2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar hiç ölçmüyormusunuz nabzınızı??sordum ama pek bakmıyorsunuz galıba bebeklerden fırsat kalmıyor...benım gece cok carpıntım oldu oluyormu sizlerde de merak ettim

Arkadaşlar, benim kızımın boynundaki problem nedeniyle düzenli olarak çocuk ortapedisti ve fizyoterapiye gidiyoruz. bende hertürlü sorumu ilk elden esas uzmanlarından öğrenme şansına sahip oluyorum:) sizinle de paylaşayım. yürüteç 1 saate kadar problem olmuyormuş, hoppala 10 dk kadar kullanılabilir. ayakkabı kesinlikle zararlı. çocuk iyice yürümeye başlayıp dışarıda gerek olduğunda giydirilmeye başlanabilir. o durumda bile eve gelindiğinde çorap ile dursun dedi ortapedist ve fizyoterapist. ikiside ayakkabının ayak sağlığı ve gelişimi için çok zararlı olduğunu üstüne basa basa belirttiler ben daha sormadan.

fizyoterapist'e ayrıca gelişim ile ilgili sorular sordum. eğer çocuğunuz ayına göre yapması gereken hareketlerin çok gerisindeyse mutlaka bir uzman ile görüşülmeli dedi. çocukların bazı hareketleri yapmak için eğitilebileceğini belirtti gelişim hızlandırılabiliyormuş. geride kalmak bazı problemlerin en büyük habercisiymiş. erken teşhis ise çok önemliymiş.

gittiğimiz fizyoterapi merkezinde öyle çocuklar görüyorum ki önceden çok üzüldüğüm bizim basit boyun problemi için şükreder oldum bu arada benim kızım makat geliş doğduğu için boynunda Tortikolis diye bir problem var. başı biraz yana eğik duruyor. çok uğraştık doğduğundan beri ama %80 düzeldi. inşallah yakında hepsi geçecek. kalçada da problem vardı ama onu düzelttik 4 . aya kadar:) kızım resmen 8 gibi doğdu içimde yamuk yumuk sıkışıp kalmış zavallı aylarca...

yeni şeyler öğrendikçe sizinle paylaşacağım...

herkese mutlu hafta sonları!!!!

sabah burnu tıkalı oluyo zaten ondan demek, bizim ev baya sıcak biz de yavaç yavaş düşürelim o zaman ısıyı bi anda düşüremem hasta olur yavaş yavaş düşürelim... eşim de sevinir heralde bu duruma :) o sıcağı hiç sevmez ... ama kızımın da üstünü daha kalın giydirmeliyim çünkü doğduğundan beri örtünmeyi hiç sevmiyo ,yada uyku tulumu deneyebilirim ama onunla da rahat uyur mu bilmiyorum...

yatak olayını bende soracaktım kızlar..park yatak kullanıyoruz yatagı nasıl olmalı?degıstırdnızmı sızler??

canım biz ilk altı ay yatak odamızda beşikte yatırdık onda pamuk yatak yaptırmıştık onu kullandık, 6 aydan sonra beşik küçük gelince kendi odasına mobilya karyolasına geçirdik, onda mobilyacının verdiği yatak vardı 3 aya yakındır onda yatıyodu ama malum iyi bi yatak değil, kötü bi yaylı yatak... şimdi işbir in menekşe diye bi modeli var onu aldık... yaysız bi yatak, lateks... biz yalnız küçük boy bebek yatağı almadık, büyüyen karyolanın içindeki komodinler yukarıda tutulmuş bizde, komodinlerin altına yatak girebilsin büyük boy yatak alınabilsin diye, büyük boy yatak aldık biz, 2 sene sonra falan komodinler içinden çıkınca tek kişilik karyolasında yatağı hazır...

Ben yatma saatini aksam 8 den 10 a aldim ama bu kez gece 2 de kurulmus saat gibi kalkiyor saat 03.45 saat gibi uyuyor....nedendir anlamadim bende ayagimda salliyorum...kaslarim geriliyor belim ayaklarim agriyor...yazin kizimida tatile goturduk hemde 9 saat yolculuk yapti masallah tatilde gayet iyiydi isi gucu kalabalik olsun ses olsun...iyiydi ama bu kez basbasa kalalim istedik belki 2 gece uyursam moral ve guc toplar gelirim...daha cok isimiz var daha disi cikacak huysuzlanacak guce ihtiyacim var hemde cok.....
Tuylerim urperdi yazini okuyunca evet cok ozlerim ben kizimi...ama cok ihtiyacim var ben iyi olayim isigimda iyi olsun....istifa etim yillarca calis simdi evde hem isigin bakimi hem ev isi asosyallikte cabasi moralim cok bozuk cok mutsuzum..morala dinlenmeye cok ihtiyacim var...
İyi oldu 18 ayi ogrendigim isigin ayaklari cok kucuk ilk adim ayakkabilari 19 numaradan basliyormus en azindan o gune kadar ayaklari buyur....

Canım ben yürüyene kadar almayı düşünmüyorum, dışarı hariç patik bile giydirmiyorum ayak yapısı açısından. Ayakkabı almadan önce de kesinlikle doktora danışmayı düşünüyorum. İlk ayakkabı çok önemli çünkü ne kadar işinin ehli olsa da ayakkabıcının önerdiğinden çok çocuğumun ayak yapısı önemli, daha orta kavisi tam oturmadı bile üstelik taraklı bir ayağı var, yanlış bir şey yapıp da ömür boyu onun sıkıntısını çeksin istemem.

Arkadaslar tekrar yazıyorum kı kacıran olmasın:

Bıldırımler bana ayrıca lısteyı yarın aksama yapacagım ınsallah o nedenle bugun tartılmayıp bıldırım yapmayan varsa veya unutan , yarın turkıye saatı ıle 5 e kadar msj atabılırler,

optummmm

KIZCELER PARDON YANLIS YERE YAZMISIM YAWW

Son düzenleme:

canım çok teşekkür ederim çok faydalı oldu ben de ayakkabıyla basması daha doğru olur diye alıcaktım, hem de evde de bir-iki saat giydiririm diyodum alışsın diye, sanırım alıcam yine de dışarıda falan giymek için lazım nasılsa, ama evde giydirp bastırmam iyice yürüyene kadar o zaman...
kızına da geçmiş olsun canım, geçiyomuş zaten annesi, çarçabuk düzelsin inşallah...

biz de sadece dışarı çıkarken patik ayakkabı giyiyoruz evde çorapla duruyo, zaten ayağına bişey giydirince direkt ağzına götürüyo ıslıyo sırılsıklam... ben artık ilk adım ayakk"abısı giymesi daha mı doğru olur diye almayı düşünmüştüm alışsın diye... 9.ay kontrolünde doktoruna sorayım ben de...

Evet canım.0.5 derece bile düşür yavaş yavaş.bide türkçe nedir bilmiyorum malesef.schlafsack almanca.resimlerine bak nette.iyice giydirib.onun içine qoya bilirsin.yorqan gibi oda soğuk olmaz.benim kızımın saşı yok.bazen çok ince şapka takıyorum.sımsıcak oluyor.kesinlikle üşümüyor..

baktımcanım schlafsack uyku tulumu canım, ben de denemek istiyodum zaten ama döndükçe falan uyanır mı acaba, çünkü dönerken penye battaniyesi dolandığında falan uyanıyo sinirleniyo, ama kış için zaten uyku tulumu almayı düşünüyodum...
torba biçimi olanlardan mı yoksa kıyafet tulum gibi olanlarından mı alsam acaba, kullananlar tavsiyede bulunabilir mi...

Biz aldik kiyafet seklindekinden. Bebegim rahat edemedi.

Ben kullanıyorum canım çok rahat kesinlikle tavsiye ederim ama çok kalın elyaflardan alma hem terletiyoe hemde sağlıksız bizimki ne çok ince nese çok kalın yedeğini bile aldım o olmazsa uyumuyor üstünü örtünce yorgandan sıkılıyor

Kizlar bizim kiz televizyonu cok seviyor ya. Cok zararli biliyorum ve izlemesin istiyorum, oyle cizgi film, reklam felan acip oturtmadim daha hic basina. Gunduz hic acmiyorum zaten tvyi, ama aksam acincada engel olamiyorum bakmasina. Hareketlenene kadar hic baktirmadim, onune yastik koydum, arkasini cevirip oturttum felan ama simdi tutamiyorum tabiki.bazen aksamlarida cok bakiyor deyip kapatiyorum tv yi, bizde izlemiyoruz:) Bide evde hic izletmiyoruz diye misafirlige felan gidince gozu hep tvde oluyor. Acaba yeni yeni gordugu icin mi bu kadar ilgisini cekiyor, rahat birakayim bir sure sonra varligina alisip sikilir mi ki izlemekten? Sizlerin bebislerinde cok ilgisini cekiyor mu? Izletiyormusun, yoksa engellemeye calisiyormusunuz? Napsam bilemedim ben, aksamda mi acmasak, yoksa birakip alismasini mi beklesek?...

Markası bebetof kalınlığı çok ideal kol ve bacak kısmıda rahat bulabilirsen bak anım 1 beden büyük al bence daha rahat oluyor

Ben hem torba hem kiyafet seklide olani kullaniyorum ikisinede alisti benimde icim cok rahat ustu acildimi derdi yok icine ince tulum giydiriyorum ustune uyku tulumu...
Benim kizimda izliyor yemek yedirirken reklam aciyorum zararli ama tum gun baska turlu zapedilemiyor....psikiyatr bir arkadasim vardi bebegi oldu uzun izin kullandi evdeydi durmuyor ne yapayim tv.aciyorum diyordu simdi aklima o geliyor hocanin dedigini yap yaptigini yapma mantigi

Benimki reklamlara bayılıyor. Hatta bezini değiştirirken, bir şeyler yedirmeye çalışırken reklam açıyorum özellikle, yoksa kaçıveriyor elimden sıpam. :)

Benimki de cok merakli. Izletmiyorum ben. Zaten bilgisayardan izliyoruz tv yi. Ona cevirmiyorum. Tv acinca da yere birakip orta sehpanin ustune yastik diziyorum goremiyor. Ama uyanik kenara gecip bakiyor. Kapatiyorum hemen.

vallahi ben baktırıyorum cnm uzun uzun bakıyo bol bol çizgifilm izliyo baby tv ve trt çocuk favorimiz yakından değil arada 3 metreyi geçen mesafedan bakıyo otimi tetikliyo diyolar ama otizm doğuştan gelen bi hastalık özellikle araştırdım inceledim televizyonu yakından olmadığı sürece tek zarar verdiği şey iletişim eksikliği ki biz şimdiden böyleyiz on yıl sonra ne olur insanlar belli değil evde akşama kadr bi bi ben oyuncak yada benimle oynayarak vakit geçirmek bi yere kadar sıkılyor hemen zaten gündüz uyku sorunumuz var e bebe de haklı ne yapacak. izliyo valla hemde kahkalar atarak çok severk onlara kızarak tepki vererek izliyo

belki kızacaksınız bana ama doğru olduğunu düşünmesemde zararı yoksa varsın izlesin kardeşi olunca onunla oynar yada yazın günün çoğunu parkta geçirir inşallah :))

Bizimkide eskiden çok meraklıydı şimdi hiç bakmıyor hatta geçen gün annem dediki bu nasıl çocuk reklamlara bile bakmıyor oyuncakları daha çok dikkatini çekiyor birde hep niyetlere tutunup kalkma çabası içinde ona zaman kalmıyor. Sende aktivite masasından al istersen baya dikkatini çekiyormuş çocukların bizim müzikli bi oyuncağımız vardı ben oyüzden almadım sahibinden comda uygun fiyatlarda var ben araştırmıştım

Ebahcım eğer karar veremiyosan sana bi fikir vereyim maşukiye cansu evleri bi araştır istersen biz her bunaldığımızda kendimizi orda buluyoduk oğlumdan önce tabi özellikle kışın çok güzel oluyo oralar bizde gidicez ama kaçamak değil:) oğluşu götürmeden duramam ben allahım mecbur bırakmasın inşş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…