2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ben kızıma kutu mamalardan vermiyorum kendim yapıyorum bugün dolma yaptım reflüsü olduğu için salça ve domates yiyemiyor ona özel mantı yaptık arada haşlayıp yoğurtluyorum. Gece içinde yatmadan 2 saat önce muhallebi yapıyorum. 1 kaysı kurusu, 1 incir kurusu, 1 tane hurma 1 tane kabuk tarçını koyup haşlıyorum elma suyuylada irmik,yulaf unu,pirinç ununu pişirip hepsini blendırdan geçiriyorum içinede 1 tatlı kaşığı pekmez sevdiği bi mama. Bugün içine tatlı patatesle balkabağıda koydum belki fikir olur sizlerede

MaşAllah kuzulara :)

Kayınvalidenle yaşamanın avantajını yaşıyorsun, ne güzel. Eşim memleketine gittiğinde, 10 günlüğüne annemde kaldım. Ev işi, yemek derdi olmayınca kuzumla vakit geçirmek daha zevkli hale geldi, daha çok vakit ayırabildim. Annemin yanına taşınasım geldi valla.

Herkese merhaba
Sizleri arada okuyorum ama yazmaya fırsat yaratamıyorum bir türlü
benim oğlum 27 şubat doğumlu 9.ayımızı dolduracağız az kaldı.
Kızamık aşısı olan var mı aranızda?
Bir de günlük beslenme düzeniniz nasıl özellikle emziren annelere soruyorum bu soruyu

canım kesinlikle ovulmayacakmış, onlar hormonmuş, özellikle anne sütünden geçen hormonlar
o yüzden bana doğum kontrol hapı ya da başka bir ilaç kullanıyor musun dedi
canım bizim 2 ve 4. ay aşılarımızın içinde zaten menejit aşısı varmış
bir de menenjitin 25 tane mikrobu varmış
bebeklerimiz en yaygın olan mikroba karşı aşılanmışlar
ben yaptırmayacağım

evet canım herkes kadar özeniyorum canım
ne demiş atalarımız
can boğazdan gelir

canım biz 6 gibi kalkıyoruz
uyandıktan 1 saat sonra 60-70 cc süt içiyoruz
sonra saat 7.30 gibi kahvaltıya oturuyoruz
her gün tereyağlı yumurta, labne peynir, tuzsuz olduğu için dil peyniri, tahin-pekmez, yoğurt(yutmalarına yardımcı olsun diye)evde yapılan kaymak( süt yüzü),zytinyağlı tam buğday ekmeği

12 gibi çorba
doktorumuz bize yarmayı kullan dediği için
özellikle yarmalı, kemik sulu, içinde yulaf,, çavdar ve tam buğday unu olan, havuçlu falan bir çorba
arada mutlaka bir hurma
evde meyve ne varsa(sınırlama yok)
bu aralar genellikle mandalina, elma, armut ve muz yiyorlar

akşam biz ne yersek onu yiyorlar
salça yerine de yazdan koyduğumuz domates soslarını kullanıyoruz
yemeklerimiz tuzsuz yapılıyor
dün ıspanak yemişlerdi, bugün yeşil fasülye ve yoğurt
bizim yemeğimiz onlara uygun değilse
mesela iki gün önce biz balık yedik
onlar o esnada kendimiz için yaptığım yoğurt çorbasını içtiler
yatarken ve sabaha kadar süt içiyorlar

Ben yulaf ve Çavdar unu bulamadım büyük marketlerde de yok Malatya'da. canım sen marketten mi aldın netten mi?

yenikullanıcı.... saol canım cevabın için. kızım 1 kaseden az yiyiyor. belki onun için acıkıyordur. akşam yoğurdunu meyvesini verdim. yatmaya yakında pirinç unu yaptım içine irmik koydum ve muz ezdim. 1 saat sonra yine kalktı. büyük ihtimal meme için kalkıyor...

balık bende verdim 2 defa... balık verdiğim günde yoğurt vermedim...ızgarada yapılmış bizim yediğimizden yedi...

ceylin1907.... sanada merhaba canım.. bir önceki sayfaya yazmıştım ben menümüzü...Aşıyı bende düşünüyorum özellikle menenjiti..

papatya50.. teşekkürler canım ne güzel ayrıntılı yazmışsın.. Bende tiroid var hap kullanıyorum onun etkisi olmuşmudur acaba. dr. hiç sormadı... ovalamadım bende...

Ben yulaf ve Çavdar unu bulamadım büyük marketlerde de yok Malatya'da. canım sen marketten mi aldın netten mi?

büyük marketlerde var canım, ben kipadan aldım

papatyacım balık vermiyo musun...
ben bu ay bikaç kere verdim, hatta bugün de balık verdim...

canım doktorumuz 1 yaşını doldursun dedi
balıklarda ağır metaller varmış
1 yaşını beklersek bir şey kaybetmeyiz dedi

canım ben balık verdiğim gün yoğurt da veriyorum o gün balığın içine labneyi karıştırmayıp yoğurda karıştırıyorum labneyi de... balıkla süt ürünü tüketilmez diye bişey yok balık tazeyse üstüne ne yersen ye bişey olmaz hatta balık taze değilse zehirlenme diye yine yoğurt yenir...

büyük balıklarda ağır metal riski var deniyo canım o yüzden ben küçük balıklardan veriyorum... balıkların hangi derinlikte yaşadığıyla ilgili falanmış... omega da çok önemli çünkü...

büyük marketlerde var canım, ben kipadan aldım

Malatya'da yok maalesef
Bende balığı doktorumuza sordum yaşından önce verme dedi. Doktorumuz bu ay sürlaç ve dolma içi yiyenimize dedi sütlacı şekerlemi yapacaz sormadım ya. Birde yumurta beyazını öteki ay verebilirsin dedi. Ben Demir ilacı kullanmadığım için çorbalarına ciğer katıyorum 15 günde bir ciğerde Demir çok fazlarımız ihmal etme sürekli ver dedi

moralim çok bozuk.

kızım 6 aylıkken vajina yapışması olmuştu. doktorumuz bunu fark edip çocuğu ıslak mendillerle sildiğimiz için iyi bir fırçaladı. pamuk sıcak su kullanacaksınız dedi. ve o yapışıklığı ani bir hamle ile elleriyle açtı. çocuk feryat figan, biraz da kanadı..... sinirlerim tepemde....

ve şu an az önce fark etttim ki, bezini değiştirriken bezden kötü bir koku geldi, asit gibi.... ödüm koptu çünkü bu idrar yolu enfeksiyonuun belirtisi, bu aralar da kızım ağlayıp duruyor sakinleştirmek çok zor olmya başlamıştı. demek ki ondan dedim. bir vajinasına bakayım derken yarım santimlik anüs kısmı tarafından bir yapışma gördüm. çok çok üzüldüm bebek orasına elletmiyor elimle pamuklu çubukla zeytinyağıyla açayım dedim, bebek çığlık çığlığa ağlıyor orasına değince. ben de bıraktım...... moralim çok bozuk. doktor yapışıklık olursa orada mikroplar birikir idrar yolu enfeksiyonu olur demişti... ve çok acılı bir durum bebek için..... üstelik yapışıklık açılmazsa cerrahi işlemle açılacağını da söylemişti.... beni doktor çok korkutmuştu çok.

annem de benle anlatıyorum ona gösteriyorum, benim inadıma sanki anlamıyor görmüyor anlamak mı istemiyor anlamadım ama iyice gerdi onun rahatlığı beni.

şu an ağlıyorum sinirlerim bozuldu. hafta sonundayız doktora pazartesi ancak gidevbiliriz kadın o kadar yoğun ki sıra bulabilir miyiz???? delirecem yaaa )))))):

canım çok geçmiş olsun

bazı hastanelerin çocuk acilleri var
oradakiler kesin yardımcı olurlar canım
yapışıklığa bir şey yapılmasa bile idrar yolu enfeksiyonu var mı diye bakıp, tedavi ederler

ankarada isen benim bildiğim gazi, hacettepe, sami ulus ve atatürk ün çocuk acilleri var
çok çok geçmiş olsun canım

çok gecmış olsun...sakin olmalısın mutlaka çözümü olan bir sorun olduguna göre fazla üzme kendini...çocuk acillerinde belki idrar tahlılı yapılıp ilaç verirler ama yapışıklık için daha uzman bir doktora gidersen detaylı acıklama yapar konuyla ilgili hem belki boşuna korkutmuştur diğer doktor..

doğum sonrası adetleriniz nasıl kızlar??fazla oluyor benım,böylemi olacak hep?zaten coktu eskıdende doğumdan sonra azalır dıyodum ama cok oluyor gene

teşekkür ederim...
ben ankarada değilim, çocuk acili varsa çok iyi olur, bunu sormalıyım, tekrar teşekkür ederim

teşekür ederim... önceki kontrolde doktor çok korkutmuştu beni o günden beri bebeğin temizliğine inanılmaz titizlik gösteriyordum. şimdi gene olmasına çok üzüldüm... üstelik doktorumuz alanında çok uzman bir kadın. fakat kendi çocuğu şeker hastası olduğu için onunda sinirleri epey yıpranmışolmalı...

yürüteç alan, kullanan, almayı düşünen var mı?
almak istiyordum ama netten uzman ve doktor görüşlerini okuduktan sonra vazgeçtim
doktoruyla bu konuyu görüşen var mı?
sizler ne düşünüyorsunuz?

doktor konusu cok önemli ben pek güvenemiyorum her doktora beni boşu boşuna cok korkuttular zamanında o yüzden bırkac doktor gezerım...korkutan doktorlarada sinir olurum....doktorunuz ıyıyse gene ona gıdersın ama baska bır uzmanda gösterebılırsın...çözümü var sonucta üzülme fazla

Ayy cnm cok gecmis olsun ya. Cok uzuldum. Ben de islak mendil kullaniyorum. Bundan dolayi mi oluyormus yani. Bekleme acile git canim. Yazik bebegine.
doğum sonrası adetleriniz nasıl kızlar??fazla oluyor benım,böylemi olacak hep?zaten coktu eskıdende doğumdan sonra azalır dıyodum ama cok oluyor gene
Ben daha adet olmadim cnm. Midem yaniyor basim donuyor. Bekli de hamileyimdir. Test yapicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…