Teyzeleri kızım hasta.midesini üçütmüşüz.kusuyor
demir damlası hakkında iyi şeyler duymadım ben. benim arkadaşımın oğluna da ferrum verdiler ama kilosuna göre veriyor doktoru. bu ay 9 kiloysa 9 damla 10 kiloysa 10 damla. Ama kan damlasına ihtiyacı olmayan bebekler de var. Bunun için kan sayımı yapılması gerekiyormuş (doktorumuzun dediğine göre).Bende araştırdığımda böle okumuştum. Yalnız verirken dişlerine değdirmemeye özen göster çünkü diş rengini karartıyormuş. İhtiyaç yokken vermek ise sağlık açısından zararlı mı bilmiyorum ama çocukta uyku bozukluğu iştahsızlık ve huzursuzluk yapıyormuş. Kafan karışmasın lütfen ben duyduklarımı yazdım. biz kullanmıyoruz.
Evet tek şekerli şey pekmez ve cici bebe. oda sadece kahvaltıda 5 tane.diş patlattık 4 gün önce. Allaha şükür ateş huzursuzuk olmadı. Ama benden söylemesi çocuklarınıza tarçın yedirin ben meyve püresine ekliyorum her gün diş ağrılarına bire bir. ona yoruyorum kolay diş çıkartmasını. yorumuna çok teşekkrüler.
Öğretmen arkadaşımın torunu var, tam 1 yaşında. 1 yaş kontrolünde 83 cm olduğu söylenmiş. Onun doktoru da şimdiye kadar görmedim demiş, ama annesi 1.80 e yakın babası 1.95 olan bir bebeğin boyunun da o yaşta bu kadar olması normal değil mi?
Cnm msj kutun dolu :)
Seninkiler de böyledir herhalde. :)
[video=youtube;-Ha8hIF_S9E]http://www.youtube.com/watch?v=-Ha8hIF_S9E[/video]
canım sabah 6 ile 6.30 arası uyanıyorlar
7.30 gibi süt içiyorlar
uyanır uyanmaz içmiyorlar sütlerini
sonra bir saat sonra da güzel bir kahvaltı yapıyorlar
bu arada ben hiçbir şeyi karıştırarak vermedim
burada arkadaşlar yazıyor ya o karışımları hiç denemedim
yumurtayı hep tereyağında yapıyorum, sahanda
ikisi günde bir yumurta yiyorlar
labnelerini küçük kutular var ya onlardan almıştım, yine ikisi ondandan bir kutu yiyorlar
tuzsuz beyaz peynir yiyorlar
kaşarlı omlet yapıyorum bazen
tahin pekmez karışımı yiyorlar fazla olmamak kaydıyla
ceviz veriyorum ama bazen unutuyorum onu da
forum bugün ne kadar hareketliymiş ne güzel...
bugün kalbindeki üfürümle ve daralmayla ilgili eko çekimimiz vardı artış yok 3 ay sonra tekrar çektiricez, kötü bi durum yok yani...
bugün ilk defa medine hurması, badem, çarliston biber yedik, 3 yeni şeyi aynı gün verdim bi cesaretle...
kızlar brüksel lahanası veren oldu mu hiç verebiliyo muyuz...
bir de kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek vermeye başlayan var mı... ben doktor herşeyi yityebilir deyince vermek istedim ama cesaret edemedim daha...
Hepinizi coooook özledim ♥
bugün kalbindeki üfürümle ve daralmayla ilgili eko çekimimiz vardı artış yok 3 ay sonra tekrar çektiricez, kötü bi durum yok yani...
bugün ilk defa medine hurması, badem, çarliston biber yedik, 3 yeni şeyi aynı gün verdim bi cesaretle...
bir de kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek vermeye başlayan var mı... ben doktor herşeyi yityebilir deyince vermek istedim ama cesaret edemedim daha...
Artmamasına sevindim Cnm.inşallah tamamen de geçer.ben Medine hurmasını 1 haftadır veriyorum. Bir de kuru incir vermeye başladım. Yüzü boynu minik minik sivilce oldu. Biraz ara verip tekrar denicem. Demir ilacı kullanmıyorum ama sanki kansızlık başladı gibi geliyor. Dra bir danışayım. Benim oğlum aşırı gazlı.. Fasulye nohut verirsem düşünemiyorum o gecemizi.. Ben sanırım bir ay kadar sonra denerim..Brüksel lahanasını ben de pek sevmem. O yüzden denemedim hiç. Karnabaharı denicem yrn bakalım.. Inşallah ekstra gaz yapmaz..
Artmamasına sevindim Cnm.inşallah tamamen de geçer.ben Medine hurmasını 1 haftadır veriyorum. Bir de kuru incir vermeye başladım. Yüzü boynu minik minik sivilce oldu. Biraz ara verip tekrar denicem. Demir ilacı kullanmıyorum ama sanki kansızlık başladı gibi geliyor. Dra bir danışayım. Benim oğlum aşırı gazlı.. Fasulye nohut verirsem düşünemiyorum o gecemizi.. Ben sanırım bir ay kadar sonra denerim..Brüksel lahanasını ben de pek sevmem. O yüzden denemedim hiç. Karnabaharı denicem yrn bakalım.. Inşallah ekstra gaz yapmaz..
kaç yaşında canım bebeğin. Benim doktorum 1 yaşına kadar bakliyat yasak demişti. Bir de dikkat et gaz yapabilir.
canım bence biber verme, hem sera ürünüdür, güneş görmemiştir,
hem de içinde çok fazla hormon barındırabilen bir bitki, tıpkı kabak gibi
ben ikisini de daha hiç vermedim
nohut benimkileri etkilemedi ama karnabahar mahvetti
nette araştırıp bakarsan, karnabaharın çok gazlı olduğunu ve bebeklere vermek için 1 yaşın beklenebileceğini yazıyor
yeşil mercimeği sindiremiyorlar
kakadan aynen çıktı onu da bir daha vermedim
Kırmızı değil de sarı mercimeği veriyorum, severek içiyorlar
hem kırmızı mercimeğe göre daha besleyici
lahana biz koca insanlarda bile acayip gaz yapıyor diye açıkçası onu vermeye cesaret edemedim
büyüdüler gün içinde nasıl olsa gazını çıkarır demeyin
olan gece oluyor
tüm gece kıvranıyorlar
Bebeğimde 2. Aydan itibaren yeşil kaka vardı.aynı zamanda aşırı gaz.. 3.ayında kanlı mukuslu kaka yaptı.. Ama bize dizanteri dendi.. 6. Ayında farklı bir dra gittim.. O inek sütü alerjisinden şüphelendi.. Kan testi sonucu çıktı.. Birde ek gıdaya geçtiğimizde yoğurt yedkrdiğim zaman ağzının kenarları kızardı hemen.. Ama her bebekte aynı belirtiler olmayabiliyor . Çoğu inek sütü alerjisi olan bebek kanlı mukuslu ishal oluyor. Bizde kan bir kere oldu. Hiç ishal olmadı.. O yüzden hiçbir Dr şüphelenmedi.. Süt alerjisinden.. Ve belkide erken teşhis olsaydı şimdiye kadar geçecekti.. Önlem olarak da ben inek sütü ve türevlerini içeren hiçbir ürünü tüketmiyorum. Bebeğimde aynı şekilde.. Amacımız bağırsaklara süt proteinini unutturmak.. Bağırsaklar biraz daha gelişince yavaş yavaş başlayacağız.. İnşallah çabucak geçer .. Onun içinde benim içinde zor bir süreç.. Sende bebeğinde süt alerjisinden mi şüpheleniyorsun?
Selam kızlar
Bebişleriniz ve siz iyisinizdir umarım...
Biz iyiyiz hamd olsun hala diş çıkarmadık emekleme de yok biraz koca popolu olduğumuz için kaldıramıyoruz:)
Anne baba meme diyoruz bay bay yapıyoruz gel gel yapıyoruz baya bişeyler öğrendik onu öyle görünce bayılıyorum duygulanıyorum çokkkkkk
Hele geçen avm ye gittik küçük bebekler için tırtılllar varya ona bindi inanamadım yaaa benim oğlum büyümüşte oyuncaklara biniyomuş durdum ağladım orda:)rabbim eksiklerini göstermesin büyük mutluluk hamdd olsun rabbime....
Kızlar oğluma aktivite masası almak istiyorum fısher prıce bondigo alanlar var sanırım fısher almak istiyom ama çok pahalı bondigo da
İndirimde ama bi arkadaş devrilebilir hafif falan yazmış emin olamadım
Yenikullanıcı sen miydin o canım? Sen kaça aldın?
2. El baksam mı acaba bilemedim
maşallah canım ben korkarım daha tek başına bindiremem o tırtıllara falan...
diş bizde de yok, bilinçsizce dede diyo bu aralar bence bilinçli bi kelime hala yok..
emekliyoruz sıralıyoruz ama...
evet canım o bendim, fisher price var bizde bayılıyo nerdeyse bütün gün onunla oynuyo... kesinlikle herkese tavsiye ediyorum aktivite masasını, hem derli toplu bi oyuncak hem çok oyalayıcı hem eğitici... bondigoyu da alsak onda da çok oyalanırdı eminim onun üzerindekiler de çok eğlenceliydi, farkı malzeme kalitesinde sadece, aynı mağazada her ikisini de elinize alınca anlıyosunuz... e-bebekten aldık biz, 140 dı sanırım... bondigo indirimdeydi 93tlydi...
ne kadar pahali onlar oyle yaa. burda 40 dolar aynisi. turkiyede cocuk esyalari cok pahalimaşallah canım ben korkarım daha tek başına bindiremem o tırtıllara falan...
diş bizde de yok, bilinçsizce dede diyo bu aralar bence bilinçli bi kelime hala yok..
emekliyoruz sıralıyoruz ama...
evet canım o bendim, fisher price var bizde bayılıyo nerdeyse bütün gün onunla oynuyo... kesinlikle herkese tavsiye ediyorum aktivite masasını, hem derli toplu bi oyuncak hem çok oyalayıcı hem eğitici... bondigoyu da alsak onda da çok oyalanırdı eminim onun üzerindekiler de çok eğlenceliydi, farkı malzeme kalitesinde sadece, aynı mağazada her ikisini de elinize alınca anlıyosunuz... e-bebekten aldık biz, 140 dı sanırım... bondigo indirimdeydi 93tlydi...
Bende istemedim binmesini ama daha ufak bebeklerin bindiğini görünce bide babası çok heveslenince bindirdik ama görseydin sanki 40 yıldır tırtıla biniyo o kadar eğlendi ki:)
Oyuncağı almak için sabırsızlanıyorum sanki ben oynuycam:)
Sen serdar bey e gittin i medipole?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?