2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Merhaba. Benim kızımda 12 Mart doğumlu. 2 ay kadar oldu karton kitap aldım. Ara ara resimli masal kitaplarında kitap okuyoruz. Seviyor dinliyor. Karton kitabını henüz yıpratmadı. Ne kadar erken tanışırlarsa kitapla o kadar iyi diye düşünüyorum. Büyük oğlumda çok severdi bebekken şimdi de öyle. İkimiz bütün günü kitapçıda kitap bakarak geçirebiliriz. İnşallah bütün bebekler sever. Burada hepsi yle başlayan internet sitesinde kitap fuarı var. Karton kitap setleri çok uygun. Tavsiye ederim.

Çıkardığı sesleri taklit etmek doğru olabilir ama yarım kelimelerine düzgün cevap vermek gerektiğini düşünüyorum. Bir müddet sonra mesela o size anni dediğinde evet ben anneyim diye söylemek lazım. Siz de onun kelimelerini kullanırsanız yerleşir ve sonra düzeltmek çok daha zaman alır.

Canım hem komşuyuz,hem de yaşadıklarımız çok benzer şeyler. Ben de meliha Hanım'a götürdüm en son oğlumu. Înek sütü alerjisini de o tespit etti.kan sayımı yapılmadan damlaya başlamamamız gerektiğini söyledi. Değerlerimiz sınırda çıktı ve şu an kan damlası kullanmıyoruz. Gelelim Mesut beye. Oğlumun ateşi düşmeyince bugün sabah 7 de medipole acile gittik. Dediklerini geçiyorum aynı şeyler fiziki olarak.. Bana da hiç güven vermedi. Boğaz ve kulak enfeksiyonu var dedi ve dolvenle calpolu dönüşümlü olarak kullanın dedi. 4 saat arayla ..ve de antibiyotik verdi. Viral enfeksiyon olduğunu söyledi. Ama viral enfeksiyonlar antibiyotiksiz de geçiyor.. Kullanmasam mı bilemiyorum...

Şuan okulda nöbetçiyim ve teneffüste yazıyorum.. Aklımı toparlayıp cümleleri birleştirmem zor oldu..

mercan2013... çok geçmiş olsun canım. inş. hemen iyileşir. sen birde çalışıyorsun aklın hep bebeğinde kalır.

yenikullanıcı... canım neler geçmiş başınızdan öyle, her zaman diyorum. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin. hastalandığımızda hastanesizde etmesin. anlamadığım maden tamamen bitmemiş bir hastane nasıl hizmete girer ve o sterilize olmayan ortanda insan yürümede bile zorluk çekerken nasıl ameliyat ederler.

kan damlası konusunda bende gel gitler yaşıyorum. bazen veriyorum bazen vermiyorum. kan tahlili yaptırmaya kıyamadım..bir kafa yoracağımız konu daha çıktı menenjıt aşısı, hadi bakalım..

maşallah bebişine. hep böyle güzel haberler alalım bebişlerden...

bende kitap okumayı severim. bazen açıktan okuyorum kızım sadece kitaba saldırıp sayfasını kırıştırıyor yada ağzına alıyor diye erken olduğunu düşünmüştüm. kızımda haklı resim yok bişey yok. heveslendim şimdi. bugün migrosa gidecektim organik tavuk gelecek almak için. gitmişken kızımada şöyle bol resimli bir hikaye kitabı alayım.

bualca.. kesinlikle katılıyorum canım sana bebekler zaten yarım yamalak konuşuyor ve ne kadar doğrusunu duyarlarsa o kadar çabuk düzeltirler konuşmayı. bende onun için eşime taklitini yapma demiştim ama faydalı olduğunu duyunca daha bir şey demedim. yinede aşırıya kaçmamakta fayda var.

vitalde geçen ay yaptırdığım kan testi sonucunu kızım kafasını sallıyodu kulağı mı ağrıyo acaba diye medipole götürdüğümde oradaki eray bey e kan testi sonucunu gösterip danışmıştım o da kullanmasına gerek yok demişti, dün mesut bey tutturdu kan damlası diye... kafamı karıştırdı açıkçası... mesut beyi sen de görmüşsün beni tamamen anladığına eminim, ben kızımı soyarken konuştukça acaba muayene olmadan çıksam mı diye düşündüm hakikaten... dün akşam yazdıklarımı önceden okusaydın keşke ona götürmeseydin keşke başka bi doktor isteseydin... ben acilde eray beyden memnun kalmıştım ilgili bilgili konuşulabilir biri gibi gelmişti bana ama bi hastalık olmadığı sürece aylık gelişim takibi için bayan doktor olmasını istemiştim, beslenmesiyle ilgili daha rahat konuşabilir tavsiye alınabilir diye düşünmüştüm, bide kızım erkek doktorlarda ağlıyo bayan doktorda problem yok, meliha hanıma da giden yakınlarım memnun kalınca onu tercih etmiştim, bi dahaki aya artık belki... sonuçta onun odası giriş katında en azından, asansöre gerek yok ve boya da yok :)
vakit sorunu olmayacaksa tekrar daha güven duyacağın bi doktora götür istersen canım, fiyatlar orda zaten çok makul nasılsa, inşallah çabucak iyileşir bebeğin...

ya evet kan damlası gel-giti bana da geldi şimdi, geldi gitmiyo alsam mı ki acaba... geçen ay değerler iyiydi de ya düşerse, öyle dedi doktor düşerse tedbir olarakmış, ya düşmezse dedim ben de ona :) düzenli olarak her bi tatlı kaşığı organik pekmez veriyorum ben ve süt ürünleriyle karıştırmadan veriyorum, sık sık ıspanak da koyuyorum çorbalarına, 10 günde bir ciğer de koyuyorum, eksik kalmaz inşallah demir...

menenjit aşısı kimler yaptırıcak,ben sanki yaptırmaktan yanayım...

kitap konuşuldukça ben de özendim, bu akşam söyleyelm babamız dışarı çıkarsın bizi biz de kitap alıp okuyalım...

biz kızımın anlamsz seslerini taklit ediyoruz daha anlamlı bi sözcüğü yok anlamlı şeyleri doğru olarak söyleyip söyletmeye çalışıyoruz, ben sürekli anne babası sürekli baba dedirtme derdindeyiz...

Bu arada sizleri söylemek istediğim birşey var. Benim kızım devam sütü almıyor. Acaba evdeki beğenmiyor mu diye düşünerek farklı şeyler denedim. Birkaç mama firmasından numune istedim. Hero olandan hemen gönderdiler.Paketin içinden 1 tam kutu kaşık maması, 1 kavanoz maması, 1 organik meyve suyu, 1 paket bebe biskivisi ve numune devam sütü çıktı. Denemek isterseniz aklınızda olsun. İnternet sayfasından mail atıp numune istiyorum demeniz yeterli.

Son düzenleme:
arkadaşalr tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum..
arada bişiler söylüyor anni diyor mesela o da genelde ağlarken :)
ben sizlerin neler yaptığını meraketmiştim bu anlamda.. tavsiyelerinizi dikkate alacağım

bu arada kan damlası bizde de sıkntı doktorumuz ısrarlas vermemizi istiyor
beyin gelişimi için çok önemli olduğunu söylüyor ama ben birkaç gün vermiştim kuzum öyle bir kabız olduki
yapamadı ve sıkıntısından kızarıp boarıp ağlıyordu. bende kıyamadım bıraktım
her gittiğimide doktorumudan azarı işitip geliyorum yine de vermiyorum
içim hiç rahat değil ama zaten çok koyyu kıvamlı yapıyor bazende zorlanıyor
diş sıkıntımız hastalıklarımız oldu daha hiç kendine gelemedi kızım. bide kabız olsun istemiyorum

cannan evet malatyada oturuyorum ben.sende burdasın demek ne güel.
doktorunuzu merak ettim kim acaba..

bu arada hasta olan bebişlere acil şifalara diliyorum .çok çokk zor..

birde paşa hamak kullanan var mı. yada hiç duydunuz mu kullanananı. olumlu olumsz düşüncelerinii merak ediyorum

Bende sana soracaktım canım:) henüz bi doktorumuz yok gitmediğim kalmadı hiç birinden memnun kalmadım bu ay ki kontrolde dilvin Hanım'a gidecem bakalım o nasıl. Daha önce Abdülgani beye gidiyordum o sadece mama önermeyi biliyor iki soru sorunca mama kataloğunu sıkıştırıyo eline, özgür bey çok rahat dokunma bana dokunmayayım sana Celal kalkan ölmüş ağlayanı yok, Mehmet kezerle kötünün iyisi bi dilvinle Bilge kaldı onlarıda deneyelim bakalım hepsi konuşmaktan aciz ya sen hangisine götürüyorsun.

ayy devam sütünün lafı geçmişken bende bir şey sorayım.

kızım anne sütü alıyor. onun dışında ek gıda dışında devam sütü formül mama filan vermiyorum. akşamları yoğurt veriyorum. bir kaç defa pirinç unu yaptım yemedi. çok iştahlı değil zaten. illa vitamin demir ihtiyacı için yedirmek lazımmı devam sütünden yada hazır mamadan....

Bende formül mama vermiyorum ama günde 4 öğün ek gıda veriyorum sen sadece 1 öğünmü veriyosun

selam anneler. ve minikleribizde dkt.konrolunden geldik..kizimin tam 7 aylikkken kilosu 6600 qr.boyu 67 sm di.mm mm buyuyor sanki.kilosu almiiyor bu cocuk ya.burda saat 4 sebze puresi yedi.ne meme ne bashka bir shey.kizlar yetiyormu sizce.oglen 4 e kadar sadece bir ogun yemek

Son düzenleme:
kızlar yarın öğlen ameliyat oluyorum dayanamadım artık sancıya
hastaneye oğlumudu götürüyorum hatta 2 oğlum ve eşimle gidiyorum hep beraber kalıcaz hastanede dua edin bana
ve bebeğime

hastaneye oğlumudu götürüyorum hatta 2 oğlum ve eşimle gidiyorum hep beraber kalıcaz hastanede dua edin bana
ve bebeğime

Allah yardımcınız olsun canım

daha önce de belirtmiştim ama yine söylemek istiyorum,
ben ne demir ne de d vitamini kullandım ikizlerime
doktorum ısrarla veriyor musun diyor, evet diyorum ama vermiyorum
bize bu damlalar kullanılmadı zamanında, bizim beyin gelişimimizde problem yok çok şükür
ilaç sektörünün dayatması olduğunu düşünüyorum ben

Bende vermiyorum canım üstelik bütün çocuklarada zarar veriyo benim kızımın reflüsünü artıyor kimi bebeği kanız yapıyo yazık ya çocuklara gereksiz yere zarar veriyoruz Demir eksikliği olan bebeklerde huysuzluk oluyo belli oluyor zaten test yapmadan da eksiklik olursa veririm ama önlem amaçlıya gerek yok

mercan geçmiş olsun canım.neden nöbet tutuyorsun? doğumdan sonra 1 yıl nöbet tutmama hakkımız var.nöbet insanı yoruyor gerçekten.

ve bebeğime

canım seni çok iyi anlıyorum bırakamadın çocuklarını ama zor olmayacak mı sen ameliyatlı olacaksın sana bakım lazım, bebek bakım ister diğer oğlun da öyle,eşin yetebilecek mi... neyse Allah yardımcınız olsun, sana da Allah şifa versin inşallah çabucacık toparlanırsın sağlıkla çocuklarına bakarsın...

günaydın güzel anneler ve bebişleri :)

ben artık işe başladım 1 hafta oluyor. topikten çok uzak kaldım artık takip ederim sanırım.

MEriç şükürler olsun iyi..bizimkide pek kelime söylemiyo hatta hiç bilinçli söylediği yok.emeklemeyi reddediyo ağlıyo ama yürüyüşe hasta tutunca resmen koşuyo nasıl yürüyecek bilmiyorum emeklemeden.sağlığı şükürler olsun iyi ama gece 12 den önce yatmıyo çıldırcam.sizler nasılsınız bebekleriniz nasıl ?

papatyam canım nasılsın özledim çok ... ikizler nasıllar ? bizim tedavi yenilememiz gerekiyo ve ikiz istiyodum hala dün biraz çekindim nasıl çok zorlanıyomusunuz ? meriç sakin olmasına rağmen tükendim diyorum pes ediyorum hayatımda birde ikizlerime yer vermeliliyim olası ihtimal üzerine konuşursak ?

lolo, acil şifalar diliyorum canım sana inş herşey çok güzel olur

Son düzenleme:
ve bebeğime

Geçmiş olsun.Allah yardımcınız olsun. Dilerim herşey yolunda gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…