2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Inşallah ayrılır benden zamanı geldiyinde.eltiminde kızı yapışıkdı memeye.şimdi 3 yaşında odassı bile ayrı.umarım bizdede böyle olurda geçici durumdur bu

canım sen de megapolzedesin demek, 8.ay kontrolünde yaşadıklarımı ben de paylaşmıştım, çok çok geçmiş olsun canım...

medipol megazede demeye çalışmışım :)

Kızlar yaşadıklarınıza çok üzüldüm gerçekten...
Hastane açıldığından beri oraya gidiyorum bir kez bile bir saçmalık sıkıntı yaşamadım aksine o kadar memnun kaldık ki her sıkıntıda gittik... Doğumumuda orda yaptım nasıl anlatıyım mükemmeldi herşey ben çok seçici bir insanım medical parktan memnun kalmayıp orayı tercih ettim. Gebelik de hasta danışmanı vardı her hafta beni arar sıkıntım olup olmadığını sorardı randevularımı bile o alırdı doğum eğitimi emzirme eğitimi hepsine düzenli şekilde katıldım gerçekten herşey çok kaliteliydi bi kere insana değer var bana göre yaşadıklarıma istinaden bunlları söylüyorum
Şu an çoğu hastanede özel sancı odası diye bişey yok ben annemin eşimin elinden tutarak sancımı çektim tüm sevdiklerim yanımdaydı bunlar benim için çok önemli detaylar hiç bir şekilde asık suratla karşılaşmadım yaaaa doğuma anestezi uzmanı başımı okşayarak canım bir tanem diyerek aldı beni üşüyorum diye ısıtıcı getirip beni kendi elleriyle ısıttı... Sizden bunları duyunca çok şaşırıyorum ben çok iyi insanlara denk gelmişim diyorum hamd olsun....
Bebeğimin doktoru beril hanım dı ilk ona götürdük çok ilgili bulmadım değiştirdik hemen serdar beye gittik 8 aydır da tanıyoruz kendisini adam çok bilgili ve en önemlisi ilgili ben sormadan bir çok şeyi anlatıyo
Her hastane de saçma sapan doktorlar olabilir doktor yüzünden hastanenin tamamının kötü olduğu izlenimine kapılmak işini hakkıyla yapan insanlara haksızlık olur diye düşünüyorum.
Yanlış anlamayın hepinize saygı duyuyorum memnun kalmayan gitmez bu kadar sadece yaşadığım güzel şeylerden ötürü dayanamadım bu kadar olumsuz yazılanlara bende yaşadıklarımı paylaşmayı borç bildim kendime bir kez daha gebe kalsam gideceğim yer yine medipol mega dır... Umarım herkes gönlüne göre olanını bulur rabbim yavrularımıza sağlık sıhhat versin...

Günaydın arkadaslar...yine kac kere kalktigimi hatirlayamadigim bir geceydi... ben iki ya da daha fazla cocuklu annelere sormak istiyorum tecrubelerine gore ne zaman deliksiz uyumaya baslicak bu bebeler...:26:

Ben valikonağındayım canım. Evet benim kızımın da reflüsü var kusmadı yok ağzına mise asidi geliyor bazen burnundan çıkıyor mosmor oluyor yavrum vizede Mehmet kezer Lansor yazdı eczacı arkadaşımdı bu ilacı yetişkinler kullanıyor niye bebeğe bunu vermiş bence sen araştırmanın çocuk gastorolijisine götür dedi oraya gittik tahlil falan yapıldı ilaca gerek yok dedi doktor yedirdiklerne dikkat et birde Demir ilacını verme dedi.patates suyu iyi dediler sabah aç karnına 1 yemek kaşığı 15 gün verdim geçmişti dün yine oldu yine binada şükür Rabbim başka dert vermesin.
Arkadaşımın kızılında ateşi oluyordu sürekli Düşüremiyorlardı o da sürekli bilgeye götürüyordu Abdülgani anladı düşürdü diyodu aklında bulunsun Abdülgani çok konuşan bi adam değil ama teşhisleri doğru çıkıyor.
Sende öğretmenin sanırım bende öğretmenlik mezunuyum ama atananadım bu sene yine KPSS ye devam benim annem yakın baba o geliyor günlük. O kızımla ilgilenirken bende ders çalışıyorum. Branş neydi senin? Bu arada merkeze gelirsen hastanede tahlil falan verip çocukla perişan olma beklerim istersen numaramı vereyim ararsın

Aynen canım, benim kızım tuzsuz domates bile yemiyor başlarda çok direndik tuzsuz vermeye çalıştık kabul etmedi. Tadıyla yesin diye hafif tuzlayıp verince çok sevdi. En sevdiğimiz şey de et türevleri ve eti de tanıyor gördüğü zaman deli oluyor :) Baharatlarını az ekliyorum aynı sizin gibi ve her yemeği yiyor, artık kaşığını ağzına götürmeye bile başladı pek beceremiyor yarısı dökülüyor ama olsun. Yemeğinin yanına da sürekli ayran yapıyorum bir iki lokma arkasından ayran derken koca bir öğünü deviriyor şükür. Ara öğünlerde de meyve veriyorum, öğlen sadece çorba yoğurt yiyor. Bir de ekmek doğramıyorum ben, burada bir arkadaş yazmıştı doktoru ekmek doğrayın netice de su o diye. Bana bu yorum çok tuhaf geldi :) Ekmek doğrayınca 4-5 kaşıktan sonrasını kabul etmiyor doyuyor fos kilo oluşuyor ama ekmeksiz 1 kepçe çorbayı ana yemeği salatayı yiyor ve tüm yiyeceklerinin vitaminini alıyor. Zayıf denecek kadar ufak ama sağlıklı ve iştahlı bir bebeğim var, her tadı tattırmanızı tavsiye ederim bende.

benim kızımda çok zayıf rota virusüne yakalandık mahvoldu kızım hala çok iştahsız ayın 20sinde tam 8 ayı dolacak 8 kilo ama boyu uzun gdiyo 4 cm uzun standartlardan o yüzden iyice zayıf görünüyo
devit ben çok vermiyodum açıkcası haftada bir dafa felan kan ilacıda öyle geçen hafta duydum demir eksikliği olan bebkler ciddi iştahsızlık yaşarmış aklıma gedi birden acaba ilacı günlüük versem demiri mi düşük acaba felan dedim sen kullanıyomusun bilmiyorum ama aklında olsun diye yazayım dedim

Biliyorum kilo demek sağlık demek değil ama onu zayıf gördükçe yüreğim dayanmıyor işte.Tam buğday ekmeğini bende deneyeceğim.Yumurtanın sarısını tereyağında pişirme fikrini bir arkadaşım daha söylemişti ama ben yiyemez diye düşünmüştüm. Ama bende deneyeyim belki sever.Yemek aralarını uzun tutmakta iyi fikir.Belkide yeterince acıkmıyor.Vakit ayırıp yazdığın için teşekkür ederim.umarım işe yarar benim minik kuzumda bunlar.

Son düzenleme:

canım ne güzel sorun yaşamamışsın sen...
ama hastane yeni olduğu için çok eksiklikler çok aksaklıklar var, artık çok da yeni olmasa da haaalaa var...
daha önce de yazdım, otopark katından giriş katına yürüyen merdivenle çıkılan yerde haaalaaa inşaat tadilat devam ediyo ve beyaz toz bulutu halinde geçiliyo ordan...
giriş katındaki çocuk bölümünde sorun yok fakat alt kattaki çocuk pediatride tadilat devam ediyo ve boya yapılmış buram buram boya kokuyo ve o kokuda bebekler çocuklar bekliyo...
biz o kata inerken asansörden onca kişiyi rica edip indirdi hemşire sedyedeki hastasını ameliyathaneden bekliyolarmış, o metrekaredeki koskoca hastanenenin ameliyathaneye inen asansörü yok yani...
bana randevu istediğim doktorun izin gününe randevu vermiş çağrı merkezi...
yönlendirdikleri diğer doktor hakkında rencide edici bi yorum yazmak istemiyorum, kısaca şöyle söyleyeyim, acaba çıksam muayene ettirmesem mi diye düşündüm gerçekten...
biz orada söylenirken orada çalışan birisi bize bunlar ne ki burda hergün ne hatalar oluyo deyince iyice anlaşılıyo..
hastane çok şık, çok byük, yeni... ama yeni olduğundan dolayı fiyatlar düşük tutuluyo, fiyatların düşük tutulabilmesi için kalite dşürülüyo, doktorlar da dahil çalışanlar çok kaliteli değil bence, ben doğum için de o hastaneyi fiyatları ve şıklığı dolayısıyla düşündüğümde araştırmıştım bir-iki iyi doktorun yanında diğerleri yeni mezun falan insanlar...

bende ekmek doğramıyorum. zaten yemeklerin içinde veya yanında illaki patates, bulgur, pirinç vs. oluyor o yuzden içinde karbonhidrat varsa ek olarak ekmeğe gerek yok diye düşünüyorum. umarım doğrudur:) birde bizim doktorumuz zaten biraz tuz ver demişti için rahat olsun. ben iyotla ilgili bir araştırma okumuştum bir kaç yıl önce tesadüfen. Hindistan'da tuzların içinde iyot olmadığı için ve beslenme düzenlerinde iyotlu yiyecekler bulunmadığı için küçük bebeklerin çoğunda hastalık ve zeka geriliği oluyormuş iyot eksikliğinden. yani kısacası herşeyi kararında vermek lazım. bebeklerimiz artık minicik değil. küçük insanlar:):)

bence bebeğin kilosu zaten hiç önemli değil sağlık sınırlarında olduktan sonra. beslenme kalitesi önemli. çok kilolu obez ama sağlıksız şeyler yiyen bir bebektense zayıf ama sağlıklıyı tercih ederim.

ben de ekmek pek vermiyorum canım, ekmekle doyarsa diğer şeyleri az yer içer diye... dediğin gibi çorbalarda karbonhidrat kullanıyoruz diye düşünüyorum ben de ama gerçek tahıl pek tüketmiyo benim kızım aslında, milupanın gece tahılları diye bişeyi var onlardan alıp onları çorbalarına kullansam mı diye düşündüm ben... bi de kahvaltı tahılları diye var ama onun içeriğinde bal var, hem 1 yaşına kadar bal yasak deniyo hem de hazır mamaların içine bal koyuyolar anlamıyorum... ben bikaç kez etinin bebek ekmeklerinden kullanmıştım sadece, çorbalar sulu olduğunda falan birer dilim ufalayıp...

Okuduğum kadariyla anneler kilo düşüklüğünden sikayetci..nekadar da olsa takiyoruz ama mutlaka dr gosterilip tahlil yapilmasi taraftariyim..

Benim oglum14 mart dogumlu ve 8ay kontrolunde 10.700gr geldi..hastane cikisimiz 3kg di..beslenmemiz şöyle belki yardimci olabilirim..

Kahvalti:birergun arayla yumurta.haslama yada pisirme.devam sütüne tam bugday ekmeyi bir tatli kasigi pekmez ceviz ici...ayriyetten peynir ve meyve suyu..ara sirada kasar peyniri domates yumurta pisiriyorum.

Ogle yemeginde önce meyve suyu yada meyve puresi...

Öğlen ogun yaptigim corba..icine yine ekmek dogruyorum..ve mutlaka corbalarina sogan sarimsak irmik katiyorum..irmik koymazsam pirinc bulgur hangisi olursa..yogurt esliginde..

Yine ara ogunde meyve...

Aksam yine corba ve yogurt..gunde iki kez farkli corba yapiyorum...

Yatmadan da kasik mamasi yada devam sütü. ..

Şunu söyleyim 8.aydan sonra dr salca tuz seker haric kendi yemeklerinizde secmeden verebilirsiniz dedi..bundan sonra aksam corba yerine yemek vericem..gun boyu bol bol su iciyoruz..ek gida fazla oldugundan su sindirimi kolaylastiriyor ve kabizlik yasamiyoruz..

5 gundur gece beslenmemiz artik yok..oglum kesintisiz uyuyr..21 de yatar sabah 08 de kalkar ve araliksiz..dr gece beslenmesini kendi kendine kesilmesini hayranlikla karsiladi olmasi gereken bu dedi..bende ilk kez dogdugundan beri 5 gundur kesintisiz uyuyorum..yoksa 3 kez kalkiyorduk..

Demir ve d vitaminini duzenli kullanmaya dikkat ediyorum..

Belki hepimiz ayni seyi yapiyoruzdur ama BIREYSEL FARKLILIKLAR DA bi gercek....

biz 5 aya kadar gaz problemi çektik.kolikti kızım. o yüzden bakliyat vermiyorum. doktor yedir deseydi de vermezdim hala bile karnı çok ağrıyo bazı gıdalardan sonra

Evet boy konusunda haklısın canım. Ben 1,78 eşim 1,85. ama kafam çok takılıyor işte. bizim insanlarımız kırıcı kelimeler kullanmdan çocuk sevmiyolar. Yuh kızım bu ne uzunluk böyle gibi.... cümleler duyunca sinilerim bozuluyo. Ama ben hiç emzirmiyorum ve gece muhallebisi haftada 2-3 kez veriyorum. Açıkçası tam şöyle öğünlerimiz.

09:00 kahvaltı ( kahvaltı maması(muhallebi) kullanmıyorum sadece 5 cici bebe ile)
11:00 devam sütü 150 cc
13:00 meyve püresi ve yoğurt
15:00 çorba (ekmeksiz)
18:00 devam sütü 150 cc
22:00 devam sütü 150 cc
01:00 devam sütü 150 cc

sonrası kahvaltıya kadar aç ama uyanmadığı için yedirmiyorum. Doktorumuz gıda listesini değiştirecek muhtemelen. Çarşamba kontrolümüz var. Eğer kilosu için olumsuz birşey söylerse ki hiç sanmıyorum kızımın gidişatından o çok çok memnun, belki bazı şeyleri eksiltebiliriz. 11:00-15:00 arası 3 öğün olmasının sebebini merak eden olursa diye yazıyorum ek gıdalarımı ben doysun diye çok vermiyorum beslensin diye az veriyorum.Önemli olan içinden alması gerekenler.

arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum. ben çalışmaya başladıktan sonra sütüm çok azaldı kızımda sadece alışkanlıktan biraz emiyor sabah ve akşam ama biraz sonra sıkılıp kafasını çeviriyor süt yeterli gelmeyince. ben bugüne kadar hiç devam sütü kullanmadım. siz bebeklerinize günde ne kadar devam sütü veriyorsunuz? günün hangi zamanları ve kaçar ml su ile kaç ölçek? ben Hipp 2 numara aldım. doğrumu?:) ben bu arada sadece akşamları devam sütü ile muhallebi veriyorum yatmadan önce veya 7 tahıl devam sütü ile. 6 ölçü devam sütü kullanıyorum doğrumu? bu muhallebi akşam sütü yerine geçiyor zaten değilmi. azda olsa akşam emziriyorum zaten muhallebi üstüne. bu devam sütü çok kafamı karıştırdı doğrusu:):) kızım 28 şubat doğumlu 8,5 aylık.

bizim yemek düzenimizde şöyle;
07.30 anne sütü (ama sütüm az artık zaten soru sordum sizlere az önce devam sütü ile ilgili)
08.30 - 09:00 gibi kahvaltı .(burada tavsiyem cici bebe'yi kesebilirsin.içinde birsürü katkı maddesi var ve şeker dolu. bizim doktor kesinlikle verme diyor cici bebe veya muhallebi karışım. hatta hiçbirşeyi karıştırıp yada püre yapıp verme artık diyor. ) kahvaltımız; bir yumurta sarısı, 1 dilim halk ekmek organik tam buğday ekmeği, 1 tatlı kaşığı pekmez, ceviz, beyaz peynir. bunları aynı bizim yediğimiz gibi ayrı ayrı veriyoruz lokma lokma. bazen yumurta sarısından omlet veya menemen yapıyorum haşlanmış yumurta yerine.
11:00-11.30 gibi yoğurt
14.30-15.00 gibi ana yemek. (içinde bulgur, patates veya pirinç varsa ayrıca ekmek vermiyorum.)
16.30 anne sütü
18.30 7 tahıl ve devam formül ile yapılan kaşık maması
19.00 meyve
gece emzirmiyorum.

aşağı yukarı seninle aynı ama tek büyük farklar sizde çok daha fazla devam sütü var ve şeker ve kalori bombası cici bebe:) :)

süt konusunda doktor günde iki kez anne sütü vermen yeterli zaten akşam devam formülden muhallebi ve gün içerisinde yoğurt ve peynir de veriyorsun dedi. ayrıca 9. ayda artık bir bebeğin sadece ek gıdalardan beslenmesinin büyük bir bölümünü karşılıyor olması gerekirmiş. süt tamamlayıcı sayılıyormuş ana besin değil. ben bir yaşında emzirmeyi kesmek istediğimi söyledim. zaten 1 yaşından sonra hiçbir esprisi kalmıyor dedi. emzirme konusu tabi ki kişisel bir tercih. bazı anneler cocukla aralarındaki bu özel bağı bitirmemek için 2-2,5 yaşına kadar emziriyorlar ama bilimsel olarak çok bir faydası yok dedi. 1 yaşından sonra herhalde inek sütüne geçince , eğer kızım zaten daha önce bırakmadıysa, emzirmeyi bırakırım diye düşünüyorum.

haftaya doktorunuza gittiğinizde o size zaten tavsiyelerde bulunur ama istersen kaç kez devam sütü vermen gerektiğini sor. bir arkadaşımın kızı içinde çok abartmışsın devam sütünü azalt çocuk obez olur demiş doktoru. bu saatten sonra bu kadar süte gerek yok demiş. ama doktorlar tabiki her çocuğun kendi gelişimine göre besinlerini ayarlıyor yani kısacası siz kendi doktorunuza danışın:)

bizim kızlarımız manken olacak uzun uzun. sen başkalarına sakın takılma. zaten şu bebek konusuna gelince herkes cok acımasız ve kaba yorumlar yapıyor. bazen çok şaşırıyorum. sevgiler!!

ben halk ekmeğin organik tam buğday ekmeğini sabah kahvaltıda bir dilim veriyorum. akşam muhallebisini de Hipp'in 7 tahıl karışımı var, ya onunla ve devam sütü ile bazende yine Hipp'in elmalı iyi geceler tahıl karışımı ile yapıyorum. yalnız 7 tahıl karışımı yaparsan içine armut veya elma rendesi koymanı tavsiye ederim çünkü tadı saman gibi:) bu şekilde bayağı tahıl almış oluyor ve kabızlık sorunu hiç olmuyor. ilk başlarda biraz gaz yaptı ama eczacı tanıdığımız bir şey gaz yaparsa ısrarla vermeye devam et, bağırsaklarında bu besinlere karşı enzimler yeni oluşuyor, birkaç gün sıkıntı çekersin ama sonra hayat boyu rahat edersin bağırsak enzimleri çabuk gelişir dedi. şimdi hiç gaz yapmıyor artık tahıllar:)

ballı kaşık mamalarını zaten almıyorum bal çok şekerli bişey diye. seninle aynı soruyu milupa'da çalışan bir arkadaşım var ona sormuştum bende. üretim sırasında balın içerisinde alerji yapan maddeyi ayrıştırıyorlar o yüzden sorun yok dedi ama tahıl karışımından kendi muhallebini yapıp sağlıklı meyveler veya pekmez eklemek varken niye yapısı değiştirilmiş bal kullanayım ki diye düşündüm.

eti bebe bisküvisi de koruyucu maddelerle dolu arka etiketini okursan göreceksin. zaten çok tahıllıda birşey değil. Halk ekmeğin mis gibi organik tam buğday ekmeği varken bebe ekmeğine de gerek yok diye düşündüm.. ( sürekli düşünmüşüm bir ara zaten:):) organik takıntılı filan değilim ama birşeyin doğali varsa pakeli katkı maddeli karısım, cicibebe, bebek ekmeği vs. karşıyım.

bu arada marka olarak Hipp kullanıyorum. diğerlerinin hepsi şeker katkılı hem hipp organik. zaten milupa ve hipp ilk aldığımda tatlarına bakmıştım. milupa Hipp'e göre çok daha tatlıydı. ben Alman firmasında çalışıyorum. bu konuda Alman ve Avusturyalılara güvenirim:):)

çok uzun oldu kusura bakma:) sevgiler!

ben devam sütünü günde toplam 500cc ye tamamlamaya çalışıyorum mutlaka canım...

ne kadar süredir aç kaldığına bağlı olarak miktarlarım değişiyo, bazı gece hiç kalkmıyo bazı gece 1 kere kalkıyo bazı gece 2 kere kalkıyo çünkü, istikrarlı değil yani, o yüzden de gece ne kadar içtiğine göre gündüz miktarlarmız değişiyo, ama toplam da 500cc civarı... her 30cc suya 1 ölçek koyarak hazırlıyosun canım, 6 ölçekle 200cc devam sütü hazırlamış oluyosun...
bu arada ben beslenme programımızı paylaşayım...

7:30-08:00 100cc devam sütü
09:30-10:00 meyve püresi+1 tatlı kaşığı pekmez+1 gün arayla yumurta sarısı+yarım ceviz+1 fındık+1 badem
12:30-13:00 100 cc devam sütü
15:00-15:30 etli sebzeli tahıllı çorba
17:30-18:00 100 cc devam sütü
20:00-20:30 yoğurt+labne
10:30-11:00 130 cc devam sütü
03:00-03:30 100 cc devam sütü

d vitaminini hergün kullanıyoruz, kan damlasını sadece 2 kez kullandık, hala muamma...
ekmek kullanmıyoruz...
kızımın 8. ay boy ve kilosu 8900 gr ve 73 cm..
bu beslenme programıyla son ayda yaklaşık 600 gr almış...

ben bu miktarlardan fazla veremiyorum fazlasını yemez vei çmez kesinlikle, o yüzden ekmek vermemeyi tercih ediyorum ben...

Sen emzirmiyormusun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…