yürüteç alan, kullanan, almayı düşünen var mı?
almak istiyordum ama netten uzman ve doktor görüşlerini okuduktan sonra vazgeçtim
doktoruyla bu konuyu görüşen var mı?
sizler ne düşünüyorsunuz?
almak istiyordum ama netten uzman ve doktor görüşlerini okuduktan sonra vazgeçtim
Yeni mama aldim. Milupa aptamil. 9. Ay icin olanindan. Oncekinde de yani bir numara onceki mamada ve bunda da sut olarak verince ya da icine biskuvi katip verince once oguruyor. Ustelersem de kusuyor. Ama ac mememe saldiriyor.
Ne yapicam anlamadim. Aksam icin corba mi versem kizlar. Sutum yetmiyor. Ail verin lutfen. Siz ne yapiyorsunuz?
Papatya aksam mi iciyorlar corbayi? Hurmayi nasil veriyorsun?
canım kesinlikle ovulmayacakmış, onlar hormonmuş, özellikle anne sütünden geçen hormonlar
o yüzden bana doğum kontrol hapı ya da başka bir ilaç kullanıyor musun dedi
canım bizim 2 ve 4. ay aşılarımızın içinde zaten menejit aşısı varmış
bir de menenjitin 25 tane mikrobu varmış
bebeklerimiz en yaygın olan mikroba karşı aşılanmışlar
ben yaptırmayacağım
evet canım herkes kadar özeniyorum canım
ne demiş atalarımız
can boğazdan gelir
canım biz 6 gibi kalkıyoruz
uyandıktan 1 saat sonra 60-70 cc süt içiyoruz
sonra saat 7.30 gibi kahvaltıya oturuyoruz
her gün tereyağlı yumurta, labne peynir, tuzsuz olduğu için dil peyniri, tahin-pekmez, yoğurt(yutmalarına yardımcı olsun diye)evde yapılan kaymak( süt yüzü),zytinyağlı tam buğday ekmeği
12 gibi çorba
doktorumuz bize yarmayı kullan dediği için
özellikle yarmalı, kemik sulu, içinde yulaf,, çavdar ve tam buğday unu olan, havuçlu falan bir çorba
arada mutlaka bir hurma
evde meyve ne varsa(sınırlama yok)
bu aralar genellikle mandalina, elma, armut ve muz yiyorlar
akşam biz ne yersek onu yiyorlar
salça yerine de yazdan koyduğumuz domates soslarını kullanıyoruz
yemeklerimiz tuzsuz yapılıyor
dün ıspanak yemişlerdi, bugün yeşil fasülye ve yoğurt
bizim yemeğimiz onlara uygun değilse
mesela iki gün önce biz balık yedik
onlar o esnada kendimiz için yaptığım yoğurt çorbasını içtiler
yatarken ve sabaha kadar süt içiyorlar
Sabah kahvalti ogle corbaben yeni aldım kullanıyoruz. ama kızım zaten ayağa kalkmak istiyor belli, zıp zıp zıplıyor yürütecin içine. bir seferde 10dk yı aşmamaya çalışarak kullanıyorum.
gün içerisinde çorba vermiyorsan akşam verebilirsin. veya yoğurduna esmer ekmek ufalayıp ver... ben ekmeğimi de kendim yapıyorum mesela, ve bu akşam dediğim tarifi yapıp yedirdim..
ve eğer sütün varsa mamaya gerek yok diye düşnüyorum. sütün yoksa - ki yok sanırım ki mama aldın- farklı marka denemeni tavsiye ederim, bebeğe yazık sevmemiş bunu demek ki öğürüyor.
ayrıca tavsiyelerin içi teşekkürler..
kafam öyle dalgın ki, sütüm yetmiyor yazmışsın zaten.... ben de kendi kendime cebap veriyorum işte. oofffffff. Allah ım başka dert verme.
moralim çok bozuk.
kızım 6 aylıkken vajina yapışması olmuştu. doktorumuz bunu fark edip çocuğu ıslak mendillerle sildiğimiz için iyi bir fırçaladı. pamuk sıcak su kullanacaksınız dedi. ve o yapışıklığı ani bir hamle ile elleriyle açtı. çocuk feryat figan, biraz da kanadı..... sinirlerim tepemde....
ve şu an az önce fark etttim ki, bezini değiştirriken bezden kötü bir koku geldi, asit gibi.... ödüm koptu çünkü bu idrar yolu enfeksiyonuun belirtisi, bu aralar da kızım ağlayıp duruyor sakinleştirmek çok zor olmya başlamıştı. demek ki ondan dedim. bir vajinasına bakayım derken yarım santimlik anüs kısmı tarafından bir yapışma gördüm. çok çok üzüldüm bebek orasına elletmiyor elimle pamuklu çubukla zeytinyağıyla açayım dedim, bebek çığlık çığlığa ağlıyor orasına değince. ben de bıraktım...... moralim çok bozuk. doktor yapışıklık olursa orada mikroplar birikir idrar yolu enfeksiyonu olur demişti... ve çok acılı bir durum bebek için..... üstelik yapışıklık açılmazsa cerrahi işlemle açılacağını da söylemişti.... beni doktor çok korkutmuştu çok.
annem de benle anlatıyorum ona gösteriyorum, benim inadıma sanki anlamıyor görmüyor anlamak mı istemiyor anlamadım ama iyice gerdi onun rahatlığı beni.
şu an ağlıyorum sinirlerim bozuldu. hafta sonundayız doktora pazartesi ancak gidevbiliriz kadın o kadar yoğun ki sıra bulabilir miyiz???? delirecem yaaa )))))):
Ayy cnm cok gecmis olsun ya. Cok uzuldum. Ben de islak mendil kullaniyorum. Bundan dolayi mi oluyormus yani. Bekleme acile git canim. Yazik bebeğine.
Ben daha adet olmadim cnm. Midem yaniyor basim donuyor. Bekli de hamileyimdir. Test yapicam.
Canım konuyla alakasız olacak ama sen 17 kiloyu doğumla beraber mi doğumdan sonra rejimle mi verdin? Eğer öyleyse çok iyi, ben 3 aydır rejim yapıyorum 7-8 kilo anca verdim. 83-84 ile doğuma girdim. (Gebelik zehirlenmesi nedeni ile müthiş ödem topladım) Doğumdan sonra 70 e düştüm, boğazımı tutamadım 74 e çıktım, şimdi 66,5 falanım.63,5 ile hamile kalmıştım, ama 60 ın altına inmek istiyorum, ne önerirsin?
tabi tabi. akşam çorba verebilirsin... ben kimi zaman akşam 9da verdiğim bile oluyor (bizimkinin şu aralar 11'de yattığı düşünülürse çok normal.) fakat akşam ne yerse yesin uyumak için süt isiyor benim kızım. emziriyorum, öyle memede uyuyor sonra hamağa koyuyorum.... ve peşinden gece nöbetimiz başlıyor, kalk-yat, kalk- yat...) :)Sabah kahvalti ogle corba
Aksam da sut veriyordum cnm. Aksam corba vereyim mi ?
Tesekkur ederim cvp icin. Merak etme bebeginin bir seyi kalmayacak. Bence cogu bebekte var ama farkedilmiyor. Ne guzel sen farketmissin. Dr farketmis. Duzelecek
Canım konuyla alakasız olacak ama sen 17 kiloyu doğumla beraber mi doğumdan sonra rejimle mi verdin? Eğer öyleyse çok iyi, ben 3 aydır rejim yapıyorum 7-8 kilo anca verdim. 83-84 ile doğuma girdim. (Gebelik zehirlenmesi nedeni ile müthiş ödem topladım) Doğumdan sonra 70 e düştüm, boğazımı tutamadım 74 e çıktım, şimdi 66,5 falanım.63,5 ile hamile kalmıştım, ama 60 ın altına inmek istiyorum, ne önerirsin?
Dogumdan sonra verdim cnm.
Bol su ic 3 l filan
Aksam 5-6 dan sonra meyve bile yeme.
Spor zor oluyorsa yerinde adim at. Hatta adimsayar al bi tane. Tatli yasak. Hamur isi kizartma harici cok canin cekerse ye.
Denge light ekmek 40 kalori onu da al
Bir de zayiflama topiklerine git.
Yediklerini gun gin az orda
Canım bir de 5-6 dan sonra bir şey yeme demişsin de diyetisyene gitmiştim bir kere, diyet listesine akşam 9 buçuğa ara öğün koymuştu. :26:Dogumdan sonra verdim cnm.
Bol su ic 3 l filan
Aksam 5-6 dan sonra meyve bile yeme.
Spor zor oluyorsa yerinde adim at. Hatta adimsayar al bi tane. Tatli yasak. Hamur isi kizartma harici cok canin cekerse ye.
Denge light ekmek 40 kalori onu da al
Bir de zayiflama topiklerine git.
Yediklerini gun gin az orda
bebegınde alerji olan anneler size sorum olacak...nasıl oluyor bu alerji??yani nerelerde cıkıyor tek bölgedemi yoksa vücuttamı??görüntsü nasıl oluyor?? kızımın boyun cevresınde yanlarda ve önde kızarıklık oluyor pütür pütür sonra kızarıklık gecıyor hafıf ptür kalıyor ama bakıyorum gene kızarıyor...terden hava almıyormu boyun kıvrımları acaba??yoksa alerjımı??vucudunda baska yerde yok sadece boyunda...başı ensesı cok terlıyr birde...
benim kızımda da oluyor o tarz şeyler. daha bugün poposunun bir yanında 4 cm çapında beben benek kızarıklık olmuş, nasıl oldu anlamadım. sırtında kırmızı beneklerden bol bol oluyor. boynunda ve göğüs kısmında da.... ben çok terlemesine bağlıyorum. hiç alerji mi diye araştırmadım. acaba yumurtaya mı bizimkinin de alerjisi var bilmiyorum. bunu doktora danışmalıyım.
arkadaşlar, kız bebekleri olanlara bir şey danışmak istiyorum.
öncelikle dün yazmıştım, bebeğin çiş yaptığı yerin anüs tarafındaki kısmında yarım santimlik bir yapışma olmuştu. ve bu daha 2 ay önce de olup doktor tarafından bebek ağlatıla ağlatıla ve kanatılarak açılmıştı. ben dün tekrarladığını görünce şok olmuştum.
bu sabah ise... annem bebeği oynatırken ne yapıp ne edip açıcam dedim. ve Allah ın hikmeti bence, çünkü oraya dokunuca ağlayan bebek, ben orayı iyice gerip açmaya çalışrken hiç ağlamadı. yavaş yavaş yapışan iç dudakları açtım. üstümden büyük bir yük kalkmıştı rahatlamıştım.
ama şimdiki asıl mesele, o engel açılınca iç tarafında kahverengimsi bir şeyler gördüm. et parçası gibiydi. halbuki 2 ay önceki olayda, korkumdan o aralar hep bakar olmuştum iç dudaklarının içine. ve hiç öyle kahvemsi eciş bücüş et parçası ( ya da mantar mı bilmiyorum) görmemiştim. normalinde karanlık bir delik olurdu orasında doğal olarak, içe doğru ilerleyen...
benim soracağım acaba bu o deliği tıkamış duran etimsi tuhaf şey bebeğin doğal gelişiminin bir parçası olarak mı ortaya çıktı, yoksa oraya yapışıklık nedeniyle bir şeyler birikti de mantarlaşmaya mı yol açıp şişirdi oraları... :S kafam çok karışık.
sizden ricam ne olur, kız bebekleri olan arkadaşlar, kızınızın bezini açtığınızda iç dudaklarını hafif aralayıp bir bakar mısınız benim için.. sadece bir delik mi görüyosunuz yoksa başka et gibi bir engel mi... bebeimde bir anormallik olup olmadığını anlamam için yardımlarınıza ihtiyacım var.
Malatya'da yok maalesef
Bende balığı doktorumuza sordum yaşından önce verme dedi. Doktorumuz bu ay sürlaç ve dolma içi yiyenimize dedi sütlacı şekerlemi yapacaz sormadım ya. Birde yumurta beyazını öteki ay verebilirsin dedi. Ben Demir ilacı kullanmadığım için çorbalarına ciğer katıyorum 15 günde bir ciğerde Demir çok fazlarımız ihmal etme sürekli ver dedi
moralim çok bozuk.
kızım 6 aylıkken vajina yapışması olmuştu. doktorumuz bunu fark edip çocuğu ıslak mendillerle sildiğimiz için iyi bir fırçaladı. pamuk sıcak su kullanacaksınız dedi. ve o yapışıklığı ani bir hamle ile elleriyle açtı. çocuk feryat figan, biraz da kanadı..... sinirlerim tepemde....
ve şu an az önce fark etttim ki, bezini değiştirriken bezden kötü bir koku geldi, asit gibi.... ödüm koptu çünkü bu idrar yolu enfeksiyonuun belirtisi, bu aralar da kızım ağlayıp duruyor sakinleştirmek çok zor olmya başlamıştı. demek ki ondan dedim. bir vajinasına bakayım derken yarım santimlik anüs kısmı tarafından bir yapışma gördüm. çok çok üzüldüm bebek orasına elletmiyor elimle pamuklu çubukla zeytinyağıyla açayım dedim, bebek çığlık çığlığa ağlıyor orasına değince. ben de bıraktım...... moralim çok bozuk. doktor yapışıklık olursa orada mikroplar birikir idrar yolu enfeksiyonu olur demişti... ve çok acılı bir durum bebek için..... üstelik yapışıklık açılmazsa cerrahi işlemle açılacağını da söylemişti.... beni doktor çok korkutmuştu çok.
annem de benle anlatıyorum ona gösteriyorum, benim inadıma sanki anlamıyor görmüyor anlamak mı istemiyor anlamadım ama iyice gerdi onun rahatlığı beni.
şu an ağlıyorum sinirlerim bozuldu. hafta sonundayız doktora pazartesi ancak gidevbiliriz kadın o kadar yoğun ki sıra bulabilir miyiz???? delirecem yaaa )))))):
Yeni mama aldim. Milupa aptamil. 9. Ay icin olanindan. Oncekinde de yani bir numara onceki mamada ve bunda da sut olarak verince ya da icine biskuvi katip verince once oguruyor. Ustelersem de kusuyor. Ama ac mememe saldiriyor.
Ne yapicam anlamadim. Aksam icin corba mi versem kizlar. Sutum yetmiyor. Ail verin lutfen. Siz ne yapiyorsunuz?
arkadaşlar, kız bebekleri olanlara bir şey danışmak istiyorum.
öncelikle dün yazmıştım, bebeğin çiş yaptığı yerin anüs tarafındaki kısmında yarım santimlik bir yapışma olmuştu. ve bu daha 2 ay önce de olup doktor tarafından bebek ağlatıla ağlatıla ve kanatılarak açılmıştı. ben dün tekrarladığını görünce şok olmuştum.
bu sabah ise... annem bebeği oynatırken ne yapıp ne edip açıcam dedim. ve Allah ın hikmeti bence, çünkü oraya dokunuca ağlayan bebek, ben orayı iyice gerip açmaya çalışrken hiç ağlamadı. yavaş yavaş yapışan iç dudakları açtım. üstümden büyük bir yük kalkmıştı rahatlamıştım.
ama şimdiki asıl mesele, o engel açılınca iç tarafında kahverengimsi bir şeyler gördüm. et parçası gibiydi. halbuki 2 ay önceki olayda, korkumdan o aralar hep bakar olmuştum iç dudaklarının içine. ve hiç öyle kahvemsi eciş bücüş et parçası ( ya da mantar mı bilmiyorum) görmemiştim. normalinde karanlık bir delik olurdu orasında doğal olarak, içe doğru ilerleyen...
benim soracağım acaba bu o deliği tıkamış duran etimsi tuhaf şey bebeğin doğal gelişiminin bir parçası olarak mı ortaya çıktı, yoksa oraya yapışıklık nedeniyle bir şeyler birikti de mantarlaşmaya mı yol açıp şişirdi oraları... :S kafam çok karışık.
sizden ricam ne olur, kız bebekleri olan arkadaşlar, kızınızın bezini açtığınızda iç dudaklarını hafif aralayıp bir bakar mısınız benim için.. sadece bir delik mi görüyosunuz yoksa başka et gibi bir engel mi... bebeimde bir anormallik olup olmadığını anlamam için yardımlarınıza ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?