Parmak yiyecekler
Lokma büyüklüğünde tost, ya da üzerine faydalı bir sebze ya da meyve ezmesi sürülmüş hafifçe kızartılmış ekmek
Lokma ya da parmak büyüklüğünde muz gibi olgun ağızda çabuk dağılan çok olgun meyveler
Çok iyi pişmiş ve bölünmüş makarna parçaları
Lokma ya da parmak büyüklüğünde çok çok iyi pişmiş havuç gibi sebzeler
Çok iyi pişmiş ve küçük parçalara bölünmüş brokoli gibi sebzeler
Lokma büyüklüğünde çok iyi pişmiş yumuşak et (köfte parçaları gibi)
Kizlar parmak yiyecekler bebegin yeme aliskanligi kazanmasini da sagliyormus. 9 ayda uygulanabilirmis.
Ye meklere tuz katabiliyor muyuz artik kizlar?
Bugün yürüteç siparişi verdim aslında hiç almayı düşünmüyodum bende sağlıksız bulanlardanım ama oğlumu oyalıycak bişi bulamıyorum artık herşeyden çok sklıyo bide emekliyemiyo bu gidişle emekliyemiycek galiba:) ayakta durmayı çok seviyo o yüzden almak istedim çok fazla oturtmam zaten ... Sevip sevmiyeceğinide bilemediğim için çok uygun bişi aldım piyasa fiyatı 100 tl civarıymıs ben indirimden 56 tl ye aldım hemde müzikli fiyatına göre özellikli baya tipide fena sayılmaz:)umarım sever oğluşşş:)
ama içim rahat etmiyo canım hiçbi vitamini eksik kalmasın istiyorum...
Bende bu aksam kofte yapicam kizima ilk defa yiyecek...yaninada patates puresi tereyag ve buyume sutu koyucam icine...bizim bu aksamki menumuzle ayni tek farkla biz patatesi kizarmis yicez
Kızlar merhaba,
Geçmişi okuyamadım. Umarım hepiniz ve bebişleriniz iyisinizdir.
Biz annemlerdeydik 10 gün. Hava değişiminden midir, nazardan, gözden midir bilmiyorum ama sarı papatyam, çiçeğim, elimde soluverdi
Çok hastayız teyzeleri..
İshal, öksürük, burun akıntısı, iştahsızlık, kusma..
Had safhada.
Ordayken bir kez sağlık ocağına götürdüm, bir de acile. İlki göz damlası vermişti, ikincisi de Dolven ve Peditus.
Evvelsi gece ateşlendi. 38.8'di ateşi, üzerini açtım, soydum soğana çevirdim, 37'ye düştü.
Dün de yine acile götürdük. Bağırsak enfeksiyonu dedi doktor, tahlil mahlil yapmadan.
Çok huysuz, huzursuz, yemiyor, içmiyor.. Emziriyorum sadece diyebilirim.
Ben de süt olsun diye habire yiyip içiyorum, çığırımdan çıktım.
Rabbim herkesin evladına, içinde de benim kuzuma, apacil şifalar versin.
Pinarin buyume sutu arkadasim...genelde kahvaltisina koyuyorum bu sutu...bulmasi zor buldukca alip dolaba atiyorum...biraz tatli tadi var...patates puresine koymadim bu aksam tatli olmasin diye...labneli t.yagli pure yaptim sevdi minnos...Cnm büyüme sütü ne? Devam sütü mü?
Cok gecmis olsun arkadasim ishal ve kusmadandir atesi belki susuz kaldigi icin olabilir..hatirlarsaniz bayramda boyle olmustu kizim doktor beslenmesi icin mama verdi kusma ve ishal icin eczaneden aldik aptamilindi...doktora sorun isterseniz...Kızlar merhaba,
Biz annemlerdeydik 10 gün. Hava değişiminden midir, nazardan, gözden midir bilmiyorum ama sarı papatyam, çiçeğim, elimde soluverdi
Çok hastayız teyzeleri..
Had safhada.
Ordayken bir kez sağlık ocağına götürdüm, bir de acile. İlki göz damlası vermişti, ikincisi de Dolven ve Peditus.
Evvelsi gece ateşlendi. 38.8'di ateşi, üzerini açtım, soydum soğana çevirdim, 37'ye düştü.
Dün de yine acile götürdük. Bağırsak enfeksiyonu dedi doktor, tahlil mahlil yapmadan.
Kızlar merhaba,
Çok hastayız teyzeleri..
Had safhada.
Bugün dra gittik kızlar. 9. Ayımız haftaya dolacak ama öksürüğü vardı haftayı bekleyemedim. 20 gündür hiç kilo alamamışız malesefvermediğine şükrediyorum. Çünkü hastalığından sonra iştahımız çok azaldı.
Dana eti yediğinde boğazının altının bacaklarının pütür pütür sivilce gibi olduğunu söyledim. Dana etine karşı da alerjisi var dedi. Alerjimiz 2 oldu. Bununla kalır inşallah.
Öksürüğümüz için önemli bir şey olmadığını söyledi. Kabızlığımıziçin ilaç verdi.
Kızamık ve menenjit aşılarını sordum. Kızamık aşısının askıya alındığını söyledi. Menenjit aşısını önerdi. 4 ve 6 aylık aşılarında menenjitin farklı içeriklerine aşılandıklarını bu hastalığın önemli olduğunu kendi kızına da yaptırdığından bahsetti. Ben yaptırıcam sanırım.
Yenikullanıcı Cnm senin drunun söylediği kanının aniden düşmesi gibi bir durumun olup olmayacağını sordum. Çünkü biz de kan damlası kullanmıyoruz . Eğer yeterince Demir içeren gıda alıyorsa olmaz dedi. Ama yine de arada da olsa kullanmam için ferrum verdi. Çünkü biz dana eti de tüketemeyeceğiz. Koyun etini de şu kızarıklıklar geçsin öyle deneyeceğim. Bu arada medipolde meliha Hanım'a gittim . Hoşuma da gitti. Sen de bi dene istersen. Ben bundan sonra ona devam etmeyi düşünüyorum.
Hiç bir vitamini eksik kalmaz merak etme, kendine yeteni kadar alır o. :)
Örneğin havuç sevmiyorsa üzülme, a vitamini sadece havuçta yok, sevdiği başka bir şeyde de vardır mutlaka,elma-muz gibi..
Bence hiç bir şeyi zorla yedirme. Kızıma meyve ya da çorba yedirirken kızım yemek istemediği yerde elimden kaçar. 1-2 defa tv de reklam açıp (çok sever de reklamları) yerse 1-2 kaşık daha yedirmek isterim, daha da yemiyorsa yedirmeye zorlamam. Bazen 3-4 mama kaşığıyla kalır yediği,çöpe gider yaptıklarım ama olsun, sevmiyorsa, istemiyorsa varsın yemesin. Aklı erdikten sonra mutlaka çok sevdiği şeyler olacaktır, özellikle yapmamı istediği şeyler.. Aksi halde belki hiç bir şeyi sevmeyecek.
Pinarin buyume sutu arkadasim...genelde kahvaltisina koyuyorum bu sutu...bulmasi zor buldukca alip dolaba atiyorum...biraz tatli tadi var...patates puresine koymadim bu aksam tatli olmasin diye...labneli t.yagli pure yaptim sevdi minnos...
Canım söylediklerinin tamamı benim oğluş içinde geçerli bizde dişsiziz, bende oyalayacak bişey bulamıyorum ve oğlum emeklememesine rağmen sürekli gezmek istiyor. Hangi yürüteci aldın acaba link vb. atabilirsen çok sevinirim
Kızlar merhaba,
Çok hastayız teyzeleri..
Had safhada.
Kızlar merhaba,
Çok hastayız teyzeleri..
Had safhada.
geçmiş olsun canım... menenjit aşısı için ben de yaptırmaktan yanayım gibi, 9.ay kontrolünde sorup ona göre yaptırıcaktım... ben de meliha hn.ı denemek istiyodum zaten, sevindim memnun kalmana kesin gidelim o zaman bu ay, zaten bikaç yakınım da gitmişti memnun kalmıştı ondan... geçen ay gittiğimiz doktor bize de ferrum vermişti ama biz de düzenli kullanamıyoruz, tek başıma veremiyorum rahat durmuyo zaten çok boyayan bişey çarşaf falan batırıyoruz,eşim evdeyken aklımıza gelirse ve aklımıza geldiğinde süt ürünü tüketmediyse/tüketmeyecekse veriyoruz, haftada 2-3 kere falan veriyorum anca...
inan elimde değil canım, bu aralar devam sütünü içiremiyorum ek gıdaları da azalttı ya nasıl üzülüyorum, bütün gece sabaha kadar hiç içmiyo ya uyanmıyo sabaha kadar ya da bikaç kez uyansada sallanıp uyutulmak istito yine içmiyo, 8-9 saat aç olan çocuk sabah yine içmiyo ve kahvaltı da yapmak istemiyo, saatlerce aç olduğu için mecbur zorla yediriyorum, akşam 11de uyuturken içirebildiğim 60-90 cc arası sütle zaten sabaha kadar duruyo daha ne kadar bekleyeyim mecbur ağlaya bağıra yediriyorum...
amin canım Allah acil şifa versin...
canım hiç duymadım büyüme sütü, bakayım markete, ne zamandan itibaren verilebiliyo 8-9 aylıkken verilebilen bişey mi... bu arada afiyet olsun minnoşuna, püre ben de severim kızıma da yapayım ben de...
6.aydan verilebiliyor,kutunun ustunde kucaginda bebek olan anne resmi var...o sutu dene arkadasim belki icer...kutu ustunde 6.aydan itaren yaziyor ben 6 ayliktan beri kahvaltilarina corbalarina koyuyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?