıvamlı çorba (içinde hergün hem birkaç çeşit sebze hem et ürünlerinden biri hem de bi çeşit tahıl oluyo)
100 devam sütü
akşam üzeri-akşam gibi yoğurt makinasının minik kavanozlarında yoğurt
100cc devam sütü
yatmadan önce aptamilin gece kaşık mamalarından
gece 2 kez uyandığında 2kez 100er cc devam sütü

yumurtayı bazen meyveye değil de çorbaya katabiliyorum çorbayı etsiz yaptıysam, labneyi de bazen meyve yerine yoğurda karıştırıyorum, pekmezi eskiden gece kaşık mamasına karıştırırdım şimdi onu yiyemiyo diye meyveyle sabah veriyorum...

ama şimdi bayadır gece kaşık maması vermiyorum o şekilde 450-500cc devam sütünü tamalayabiliyorum ama ek gıda miktarlarım bu kadar...

ekmek ve bisküvi hiç kullanmadım ama doktorumuz son kontrolde kilo alımı iyi diye başlatmadı kilo alımı az olan bebeklere veriyoruz demişti...

Komşum yemeğe çağırmıştı. Kızımın eline somun ekmek verdi. Bizimki tabi o sıra biraz huzursuz olduğu için eline almadı attı. Ben korktum boğazına kaçar diye ama teyze bir şey olmaz alışsın ver sen de dedi. Erken değil değil mi. Çok büyük lokmalarda ısırabilir mi. Hadi cesaret verin bana (7 ay 1 haftalık....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…