2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

bende okuyup vazgecmıştım ama kızım zaten ayakta duruyor kendısı kalkıyor o yuzden aldım kısa sure koyuyorum ama genede...aayaga kalkmaya basmaya hazır olmayanlar için sakıncalı galıba

Yeni mama aldim. Milupa aptamil. 9. Ay icin olanindan. Oncekinde de yani bir numara onceki mamada ve bunda da sut olarak verince ya da icine biskuvi katip verince once oguruyor. Ustelersem de kusuyor. Ama ac mememe saldiriyor.

Ne yapicam anlamadim. Aksam icin corba mi versem kizlar. Sutum yetmiyor. Ail verin lutfen. Siz ne yapiyorsunuz?

Son düzenleme:

Zararli oldugunu dusunuyorum ben. Bn de internette okudum cnm. Dktor oturt kaslari gelissin dedi. Bi sey sormadim ben de. Nasilsin?

ben yeni aldım kullanıyoruz. ama kızım zaten ayağa kalkmak istiyor belli, zıp zıp zıplıyor yürütecin içine. bir seferde 10dk yı aşmamaya çalışarak kullanıyorum.

gün içerisinde çorba vermiyorsan akşam verebilirsin. veya yoğurduna esmer ekmek ufalayıp ver... ben ekmeğimi de kendim yapıyorum mesela, ve bu akşam dediğim tarifi yapıp yedirdim..

ve eğer sütün varsa mamaya gerek yok diye düşnüyorum. sütün yoksa - ki yok sanırım ki mama aldın- farklı marka denemeni tavsiye ederim, bebeğe yazık sevmemiş bunu demek ki öğürüyor.

ayrıca tavsiyelerin içi teşekkürler..

kafam öyle dalgın ki, sütüm yetmiyor yazmışsın zaten.... ben de kendi kendime cebap veriyorum işte. oofffffff. Allah ım başka dert verme.

Son düzenleme:
Papatya aksam mi iciyorlar corbayi? Hurmayi nasil veriyorsun?

Sabah kahvalti ogle corba
Aksam da sut veriyordum cnm. Aksam corba vereyim mi ?
Tesekkur ederim cvp icin. Merak etme bebeginin bir seyi kalmayacak. Bence cogu bebekte var ama farkedilmiyor. Ne guzel sen farketmissin. Dr farketmis. Duzelecek

Canım çok geçmiş olsun. Acile gidip idrar tahlili yaptırarak enfeksiyon varsa daha fazla ilerlemeden ilaca başlarsın..Yapışıklık içinde bebeğin canını yakmadan açma yolu yok mu ya. Çok üzüldüm inanki içim cız etti. Dermansız dert olmasın yeterki. İnşallah hemen düzelirbebeğin.

Ben 6 aylıkken aldım, erkek bebeklere zararlı diyorlar, ama kız bebekler için bir şey duymadım. Uzun süre koymuyorum zaten içine, ama koyunca eğleniyor bir süre.

Ayy cnm cok gecmis olsun ya. Cok uzuldum. Ben de islak mendil kullaniyorum. Bundan dolayi mi oluyormus yani. Bekleme acile git canim. Yazik bebeğine.

Ben daha adet olmadim cnm. Midem yaniyor basim donuyor. Bekli de hamileyimdir. Test yapicam.

Canım konuyla alakasız olacak ama sen 17 kiloyu doğumla beraber mi doğumdan sonra rejimle mi verdin? Eğer öyleyse çok iyi, ben 3 aydır rejim yapıyorum 7-8 kilo anca verdim. 83-84 ile doğuma girdim. (Gebelik zehirlenmesi nedeni ile müthiş ödem topladım) Doğumdan sonra 70 e düştüm, boğazımı tutamadım 74 e çıktım, şimdi 66,5 falanım.63,5 ile hamile kalmıştım, ama 60 ın altına inmek istiyorum, ne önerirsin?

Dogumdan sonra verdim cnm.
Bol su ic 3 l filan
Aksam 5-6 dan sonra meyve bile yeme.
Spor zor oluyorsa yerinde adim at. Hatta adimsayar al bi tane. Tatli yasak. Hamur isi kizartma harici cok canin cekerse ye.
Denge light ekmek 40 kalori onu da al
Bir de zayiflama topiklerine git.
Yediklerini gun gin az orda

Sabah kahvalti ogle corba
Aksam da sut veriyordum cnm. Aksam corba vereyim mi ?
Tesekkur ederim cvp icin. Merak etme bebeginin bir seyi kalmayacak. Bence cogu bebekte var ama farkedilmiyor. Ne guzel sen farketmissin. Dr farketmis. Duzelecek
tabi tabi. akşam çorba verebilirsin... ben kimi zaman akşam 9da verdiğim bile oluyor (bizimkinin şu aralar 11'de yattığı düşünülürse çok normal.) fakat akşam ne yerse yesin uyumak için süt isiyor benim kızım. emziriyorum, öyle memede uyuyor sonra hamağa koyuyorum.... ve peşinden gece nöbetimiz başlıyor, kalk-yat, kalk- yat...) :)

ayrıca bu sabah uğraştım ve o yapışıklığı açtım. Allah a binlerce şükürler olsun.. ama o yapışıklığın gerisinde kahverengimsi bir şeyler gördüm. birazdan detaylı bir mesaj yazıp anlatıcam ve bir şey soracağım kız annelerine...

benim idealimi anlattın. ben de 84 ile doğuma girdim. çıkışta sadece 4 küsür kilo verebilmiştim... sadece bu kadarcık mı diye üzüldüm. sonra 1 buçuk ay içinde nasıl verdim fark etmedim ama 65e düşmüştüm.... :S ve sonra aynen ben de boğazıma hakim olamayıp gene 70lere çıktım. şu an durumumdan hiç memnun değilim hedefim 60ın altına düşmek. çünkü boyum 1,60. boyum bu kiloyu kaldırmıyor....
ama ben tatlıya çok düşkünüm. az önce kahvaltıda bir sürü helva yedim. ne gerek varsa.... keke pasta börek, buldum mu kaçırmam... beni bu nefsim mahvetti zaten. vermek istiyrum. bunları bırakmam alzım önce. ama nasıl...

MaşAllah :)

Denemeye çalışacağım, çok sağol. :)

Canım bir de 5-6 dan sonra bir şey yeme demişsin de diyetisyene gitmiştim bir kere, diyet listesine akşam 9 buçuğa ara öğün koymuştu. :26:

arkadaşlar, kız bebekleri olanlara bir şey danışmak istiyorum.

öncelikle dün yazmıştım, bebeğin çiş yaptığı yerin anüs tarafındaki kısmında yarım santimlik bir yapışma olmuştu. ve bu daha 2 ay önce de olup doktor tarafından bebek ağlatıla ağlatıla ve kanatılarak açılmıştı. ben dün tekrarladığını görünce şok olmuştum.

bu sabah ise... annem bebeği oynatırken ne yapıp ne edip açıcam dedim. ve Allah ın hikmeti bence, çünkü oraya dokunuca ağlayan bebek, ben orayı iyice gerip açmaya çalışrken hiç ağlamadı. yavaş yavaş yapışan iç dudakları açtım. üstümden büyük bir yük kalkmıştı rahatlamıştım.

ama şimdiki asıl mesele, o engel açılınca iç tarafında kahverengimsi bir şeyler gördüm. et parçası gibiydi. halbuki 2 ay önceki olayda, korkumdan o aralar hep bakar olmuştum iç dudaklarının içine. ve hiç öyle kahvemsi eciş bücüş et parçası ( ya da mantar mı bilmiyorum) görmemiştim. normalinde karanlık bir delik olurdu orasında doğal olarak, içe doğru ilerleyen...

benim soracağım acaba bu o deliği tıkamış duran etimsi tuhaf şey bebeğin doğal gelişiminin bir parçası olarak mı ortaya çıktı, yoksa oraya yapışıklık nedeniyle bir şeyler birikti de mantarlaşmaya mı yol açıp şişirdi oraları... :S kafam çok karışık.

sizden ricam ne olur, kız bebekleri olan arkadaşlar, kızınızın bezini açtığınızda iç dudaklarını hafif aralayıp bir bakar mısınız benim için.. sadece bir delik mi görüyosunuz yoksa başka et gibi bir engel mi... bebeimde bir anormallik olup olmadığını anlamam için yardımlarınıza ihtiyacım var.

bebegınde alerji olan anneler size sorum olacak...nasıl oluyor bu alerji??yani nerelerde cıkıyor tek bölgedemi yoksa vücuttamı??görüntsü nasıl oluyor?? kızımın boyun cevresınde yanlarda ve önde kızarıklık oluyor pütür pütür sonra kızarıklık gecıyor hafıf ptür kalıyor ama bakıyorum gene kızarıyor...terden hava almıyormu boyun kıvrımları acaba??yoksa alerjımı??vucudunda baska yerde yok sadece boyunda...başı ensesı cok terlıyr birde...

benim kızımda da oluyor o tarz şeyler. daha bugün poposunun bir yanında 4 cm çapında beben benek kızarıklık olmuş, nasıl oldu anlamadım. sırtında kırmızı beneklerden bol bol oluyor. boynunda ve göğüs kısmında da.... ben çok terlemesine bağlıyorum. hiç alerji mi diye araştırmadım. acaba yumurtaya mı bizimkinin de alerjisi var bilmiyorum. bunu doktora danışmalıyım.

ben doktora göturdugum hafta kaybolmuştu o yuzden gosteremedim söyledim terden olabilir dedi...ama rahatsız edıcı bir görüntü oluyor konusuluyor alerjı falan acaba nasıl oluyor dıye sormak istedim...sadece boyun cevresınde bizimki..yumurta vermıyorum bır suredır genede oluyor...daha önce yoktu 1 aydır cıktı...sütten olsa daha önce cıkardı herhalde??*

Canım keşke kızım dursa bezini açınca bakarım. Ama altını açınca son sürat elimden kaçmaya meyilli. Mümkün olduğunca çabucak açıp kapatıyorum altını. Ve hatta kaka yapmışsa kendim tek başıma değiştiremiyorum bile,kakayı her tarafa bulaştıracak diye korkumdan. Yine de bi bakmaya çalışırım.

ben de bu aya kadar demiir ilacı vermiyodum bu ay da ra sıra veriyorum o yüzden hergün mutlaka ekmez, sık sık ıspanak ve 10 günde ir ciğer veriyorum, bi yerde okumuştum ben de ciğerde çok demir olduğunu ve 7.aydan sonra 10 günde bir verilebleceğini 2 aydır veriyorum, koyun ciğerini bi çorba kaşığı kadar parçalara ayırıp dondurucuya koydum 10 günde bir koyuyorum çorbalarına, bi de yer elmasında demir var diye okumuştum ara sıra 1-2 tane koyuyorum sebze çorbalarına...

canım çok üzüldüm gerçekten çok geçmiş olsun bence de acile git enfeksiyon kontrol edilir en azından...
yapışıklık konuunda da içini rahatlatırlar belki...

canım ben de almayı düşünüyodum daha 6.ay kontrolünde sormuştum doktora kesnlikle önermedi, almadım ben de, iyi ki almamışım kısa süre sonra kalktı sıralıyo zaten, ben aslında iş yaprken yanıma gelir oyalanır diye istemiştim, internette de araştırınca doktor da öyle deyince vazgeçtim sen kayınvalidenin yanındasın nasılsa bu anlamda da gerek yok yani, ben aktivite masası tavsiye ederim hem tutunup kalkarlar hem oyalanırlar hem de bi masada ikisi de oynayabilirler :)

gündüz çorba veriyosan bence akşam devam sütüyle muhallebi de yapabilirsin canım benim kızım da bu aralar devam sütü içmiyo ben de bu akşam öyle denemeyi düşünüyorum...

canım ben baktım, öyle eciş bücüş et parçası var ama aynı şeyden mi bahsediyoruz emin olamıyorum tabi, renk de tam kahverengimsi olmasa da o civardaki dokudan biraz daha koyu, sen yine de en kısa sürede doktora bi göster bizimle de paylaşırsan sevinirim canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…