2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Biz Koala Secura Plus aldık. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Ben kızımla çok arabada tek dolaşdığım için işime yarıyor doğrusu. Kemerleri , yatış poziyonu ve yüksekliği uygun geliyor. Joker den 300 tl.lik alışverişe 100 tl. hediye kampanyasından aldık. İsofix yok ama kemeri gayet güvenli.

Kızlar nem cihazı alacam bi türlü karar veremedim çok çeşit var aranızda kullanan var mı hangisini önerirsiniz farkları ne onu da anlamadım

Arzum Bebbe kulanıyorum.Kızımdan önce abileri için almıştım. Gece lambası var, iyonizerli diyor. Temizliği kolay, su haznesi büyük, buhar ayarı var. Ben memnunum tavsiye ederim.

Çok geçmiş olsun. Anne olunca hasta olup yatmak bile lüks.

Son düzenleme:
Kızlar yeni bir konu açmak istiyorum.Hep boy, kilo ve yemek konuşuluyor. Bebekleriniz motor gelişimleri ve duygusal gelişimleri nasıl? Birazda bunlardan bahsedelim.

Örneğin bize cumartesi misafir geldi. Gelenlerin 4 aylık bir bebekleri vardı. Annesi kahvesini içsin diye bebeği ben aldım. Bizim kızıda babası tutuyordu. Ben bebeği kucağıma alır almaz bir kıyamet koptu. Eşim kızımı yere bıraktı ve nasıl bir emekleme hemen gelip bacağıma sarıldı. Onuda kucağıma aldım bebeği nasıl ittiyor.İlk defa kıskançlık belirtisi gösterdi. Aslında iki tane abimiz var ama demekki onların varlığa alışmış.

Ayrıca ışık nerde dediğimizde kafasını kaldırıp ışığa, alo nerde dediğimizde hemen telefona bakıyor. Müzik duyunca yada alkış dediğimizde başlıyor çılgınca alkışlamaya. Ona şarkılar söylüyorum her seferinde ilk kez duyuyormuş gibi ağız hareketlerimi inceliyor. Müthiş keyif alıyoruz. Bu ara mırıldanmaları had safhada, de-de-de ba-ba-ba ve a-dı-dı diye tekrarlıyor. Emekleme işinde uzmanlaştı. Her tuttutuğu yerden ayağa kalkabiliyor. Ayaktayken kontrollü olarak oturabiliyor. Yüzüstü yada sırt üstü konumundan oturmaya geçebiliyor. Dolap çekmece karışıtırmayı öğrendi. Çoraplarını çekip çıkarabiliyor. Ayaktayken çömelip yerden birşey alıp geri kalkabiliyor. Yakın koltuklarda birinden diğerine geçebiliyor. Bizden bu kadar. Sizde neler var?

41 kere maşallah. bizimkinde nerde iki koltuk arasında gitmek tay tay bile yok ama koltuğa tutunup kalkıp üstünde olan şeyi alıyor mesela kumanda :) çok tembel emeklemek yok emekleme pozisyonu da yok. otururken popodan kaya kaya gidiyor yatarken de geriye gidiyor komando gibi . TRT çocukda bizim ninilerin reklamı çıkınca ordaki hareketleri yapıyor fış fış bile ondan öğrendi. Kıskançlığımıız da yok ama oyuncak paylaşamıyor. Hangi oyuncağı birine versek elindekini bırakıp onun aldığını istiyor. ah bir de konuşsaaaa :) Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın.

çok teşekkürler, en kısa zamanda deneyeceğim:)

çok geçmiş olsun:)

kizlar oto koltuklarinin resimlerini gordum de one bakanlardan almissininiz hepiniz. burda 2 yasina kadar one bakana izin vermiyorlar. alirken bir sinir var mi turkiyede. bir bilgim yok kusura bakmayin merak ettim de:26:

kizlar oto koltuklarinin resimlerini gordum de one bakanlardan almissininiz hepiniz. burda 2 yasina kadar one bakana izin vermiyorlar. alirken bir sinir var mi turkiyede. bir bilgim yok kusura bakmayin merak ettim de:26:

evet canım biz daha almadık ama ben de eşimden duydum arkaya bakmasının daha güvenli olduğunu hem öne hem arkaya bakan bi model istediğini, burada öyle bi yasak yok ama biz öyle bi model alıcaz...
besafe izi combi ya da römer trifix...
sanırım römer trifix olucak...

benim kzım 8 ay 12 günlük ve emekliyor, her yere tutunup kalkabiliyor sıralıyor, konsol, ayna gibi dik yüzeylere de ellerini yapıştırıp kalkabiliyo, kendince bi sürü ses çıkarıyo ama bence hala anlamlı bi kelime yok, sesleri taklit ediyo, ona bakıp da tekrarlayarak yaptığımız sesleri öksürük, hmmm vb. sesleri taklit ediyo, çekmeceyi açabiliyo bizimki de, emziğinin başkasını ağzrında olmasına tahammül edemiyo görünce hemen herşeyi bırakıp geliyo ağzımızdan alıyo kendi ağzına takıyo, bul tak kova oyuncağına şekilleri atıp oynanmasına tahammül edemiyo ben atarken yine herşeyi bırakıp geliyo mutlaka kovayı deviriyo gidiyo, halkalarımız var onlar da öyle sıralı görürse dayanamıyo mutlaka dağıtıyo onları öyle bırakıyo...alkış baybay gibi şeyler yapmıyo öğretiyorum ben alkışlatırken eğleniyo ama kendisi yapmıyo daha... kıskançlık konusuna gelince bi avmde bebek bakım odasında ben kızımın altını değiştirirken bi başkası hemen yanımızda kızını emziriyodu benim kızımı sevdi gülmeye başladı bizimki, sonra dönüp kendi kızını sevince bozuldu bağrındı bizimki onu sevsinmiş,inanılmaz şaşırdım... bizde başka bi numara yok şimdilik bu kadar...

Kızım bugün 3 defa oldu kaka yapıyor hep 1 defa yapardı bazı gün yapmazdı bile...normalsulu degıl ama neden bu kadar cok yapıyor acaba?fikriniz varmı??

Kızım bugün 3 defa oldu kaka yapıyor hep 1 defa yapardı bazı gün yapmazdı bile...normalsulu degıl ama neden bu kadar cok yapıyor acaba?fikriniz varmı??

bugün,diğer günlere göre daha çok yemiş olabilir...benim kızımda böyle olabiliyor

Çok sağol canım

mimvenun... canım ben bayramdan sonraki hafta deldirdim. 5 gün deldikleri küpe kaldı sonrada altın küpesini taktım. biraz kan biraz sarı akıntı vardı ilk küpede çok şükür bir sorun olmadı.

yakarii.... alerjisi olmasın bir şeye... dün benim kızımda 3 defa yaptı kakasını birazda katı gibiydi. ben ona bağladım tam yapamadığı için parça parça yaptı diye. bugünde az önce biraz yapmıştı. bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama sen yine takip et...

sweet85... canım oto koltuğu için göya mcburi şudur budur diyorlar ama bir çok kişi almıyor kullanmıyor bile. tutup birde öne arkaya bakanına mı bakacaklar....

Ben oto koltuğu almadım. Bayramda Konyadan Burdura gittik (ilçesine) 6 saatlik yoldu. Kızımla arkada oturduk. Kucağımdaydı, mama yerken, uyurken yatırdım yanıma.Alt kısmına da valizleri koydum düşmesin diye, bir sıkıntı olmadı şükür. Çevremde de pek kullanan yok açıkçası.

Bende oto koltuğu olarak chicconun bir modeli var. Ben memnunum. Hem öne hem arkaya bakabiliyor. Ben kullanırken öne çeviriyorum. Eşim kullanırken arkaya doğru ( uzun yolculuklarda ) Çeviriyoruz. Çok pahalı da değildi. 6 aylık hamileyken mama sandalyesi falan hepsini almıştık. Daha borcu yeni bitti :)

son günlerde benim kızım da günde 2-3 kere yapıyo kakasını, arttı, bugün de 3 kere yaptı hatta, ben de yediği miktarlar arttı diye düşünmüştüm... ama bazen katı olduğu için azar azar bikaç kerede yapıyo o ayrı... normal kakasını günde bikaç kere yapınca fazla yemiş diye düşünüyorum endişe etmedim ben,burda da günde birkaç kere kaka yaptığını yazanları falan okumuştum o yüzden normal olduğunu düşündüm...

canım yasal olarak zorunlu ama... bir de güvenlik için kullanmak lazım aslında... biz de daha almadık ama şimdiden kucakta durmamaya sıkılmaya başladı...

Lolo, cok gecmis olsun.cok sevindim iyi olmana, Allah birdaha hastalik yasatmasin, cocuklarinin basindan ayirmasin seni insallah...

canım yasal olarak zorunlu ama... bir de güvenlik için kullanmak lazım aslında... biz de daha almadık ama şimdiden kucakta durmamaya sıkılmaya başladı...

Yasal olarak zorunlu olduğunu biliyorum canım, ama umursanmayan bir yasaymış onu da duydum. Kimseye bu yüzden ceza yazdıkları yokmuş yani. Bizim arabamız yok, bir kaç ay önce sattık.Burdura da babamın arabasıyla gittik, olmayan araba için oto koltuğu da saçma olurdu. Bir de benim kızımın oto koltuğunda oturacağını asla düşünmüyorum,çok hareketli çünkü öylece oturması mümkün değil. Evet Burdura giderken kucağımdaydı ama bin bir oyunla gittik,yere indik, yukarı çıktık,ters döndük,yuvarlandık...

Canım erken tabi ne anlar takıdan küçücük bebek, benim düşüncem daha hissiyatının tam gelişmemesi ve çok küçük olduğu için yarasının da çok erken kapanacağı kanısı. Ben çekip kulağını yaralamasından korkuyorum sadece, onun için bebeklerdeki iyileşme süresini merak ediyorum, bende 5 tane delik :) İyileşmesi bir haftayı bulmuştu en sonuncusunda, bebek sonuçta taze can yara çabuk kapanır ama işte süresi ne kadar olur bilemiyorum.

Canım takmazsa bir zararını göreceğini sanmıyorum, sen olan delikten de rahatsız olmuşsun sanırım inşallah benim kızım rahatsız olmaz. Annesine çekerse de benim gibi sonradan deldirir herhalde :)

Selam anneler.bende istiyorum deldirmek.ilk kızımı 2.5 yaşında deldırdik.kulağına dokundurtmuyordu bana bir tek foto çektirib öyle baktırdı.şimdi bu küçük diyü anlamaz diyorum.rahatça kremini filan ssürerim dedim. Hem saçıda yok.ilişmez.ama ve lakin babamız istemiyor kıyamıyormuş.acımıyor diyorum.ilk kızımda hiç öyle ağlamadl fazla.ama istemiyor.bakalım inşallah ikna ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…