2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Zorla yedirme annesi, ileride yeme bozuklukları oluşuyormuş. Benimki de yemiyor kahvaltı falan,zorlamıyorum. Sadece peynir yoğurt yiyor.Pekmez,yumurta falan sevmiyor.

Benimki de ayni anlattigin gibi. Ben de bebelac alicam. Bi de zorlayinca kusuyor da.
Ben de aksam da corba veriyorum napiyim.

Zorla yedirme annesi, ileride yeme bozuklukları oluşuyormuş. Benimki de yemiyor kahvaltı falan,zorlamıyorum. Sadece peynir yoğurt yiyor.Pekmez,yumurta falan sevmiyor.

çokkkkk doğru söylüyorsun.4,5 yaşındaki oğluma zorla yedirdim.kahvaltılıkları çok yesin diye karıştırıp verdim.3-4 meyveyi ezdim karıştırdım.öğlen çorbasını illa bitircek kahvaltısını illa bitircek diye zorla yedirdim.2 yaşına kadar kilosu çok iyiydi ama bu yaptıklarımdan dolayı çocuk yemek yemekten nefret etti.2 yaşından sonra zorla oyunla filanda kandırılmıyor.1 yaşından sonra tepki olarak kusmaya başladı.şuan doğru düzgün kahvaltı yapmaz yumurta filan ağzına sürmez.meyve olarak tek muz yer çünkü karışım yaptığımda en ağır onun lezzeti oluyodu ona alışmış diğer meyveleri mümkün değil yemiyor.et yemez yani doğru düzgün hiçbişey yemiyor hala her öğün uğraşıyorum.kilosuda ilk zamanlar hep öndeyken şimdi geride çünkü çocuğu resmen zorla yedirerek nefret ettirdim.

kızıma ilk günden parça parça veriyorum ilk zaman kustu şimdi alıştı.çerez kaseleriyle çorba yoğurt veriyorum yemezse asla devam ettirmiyorum zaten ek gıdaya geçemedik hala devamlı emiyor.geçen ay 200 gr almış doktor zorla yedir dedi ama yedirmiyecem zorla.pütürlü sorunu yok parça parça yiyo istediğini tadımlık yiyor ama olsun.ilerde aklı erince severek daha iyi yer diyorum.oğlumdan sonra akıllandım diyebilirim.

zorla yedirmeyin asla bırakın 100-200 gr az alsın ama yemeyi sevsin.sonra daha çok uğraşıyosunuz.oğlum hala herşeyi çiğnemiyor bile.çiğneme refleksi buaylarda düzgünce gelişiyor.çocuk ağzına aldığını lüp diye yutmaya alışırsa öyle gidiyor.yayla çorbasını 8,5 aylık kızım pirinçlerini çiğneyerek yiyor oğlum bütün yutuyor düşünün yani.

yeni kullanıcı kızının kaselerini büyüttüğünü yazmıştın çok geliyor olmasın annesi büyük kase demişsin.bebeklerimiz daha çok küçük bence biraz öğünlerini azaltarak dene.bak sevdiği çorbadan bile soğumaya başlamış çocuk.inan ben çok çektim hala çekiyorum nacizane tavsiyem zorlamadan az yedir şimdi az kilo alsada ilerde inan zevkle yiyerek daha iyi kilo alacak.

Kızlar ben de şubat annesiyim . Bebekleriniz lokma şeklinde yiyormu. Biz hala püre şeklinde veriyoruz da . Ama ekmek veriğimiz zaman baya emip koparıp öle ya da böle yutuyor. fakat ne zaman çatalla ezip vericez:44:

Kızlar ben de şubat annesiyim . Bebekleriniz lokma şeklinde yiyormu. Biz hala püre şeklinde veriyoruz da . Ama ekmek veriğimiz zaman baya emip koparıp öle ya da böle yutuyor. fakat ne zaman çatalla ezip vericez:44:

benim kızım 8 mart doğumlu ek gıda yiyor sayılmaz ama eline verdiğim ekmek-bisküvi-salatalık-meyve gibi herşeyi koparıp çiğneyerek yiyor.yayla çorbasının tanelerini çiğneyerek yutuyor.baştan böyle verdim ama hiç püre yapmadım.eşim çocuğu alıştırıcam diye boğacan diyodu kızıyodu bana başlarda kusuyodu takılıyodu boğazına.öyle öyle alıştı şükür.kurban bayramında her gittiğimizde yerde et kavurması yedi kuşbaşı şeklinde yani o zaman 7 aylık filandı.aslında yiyebilirlerde anneler olarak korkuyoruz bişey olur diye.

Son düzenleme:

Ya eline et veriyorum ben de ekmek te veriyorum emiyor ama örneğin Aralık annesi bir arkadaşım var baya biz ne yersek yiyor diyo. Bilmiyorum o mu abartıyo ya bi kere alt iki diş var ama üstler yeni göründü. nasıl çiğnesinki kaşıkla veridğimiz zaman

bence arkadaşın abartmıyordur nerdeyse 1 yaşındaymış bebeği.internette filanda 9 aylıkken sizin yediklerinizi yiyebilir artık yazıyor.bebeğin iştahı ve alışmasıyla alakalı.tabi bi anda bebeğinin eline boğazına kaçabilecek şeyler vermede Allah korusun.ön dişlerle çiğnemiyolar benimkininde 3 dişi var ön tarafla koparıp damaklarıyla çiğniyor.salatalığın içinden ince bi dilim kes eline ver o boğazınada kaçmaz yani ince dilim pastırma gibi görüntüsü ama azcık daha kalın elinde tutabilsin ben bunu televizyonda görmüştüm hem boğazına kaçmaz hem tırtıklar.tabiki yine gözünden ayırma büyük parça filan koparmasın baya faydası oluyor.çokta kafaya takma ama ara ara mutlaka dene alışıcaktır inş.benimkide sizinkiler gibi bi kaşıkla yemeye alışsa.herkesin derdi başka varsa yoksa meme emsin.

Bugun 9 ay kontrolune gittik 1 yasina kadar onemli bir durum olmazsa gelmenize gerek yok dedi....artik balik verebilirsin dedi hangisi diye sordum kilcigi olmasin yeter bugulama yada haslama verebilirsin dedi izgara sordum mangal sandi grill izgara verebilirsin dedi bugulama ile ayni sayilirmis...yuruteci sordum bir problem yok yalnizca goz onunden ayirmayin guvenlik acisindan dedi....menenjit asisi hakkinda bilgi aldim yaptirmamaya karar verdim kizamik asisi istege bagliymis ama onu yaptiricam....disleri hala yok pamugumun kalsiyum verdi gunde 3 defa icecek...bizden boyle....

Abarttığını pek sanmıyorum canım bu biraz çocuğunun huyu biraz da alıştırmakla alakalı. Biz sadece eti ezip veriyoruz onun haricinde kendi yiyor. İlla diş olacak diye bir şey yok, damakları sertleşti zaten. Kızım 4 aylık iken bizi taklit etmeye başladı ne zaman yemek yesek o da ağzını çiğner gibi hareket ettiriyordu, biz ondan cesaret alarak 5 aylıkken ek gıda vermeye başladık ve meyve hariç hiç püre yapmadım. Sizi görsün yerken en iyi yaptıkları taklit ile onu da öğrenecektir.

Kalsiyumu verme sebebi nedir canım? Ben balığa 8. ayda başladım, sağlık ocağından aldığım broşürde 8 ay dolunca verilecek besinlerin içinde yer alıyor diye, hamsinin kılçığını temizliyorum o da eline alıyor. Benim kız anası gibi et sever, kahvaltıda bile versem yer :) ete hiç hayır demiyor artık ben kısıtlıyorum bünye küçük dokunur diye.

ama içim rahat etmiyo canım hiçbi vitamini eksik kalmasın istiyorum...

Benimki de ayni anlattigin gibi. Ben de bebelac alicam. Bi de zorlayinca kusuyor da.
Ben de aksam da corba veriyorum napiyim.

bebelec bizde işe yaramadı canım markanın önemi yok biberonu ağzına sokmuyo bile ağzını sıkıyo açmıyo dışarı akıtıyoruz, azıcık içerse ayağımda sallayıp uyuturken bıkınca yine çıkarıyo ağzından ve almıyo bi daha uyusa bile uyanıyo zorlarsam... genel bi iştahsızlık yani bizdeki, kızımın kilosu az değil ama ben gerilemesin istiyorum dişe bağlıyorum ben iştahsızlığını yeni çıkarıyoruz biz daha bi tane var...

canım çocuktan çocuğa değişiyo ama, benim yeğenime öyle karıştırıp herşeyi zorla yediriyolardı 3-4 yaşlarında şimdi ve daha sağlıklı bi çocuk daha düzenli besleniyo gelişimi de güzel... eşimin yeğenleri var aynı dönemlerde onları daha özgür bıraktılar öyle beslediler beraber sofraya oturtup herşeyi tek tek yedirdiler ne isterse onu istediği kadar yediler biri imdi hiç yemek yemeden abur cubur ve fast foodla besleniyo sadece öbürü de normal yemek yese de zayıf çelimsiz bi çocuk... yani tam tersi de olabilirdi senin dediğin gibi, o yüzden riske atmadan bu çağlarında nasıl beslendiğinden emin olup sonrasını ona bırakmayı tercih ediyorum ben... inşallah bıktırmam çocuğu :)
bu dıralar azalttık zorunlu olarak, ağladı diye hemen bırakmıyorum da yeterince yediğini düşündüğümde bırakıyorum, ağladığında bıraktırmayı öğrenmesin istiyorum hem de yeterince beslensin... zaten anne sütü veremiyorum kızıma...
kaselerimiz büyük değil aslında, yemek takımının küçük çoba kaseleri olur ya ona tam taşırmadan yarım parmak falan boşluk bırakıcak şekilde koyuyodum çorbayı o kadar yiyodu,ölçtüm şimdi tam 2 çay bardağı alıyo dediğim kadarı, şimdi yarıya indirdim...

canım bebeğe göre değişiyo, ek gıdaya geçtiğinden beri direkt çatalla ezerek veren de var bikaç aydır, benim kızım gibi hala herşeyi blendardan geçirerek yiyen de... yavaş yavaş azar azar pütürlü şeyler vermeyi deneyebilirsin, ben arada deniyorum kesinlikle kabul etmiyo öğürüyo çıkarıyo gözler kıpkırmızı oluyo bi daha ağzını açmıyo...

canım bizim durumumuz inan korkudan değil yemiyo kesinlikle,yiyecek haricinde eline geçirdiği herşeyi ağzına götürüyo ,eline ekmek salatalık havuç falan veriyorum aynsından ben de yiyorum gösteriyorum kesinlikle yemiyo atıyo...

abartmıyodur canım bi arkadaşımızın oğlu benim kızım kadarkrn gördüğümüzde kek börek ne varsa yiyodu bizim tabaklarımıza saldırıyodu :) tombikti de maşallah :)

balığı ben önce seramik tavalar var ya onda çok azıcık seytinyağında alt üst çeviriyorum kabuğu kabarsın soyabileyim diye, sonra kabuğunu kılçığını ayıklayıp çorbasının içine atıp pişiriyorum, sonra da malum blendar :)

nohut ve nar deneyimlerimizi paylaşayım, dün nohut vermiştim, hiç sevmedi, zorla bi çaybardağı kadar verdim, gaz sorunumuz falan olmadı ama, nohutu önceden haşlamıştım...

bugünde narı muzla blendardan geçirip pekmezle karıştırıp verdim, baştan severek yedi, sonra genel huysuzluğundan zorladı... ama bence beğendi, tadına baktım ben de beğendim güzeldi :)

merhaba arkadaşlar aranızda çalışmaya başlayan var mı bakıcıya alıştıramıyorum hemen ağlayıp benim kucağıma gelmek istiyor.ne yapabilirim yardım l
ütfen

biz de kahvaltıya ve akşam yemeğine ailecek oturuyoruz
beraber yiyoruz ne varsa

canım ben daha blender i 5 kere kullanmamışımdır
ilk başlarda zorlandılar ama şu anda maşallah gayet güzel yiyorlar
ne yerlerse tek tek yiyorlar
hiçbir şeyi karıştırmıyorum ben
mesela bu akşam tavuk ve bulgur pilavını maşallah bayılarak yediler

Disi hala cikmadi sanirim cikmasina yardimci olsun diye verdi...

6 aylikken tatilde azda olsa balik vermistim bu aksam izgara levrek yaptim buyuk bir parca yedi ezmedim lokma lokma yedi sanirim benim gibi balik sevecek...ye pamugum ye zekan gelissin diyorum alkisliyor kucuk kuzu....

Selam kızlar
Oto koltuğu almak isteyenler destek birimi: ÇOCUK OTO KOLTUĞU SEÇİMİ / SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER bu bağlantıda çok iyi açıklamışlar sizede faydalı olacağını düşünüyorum ben hala karar veremedim gerçi ama çok pahalı olması nedeniyle sanırım önümüzdeki hafta mağ zada gidip bakcam düşündüğüm markalara...

Ebahcım benim oğlumunda dişleri hala çıkmadı ama şu an sıkıntıda çok fazla hırçınlaştı herşeyi sinirle ısırmaya çalışıyo damağıda kabarmış ama doktorunuzun kalsiyum vermesi benide düşündürdü acaba bizdede mi kalsiyum eksikliği var hala çıkmadı çünkü
Gerçi çok geç değil ama düşünmedim değil...

Bugün yürüteç siparişi verdim aslında hiç almayı düşünmüyodum bende sağlıksız bulanlardanım ama oğlumu oyalıycak bişi bulamıyorum artık herşeyden çok sklıyo bide emekliyemiyo bu gidişle emekliyemiycek galiba:) ayakta durmayı çok seviyo o yüzden almak istedim çok fazla oturtmam zaten ... Sevip sevmiyeceğinide bilemediğim için çok uygun bişi aldım piyasa fiyatı 100 tl civarıymıs ben indirimden 56 tl ye aldım hemde müzikli fiyatına göre özellikli baya tipide fena sayılmaz:)umarım sever oğluşşş:)

Bugun 9 ayi doldu isigimin hala gelen giden yok daha oncede vereyim demisti doktor ama benimde gec cikmis dedigim icin vermemisti ama bu kez kullanin dedi...eczacida hem dis kemik gelisimine yardimci olur dedi...granul halinde gunde 3 kez mamasna koyuyorum...
Yurutece gelince doktora sordum bir sakincasi yok gozunuzun onunden ayirmayin dedi....rahat edersin isi birakip evde kizima bakan bana alternatif...gun boyu oyalaycak birsey bulamiyorum...bazen kucakta bazen emekliyor,bazen mama sandalyesinde..evde ozgur ozgur geziyor...salon kapisina gidiyor arkasi a donup bana bakiyor evet gidebilirsin diyorum kosa kosa koridora cikiyor...ayrica 3 yadinda yegenimle bu sayede iyi oynadilar bu kez yegenim kosuyor isik kovaliyor...

Parmak yiyecekler

Lokma büyüklüğünde tost, ya da üzerine faydalı bir sebze ya da meyve ezmesi sürülmüş hafifçe kızartılmış ekmek
Lokma ya da parmak büyüklüğünde muz gibi olgun ağızda çabuk dağılan çok olgun meyveler
Çok iyi pişmiş ve bölünmüş makarna parçaları
Lokma ya da parmak büyüklüğünde çok çok iyi pişmiş havuç gibi sebzeler
Çok iyi pişmiş ve küçük parçalara bölünmüş brokoli gibi sebzeler
Lokma büyüklüğünde çok iyi pişmiş yumuşak et (köfte parçaları gibi)

Kizlar parmak yiyecekler bebegin yeme aliskanligi kazanmasini da sagliyormus. 9 ayda uygulanabilirmis.

Yemek konusunda tavsiye

Benim kızım 12 Mart doğumlu. 3.çocuğum olduğu için sanırım daha 5 aylıkken eline birşeyler tutuşturdum. İlk başlar öğürdü koparıp attı ama kısa sürede alıştı. Şimdi kaşıkla değil bölünmüş şeyler elle yemeyi seviyor. Bende kivi, muz, mandalina, brokoli, sahanda yumurta, bizim yediğimiz yemekler (mesela dün karnıyarık yapmıştım üstünde kıymayı kızım yedi. ) küp küp kesiyorum sonra elimle yediyorum. Bence hiçbirşeyi karıştırıp püre yapmayın. Ben çalıştığım için iki oğlum küçük yaşta kreşe başladılar. Kreşte kimse onlara püre yapıp karıştırıp yediremeyeyeceği için tek tek yemeyi öğretmek faydalı oldu. Anneleri püre yapıp blenderdan geçirenler çok zorlandı hatta ayrılanlar bile oldu. Bence bırakın çocuğunuz herşeyin tadını alsın tek başına. Kendiniz sabah yapılan o karışımı yiyebilirmisiniz ki bebeğinizden o tatsız tussuz şeyi yemesini bekliyorsunuz? Üstelik siz ne yaparsanız yapın her çocuk kendi damak zevkini oluşturacaktır. Bu dönemler iştahsız olmaları normal zaman zaman bu tarz şeyler olacak. İnatlaşmak ağlatmak durumun daha kötüye gitmesinden başka bir işe yaramaz.

Ayrıca belli bir seviyede olan insanların bebeklerinin hangisi vitaminsizlikten gelişememiştir merak ediyorum. Unutmayın bebeğiniz bir şekilde ona yetecek kadar besleniyordur. Asıl olan onların duygularını kalpleri beslemek. Etrafta sevgi açlığından yapılanları hepimiz görüyoruz. Anın tadını çıkarın bebeğinizi doya doya sevin mutlu edin, mutlu olun.

Bu arada benim kızım sadece emiyor. Keyfi tutursa yukarıda yazdıklarımdan sadece birini yiyor. Mamaların birçoğunu denedim ama hiçbirisini istemedi .Yani benimkinin sizlerden bir farkı yok ama yapacak birşey yok geçecek.

Bu arada zorla yedirme konusunda benim yengem kuzenime herşeyi zorla yedirirdi.Yemek zamanı savaş zamanı olurdu. Kemik suları kaynatırdı içine en olmadık sebzeler yoğurtlar karman çorman bir yığın şey. Sonuç 30 yaşında üniversitede öğretim görevlisi bir genç asla yoğurdu ağzına sümüyor ayran içmiyo ve daha yemediği bir sürü sebze meyve...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…