moralim çok bozuk.
kızım 6 aylıkken vajina yapışması olmuştu. doktorumuz bunu fark edip çocuğu ıslak mendillerle sildiğimiz için iyi bir fırçaladı. pamuk sıcak su kullanacaksınız dedi. ve o yapışıklığı ani bir hamle ile elleriyle açtı. çocuk feryat figan, biraz da kanadı..... sinirlerim tepemde....
ve şu an az önce fark etttim ki, bezini değiştirriken bezden kötü bir koku geldi, asit gibi.... ödüm koptu çünkü bu idrar yolu enfeksiyonuun belirtisi, bu aralar da kızım ağlayıp duruyor sakinleştirmek çok zor olmya başlamıştı. demek ki ondan dedim. bir vajinasına bakayım derken yarım santimlik anüs kısmı tarafından bir yapışma gördüm. çok çok üzüldüm bebek orasına elletmiyor elimle pamuklu çubukla zeytinyağıyla açayım dedim, bebek çığlık çığlığa ağlıyor orasına değince. ben de bıraktım...... moralim çok bozuk. doktor yapışıklık olursa orada mikroplar birikir idrar yolu enfeksiyonu olur demişti... ve çok acılı bir durum bebek için..... üstelik yapışıklık açılmazsa cerrahi işlemle açılacağını da söylemişti.... beni doktor çok korkutmuştu çok.
annem de benle anlatıyorum ona gösteriyorum, benim inadıma sanki anlamıyor görmüyor anlamak mı istemiyor anlamadım ama iyice gerdi onun rahatlığı beni.
şu an ağlıyorum sinirlerim bozuldu. hafta sonundayız doktora pazartesi ancak gidevbiliriz kadın o kadar yoğun ki sıra bulabilir miyiz???? delirecem yaaa )))))):
ben doktora göturdugum hafta kaybolmuştu o yuzden gosteremedim söyledim terden olabilir dedi...ama rahatsız edıcı bir görüntü oluyor konusuluyor alerjı falan acaba nasıl oluyor dıye sormak istedim...sadece boyun cevresınde bizimki..yumurta vermıyorum bır suredır genede oluyor...daha önce yoktu 1 aydır cıktı...sütten olsa daha önce cıkardı herhalde??*
bebegınde alerji olan anneler size sorum olacak...nasıl oluyor bu alerji??yani nerelerde cıkıyor tek bölgedemi yoksa vücuttamı??görüntsü nasıl oluyor?? kızımın boyun cevresınde yanlarda ve önde kızarıklık oluyor pütür pütür sonra kızarıklık gecıyor hafıf ptür kalıyor ama bakıyorum gene kızarıyor...terden hava almıyormu boyun kıvrımları acaba??yoksa alerjımı??vucudunda baska yerde yok sadece boyunda...başı ensesı cok terlıyr birde...
ben doktora göturdugum hafta kaybolmuştu o yuzden gosteremedim söyledim terden olabilir dedi...ama rahatsız edıcı bir görüntü oluyor konusuluyor alerjı falan acaba nasıl oluyor dıye sormak istedim...sadece boyun cevresınde bizimki..yumurta vermıyorum bır suredır genede oluyor...daha önce yoktu 1 aydır cıktı...sütten olsa daha önce cıkardı herhalde??*
canım ben baktım, öyle eciş bücüş et parçası var ama aynı şeyden mi bahsediyoruz emin olamıyorum tabi, renk de tam kahverengimsi olmasa da o civardaki dokudan biraz daha koyu, sen yine de en kısa sürede doktora bi göster bizimle de paylaşırsan sevinirim canım...
Canım annelerimizin zamanında böyle şeyler oluyormuş o da senin gereksiz vesvesen zannediyordur şimdi gerginsin birisi iyi bile dede bile kaldıramazsın. Az önce kızımın altını açtım özellikle baktım o bölgeye bizimkindede kahverengi bi et parçası var demekki normal bi durum.
Benim bi arkadaşında kızı bronşit olmuştu 10 yıkamamış çocuğu o bölge yapışmış doktor açmış onunkinide ve ıslak mendil sakın kullanma hem iltihap yapıyor hemde yapışmasına neden oluyor demiş. Ben hiç kullanmadım doğduğundan beri zor dagelmiyır açıkçası bimden disk pamuklardan alıyorum onunla siliyorum birde hergece yatmadan önce popsunu yıkıyorum artık hafta 2 defa yıkandığı için hem yapışma olmasın hemde huzurlu uyusun diye yıkayım yağlıyorum. Çok geçmiş olsun Rabbim başka dert vermesin bu geçici bişe üzülme sende
yarın doktora gideceğim, bunu da unutmazsam soracağım. yazarım buraya
inşallah.
yarın göstereceğim canım, o et parçası çiş yaptığı yerin daha çok popo tarafıana doğru. ve sütlü kahve renginde. baktığın için çok teşekkür ederim sana.
içimi tam olarak ferahlattın Allah razı olsun.demek ki normalmiş.
biz de gün aşırı yıkıyoruz bebeği ki öyle bi sıkıntı olmasın. pamuk sıcak su kullanıyorum ki aynı şey olmasın. ama oldu. ve pişik kreminden şüpheleniyorum. neyse çok sağolasın canım.
canım tam olarak belirttiğin bölgede... ve öyle bi renk...
cannan da var demiş, o zaman o normal bişey heralde...
canım tam olarak belirttiğin bölgede... ve öyle bi renk...
cannan da var demiş, o zaman o normal bişey heralde...
Kızlar bebeğinize kefir veriyormusunuz.
Çok faydalıymış ben 1 haftadır veriyorum içerken hem alttan hem üsten çok fazla gaz çıkarıyor ve daha içerken kakasını yapıyor ki bebeğim sürekli kabız olur 2 günde bir o da kulak çöpü ve pamukla yaptırıyoruz çoğu zaman. Acaba yarıyormu kefir yoksa midesinimi bozuyor anlamadım içerken öyle gaz çıkarıyoki sanki soda içiyo:) biriken gazlar mı yoksa kefir gaz mı yapıyor anlamadım
kızlar bebeklerin çorbalarında sebze ve et için düdüklü tencere kullanan var mı?
Bana sacma geliyor o durum. Onceden ben de gittigimde bana da yatarken sut koymustu. Icmedim tabi.Canım bir de 5-6 dan sonra bir şey yeme demişsin de diyetisyene gitmiştim bir kere, diyet listesine akşam 9 buçuğa ara öğün koymuştu. :26:
Muhallebiye de oguruyor cnm. Tesekkurler yine de.ben de bu aya kadar demiir ilacı vermiyodum bu ay da ra sıra veriyorum o yüzden hergün mutlaka ekmez, sık sık ıspanak ve 10 günde ir ciğer veriyorum, bi yerde okumuştum ben de ciğerde çok demir olduğunu ve 7.aydan sonra 10 günde bir verilebleceğini 2 aydır veriyorum, koyun ciğerini bi çorba kaşığı kadar parçalara ayırıp dondurucuya koydum 10 günde bir koyuyorum çorbalarına, bi de yer elmasında demir var diye okumuştum ara sıra 1-2 tane koyuyorum sebze çorbalarına...
canım çok üzüldüm gerçekten çok geçmiş olsun bence de acile git enfeksiyon kontrol edilir en azından...
yapışıklık konuunda da içini rahatlatırlar belki...
canım ben de almayı düşünüyodum daha 6.ay kontrolünde sormuştum doktora kesnlikle önermedi, almadım ben de, iyi ki almamışım kısa süre sonra kalktı sıralıyo zaten, ben aslında iş yaprken yanıma gelir oyalanır diye istemiştim, internette de araştırınca doktor da öyle deyince vazgeçtim sen kayınvalidenin yanındasın nasılsa bu anlamda da gerek yok yani, ben aktivite masası tavsiye ederim hem tutunup kalkarlar hem oyalanırlar hem de bi masada ikisi de oynayabilirler :)
gündüz çorba veriyosan bence akşam devam sütüyle muhallebi de yapabilirsin canım benim kızım da bu aralar devam sütü içmiyo ben de bu akşam öyle denemeyi düşünüyorum...
ben hiç vermedim canım hazır kefir mi veriyosun kendin mi yapıyosun...
Ben kullniyorum papatya ablamin kizinin vardi o verdi chicco...uzun sureli durmuyor ama evde ozgurlugunu ila etti desem yeri...gitmedigi yer kalmadi epey egleniyor...emeklemeden,oturmaktan oyuncaklarindan sikildiginda alternatif etkinlik oluyor...yürüteç alan, kullanan, almayı düşünen var mı?
almak istiyordum ama netten uzman ve doktor görüşlerini okuduktan sonra vazgeçtim
doktoruyla bu konuyu görüşen var mı?
sizler ne düşünüyorsunuz?
Yeni mama aldim. Milupa aptamil. 9. Ay icin olanindan. Oncekinde de yani bir numara onceki mamada ve bunda da sut olarak verince ya da icine biskuvi katip verince once oguruyor. Ustelersem de kusuyor. Ama ac mememe saldiriyor.
Ne yapicam anlamadim. Aksam icin corba mi versem kizlar. Sutum yetmiyor. Ail verin lutfen. Siz ne yapiyorsunuz?
kızlar bugün oto koltuğumuzu aldık
ikisi de sevdi şimdilik koltuklarını
ama arkada bana yer kalmadı resmen
işte koltuklarımız bu
römerin bir alt ürünüymüş kendileri
Koala Ino-Fix 9-36Kg Isofix Oto Koltuğu - Kahve - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?