2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bende hiç yapmadım.paylaşan olursa sevinirim...

Maşallah oğluşuna.ama kilosu az diğilki.doktormu dedi az diye.kaç kilo olmalıki? Benim kız daha zayıf.dert etme canım iyi oğlunun kilosu maşallah. .

Dr kilosu geriden geliyor ded cnm.

Aktivite masasini burda duydum ve benim de kafama yatti. Ben de alicam.

canım merhaba, nasılsın ? bende yeniden aranıza katılabilmeme sevindim .) ışık açok geçmiş olsun inş çabucak iyileşir ya kıyamam ben ona .. bende sizi çok öpüyorum :)
canım fındık şimdi uygun mu tıkayabilir diye biz vermiyoruz
:) bizimki 5. aydan beri 12 den önce yatmıyor, 2 gecedir 10,30 yatıyo nasıl mutluyız anlatamam.keşke alışsa diyorum bu saatte yatmaya.ama inş senin bebişinde eski düzenine döner yoksa cidden zr...

maşallah batuhana :) sanırım meriçle aynı seyrediyolar.bizimkiden 8 kiloydu en son ve en fazla 250 gr alıyo ayda.boy zaten muamma dr a kalsa 66,5 cm. ama yanlış ölçüyo başka dr 70 ölçtü ona sevindik bide uzun olduğunu düşünüyo çevremdekiler.dişimiz yok.kime götürüyorsun dr a canım ? mama sandalyesizmi oturcakmış onu anlayamadım ?
Arkadaşlar bebeğinde süt alerjisi olan var mı? Test yaptırdınız mı nasıl oluyor bu testler biraz ilgi verir misiniz?
Ne gibi önlemler alınıyor?
canım biz özelikle yaptırmamıştık ateş ve ishal olunca öğrendik acilde.ama geçicic olabilr 9. ayda düzelir o zman demişti bu ay testten bakacak.
kızlar biraz geç oldu ama bizim de nihayet bi mama sandalyemiz var :)
işte bizimkisi,Eki Görüntüle 857072
bizimkide bundan
Dr kilosu geriden geliyor ded cnm.

Aktivite masasini burda duydum ve benim de kafama yatti. Ben de alicam.

aktivite masası süper bende alcam ondan ondigo daha uygun ama aklında olsun

mart annelerimiz sizden bi ricada bulunabilirmiyim? ben Allah nasip eder ise 20 aralıkta doğum yapıcam. bir oğlum olucak. ama ben bebeğime maddi sıkıntılar nedeni ile ne giyebilecek bir şey alabildim nede bi bebek eşyası hiçbir şey alamadım. eğer sizin bebeklerinize uymayan giysileri yada eşyaları var ise ve duruyo ise paylaşmak ister iseniz bana verebilirmisiniz. doğuma kadar hak var rahmet var belki alabiliriz dedim ama malesef alamadım bu yüzden artık ancak sizlere yazabiliyorum doğum yapmama nasip olur ise 39 günüm kaldı. lütfen bana yardımcı olun bana.TEŞEKKÜRLER...

Medicana incilay ustundaga goturuyorum cnm. Nasilsin meric nasil? Evet ayni kilo ve boylari. Dis bizim de cikmadi hala.
9. Ayda masaya oturacak derkern. Bizim yediklerimizden yiycek diye anladim ben. O gun gelsin ogreniriz.

Sen hangi dr a goturuyorsun?

ben de fiyatta dolayı bondigo düşünüyodum canım hatta bikaç gün önce e-bebek in interney sitesinde akşam 8den sabah sekize kampanyasında 59tlye inmişti stokta kalmamış alamamıştım, dün onu almaya gittik aslında 93tlydi o, mu olsun fisher price mı olsun diye eşim ikisini de eline almıştı ki fisher price ın daha ağır olduğunu söyledi baktım hakikaten öyle, ben o zaman karar verdim fisher price a, çünkü evdeki playskool unki çok hafif ve üzerine abandıkça devşriyo düşüyo,aklınızda bulunsun...

Nihayet bizim de 2 dişimiz çıkıyor. :)
bizde haaalaaa yok ...

Arkadaşlar kızım 5 mart doğumlu. 8. ayımız bitti artık ve kilo boy konusunda çok sıkıntılıyım. herkes gelişimini aşırı buluyor sadece doktorumuz önde ama yine de iyi diyor. Sizin bebeklerinizin boy ve kilosu nedir ? Aynı olmaz tabi ama yine de bir kıyaslama gereği duyuyorum eğer gerçekten önde olduğunu fark edersek de bizim doktorumuzda sıkıntı var deyip yeni doktor arayışına başlayacağım..

canım yazmamışsın boyu ve kilosu ne kadar ki kızının, en bata genetiktir sonra beslenmeyle ilgilidir o yüzden hepimizin bebekleri çok farklı ama hepsi normal bence, zaten aylık normal değer aralıkları da epeyce geniş bi aralık, mesela 8 aylık kız bebeğin boyu 61,5 cm-75 cm aralığında olabilir 61,5 olan da normal 75 olan da normal... kilosu da 6150-10350 gr aralığında olabilir 6150 de normal 10350 de normal... doktorun bi problem görmüyosa bence sıkıntı yapma... senin bebeğin bu aralıkların dışında mı...

evet canım sınırdayız biz persentile göre hesaplanırsa..

Kızım tam 8 ay 7 günlük. 76 cm ve 11 kg. Genetik olarak bakınca obezite ailemizde hiç yok. Boyu soracak olursan ailede herkes uzun büyük anane büyük dedeye kadar. Örneğin ben 178. eşim 1,85. Ama bir doktor sitesinden iyi bir doktor hanıma açtım sıkıntımı. O da sağolsun cevap yazmış.Bu boya göre kilo normal ama bu yaşıma kadar 8 aylık ve 76 cm bir çocuk görmedim diyor.

Ayrıca ben yemek konusunda çok çok katıyım hala saatle yediriyorum ve saati gelmediyse eğer silikon meyve emziği ile oyalıyorum. gece asla mama yemiyor uyanmadığı için. 00,00 dan 09,00 a kadar kahvaltı için bekliyor. çorba yoğurt ve meyveden başka birşey yemiyor. Ama emmiyor da. 4 biberon mama kalanı ek gıda. öğün araları sıklıkla 4 saat. Bilmiyorum hata nerde. Ben obez bi çocuğum olsun asla istemem ve korkuyorum.

Boyu uzun olduğu için kilosu da normal bence hareketli bi bebek mi?

Boyu uzun olduğu için kilosu da normal bence hareketli bi bebek mi?

bi doktor daha yi bilir tabi de bence, uzun boylu bi çift olduğunuz için ve aile de hep uzun olduğu için uzun boylu bi kızın olacak, muhtemelen senden uzun olacaktır, bi doktorun 8 aylıkken 76 cm bi bebek görmediyse belki güncel hayatında 1.85 kadın da görmedi, bunun gibi bişey... 1.80-1.85lik mankenler de muhtemelen bebekliklerinde yine standartların üzerindeydi senin bebeğin gibi... o boyda kilosu çok anormal değildir heralde ama yine de tombişse kalorisi yüksek şeylerle besliyosundur belki, ekmek, bebe bisküvisi, pirinç unu gibi şeyler bebeklere çok da faydası olmayan ama kilo aldıran şeyler, bi de muhallebi falan veriyosan şeker koyma ya da şeker içeren hazır muhallebiler verme , benim tavsiyelerim bunlar canım... ama bi doktora daha danış yine de,ben sadece endişelenme demek istedim çok anormal görünmüyo aile uzun olunca...
ben pek uzun sayılmam baba uzun bizde, aile de pek uzun sayılmaz normal orta boylu insanlarız, kızım uzun benim de... 8 ayda 73 cm 8900 gr, siz daha uzun olunca senin kızının da daha uzun olması normal gibi... bi yerde okumuştum, artış hızı ve istikrarı da önemliymiş, anormal bi hızda istikrarsız uzayıp kilo almıyosa normaldir bence...

canım kızımla doğru düzgün okuyaadan cvplamış yanlış da alıntılamışım...
beslenmesi aynı bizim gibi, fazla kalorili bişey yok yani, ama kilo alımı biraz fazla sanki o zaman, bilemedim, sen içine sinen bu alanda uzman birine daha danış ki için rahatlasın, ama canını sıkma bence maşallah endamlı bi kızın var, obez falan değildir... hem diş falan çıkarmadıysa çıkarırken biraz kilo veriyolar... çevremde var öyle tombik bebekler o dönemde normale döndü...

Kızlar merhaba,
Yazayım diyorum unutuyorum hep.
Çorbalarına koymak üzere - ki çorbaların suyu ile karnını doyurmasın bebek, su nihayetinde demişti doktorumuz - Tam buğday ekmeğini küp küp doğrayıp fırında kuruttum, rondodan geçirip, tüm parçalar da olmak kaydıyla, ufaladım. Şimdi bir yemek kaşığı kadar çorbalara ilave ediyorum.
Hazır bebek ekmeği yerine daha faydalı diye düşündüm.

Bu arada, bütün teyzelerimize selam olsun.
Sonbaharın sarısından yapraklar :)

bebeklerimin ikisi de sürünüyor artık, ama gövdelerinin üzerinde komando gibi
gündüz hiç süt vermiyorum artık, sadece gece ve sabah kahvaltı öncesinde içiyorlar sütlerini

oyuncak kavgamız hiç bitmeyecek gibi, sürekli biri diğerinin elindeki oyuncak için mücadele ediyor, istiyor, olmadı ağlıyor

Son düzenleme:
kızlar benimkiler yaz boyu dışardaydılar
öyle bir alışmışlarki dışarıya
dış kapıya gidiyorlar sürekli, açın, çıkarın bizi dışarı diyorlar resmen
kapının önünden alıp, salona getirince de kıyameti koparıyorlar

kızlar benimkilere artık bir öğün çorba yetmiyor
sabah süt içtikten sonra gayet güzel kahvaltı yapıyorlar gün içinde de
çorbalarını içiyorlar, sonra meyvelerini yiyorlar
sonra tekkrar tok tutacak bir şey istiyorlar çorba gibi
kıymalı makarna ve yoğurt verdim bugün bayılarak yediler

ben ikizlere şimdiye kadar hep penye giydirdim
altlarına da üstlerine de
hem yumuşak hem de sağlıklı diye
dün kuzularıma eşofman takımı aldım,
öyle hoşuma gittiler ki giyince, bebek değil de çocuk gibi göründüler gözüme

cnm bnm oglumda tombis. 8 ay 3 gunluk ve 11 e yakin. sanirim anne sutu veriyosundur seninkide bu kilodaysa. sutunun yagli olmasiyla alakali. yuruyup kosturmaya baslayinca vericektir o kiloyu. hem yurt dsinda hem tr de goturdugumde sorun yok normal dedi doktorlar ama ayni yas biriyle kiyaslarsak fazla gozukuyor. bizim boyumuz o kadar uzun degil ama. babasida ben de kisayiz cunku.

Maşallah bebişine canım.her çocuk farklı büyür.kızının boyu normal canım. Kilosuda boyuna göre.örneğin benim ilk kızım.6 aylıkken 73 smdi.8 aylıkken 77 78.1 yaşında 82.ama gitgide az uzuyor.tabii sizin boyunuz uzunsa kızın çabuk uzar bizde uzun az.esim 1.70 ben 1.64.ama anne 1.74 erkek kardeşim 1.86.kızım onlara benzedi qaliba.ama ikinci kızım 7 aylıkken 67 sm.minik.qaliba babaannesine benzedi.o 1.55

Son düzenleme:

eşofman giyince ben de aynı şeyi düşünüyorum canım, çocuk gibi oluyo, benim de çok hoşuma gidiyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…