2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Kendin hazirliyorsan super:) nasil yapiyorsun tarifini verirsen sevinirim.

Acikcasi hepsini yiyor zorla yiyor diyelim...mesela bugun ispanak yedi du yaptim gezmeye gittim irmikli dana pure yapamadim,sogan,pirinc,z.yag,havuc,brokoli 6-7 sap ispanak az 2 kez cekilmis yagsiz dana kiymasi bir arada haslayip pure yapip verdim ben sebze yemeklerini 2 ogunluk yapiyorum aksam etli corbalari tek ogun yapiyorum...aslinda ne sviyor bilmiyorum ama icinde kereviz olan pureli sevmedi zor yiyor...gurmebebek diye bir site var orada ayina gore tum yemek corba tatli buskivi tarifleri var...onlari yaziyorum bakip yapiyorum...bu arada simdi aklima geldi balkabagi corbasini sevdi...balkabagi ama sali pazardan aliyorum carsamba hemen yapiyorum sitede hemen yapmayacaksiniz kabuklarini soydurmayin diyordu bende hemen yapiyorum....balkabagi,sogan,havuc,patates ve irmik birlikte haslayip ayni suda pure yapiyorum o yemekte zorlanmiyorum...

Allah kolaylık versin canım...

bende arzum bebbee var canım süre ayarı var en düşük 6 saatte duruyo benimki hep, eksi olmuyo güzel oluyo ve kızım seviyo yoğurtlarımızı, yoğurt işinde başlarda çok mücadele ettik biz makineyle çözdük sonunda...

yaaaaaaaa niye götürüyorsun annesi yazık ona
ne yapsın arabada
üşür hasta olur, evde beklesin seni
sınavında başarılar canım

Kızlar nem cihazı alacam bi türlü karar veremedim çok çeşit var aranızda kullanan var mı hangisini önerirsiniz farkları ne onu da anlamadım

canım benimki bundan
Fakir Perfero Hava Nemlendirici - Elektrikli Ev Aletleri

biz maxi cosi-tobi aldık.jokerde baktık 900 e yakındı sanırım aynısı ebebekte 650 idi.memnunuz.diğer koltuklardan daha yüksek dışarıyı izleyebiliyor rahatça :)

hayırlısı olsun hakkında canım :)
Kızlar nem cihazı alacam bi türlü karar veremedim çok çeşit var aranızda kullanan var mı hangisini önerirsiniz farkları ne onu da anlamadım
weewell'in uzaktan kumandalı bir modeli var onu aldık.nem göstergesi ve sıcaklık göstergesi var.uzaktan kumanda çok şart bişey değil aslında.biz internetten tavsiyeleri okuyup aldık,en çok önerilen oydu.ondan da memnunuz.

Kendin hazirliyorsan super:) nasil yapiyorsun tarifini verirsen sevinirim.

tabiki. Alıntı olduğunu belirterek yazayım da sahibi denk gelirse yanlışlık olmasın :)

100 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 yumurta
1 tutam vanilya
(1 tutam zerdeçal ve 1 yemek kaşığı buğday ruşeymi) Bunları ben ekledim tarifte yok.
Aldığı kadar tam buğday unu (yaklaşık 12-13 çorba kaşığı).
Bütün malzemeleri karıştırarak pürüzsüz, ele yapışmayacak bir hamur yaparız. Merdane ile serçe parmak kalınlığında açarız çok ince olmamalı yoksa pişince çok sert olur. çay bardağıyla veya kurabiye kalıbıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizeriz. Önceden ısıtılmış 170 derecede 15 dakika pişiririz. Ama her fırın bir olmaz üzeri pembeleşene kadar pişiririz. Çok pişerse soğuyunca çok sert olur. Afiyet olsun bebeklere.

Herkesin eli başka olduğu için un ölçüsünü tarife göre yapma yoğururken ekle ki kıvamı güzel tutsun. Çünkü eritilmemiş tereyağı ile eritilmiş tereyağının aldığı un miktarı farklı. Ben eritmeyi tercih ediyorum kolayıma geliyor :)

Son düzenleme:
Dün bahçemize pikniğe gittik. Kuzuşumun ağzına anneannesi bir parça mangal eti verdi, kızım dişsiz ağzıyla nine gibi çiğnedi çiğnedi ama yarım saat sonra bile hala et ağzındaydı. Sonra su içirdim de gitti. Benim kızçem benim gibi vejetaryen olacak herhalde dedim. E ne bilsin kuzu anne karnında bile hiç et balık tavuk yemedi ki, yenecek değil çiğnenecek sandı herhalde.

Başarılar. :) Ben de bu sınava gözetmenlik için başvurmuştum çıkmadı. Sürekli sendeyse çok yoruluyorsundur. Bu denli kendini yıpratmasan iyi olurdu. :) Ben sabah 7 buçukta anneme bırakıyorum,dersim bitince çocuğu almadan önce eve geliyorum duş alıyorum, bir şeyler atıştırıyorum sonra gidiyorum annemden onu almaya.Hatta eşim gündüz çalışıyorsa,evde yoksa kuzum bana bir iş yaptırmadığı için bir de akşama yemek yapıp gidiyorum,3 gibi falan. Zaten benim yavrum anneannesiyle vakit geçirmeyi daha çok seviyor. Alıp eve götürürken ağlıyor, anneannesinden bana gelmiyor''beni götürecek'' diye. Başkası olsa 'kızım neden bana gelmiyor' diye üzülürdüm ama anneannesi olduğundan hoşuma gidiyor, çünkü Allah ömür verir de nasip ederse kızım büyüyene kadar ben okuldayken ona annem bakacak.

selam kızlar ameliyatım çok rahat geçti iyileştim bile dikişlerimde bu gün alındı artık ağrısız normal hayatıma dönebilirim
oğlum o gece nerdeyse hiç uyumadı hastanede eşim hamak yaptı onda uyuyakaldı sabaha karşı fakat ben 2 gün ölü gibi uyudum
sannırım ayların verdiği yorgunluk çıktı benden ameliyattan bile geç uyandım nasıl yorulmuşsa bedenim

canım geçmiş olsun Rabbim beterinden korusun...

bir dönem benim oğlan da öyleydi.... bende karnını doyurup koyuyordum arabaya yürüyüşe çıkıyordum evde delireceğime abada ben sağ o selamet geziyorduk. uyursa arbada uyuyorda uyumazsa evden içeri soktuğum gibi uyutuyordum ...benimki evde başkası oluncada merakından uyumuyor o zamanDA ODASINA ÇEKİP fön makinesiyle uyutuyorum... Allah kolaylık versin canım

Dogru diyosun da benim annem calisiyor ve bana cok uzak oturuyorlar esimde gec geliyor iste o yuzden bana cok duskun oldu odadan odaya gecerken bile ağlıyor du cok sukur bu aralar insanlari yadirgamiyor oyun oynamak istiyor.. annenin yakininda olmasi super gercekten...

canım çok geçmiş olsun...

Kızlar bebeğimin kulağını deldirmek istiyorum ne kadar sürede iyileşir acaba deldireniniz var mı?

Kızlar bebeğimin kulağını deldirmek istiyorum ne kadar sürede iyileşir acaba deldireniniz var mı?

bende çok istiyorum ama nereye gtisem geri çeviriyolar. neymiş kulak memesi gelişmemişmiş. oldu canım diyesim geliyor bazen bizimkileri deldiler de bişi olmadı. hemde tabancayla falan değil iğnelerle. bi tanıdıktan duydum da ağlamamış bile. için rahat git küçük olduklarından uyuşturucu krem sürüyorlarmış. tabi ben de yer bulursam gidicem :)

canım erken değil mi, herşeyi tutup çekeliyolar kulaklarınıda bişey olduğunu farkedip çekeleyip acıtırlarsa, ya da bişekilde küpenin arkasındaki küçük parça çıkarsa falan... ben de çok seviyorum kız çocuğunda küpe ama korkarım şimdiden, sanırım 2 yaşında falan anca deldirir küpe takarım ben :)
acıyacağını ben de sanmıyorum, benim korkularım bunlar...

Ben deldirmekten yana değilim. Kızım bana çekerse hiç takı kullanmaz. Ben alyansımı bile takmıyorum yani o derece takı meraksızlığım, küpe kullanmadığımdan kapandı da. Anneme sitem etmişliğim de vardır 'neden deldirdiniz bebekken' diye. Benim kızçem de bana aynı şeyi demesin. İstiyorsa büyüyünce kendi deldirir.

kızımın boynunda kırmızı döküntüler oluyor sonra pütür pütür hal alıyor sonra sönüyor ama gene kızarıyor...boyyun cevresı ön ve yanlarda,arkada yok...sizlerde oldumu hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…