arkadaşlar çok zor günler attattık, çok şükür geçti gitti
eren 6. hastalık geçirdi ama hastalığın adını bugün koyabildik
cuma günü okuldan gelince erenin ateşinin olduğunu farkettim, ölçtüm 38.5
hemen duş aldırdım, üzerini incelttim, calpol verdim
ateşi düştü bende yatırdım, olayın vehametini kavrayamamışım
gece bir kalktım çocuk yanıyor, ateş 39 derece
neyse sabahı ettik, ateş oldu 39.2
koştuk hastaneye
her şey normal
ciğer, kulak boğaz temiz, hafif bir öksürük var ama geniz akıntısıymış
idrar yollarından şüphelendiler, sonuç temiz çıkınca gribal enfeksiyon diyip antibiyotik verdiler
bebeğim hastanede beziyle geziyor ama ateş bana mısın demiyor
eve geldik, soyduk ereni, duş aldırdık, yine sadece bez var ama ateş 39.7 oldu
biz şoklardayız ve acayip paniğiz
çocuk ılık suyun altında 20 dk duruyor
havlu ile kurulamak yok, su kendi kendine kuruyacak ama bu erenin ateşini 38.5 a kadar bile düşürmüyor
colpol ün yanında başka bir doktor
12 saatte bir kullanmak üzere ibufen verdi
ki daha etkili bir ateş düşrücü
yatarken yapmamız için bir de fitil verdi
havale önleyici dedi
bunları dinlerken kafayı yiyecek gibi oldum
kuzum cayır cayır yanıyor ve hiç bir şey yapamıyoruz
pazar günü yine kabus gibi geçti
tüm gün duş, kasık, kotuk altı ve enseye soğuk kompres
ve ateş düşürücülerle
dün gece zirveyi gördük, ateş 39.9
inanın takatimin kalmadığıı hissettim
ve gece 38.5 u görünce bir kez daha ibufen verdim
hiç uyumadan başında bekliyoruz bu arada eşimle
sabah doğru ateş düşmeye başladı
sabah 36.5 gördük, sonra 37 de bitlendi çok şükür
yüzü tüm döküntü oldu
ve döküntüden sonra doktor 6. hastalık olduğunu söyledi
allahım çocuklarımız hiç hasta olmasın
çok çok çok zor
herkese merhabalar ben yeniyim.
kızım 28 mart 2013 de doğdu.. zor bir hamilelik süreci geçirdim. hamileliğim son 3 ayı ağır şeker hastalığı 380 şekeri gördüm. günde dört sefer insilün 6 ile ünite ile başladın 32 ye kadar çıktı.. hergün 4 sefer ve onun üstüne son bir ay ağır bir ilaç(( idarar yolu enfeksiyonum 9 ay boyunca sürdü.. karnım 3. gibiydi hastanede beni görenler çok üzülüyordu herkes 50 nin üstünde teyzeler, amcalar ben hamile :) şimdi gülüyorum ama o dönem çok zordu. her pazartesi kadın doğum her çarşamba endokrin bölümü.
sonra doğum tarihi ilk çocuğum sezeryan olduğu için 28 mart olarak belirlendi ve ben 27 martta şekerden dolayı hastaneye yattım.
28 ninde sabah kızımı aldılar ve 4.500 kilo yanıma geldi ama bende süt tık yok yanii.. yarım saat içinde şekeri 30 düştü ve yoğum bakıma aldılar. birde enfeksiyon kapmış. 1 hafta yoğum bakımda kaldı. evde sütüm geldi. ama birtürlü yetmedi. en fazla üç ay verebildim. SMA ile devam ettik. şimdi 7 aylığız ama kilomuzu sormayın çünkü, çok yavaş kilo alıyoruz. 400 gr en fazla 500 gr bazen sadece 300 gr aldığıda oldu şuanda 7.500 kilo özel dr. normal olduğunu iştahsız diyor hiç doğduğu kilonun çocuğu değil.. yemiyor işkence çekiyorum yedirirken.. yutmakta bazen zorlanıyor. reflüsü var çok kusuyor gerçi son 1 aydır daha azaldı.. kan tahlili, idrar tahlili ve kültür hepsi yapıldı çok şükür sıkıntı yok iştahsızsürünüyoruz ama hiç oturmuyorux çünkü oturmayı sevmiyor sürünerek dönerek heryer gidiyor, çiçekler, vazolar kablolar en büyük ilgi alanı.. mazaratlıkta üstüne yok ama yemeğe geldiğinde yok alıştım artık ilk xzamanlar çok üzülüyordum bide herkes aaaaaa ne kadar zayıf dedimi sinirimm bozuluyordu çok üzülüyordum.. ama ne yapsam değişmedi..
gelelim soruma :)) aranızda mama yerine normal süt, pastorize, keçi sütüne yada devam sütü ne başlayan varmı?
dr. muz 1 yaşından önce süt vermeyin diyor ama benim kzım mamayı hiçbir zaman tam olarak sevmedi. ne kadar mama denediysem en eski ve en az gaz yapan SMA olduğu için dr da onu önerdim onu kullanıyorux 6. ayda 2. ne geçtik ama bazen sanki süt versem daha çok sevecek gibi.. doktor mu? yoksa eskilerimiz dediğimi ? :)))
int. bununla ilgili bir çok dr. yazısını okudum verin diyende var kesinlikle vermeyin diyende. sizler ne veriyorsunuz mart anneleri olarak.. iştahsız bebeklerin anneleri neler sevdirdi bebeklerine..
Seni cok iyi anliyorum benimde bebegimde 4 tur kordon dolanmasi vardi beslenemedi 2.290 dogdu sanirim yani benim tezime gore anne karninda beslenemedigi icin dogdugundan beri beslenmek kizim icin iskence.....her mamayi denedim sevmedi artik ek gidaya gecigimiz icon mamayi o kadar onemsemiyorum icmek isterse iciyor...smdi burnu tikali nezle oldu biberonu agzina almak istemiyor...bende guclu kuvvetli corbalar kahvaltilar hazirliyorum bugun 8 ay 1 haftalik yani tam 8 aylikken kizimin kilosu 6.600 kg.boyu 69 cm.artik uzulmuyorum allah hastalik vermesin...yurutenle evi dort donuyor...daha ne isterimki....
evet haklısım aslında bende canı isterse yesin istemezse yemesin diyorum ama bazen dayanamıyorum mahalle baskısına
amin canım
bu arada sen nerelerdesin kaçak lolo?
Kizlar selam bir sorum olacak bebegim 23 subat dogumlu 8 ay 1 haftalik yani. Ne emekliyor ne de tutunarak ayakta durabiliyor bunlari yapamayan varmi ki acaba bukadarken
Çok geçmiş olsun canım yinede çok şükür Allah dermansız dert vermesin ameliyatla kurtulacaksan ol kurtul annen ya da kv yok muben burdayım ama artık fazla giremiyorum nete rahatsızım malesef ciddi derecede safra kesesi sancısı çekiyorum.
ameliyat olmam gerekiyo ama bayadır karar verme çabası içindeyim
artık ağrılara dayanamıyorum ve sanırım ameliyat olucam
fakat kafamda bin tane soru var
bana destek olucak kimse yok
eşim bebeğe bakarsa bana hastanede kim bakıcak ayrıca bebeğim gece beni emiyo o bir gece bensiz nasıl durucak ki eşim bensiz bebeğe bakamaz gibime geliyo
ameliyat olmasam taşlar büyümeye ve artmaya başlamış safra kesem tamamen doluymuş ya ciddi bişey olur da daha çok hastanede yatmama gerekirse oğlum daha çok zarar görür diye korkuyorum
anlıcan zor bi durumdayım sürekli aklımdasınız ama inan bu rahatsızlık beni çok yıprattı üstüne tiroitimde baya bi bozulmuş
ilaç kullanmaya başladım sürekli uykusuzum yorgunum evimi temizlicek gücüm bile yok
neyse sıkıntılarımla boğmim sizi daha fazla Allah yardımcım olsun hakkımda hayırlısı olsun
ayrıca hepinizi çok özledim.
canım benim oğlum 28 şubat doğumlu dişimiz yok desteksiz oturuyo ama kendini sürekli attığı için etrafında minderler oluyo
emeklemiyo tutunup kalkmıyo
ben ellerinden tutarsam adım atmaya başlıyo oda bir kaç adım bu aralar baba baba diyo rast gelemi diyo yoksa babamı diye emin değilim ve abisini görünce abu diyo sanırım bunu bilinçli diyo yürütecinde bile tam düz gitmiyo hala ya yengeç gibi yanlamasına yada geriye
bu aralar elinin ulaştığı her şeyi çekmeye başladı yürütecine binince kilere gidip çamaşır ve kurutma makinesinin kapaklarıyla oynuyo
ben burdayım ama artık fazla giremiyorum nete rahatsızım malesef ciddi derecede safra kesesi sancısı çekiyorum.
eşim bebeğe bakarsa bana hastanede kim bakıcak ayrıca bebeğim gece beni emiyo o bir gece bensiz nasıl durucak ki eşim bensiz bebeğe bakamaz gibime geliyo
ameliyat olmasam taşlar büyümeye ve artmaya başlamış safra kesem tamamen doluymuş ya ciddi bişey olur da daha çok hastanede yatmama gerekirse oğlum daha çok zarar görür diye korkuyorum
anlıcan zor bi durumdayım sürekli aklımdasınız ama inan bu rahatsızlık beni çok yıprattı üstüne tiroitimde baya bi bozulmuş
ilaç kullanmaya başladım sürekli uykusuzum yorgunum evimi temizlicek gücüm bile yok
neyse sıkıntılarımla boğmim sizi daha fazla Allah yardımcım olsun hakkımda hayırlısı olsun
canım benim oğlum 28 şubat doğumlu dişimiz yok desteksiz oturuyo ama kendini sürekli attığı için etrafında minderler oluyo
ben ellerinden tutarsam adım atmaya başlıyo oda bir kaç adım bu aralar baba baba diyo rast gelemi diyo yoksa babamı diye emin değilim ve abisini görünce abu diyo sanırım bunu bilinçli diyo yürütecinde bile tam düz gitmiyo hala ya yengeç gibi yanlamasına yada geriye
bu aralar elinin ulaştığı her şeyi çekmeye başladı yürütecine binince kilere gidip çamaşır ve kurutma makinesinin kapaklarıyla oynuyo
Kızlar ilk arabamdan alan varmı ben almayı düşünüyorum da karar veremedim hangi marka alacağıma
ben burdayım ama artık fazla giremiyorum nete rahatsızım malesef ciddi derecede safra kesesi sancısı çekiyorum.
ah cnm yaa cok mu kotuydu sadece atesten bi kilo verilir mi yaa. kiyamam. ins hemen alir toparlar. oglumda ishal oldugu zaman vermisti diger ay tamamladi normalden fazla alarak. toparlar seninki de ins.
Canim gecmis olsun. Facedende okuyorum yazdiklarini ve cok uzuluyorum destek olacak kimsenin olmamasina. Bildigim kadariyla istanbuldasin, yardimci olmayi cok isterim, bebegi birakacak benimde kimsem yok burda yoksa gelip hastanede refakatcin olurdum bir gece ama istersen kendi bebegim gibi seninkinede bakabilirim istedigin kadar, esinde sana bakar hastanede. Oylesine yazdigimi sanma, ciddi olarak yardim etmek istiyorum, Allah korusun hastaligin daha da ilerlemeden ameliyatini ol, dedigin gibi daha kotu olursan oglun daha cok perisan olur. Tanismiyoruz ama istedigin bir zamanda tanisabilirizde...
canım çok sağol yanlış anlama ben babasına bile zor güveniyorum bebeğimi benden başkası sanki bakamazmış gibime geliyo
görümcemin bakmasını işstemiyorum ama sanırım başka çarem yok onunla konuşup evimde bakıcaksan bak demeyi düşünüyorum zaten annesi yanında olmucak bari evinde olsun yavrum hatta eşimde evde bebekle kalırsa daha rahat eder içim ama sanırım görümcem bebeğe bakarsa eşim yanıma gelmek ister
bilmiyorumkafam çok karışık
dün burdaki hastanedeydim ultrasona girdim 2 mm büyümüş taşlar ve tamamen kese taş dolmuş sanırım bekledikçe çoğalıyo
okmeydanındaki bi doktorun ismini verdi burdaki doktor ona randevu aldım 13 üne gidicem bakalım ne zamana gün vericek
bende seninle tanışıp görüşmeyi çok isterim ben 4. leventte oturuyorum sen nerdesin
ayrıca yazdıkların beni çok mutlu etti yanlız olmadığımı hissettirdi bana iyiki sizleri tanımışım tanımasamda kalabalık bi ailem oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?