2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım benimkiler doğdukları andan itibaren birlikte aynı odayı paylaştıkları için sese alışıklar ve çok duyarlı değiller
doğdukları andan itibaren başlarında radyoları açık, bir de biz babaannede kalıyoruz ya
babamız, dedemiz ve amcamız saz çalıyor
sese çok alıştılar bu sayede
her ses onları rahatsız etmiyor

senin o küçük canavardan bizde iki tane
biraz daha büyüsünler evdeki şenliği merak ediyorum
sürekli bir yerleri karıştırma eğiliminde olacaklar

canım ben hiç blender kullanmadım
taze fasulyeyi çatalla küçük parçalara bölüp verdim
ben artık rendeyi de bıraktım sayılır
muzu elimle koparıp veriyorum
üzümü ağızlarının içine tüm tüm sıkıyorum, kabuğu kalıyor sadece elimde
Trabzon hurmasını çatalla küçük parçalara bölüp veriyorum
mama sandalyesinin tepsisinin içine ekmek, peynir artık ne yedireceksem küçük parçalar halinde koyuyorum kendileri alıp yiyorlar
çok sevimli oluyorlar

bebeklerimizin gelişimleri gerçekten çok farklı
kimimizin bebeğinde 8 diş var kiminde hiç diş yok
kimi sürünüyor, kimi oturamıyor daha
ama hepsi büyüyor çok şükür

Geçmiş olsun canım

Sagolun Kızlar. ...

Bize antibiyotik filan vermedi.sadece ateş düşürücü verdi.bugün ateşi 40.2..
Sizede geçmiş olsun canım

Son düzenleme:

Allah şifa versin canım, geçmiş olsun...

kızım kesinlikle kendi yemez canım, hepsi farklılar işte, bişey koparıp ağzına vermeye çalıştığında açmıyo ağzını, açtığında tepersem de mutlaka çıkarıyo, biz biraz zorlanıcaz galiba bu konuda, diş de yok ki, belki dişleri çıktıktan sonra farklı olur ısırmayı falan sever...

Çok teşekkür ederim kızlar. Demin eşimin ablasıyla konuştum, doktorlar ümit vermemiş maalesef.

Babaannesi kızımı 1 aylıkken 10 günlüğüne görmeye gelebilmişti sadece. Yok şu bayram, yok bu bayram gideceğiz derken bir türlü gidemedik Elazığa. Kızımı bir daha görmeyi çok istemişti. Siz de duanızı esirgemeyin.Eşim akşam gidiyor annesinin yanına..

Çok geçmiş olsun,acil şifalar.

Kızımı acile götürdük.solunum yolu enfeksiyonuymuş.o kadar halsizki.7 aylık 7 kiloydu.zaten zayıfdı.kuş kadar kaldı.Allah başka dert vermesin.

Çok geçmiş olsun bizde oğluşumu acile kaldırdık. Kan ve idrar tahlili yapıldı. enfeksiyon kapmış antibiyotik tedavisine başlandı ateşimiz 39 dereceye kadar çıktı ateşten sonra vücudunda döküntüler oldu 6.hastalıktan şüphelendik ama tahlillerde vücutta mikrop olduğu belli oldu. Doktorumuzla konuştuk acile çok bebek getiriliyormuş, salgın varmış. paranox fitil, dolven, sudafed ve antibiyotik olarak augmentin bıd kullanıyoruz ateşimiz çok yüksek değil ama çarşamba gününden beri düşmüyor ne yapacağımı şaşırdım çok huysuz, çok mızmız resmen yapışık geziyoruz tükendiğimi hissediyorum Allahtan eşim çok yardımcı oluyor. Oğluşdan uzaklaştığım zaman resmen annni diye ağlıyor ve bu benim çok hoşuma gidiyor.

Kayınvalidesi kalp krizi geçiren arkadaşa da acil şifalar diliyorum benim anneciğimde üst üste 2 defa geçirdi ve atlattı çok şükür Allah yardımcınız olsun.

Benim kızımda desteksiz oturmuyordu.küçük oyun havuzu toplarının çok faydası oldu yıkanma küvetini kullanmıyoruz artık içine o topları koydum kızımızda içine oturtuyorum devrilsede bişe olmuyor 100 tanesi 20tl ye aldım

Yanitlariniz icin saolun kizlar. Bizim 2 disimiz var henuz. 8,5 ayligiz. 7 ayliktan beri desteksiz oturabiliyoruz. Ilk baslarda iki kere saga ve sola dusup parkeye kafasini vurdu kizim.. Cok sukur bisey olmadi ondan sonra cok daha dikkatli oldum tabi
Yuvarlanarak istedigi yere gidiyor tek sorun yerler parke ve ben onu evin bi kosesinde yorgan ustunde etrafi yastiklarla cevirerek birakmak zorunda kaliyorum cunku yuvarlanirkennparkeye kafasini vurabiliyor. Emekleme ya da surunme dedigim gibi yok. Hele hele tutunarak ayaga kalkma sifir! Gec yapicak biseyleri heralde. Zaten emeklese nasil zaptedicem parkede nasi birakicam bilmiyorum orasini burasini vurcak diye korkuyorum

Arkadaşlar merhaba,
İlkokuldayken öğretmenimiz bir gün bize sormuştu. "Önünüzde iki seçeneğiniz var: Ya anneniz ölecek ya da siz. Tercihiniz ne olurdu?"
Hepimiz hamaset duyguları içinde "Ben, ben, ben ölmeliyim. Anneme bir şey olmasın. O olmazsa yaşayamam" diyorduk.
Hiç unutmam - adı Erdal'dı- sınıftan bir çocuk "Hayır, annem ölsün" dedi. "Ben ölürsem o evlat acısı yaşayacak. Annem ölmeli"

Yaklaşık 15-20 gündür yürüyüş yapıyordum.
Öyle ki önümde yürüyen çıtır kızlara makyaj malzemesi- parfüm broşürü verirlerken arkadan gelen bana halı yıkamacının kartını uzatıyorlardı
Çok kilo vermesem de sıkılaşmıştım. Bizim buralar epey yokuş. Dolayısıyla ya yokuş iniyor, ya yokuş çıkıyordum. Olsundu. Ne de olsa bebeğim babaannesinde. Kış da bastırmadı. Fırsat bu fırsat.
Evvelsi gün yine çıktım. Tam merdivenlerin başında şişkoca bir kedi. Köpek dediniz mi elim ayağım titrer, anında oradan uzaklaşırım. Kedi fobim yok aslında.
Ta dibine gittim, gözlerini dikmiş bana bakıyor, huylandım. Geri dönüp diğer merdivenleri kullanacaktım. Vazgeçtim, şu topraklı, hafif eğimli alandan ineyim dedim. Meğer eğim benim gördüğümden daha fazlaymış. Tepe üstü düştüm ki ne düşüş.
Baktım kan damlıyor elime, eve döndüm hemen. Kayınvalidem korkmasın diye elimi kapadım yüzüme, "Korkma, düştüm sadece" dedim ama kanı gördü bir kere.
Burnumun üzeri, dudağımın üzeri, çenem, avuç ayalarım, sol bacağım çizik çizik ve kan revan içinde. Sanırım burnum da kanamış

Anne, dedim, ben yine kısa bir yürüyeyim, sıkıntı olursa erkenden gideriz hastaneye.
Aksi gibi eşim şehir dışına çıkmıştı.
Akşam oldu, güllük gülistanlık, 23.00'da ağrımaya başladı dizim. Rutin devam ediyordu oysa her şey. Vakit ilerleyince yatayım da biraz dinlensin bacağım dedim.
Gökalp'i de yatağımıza almıştım. O düşmesin diye onun tarafına yorgan, yastık vs koyup kümbet gibi yükseltmiştim.
Yatağa yatar yatmaz..
Kızlar..
Allah'ım..
Bacağımı milim oynatamıyorum.
Yarım saat kadar dalmışım. Kalktım, bir tuhaf her şey, başım dönüyor, midem bulanıyor, oksijensiz kalıyorum.
Annem de kalktı, sabahı bekleyemedim, 112'yi aradım. Tabii bir de üst komşuyu.
Uzattım çok..
Ayağımın röntgeni ve tomografi çekildi. Temiz.
Ağrı kesici iğne vuruldu -Süt verdiğimi söylemiştim - Dikloronmuş adı. Sigarayı bıraktıktan sonra hiç bir şey bana bu kadar iyi gelmemişti.
Ah güzelim, ah esmerim, ah canımın içi Dikloron.
Şimdi biraz iyiyim şükür.
Toparlayayım.
Allah hiç kimsenin evladına hastalık vermesin.
Ama hiç bir anneyi de sağlığından etmesin.
Etmesin ki o minik kuzuları saran kollar her daim güçlü kuvvetli olsun.

Geçmiş olsun. Mısır püskülü ve yaban mersini suyu çok iyi geliyor. Ben hamile iken olmuştum .Yaban mersini kaynatıp içtim. İyi gelmişti.

İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucudur: Özellikle idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan E.Coli bakterisi barsak ve mesaneye yapışarak idrar yolları enfeksiyonuna neden olmaktadır. Blueberry (yabanmersini) içeriğindeki tanımlanamamış bir bileşik sayesinde bu yapışmayı önleyerek, idrar yolu enfeksiyonlarını özellikle de kadınlarda sistiti önlemektedir. Diye yazıyor kitapta.

Tek tek yazamadığım bütün hastalara şifa, bütün dertlilerde devalar versin rabbim.

03 Kasım 2013 tarihinde Kuzey yarım kürede oluşan Güneş tutulması Yüzyılın en önemli tutulmalarından biridir. 03 KASIM 14:47 ile 16:45 saatleri arasında gerçekleşecek tutulma sırasında aklınıza gelen güzel dualarla ve dileklerinizle bu önemli anı kaçırmayın derim.Hepimizin dualarına şimdiden amin.

Âmin canım hepimizin duaları kabul olur inşallah

Aranıza yeni katıldım 8 haftalık hamileyim 6+5 günlük ultrasonda bebegim sola yapışık ve sanki ayakta gibiydi :)) 2 kızım var 3. Bebegime hamileyim bu kesedeki sag sol benim cok dikkatimi cekti bakalım hayırlısı olsun sağlıklı olsunda sağı solu önemli deil Rabbim herkesin kalbine gore versin

hmm, maşallah sana... beni de çok katmaya çalıştı eşim, ama bir gitsem on gitmiyordum. hamile kalınca da iyice askıya aldım.. bakalım sonra ne olur.

galiba 2014 mart anneleri yerine yanlışlıkla 2013 mart annelerine yazmışsın...

ne iş yaptığını bilmesem de bu metnin bir edebiyatçının elinden çıktığını bilirdim :)
örn: olsundu... :)
şaka bir yana büyük büyük geçmiş olsun arkadaşım

Papatyam, canım arkadaşım, çok sağolasın.
Cenap'la uğraşa uğraşa gündelik hayatımda kullandığım kelimeler de değişti.
Örn: Elmanın kilosu kaç mecidiye?
Rabbim hepimizi korusun. Tüm anneleri ve tüm meleklerini..

bayanlar bırsey soracağım benım ılıskımın uzerınden bır ay gectı bazı sorunlar olduğundan tek ılıskı oldu ve ben adet oldum sonrakı kan testım 0.01 adetten ıkı yada uc sonrakı test sızce gec döllenme ıhtımalı yada ustune görme ıhtımalı varmıdır yardımcı olabılırmısınız

Kızlar minnoşum.7 kiloydu.6kilo kalmış.çok üzülüyorum.ateş bu kadar zayıflatırmıkı.7 aylık ama o kadar küçük gözüküyorki...yine kilo alırmıkı yavaşmı alıcak acaba

Son düzenleme:
Kızlar minnoşum.7 kiloydu.6kilo kalmış.çok üzülüyorum.ateş bu kadar zayıflatırmıkı.7 aylık ama o kadar küçük gözüküyorki...yine kilo alırmıkı yavaşmı alıcak acaba

ah cnm yaa cok mu kotuydu sadece atesten bi kilo verilir mi yaa. kiyamam. ins hemen alir toparlar. oglumda ishal oldugu zaman vermisti diger ay tamamladi normalden fazla alarak. toparlar seninki de ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…