2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

ayni anda agir geliyormus.menenjit 1 ay sonrs..ben kizamik asisi taraftarida degilim aslinda ama salgin varmis..agir bir asi cunku

merhaba arkadaşlar nasılsınız?kızamık asısı yaptıran varmı?salgın diye 1 yaşsından önce yapıyorlarmış..bizimki 9 aylık doktoru yaptırın dedi ama tereddüt ediyorum??

Merhaba canım sağol sen nasılsınBiz 9. ay aşısı için doktorunu aradık,şuan belli değil haftaya arayın tekrardan demiş eşime bizde bakalım bilmiyoruz nasıl olucak?

Merhaba canım sağol sen nasılsınBiz 9. ay aşısı için doktorunu aradık,şuan belli değil haftaya arayın tekrardan demiş eşime bizde bakalım bilmiyoruz nasıl olucak?

Canim.sizin doktorda cenk beydi dimi bende onu aramayi dusunuyodum.menenjitide yaptircak misiniz ?

Menenjit aşısı konusunda sağlık ocağından bir şey demediler ama 9. ayda kızamık aşısı var dediler, Suriyeliler geldikten sonra kızamık vakaları artmış. Menenjiti bilmiyorum. Rota virüsü aşısı gibi isteğe bağlı herhalde..

Evet rota virüsü gibi özel bi aşı bende kararsızım ama kızamığı yaptıracaz doktor özellikle yaptırın dedi

bugü sağlık ocağındak hemşire aradı, 6.ay aşılarını yaptırırken de söylemişti, 9.ayda kızamık aşısı yapılmasını öneriyorlarmış Suriyeliler gelince salgın oluşmuş o yüzden 1 yaşında yapılacak aşıyı 9.ayda erken yapıyolarmış, doktorunuza sorun tavsiye ederse biz sağlık ocağında yapıyoruz dedi... ben de menenjit aşısını sordum yaptırmalı mıyız diye, hemşirenin bi bilgisi yokmuş biz de sizin gibi hastalarımızdan duyuyoruz ama çocuk doktorları hep yaptırıyo dedi, daha önce gittiğimiz 2 doktor da önermişti, 9.ayda yapılacağını söylemişti, 9.ay kontrolü için başka bi doktora gidicez muhtemelen ona da sorup her ikisini de yaptırıp yaptırmayacağımızı ona göre yaptırırız. menenjit aşısı özel aşı, ben onu yaptırmaktan yanayım aslında ama 9.ayda kızamık da yapılacaksa ağır gelir heralde, o zaman hangisini 1 ay sonraya erteleyebiliriz onu sorarım doktora ona göre yaptırırız...

Kızlr benim kızım ne yumurta ne de peynir yiyo kahvaltı resmen işkence oluyor. Zaten karıştırıp verince hiç yemiyor siz yumurta ve peynirden başka nasıl yaptırıyorsunuz kahvaltıyı?

Kızlr benim kızım ne yumurta ne de peynir yiyo kahvaltı resmen işkence oluyor. Zaten karıştırıp verince hiç yemiyor siz yumurta ve peynirden başka nasıl yaptırıyorsunuz kahvaltıyı?

canım kahvaltı bizde her sabah işkence, hiçbi sabah yemek istemiyo, baştan sona kadar etrafa saçarak ağlayarak bağırarak yiyo ama yediriyorum zorla da olsa...
ben kahvaltı olarak bir tane tuzsuz zeytini, bazen bikaç dilim salatalığı, bi tatlı kaşığı pekmezi, 1 kavrulmamış fındığı, 1 tuzsuz kavrulmamış bademi, yarım cevizi ve 1 gün arayla 1 yumurta sarısını meyveleriyle karıştırıp veriyorum sabahları... hepsini karıştırıp blendardan geçirerek yediriyorum... ekmek ya da bisküvi vermiyorum ben çünkü onları versem diğer şeyleri yediremem... labne peynirini de öğleden sonra çorbalarına karıştırıyorum çok seviyo onu...peyniri sabah vermiyorum çünkü pekmezle süt ürünleri birlikte verilirse pekmezdeki demir emilimi azalıyo deniyo ya o yüzden....

Kızlar suriyelilerden ötürü çocuk felci aşısı yapılıyormuş kapı kapı geziyorlarmış ben aşı defterine baktım 2.4. ve6. aylarda yapılmış doktorum tutma ihtimali %100 gerek yok dedi. ama sağlık ocağındakiler falan kesinlikle yaptır diyolar çok kafam karıştı

ben yumurta sarısını ve peyniri domates ile karıştırıp menemen gibi yapıyorum tereyağında kızım bayılıyor. ekmekle veriyorum. çocuklar ekmeğe de bayıldığı için birde öyle dene istersen.

Bende ekmek ve bebe bisküvisi kullanmıyorum pekmezde tok tutuyo diyolar aslında gece yatmadan önce verilse daha iyi olur ben bazen sabah bazen gece veriyorum. Yumurtayı bugün çok pişirdim ve tuz döktüm biraz yedi artık ben tuz veriyorum neyapalım tuzsuz yemiyor

pekmezi tek başına sevmiyo gece de sadece devam sütüyle uyutuyorum muhallebi falan vermiyorum o yüzden pekmezi sabah verebiliyorum. ama gece doyuyo sanırım ki son günlerde pek süt içmiyo, ya sabaha kadar uyanmıyo ya da 1-2 kere uyanırsa da 20cc falan içip yine uyuyo... gün içinde ek gıda miktarlarını biraz artırınca sanırım bizim gibi gündüz doyup gece yememeye başladı...
tuz ara sıra bi çimdik ben de bilerek atıyorum ne bileyim tuz da lazım falan diyolar iyot esik kalmasın diye... normalde tuzsuz yemeye alışkın kızım...

hergün yeni bişey yapıyolar çok mutlu oluyorum...
3 gün önce dişimiz çıktı ilk gördüm...
evvelsi gün ilk kez eline verdiğim ekmeği ve elmayı çiğner gibi yedi...
dün de kızım alkışlamayı öğrendi... durup durup alkışlıyo tv izlerken müzikli bişey olduğunda... dün akşam ayağımda sallarken huysuzluk etti uyumadı aldım kucağıma kalkarken başladı alkışlamaya güleyim mi kızayım mı zaferi o kazandı kendini alkışlıyo sanki...
sırada bay bay var ama her sabah babaya bay bay yapsak da daha kendisi yapmıyo...

bebeklerim 5 gün sonra 9 aylık olacaklar
doktorumuza gittik
oğlum 71cm 9 kilo
kızım 69cm 8 kilo
kadar herş şey iyi ama
kızımın bir aydır farkettiğim bir şeyi var
ilk doğduklarında memeleri şiş oluyor ya
hani doktorlar sakın ovmayın derler ya
o halinden biraz daha şiş memeleri kızımın bu aralar
onu göstermek için 9 ayını bekleyemeden gittik
hormanal bir durum ama böyle bir dalgalanmanın olması hoşuma gitmedi dedi
hemen vajinasına baktı, böyle durumlarda yapışıklık olabiliyor dedi
ama yokmuş çok şükür
ilaç kullanıp kullanmadığımı sordu, 1 yaşına kadar bekleyelim, geçmezse sizi doktora yönlendireceğim dedi
moralim bozuldu
gelişimlerrini çok beğendi
sizinle sofraya otursunlar
bal hariç her şeyi yesinler dedi
beslenmelerini de beğendi, kemik gelişimleri, refleksleri, kanı
derken, nasıl besliyorsanız aynen devam dedi

oğlumun yaza sünnet olma durumu var
pipinin ucu kapanmamış ama darmış
bir de pipisi büyükmüş, ucunun ona göre dar olduğunu bunun da onu sıkıntıya sokacağını söyledi
yani yaza da sünnetimiz var inşallah

bizden haberler böyle kızlar

papatyacım... tatlım, benim kızımında göğsü şiş. hatta yazmıştım dr.ler ovalamayın diyor ama napalım ovsakmı diye. bizdede durum aynı. nasıl geçecek bilmiyorum. inş. en kısa sürede düzelir bebişlerimiz.... aşı olayını sordun mu öneriyormu doktorun menenjit ve çiçek aşısını....

Masallar bebislerine...
Ayrica sana da kocaman masallah gerçekten bebeklerinin beslenmesine cok ozen gosteriyorsun ve onlari aslinda buyuk insan gibi gorup asiri kisitlamalara gitmiyorsun biz bi taneyle ogun hazirlarken yedirirken zorlaniyoruz. Allah hepimizin enerjisini arttirsin da hem bebeklerimize, hem eslerimize hem de kendimize yetebilelim...

Ben kızıma 3 öğün veriyordum yetiyordu. ( anne sütü alıyor) kahvaltı , çorba , meyve veya yoğurt. şimdi yetmiyor. bana 1 günlük menü yazarmısınız örneğe ihtiyacım var.

bugün mesela.

8 de kalktı
9:30 kahvaltı
13:00 tarhana çorbası
18.00 gibi meyve vermeyi düşünüyorum
geriye yoğurt kalıyor

bir ana yemek dahamı versem bu saatlerde. YENİKULLANICI arkadaşım yazında acaba? dedim ... bu ara geceleri çok kalkıyor gündüzleri doymuyor olabilir mi. hazır mama yemiyor, bocaladım sanırım biraz ...

papatya50.. bebişlerine maşallah yazmayı unutmuşum ....günlük menünüzü eklermisin.

maşallah canım bebeklerine de, sana da...
kızın içn de üzülme 1 yaşına kadar kafanda kurup canını sıkma, geçicektir inşallah...
biz de kalpteki üfürümün kapanmasını bekliyoruz 1 yaşına kadar gidiyoruz kontrollere geçicek inşallah... başlarda hep aklımdaydı canım sıkılıyodu şimdi daha olumlu düşünüyorum aklımda değil hep...

canım öğün olarak artırmadık da biz miktar olarak artırdık, eskiden her ek gıdayı bir çaybardağı kadar veriyoduk ya yavaş yavaş arttı şimdi her bi öğünü normal bi kaseyle veriyorum çoğu zaman, sabah kahvaltı ve meyve karışımı, öğleden sonra çorba/yemek, akşamüzeri yoğurt... aralarda özellikle akşamları devam sütü... gece sık uyanıyosa bence akşam bi öğün daha ekleyebilirsin ya da akşam yoğurdunu bulgur,pirinç pilavı ya da makarna gibi bişeyle verebilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…