2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canım annelerimizin zamanında böyle şeyler oluyormuş o da senin gereksiz vesvesen zannediyordur şimdi gerginsin birisi iyi bile dede bile kaldıramazsın. Az önce kızımın altını açtım özellikle baktım o bölgeye bizimkindede kahverengi bi et parçası var demekki normal bi durum.
Benim bi arkadaşında kızı bronşit olmuştu 10 yıkamamış çocuğu o bölge yapışmış doktor açmış onunkinide ve ıslak mendil sakın kullanma hem iltihap yapıyor hemde yapışmasına neden oluyor demiş. Ben hiç kullanmadım doğduğundan beri zor dagelmiyır açıkçası bimden disk pamuklardan alıyorum onunla siliyorum birde hergece yatmadan önce popsunu yıkıyorum artık hafta 2 defa yıkandığı için hem yapışma olmasın hemde huzurlu uyusun diye yıkayım yağlıyorum. Çok geçmiş olsun Rabbim başka dert vermesin bu geçici bişe üzülme sende

Canım ben biyerde okumuştum bebeklerde alerji yapan şeyler bazen alerji yapıp bazen yapmadığıda olurmuş benim kızım yoğurt yediğinde bazen ağzının kenarları kıpkırmızı oluyor çoğu zamanda olmuyor tarçın verdiğimde de bazen oluyor bazen olmuyor anlayamadım bende alerjisi varmı yokmu

canım bana kalırsa alerji .Benim oğlumunda süt ve yumurta alerjisi var.yumurta verdiğimde kusmuştu ama yoğurt yada sütlü birşey yediğinde önce çenesinde minik bir kızarma sonra pütürlenme sonra göğüslere duğru yayılma oluyor. benimde oğlum terliyor ama besledikten suonramı oluyor dikkat et bakalım

yarın doktora gideceğim, bunu da unutmazsam soracağım. yazarım buraya
inşallah.

yarın göstereceğim canım, o et parçası çiş yaptığı yerin daha çok popo tarafıana doğru. ve sütlü kahve renginde. baktığın için çok teşekkür ederim sana.

içimi tam olarak ferahlattın Allah razı olsun.demek ki normalmiş.
biz de gün aşırı yıkıyoruz bebeği ki öyle bi sıkıntı olmasın. pamuk sıcak su kullanıyorum ki aynı şey olmasın. ama oldu. ve pişik kreminden şüpheleniyorum. neyse çok sağolasın canım.

Önemli değil canım. Biz bu hafta doktora gittik açıp baktı değişik bi durum olsa söylerdi

Kızlar bebeğinize kefir veriyormusunuz.
Çok faydalıymış ben 1 haftadır veriyorum içerken hem alttan hem üsten çok fazla gaz çıkarıyor ve daha içerken kakasını yapıyor ki bebeğim sürekli kabız olur 2 günde bir o da kulak çöpü ve pamukla yaptırıyoruz çoğu zaman. Acaba yarıyormu kefir yoksa midesinimi bozuyor anlamadım içerken öyle gaz çıkarıyoki sanki soda içiyo:) biriken gazlar mı yoksa kefir gaz mı yapıyor anlamadım

ben hiç vermedim canım hazır kefir mi veriyosun kendin mi yapıyosun...

kızlar bebeklerin çorbalarında sebze ve et için düdüklü tencere kullanan var mı?

ben kullanmıyorum canım ben kendimiz için de kullanmıyorum düdüklü tencere almadım hiç, ama kısa sürede yüksek ısıya maruz kalacağından vitaminleri biraz daha kaybolur, hele sebzeler için hiç kullanmaya gerek yok bence...

Canım bir de 5-6 dan sonra bir şey yeme demişsin de diyetisyene gitmiştim bir kere, diyet listesine akşam 9 buçuğa ara öğün koymuştu. :26:
Bana sacma geliyor o durum. Onceden ben de gittigimde bana da yatarken sut koymustu. Icmedim tabi.
Muhallebiye de oguruyor cnm. Tesekkurler yine de.

Ben kullniyorum papatya ablamin kizinin vardi o verdi chicco...uzun sureli durmuyor ama evde ozgurlugunu ila etti desem yeri...gitmedigi yer kalmadi epey egleniyor...emeklemeden,oturmaktan oyuncaklarindan sikildiginda alternatif etkinlik oluyor...

Benim kizim iyice devam mamasini birakti sabah kahvalti oglen sebze corbasi aksam tahilli ya et ya tavuk suyuna corba iciyor yani aksm saat 19.00 gibi...gece devam mamasi veriyorum.....

Bebegi vanijal sorun yasayan anne cok gecis olsun...ben kizimin poposunu cis yapsada yikiyorum hem ayaklarida hava almis oluyor belden asagisi yikaniyor..pisik kremi sudacrem kullniyorum ince tabaka halinde yedirerek suruyorum...islak mendiller icime sinmiyor....

ben ikisine de pamuk ve su kullanıyorum
sadece ilk doğduklarnda uni baby kullanmıştım, o da sırf su ve pamuktu ama yine de içime sinmedi
şimdi en doğalından kullanıyorum 8 aydır
her silişimde ferahladıklarını hissediyorum
medikallerden kiloluk pamuk alıyoruz
12 lira hem de bize iki ay gidiyor
çok da ekonamik yani düşünürseniz

merhabalar;
benim de kızım 28 mart doğumlu, 3 gün sonra 8 aylık olucak ama 7.500 kiloyuz.. ayda 300 yada 400 gr alıyoruz ki kızım 4.5 kilo doğdu gerçi şimdi inanılmaz sürünüyor girmediği delik yok, uyumadığı sürece olduğu yerde tutamıyorum haleda dişimiz çıkmadı, iştahsız zaten ne yedirsem diye şaşırıyorum ek gıdalara erken geçtik dr. tavsiyesi ile anne sütü sadece 3 ay aldı SMA ile devam ediyorux ama hiçbir zaman bibironu yani mamayı iştahla yemedi.. bende diyorumki, hazır devam sütleri var 500 ml lik, sizlerden onları kullananlar var mı? hani dr. 1 yaşından önce sütü önermiyorlar gerçi bu konuda dr. çelişiyor pastorize süt verebilirsiniz diyen de var.. siz deneyimleriniz var mı??

Ben de doğduğundan beri pamuk ve su kullanıyorum. Bir yere gittiğimde mecbur kalırsam kullanıyorum Islak mendiller hijyenik gelmiyor hiç. Kimyasal sonuçta.

Papatyam50 canım güle güle kullanın koltuklarınızı çok beğendim. Biz daha doğmadan almıştık.toplu alışveriş yapmıştık. Chicconun bir modeli. Ama sanki bunlar daha bi korunaklı geldi. Hiç araştırmadan almışım. Üzüldüm. Allah kaza bela vermesin.

Düdüklü tencereyi soran arkadaşım ismini hatırlayamadım. Ben tavuk ve etleri haşlamada kullanıyorum. Köy tavuğu olduğu için düdüklüde bile 1 saatte anca haşlanıyor.

Kızlar bebeğinize nar ve kivi veriyor musunuz. Ben bugün nar verdim. İştahla yedi ama sanki biraz gaz yaptı.

Yakari canım bebeğinin boyun altındaki kızarıklıklardan bahsetmişsin. Bizde de oğluma dana eti verdiğimde olmuştu. Hem suyunu hem etini kullanmıştım ağır geldi sanırım. Bu alerji belirtisi. Şimdi kuzu eti veriyorum.

Bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler bebeklerinize be tür çorbalar veriyorsunuz. Ben artık alternatif bulamıyorum. Tahılların hepsini kullanıyorum. Tavuk suyuna et suyuna çorba yapıyorum. Domates sosunu kullanıyorum. Soğan sarımsak ıspanak bal kabağı. Sürekli bunlar. Değişik alternatifleri olan var mı. Oğlum da sıkıldı artık. Yeni tatlar istiyor. Bugün ekmeği salatanın suyuna batırarak verdim. Nasıl severek yedi. Baya ekşiliydi. Limonun bir zararı olur mu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…