kızlar yarın öğlen ameliyat oluyorum dayanamadım artık sancıya
hastaneye oğlumudu götürüyorum hatta 2 oğlum ve eşimle gidiyorum hep beraber kalıcaz hastanede dua edin bana
ve bebeğime
hastaneye oğlumudu götürüyorum hatta 2 oğlum ve eşimle gidiyorum hep beraber kalıcaz hastanede dua edin bana
ve bebeğime
kızım bugün tam 8 aylık oldu ve 8.ay kontrolüne gittik...
eski doktorumuzla ilgli sorunlar yaşamıştık ve bugün medipole başladık...
tam bi fiyaskoydu...
ilk fiyasko, otoparktan giriş katına çıkarken arakatta hala bitmeyen bi tadilat var kireç toz bulu kokular arasından çıkıyosunuz giriş katına... kızım o havayı solumak zorunda kalıyo...
ikinci fiyasko, bikaç yakınımın tavsiyesiyle meliha hanımdan randevu aldım dah ageçen haftadan, meğer bgün kendisinin izin günüymüş ve izin gününe randevu vermişler ve o saatte müsait olan Mesut beye bizi yönlendirdiler, eşim tekrar işten izin almak zorunda kalmasın diye kabul ettim, -3.kata çocuk pediyatride olan odasına gönderdiler...
üçüncü fiyasko, zar zor binebildiğimiz asansörden hepimizi indirdiler rica edip, sedyeyle hemşire rica etti ameliyathaneden bekliyolarmış sedyedeki hastayı aynı asansörle ameliyathaneye indirdiler biz ondan sonra binebildik, yeni yapılmış koskca hastanenin ameliyathane asansörünün ayrı olmayışına pes, he de o kadar büyük metrekarede bi hastane ki...
dördüncü fiyasko -3.katta asansörden iner inmez yerler daha döşenmemiş tadilatlı bi alan karşılası, neyse çocuk pediyatri bölümüne yönelince buram buram boya kokusu bu sefer... orada veznedeki kıza dedim bu boya kokusu mu evet tadilat var geçici olarak burdayız falan gibi bişeyler söyledi, dedim geçici olarak başka bi bölüm bu kata gelseymiş bebek ve çocuklar bu kokuyu mu soluycak, bişey diyemedi...
beşinci fiyasko, doktorun ta kendisi... hiç insana doktor olarak güven vermeyen, tutarsız kendine güvensiz konuşmaları, bi an çocuğu muayene ettirmeden çıkasım geldi... direkt damlalarını sordu acd3ü kullandığımızı geçen ay kan testi yapılıp demir damlası kullanmadığımızı söyledim, taktı demir damlasına, 4.aydan itibaren mutlaka kullanılmalıymış tedbir olarak, ya demir az olursaymış, bir yaşına kadar mutlaka hergün kilosu kadar damla kullanılmalıymış, dedim kan testi geçen ay yeterliydi bi daha ne zaman tekrarlasak, hiç yapılmıycakmış demir damlası kullanılcakmış, gidene kadar sıkı sıkı tembihledi :) reçete de yazdı... kimler kullanıyo düzenli kullanıyo musunuz, aklım karıştı şimdi, demir eksikliği olsun da istemiyorum boşu boşuna kullanmak da istemiyorum, kabız yapar dedi kızım zaten sürekli olarak kabıza yakın bi kıvamda yapıyo zaten, ek gıdalar öncesinde ciddi kabızlık problemimiz vardı yine başlamasın... kan testi yaptırıp demir damlası kullanmayanlar paylaşabilir mi destek bulur kullanmam belki...
son fiyasko, asansör önünde doktorun izin gününde randevu verilmesin söyleniyoduk, orada sanırım hizmetli olarak çalışan birisi sordu ne oldu diye, eşim anlattı adam demesin obişey mi burada hergün ne hatalar oluyo diye... pes artık...
neyse, şimdi de güzel haberleri paylaşayım... kızım 8900 gr 73 cm olmuş baş çevremiz de 42 cm...
8.aydan sonra süt,bal,yumurtanın beyazı hariç herşeyi yiyebileceğini söyledi...
ceviz,fındık,badem gibi kuruyemişler verebilir miyiz dedim, hayır dedi, niye dem, akciğerlerine kaçar dedi, cevizi rendeleyip toz halinde meyve püresine karıştırıyorum öyle verilmez mi dedim öyle olur dedi, ama alerji yapar çok verince o zaman kesersin dedi... hergün yarım ceviz rendeliyodum sabahları meyvesinin içine, bu ay arada fındık ve tuzsuz badem de veririm...
ek gıdaları ne kadar vermeliyiz artık hala bi çay bardağı kadar mı diye sordum, bi mikatrı yok neyi ne kadar yerse her bebek farklı dedi...
ek dıdalar haricinde hergün en az 500cc süt içmesi gerektiği söyleniyo öyle mi diye sordum hayır yok öyle bişey devam sütündeki vitaminleri yediği diğer şeylerden de alıyo dedi, içebildiği kadar da devam sütü içebilir dedi...
bu ay bi aşı yokmuş, 9.ayda menenjit aşısı varmış isteğe bağlıymış 150 tl falanmış... burada 6.ay aşılarının içinde menejit aşısı yapıldığı yazılmıştı, ben sağlık ocağı hemşiremize bi sorayım...
bizden şimdilik bu kadar, zaten çok yazdım kusura bakmayın :)
mercan geçmiş olsun canım.neden nöbet tutuyorsun? doğumdan sonra 1 yıl nöbet tutmama hakkımız var.nöbet insanı yoruyor gerçekten.
Canım ben kan damlasını verdikleri ilk 2 ay hiç kullanmadım, doktor kontrolde sorduğunda vermediğimi söyledim kullanmanız lazım dedi bir hafta verdim sonra kestim, doktor muhakkak vermelisin demişti başlamıştım, sonra bir rahatsızlığı için test yaptırdığımızda değerleri çok iyi diye başka bir doktor kullanmayın dedi. Bu arada yumurtanın beyazını 6 ayından beri veriyorum vermediğim tek şey bal. Asitli ama mandalinaya falan da başladım çok sevdi kızım. Tek alerjimiz fındığa karşı onu artık hiç vermiyorum. Neyi ne kadar yemek istediğini kendi belirliyor, soframda abartılı bir tuz ve acı kullanmadığım için bizimle beraber yiyor çok da memnun halinden.
ve bebeğime
Merhaba kızlar, umarım tüm bebiş ve anneler iyidir. Çok sık giremiyorum girersem de yazanlardan haberdar olup çıkıyorum hemen. Kızım, ev işleri üstüne bir de KPSS hazırlığı derken nete pek vakit kalmıyor; forumdaki paylaşımı özlüyorum açıkçası :) İsim isim bebeklerimizi bilmiyorum ama üye isimleri ile aklıma geliyorlar. Bunun uykusu düzene girdimi, diğeri yiyor mu, ikizler nasıl anlaşıyor vs vs. İnşallah her şey yolundadır, sizi seviyorum ben yaaa =))
Iyi aksamlar...
Kizlar biz de dun gece hic uyumadik burnu tikaliydi oglumun yarim saat uyuyup siddetli bir aglamayla uyaniyordu butun gece ayagimda salladim... sabah gittik doktora meger agzinda kocaman beyaz bir yara cikmis o yuzden aci cekiyormus... damla falan verdi doktorumuz biraz daha iyi sanki insaAllah bu gece rahat uyur... hepinizin bebeklerine guzeeel deliksiz bir uyku diliyorum...
Çocuğumun hastalığına değil de huyu değişiyor ona yanarım demiş biri.. Hala ayaktayIz 10. 30 gibi uyudu bir yrm saat şu an okumaktaolduğum kitabı almış yatakta onunla boğuşuyor. :) bense uykusuzluktan ölüyorum..
Iyi aksamlar...
Kizlar biz de dun gece hic uyumadik burnu tikaliydi oglumun yarim saat uyuyup siddetli bir aglamayla uyaniyordu butun gece ayagimda salladim... sabah gittik doktora meger agzinda kocaman beyaz bir yara cikmis o yuzden aci cekiyormus... damla falan verdi doktorumuz biraz daha iyi sanki insaAllah bu gece rahat uyur... hepinizin bebeklerine guzeeel deliksiz bir uyku diliyorum...
Çocuğumun hastalığına değil de huyu değişiyor ona yanarım demiş biri.. Hala ayaktayIz 10. 30 gibi uyudu bir yrm saat şu an okumaktaolduğum kitabı almış yatakta onunla boğuşuyor. :) bense uykusuzluktan ölüyorum..
geçmiş olsun canım duan bizde tuttu ama biz de sorum yemiyo içmiyo... gece bi kere uyandı ama bi türlü devam sütünü içiremedik, sabah uyandı hala içmiyo, meyve-kavvaltısını hazırladım yemiyo, 40 dakikada falan babasıyla birlikte yedirmeye çalıştık ağalayarak dökerek... bişekilde yedi onu ama niye yemiyo acıkmıyo mu anlamıyorum,, dün akşam en son 11:30da 130cc devam sütünü bitirmişti, sabah 9a kadar acıkmaz mı hiç... 3 gündür sabahları byle, gün içinde normale dönüyo neyse...
zor canım, Allah sana kolaylık bebeğine de iyilik versin...
Duamin tutmasina sevindim... biz yine gece iki kez aglama nobeti yasadik... canim aslinda 6. Aydan itibaren geceleri emmeye yemeye ihtiyaclari yokmus cogu kaynak bundan bahsediyor artik aliskanliktsn kalkiyorlar biz dayiyoruz memeyi biberon u... benim oglum da kalkiyo bazen emmeden devam ediyor. Gun icinde aldiklari kalori gece icin yeterli oluyormuş SOZDE:)) goruyorum ki bizim bebeklerin sagi solu belki olmuyor... hic bir kaynak bize sokmuyor:)
Iyi aksamlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?