2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Arkadaşlar havalar soğuyor artık yavaş yavaş.Hava nemlendiricisi aldınız mı?Aldıysanız hangi marka?

Şimdiye kadar almayı hiç düşünmedim. Oturma odasında kalorifer suluklarından var, yatak odasındaki peteğe de sık sık ıslak havlu koyuyorum, yeter diye düşündüm, ama belki uygun fiyatlı bulursam alabilirim.

Kızlar dünkü haberi duyan var mı? Gölcükte bir kadın (güya öğretmen) 2 aylık bebeğini bayram tatilinde eve yalnız bırakıp Adanaya tatile gidiyor. Kuzum 6 gün yaşamış. Duyunca o kadar kötü oldum ki. Dünden beri hala kendime gelemedim.

kızlar birçoğunuz ekmek falan veriyosunuz bebeklerinize kendi başına yemesi için ama dişleri var sanırım değil mi, benim kızımın dişleri yok ve yiyemez yani veremem ben

Bizim disimiz yok canim damagiyla islatiyor yumusayanlari yutuyor yiyor sayilmaz yani:) disimiz 2 gun once cok hafif pirtladi görünmüyor bile

Bizde duyduk canim malesef... esimle sok icindeyiz biz de anne babayiz ayrica ogretmeniz. Söylencek soz yok...

8 inde adetin bittiyse 10 gün sonra hamilelikten nasıl şüphelendin ki? :26:

Yumurtlama dönemine bakılırsa hamileysen bile 3-5 günlüktür. Mide bulantıları da 5-6 haftadan sonra başlar denilir. Tabii yine en doğru sonuç kan testi. Her şey gönlüne göre olur inşAllah..

kızımın bugün iki dişi birden patladıı

kuzum sessiz sedasız çıkarmış dişlerini
huzursuz olan oğlumdu
ondan bekliyorduk ama ilk diş prensesten geldi

Bizde duyduk canim malesef... esimle sok icindeyiz biz de anne babayiz ayrica ogretmeniz. Söylencek soz yok...

Canım ben de öğretmenim, insanlar çocuklarını bize emanet ediyor, ben başkasının çocuğu için bile türlü fedakarlıklar yapıyorum, bu nasıl bir ruh halidir, Rabbim sen koru... Meleklerimiz sana emanet

kızımın bugün iki dişi birden patladıı

kuzum sessiz sedasız çıkarmış dişlerini
huzursuz olan oğlumdu
ondan bekliyorduk ama ilk diş prensesten geldi

Hayırlı olsun darısı benim kızıma. 1 haftadır meleğimin içine canavar kaçmış gibi. Yemek, uyku, emme düzen diye birşey kalmadı. Nazar mı desem dişmi desem bilemedim. Şimdilik dişe bağlayıp geçmesini umuyorum.

azar azar başladığımız yumurta sarısını hep yarım veriyordum 1 gün arayla (dr tavsiyesiyle geçtiğimiz ay kontrolde artık tam ver ve haftada 4 tane ver dedi sanırım 1 er gün arayla demek istedi) 8.aylık olunca peynir ve yumurtayı dönüşümlü vermeme gerek yokmuş ikisinide aynı anda verebilirmişim.kıyma olayına gelince 6.aylık kontrolünde sebzeleri blenderlamamaya çalış ve sebze çorbalarının,sebze pürelerinin içine azar azar kıyma koy sonraları artır miktarı demişti verdiği listede 8.ay da yağsız ızgara köfte ve etli dolma bile var ama nasıl yeriz şimdiden tedirgin olmuyor değilim

cvplar icin tesekkur ediyorum arkadaslar cok sagolun <3

dün gazetede okumuştum ben şok oldum inanılır gibi değil tüylerim diken diken oldu, hangi akla hizmet, nasıl bi vicdan, nasıl bi ruh hali, vahşice işlenmiş cinayet...

ben peynir ve yumurtayı aynı anda veriyorum canım, yumurtayı bi gün arayla peyniri hergün eriyorum, 7.ay kontrolüne gittiğimde bu şekilde bi haftadır verdiğimi söylemiştim aynı şekilde devam edebilirsin demişti... a8.ayda verlebilecekler beni de korkuttu :) nasıl yer benim kuzum köfteyi dolmayı... canım aylık kontrollerindeki listelerini bilgilerini bizimle de paylaş lütfen faydalı olur uygulayabildiğimizi uygularız biz de...

Arkadaşlar hepinize iyi geceler.
Bu ikidir oldu oğlumda. İlki 4 aylıkken, ikincisi şimdi.
Oğlum uykusunda katılarak ağlamaya başladı. Bebefon da var, hemen duyup gidiyorum yanına.
Uykusundan uyanamıyor, bildiğiniz katılarak ağlıyor. Hemen kucağıma aldım, ışığı açtım. Konuşuyorum onunla, beni hiç duymuyor, ağlamaya devam ediyor. Öyle acı acı bağırıyor ki, anlatamam.
Eşim geldi, kayınvalidem geldi, onlar da kucaklarına aldılar, bizi duymuyor, tepki vermiyor, sadece çığlık çığlığa, sanki bir yeri kesiliyormuşçasına ağlıyor
Yavrumun gözyaşları yanaklarından süzüldü, çok korktum çok. Yaklaşık 2-3 dakika sürdü, bize bakmıyor, bizi tanımıyor, elleri kolları hareketsiz, hani bir adım ötesi bilinç kaybı.
İlkinde ertesi gün dişi patlamıştı. Acaba şimdi de öyle mi olacak.
Kayınvalidem onu çok sevdiğimizi, özellikle benim çok sevdiğimi, nazarımın değdiğini söyledi.
Acaba dedim soğuk havale falan mı geçirdi.
Zaten gün boyu huzursuzdu. Çok çok az kuş kadar uyudu. Akşam banyo yaptırıp yatırdım rahat uyusun diye.
Hava iki gündür güzeldi, onu da alıp çıkarmıştım dışarı. Dün markette iki kadın geldi sevdi uzun uzun. "Aman büyümüş de küçülmüş bu, sanki herşeyi anlıyor, filozof" dedi. Bi de 8 dişimiz var, herkes onları söylüyor.
Babamızı beklerken oğlum iyice sıkılmaya başlamıştı, bir iki gıdıkladım mızmızlarını durdurmak için, bastı kahkahayı. (gülerken de çığlık atarak) Başka bir kadın geldi "Nazar değer buna, annesi evde güldür" dedi.
Perşembe kontrolümüz var, bakalım doktor ne diyecek.
Çok, çok, çok korktum

canım Allah bebeklerimizi her türlü kötü şeyden de nazarlardan da korusun, maşallah bebeğine canım, oku sen de,ama doktorunuza da mutlaka anlat nasıl olduğunu, inşallah bişeyciği yoktur ...

Canım sağolasın, uyku yok gözümde, hâlâ tedirginim.
Ek gıdadan mıdır, babaannemiz -malum yaşlı, kendi de diyor üşünecek havada terler, terlenecek havada üşürüm ben- oğluşu sıkı sıkı giydiriyor, ben de kırmamak adına pek seslenmiyorum. Evimizi kuzey cephe ama kalorifler yanıyor, sıcaklıyor mu oğlum, inan bilemedim.

canım çok geçmiş olsun
benim oğlum geceleri gözleri kapalı ağlıyor sürekli
ne meme, ne emzik, ne su, ne süt, ne de kucak onu kendine getirebiliyor
sonunda hemen battaniyenin içine koyup sallamakta bulduk çareyi
o zaman susup hemen uyumaya dalıyor

canım ben derece kullanıyorum 25-26 derece arasında tutuyorum ve sadece kolsuz çıtçıtlı badisinin üzerinde penye ayaklı tulum giydiriyorum içine de kısa çorabı tabi, yada bi pijama takımı... sadece uykudan kalktığında bi süre yeleğini giydirip çıkarıyorum yine... bence sıcaklıyo olabilir, odanın ısısından emin ol bence sen de derece kullan, ve sadece uzun kollu bi kat bişey giydir yeter, rahat etsin çocuk...

bizimde boyle oluyor son bir haftadir...ciglik atarak agliyor uykusunda ne yapsam gozunu acip sakinlesmiyor...belkide yalniz kaliyor bizi hissetmedigi icin agladigini dusunuyorum....ben gece saat kac olursa olsun hemen lambayi yakiyorum....kizimin hic disi yok ya disten yada onu biraktigim korkusu sebep belkide

Dün gece aynısı bizde de oldu bende mercimeğe bağladım ama nasıl ağlıyor anlatamam sanki biyeri ağrıyor gibi bezini açtım baktım acaba bezimi sıkı bağlamışım çoraplarının lastiklerine baktım. Hiçbiriyle alakalı değil bizde de hala diş yok acaba diş sancısımı anlamadım. Normalde ağlarken öyle gözyaşı olmuyor dün gece boncuk boncuk gözyaşı döktü ve sakinleştirmemizde zor oldu

Canım geçmiş olsun. Nazar değmiştir. Ben de geçen hafta aynı sıkıntıyı yaşadım. Nazar duası okudum.Faydası oldu. Tavsiye ederim. Bebekler çok ilgi çekiyor ve hemen göz değiyor. Hepsini Allah korusun.

Geceleri korkarak ağlayan çocuklar için 11 defa Kureyş suresi okumak faydalıymış. Ben bir ipe okuyup ilk oğlumda yatağına asmıştım. Geçenlerde kızıma olunca onun yatağına da astım. İnşallah faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…