canım oğlun uyandığında kızını uyandırmıyo mu diye aklıma geldi, benim kızıım en ufak bi seste uyanıyo,
bizde uyku düzeni ne iyi ne kötü idare eder bu aralar, pek istikrarlı değil aslında, bi gece uyandığında 1 saat 2 saat ayakta tutuyo uyumuyo, bi gece sık sık uyanıyo, bi gece 2 defa uyanıyo bi gece sadece bi kere uyanıyo... gündüz uykuları da öyle, her gün 3 kere uyutuyorum, kimi gün yarımşar saat kimi gün 40ar dakika, bazı gün de bi uykusunu 1 buçuk 2 saat diğerlerini daha az uyuyabiliyo, dedim ya sese çok duyarlı kızım herhangi bi seste uyanıveriyo...
4 gün sonra 8 aylık olucak kızım, dişimiz hala yok bizim, desteksiz oturuyo, emekliyo, koltuğa kayolaya tutunup kalkıyo... ama bu süreç çok yorucu canım hep muzur şeylerin peşinde ve sık sık düşüyo vuruyo kafayı oraya buraya bu gece yine uyumadan az evvel düştü vurdu kafayı karyolaya baya kötü... acaba bişey oldu mu diye içim içimi yiyo sonra... ne zaman odadan çıksam onu yalnız bıraksam ya bi kabloyu çekeliyo ya bi prizi parmaklıyo ya halı püsküllerini yoluyo ya da konsolun çekmecesini açıyo, bi keresinde en alt çekmeceyi çekmecenin altına yatıp kafasının üstünde açmış sıkışmış nasıl ağlıyo, nasıl kurtarıcamı şaşırdım,kafayı yan çevirip yanağını kulağını fala ezip çıkarmıştım...
taze fasulye yemeğini ezerek mi verdin canım, benim kızım az pütürlü bişeyi bile yemiyo meyveyi çorbayı blenderdan geçiriyorum, hiç problemsz yiyo o zaman, cam rende kullanıyodum meyveye eskiden çok zor yediriyodum bikaç gündür blender kullanıyorum bayıla bayıla yiyo... çorbalarda da kırma et tavuktan dolayı blender kullanıyorum sürekli... yoğurt zaten damağına göre... yani iyice alıştı bu kıvama, nasıl alıştırıcam bilmiyorum... geçenlerde ekmek konuşuluyodu, ben de özendim vermeye çalıştım herşeyi tutup ağzına götüren çocuk ne elini sürüyo ne ağzını açıyo eline bile almadı ekmeği, ben koparıp ağzına vermeye çalıştım dudaklarını kilitliyo,eskaza diline deyince diliyle dışarı itiyo...
uzun oldu ama bizde de durumlar böyle canım...
Geçmiş olsun canım
yok canım kullanmadım ilaç. doktor bol su iç demişti, öyle geçti ama aylarca üşüttükçe tekrarladı hep, çok şükür olmuyor uzun süredir. benim yanmanın yanında sürekli tuvaletim var gibi hissediyordum.
maşallah kuzularına.
benim kızımında düzene giren gece uykusu bayram tatilinde bozuldu, geç yatıp geç kalkıyor şuan, tekrar düzeltmeye çalışıyorum.
5.aydan beri dişleri çıkıyor, şuan 7dişi var, 8.cisi yolda.
7aylık olunca desteksiz oturmaya başladı, şuan nerdeyse 8buçuk aylık olucak ve artık çok rahat oturuyor, devrilmiyor.
yuvarlanarak heryere gidiyordu ama emekleme çalışmaları hızlandı buara, popoyu kaldırıyor ama henüz emeklemeyi beceremeyip sürünerek istediği şeye ulaşıyor. birde popoyu kaldırınca kendini öne atıyor birden, öylede ilerliyor:)
ve de aşırı hareketli, iki sn durduğu yerde duramıyor, şimdiden evde yaramazlığa, kırıp dökmeye başladı.
geçmiş olsun, inşallah tez zamanda atlatır, sağlığına kavuşur kızın. Allah şifa versin...
Sagolun Kızlar. ...inşallah en kısa sürede atlatır iyileşir bebeğin canım....
canım oğlun uyandığında kızını uyandırmıyo mu diye aklıma geldi, benim kızıım en ufak bi seste uyanıyo,
bizde uyku düzeni ne iyi ne kötü idare eder bu aralar, pek istikrarlı değil aslında, bi gece uyandığında 1 saat 2 saat ayakta tutuyo uyumuyo, bi gece sık sık uyanıyo, bi gece 2 defa uyanıyo bi gece sadece bi kere uyanıyo... gündüz uykuları da öyle, her gün 3 kere uyutuyorum, kimi gün yarımşar saat kimi gün 40ar dakika, bazı gün de bi uykusunu 1 buçuk 2 saat diğerlerini daha az uyuyabiliyo, dedim ya sese çok duyarlı kızım herhangi bi seste uyanıveriyo...
4 gün sonra 8 aylık olucak kızım, dişimiz hala yok bizim, desteksiz oturuyo, emekliyo, koltuğa kayolaya tutunup kalkıyo... ama bu süreç çok yorucu canım hep muzur şeylerin peşinde ve sık sık düşüyo vuruyo kafayı oraya buraya bu gece yine uyumadan az evvel düştü vurdu kafayı karyolaya baya kötü... acaba bişey oldu mu diye içim içimi yiyo sonra... ne zaman odadan çıksam onu yalnız bıraksam ya bi kabloyu çekeliyo ya bi prizi parmaklıyo ya halı püsküllerini yoluyo ya da konsolun çekmecesini açıyo, bi keresinde en alt çekmeceyi çekmecenin altına yatıp kafasının üstünde açmış sıkışmış nasıl ağlıyo, nasıl kurtarıcamı şaşırdım,kafayı yan çevirip yanağını kulağını fala ezip çıkarmıştım...
taze fasulye yemeğini ezerek mi verdin canım, benim kızım az pütürlü bişeyi bile yemiyo meyveyi çorbayı blenderdan geçiriyorum, hiç problemsz yiyo o zaman, cam rende kullanıyodum meyveye eskiden çok zor yediriyodum bikaç gündür blender kullanıyorum bayıla bayıla yiyo... çorbalarda da kırma et tavuktan dolayı blender kullanıyorum sürekli... yoğurt zaten damağına göre... yani iyice alıştı bu kıvama, nasıl alıştırıcam bilmiyorum... geçenlerde ekmek konuşuluyodu, ben de özendim vermeye çalıştım herşeyi tutup ağzına götüren çocuk ne elini sürüyo ne ağzını açıyo eline bile almadı ekmeği, ben koparıp ağzına vermeye çalıştım dudaklarını kilitliyo,eskaza diline deyince diliyle dışarı itiyo...
uzun oldu ama bizde de durumlar böyle canım...
çok geçmiş olsun canım, benim oğluma da üst solunum yolu enfeksiyonu diyip antibiyotik verdiler boşu boşuna
sonradan 6. hastalık olduğu ortaya çıktı, bebeklerin hasta olması çok zor
geçmiş olsun canım, rabbim şifasını versin
Dün gece kızımı saat 1 den 5 e kadar uyutmaya çalıştım. 5 te bir yarım saat uyudu, 5 buçukta kalktı her zamanki gibi. Dün gece babaannesi kalp krizi geçirmiş, adı konulanı hissetti herhalde diye düşündüm. Rabbim şifa versin, henüz erken diye arayamadım inşAllah şimdi iyidir.
canım benimkiler doğdukları andan itibaren birlikte aynı odayı paylaştıkları için sese alışıklar ve çok duyarlı değiller
doğdukları andan itibaren başlarında radyoları açık, bir de biz babaannede kalıyoruz ya
babamız, dedemiz ve amcamız saz çalıyor
sese çok alıştılar bu sayede
her ses onları rahatsız etmiyor
senin o küçük canavardan bizde iki tane
biraz daha büyüsünler evdeki şenliği merak ediyorum
sürekli bir yerleri karıştırma eğiliminde olacaklar
canım ben hiç blender kullanmadım
taze fasulyeyi çatalla küçük parçalara bölüp verdim
ben artık rendeyi de bıraktım sayılır
muzu elimle koparıp veriyorum
üzümü ağızlarının içine tüm tüm sıkıyorum, kabuğu kalıyor sadece elimde
Trabzon hurmasını çatalla küçük parçalara bölüp veriyorum
mama sandalyesinin tepsisinin içine ekmek, peynir artık ne yedireceksem küçük parçalar halinde koyuyorum kendileri alıp yiyorlar
çok sevimli oluyorlar
bebeklerimizin gelişimleri gerçekten çok farklı
kimimizin bebeğinde 8 diş var kiminde hiç diş yok
kimi sürünüyor, kimi oturamıyor daha
ama hepsi büyüyor çok şükür
Dün gece kızımı saat 1 den 5 e kadar uyutmaya çalıştım. 5 te bir yarım saat uyudu, 5 buçukta kalktı her zamanki gibi. Dün gece babaannesi kalp krizi geçirmiş, adı konulanı hissetti herhalde diye düşündüm. Rabbim şifa versin, henüz erken diye arayamadım inşAllah şimdi iyidir.
Geçmiş olsun.Allah yavrularımızı korusun.Kızımı acile götürdük.solunum yolu enfeksiyonuymuş.o kadar halsizki.7 aylık 7 kiloydu.zaten zayıfdı.kuş kadar kaldı.Allah başka dert vermesin.
Kızımı acile götürdük.solunum yolu enfeksiyonuymuş.o kadar halsizki.7 aylık 7 kiloydu.zaten zayıfdı.kuş kadar kaldı.Allah başka dert vermesin.
merhaba kızlar uzun bır zamandır giremedim herkes iyidir umarım...bir iki gündür bir sorunum varidrar yaparken yanma oluyor emziriyorum ilaç almak istemiyorum ama böyle geçmez sanırım...yaşayan varmı böyle bir durum...
Geçmiş olsun. Mısır püskülü ve yaban mersini suyu çok iyi geliyor. Ben hamile iken olmuştum .Yaban mersini kaynatıp içtim. İyi gelmişti.
İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucudur: Özellikle idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan E.Coli bakterisi barsak ve mesaneye yapışarak idrar yolları enfeksiyonuna neden olmaktadır. Blueberry (yabanmersini) içeriğindeki tanımlanamamış bir bileşik sayesinde bu yapışmayı önleyerek, idrar yolu enfeksiyonlarını özellikle de kadınlarda sistiti önlemektedir. Diye yazıyor kitapta.
Tek tek yazamadığım bütün hastalara şifa, bütün dertlilerde devalar versin rabbim.
03 Kasım 2013 tarihinde Kuzey yarım kürede oluşan Güneş tutulması Yüzyılın en önemli tutulmalarından biridir. 03 KASIM 14:47 ile 16:45 saatleri arasında gerçekleşecek tutulma sırasında aklınıza gelen güzel dualarla ve dileklerinizle bu önemli anı kaçırmayın derim.Hepimizin dualarına şimdiden amin.
bak ben de bazen öyle düşünüyorum ama gerçekten gitmeyip de mutsuz olacağına gitsin diyorum
Allahtan annemler, kayınvalidemler falan burdalar, yoksa insan tek başına zorlanır
eşime vakfa çok bağlı, ben de aktif olarak vakıf işlerine katılıyordum
ama yaklaşık 9 aydır ara vermiştim
bugün gittim, çok özlemişim, çok mutlu oldum...
Aranıza yeni katıldım 8 haftalık hamileyim 6+5 günlük ultrasonda bebegim sola yapışık ve sanki ayakta gibiydi :)) 2 kızım var 3. Bebegime hamileyim bu kesedeki sag sol benim cok dikkatimi cekti bakalım hayırlısı olsun sağlıklı olsunda sağı solu önemli deil Rabbim herkesin kalbine gore versin
Arkadaşlar merhaba,
İlkokuldayken öğretmenimiz bir gün bize sormuştu. "Önünüzde iki seçeneğiniz var: Ya anneniz ölecek ya da siz. Tercihiniz ne olurdu?"
Hepimiz hamaset duyguları içinde "Ben, ben, ben ölmeliyim. Anneme bir şey olmasın. O olmazsa yaşayamam" diyorduk.
Hiç unutmam - adı Erdal'dı- sınıftan bir çocuk "Hayır, annem ölsün" dedi. "Ben ölürsem o evlat acısı yaşayacak. Annem ölmeli"
Yaklaşık 15-20 gündür yürüyüş yapıyordum.
Öyle ki önümde yürüyen çıtır kızlara makyaj malzemesi- parfüm broşürü verirlerken arkadan gelen bana halı yıkamacının kartını uzatıyorlardı
Çok kilo vermesem de sıkılaşmıştım. Bizim buralar epey yokuş. Dolayısıyla ya yokuş iniyor, ya yokuş çıkıyordum. Olsundu. Ne de olsa bebeğim babaannesinde. Kış da bastırmadı. Fırsat bu fırsat.
Evvelsi gün yine çıktım. Tam merdivenlerin başında şişkoca bir kedi. Köpek dediniz mi elim ayağım titrer, anında oradan uzaklaşırım. Kedi fobim yok aslında.
Ta dibine gittim, gözlerini dikmiş bana bakıyor, huylandım. Geri dönüp diğer merdivenleri kullanacaktım. Vazgeçtim, şu topraklı, hafif eğimli alandan ineyim dedim. Meğer eğim benim gördüğümden daha fazlaymış. Tepe üstü düştüm ki ne düşüş.
Baktım kan damlıyor elime, eve döndüm hemen. Kayınvalidem korkmasın diye elimi kapadım yüzüme, "Korkma, düştüm sadece" dedim ama kanı gördü bir kere.
Burnumun üzeri, dudağımın üzeri, çenem, avuç ayalarım, sol bacağım çizik çizik ve kan revan içinde. Sanırım burnum da kanamış
Anne, dedim, ben yine kısa bir yürüyeyim, sıkıntı olursa erkenden gideriz hastaneye.
Aksi gibi eşim şehir dışına çıkmıştı.
Akşam oldu, güllük gülistanlık, 23.00'da ağrımaya başladı dizim. Rutin devam ediyordu oysa her şey. Vakit ilerleyince yatayım da biraz dinlensin bacağım dedim.
Gökalp'i de yatağımıza almıştım. O düşmesin diye onun tarafına yorgan, yastık vs koyup kümbet gibi yükseltmiştim.
Yatağa yatar yatmaz..
Kızlar..
Allah'ım..
Bacağımı milim oynatamıyorum.
Yarım saat kadar dalmışım. Kalktım, bir tuhaf her şey, başım dönüyor, midem bulanıyor, oksijensiz kalıyorum.
Annem de kalktı, sabahı bekleyemedim, 112'yi aradım. Tabii bir de üst komşuyu.
Uzattım çok..
Ayağımın röntgeni ve tomografi çekildi. Temiz.
Ağrı kesici iğne vuruldu -Süt verdiğimi söylemiştim - Dikloronmuş adı. Sigarayı bıraktıktan sonra hiç bir şey bana bu kadar iyi gelmemişti.
Ah güzelim, ah esmerim, ah canımın içi Dikloron.
Şimdi biraz iyiyim şükür.
Toparlayayım.
Allah hiç kimsenin evladına hastalık vermesin.
Ama hiç bir anneyi de sağlığından etmesin.
Etmesin ki o minik kuzuları saran kollar her daim güçlü kuvvetli olsun.
Papatyam, canım arkadaşım, çok sağolasın.
Cenap'la uğraşa uğraşa gündelik hayatımda kullandığım kelimeler de değişti.
Örn: Elmanın kilosu kaç mecidiye?
Rabbim hepimizi korusun. Tüm anneleri ve tüm meleklerini..
Kızlar minnoşum.7 kiloydu.6kilo kalmış.çok üzülüyorum.ateş bu kadar zayıflatırmıkı.7 aylık ama o kadar küçük gözüküyorki...yine kilo alırmıkı yavaşmı alıcak acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?