ne kadar pahali onlar oyle yaa. burda 40 dolar aynisi. turkiyede cocuk esyalari cok pahali
Bende sana soracaktım canım:) henüz bi doktorumuz yok gitmediğim kalmadı hiç birinden memnun kalmadım bu ay ki kontrolde dilvin Hanım'a gidecem bakalım o nasıl. Daha önce Abdülgani beye gidiyordum o sadece mama önermeyi biliyor iki soru sorunca mama kataloğunu sıkıştırıyo eline, özgür bey çok rahat dokunma bana dokunmayayım sana Celal kalkan ölmüş ağlayanı yok, Mehmet kezerle kötünün iyisi bi dilvinle Bilge kaldı onlarıda deneyelim bakalım hepsi konuşmaktan aciz ya sen hangisine götürüyorsun.
İyi geceler anneler sizlere bir sorum olucaktı. benim 13 mart 2013 doğumlu bir kızım var ilk 4 ay uykumuz çok güzeldi ama 4 aydan sonra geceleri saatte bir kalkmaya başladı uyanmıyor mızırdanıyor biraz emip uyumaya devam ediyor ama bu hergün böyle ben uykusuz kalmaya razıyım ama kızım sabah uyandığında bile esniyor günü çok güzel geçmiyor bunu ben geceleri sürekli uyanmasına bağlyorum.bi karar verdim karnını doyurup yatırıyorum 9 da gece 12 de sabah 6 da emzireyim dedim 9 da yattı 10 da kalktı emziğini verdim uyumaya devam etti ama 5 dakika sonra yine mızırdandı baktım olmadı sallayarak uyutuyorum salladım ama uyumadı ağladı gözlerinden yaş gelince dayanamadık eşimde çok üzüldü istemedi emzirdim uyuttum. sorun kızımın bu uyanmalarının yüzünden gününün kötü geçmesi bu durumda olan varmı arkadaşlar sizlerde durum nasıl? bi çözüm buldunuzmu? napıcamı bilemiyorum.
serdar beye değil de meliha hanıma randevu aldım ben medipolden, bayan doktor tercih ettim hem kızım erkek doktorda ağlıyo diye hem de beslenme ve gelişimiyle ilgili bi bayan doktordan daha iyi destek alırız diye, bikaç yakınım da meliha hanımdan memnundu, ama meliha hn.ın izinli olduğu günde rande vu vermiler bana, biz gidince de mesut bey müsait diye ona yönlendirdiler ama hiç memnun kalmadım bi dahaki ay meliha hn.a giderim sanırım...
serdar bey 9.ayda özel menenjit aşısını öneriyo mu canım bahsetti mi hiç siz yaptırıcak mısınız...
Yakınız canım ben bahçelievler radar dayım bahçelievler ama güneşliye daha yakın oluyo biliyosundurfenerbahçem...
bu arada medipol megaya gittiğine göre yakınlardasın sen de, biz halkalıda baya çoğaldık sen nerde oturuyosun...
:) biraz daha ayrıntıya girersek çıkıcaz sanırım. Çanakkalenin neresinden Ben bîga:)
kızım bugün tam 8 aylık oldu ve 8.ay kontrolüne gittik...
eski doktorumuzla ilgli sorunlar yaşamıştık ve bugün medipole başladık...
tam bi fiyaskoydu...
ilk fiyasko, otoparktan giriş katına çıkarken arakatta hala bitmeyen bi tadilat var kireç toz bulu kokular arasından çıkıyosunuz giriş katına... kızım o havayı solumak zorunda kalıyo...
ikinci fiyasko, bikaç yakınımın tavsiyesiyle meliha hanımdan randevu aldım dah ageçen haftadan, meğer bgün kendisinin izin günüymüş ve izin gününe randevu vermişler ve o saatte müsait olan Mesut beye bizi yönlendirdiler, eşim tekrar işten izin almak zorunda kalmasın diye kabul ettim, -3.kata çocuk pediyatride olan odasına gönderdiler...
üçüncü fiyasko, zar zor binebildiğimiz asansörden hepimizi indirdiler rica edip, sedyeyle hemşire rica etti ameliyathaneden bekliyolarmış sedyedeki hastayı aynı asansörle ameliyathaneye indirdiler biz ondan sonra binebildik, yeni yapılmış koskca hastanenin ameliyathane asansörünün ayrı olmayışına pes, he de o kadar büyük metrekarede bi hastane ki...
dördüncü fiyasko -3.katta asansörden iner inmez yerler daha döşenmemiş tadilatlı bi alan karşılası, neyse çocuk pediyatri bölümüne yönelince buram buram boya kokusu bu sefer... orada veznedeki kıza dedim bu boya kokusu mu evet tadilat var geçici olarak burdayız falan gibi bişeyler söyledi, dedim geçici olarak başka bi bölüm bu kata gelseymiş bebek ve çocuklar bu kokuyu mu soluycak, bişey diyemedi...
beşinci fiyasko, doktorun ta kendisi... hiç insana doktor olarak güven vermeyen, tutarsız kendine güvensiz konuşmaları, bi an çocuğu muayene ettirmeden çıkasım geldi... direkt damlalarını sordu acd3ü kullandığımızı geçen ay kan testi yapılıp demir damlası kullanmadığımızı söyledim, taktı demir damlasına, 4.aydan itibaren mutlaka kullanılmalıymış tedbir olarak, ya demir az olursaymış, bir yaşına kadar mutlaka hergün kilosu kadar damla kullanılmalıymış, dedim kan testi geçen ay yeterliydi bi daha ne zaman tekrarlasak, hiç yapılmıycakmış demir damlası kullanılcakmış, gidene kadar sıkı sıkı tembihledi :) reçete de yazdı... kimler kullanıyo düzenli kullanıyo musunuz, aklım karıştı şimdi, demir eksikliği olsun da istemiyorum boşu boşuna kullanmak da istemiyorum, kabız yapar dedi kızım zaten sürekli olarak kabıza yakın bi kıvamda yapıyo zaten, ek gıdalar öncesinde ciddi kabızlık problemimiz vardı yine başlamasın... kan testi yaptırıp demir damlası kullanmayanlar paylaşabilir mi destek bulur kullanmam belki...
son fiyasko, asansör önünde doktorun izin gününde randevu verilmesin söyleniyoduk, orada sanırım hizmetli olarak çalışan birisi sordu ne oldu diye, eşim anlattı adam demesin obişey mi burada hergün ne hatalar oluyo diye... pes artık...
neyse, şimdi de güzel haberleri paylaşayım... kızım 8900 gr 73 cm olmuş baş çevremiz de 42 cm...
8.aydan sonra süt,bal,yumurtanın beyazı hariç herşeyi yiyebileceğini söyledi...
ceviz,fındık,badem gibi kuruyemişler verebilir miyiz dedim, hayır dedi, niye dem, akciğerlerine kaçar dedi, cevizi rendeleyip toz halinde meyve püresine karıştırıyorum öyle verilmez mi dedim öyle olur dedi, ama alerji yapar çok verince o zaman kesersin dedi... hergün yarım ceviz rendeliyodum sabahları meyvesinin içine, bu ay arada fındık ve tuzsuz badem de veririm...
ek gıdaları ne kadar vermeliyiz artık hala bi çay bardağı kadar mı diye sordum, bi mikatrı yok neyi ne kadar yerse her bebek farklı dedi...
ek dıdalar haricinde hergün en az 500cc süt içmesi gerektiği söyleniyo öyle mi diye sordum hayır yok öyle bişey devam sütündeki vitaminleri yediği diğer şeylerden de alıyo dedi, içebildiği kadar da devam sütü içebilir dedi...
bu ay bi aşı yokmuş, 9.ayda menenjit aşısı varmış isteğe bağlıymış 150 tl falanmış... burada 6.ay aşılarının içinde menejit aşısı yapıldığı yazılmıştı, ben sağlık ocağı hemşiremize bi sorayım...
bizden şimdilik bu kadar, zaten çok yazdım kusura bakmayın :)
arkadaşlar biz yemek konusunda kendimizi epeyce aştık, evimizde bütün yemekler tuzsuz pişiyor zaten
ben de her yemekten veriyorum artık
bugün benim kızım mercimek çorbası, oğlum da bamya yemeği yedi
niye anlatıyorum? iştahsız bebekler belki değişik tatlar istiyorlardır diye
hepimize kolay gelsin.
Anladım canım mesut bey den memnun kalmayan tek sen değilsin kuzenimde gitmişti:) bayan doktor inş iyidir yaaa bahsettiği. Kişinin ismini hiç duymadım 1.5 yıldır oraya gidiyorum...
Serdar bey den detaylı anlatır mı acaba emin olamadım :) çok ilgili ya saolsun ömeri de çok seviyo
Serdar bey 9. Ay da bi aşıdan bahsetti ama kızamık dedi yanılmıyosam konuşuruz demişti
Yakınız canım ben bahçelievler radar dayım bahçelievler ama güneşliye daha yakın oluyo biliyosundur
Atakent de misin?
biz demir kullanmıyoruz. doktorumuzda demir gerekmeyen cocuga gereksiz yere demir verilmesi anlamsız dedi. teste bile gerek yok biz cocuga baktığımızda cilt renginden vs. anlıyoruz zaten dedi. ben bir ara cok takmıştım bu demir meselesine ama artık bıraktım peşini:) doktor 1 yaşında kan değerlerine bakıcaz , cocuk sebzesini, etini hergün yiyorsa pekmezini yiyorsa hiçbişey olmaz merak etme dedi. sende hiç merak etme canım... bu arada hergün 500 ml süt içilmesi gerekiyormuş diye bende sordum, yok öyle bişey dedi. günde 2-3 kez emen cocuk yoğurtta yiyorsa yeterlidir demişti. ek gıdalardada bir miktar sınırı koymadı doktorumuz.
İyi geceler anneler sizlere bir sorum olucaktı. benim 13 mart 2013 doğumlu bir kızım var ilk 4 ay uykumuz çok güzeldi ama 4 aydan sonra geceleri saatte bir kalkmaya başladı uyanmıyor mızırdanıyor biraz emip uyumaya devam ediyor ama bu hergün böyle ben uykusuz kalmaya razıyım ama kızım sabah uyandığında bile esniyor günü çok güzel geçmiyor bunu ben geceleri sürekli uyanmasına bağlyorum.bi karar verdim karnını doyurup yatırıyorum 9 da gece 12 de sabah 6 da emzireyim dedim 9 da yattı 10 da kalktı emziğini verdim uyumaya devam etti ama 5 dakika sonra yine mızırdandı baktım olmadı sallayarak uyutuyorum salladım ama uyumadı ağladı gözlerinden yaş gelince dayanamadık eşimde çok üzüldü istemedi emzirdim uyuttum. sorun kızımın bu uyanmalarının yüzünden gününün kötü geçmesi bu durumda olan varmı arkadaşlar sizlerde durum nasıl? bi çözüm buldunuzmu? napıcamı bilemiyorum.
ah bi cozum bulan olsa keske. bizim de buyudukce uyanmasi artti. memeden baska bisey sakinlestirmiyor bagiriyor resmen emince devam ediyor uykuya. sabaha kadar en az 5-6 defa kalkiyoruz
evet canım sınırdayız biz persentile göre hesaplanırsa..
Kızım tam 8 ay 7 günlük. 76 cm ve 11 kg. Genetik olarak bakınca obezite ailemizde hiç yok. Boyu soracak olursan ailede herkes uzun büyük anane büyük dedeye kadar. Örneğin ben 178. eşim 1,85. Ama bir doktor sitesinden iyi bir doktor hanıma açtım sıkıntımı. O da sağolsun cevap yazmış.Bu boya göre kilo normal ama bu yaşıma kadar 8 aylık ve 76 cm bir çocuk görmedim diyor.
Ayrıca ben yemek konusunda çok çok katıyım hala saatle yediriyorum ve saati gelmediyse eğer silikon meyve emziği ile oyalıyorum. gece asla mama yemiyor uyanmadığı için. 00,00 dan 09,00 a kadar kahvaltı için bekliyor. çorba yoğurt ve meyveden başka birşey yemiyor. Ama emmiyor da. 4 biberon mama kalanı ek gıda. öğün araları sıklıkla 4 saat. Bilmiyorum hata nerde. Ben obez bi çocuğum olsun asla istemem ve korkuyorum.
Teyzeleri kızım hasta.midesini üçütmüşüz.kusuyor
Kızlar bende medipol megayla ilgili başıma gelenleri anlatayım uzun olacak ama bence okuyun.
4,5 yaşında oğlum 8 mart doğumlu kızım var.ikisininde doktoru medicine hospital erdal yaşardı istanbul güneşlide.oğlumu 4 sene götürdüm kızımı 4 ay.çok iyidir hastanedeki bütün hemşireler hostesler çocuklarını ona götürür hastası çoktur.herşeyi anlatır çok güvenirim kendisine.ama malesef su medipol açılınca eşim illa bize yakın diye medipole götürmeye başladık çocukları.
zeynep hanım ablamın 20 günlük bebeğinin öksürügünün geniz akıntısı olduğunu anlamayıp el kadar bebeğe ciğer filmi kan testi istedi erdal beye götürdüler hemen ne filmi çocuğun nefes alış verişinden ciğerinin temiz olduğu bell, burnunu temizleyin dedi çocuk düzeldi.
mesuttu galiba nerdeyse bizi odadan kovmadığı kaldı soru soruyosunuz suratınıza bakmıyor bilgisayara bakıyor.
beril kızımın sadece nezlesi olduğu halde 5 gün ilaç ve kortizonlu burun spreyi verdi kullanmadım.
yrd.doç.nalan hanım 4 aylıkken kızımın kalçasının çıkık olabileceğini söyledi boğumları birbirini tutmuyomuş kızım kilolu.ortapedistti ultrasonlardı mahfolduk.ortapedis kilolu çocuk boğum tutmayabilir önemli olan katlama yeri oda tutuyor dedi nalan anlamadı.erdal beye götürdüm güldü resmen ben her ay baktım ne çıkığı dedi.ayrıca nalan hanım insanın gözünün içine bakıyo biren önce odadan çıkalım diye iki lafından biri çok hastam var siz daha içerdeyken diğerini alıyor.
yrd.doç.serdar bey en son gittim çok iyi yaklaşıyor insana çok rahat konuşabiliyorsunuz uzun uzun anlatıyor.eğer burda bahsedilen serdar bey serdal al sa bana 9 aylık yapılan kızamık aşısı için benim 7 aylık bebeğim var ben yaptırmıyacam dedi.salgın yok bana hiç gelmedi dedi.zorunlu olmadıkça 2 dozu uygun bulmuyorum dedi.ama serdar beye normal kontrol için gittik aylık geli,şim için yani bi hastalık durumunda nasıl olur tedavisi bilmiyorum.kızım nezleydi sadece burnunu aç ilaç verme dedi sadece.
4,5 yasındaki oğlumu ateşi var diye eren bey müsaitti ona götürdük adam sadece antibiyotik yazdı boğazları iltihap olmuştu.ben çok oluyor diyince kbb görsün dedi götürdük.kbb de iki doktor kamerayla baktı ki ben gözümle görüyodum beyazları iltihabı.bana 5 iğne bide arkasından 1 şişe antibiyotik içicek dedi.bende iğnelik ateşi yok 38 geçmiyo dedim.beni azarladı beyazları görmüyonmu onlar nasıl geçecek iğnesiz dedi.aldım çocuğu eren beye döndüm dedi bi boğaz kültürü verin kültürün sonucunda bakteri çıkmadı adam antibiyotik bile içmesin dedi.sonuçta oğlumun boğazı hiçbişey kullanmadan geçti.kbb ye kalsa 5 iğne 1 şişe antibiyotik içecekti.
en önemlisini anlatıyorum hayatımızı karartaccaktı medipol.
oğlumun böbrekleriyle ilgili doğuştan bi rahatsızlığı var2 senede 1 makineye giriyor.şimdiye kadar hep özel bi merkezde yaptırdık.bu sefer medipoldeki doktor bizdeki makine son sistem radyasyonu az diyince dedik burda yaptıralım.uzun uzun anlatmayacam oğluma sondayı yarım saat uğraştıkları halde takamadılar tak çıkar tak çıkar en son oğlum bayılacaktı acıdan kadının elinden zor aldım çocuğu bağırdık kadın diyoki ben doktorum nasıl bağırırsın.dedim çocuğumu mahfettim resmen kadın oğlumun üzerinde sonda takmayı öğrenmeye çalıştı.neyse onlar yüzünden oğlumun idrar yolları mahfoldu çişini yapamöadı hep sondayla boşaltıldı idrarı günlerce sondayla gezdi.yemeden içmeden üzüntüden ruh gibi gezdik dünya bşımıza yıkıldı.sonra Allah yardım etti 5 günün sonunda oğlumu yine erdal beye götürdük o ilaç toz filan verdi suya oturttuk bide oğlumla konuştu yapabilirsin acımıyacak diye o akşam oğlum çişini kendi kendine yapabildi.sağlam çocuğumu mahfedeceklerdi.ayrıca erdal beye götürdüğümüz gün çocuğa kamerayla bakacaklarını söylediler iyiki götürmemişiz çocuğumu tekrar medipole.benim deneyimlerim bumlar.istanbulda olanlara erdal beyi öneririm biz yine ona döndük.
bu arada 8 mart doğumlu kızım hala ek gıda yemiyor sadece anne sütü 10 kilo 70 cm.bu son olaydan sonra sütümde kalmadı ne yapcam bilmiyom.
slm kızlar
artık dayanamıyorum utanmasam oturup ağlıycam vallahi billahi gözlerim dolup dolup geliyo zor tutuyorum kendimi
artık okadar yoruldum ve daraldım ki çok bunaldım
kızım gece uykusu güzel evet sadece uyanıyo karnını doyuruyorum uyuyo geri akşam engeç 8 buçukda uyuyo sabah 5 buçuga kadarda deva ediyo ara ara karnını doyuruyorum ama
ama gündüzleri deliye dönüyorum 1 saati aşkın bü süre uyuması için neler neler yapıyorum ama uyumuyor uyusa bile 20 dk gün içinde toplam uyku saati 2 saati geçmiyo en uzun uyuması 35 dk inanın 36 dkyı bulmuyo ve bu uyutma aşaması beni o kadar ok yoruyo ki günümün çogu onu uyutma cabası içinde geçiyo kızmayın bana ama artık kızımı uyutmaktan nefret ediyorum o kadar büyük bi korku çoküyoki içime o esneyince saatlerce beşiğin içine eğilmekten belimin ağrısından duramıyorum ödüm kopuyo onu alıp yatagına giderken bile bile işkenceye gidiyo gibi ayaklarım hep geri çekiyo beni
uyku arkadaşı uyku müziği banyo yatakda uykudan önce düşük tempoda oyun ninni kolumda sallama poposuna pıt pıt yaparak sallama
olmuyo olmuyo olmuyo ve bende bi insan oldugum için kızımın beni bu kadar yıpratması yorması ve germesi sonucu ile kızımla arama soğukluk giriyo ne o ne ben mutluyuz aslında uyumamasının asıl sebibi kıpır kıpır olması inanın eli dursa ayagı durmuyo ayagı dursa götü durmuyo yastıgın ucunu tutup kendi yüzüne doğru bastırıyo hep bi dönmek isteği içinde yarım kundak yapıyorum ama artık çok güçlü açıyo elimle tutmaya çalışıyorum ama beni yitiyor daha çok sinirlenip ağlamaya başlıyo inanın günün hep onun uykusu ile uğraşmakla geçiyo ne yapıcamı bilmiyorum artık
sizlerdede bu durumu yaşayan varsa belki bi yardımı olur diye ve biraz olsun belki rahatlerım diye yazmak iedim uzun uzun bi fikriniz olursa lütfen yazın
her akşam o gece uykusuna yattıgı zaman birgündaha bitti diye sevinirken ertesi sabah yine aynı şeyler olacak diye sabah olsun istemiyorum
çok bunaldım içim ilmik ilmik çekiliyo artık
cannan kusura bakma mesajına geç cevap veriyorum bir türlü giremedim nete..
maalesef hasta olduk boğaz enfeksiyonu geçiriyrmuşuzz yara oldu kuzumun ağzı damağı..
uykuyla aramız çok kötü maalesef bütün gün perişanız
bu ay içerisindeki üçüncü antibiyotik kullanımımız olacaktı ama vazgeçtik başlamadık..
canım ben dediğin doktrları pek bilmiyorum bira isimleri aşina geliyor ancak haklarında pek bir bilgim yok
biim doktorumuz bilge hanım. ben gözde has. doğum yaptım oradaki çocuk doktoru kimdi adını hatırlamıyorum ama
ilgisinden hiç memnun kalmadım ve bir haftalıkken bilge hanıma gittik hala ona gidiyoruz memnunuz
aklında bulunsun çok fazla ilaç vermek istemiyor mesela dün akşam ateşimiz 39 buçuğa kadar çıktı ilaçlar çok düşürmedi
hacettepeye gittik acile oradaki doktor boğaz enfeksiyonu dedi ve kesinlikle antibiyotik başalyacaksınız dedi
sabah başladım ama içime sinmedi bide doktorumuz görsün dedik sabah itibariyle ateşi de düşmüştü
ağzınıda aralıklarla karbonatlı suyla temizlemiştim. bilge hanım boğaz enfeksiyonu değil dedi ve antibiyotik vermemizi istemedi
şimdilik tavsiyeleri tespitleri hoşuma gidiyor.. ama mehmet turfandayı da kesinlikle aklında bulundur
okuldaki bütün arkadaşalrım ona götürüyor ve çok memnunlar ancak çok yoğun. bu sebepten eşim ona götürmemizi istemedi
bilgeye başladık gidiyoruz öyle..
ama senni doktorlarla ilgili tespitlerine de çok güldüm :)
bi de sınava haırlanmak çocukla gerçekten çok zor. kolaylıklar diliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?