- 15 Kasım 2009
- 1.424
- 635
- 688
canım ne güzel sorun yaşamamışsın sen...
ama hastane yeni olduğu için çok eksiklikler çok aksaklıklar var, artık çok da yeni olmasa da haaalaa var...
daha önce de yazdım, otopark katından giriş katına yürüyen merdivenle çıkılan yerde haaalaaa inşaat tadilat devam ediyo ve beyaz toz bulutu halinde geçiliyo ordan...
giriş katındaki çocuk bölümünde sorun yok fakat alt kattaki çocuk pediatride tadilat devam ediyo ve boya yapılmış buram buram boya kokuyo ve o kokuda bebekler çocuklar bekliyo...
biz o kata inerken asansörden onca kişiyi rica edip indirdi hemşire sedyedeki hastasını ameliyathaneden bekliyolarmış, o metrekaredeki koskoca hastanenenin ameliyathaneye inen asansörü yok yani...
bana randevu istediğim doktorun izin gününe randevu vermiş çağrı merkezi...
yönlendirdikleri diğer doktor hakkında rencide edici bi yorum yazmak istemiyorum, kısaca şöyle söyleyeyim, acaba çıksam muayene ettirmesem mi diye düşündüm gerçekten...
biz orada söylenirken orada çalışan birisi bize bunlar ne ki burda hergün ne hatalar oluyo deyince iyice anlaşılıyo..
hastane çok şık, çok byük, yeni... ama yeni olduğundan dolayı fiyatlar düşük tutuluyo, fiyatların düşük tutulabilmesi için kalite dşürülüyo, doktorlar da dahil çalışanlar çok kaliteli değil bence, ben doğum için de o hastaneyi fiyatları ve şıklığı dolayısıyla düşündüğümde araştırmıştım bir-iki iyi doktorun yanında diğerleri yeni mezun falan insanlar...
[video=youtube;aaptik4iIXQ]http://www.youtube.com/watch?v=aaptik4iIXQ&feature=youtu.be[/video]
Teyzeleri bu benim kızım, geçen ay babasıyla oynuyorlardı böyle, şimdi bu videoyu her gördüğünde ağlıyor
o ne oyleKızlar oto koltuğu kullananlar yardımcı olabilir misiniz?
İhtiyaç olmaya başladığında oto koltuğu fiyatlarını öğrendim ve şok oldum:) ne kadar pahalılar yaaaaaaa
Güvenilir güvenliği kanıtlanmış bişey olsun istiyorum bakıyorum 750 ve üzeri
Kullanan ve memnun kalanlar marka söler misiniz?
Ben valikonağındayım canım. Evet benim kızımın da reflüsü var kusmadı yok ağzına mise asidi geliyor bazen burnundan çıkıyor mosmor oluyor yavrum vizede Mehmet kezer Lansor yazdı eczacı arkadaşımdı bu ilacı yetişkinler kullanıyor niye bebeğe bunu vermiş bence sen araştırmanın çocuk gastorolijisine götür dedi oraya gittik tahlil falan yapıldı ilaca gerek yok dedi doktor yedirdiklerne dikkat et birde Demir ilacını verme dedi.patates suyu iyi dediler sabah aç karnına 1 yemek kaşığı 15 gün verdim geçmişti dün yine oldu yine binada şükür Rabbim başka dert vermesin.
Arkadaşımın kızılında ateşi oluyordu sürekli Düşüremiyorlardı o da sürekli bilgeye götürüyordu Abdülgani anladı düşürdü diyodu aklında bulunsun Abdülgani çok konuşan bi adam değil ama teşhisleri doğru çıkıyor.
Sende öğretmenin sanırım bende öğretmenlik mezunuyum ama atananadım bu sene yine KPSS ye devam benim annem yakın baba o geliyor günlük. O kızımla ilgilenirken bende ders çalışıyorum. Branş neydi senin? Bu arada merkeze gelirsen hastanede tahlil falan verip çocukla perişan olma beklerim istersen numaramı vereyim ararsın
Kızlar oto koltuğu kullananlar yardımcı olabilir misiniz?
İhtiyaç olmaya başladığında oto koltuğu fiyatlarını öğrendim ve şok oldum:) ne kadar pahalılar yaaaaaaa
Kizim dusuk kilolu dogdu 2.ayda istahsizlik uykusuzluk huzurluk belirtilerine gore kan sayimi yapildi anemi teshisi konuldu yani sizler 4-6.ayda kan ilacina basladiniz biz 2.ayda basladik.8.ay kontrolunde tekrar kan tahlili yapildi degerleri epey yukselmis masallah pamuguma demir ilacini kestik...ben ve esim minyonuz sanirim kizimda ufak minyon olacakbenim kızımda çok zayıf rota virusüne yakalandık mahvoldu kızım hala çok iştahsız ayın 20sinde tam 8 ayı dolacak 8 kilo ama boyu uzun gdiyo 4 cm uzun standartlardan o yüzden iyice zayıf görünüyo
devit ben çok vermiyodum açıkcası haftada bir dafa felan kan ilacıda öyle geçen hafta duydum demir eksikliği olan bebkler ciddi iştahsızlık yaşarmış aklıma gedi birden acaba ilacı günlüük versem demiri mi düşük acaba felan dedim sen kullanıyomusun bilmiyorum ama aklında olsun diye yazayım dedim
Ben artik devam sutunu sabah kalkinca ve gece veriyorum gun icnde yiyebilecegi o kadar cok nimet varki onlardan mahrum birakmak istemiyorum....gun icinde toplamda 3 kez 150 cc toplamda 450 cc aliyor yeter o kadari bencearkadaşlar size bir şey sormak istiyorum. ben çalışmaya başladıktan sonra sütüm çok azaldı kızımda sadece alışkanlıktan biraz emiyor sabah ve akşam ama biraz sonra sıkılıp kafasını çeviriyor süt yeterli gelmeyince. ben bugüne kadar hiç devam sütü kullanmadım. siz bebeklerinize günde ne kadar devam sütü veriyorsunuz? günün hangi zamanları ve kaçar ml su ile kaç ölçek? ben Hipp 2 numara aldım. doğrumu?:) ben bu arada sadece akşamları devam sütü ile muhallebi veriyorum yatmadan önce veya 7 tahıl devam sütü ile. 6 ölçü devam sütü kullanıyorum doğrumu? bu muhallebi akşam sütü yerine geçiyor zaten değilmi. azda olsa akşam emziriyorum zaten muhallebi üstüne. bu devam sütü çok kafamı karıştırdı doğrusu:):) kızım 28 şubat doğumlu 8,5 aylık.
Sen emzirmiyormusun canım
Teyzeleri artl bizimde dişimiz var bugün patlattık 1 tane görünce çok mutlu oldum:)))
[video=youtube;aaptik4iIXQ]http://www.youtube.com/watch?v=aaptik4iIXQ&feature=youtu.be[/video]
Teyzeleri bu benim kızım, geçen ay babasıyla oynuyorlardı böyle, şimdi bu videoyu her gördüğünde ağlıyor
Valla gerçekten tüm aksilikler sizi bulmuş bahsetmiş olduğun inşaat yeni başladı:) açıldığından beri yok yani bide randevu için aradığımda doktorumuz izinde ya da yarım gün ise muhakkak haber veriyolar hatta 2 kez beni aramışlardı doktorumuz izinli vs randevunuzu erteliyelim diye :)
Bide ben hiç ücretsiz muayene olmadım 50 tl ödüyoduk ve son zamanlarda da 75 olmuştu doktorumuz doçent olduğu için sanırım
orası üniversite hastanesi olduğu için yeni mezun doktor varla yok arasında bişey çünkü bir hastanein üniversite hastanesi olması için belli koşullar var çoğu doktor profesör ve doçent..
Ayrıca dün başbakanın gelini de orda doğum yapmış:) tabi ona özel muamele olduğu kaçınılmaz:)
Neyse bence sen oraya devam edipte sinirlerini yıpratma insan bi kere kıllandın mı öyle gidiyo insallah içine sinen bi doktor bulursun canım bu arada bugün buluştunuz mu siz?????
Valla gerçekten tüm aksilikler sizi bulmuş bahsetmiş olduğun inşaat yeni başladı:) açıldığından beri yok yani bide randevu için aradığımda doktorumuz izinde ya da yarım gün ise muhakkak haber veriyolar hatta 2 kez beni aramışlardı doktorumuz izinli vs randevunuzu erteliyelim diye :)
Bide ben hiç ücretsiz muayene olmadım 50 tl ödüyoduk ve son zamanlarda da 75 olmuştu doktorumuz doçent olduğu için sanırım
orası üniversite hastanesi olduğu için yeni mezun doktor varla yok arasında bişey çünkü bir hastanein üniversite hastanesi olması için belli koşullar var çoğu doktor profesör ve doçent..
Ayrıca dün başbakanın gelini de orda doğum yapmış:) tabi ona özel muamele olduğu kaçınılmaz:)
Neyse bence sen oraya devam edipte sinirlerini yıpratma insan bi kere kıllandın mı öyle gidiyo insallah içine sinen bi doktor bulursun canım bu arada bugün buluştunuz mu siz?????
Canım sen yurtdışındasın herhalde:) biz maxi cosi puset ouınny bebek arabası 1000 tl ye aldıko ne oyleBn koltugu ve arabasini 200 dolara aldim. maxi cosi bnmki. cok hafif bisey degil cocukla tasirken biraz zor oluyor ama rahat cocuk icin
Tesekkürler canım bakıyımCanım evet çok pahalı. Biz sunny baby. aldık altta linki var. bulunduğumuz ilde 140 tl. ye aldık. 4 ayı geçti kullanıyoruz memnunum. Özellikleride güzel yükseltici eklenebiliyor, en güzelide kızım uyuduğu zaman öne çekiyorumoturduğu kısmı aynı dondy gibi düşün sırt kısmı yatıyor. iki büklüm uyumuyor yavrum. bir araştır istersen.
Sunny Baby Sb-05 Ventura Oto Koltuğu / Turuncu - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
Canım çok isterim ama ben daha oğlumla tek başıma gezmelere hiç çıkmadım cesaret edemiyorum zaten eşiminde pek sıcak bakacağını sanmıyorumbugün görüşemedik canım haftaya kaldı, çarşamba diyoruz, sen de yakınlardasın sen de katılsana..
Canım çok isterim ama ben daha oğlumla tek başıma gezmelere hiç çıkmadım cesaret edemiyorum zaten eşiminde pek sıcak bakacağını sanmıyorum
bizim yemek düzenimizde şöyle;
07.30 anne sütü (ama sütüm az artıkzaten soru sordum sizlere az önce devam sütü ile ilgili)
08.30 - 09:00 gibi kahvaltı .(burada tavsiyem cici bebe'yi kesebilirsin.içinde birsürü katkı maddesi var ve şeker dolu. bizim doktor kesinlikle verme diyor cici bebe veya muhallebi karışım. hatta hiçbirşeyi karıştırıp yada püre yapıp verme artık diyor. ) kahvaltımız; bir yumurta sarısı, 1 dilim halk ekmek organik tam buğday ekmeği, 1 tatlı kaşığı pekmez, ceviz, beyaz peynir. bunları aynı bizim yediğimiz gibi ayrı ayrı veriyoruz lokma lokma. bazen yumurta sarısından omlet veya menemen yapıyorum haşlanmış yumurta yerine.
11:00-11.30 gibi yoğurt
14.30-15.00 gibi ana yemek. (içinde bulgur, patates veya pirinç varsa ayrıca ekmek vermiyorum.)
16.30 anne sütü
18.30 7 tahıl ve devam formül ile yapılan kaşık maması
19.00 meyve
gece emzirmiyorum.
aşağı yukarı seninle aynı ama tek büyük farklar sizde çok daha fazla devam sütü var ve şeker ve kalori bombası cici bebe:) :)
süt konusunda doktor günde iki kez anne sütü vermen yeterli zaten akşam devam formülden muhallebi ve gün içerisinde yoğurt ve peynir de veriyorsun dedi. ayrıca 9. ayda artık bir bebeğin sadece ek gıdalardan beslenmesinin büyük bir bölümünü karşılıyor olması gerekirmiş. süt tamamlayıcı sayılıyormuş ana besin değil. ben bir yaşında emzirmeyi kesmek istediğimi söyledim. zaten 1 yaşından sonra hiçbir esprisi kalmıyor dedi. emzirme konusu tabi ki kişisel bir tercih. bazı anneler cocukla aralarındaki bu özel bağı bitirmemek için 2-2,5 yaşına kadar emziriyorlar ama bilimsel olarak çok bir faydası yok dedi. 1 yaşından sonra herhalde inek sütüne geçince , eğer kızım zaten daha önce bırakmadıysa, emzirmeyi bırakırım diye düşünüyorum.
haftaya doktorunuza gittiğinizde o size zaten tavsiyelerde bulunur ama istersen kaç kez devam sütü vermen gerektiğini sor. bir arkadaşımın kızı içinde çok abartmışsın devam sütünü azalt çocuk obez olur demiş doktoru. bu saatten sonra bu kadar süte gerek yok demiş. ama doktorlar tabiki her çocuğun kendi gelişimine göre besinlerini ayarlıyor yani kısacası siz kendi doktorunuza danışın:)
bizim kızlarımız manken olacak uzun uzun. sen başkalarına sakın takılma. zaten şu bebek konusuna gelince herkes cok acımasız ve kaba yorumlar yapıyor. bazen çok şaşırıyorum. sevgiler!!
Kizim dusuk kilolu dogdu 2.ayda istahsizlik uykusuzluk huzurluk belirtilerine gore kan sayimi yapildi anemi teshisi konuldu yani sizler 4-6.ayda kan ilacina basladiniz biz 2.ayda basladik.8.ay kontrolunde tekrar kan tahlili yapildi degerleri epey yukselmis masallah pamuguma demir ilacini kestik...ben ve esim minyonuz sanirim kizimda ufak minyon olacak
Ben artik devam sutunu sabah kalkinca ve gece veriyorum gun icnde yiyebilecegi o kadar cok nimet varki onlardan mahrum birakmak istemiyorum....gun icinde toplamda 3 kez 150 cc toplamda 450 cc aliyor yeter o kadari bence
Biz fisher price almistik yeni doganlarda kullanabilir diye...epeyde uygundu 250 tl.civariydi...kizim arkada ben direksiyonda sarsilmadan guvenle yolculuk yapabiliyoruz....
Menulerinizi okudum ben sabah sut vetiyorum 1 saat sonra herseyli kahvalti,oglen sebze puresi,ogle uykusundan sonra meyve,aksam ya et ya tavuk sulu tahilli corba ve yogurt verip yatiriyorum....23.00 sut icin uyaniyor uykuda veriyorum birkezde gece 04.00 da uyaniyor tekrar sut icip sabah uyaniyor....sebze olarak patlican haricinde herseyi veriyorum....gecen hafta ilk kez kuzu cigeri verdim...yarin ilk kez dana eti puresi vericem.internetten bir suru yemek pure corba tarfi aldim deftere yazdim hergun notlarimdan bakip yapiyorum...mesela yarinki yemek irmikli dana eti puresi olacak....yesil mercimek,sari mercimek hepsini verdim bu arada bir tek nohut ve k.fasulye vermedim...haftaici nohutlu kuzu cigeri tarifini yapicam
Sizde de diş yok sanırım belki koyuyosundur mamalarına tarçın koy diş çıkarırken hafif atlatıyo hemde lezzet katıyo ben kavuk tarzından alıp kaynatıyorum6 aya yakın emzirdim sadece anne sütüyle beslendi, sonra benim ufak bi ameliyatım oldu o sralar ilaçlar filmler derken bi ara verdik, sora azaldı derken tamamen bıraktık... mecburiyetten oldu yani yoksa gayet iyi gidiyodu...
maşalah canım darısı başımıza...
canım maşallah kızına...
evet canım hepsi de aynı gün içinde...
ama o tadilat be hamileyken gittiğimde de vardı kızımı acile götürdüğümüzde de ve şimdi de...
canım üniversite hastanesi olmasının koşullarını bilmiyorum ama ben doğum için kadın doğum doktorlarını araştırdım kendi sitesinde cvlerinde kiminin deneyimlerine bişey yazılmamış kimi mecburi hizmetini yapmış orda başlamış yaşlarına bakınca anlıyosun zaten ... bikaç iyi doktor haricinde çoğu tecrübesiz derken senin doktorun gibi doç,yar.doç.prof. olanları kastettim canım zaten onlara da normal ücret uygulanıyo, geri kalanlar şişme bi kadro ve o yüzden ucuz fiyat uygulanıyo... bu çalışan personelde de öyle çok hata yapan tecrübesiz insanlar... bu böyle olmak zorunda zaten, hastane yeni oturana kadar uygun fiyat uygulayacak bunun için de maliyetleri düşük olmalı düşük maaaşlı kalifiye olmayan personel çalıştıracak... başbakanın gelini oradaki medipolde mi yoksa karşıdakinde mi doğum yaptı bilmiyorum ama zaten kendi hastaneleri olduğu söyleniyo orda yapması normal zaten, ama bizlerle aynı koşullarda değildir tabi... ben Allah korusun önemli bi hastalığı olmadıkça sadece aylık gelişimi ile ilgili tavsiye almak boyunu kilosunu sağlık ocağı yerine bi doktora ölçtürmek beslenmesi ile ilgili detek almak adına yakınımda ve uygun fiyatlı temiz yeni bi hastane diye tercih etmiştim... doğum yaptığım ve kızımı da ilk 5 ay götürdüğüm hizmet hastanesi eski bi hastane olmasına rağmen herşey oturmuş oradan memnunum ama bahsettiğim gibi standart kontroller için biraz pahalı... aman bebeklerimiz hasta olmasınlar da gerisi mühim değil...
evet canım oto koltuğu bizim de gündemimizde, yani eşimin gündeminde :) böyle şeyleri o araştırır ben ilgilenmem hiç, römer ve besafe den bahsediyodu tam model isimlerini bilmiyorum ama, istersen sorarım, baktığı modeller 1000tlnin üzerinde falan,bence de çok pahalı hem de çok çok pahalı gerek var mı bu kadar ödemeye ne kadar arabaya biniyo ne kadar kullanırız ki diyorum, sorun ne kadar kullandığı değil kullandığında olabilecek bi kazada ne derece güvenli koruyabildiği diyo, haklı sanırım, internette güvenlik testlerini izlemiş aynı şidette çarptırıldığında ucuz ürünler bebeği koruyamıyomuş iyi olanlar koruyomuş falan...
Sizde de diş yok sanırım belki koyuyosundur mamalarına tarçın koy diş çıkarırken hafif atlatıyo hemde lezzet katıyo ben kavuk tarzından alıp kaynatıyorum
Guzel anneler hepinize simdiden iyi geceler...
Yarin ales e giricem dualarinizi bekliyorum hem sinavim icin hem de bebegim icin cunku en son 2 aylikken 2 saatligine yanindan ayrilmistim sinav yerine goturcem onu da annem asagida bakicak umarim sorun cikarmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?