Canım msjını yeni gördüm kusura bakma bizde hafta sonu ebebekten fisher price almayı düşünüyoruz tekerlekleri var mı bunun?
Inşallah ayrılır benden zamanı geldiyinde.eltiminde kızı yapışıkdı memeye.şimdi 3 yaşında odassı bile ayrı.umarım bizdede böyle olurda geçici durumdur budayanamayıp yanımda yatırdım bende.gece bıraz uyuyabıldım bu sayede ama böyle daha cok alısmazlarmı nasıl duzeltıcez daha sonra???gunduzde aynı ayrı duramıyoruz baska odaya gıdemıyorumben adet oldum bırazda fazlaca olıyorum hemde..
Mesajına çok güldüm, memem açık yatıyorum, bebek emerken haberim olmuyor uyuyorum demişsin ya, çok hoşsunuz siz ya :)
Ben emzirmiyorum, ama emzirsem de yanımda yatırmam mümkün değil, çok deli yatar benimki, yarım saate kalmaz düşer kesin yataktan. Bir de babası da aynı, eziverir çocuğumu maazallahE o konu da kendime de güvenim yok tabii, ben de pek sakin sayılmam. :26: [/QUOTE
Canım Bende çok gülerim kendime.biz üçümüzde iyi uyuruz.pek haraket etmeyiz..bir tarafım yorulduğunda da hooooop diğer memeye
canım sen de megapolzedesin demek, 8.ay kontrolünde yaşadıklarımı ben de paylaşmıştım, çok çok geçmiş olsun canım...
medipol megazede demeye çalışmışım :)
Ben valikonağındayım canım. Evet benim kızımın da reflüsü var kusmadı yok ağzına mise asidi geliyor bazen burnundan çıkıyor mosmor oluyor yavrum vizede Mehmet kezer Lansor yazdı eczacı arkadaşımdı bu ilacı yetişkinler kullanıyor niye bebeğe bunu vermiş bence sen araştırmanın çocuk gastorolijisine götür dedi oraya gittik tahlil falan yapıldı ilaca gerek yok dedi doktor yedirdiklerne dikkat et birde Demir ilacını verme dedi.patates suyu iyi dediler sabah aç karnına 1 yemek kaşığı 15 gün verdim geçmişti dün yine oldu yine binada şükür Rabbim başka dert vermesin.canım sağolasın rabbim şifa versin tüm hasta bebişlere..
kızım dün gece yine çok ateşelndi hiç uyumadık sabaha kadar..
fitil dolven calpol hiçbiri ateşini 38 den aşağı düşüremedi banyo biraz aalttı gibi dereken sabah oldu zaten..
işede gitmedim netice olarak antibiyotiğe başlamak zorunda kaldım çok şükür bugün daha iyi sanki..
doktorlar konusunda haklısın ne diyeyim bende çok götürmüyordum aslında ama bu ay üç kere hasta oldu
her hafta gitmek orunda kaldık
bide kızımın reflüsü var sanıtırım seninkinde de var yanlış hatırlamıyorsam..
biim günde üç kere kusmamaız vardı ve her ek gıda sonrası yoğun hırıltı
oluyordu sonra geçiyordu sadece yemek sonrası oluyordu
bilge reflü dedi ve gavisgon verdi şu anda kusması tamamen geçti. hırılı da kalmadı
sanırım sorun gerçekten buymuş ..
sizin reflü ne boyutta..
ben yeşiltepede oturuyorum yeşilevlerde. okulum burada olduğu için bu taraftayım
merkze biraz uzak yani sen ne taraftasın..
arkadaşlar, 6. ayda ek gıdalara başladığımızda bebeğimin cok iştahsız olduğunu düşündüm ve üzüldüm. tüm yaptığım sebze püreleri çorbalar çöpe gitti yada yüzüme püskürtüldü:) hatta o ay sadece 100 gr almıştık halbuki bir ay önce 1 kilo almıştı kızım. Birgün, kızım sen niye yemek yemiyorsun? deyip kendi yediğim baharatlı (hatta biraz pul biber bile vardı:)) biber dolmasını ağzına soktum. kızım saniyede mideye indirip ağzını açtı, sevinçten ağlayacaktım. o gün 3 tane biber dolması yedi. o gün bu gündür de biz ne yiyorsak yiyor. sadece yemeklerimizi az tuzlu yapıyoruz bize de yaradı böylesi. tuzu azaltmış olduk. hiçbir yemeği ezmiyoruz. bütün bütün yiyor. geçenlerde benim yediğim dilli kaşarlı tostun yarısını bile götürdü:) doktora bu olayı anlattığımda bazı bebeklerin bebek yemeklerini sevmediklerini, damak tatlarının erken geliştiğini söyledi. papatya'nın da dediği gibi iştahsız bebeği olan anneler mutlaka kendi yemeklerini vermeyi denesinler belki işe yarayabilir. karalahana dolması benim kızımın favorisi. içinde hem yeşil sebze hem bol et ve pirinç olduğu için tam bir vitamin bombası. yumuşak olduğundan yemesi de kolay. isterseniz bir deneyin. tüm bebeklere bol yemekli günler:):)
Seni cok iyi anliyorum arkadasim bir zaman sonra sinirler harap oluyor....ne yalan soyleyeyim ben gunduzleri kizimi hala cingen besiginde uyutuyorum...herseyi denedim bir tek onda uyuyor bu kadar rahatsiz bir yatakta nasil saatletce uyuyor bende anlamiyorum...aksam yatmadan once cengellenden cikarip kaldiriyorum ayagimda sallayip yatagina koyuyorum...bazi geceler saat 3-4 kalkiyor bakiyorum uyumuyor hoop cengele geciriyorum yine cingen besigini orada uyuyor....
Benim kizim 8 aylik kontrolunde 6.600 gr.seninki yine iyiymis....daha 7 kg.goremedik
.
Annesi lütfen lütfen lütfen, öyle düşünme.
Kilo demek sağlık demek değil.
Bak, doktorun da normal olduğunu söylemiş. Ki bizim doktorumuz da 6. aydan sonra ayda 250 gr. kilo alımının normal olduğunu söyledi.
100 gr. anca almıştır deyip boşa üzme kendini. Ya 100 gr kilo vermiş olsaydı? Ya da daha fazla.
Ben de doktorun gibi düşünüyorum. Şükür sağlıklıdır bebişin.
Ve benim de aklıma oğlumun ilk doğduğu zamanlar geldi. 27 kilo alan bir annenin vücudunun%10'u kadar bebeği doğmuştu: 2750 gr.
Ve ben de bakıp bakıp ağlamamak için zor tutuyordum kendimi. O kadar zayıftı ve derileri kırış kırıştı ki, yaşlı gibi, emerken yanağındaki bütün kasları görebiliyordum
Yemese yemesin zorlama..
Yaptığın öğünden 2 kaşık alsa da kafi.
Değişik tatlar denemeye çalış.. Mesela benim oğlum ev yapımı tarhana çorbasını çok seviyor. Daha önce de yazmıştım. Tam buğday ekmeğini küp küp doğrayıp fırında kuruttum ve rondodan geçirip cam kavanozda sakladım. Çorbalarına bir yemek kaşığı kadar koyuyorum. Miktarlarım da öyle çok değil. 2-3 yemek kaşığı kadar çorba. Artık ne yerse.
Bazen çok yiyor, severek, bazen de aynı yemeğe burun kıvırıyor. Biraz da açlıkla alakalı. Beslenme araları uzadıkça daha çok yiyor haliyle.
Yumurtayı kahvaltıda haşlıyordum. Bugün ilk kez sarısını tereyağında pişirdim. Yumuşak olduğu için bayağı yedi. Kuru kuru gitmesin diye yanına meyva sularından veriyordum, yine bugün ilk kez pekmezi sulandırıp verdim.
Güzelim aklıma gelen şimdilik bunlar. Lütfen üzme kendini.
Bir arkadaşımın 12 yaşında kızı var. Görseniz ciddi ciddi obez. Yediği ise ya tatlı-pasta-dondurma ya pirinç pilavı ya da börek çörek. Daha bir sebze meyve yediğini görmedim.
Neyleyim neyleyim o kiloları..
Kızlar yaşadıklarınıza çok üzüldüm gerçekten...
Hastane açıldığından beri oraya gidiyorum bir kez bile bir saçmalık sıkıntı yaşamadım aksine o kadar memnun kaldık ki her sıkıntıda gittik... Doğumumuda orda yaptım nasıl anlatıyım mükemmeldi herşey ben çok seçici bir insanım medical parktan memnun kalmayıp orayı tercih ettim. Gebelik de hasta danışmanı vardı her hafta beni arar sıkıntım olup olmadığını sorardı randevularımı bile o alırdı doğum eğitimi emzirme eğitimi hepsine düzenli şekilde katıldım gerçekten herşey çok kaliteliydi bi kere insana değer var bana göre yaşadıklarıma istinaden bunlları söylüyorum
Şu an çoğu hastanede özel sancı odası diye bişey yok ben annemin eşimin elinden tutarak sancımı çektim tüm sevdiklerim yanımdaydı bunlar benim için çok önemli detaylar hiç bir şekilde asık suratla karşılaşmadım yaaaa doğuma anestezi uzmanı başımı okşayarak canım bir tanem diyerek aldı beni üşüyorum diye ısıtıcı getirip beni kendi elleriyle ısıttı... Sizden bunları duyunca çok şaşırıyorum ben çok iyi insanlara denk gelmişim diyorum hamd olsun....
Bebeğimin doktoru beril hanım dı ilk ona götürdük çok ilgili bulmadım değiştirdik hemen serdar beye gittik 8 aydır da tanıyoruz kendisini adam çok bilgili ve en önemlisi ilgili ben sormadan bir çok şeyi anlatıyo
Her hastane de saçma sapan doktorlar olabilir doktor yüzünden hastanenin tamamının kötü olduğu izlenimine kapılmak işini hakkıyla yapan insanlara haksızlık olur diye düşünüyorum.
Yanlış anlamayın hepinize saygı duyuyorum memnun kalmayan gitmez bu kadar sadece yaşadığım güzel şeylerden ötürü dayanamadım bu kadar olumsuz yazılanlara bende yaşadıklarımı paylaşmayı borç bildim kendime bir kez daha gebe kalsam gideceğim yer yine medipol mega dır... Umarım herkes gönlüne göre olanını bulur rabbim yavrularımıza sağlık sıhhat versin...
Aynen canım, benim kızım tuzsuz domates bile yemiyor başlarda çok direndik tuzsuz vermeye çalıştık kabul etmedi. Tadıyla yesin diye hafif tuzlayıp verince çok sevdi. En sevdiğimiz şey de et türevleri ve eti de tanıyor gördüğü zaman deli oluyor :) Baharatlarını az ekliyorum aynı sizin gibi ve her yemeği yiyor, artık kaşığını ağzına götürmeye bile başladı pek beceremiyor yarısı dökülüyor ama olsun. Yemeğinin yanına da sürekli ayran yapıyorum bir iki lokma arkasından ayran derken koca bir öğünü deviriyor şükür. Ara öğünlerde de meyve veriyorum, öğlen sadece çorba yoğurt yiyor. Bir de ekmek doğramıyorum ben, burada bir arkadaş yazmıştı doktoru ekmek doğrayın netice de su o diye. Bana bu yorum çok tuhaf geldi :) Ekmek doğrayınca 4-5 kaşıktan sonrasını kabul etmiyor doyuyor fos kilo oluşuyor ama ekmeksiz 1 kepçe çorbayı ana yemeği salatayı yiyor ve tüm yiyeceklerinin vitaminini alıyor. Zayıf denecek kadar ufak ama sağlıklı ve iştahlı bir bebeğim var, her tadı tattırmanızı tavsiye ederim bende.
bende ekmek doğramıyorum. zaten yemeklerin içinde veya yanında illaki patates, bulgur, pirinç vs. oluyor o yuzden içinde karbonhidrat varsa ek olarak ekmeğe gerek yok diye düşünüyorum. umarım doğrudur:) birde bizim doktorumuz zaten biraz tuz ver demişti için rahat olsun. ben iyotla ilgili bir araştırma okumuştum bir kaç yıl önce tesadüfen. Hindistan'da tuzların içinde iyot olmadığı için ve beslenme düzenlerinde iyotlu yiyecekler bulunmadığı için küçük bebeklerin çoğunda hastalık ve zeka geriliği oluyormuş iyot eksikliğinden. yani kısacası herşeyi kararında vermek lazım. bebeklerimiz artık minicik değil. küçük insanlar:):)
bence bebeğin kilosu zaten hiç önemli değil sağlık sınırlarında olduktan sonra. beslenme kalitesi önemli. çok kilolu obez ama sağlıksız şeyler yiyen bir bebektense zayıf ama sağlıklıyı tercih ederim.
ben karnıbaharı nerdeyse 1 aydır sık sık veriyorum bi sorun olmadı canım...
ben de mart 2013 annesiyim canım 6 mart doğumlu kızım 8 ay 1 haftalık daha... en son gittiğim doktor bal-süt-ymurta beyazı hariç herşeyi yiyebilir demişti de bakliyatlara deneyenlere danışmadan cesaret edemedim...
merhaba, benim kızım 28 şubat doğumlu. 8 ay kontrolünde 73 cm ve 9 kiloydu. ben 1.73 üm kocam 1.92 . benim eşim Hollanda'lı olduğu için zaten genlerde boy uzunluğu banko:) doktora bende sormuştum boyu çokmu uzun diye doktorda sana bak kocana bak bu kızın kısa olması beklenmiyor zaten genetik neyse odur dedi. kısacası hiç merak etme kızında ailede obezlik yoksa obez olmaz. senin gibi , kocan gibi bir vucut yapısında olacak biz nasıl anne babamız gibi olduysak:) bu arada tüm arkadaşlarım yürümeye başladığında cocuklarının inanılmaz zayıfladığını söylediler. bir kaç aya süzülecekler bebeklerimiz. ben yalnız 4 biberon mama kısmında biraz takıldım. çok değil mi bu? yada ben az mı emziriyorum acaba?bende geceleri emzirmiyorum ama ek gıdaları senin gibi veriyorum. akşamları yatmadan iyi geceler tahılı yada corbaya ekmek doğrayarak veriyorum. (doktor öyle yapmamı söyledi uykusu için). günde iki veya 3 kez emziriyorum ama benim sütüm çok azaldı birde artık eskisi kadar yağlı değil. rengi bayağı açık. mamalar daha kalorili sanırım benim şu andaki sütüme göre.
Evet boy konusunda haklısın canım. Ben 1,78 eşim 1,85. ama kafam çok takılıyor işte. bizim insanlarımız kırıcı kelimeler kullanmdan çocuk sevmiyolar. Yuh kızım bu ne uzunluk böyle gibi.... cümleler duyunca sinilerim bozuluyo. Ama ben hiç emzirmiyorum ve gece muhallebisi haftada 2-3 kez veriyorum. Açıkçası tam şöyle öğünlerimiz.
09:00 kahvaltı ( kahvaltı maması(muhallebi) kullanmıyorum sadece 5 cici bebe ile)
11:00 devam sütü 150 cc
13:00 meyve püresi ve yoğurt
15:00 çorba (ekmeksiz)
18:00 devam sütü 150 cc
22:00 devam sütü 150 cc
01:00 devam sütü 150 cc
sonrası kahvaltıya kadar aç ama uyanmadığı için yedirmiyorum. Doktorumuz gıda listesini değiştirecek muhtemelen. Çarşamba kontrolümüz var. Eğer kilosu için olumsuz birşey söylerse ki hiç sanmıyorum kızımın gidişatından o çok çok memnun, belki bazı şeyleri eksiltebiliriz. 11:00-15:00 arası 3 öğün olmasının sebebini merak eden olursa diye yazıyorum ek gıdalarımı ben doysun diye çok vermiyorum beslensin diye az veriyorum.Önemli olan içinden alması gerekenler.
ben de ekmek pek vermiyorum canım, ekmekle doyarsa diğer şeyleri az yer içer diye... dediğin gibi çorbalarda karbonhidrat kullanıyoruz diye düşünüyorum ben de ama gerçek tahıl pek tüketmiyo benim kızım aslında, milupanın gece tahılları diye bişeyi var onlardan alıp onları çorbalarına kullansam mı diye düşündüm ben... bi de kahvaltı tahılları diye var ama onun içeriğinde bal var, hem 1 yaşına kadar bal yasak deniyo hem de hazır mamaların içine bal koyuyolar anlamıyorum... ben bikaç kez etinin bebek ekmeklerinden kullanmıştım sadece, çorbalar sulu olduğunda falan birer dilim ufalayıp...
arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum. ben çalışmaya başladıktan sonra sütüm çok azaldı kızımda sadece alışkanlıktan biraz emiyor sabah ve akşam ama biraz sonra sıkılıp kafasını çeviriyor süt yeterli gelmeyince. ben bugüne kadar hiç devam sütü kullanmadım. siz bebeklerinize günde ne kadar devam sütü veriyorsunuz? günün hangi zamanları ve kaçar ml su ile kaç ölçek? ben Hipp 2 numara aldım. doğrumu?:) ben bu arada sadece akşamları devam sütü ile muhallebi veriyorum yatmadan önce veya 7 tahıl devam sütü ile. 6 ölçü devam sütü kullanıyorum doğrumu? bu muhallebi akşam sütü yerine geçiyor zaten değilmi. azda olsa akşam emziriyorum zaten muhallebi üstüne. bu devam sütü çok kafamı karıştırdı doğrusu:):) kızım 28 şubat doğumlu 8,5 aylık.
Sen emzirmiyormusun canımben devam sütünü günde toplam 500cc ye tamamlamaya çalışıyorum mutlaka canım...
ne kadar süredir aç kaldığına bağlı olarak miktarlarım değişiyo, bazı gece hiç kalkmıyo bazı gece 1 kere kalkıyo bazı gece 2 kere kalkıyo çünkü, istikrarlı değil yani, o yüzden de gece ne kadar içtiğine göre gündüz miktarlarmız değişiyo, ama toplam da 500cc civarı... her 30cc suya 1 ölçek koyarak hazırlıyosun canım, 6 ölçekle 200cc devam sütü hazırlamış oluyosun...
bu arada ben beslenme programımızı paylaşayım...
7:30-08:00 100cc devam sütü
09:30-10:00 meyve püresi+1 tatlı kaşığı pekmez+1 gün arayla yumurta sarısı+yarım ceviz+1 fındık+1 badem
12:30-13:00 100 cc devam sütü
15:00-15:30 etli sebzeli tahıllı çorba
17:30-18:00 100 cc devam sütü
20:00-20:30 yoğurt+labne
10:30-11:00 130 cc devam sütü
03:00-03:30 100 cc devam sütü
d vitaminini hergün kullanıyoruz, kan damlasını sadece 2 kez kullandık, hala muamma...
ekmek kullanmıyoruz...
kızımın 8. ay boy ve kilosu 8900 gr ve 73 cm..
bu beslenme programıyla son ayda yaklaşık 600 gr almış...
ben bu miktarlardan fazla veremiyorum fazlasını yemez vei çmez kesinlikle, o yüzden ekmek vermemeyi tercih ediyorum ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?