2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
arkadaşlar biz yemek konusunda kendimizi epeyce aştık, evimizde bütün yemekler tuzsuz pişiyor zaten
ben de her yemekten veriyorum artık
bugün benim kızım mercimek çorbası, oğlum da bamya yemeği yedi
niye anlatıyorum? iştahsız bebekler belki değişik tatlar istiyorlardır diye
hepimize kolay gelsin.

Yatakta kitapla boğuşan kuzuyu yerim ben
Bi de anneciğine deliksiz 8 saat uyku dilerim

Temennin için çok teşekkür ederim cnm ama malesef dün gece deliksiz anca 2 saat uyuduk onun dışında sabaha kadar en az 10 kere uyandık... Bu günlerde geçecek inşallah..

Kızlar benim bebeğimde iştahsız.. Bugün hiçbir şey yemedi doğru dürüst birkaç kaşık yedi sadece. Onun dışında anne sütü sadece..Ne zormuş iştahsız çocuk.. Vicdanımda hep bir rahatsızlık.. Yedirmek için bir sürü sevdiği şeyleri yaptım.. Yok en fazla birkaç kaşık yedi.. Annelik zor zanaatmiş..

Lolo cuğumm çok geçmiş olsun alıntılarda farkettim mesajını acil şifalar dilerim

Ebahcığım kızın iyileşsin yavrum kıyamammm :2:

papatyam maşallah minnoşların yemek yiyebiliyorlarmış yarasın onlara

sevimsiz yanında sayıda vardı herhalde canım diş geliyor olabilir diş belirtileri gibi sanki :18: inşallah sıkıntısız çıkarsın meleğin

son sayfadan farkettiklerim
biz altta 2 diş ile aynen kaldık kızlar kızım emekliyorrrrr beklemiyorduk aslında Ebah teyzemizin rüyası çıktı valla evde dolaşıyor prensesim yakında diş buğdayı ( küçük çaplı ve 2 ayrı ortamlı ) partisi gibi bişi düzenleyeceğim çok cici bi kapı süsü hazırlıyorum kızımdan vakit buldukça bitince gelirim resimle ayrıca diş şeklinde kurabiye kalıbı almıştım şeker hamuru deneyimim olmuştu kurabiye hazırlıycam ve yine diş şeklinde şeker hamurlu pasta yapmayı deneyeceğim ilk ortam haftaya olacak halaa malzemelerim eksik ilçedeyim eşim bir arkadaşına sipariş verdi ama hafta içi hangi gün elime geçerse artık neyse sağlık olsun işte diğer menülerimin halaaa adı hazır değil düşünmeye bile vaktim olmuyo iyimi öptük hepinizi yakında gelirim özleyin hemencik

Kizlar bebekler icin pirinc pilavi tarifini acilen verebilir miiniz? Dr a sormayi unuttum da.

Kilo 8300 boy 70,5
Kilosu geriden geliyor. Boyu da oyle uzun degil.
Pilav verebilirsin artik dedi. 9. Ay da artik sizinle beraber sofraya oturacak dedi.
Destekli oturt dedi. Yanlarina minder vs koy dedi. Duse duse dusmemeyi ogrenecek. Kaslari guclenecek dedi.
Cok sik araliklarla besliyorsun dedi.
Alt damak kabarmis yakinda disler cikar dedi.

Oyle iste.
Kan damlasi i 2 gune 1 , devit 3 u hergun Veriyorum. Kabiz olmasindan odum kopuyor her gun vermiyorum kan ilacini.

CANIM SEN NEDEN KENDİNİ ÜZÜYORSUN? BEBEĞİN DOĞRU YOLDA . Aç olsa yer zaten. Benim dr 2 yaşına kadar sadece anne sütü dedi. ben hiç zorlamıyorum bazen kaçamaklar yapıyoruz ama o yemediği zaman daha mutluyum 2 yaşına kadar aldıkları mucize besin yanı anne sütünü birdaha hayatları boyunca alamayacaklar. Sen rahat ol ben dr uma kabak patates yumurta vereyimmi dedim yaradan onu sana bağışladığı gibi sütünle yavruna daha fazlasını bağışlıyor dedi. üzme kendini sütün varsa

Arkadaşlar bebeğinde süt alerjisi olan var mı? Test yaptırdınız mı nasıl oluyor bu testler biraz ilgi verir misiniz?
Ne gibi önlemler alınıyor?

CANIM ALERJİYİ NASIL FARK ETTİNİZ? testleri yapıldımı biraz yardımcı olur musun ne gibi önlem aldınız?

Slm kızlar ben kızıma oyuncak alacam 3 ünün arasında kaldım bana bi fikir verirmisiniz.
Play skoll ilk arabam
Fisher price aktivite masası
Play skoll yaramaz toplar

Bende formül mama vermiyorum ama günde 4 öğün ek gıda veriyorum sen sadece 1 öğünmü veriyosun

yok canım 3 öğün veriyorum, sabah kahvaltısını ve akşam yoğurdunu hergün veriyorum. öğlende ya çorba yada meyve veriyorum . bugün tarhana çorbası verdim 3 gibi. anne sütü aldı aralarda. 1 saat önce yarım çay bardağı yoğurt yedi. meyveye midesinde yer kalmadı. 3 öğün yetiyor kızıma. sanırım hazır mamaların reklamlarının etkisinde kalıyorum.

Kizlar bebekler icin pirinc pilavi tarifini acilen verebilir miiniz? Dr a sormayi unuttum da.

biz bizim yediğimiz pilavdan veriyorum. zaten 1 tatlı kaşığı bile yemiyor....

CANIM ALERJİYİ NASIL FARK ETTİNİZ? testleri yapıldımı biraz yardımcı olur musun ne gibi önlem aldınız?

Bebeğimde 2. Aydan itibaren yeşil kaka vardı.aynı zamanda aşırı gaz.. 3.ayında kanlı mukuslu kaka yaptı.. Ama bize dizanteri dendi.. 6. Ayında farklı bir dra gittim.. O inek sütü alerjisinden şüphelendi.. Kan testi sonucu çıktı.. Birde ek gıdaya geçtiğimizde yoğurt yedkrdiğim zaman ağzının kenarları kızardı hemen.. Ama her bebekte aynı belirtiler olmayabiliyor . Çoğu inek sütü alerjisi olan bebek kanlı mukuslu ishal oluyor. Bizde kan bir kere oldu. Hiç ishal olmadı.. O yüzden hiçbir Dr şüphelenmedi.. Süt alerjisinden.. Ve belkide erken teşhis olsaydı şimdiye kadar geçecekti.. Önlem olarak da ben inek sütü ve türevlerini içeren hiçbir ürünü tüketmiyorum. Bebeğimde aynı şekilde.. Amacımız bağırsaklara süt proteinini unutturmak.. Bağırsaklar biraz daha gelişince yavaş yavaş başlayacağız.. İnşallah çabucak geçer .. Onun içinde benim içinde zor bir süreç.. Sende bebeğinde süt alerjisinden mi şüpheleniyorsun?

Bende hiç yapmadım.paylaşan olursa sevinirim...

Maşallah oğluşuna.ama kilosu az diğilki.doktormu dedi az diye.kaç kilo olmalıki? Benim kız daha zayıf.dert etme canım iyi oğlunun kilosu maşallah. .

Ayy canımya maşallah. Benim kızda emekliyor 1 haftadır.bizim 5 ve 6 dişler yolda.yıpratiyor şifacım bu diş olayı
Bude teyzeleri kızçem bu gün emeklerken.kolları dolandi kafasini yere çarptı.üst dişleri dudağını patlatdı kanadı.içim parçalandı.....hızlı emekleme çabası kanlı sonuçlandı malesef..

canım benim bebeklerim de uyanınca 1 saat 1.5 saat süt içmiyorlar, sonra iştaha geliyorlar

aynen canım, her sabah aynı, saatlerce aç kalmasına rağmen sabah meyve-kahvaltı da yemek istemiyo devam sütü de içmek istemiyo, ağız kilit, güldürüyorum ağzını sıkarak gülüyo zorlayınca ağlıyo yine ağzını sıkarak inadı da öğrendi artık burnunu sıkınca bile açmıyo ağzını beraber inatlaşıyoruz bekliyorum karşısında kaşıkla sıkılınca derin nefes almak için açıyo ağzını sonra dayyorum kaşığı :) böylece 40 dakikada falan bitiyo bi çay bardağı meyve-kahvaltı ... Allahtan sonraki öğünlede pek problem yok...

canım maşallah ne güzel ya, ben az pütürlü bile yediremiyorum hem yerken zorluyo, zorla yese de sonunda yarısına yakınını çıkarıyo, kaçıncıya deniyorum acaba alışır mı diye, yok alışmıyo, artık vazgetim yediği karnında kalsın bari blendera devam napıyım benim kızım da böyle, artık ümidim dişleri çıkınca yer belki diye... ben hala ona ayrı yemek pişiriyorum karmakarışık :) bugünkü yemeğinde mesela kıyma, brokoli,pırasa,havuç,ıspanak,tarhana vardı, her gün hem protein hem sebze hem tahıl vermeye devam ediyorum ben bugün tahıl koymadım ama... yapılış keli hep aynı hepsi haşlanıyo blenderdan geçiyo sızma zeytinyağı ekleniyo... değişik tatlar ben de deniyorum mutlaka herşeyi yesin istiyorum kendi sevmediğim şeyleri bile alıp veriyorum, kereviz, yer elması falan da veriyorum ben, sarımsak veriyorum arada doğal antibiyotik olsun diye...

ben vermedim de farklı bi tarifi yoktur heralde, bebeğinin ne kıvamda yiyebiliyosa ona göre yap bence, azıcık lapa gibi olursa daha rahat yer sanırım... benimki heralde onu da blendardan geçmiş yer :) ama ben pilav vermem kendi taneli şeyler yiyene kadar nasılsa pirinci çorbalarına katıyorum...

Slm kızlar ben kızıma oyuncak alacam 3 ünün arasında kaldım bana bi fikir verirmisiniz.
Play skoll ilk arabam
Fisher price aktivite masası
Play skoll yaramaz toplar

ben bugün fisher price ın aktivite masasını aldım canım, kızım uyuyunca silip kurdum yarın oynıycak bakalım sevicek mi paylaşırım, playskool ilk arabamı ben de düşünüyodum ama o pek güvenli değilmiş e-bebekin internet sitesinde o ürün için yorumları bi oku istersen, ben de ürünü gördüm hiç güvenli görünmüyo, chicconun falan o tarz bi arabası var o daha güvenli kaliteli bişey,ama ben almıycam ilk arabam... yaramaz toplar da şu aşamada kendisinin tek başına oynayacağı bişey gibi değil biz top toplarız anca :) sanki aktivite masası daha faydalı gibi, hem tutunup ayağa kalkacak hem üzeridekilerle oynayacak hem ayakları çıkarılıp öyle de oynayabiliyo falan...

canım kıyamam çok geçmiş olsun, biz de bi sürü düşe kalka tehlikeler atlatıyoruz ayağa kalktığında daha tehlikeli oluyolar canım, Allah korusun bebeklerimizi...

bugün biz de bi tehlike atlattık, e-bebekte babası kızımın eline bi oyuncak vermiş orada dolaşırken oyalansın diye oyuncağın üzerinde karton bi etiket sarkıyo, kızım o etiketi damaklarıyla ısırıp koca bi parça koparmış, bi baktım elinde oyuncak, hemen etiket dikkatimi çekti ıslanmış ve ucu koparılmış kocaman, ağzına bakayım diyorum kilitlemiş yine açmıyo, bi panikledim, açtım çenesini sıkarak falan zorla, ellerin tozlu bisürü şey ellemişim orda hiç ona aldırmadan soktum parmağını dolandırdım ağzında buldum çıkardım,Allah korusun görmesem nolurdu, yutamaz da onu,Allah korudu da gördüm...

kızlar geçen gün kitap okuma konuşulmuştu ya o akşam hemen aldım ben de kızıma hikaye kitabı uyuturken okuyorum ayağımda sallayarak uyutmaya alıştırıyorum omuzda zor oluyo artık diye, öyle uyuyo artık kızım, aslında kitap pek ilgisini çekmiyo bakmıyo öyle resimlerine falan ama benim çok hoşuma gitti ona kitap okumak...

cannan cım...

sabah geçti kızım aktivite masasının başına dakikalardır başında, etrafında dolaşığ vura çevire tuta tüm fonksiyonlarını keşfetmeye çalışıyo, kesinlikle tavsiye ediyorum...
bizde zaten playskoolun eski bi model aktivite masası vardı bi arkadaşımız vermişti kızım onunla da oynuyodu ama biçok fonksiyonu bozulmuş o yüzden yeni bi tane almak istedik, evdeki daha hafif bi plastik hem kaydığı için de hem de hafif olduğu için kızım devirmişti düşmüştü bikaç kez, ama bu fisherprice ın kisi kaymıyo hem daha alçak ve devrilmesi zor, kesinlikle tavsiye ediyorum canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…