Bende hiç yapmadım.paylaşan olursa sevinirim...
Maşallah oğluşuna.ama kilosu az diğilki.doktormu dedi az diye.kaç kilo olmalıki? Benim kız daha zayıf.dert etme canım iyi oğlunun kilosu maşallah. .
canım merhaba, nasılsın ? bende yeniden aranıza katılabilmeme sevindim .) ışık açok geçmiş olsun inş çabucak iyileşir ya kıyamam ben ona .. bende sizi çok öpüyorum :)Merhaba kizimin arkadaslarinin anneleri.....kizimin nezlesi gecmedi sumuklu bir kiz bebegim var....burun tikanikligindan uyuyamiyor....o halini gorunce uzuluyorum...allah tum bebeklere saglik versin....lolo allah yar ve yardimcin olsun insallah kisa surede sagligina kavusursun....
Candas seni gordugume sevindim....meric bebegi kokla bizim icin....
canım fındık şimdi uygun mu tıkayabilir diye biz vermiyoruzmandalinayı ben de bir aydır falan veriyorum canım, c vitamini alsın hasta olmasın diye... geçen ayki kontrolde doktor da verebilirsin demişti, hatta artık portakal da vericem ben...
yumurtanın beyazını vermiycem 1 yaşına kadar,
fındığı ilk kez dün verdim bişey olmadı, bugün vermedim yumurta da var diye, yarın yumurta yok yine fındık veririm, cevizi zaten hergün veriyorum fındığı da br gün arayla veririm, badem alınca cevize bigün badem bi gün fındık ekleyerek veririm...
ben şimdiye kadar hiç tuz baharat ve şeker vermedim, herşeyini ayrı pişiriyorum ve blenderdan geçmiş yiyo zaten...
:) bizimki 5. aydan beri 12 den önce yatmıyor, 2 gecedir 10,30 yatıyo nasıl mutluyız anlatamam.keşke alışsa diyorum bu saatte yatmaya.ama inş senin bebişinde eski düzenine döner yoksa cidden zr...Çocuğumun hastalığına değil de huyu değişiyor ona yanarım demiş biri.. Hala ayaktayIz 10. 30 gibi uyudu bir yrm saat şu an okumaktaolduğum kitabı almış yatakta onunla boğuşuyor. :) bense uykusuzluktan ölüyorum..
maşallah batuhana :) sanırım meriçle aynı seyrediyolar.bizimkiden 8 kiloydu en son ve en fazla 250 gr alıyo ayda.boy zaten muamma dr a kalsa 66,5 cm. ama yanlış ölçüyo başka dr 70 ölçtü ona sevindik bide uzun olduğunu düşünüyo çevremdekiler.dişimiz yok.kime götürüyorsun dr a canım ? mama sandalyesizmi oturcakmış onu anlayamadım ?Kilo 8300 boy 70,5
Kilosu geriden geliyor. Boyu da oyle uzun degil.
Pilav verebilirsin artik dedi. 9. Ay da artik sizinle beraber sofraya oturacak dedi.
Destekli oturt dedi. Yanlarina minder vs koy dedi. Duse duse dusmemeyi ogrenecek. Kaslari guclenecek dedi.
Cok sik araliklarla besliyorsun dedi.
Alt damak kabarmis yakinda disler cikar dedi.
Oyle iste.
Kan damlasi i 2 gune 1 , devit 3 u hergun Veriyorum. Kabiz olmasindan odum kopuyor her gun vermiyorum kan ilacini.
canım biz özelikle yaptırmamıştık ateş ve ishal olunca öğrendik acilde.ama geçicic olabilr 9. ayda düzelir o zman demişti bu ay testten bakacak.Arkadaşlar bebeğinde süt alerjisi olan var mı? Test yaptırdınız mı nasıl oluyor bu testler biraz ilgi verir misiniz?
Ne gibi önlemler alınıyor?
bizimkide bundankızlar biraz geç oldu ama bizim de nihayet bi mama sandalyemiz var :)
işte bizimkisi,Eki Görüntüle 857072
Dr kilosu geriden geliyor ded cnm.
Aktivite masasini burda duydum ve benim de kafama yatti. Ben de alicam.
canım merhaba, nasılsın ? bende yeniden aranıza katılabilmeme sevindim .) ışık açok geçmiş olsun inş çabucak iyileşir ya kıyamam ben ona .. bende sizi çok öpüyorum :)
canım fındık şimdi uygun mu tıkayabilir diye biz vermiyoruz
:) bizimki 5. aydan beri 12 den önce yatmıyor, 2 gecedir 10,30 yatıyo nasıl mutluyız anlatamam.keşke alışsa diyorum bu saatte yatmaya.ama inş senin bebişinde eski düzenine döner yoksa cidden zr...
maşallah batuhana :) sanırım meriçle aynı seyrediyolar.bizimkiden 8 kiloydu en son ve en fazla 250 gr alıyo ayda.boy zaten muamma dr a kalsa 66,5 cm. ama yanlış ölçüyo başka dr 70 ölçtü ona sevindik bide uzun olduğunu düşünüyo çevremdekiler.dişimiz yok.kime götürüyorsun dr a canım ? mama sandalyesizmi oturcakmış onu anlayamadım ?
canım biz özelikle yaptırmamıştık ateş ve ishal olunca öğrendik acilde.ama geçicic olabilr 9. ayda düzelir o zman demişti bu ay testten bakacak.
bizimkide bundan
aktivite masası süper bende alcam ondan ondigo daha uygun ama aklında olsun
canım fındık şimdi uygun mu tıkayabilir diye biz vermiyoruz
son kontrolde doktor yumurta sarısı,bal ve süt hariç artık herşey yiyebilir deyince verdim, sordum da fındık badem ceviz verebilir miyim diye, ciğerlerine kaçar diye verilmezmiş ama ben iyice un öğütüyorum o zaman verebilirsin dedi. önce küçük rendeyle rendeliyorum meyvesinin içine, sonra hepsini blenderdan geçiriyorum hiç parça kalmıyo un gibi oluyo...
bizimkide bundan
siz de güle güle kullanın canım ben çok beğendim mutfakta hiç göze batmıyo çok kibar durdu bu renk... kızım da sevdi...
aktivite masası süper bende alcam ondan ondigo daha uygun ama aklında olsun
bizde haaalaaa yok ...Nihayet bizim de 2 dişimiz çıkıyor. :)
Arkadaşlar kızım 5 mart doğumlu. 8. ayımız bitti artık ve kilo boy konusunda çok sıkıntılıyım. herkes gelişimini aşırı buluyor sadece doktorumuz önde ama yine de iyi diyor. Sizin bebeklerinizin boy ve kilosu nedir ? Aynı olmaz tabi ama yine de bir kıyaslama gereği duyuyorum eğer gerçekten önde olduğunu fark edersek de bizim doktorumuzda sıkıntı var deyip yeni doktor arayışına başlayacağım..
canım yazmamışsın boyu ve kilosu ne kadar ki kızının, en bata genetiktir sonra beslenmeyle ilgilidir o yüzden hepimizin bebekleri çok farklı ama hepsi normal bence, zaten aylık normal değer aralıkları da epeyce geniş bi aralık, mesela 8 aylık kız bebeğin boyu 61,5 cm-75 cm aralığında olabilir 61,5 olan da normal 75 olan da normal... kilosu da 6150-10350 gr aralığında olabilir 6150 de normal 10350 de normal... doktorun bi problem görmüyosa bence sıkıntı yapma... senin bebeğin bu aralıkların dışında mı...
evet canım sınırdayız biz persentile göre hesaplanırsa..
Kızım tam 8 ay 7 günlük. 76 cm ve 11 kg. Genetik olarak bakınca obezite ailemizde hiç yok. Boyu soracak olursan ailede herkes uzun büyük anane büyük dedeye kadar. Örneğin ben 178. eşim 1,85. Ama bir doktor sitesinden iyi bir doktor hanıma açtım sıkıntımı. O da sağolsun cevap yazmış.Bu boya göre kilo normal ama bu yaşıma kadar 8 aylık ve 76 cm bir çocuk görmedim diyor.
Ayrıca ben yemek konusunda çok çok katıyım hala saatle yediriyorum ve saati gelmediyse eğer silikon meyve emziği ile oyalıyorum. gece asla mama yemiyor uyanmadığı için. 00,00 dan 09,00 a kadar kahvaltı için bekliyor. çorba yoğurt ve meyveden başka birşey yemiyor. Ama emmiyor da. 4 biberon mama kalanı ek gıda. öğün araları sıklıkla 4 saat. Bilmiyorum hata nerde. Ben obez bi çocuğum olsun asla istemem ve korkuyorum.
Boyu uzun olduğu için kilosu da normal bence hareketli bi bebek mi?
Kızım tam 8 ay 7 günlük. 76 cm ve 11 kg. Genetik olarak bakınca obezite ailemizde hiç yok. Boyu soracak olursan ailede herkes uzun büyük anane büyük dedeye kadar. Örneğin ben 178. eşim 1,85. Ama bir doktor sitesinden iyi bir doktor hanıma açtım sıkıntımı. O da sağolsun cevap yazmış.Bu boya göre kilo normal ama bu yaşıma kadar 8 aylık ve 76 cm bir çocuk görmedim diyor.
Ayrıca ben yemek konusunda çok çok katıyım hala saatle yediriyorum ve saati gelmediyse eğer silikon meyve emziği ile oyalıyorum. gece asla mama yemiyor uyanmadığı için. 00,00 dan 09,00 a kadar kahvaltı için bekliyor. çorba yoğurt ve meyveden başka birşey yemiyor. Ama emmiyor da. 4 biberon mama kalanı ek gıda. öğün araları sıklıkla 4 saat. Bilmiyorum hata nerde. Ben obez bi çocuğum olsun asla istemem ve korkuyorum.
cnm bnm oglumda tombis. 8 ay 3 gunluk ve 11 e yakin. sanirim anne sutu veriyosundur seninkide bu kilodaysa. sutunun yagli olmasiyla alakali. yuruyup kosturmaya baslayinca vericektir o kiloyu. hem yurt dsinda hem tr de goturdugumde sorun yok normal dedi doktorlar ama ayni yas biriyle kiyaslarsak fazla gozukuyor. bizim boyumuz o kadar uzun degil ama. babasida ben de kisayiz cunku.evet canım sınırdayız biz persentile göre hesaplanırsa..
ben ikizlere şimdiye kadar hep penye giydirdim
altlarına da üstlerine de
hem yumuşak hem de sağlıklı diye
dün kuzularıma eşofman takımı aldım,
öyle hoşuma gittiler ki giyince, bebek değil de çocuk gibi göründüler gözüme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?