merhaba,
anlattıklarının aynısı benim kızım içinde geçerli ama ben zorla uyutmaya çalışmıyorum ne kadar uyursa o kadar. sen neden zorla uyutmaya çalışıyorsun? ben doktora bu konuyu sormuştum daha kızım iki aylıkken, gündüzleri uyumuyor maksimum 2 kere en fazla yarımşar saat diye, doktorumuz da (komiktir kendisi) sen uykun yoksa zorla uyur musun dedi:) ihtiyacı yoksa uyumaz rahat bırak kendi haline çocuğu stres yapma dedi. bak ne güzel, bebeğin geceleri uyuyormuş. benim kızımda geceleri çok güzel uyuyor. demek ki yeterli uykusunu almış. hiç stres yapma kendine. bende çok stres yapmıştım, ilgilenmeyi bırakınca bu gündüz uykusu konusunu nasıl rahat ettim anlatamam. kızımda inat gibi daha fazla uyumaya başladı ben işin peşini bırakınca:):) ilk başlarda kendime hiç zamanım kalmıyor diye zorla uyutmaya çalışıyordum ama hele ki şimdi çocuklarımız kendilerini oyalamaya başladılar o da çok büyük bir sorun yaratmaz zaten...
Benim kızçemi anlatmışsın. :) Yatırırım emzik veririm,yüzüstü döner emziği düşürür kaçar yatağın öbür ucuna. Haydi oradan al çocuğu tekrar yatır emziği ver, o da tekrar dönsün..İnan kaç defa tekrarlandığını hatırlamam. Uzun süredir belim ağrıyor belki de bu yüzden.. Bazen 1 saati bulur bazen geçer uyutma çabalarım. Ben onun bu haline çok gülerim. 5 aylıktan beri böyle çaba içindeyiz.Resmen kaçıyor yatağın içinde benden,gözlerinden uyku aksa bile..Bırak ne kadar uyumak istiyorsa o kadar uyusun. Hareketine çözüm bulamadım, yakın bir zamana kadar yanına yastık koyuyordum dönemesin diye, ama şimdi o da çözüm değil tabii. Dönmesi sorun değil çünkü zaten yüzükoyun uyurken daha rahat ediyor sanırım, benim sorunum döndükten sonra emziği düşürmesi. Emziksiz uyuyamaz kızım, e tabii o kadar harekete emzik nasıl dayansın garibim. :)slm kızlar
artık dayanamıyorum utanmasam oturup ağlıycam vallahi billahi gözlerim dolup dolup geliyo zor tutuyorum kendimi
artık okadar yoruldum ve daraldım ki çok bunaldım
kızım gece uykusu güzel evet sadece uyanıyo karnını doyuruyorum uyuyo geri akşam engeç 8 buçukda uyuyo sabah 5 buçuga kadarda deva ediyo ara ara karnını doyuruyorum ama
ama gündüzleri deliye dönüyorum 1 saati aşkın bü süre uyuması için neler neler yapıyorum ama uyumuyor uyusa bile 20 dk gün içinde toplam uyku saati 2 saati geçmiyo en uzun uyuması 35 dk inanın 36 dkyı bulmuyo ve bu uyutma aşaması beni o kadar ok yoruyo ki günümün çogu onu uyutma cabası içinde geçiyo kızmayın bana ama artık kızımı uyutmaktan nefret ediyorum o kadar büyük bi korku çoküyoki içime o esneyince saatlerce beşiğin içine eğilmekten belimin ağrısından duramıyorum ödüm kopuyo onu alıp yatagına giderken bile bile işkenceye gidiyo gibi ayaklarım hep geri çekiyo beni
uyku arkadaşı uyku müziği banyo yatakda uykudan önce düşük tempoda oyun ninni kolumda sallama poposuna pıt pıt yaparak sallama
olmuyo olmuyo olmuyo ve bende bi insan oldugum için kızımın beni bu kadar yıpratması yorması ve germesi sonucu ile kızımla arama soğukluk giriyo ne o ne ben mutluyuz aslında uyumamasının asıl sebibi kıpır kıpır olması inanın eli dursa ayagı durmuyo ayagı dursa götü durmuyo yastıgın ucunu tutup kendi yüzüne doğru bastırıyo hep bi dönmek isteği içinde yarım kundak yapıyorum ama artık çok güçlü açıyo elimle tutmaya çalışıyorum ama beni yitiyor daha çok sinirlenip ağlamaya başlıyo inanın günün hep onun uykusu ile uğraşmakla geçiyo ne yapıcamı bilmiyorum artık
sizlerdede bu durumu yaşayan varsa belki bi yardımı olur diye ve biraz olsun belki rahatlerım diye yazmak iedim uzun uzun bi fikriniz olursa lütfen yazın
her akşam o gece uykusuna yattıgı zaman birgündaha bitti diye sevinirken ertesi sabah yine aynı şeyler olacak diye sabah olsun istemiyorum
çok bunaldım içim ilmik ilmik çekiliyo artık
sanırım kızım meme bagımlısı oldukarnı tok bile olsa oyun oynarken bıle 1 saat arayla benım pesıme takılıyor almazsam cıglık atarak aglıyor...memede emmesede duruyor öylece ve oyle bes dakka degıl bazen 1 saat yatıyor memede,bıraktıgım an aglıyor......tabı gece uyku kalmadı bu durumda sureklı uyanıp goremeyınce aglıyor meme vermeden susmuyor saat bası ayakta,delırmek uzereyım....ne yapacagım ben
Benimkide böyle. Ama sadece geceleri.berabet uyuyorux diye rahatım.haberim bile olmuyor uyanıyormu uyanmıuormu.memem açık uyuyorum.canı istedikce yiyor.bende her zaman by yüzdən deliksiz uyurum..
Bu arada ben daha adet olmadım...sizden olmıyan varmı. ......
slm kızlar
artık dayanamıyorum utanmasam oturup ağlıycam vallahi billahi gözlerim dolup dolup geliyo zor tutuyorum kendimi
kızım gece uykusu güzel evet sadece uyanıyo karnını doyuruyorum uyuyo geri akşam engeç 8 buçukda uyuyo sabah 5 buçuga kadarda deva ediyo ara ara karnını doyuruyorum ama
ama gündüzleri deliye dönüyorum 1 saati aşkın bü süre uyuması için neler neler yapıyorum ama uyumuyor uyusa bile 20 dk gün içinde toplam uyku saati 2 saati geçmiyo en uzun uyuması 35 dk inanın 36 dkyı bulmuyo ve bu uyutma aşaması beni o kadar ok yoruyo ki günümün çogu onu uyutma cabası içinde geçiyo kızmayın bana ama artık kızımı uyutmaktan nefret ediyorum o kadar büyük bi korku çoküyoki içime o esneyince saatlerce beşiğin içine eğilmekten belimin ağrısından duramıyorum ödüm kopuyo onu alıp yatagına giderken bile bile işkenceye gidiyo gibi ayaklarım hep geri çekiyo beni
uyku arkadaşı uyku müziği banyo yatakda uykudan önce düşük tempoda oyun ninni kolumda sallama poposuna pıt pıt yaparak sallama
olmuyo olmuyo olmuyo ve bende bi insan oldugum için kızımın beni bu kadar yıpratması yorması ve germesi sonucu ile kızımla arama soğukluk giriyo ne o ne ben mutluyuz aslında uyumamasının asıl sebibi kıpır kıpır olması inanın eli dursa ayagı durmuyo ayagı dursa götü durmuyo yastıgın ucunu tutup kendi yüzüne doğru bastırıyo hep bi dönmek isteği içinde yarım kundak yapıyorum ama artık çok güçlü açıyo elimle tutmaya çalışıyorum ama beni yitiyor daha çok sinirlenip ağlamaya başlıyo inanın günün hep onun uykusu ile uğraşmakla geçiyo ne yapıcamı bilmiyorum artık
sizlerdede bu durumu yaşayan varsa belki bi yardımı olur diye ve biraz olsun belki rahatlerım diye yazmak iedim uzun uzun bi fikriniz olursa lütfen yazın
her akşam o gece uykusuna yattıgı zaman birgündaha bitti diye sevinirken ertesi sabah yine aynı şeyler olacak diye sabah olsun istemiyorum
slm kızlar
aaaa bende Biga'lıyım:):)
merhaba kızlar. biz halkalıda oturan, hatta çok da yakın oturan 3anne çıktık ve yarın buluşup tanışalım dedik. yenikullanıcı ve benim için uygun yarın, mercan arkadaşımız henüz birşey demedi. bizim dışımızda halkalı, sefaköy, güneşli, başakşehir, bahçelievler ya da bize yakın olan, yakın olmasa da katılmak isteyen anneler var mı acaba? şimdilik arenapark dedik buluşma yeri için ama başka gelmek isteyen olursa 212, ya da herkese uyan biryerde yapabiliriz.
Benimkide böyle. Ama sadece geceleri.berabet uyuyorux diye rahatım.haberim bile olmuyor uyanıyormu uyanmıuormu.memem açık uyuyorum.canı istedikce yiyor.bende her zaman by yüzdən deliksiz uyurum..
Bu arada ben daha adet olmadım...sizden olmıyan varmı. ......
Merhaba, mart annelerini aylardır takip ediyorum,bir kere yazmıştım hatta ama çoook oldu. Kendime çok büyük sıkıntı yaptığım bir konu var.Oğlum 27 mart doğumlu.3420 gr doğmuştu fakat sarılık nedeniyle 2970 grama düştü 3 günde.sonra mama desteğiyle devam ettik.3 buçuk aylıkken memeyi bıraktı.Şu anda 7 buçuk aylık oldu ve kilosu 7 aylık kontrolümüzde 7450 gramdı. şimdide olsa olsa 100 gr.almıştır. İştahsız bir bebek.bir-iki kaşıktan sonra ağzını kapatıp açmıyor.Burda okuduğum kadarıyla sizlerin bebeklerine göre oldukça düşük kilosu.Dr.a göre sorun yok ama kendime çok dert ediyorum.7. ayda toplam 250 gr.almış.Bu ay daha da az yiyor.Dr.a götürmeye korkuyorum 8 aylık olunca, kilosuna bakacağı için.Boyu 73 cm. öyle olunca iyice zayıf görünüyor.Bedenini görseniz yeni doğmuş bir bebeğinki kadar ince.Düşündükçe çok üzülüyorum gözlerim doluyor ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.Evet kilo önemli değil sağlıklı olsun da diyorum ama acaba bir sağlık sorunu mu var acaba demektende kendimi alamıyorum.Ne önerirsiniz diye soracağım ama benimki pek yemiyorda.Ama yinede önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.[/QUOTE
Annesi lütfen lütfen lütfen, öyle düşünme.
Kilo demek sağlık demek değil.
Bak, doktorun da normal olduğunu söylemiş. Ki bizim doktorumuz da 6. aydan sonra ayda 250 gr. kilo alımının normal olduğunu söyledi.
100 gr. anca almıştır deyip boşa üzme kendini. Ya 100 gr kilo vermiş olsaydı? Ya da daha fazla.
Ben de doktorun gibi düşünüyorum. Şükür sağlıklıdır bebişin.
Ve benim de aklıma oğlumun ilk doğduğu zamanlar geldi. 27 kilo alan bir annenin vücudunun%10'u kadar bebeği doğmuştu: 2750 gr.
Ve ben de bakıp bakıp ağlamamak için zor tutuyordum kendimi. O kadar zayıftı ve derileri kırış kırıştı ki, yaşlı gibi, emerken yanağındaki bütün kasları görebiliyordum
Yemese yemesin zorlama..
Yaptığın öğünden 2 kaşık alsa da kafi.
Değişik tatlar denemeye çalış.. Mesela benim oğlum ev yapımı tarhana çorbasını çok seviyor. Daha önce de yazmıştım. Tam buğday ekmeğini küp küp doğrayıp fırında kuruttum ve rondodan geçirip cam kavanozda sakladım. Çorbalarına bir yemek kaşığı kadar koyuyorum. Miktarlarım da öyle çok değil. 2-3 yemek kaşığı kadar çorba. Artık ne yerse.
Bazen çok yiyor, severek, bazen de aynı yemeğe burun kıvırıyor. Biraz da açlıkla alakalı. Beslenme araları uzadıkça daha çok yiyor haliyle.
Yumurtayı kahvaltıda haşlıyordum. Bugün ilk kez sarısını tereyağında pişirdim. Yumuşak olduğu için bayağı yedi. Kuru kuru gitmesin diye yanına meyva sularından veriyordum, yine bugün ilk kez pekmezi sulandırıp verdim.
Güzelim aklıma gelen şimdilik bunlar. Lütfen üzme kendini.
Bir arkadaşımın 12 yaşında kızı var. Görseniz ciddi ciddi obez. Yediği ise ya tatlı-pasta-dondurma ya pirinç pilavı ya da börek çörek. Daha bir sebze meyve yediğini görmedim.
Neyleyim neyleyim o kiloları..
Kızlar bende medipol megayla ilgili başıma gelenleri anlatayım uzun olacak ama bence okuyun.
4,5 yaşında oğlum 8 mart doğumlu kızım var.ikisininde doktoru medicine hospital erdal yaşardı istanbul güneşlide.oğlumu 4 sene götürdüm kızımı 4 ay.çok iyidir hastanedeki bütün hemşireler hostesler çocuklarını ona götürür hastası çoktur.herşeyi anlatır çok güvenirim kendisine.ama malesef su medipol açılınca eşim illa bize yakın diye medipole götürmeye başladık çocukları.
zeynep hanım ablamın 20 günlük bebeğinin öksürügünün geniz akıntısı olduğunu anlamayıp el kadar bebeğe ciğer filmi kan testi istedi erdal beye götürdüler hemen ne filmi çocuğun nefes alış verişinden ciğerinin temiz olduğu bell, burnunu temizleyin dedi çocuk düzeldi.
mesuttu galiba nerdeyse bizi odadan kovmadığı kaldı soru soruyosunuz suratınıza bakmıyor bilgisayara bakıyor.
beril kızımın sadece nezlesi olduğu halde 5 gün ilaç ve kortizonlu burun spreyi verdi kullanmadım.
yrd.doç.nalan hanım 4 aylıkken kızımın kalçasının çıkık olabileceğini söyledi boğumları birbirini tutmuyomuş kızım kilolu.ortapedistti ultrasonlardı mahfolduk.ortapedis kilolu çocuk boğum tutmayabilir önemli olan katlama yeri oda tutuyor dedi nalan anlamadı.erdal beye götürdüm güldü resmen ben her ay baktım ne çıkığı dedi.ayrıca nalan hanım insanın gözünün içine bakıyo biren önce odadan çıkalım diye iki lafından biri çok hastam var siz daha içerdeyken diğerini alıyor.
yrd.doç.serdar bey en son gittim çok iyi yaklaşıyor insana çok rahat konuşabiliyorsunuz uzun uzun anlatıyor.eğer burda bahsedilen serdar bey serdal al sa bana 9 aylık yapılan kızamık aşısı için benim 7 aylık bebeğim var ben yaptırmıyacam dedi.salgın yok bana hiç gelmedi dedi.zorunlu olmadıkça 2 dozu uygun bulmuyorum dedi.ama serdar beye normal kontrol için gittik aylık geli,şim için yani bi hastalık durumunda nasıl olur tedavisi bilmiyorum.kızım nezleydi sadece burnunu aç ilaç verme dedi sadece.
4,5 yasındaki oğlumu ateşi var diye eren bey müsaitti ona götürdük adam sadece antibiyotik yazdı boğazları iltihap olmuştu.ben çok oluyor diyince kbb görsün dedi götürdük.kbb de iki doktor kamerayla baktı ki ben gözümle görüyodum beyazları iltihabı.bana 5 iğne bide arkasından 1 şişe antibiyotik içicek dedi.bende iğnelik ateşi yok 38 geçmiyo dedim.beni azarladı beyazları görmüyonmu onlar nasıl geçecek iğnesiz dedi.aldım çocuğu eren beye döndüm dedi bi boğaz kültürü verin kültürün sonucunda bakteri çıkmadı adam antibiyotik bile içmesin dedi.sonuçta oğlumun boğazı hiçbişey kullanmadan geçti.kbb ye kalsa 5 iğne 1 şişe antibiyotik içecekti.
en önemlisini anlatıyorum hayatımızı karartaccaktı medipol.
oğlumun böbrekleriyle ilgili doğuştan bi rahatsızlığı var2 senede 1 makineye giriyor.şimdiye kadar hep özel bi merkezde yaptırdık.bu sefer medipoldeki doktor bizdeki makine son sistem radyasyonu az diyince dedik burda yaptıralım.uzun uzun anlatmayacam oğluma sondayı yarım saat uğraştıkları halde takamadılar tak çıkar tak çıkar en son oğlum bayılacaktı acıdan kadının elinden zor aldım çocuğu bağırdık kadın diyoki ben doktorum nasıl bağırırsın.dedim çocuğumu mahfettim resmen kadın oğlumun üzerinde sonda takmayı öğrenmeye çalıştı.neyse onlar yüzünden oğlumun idrar yolları mahfoldu çişini yapamöadı hep sondayla boşaltıldı idrarı günlerce sondayla gezdi.yemeden içmeden üzüntüden ruh gibi gezdik dünya bşımıza yıkıldı.sonra Allah yardım etti 5 günün sonunda oğlumu yine erdal beye götürdük o ilaç toz filan verdi suya oturttuk bide oğlumla konuştu yapabilirsin acımıyacak diye o akşam oğlum çişini kendi kendine yapabildi.sağlam çocuğumu mahfedeceklerdi.ayrıca erdal beye götürdüğümüz gün çocuğa kamerayla bakacaklarını söylediler iyiki götürmemişiz çocuğumu tekrar medipole.benim deneyimlerim bumlar.istanbulda olanlara erdal beyi öneririm biz yine ona döndük.
bu arada 8 mart doğumlu kızım hala ek gıda yemiyor sadece anne sütü 10 kilo 70 cm.bu son olaydan sonra sütümde kalmadı ne yapcam bilmiyom.
cannan cım...
sabah geçti kızım aktivite masasının başına dakikalardır başında, etrafında dolaşığ vura çevire tuta tüm fonksiyonlarını keşfetmeye çalışıyo, kesinlikle tavsiye ediyorum...
bizde zaten playskoolun eski bi model aktivite masası vardı bi arkadaşımız vermişti kızım onunla da oynuyodu ama biçok fonksiyonu bozulmuş o yüzden yeni bi tane almak istedik, evdeki daha hafif bi plastik hem kaydığı için de hem de hafif olduğu için kızım devirmişti düşmüştü bikaç kez, ama bu fisherprice ın kisi kaymıyo hem daha alçak ve devrilmesi zor, kesinlikle tavsiye ediyorum canım...
canım sağolasın rabbim şifa versin tüm hasta bebişlere..Ne kusuru canım. Bende doğumumu gözdede yaptım Denizhan beydi doktorum özgür bey oradaki doktor bende pek memnun kalmadım ondan bilgeyle ilgilide çok yorum duydum bi arkadaşımın bebeği bronşit olmuş Bilge anlamadı dedi insanın kafası karışıyo ben çok sık götürmüyorum bi rahatsızlığı yok çok şükür götürdüğümde yaptıkları bişe yok tartıp gönderiyorlar iki soru sorunca mama kataloğunu sıkıştırıyor eline.
Bebeğine üzüldüm Rabbim acil şifalar versin.sen merkezdemi oturuyorsun?
slm kızlar
Merhaba, mart annelerini aylardır takip ediyorum,bir kere yazmıştım hatta ama çoook oldu. Kendime çok büyük sıkıntı yaptığım bir konu var.Oğlum 27 mart doğumlu.3420 gr doğmuştu fakat sarılık nedeniyle 2970 grama düştü 3 günde.sonra mama desteğiyle devam ettik.3 buçuk aylıkken memeyi bıraktı.Şu anda 7 buçuk aylık oldu ve kilosu 7 aylık kontrolümüzde 7450 gramdı. şimdide olsa olsa 100 gr.almıştır. İştahsız bir bebek.bir-iki kaşıktan sonra ağzını kapatıp açmıyor.Burda okuduğum kadarıyla sizlerin bebeklerine göre oldukça düşük kilosu.Dr.a göre sorun yok ama kendime çok dert ediyorum.7. ayda toplam 250 gr.almış.Bu ay daha da az yiyor.Dr.a götürmeye korkuyorum 8 aylık olunca, kilosuna bakacağı için.Boyu 73 cm. öyle olunca iyice zayıf görünüyor.Bedenini görseniz yeni doğmuş bir bebeğinki kadar ince.Düşündükçe çok üzülüyorum gözlerim doluyor ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.Evet kilo önemli değil sağlıklı olsun da diyorum ama acaba bir sağlık sorunu mu var acaba demektende kendimi alamıyorum.Ne önerirsiniz diye soracağım ama benimki pek yemiyorda.Ama yinede önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?