Masallah bebegine.Kızlar merhaba,
Yazayım diyorum unutuyorum hep.
Çorbalarına koymak üzere - ki çorbaların suyu ile karnını doyurmasın bebek, su nihayetinde demişti doktorumuz - Tam buğday ekmeğini küp küp doğrayıp fırında kuruttum, rondodan geçirip, tüm parçalar da olmak kaydıyla, ufaladım. Şimdi bir yemek kaşığı kadar çorbalara ilave ediyorum.
Hazır bebek ekmeği yerine daha faydalı diye düşündüm.
Bu arada, bütün teyzelerimize selam olsun.
Sonbaharın sarısından yapraklar :)
Eki Görüntüle 857831 Eki Görüntüle 857829 Eki Görüntüle 857830
Sabah sutu kacta veriyorsun kahvalti kacta cnm? Masallah ikizlerine.kızlar benimkilere artık bir öğün çorba yetmiyor
sabah süt içtikten sonra gayet güzel kahvaltı yapıyorlar gün içinde de
çorbalarını içiyorlar, sonra meyvelerini yiyorlar
sonra tekkrar tok tutacak bir şey istiyorlar çorba gibi
kıymalı makarna ve yoğurt verdim bugün bayılarak yediler
kızlar demir damlası kullanayım mı kullanmayayım mı derken içim rahat etmedi aldık bugün, vericem birazdan, ferrum vermiş doktor, siz ne kullanıyodunuz, ve de ne zaman veriyosunuz, içinde süt ile vermeyin yazıyo, zaten bu çocuk sürekli ya süt içiyo ya da süt ürünleri yiyo, ben de gece uykusu içinde vermeye karar verdim, birazdan vericem...
kızlar demir damlası kullanayım mı kullanmayayım mı derken içim rahat etmedi aldık bugün, vericem birazdan, ferrum vermiş doktor, siz ne kullanıyodunuz, ve de ne zaman veriyosunuz, içinde süt ile vermeyin yazıyo, zaten bu çocuk sürekli ya süt içiyo ya da süt ürünleri yiyo, ben de gece uykusu içinde vermeye karar verdim, birazdan vericem...
Maşallah paşam pek de yakışıklı. Allah nazarlardan korusun. Tüm çocukların yüzünden gülücükler eksilmesin.Kızlar merhaba,
Çorbalarına koymak üzere - ki çorbaların suyu ile karnını doyurmasın bebek, su nihayetinde demişti doktorumuz - Tam buğday ekmeğini küp küp doğrayıp fırında kuruttum, rondodan geçirip, tüm parçalar da olmak kaydıyla, ufaladım. Şimdi bir yemek kaşığı kadar çorbalara ilave ediyorum.
kızlar benimkiler yaz boyu dışardaydılar
öyle bir alışmışlarki dışarıya
dış kapıya gidiyorlar sürekli, açın, çıkarın bizi dışarı diyorlar resmen
kapının önünden alıp, salona getirince de kıyameti koparıyorlar
Boyu uzun olduğu için kilosu da normal bence hareketli bi bebek mi?
Maşallah paşam pek de yakışıklı. Allah nazarlardan korusun. Tüm çocukların yüzünden gülücükler eksilmesin.
Maşallah bebişine canım.her çocuk farklı büyür.kızının boyu normal canım. Kilosuda boyuna göre.örneğin benim ilk kızım.6 aylıkken 73 smdi.8 aylıkken 77 78.1 yaşında 82.ama gitgide az uzuyor.tabii sizin boyunuz uzunsa kızın çabuk uzar bizde uzun az.esim 1.70 ben 1.64.ama anne 1.74 erkek kardeşim 1.86.kızım onlara benzedi qaliba.ama ikinci kızım 7 aylıkken 67 sm.minik.qaliba babaannesine benzedi.o 1.55
canım kızımla doğru düzgün okuyaadan cvplamış yanlış da alıntılamışım...
beslenmesi aynı bizim gibi, fazla kalorili bişey yok yani, ama kilo alımı biraz fazla sanki o zaman, bilemedim, sen içine sinen bu alanda uzman birine daha danış ki için rahatlasın, ama canını sıkma bence maşallah endamlı bi kızın var, obez falan değildir... hem diş falan çıkarmadıysa çıkarırken biraz kilo veriyolar... çevremde var öyle tombik bebekler o dönemde normale döndü...
cnm bnm oglumda tombis. 8 ay 3 gunluk ve 11 e yakin. sanirim anne sutu veriyosundur seninkide bu kilodaysa. sutunun yagli olmasiyla alakali. yuruyup kosturmaya baslayinca vericektir o kiloyu. hem yurt dsinda hem tr de goturdugumde sorun yok normal dedi doktorlar ama ayni yas biriyle kiyaslarsak fazla gozukuyor. bizim boyumuz o kadar uzun degil ama. babasida ben de kisayiz cunku.
Kızlar merhaba,
evet canım sınırdayız biz persentile göre hesaplanırsa..
Kızım tam 8 ay 7 günlük. 76 cm ve 11 kg. Genetik olarak bakınca obezite ailemizde hiç yok. Boyu soracak olursan ailede herkes uzun büyük anane büyük dedeye kadar. Örneğin ben 178. eşim 1,85. Ama bir doktor sitesinden iyi bir doktor hanıma açtım sıkıntımı. O da sağolsun cevap yazmış.Bu boya göre kilo normal ama bu yaşıma kadar 8 aylık ve 76 cm bir çocuk görmedim diyor.
Ayrıca ben yemek konusunda çok çok katıyım hala saatle yediriyorum ve saati gelmediyse eğer silikon meyve emziği ile oyalıyorum. gece asla mama yemiyor uyanmadığı için. 00,00 dan 09,00 a kadar kahvaltı için bekliyor. çorba yoğurt ve meyveden başka birşey yemiyor. Ama emmiyor da. 4 biberon mama kalanı ek gıda. öğün araları sıklıkla 4 saat. Bilmiyorum hata nerde. Ben obez bi çocuğum olsun asla istemem ve korkuyorum.
kızlar benimkilere artık bir öğün çorba yetmiyor
sabah süt içtikten sonra gayet güzel kahvaltı yapıyorlar gün içinde de
çorbalarını içiyorlar, sonra meyvelerini yiyorlar
sonra tekkrar tok tutacak bir şey istiyorlar çorba gibi
kıymalı makarna ve yoğurt verdim bugün bayılarak yediler
bebeklerimin ikisi de sürünüyor artık, ama gövdelerinin üzerinde komando gibi
gündüz hiç süt vermiyorum artık, sadece gece ve sabah kahvaltı öncesinde içiyorlar sütlerini
oyuncak kavgamız hiç bitmeyecek gibi, sürekli biri diğerinin elindeki oyuncak için mücadele ediyor, istiyor, olmadı ağlıyor
Bebeklerine maşallah canım ya.. Benimki daha kahvaltı bile yapamıyor.. Peynir falan tüketemiyor. Kahvaltımız mamamız. Bir de yumurta..Onun dışında da bir öğün çorba ve bir öğün meyve.. Ve beni emiyor bir de ..
Seninkiler de böyledir herhalde. :)
[video=youtube;-Ha8hIF_S9E]http://www.youtube.com/watch?v=-Ha8hIF_S9E[/video]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?