2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar demir damlası kullanayım mı kullanmayayım mı derken içim rahat etmedi aldık bugün, vericem birazdan, ferrum vermiş doktor, siz ne kullanıyodunuz, ve de ne zaman veriyosunuz, içinde süt ile vermeyin yazıyo, zaten bu çocuk sürekli ya süt içiyo ya da süt ürünleri yiyo, ben de gece uykusu içinde vermeye karar verdim, birazdan vericem...

Masallah bebegine.
Benim dr da tam bugday ver dedi onu veriyorum ben de.
Sabah sutu kacta veriyorsun kahvalti kacta cnm? Masallah ikizlerine.

Dr iki emzirme arasi ver demisti. Bana. Ben ilaci verip biraz sonra meyve suyu veriyorum. Ilacin adini hatirlamiyorum cnm

Canım süt ürünlerinin içine karıştırıp vermeyeceksin bence sabah aç karnına ver ki eğer bi rahatsızlık yaparsa çocukta gözlemleme şansın olur.mesela benim kızımın mide asidini artırdığı için ben veremedim onu verdiğim zaman safra geliyordu çocuğun ağzından doktora danıştım bazı bebeklerde yapıyo verme ozaman dedi

Maşallah paşam pek de yakışıklı. Allah nazarlardan korusun. Tüm çocukların yüzünden gülücükler eksilmesin.

Bizimkide ayni oyle ya balkon kapisi acilinca bile basliyo bagirmaya balkondan.salincaklar gorunuyo omerde bunu biliyo simdide hava cok.guzel giyinip cikicaz :)

Boyu uzun olduğu için kilosu da normal bence hareketli bi bebek mi?

evet maşallahımız var bir dakika durmuyor. tek çare hoppala gibi görmeye başladım yürüteç ve mama sandalyesi hak getire. emeklemek de yok yapamıyor yürümek zaten yok tembel o konuda ki çok da erken zaten. İnşallah yürümeye başlayınca atar kilosunu tek umudum o. Allah muhafaza fazla kilo sağlık açısından çok zararlı

demir damlası hakkında iyi şeyler duymadım ben. benim arkadaşımın oğluna da ferrum verdiler ama kilosuna göre veriyor doktoru. bu ay 9 kiloysa 9 damla 10 kiloysa 10 damla. Ama kan damlasına ihtiyacı olmayan bebekler de var. Bunun için kan sayımı yapılması gerekiyormuş (doktorumuzun dediğine göre).Bende araştırdığımda böle okumuştum. Yalnız verirken dişlerine değdirmemeye özen göster çünkü diş rengini karartıyormuş. İhtiyaç yokken vermek ise sağlık açısından zararlı mı bilmiyorum ama çocukta uyku bozukluğu iştahsızlık ve huzursuzluk yapıyormuş. Kafan karışmasın lütfen ben duyduklarımı yazdım. biz kullanmıyoruz.

Amin çok sağol. çok içim rahatladı inan :) aklıma gelmeyen şey kalmamıştı. Ama o doktorun dediklerine inanamamak gerek o zaman. Bu yaşıma kadar görmedim böyle uzun çocuk deyince çok üzülmüştüm. Allah bağışlasın bebişlerini.

Evet tek şekerli şey pekmez ve cici bebe. oda sadece kahvaltıda 5 tane.diş patlattık 4 gün önce. Allaha şükür ateş huzursuzuk olmadı. Ama benden söylemesi çocuklarınıza tarçın yedirin ben meyve püresine ekliyorum her gün diş ağrılarına bire bir. ona yoruyorum kolay diş çıkartmasını. yorumuna çok teşekkrüler.

çok sağol nasıl rahatlatıyorsunuz beni yorumlarınızla. beslememde hata olsa kendimi suçlardım ama çok dikkatli olmama rağmen böyle kilo alımı. Emzirmek kadar keyfili bir şey yok. Çok isterdim büyüyene kadar emsin beni meme diye koşsun peşimden 2 ay içinde sütüm kesildi ailevi sorunlardan dolayı.

Maşallah paşaya ya yerim onun gülüşünü ben.. Hep gülsünler inşallah.masumiyetlerini hiç kaybetmesinler ..

Ben tam buğday ununu çorbalarına direk koyuyorum.. Ekmeklerde katkı maddesi çok ya.. Sadece tam buğday su mayadan yapılan ekmek var mı ki bilmiyorum..

Öğretmen arkadaşımın torunu var, tam 1 yaşında. 1 yaş kontrolünde 83 cm olduğu söylenmiş. Onun doktoru da şimdiye kadar görmedim demiş, ama annesi 1.80 e yakın babası 1.95 olan bir bebeğin boyunun da o yaşta bu kadar olması normal değil mi?

Bebeklerine maşallah canım ya.. Benimki daha kahvaltı bile yapamıyor.. Peynir falan tüketemiyor. Kahvaltımız mamamız. Bir de yumurta..Onun dışında da bir öğün çorba ve bir öğün meyve.. Ve beni emiyor bir de ..

Seninkiler de böyledir herhalde. :)

[video=youtube;-Ha8hIF_S9E]http://www.youtube.com/watch?v=-Ha8hIF_S9E[/video]

canım benimkiler ikiz ya
bende hep sütüm erken bitecek korkusu vardı,
ek gıdaya erken alıştırayım da sadece mama içmek zorunda kalmasınlar diye düşünmüştüm
yemelerinde ek gıdaya erken başlamamın ve blenderi hiç kullanmamın etkisinin olduğunu düşünüyorum
inşallah seninki de zamanla arttırır canım

Seninkiler de böyledir herhalde. :)

[video=youtube;-Ha8hIF_S9E]http://www.youtube.com/watch?v=-Ha8hIF_S9E[/video]

evet canım inan ki böyleler
ya çok resim çekiyorum ama buraya yükleyemiyorum
mb olarak büyük geliyor

canım sabah 6 ile 6.30 arası uyanıyorlar
7.30 gibi süt içiyorlar
uyanır uyanmaz içmiyorlar sütlerini
sonra bir saat sonra da güzel bir kahvaltı yapıyorlar
bu arada ben hiçbir şeyi karıştırarak vermedim
burada arkadaşlar yazıyor ya o karışımları hiç denemedim
yumurtayı hep tereyağında yapıyorum, sahanda
ikisi günde bir yumurta yiyorlar
labnelerini küçük kutular var ya onlardan almıştım, yine ikisi ondandan bir kutu yiyorlar
tuzsuz beyaz peynir yiyorlar
kaşarlı omlet yapıyorum bazen
tahin pekmez karışımı yiyorlar fazla olmamak kaydıyla
ceviz veriyorum ama bazen unutuyorum onu da

Teyzeleri kızım hasta.midesini üçütmüşüz.kusuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…