arkadaşlar merhabalar..
19 mart doğumlu bir kızım var. henüz baba mama vs basit sözcükleri söylemiyor
daha erken biliyorum her bebeğin gelişimi de farklı onun da farkındayım ama daha çok motor gelişimi iyi gibi geliyor bana emekliyor tututnarak zorda olsa kalkıyor vs.. ama agu magu yok konuşmayı hiç sevmiyor. bazen bağırıyor o kadar..
bunları zamanı gelince yapacak biliyorum ama ben ve eşim çok konuşmayı seven insanlar değiliz
çocuğumun dil gelişmine biraz katkıda bulunmak istiyorum haliyle..
daha erken mi onu da bilmiyorum belki geç bile kaldım
sizler neler yapıyorsunu merak ettim kitap okumaya başalyanınnı var mı
bebekler için ne tür kitaplar edinebiliriz. belki de onların da dokunabileceği (ağızlarına alıp yiyemeyeceği)
resimlerine bakıp okuyabileceğim masal yada başka tür kitaplar var mıdır
bu konuda araştırmalarınız oldu mu merak ediyorum kızlar..
en aızndan kızımla hergün vakit geçirirken bir 15 dakikayı yada yarım saati bu şekilde verimli
geçirebilir miyim acaba
fikirlerinii bekliyorum arkadaşalr
bebişlerinizi de kocaman kokluyorum..
Canım hem komşuyuz,hem de yaşadıklarımız çok benzer şeyler. Ben de meliha Hanım'a götürdüm en son oğlumu. Înek sütü alerjisini de o tespit etti.kan sayımı yapılmadan damlaya başlamamamız gerektiğini söyledi. Değerlerimiz sınırda çıktı ve şu an kan damlası kullanmıyoruz. Gelelim Mesut beye. Oğlumun ateşi düşmeyince bugün sabah 7 de medipole acile gittik. Dediklerini geçiyorum aynı şeyler fiziki olarak.. Bana da hiç güven vermedi. Boğaz ve kulak enfeksiyonu var dedi ve dolvenle calpolu dönüşümlü olarak kullanın dedi. 4 saat arayla ..ve de antibiyotik verdi. Viral enfeksiyon olduğunu söyledi. Ama viral enfeksiyonlar antibiyotiksiz de geçiyor.. Kullanmasam mı bilemiyorum...
Şuan okulda nöbetçiyim ve teneffüste yazıyorum.. Aklımı toparlayıp cümleleri birleştirmem zor oldu..
mercan2013... çok geçmiş olsun canım. inş. hemen iyileşir. sen birde çalışıyorsun aklın hep bebeğinde kalır.
yenikullanıcı... canım neler geçmiş başınızdan öyle, her zaman diyorum. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin. hastalandığımızda hastanesizde etmesin. anlamadığım maden tamamen bitmemiş bir hastane nasıl hizmete girer ve o sterilize olmayan ortanda insan yürümede bile zorluk çekerken nasıl ameliyat ederler.
kan damlası konusunda bende gel gitler yaşıyorum. bazen veriyorum bazen vermiyorum. kan tahlili yaptırmaya kıyamadım..bir kafa yoracağımız konu daha çıktı menenjıt aşısı, hadi bakalım..
maşallah bebişine. hep böyle güzel haberler alalım bebişlerden...
bende kitap okumayı severim. bazen açıktan okuyorum kızım sadece kitaba saldırıp sayfasını kırıştırıyor yada ağzına alıyor diye erken olduğunu düşünmüştüm. kızımda haklı resim yok bişey yok. heveslendim şimdi. bugün migrosa gidecektim organik tavuk gelecek almak için. gitmişken kızımada şöyle bol resimli bir hikaye kitabı alayım.
bualca.. kesinlikle katılıyorum canım sana bebekler zaten yarım yamalak konuşuyor ve ne kadar doğrusunu duyarlarsa o kadar çabuk düzeltirler konuşmayı. bende onun için eşime taklitini yapma demiştim ama faydalı olduğunu duyunca daha bir şey demedim. yinede aşırıya kaçmamakta fayda var.
Bende sana soracaktım canım:) henüz bi doktorumuz yok gitmediğim kalmadı hiç birinden memnun kalmadım bu ay ki kontrolde dilvin Hanım'a gidecem bakalım o nasıl. Daha önce Abdülgani beye gidiyordum o sadece mama önermeyi biliyor iki soru sorunca mama kataloğunu sıkıştırıyo eline, özgür bey çok rahat dokunma bana dokunmayayım sana Celal kalkan ölmüş ağlayanı yok, Mehmet kezerle kötünün iyisi bi dilvinle Bilge kaldı onlarıda deneyelim bakalım hepsi konuşmaktan aciz ya sen hangisine götürüyorsun.arkadaşalr tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum..
arada bişiler söylüyor anni diyor mesela o da genelde ağlarken :)
ben sizlerin neler yaptığını meraketmiştim bu anlamda.. tavsiyelerinizi dikkate alacağım
bu arada kan damlası bizde de sıkntı doktorumuz ısrarlas vermemizi istiyor
beyin gelişimi için çok önemli olduğunu söylüyor ama ben birkaç gün vermiştim kuzum öyle bir kabız olduki
yapamadı ve sıkıntısından kızarıp boarıp ağlıyordu. bende kıyamadım bıraktım
her gittiğimide doktorumudan azarı işitip geliyorum yine de vermiyorum
içim hiç rahat değil ama zaten çok koyyu kıvamlı yapıyor bazende zorlanıyor
diş sıkıntımız hastalıklarımız oldu daha hiç kendine gelemedi kızım. bide kabız olsun istemiyorum
cannan evet malatyada oturuyorum ben.sende burdasın demek ne güel.
doktorunuzu merak ettim kim acaba..
bu arada hasta olan bebişlere acil şifalara diliyorum .çok çokk zor..
birde paşa hamak kullanan var mı. yada hiç duydunuz mu kullanananı. olumlu olumsz düşüncelerinii merak ediyorum
ayy devam sütünün lafı geçmişken bende bir şey sorayım.
kızım anne sütü alıyor. onun dışında ek gıda dışında devam sütü formül mama filan vermiyorum. akşamları yoğurt veriyorum. bir kaç defa pirinç unu yaptım yemedi. çok iştahlı değil zaten. illa vitamin demir ihtiyacı için yedirmek lazımmı devam sütünden yada hazır mamadan....
kızlar yarın öğlen ameliyat oluyorum dayanamadım artık sancıya
hastaneye oğlumudu götürüyorum hatta 2 oğlum ve eşimle gidiyorum hep beraber kalıcaz hastanede dua edin bana
ve bebeğime
daha önce de belirtmiştim ama yine söylemek istiyorum,
ben ne demir ne de d vitamini kullandım ikizlerime
doktorum ısrarla veriyor musun diyor, evet diyorum ama vermiyorum
bize bu damlalar kullanılmadı zamanında, bizim beyin gelişimimizde problem yok çok şükür
ilaç sektörünün dayatması olduğunu düşünüyorum ben
hastaneye oğlumudu götürüyorum hatta 2 oğlum ve eşimle gidiyorum hep beraber kalıcaz hastanede dua edin bana
ve bebeğime
Canım hem komşuyuz,hem de yaşadıklarımız çok benzer şeyler. Ben de meliha Hanım'a götürdüm en son oğlumu. Înek sütü alerjisini de o tespit etti.kan sayımı yapılmadan damlaya başlamamamız gerektiğini söyledi. Değerlerimiz sınırda çıktı ve şu an kan damlası kullanmıyoruz. Gelelim Mesut beye. Oğlumun ateşi düşmeyince bugün sabah 7 de medipole acile gittik. Dediklerini geçiyorum aynı şeyler fiziki olarak.. Bana da hiç güven vermedi. Boğaz ve kulak enfeksiyonu var dedi ve dolvenle calpolu dönüşümlü olarak kullanın dedi. 4 saat arayla ..ve de antibiyotik verdi. Viral enfeksiyon olduğunu söyledi. Ama viral enfeksiyonlar antibiyotiksiz de geçiyor.. Kullanmasam mı bilemiyorum...
Şuan okulda nöbetçiyim ve teneffüste yazıyorum.. Aklımı toparlayıp cümleleri birleştirmem zor oldu..
ve bebeğime
ve bebeğime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?