- 15 Kasım 2009
- 1.424
- 635
- 688
kızımın iştahı azaldı, kahvaltıyı-meyveyi zaten sevmiyodu hala zorla yediriyorum sabahları...
öğle çorbasını çok severdi az bile gelirdi, şimdi baştan güzel başlıyo eskisi gibi yarıdan sonra onu da istemiyo zorla yediriyorum...
şu an tek sevdiği şey yoğurt...
devam sütünü çok azalttı içmek istemiyo saatlerce içmese acıkmıyo istemiyo içmiyo...
bebelac önerilmişti daha önce burada, devam sütünü az içen bebeler bebelacı daha çok içiyomuş diye, onu da aldık denedim yine aynı...,
dişten mi acaba bu durum geçici mi...
hala bi tane dişimiz var ama çok zorluyo hırçın hırçın ısırıyo herşeyi emziği yiyecek sanki... biraz huysuzluk huzursuzluk da yapıyo gibi..
Benimki de ayni anlattigin gibi. Ben de bebelac alicam. Bi de zorlayinca kusuyor da.kızımın iştahı azaldı, kahvaltıyı-meyveyi zaten sevmiyodu hala zorla yediriyorum sabahları...
öğle çorbasını çok severdi az bile gelirdi, şimdi baştan güzel başlıyo eskisi gibi yarıdan sonra onu da istemiyo zorla yediriyorum...
şu an tek sevdiği şey yoğurt...
devam sütünü çok azalttı içmek istemiyo saatlerce içmese acıkmıyo istemiyo içmiyo...
bebelac önerilmişti daha önce burada, devam sütünü az içen bebeler bebelacı daha çok içiyomuş diye, onu da aldık denedim yine aynı...,
dişten mi acaba bu durum geçici mi...
hala bi tane dişimiz var ama çok zorluyo hırçın hırçın ısırıyo herşeyi emziği yiyecek sanki... biraz huysuzluk huzursuzluk da yapıyo gibi..
Zorla yedirme annesi, ileride yeme bozuklukları oluşuyormuş. Benimki de yemiyor kahvaltı falan,zorlamıyorum. Sadece peynir yoğurt yiyor.Pekmez,yumurta falan sevmiyor.
Kızlar ben de şubat annesiyim . Bebekleriniz lokma şeklinde yiyormu. Biz hala püre şeklinde veriyoruz da . Ama ekmek veriğimiz zaman baya emip koparıp öle ya da böle yutuyor. fakat ne zaman çatalla ezip vericez:44:
benim kızım 8 mart doğumlu ek gıda yiyor sayılmaz ama eline verdiğim ekmek-bisküvi-salatalık-meyve gibi herşeyi koparıp çiğneyerek yiyor.yayla çorbasının tanelerini çiğneyerek yutuyor.baştan böyle verdim ama hiç püre yapmadım.eşim çocuğu alıştırıcam diye boğacan diyodu kızıyodu bana başlarda kusuyodu takılıyodu boğazına.öyle öyle alıştı şükür.kurban bayramında her gittiğimizde yerde et kavurması yedi kuşbaşı şeklinde yani o zaman 7 aylık filandı.aslında yiyebilirlerde anneler olarak korkuyoruz bişey olur diye.
Ya eline et veriyorum ben de ekmek te veriyorum emiyor ama örneğin Aralık annesi bir arkadaşım var baya biz ne yersek yiyor diyo. Bilmiyorum o mu abartıyoya bi kere alt iki diş var ama üstler yeni göründü. nasıl çiğnesinki kaşıkla veridğimiz zaman
Ya eline et veriyorum ben de ekmek te veriyorum emiyor ama örneğin Aralık annesi bir arkadaşım var baya biz ne yersek yiyor diyo. Bilmiyorum o mu abartıyoya bi kere alt iki diş var ama üstler yeni göründü. nasıl çiğnesinki kaşıkla veridğimiz zaman
Bugun 9 ay kontrolune gittik 1 yasina kadar onemli bir durum olmazsa gelmenize gerek yok dedi....artik balik verebilirsin dedi hangisi diye sordum kilcigi olmasin yeter bugulama yada haslama verebilirsin dedi izgara sordum mangal sandi grill izgara verebilirsin dedi bugulama ile ayni sayilirmis...yuruteci sordum bir problem yok yalnizca goz onunden ayirmayin guvenlik acisindan dedi....menenjit asisi hakkinda bilgi aldim yaptirmamaya karar verdim kizamik asisi istege bagliymis ama onu yaptiricam....disleri hala yok pamugumun kalsiyum verdi gunde 3 defa icecek...bizden boyle....
Zorla yedirme annesi, ileride yeme bozuklukları oluşuyormuş. Benimki de yemiyor kahvaltı falan,zorlamıyorum. Sadece peynir yoğurt yiyor.Pekmez,yumurta falan sevmiyor.
Benimki de ayni anlattigin gibi. Ben de bebelac alicam. Bi de zorlayinca kusuyor da.
Ben de aksam da corba veriyorum napiyim.
çokkkkk doğru söylüyorsun.4,5 yaşındaki oğluma zorla yedirdim.kahvaltılıkları çok yesin diye karıştırıp verdim.3-4 meyveyi ezdim karıştırdım.öğlen çorbasını illa bitircek kahvaltısını illa bitircek diye zorla yedirdim.2 yaşına kadar kilosu çok iyiydi ama bu yaptıklarımdan dolayı çocuk yemek yemekten nefret etti.2 yaşından sonra zorla oyunla filanda kandırılmıyor.1 yaşından sonra tepki olarak kusmaya başladı.şuan doğru düzgün kahvaltı yapmaz yumurta filan ağzına sürmez.meyve olarak tek muz yer çünkü karışım yaptığımda en ağır onun lezzeti oluyodu ona alışmış diğer meyveleri mümkün değil yemiyor.et yemez yani doğru düzgün hiçbişey yemiyor hala her öğün uğraşıyorum.kilosuda ilk zamanlar hep öndeyken şimdi geride çünkü çocuğu resmen zorla yedirerek nefret ettirdim.
kızıma ilk günden parça parça veriyorum ilk zaman kustu şimdi alıştı.çerez kaseleriyle çorba yoğurt veriyorum yemezse asla devam ettirmiyorum zaten ek gıdaya geçemedik hala devamlı emiyor.geçen ay 200 gr almış doktor zorla yedir dedi ama yedirmiyecem zorla.pütürlü sorunu yok parça parça yiyo istediğini tadımlık yiyor ama olsun.ilerde aklı erince severek daha iyi yer diyorum.oğlumdan sonra akıllandım diyebilirim.
zorla yedirmeyin asla bırakın 100-200 gr az alsın ama yemeyi sevsin.sonra daha çok uğraşıyosunuz.oğlum hala herşeyi çiğnemiyor bile.çiğneme refleksi buaylarda düzgünce gelişiyor.çocuk ağzına aldığını lüp diye yutmaya alışırsa öyle gidiyor.yayla çorbasını 8,5 aylık kızım pirinçlerini çiğneyerek yiyor oğlum bütün yutuyor düşünün yani.
yeni kullanıcı kızının kaselerini büyüttüğünü yazmıştın çok geliyor olmasın annesi büyük kase demişsin.bebeklerimiz daha çok küçük bence biraz öğünlerini azaltarak dene.bak sevdiği çorbadan bile soğumaya başlamış çocuk.inan ben çok çektim hala çekiyorum nacizane tavsiyem zorlamadan az yedir şimdi az kilo alsada ilerde inan zevkle yiyerek daha iyi kilo alacak.
Kızlar ben de şubat annesiyim . Bebekleriniz lokma şeklinde yiyormu. Biz hala püre şeklinde veriyoruz da . Ama ekmek veriğimiz zaman baya emip koparıp öle ya da böle yutuyor. fakat ne zaman çatalla ezip vericez:44:
benim kızım 8 mart doğumlu ek gıda yiyor sayılmaz ama eline verdiğim ekmek-bisküvi-salatalık-meyve gibi herşeyi koparıp çiğneyerek yiyor.yayla çorbasının tanelerini çiğneyerek yutuyor.baştan böyle verdim ama hiç püre yapmadım.eşim çocuğu alıştırıcam diye boğacan diyodu kızıyodu bana başlarda kusuyodu takılıyodu boğazına.öyle öyle alıştı şükür.kurban bayramında her gittiğimizde yerde et kavurması yedi kuşbaşı şeklinde yani o zaman 7 aylık filandı.aslında yiyebilirlerde anneler olarak korkuyoruz bişey olur diye.
Bugun 9 ay kontrolune gittik 1 yasina kadar onemli bir durum olmazsa gelmenize gerek yok dedi....artik balik verebilirsin dedi hangisi diye sordum kilcigi olmasin yeter bugulama yada haslama verebilirsin dedi izgara sordum mangal sandi grill izgara verebilirsin dedi bugulama ile ayni sayilirmis...yuruteci sordum bir problem yok yalnizca goz onunden ayirmayin guvenlik acisindan dedi....menenjit asisi hakkinda bilgi aldim yaptirmamaya karar verdim kizamik asisi istege bagliymis ama onu yaptiricam....disleri hala yok pamugumun kalsiyum verdi gunde 3 defa icecek...bizden boyle....
ben de veriyorum karnabahar kereviz. gaz yapar mi die endisenmistim ilk verirken ama bisey olmadi elh. cok fazla oglum icin ayri bisey hazirlamiyorum artik ben. bize yaptigimiz yemeklerden corbalardan veriyorum ve hosuna gidiyor. pide yapmistim mesela verdik eline yedi:) normalde cok pinpirikliyimdir ama yemek konusunda cok kisitlamiyorum oglumu. tatlida olsa biz yerken bir tadim da olsa veriyorum agzina yoksa bakip duruyo kuzum biz yerken
Kalsiyumu verme sebebi nedir canım? Ben balığa 8. ayda başladım, sağlık ocağından aldığım broşürde 8 ay dolunca verilecek besinlerin içinde yer alıyor diye, hamsinin kılçığını temizliyorum o da eline alıyor. Benim kız anası gibi et sever, kahvaltıda bile versem yer :) ete hiç hayır demiyor artık ben kısıtlıyorum bünye küçük dokunur diye.
Selam kızlar
Oto koltuğu almak isteyenler destek birimi: ÇOCUK OTO KOLTUĞU SEÇİMİ / SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER bu bağlantıda çok iyi açıklamışlar sizede faydalı olacağını düşünüyorum ben hala karar veremedim gerçi ama çok pahalı olması nedeniyle sanırımönümüzdeki hafta mağ zada gidip bakcam düşündüğüm markalara...
Ebahcım benim oğlumunda dişleri hala çıkmadı ama şu an sıkıntıda çok fazla hırçınlaştı herşeyi sinirle ısırmaya çalışıyo damağıda kabarmış ama doktorunuzun kalsiyum vermesi benide düşündürdü acaba bizdede mi kalsiyum eksikliği var hala çıkmadı çünkü
Gerçi çok geç değil ama düşünmedim değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?