2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canım çok geçmiş olsun. Rabbim şifalar versin. Biran evvel ameliyatını olmalısın. Safra kesesi basit bir şey olarak görülse de ameliyat olunmassa ciddî sonuçlar doğurabiliyor. Allah korusun. Sen ne kadar iyi olursan bebeğinde o kadar iyi olacak annesi. Bende istanbulda halkalıdayım. Acil bir şey olurda birilerine ihtiyaç olursa burdayım.

Aaa sende halkalidasin, vallahi komsu cikicaz bu gidisle birileriyle:) sen neresindesin halkalinin?

kızlar yavrumu hasta ettim. hem de cok kötü. ateşler içinde yandı 4 gün. boğaz ve orta kulak iltihabı+üst iki diş+ağızda yaralar+kusma+ishal+vücutta kaşıntı döküntü derken bugün birazcık açtı gözünü. çok çok mahvolduk hepimiz. gece uykusu yok gündüz sürekli kucak. rabbim yavrularımızı esirgesin. artık o kadar dikkatliyim ki canım o kadar çok yandı ki anlatamam size. resmen ev hapsi yaşatıyorum aileme. ay kızlar bu çocuklar hasta olmasın. verecekse allah bize versin

Çok geçmiş olsun.Ancak "yavrumu hasta ettim" demişsiniz. Neden? Bence yanlış bir söylem. Anneler çocuğunu hasta etmez ancak çocuklar hastalıklarla ve düşe kalka büyür. Allah dermansız dert vermesin. Bunlar olacak ki bağışılık sistemleri güçlensin.Kendinize haksızlık etmeyin. Eminim bütün anneler çocukları hasta olmasın ister ama bu mümkün değil.

Eki Görüntüle 851845 Eki Görüntüle 851852

Benim kızımın halleri. Bütün gün ya dizlerinin üstünde ya da ayakta. Ne oyuncak ne başka birşey ilgisini çekmiyor. Haliyle ben de bütün gün peşinde. Her yeri basamak, tutacak yer olarak kullanıyor. Dolasıyla kazalarda bitmiyor. Ne yapalım bugünlerde geçecek. Tadını çıkaralım...

Canım çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Ne bebeklerimiz hasta olsun, ne de biz olalım. Çünkü biz hasta olursak onlar perişan olur..

geçmiş olsun, inşallah atlatmışsınızdır artık. Allah bir daha yaşatmasın hastalık.

:) ben atakentteyim canım. Sen neresindesin. Bu arada aslen çanakkaleliyim de :) sanırım sen de çanakkaleliydin.

evet ya çanakkaleliyim, akraba felan çıkmayalım seninle:)

Yerim onu ben maşallah ona. Benim oğlan daha ne emekliyor ne de böyle tutunup kalkıyor. 8 ay 2 günlüğüz. Sanırım biraz tembeliz.

Yerim onu ben maşallah ona. Benim oğlan daha ne emekliyor ne de böyle tutunup kalkıyor. 8 ay 2 günlüğüz. Sanırım biraz tembeliz.

Sağol canım. Tembel değildir annesi ancak zamanı. Benim oğlanlar da böyle değildi. Sanırım kızım biraz aceleci. Canları sağ olsunda geç olsun güç olmasın.

çok geçmiş olsun canım, geçicektir de, ama bence de kendini suçlama,heralde hastalanmasını isteyecek en son kişisindir...

:) ben atakentteyim canım. Sen neresindesin. Bu arada aslen çanakkaleliyim de :) sanırım sen de çanakkaleliydin.

clue yle hemşehri çıktınız biz de komşu çıkıcaz heralde ben de atakentteyim canım...

maşallah canım kızına benim kızım da aynen böyle ayağa kalktığımızdan beri hep ayakta durmak istiyo, uyanıyo karyolasına dikiliveriyo öyle ağlıyo çağırıyo bizi, salonda her bulduğu yere dikiliveriyo, bi yerde terlik gördüğünde de yere inip emekliyo hedefe doğru :) biraz önce ilk defa konsolun çekmecelerinin kulplarına basamak basamak tutunarak en son alttan 3.çekmeceye tutunarak ilk kez koltuk-sandalye harici düz bişeye tutunarak ayağa kalktı hemen aldım alkışlayıp kızımı güldü mutlu oldu o da...biz de bütün gün hacıyatmaz gibi olunca düşe kalka vura çarpa geçiriyoruz günleri, Allah korusun bebeklerimizi...

arkadaşlar merhabalar..
19 mart doğumlu bir kızım var. henüz baba mama vs basit sözcükleri söylemiyor
daha erken biliyorum her bebeğin gelişimi de farklı onun da farkındayım ama daha çok motor gelişimi iyi gibi geliyor bana emekliyor tututnarak zorda olsa kalkıyor vs.. ama agu magu yok konuşmayı hiç sevmiyor. bazen bağırıyor o kadar..
bunları zamanı gelince yapacak biliyorum ama ben ve eşim çok konuşmayı seven insanlar değiliz
çocuğumun dil gelişmine biraz katkıda bulunmak istiyorum haliyle..
daha erken mi onu da bilmiyorum belki geç bile kaldım
sizler neler yapıyorsunu merak ettim kitap okumaya başalyanınnı var mı
bebekler için ne tür kitaplar edinebiliriz. belki de onların da dokunabileceği (ağızlarına alıp yiyemeyeceği)
resimlerine bakıp okuyabileceğim masal yada başka tür kitaplar var mıdır
bu konuda araştırmalarınız oldu mu merak ediyorum kızlar..
en aızndan kızımla hergün vakit geçirirken bir 15 dakikayı yada yarım saati bu şekilde verimli
geçirebilir miyim acaba
fikirlerinii bekliyorum arkadaşalr
bebişlerinizi de kocaman kokluyorum..

bualca maşallah bebişine rabbim nazarlardan korusun.

gokcen44... canım seninde dediğin gibi her bebeğin gelişimi farklı. benim kızım 14 mart doğumlu ne emekliyor nede kalkabiliyor. hattaen geç dönen bebeklerden biriydi. 5,5 aylıkken döndü.

yürümede emeklemede gözü yok ama biraz gezeve diyebilirim. siz ailece konuşmayı sevmediğinizi yazmışsınız mutlaka onun etkisi var. ben hamileykende çok konuşurdum şimdide çok konuşuyorum kızımla. anlamsız bir şeyler söyleyip bağırıyor bazen. bende kitap araştırıyorum. hatta bugün bir set gördüm. renkler, giysiler, meyveler, hayvanlar ayrı ayrı kitapta ama daha çok erken diye düşünüyorum. çünkü eline market kataloglarını verdiğimde bile direk ağzına götürüyor. bence konuş sürekli. kızın ses çıkardıkta taklitini yap. faydalıymış dün bir yerde okudum. hep eşime kızardım taklitini yapma çocuğun güzel konuş ki öğrensin diye

Yenikullanıcı canım komşuymuşuz evet.. Atakent ne kadarcık yer ki.. Mutlu oldum..

Kızlar bebeğim hasta burnu tıkalı öksürüyor. Bütün gün sadece benden beslendi. Ateşini yeni düşürebildk. Ilacın etkisi geçince yine çıkıyor. Yrn da en yoğun olduğum gün. Dersim 3.30 da bitiyor. Offff.. Bebeklerimiz de biz de hasta olmayalım.. Rabbim dermansız dert vermesin...

ben geçen hafta özenip ilk sözlüğüm diye renkli resimli altlarında nesnelerin isimleri yazan kalın mukavva gibi sayfaları olan bi kitap aldım çok seviyo açıyo sayfalarını bakıyo gülüyo, ama baktım azıcık kenarlaeını tırtıklamış... senin bahsettiğin gibi kitaplar var tabi ben bunu almayı düşünüyorum...

Fisher Price Türkçe Konuşan Masalcı Tırtıl - ebebek.com

bilmeden biz de iyi bişeyler yapıyomuşuz, biz de bize komik geldiği için onun söylediği anlamsız şeyleri tekrarlıyoruz, hatta o söylemezken bile söyleyip onun tekrar söylemesini sağlıyoruz...

ben de canım...geçmiş olsun bebeğine de... ya evet sadece bebekler değil bizler de onlar için iyi olalım inşallah...

kızım bugün tam 8 aylık oldu ve 8.ay kontrolüne gittik...
eski doktorumuzla ilgli sorunlar yaşamıştık ve bugün medipole başladık...
tam bi fiyaskoydu...
ilk fiyasko, otoparktan giriş katına çıkarken arakatta hala bitmeyen bi tadilat var kireç toz bulu kokular arasından çıkıyosunuz giriş katına... kızım o havayı solumak zorunda kalıyo...
ikinci fiyasko, bikaç yakınımın tavsiyesiyle meliha hanımdan randevu aldım dah ageçen haftadan, meğer bgün kendisinin izin günüymüş ve izin gününe randevu vermişler ve o saatte müsait olan Mesut beye bizi yönlendirdiler, eşim tekrar işten izin almak zorunda kalmasın diye kabul ettim, -3.kata çocuk pediyatride olan odasına gönderdiler...
üçüncü fiyasko, zar zor binebildiğimiz asansörden hepimizi indirdiler rica edip, sedyeyle hemşire rica etti ameliyathaneden bekliyolarmış sedyedeki hastayı aynı asansörle ameliyathaneye indirdiler biz ondan sonra binebildik, yeni yapılmış koskca hastanenin ameliyathane asansörünün ayrı olmayışına pes, he de o kadar büyük metrekarede bi hastane ki...
dördüncü fiyasko -3.katta asansörden iner inmez yerler daha döşenmemiş tadilatlı bi alan karşılası, neyse çocuk pediyatri bölümüne yönelince buram buram boya kokusu bu sefer... orada veznedeki kıza dedim bu boya kokusu mu evet tadilat var geçici olarak burdayız falan gibi bişeyler söyledi, dedim geçici olarak başka bi bölüm bu kata gelseymiş bebek ve çocuklar bu kokuyu mu soluycak, bişey diyemedi...
beşinci fiyasko, doktorun ta kendisi... hiç insana doktor olarak güven vermeyen, tutarsız kendine güvensiz konuşmaları, bi an çocuğu muayene ettirmeden çıkasım geldi... direkt damlalarını sordu acd3ü kullandığımızı geçen ay kan testi yapılıp demir damlası kullanmadığımızı söyledim, taktı demir damlasına, 4.aydan itibaren mutlaka kullanılmalıymış tedbir olarak, ya demir az olursaymış, bir yaşına kadar mutlaka hergün kilosu kadar damla kullanılmalıymış, dedim kan testi geçen ay yeterliydi bi daha ne zaman tekrarlasak, hiç yapılmıycakmış demir damlası kullanılcakmış, gidene kadar sıkı sıkı tembihledi :) reçete de yazdı... kimler kullanıyo düzenli kullanıyo musunuz, aklım karıştı şimdi, demir eksikliği olsun da istemiyorum boşu boşuna kullanmak da istemiyorum, kabız yapar dedi kızım zaten sürekli olarak kabıza yakın bi kıvamda yapıyo zaten, ek gıdalar öncesinde ciddi kabızlık problemimiz vardı yine başlamasın... kan testi yaptırıp demir damlası kullanmayanlar paylaşabilir mi destek bulur kullanmam belki...
son fiyasko, asansör önünde doktorun izin gününde randevu verilmesin söyleniyoduk, orada sanırım hizmetli olarak çalışan birisi sordu ne oldu diye, eşim anlattı adam demesin obişey mi burada hergün ne hatalar oluyo diye... pes artık...

neyse, şimdi de güzel haberleri paylaşayım... kızım 8900 gr 73 cm olmuş baş çevremiz de 42 cm...
8.aydan sonra süt,bal,yumurtanın beyazı hariç herşeyi yiyebileceğini söyledi...
ceviz,fındık,badem gibi kuruyemişler verebilir miyiz dedim, hayır dedi, niye dem, akciğerlerine kaçar dedi, cevizi rendeleyip toz halinde meyve püresine karıştırıyorum öyle verilmez mi dedim öyle olur dedi, ama alerji yapar çok verince o zaman kesersin dedi... hergün yarım ceviz rendeliyodum sabahları meyvesinin içine, bu ay arada fındık ve tuzsuz badem de veririm...
ek gıdaları ne kadar vermeliyiz artık hala bi çay bardağı kadar mı diye sordum, bi mikatrı yok neyi ne kadar yerse her bebek farklı dedi...
ek dıdalar haricinde hergün en az 500cc süt içmesi gerektiği söyleniyo öyle mi diye sordum hayır yok öyle bişey devam sütündeki vitaminleri yediği diğer şeylerden de alıyo dedi, içebildiği kadar da devam sütü içebilir dedi...
bu ay bi aşı yokmuş, 9.ayda menenjit aşısı varmış isteğe bağlıymış 150 tl falanmış... burada 6.ay aşılarının içinde menejit aşısı yapıldığı yazılmıştı, ben sağlık ocağı hemşiremize bi sorayım...
bizden şimdilik bu kadar, zaten çok yazdım kusura bakmayın :)

Mrb canım öyle pahalı kitaplar almaya gerek yok resimli olsun yeter sende malatyada oturuyordun sanırım ben esenlikten 1 liraya aldım güliverin maceraları onu okuyorum kucağıma alıp geçen gün değişiklik olsun dedim kargayla tilkiyi aldım dikkatini çekmedi güliveri okurken çok hoşuna gidiyor ben okurken parmağımla takip ediyorum dün akşam o da parmağını sürüyordu kitaba:)

Günaydın kızlar yıkanabilir bebek bezlerinden kullanan var mı ben almayı düşünüyorum en azından gündüzleri onu bağlarım daha az kimyasala mağruz kalmış olur internette araştırdım bi kaç marka var ama acaba hangisi daha iyi karar veremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…