merhaba kızlar çok giremiyorum artık kızım sürekli hareket halinde vakit bulamıyorum oturup bakmaya...bazen yazdıklarımın cevabına bile bakamıyorumkızımın dişi çıkmadı hala..9 ay bitti doktor 1 ay daha bekleyelim cıkmazsa d vitamini kapsülü kullanırız dedi...d vitamini eksik diyemi cıkmıyor yani? sizlerde varmı bu konuyu bilen?
merhaba kızlar çok giremiyorum artık kızım sürekli hareket halinde vakit bulamıyorum oturup bakmaya...bazen yazdıklarımın cevabına bile bakamıyorumkızımın dişi çıkmadı hala..9 ay bitti doktor 1 ay daha bekleyelim cıkmazsa d vitamini kapsülü kullanırız dedi...d vitamini eksik diyemi cıkmıyor yani? sizlerde varmı bu konuyu bilen?
Benim kizim crsmba gunu 9,5 aylik olacak dr.9 ay kontrolunde kalsiyum verdi onu kullniyorum...daha gelen giden yok ama cok istahsiz cok huysuz cok degisti kizim
Ya kizlar benim kizim 9,5 aylik soylemistim daha once emeklemiyor ve tutunarak ayaga kalkmaya calisiyor ama benim hafif destegim olmadan kalkamiyor. Kendini kaldiramiyo cok cabalasada. Ve en onemlisi kendisi oturur poZisyona gecemiyor yattigi yerden. (Emeklemedigi icin belkide) ben endiselenmelimiyim sizce. Dr kontrolume daha 15 gun var
merhaba...
yakari, şu ana kadar sana cevap yazamadım kusura bakma canım...
doktor kontolünde o benekleri sordum, çeşitli sebepler sıraladı, herhangi biri olabilir dedi ve pek önemsemediği ortadaydı. sebepler şunlar: yumurta sarısına allerji olabilir, ağlarsa ve stres yaparsa çıkabilir, hasta olmuşsa olabilir, diş sıkıntısından olabilir vs.
kısaca problem yok.
kontrol güzeldi, 9. ay aşısını da olsuk. sıradaki aşı 1 yaşında ve 3adet...
Resimlerine baktim arkadasim masallah kizina.....
Kardesim istanbula atandi canim. Tesekkur ederim. Ise basladim kafam dagildi gercekten. Sen nasilsin?
bende iki canavar var bilgisayara ortak
hatta enter tuşunu bile kırdılar
çılgınlar gibi vuruyorlar ve bundan çok mutlu olup birlikte kahkaha atıyorlar
işe başlamak sana çok iyi gelecek inan bana
yani bana öyle oldu
ve bebeğinle daha çok oynuyorsun
bebeğini çok özlediğin için tahammül sınırların genişliyo
hayırlı olsun
annenler gelmiş gözün aydın
kardeşin atandı mı?
sanırım onun yüzünden gelemiyorlardı
Anladim cnm. Hakli olabilirsin.Ben doktordan çok çok da memnun değilim aslında
Klasik işlemleri yapıyor. Boy kilo. Şunu yesin bunu yesin. Kabızlığa çözüm bulamadı ayrıca ilk başlarda kızım 90lık süt içiyordu az diyordu arayı aç filan. Meğer tamamen mamadanmış ağır geliyormuş. Kabızlık nedeniyle bebelac aldık 180 içiyor. Önceden 90 içiyordu dedim. A bak demek şişkinlik yapıyormuş çocuk biliyormuş kendini diyor. Çok sinirlendim de birşey demedim. Bunu kendisinin de tahmin etmesi gerekirdi. Belki de daha iyi kilo alacaktı mamayı o zaman değiştirmemi söyleseydi. Neyse...
Kızım da sevmiyor :) ağlıyor hep
Zaten sigortadan 3 hakkımız kalmış
12 aylıkken bitmiş oluyor.
Memorial ile henüz anlaşma yok sanırım Sigortanın.
Ben galiba kalan 2 hakkımı da Medicanadan herhangi bir doktora götüreceğim.
Dis cikmasi genetikmis cnm. Bizde de cikmadimerhaba kızlar çok giremiyorum artık kızım sürekli hareket halinde vakit bulamıyorum oturup bakmaya...bazen yazdıklarımın cevabına bile bakamıyorumkızımın dişi çıkmadı hala..9 ay bitti doktor 1 ay daha bekleyelim cıkmazsa d vitamini kapsülü kullanırız dedi...d vitamini eksik diyemi cıkmıyor yani? sizlerde varmı bu konuyu bilen?
Kardesim istanbula atandi canim. Tesekkur ederim. Ise basladim kafam dagildi gercekten. Sen nasilsin?
canimmm seninki de cook tatliii :))
ben burdan resim yuklemeyi beceremedim hiccc nedense ya :*(
Bende bebeğim yeni doğduğunda internette görmüştüm çok hoşuma gitti ama biraz sabır isteyen bir iş anladığım kadarıyla bende araştırıyorum yapan annelerin bloğuna bakıyorum bu aylarda yavaş yavaş başlıyorlar aslında bu aylarda yapmamız gerekenler varmış. Mesela çocuğu zorla uyutmayın istediği zaman uyusun zorla yemek yedirmeyin açlık kavramını bilsin acıktığında yesin. Yapabileceğimiz etkinlikler ise dokunma ve koklama duyusunubgeliştirmek ben kızıma koklamayı öğretmeye çalışıyorum elimi kokluyo mesela kendi elini kokluyo öğrendi, küpler aldım el becerisi için onları iç içe geçiriyor. Facede bi anne yapmıştı çok hoşuma gitti dokunma duyusu için balonlara nişasta, nohut, fasülye, un koymuş ağzını bağlamış sonrada küçülmen çorapların içine koyup dikmiş onları yapabilirsen onları yapacam bu hafta. Aktivite masasını aldım ama montesarri ile ilgili mi bilmiyorum açıkçasıbücür oyuncakcıdan uygun aldım eğer istersen bak oraya fisher price 125 liraya aldım
cannancım ne kadar güzel şeyler yapmışsın bayıldım :)Birde gün içinde 2 oyuncaktan fazla oyuncak karşısına çıkarmıyorum. Kendi kendine yemek yemek yemesini öğretmeye çalışıyorum bi örtü seriyorum yere eline yiyebilecepi şeyler veriyorum bugün onun için kek yaptım mesela aslında çoğunu bilinçsizce yapıyoruz özgürlükten yana olan bi eğitim. Küçük toplarımız var bi kabın içine onu doldurup boşaltmasını öğretiyorum bu ilerde oyuncaklarını falan toplama alışkanlığı kazanması içinmiş. Mama sandalyesindeyken önüne su döküyorum az bişe ona vurup dokunma duyusunu geliştirmeye çalışıyorum.
Çok karışık yazdım umarım anlatabilmişimdir. Sen neler yapmaya başladın paylaşalım burdan
Biz bu ay Bilge Hanım'a gittik memnun kaldım sağol ya.ilgili ve baya konuşkan bi bayan kızımın kilosunu az buldu ama sakın yemek için zorlama yapısı ufak hep böyle ince narin olur dedi kızamıkçık aşısını yaptır mutlaka dedi melenciti sordum 12 aydan sonra dedi sen yaptıracakmısın canım.
canım çok aşırı olmadıığ sürece sorun olmaz bence..sonunda benim gibi çocuğuna televizyon izleten bir anne görüyorum :) Sırf çocuğu izlemesin diye televizyonu kapatıp oturan ailelerin olduğunu duyunca kendi hareketimi garipsedim. Sonra düşündüm ki ben çalışan bir anneyim çocuğum dışında da ilgilenmem gereken şeyler var. Onları yapabilmek için televizyon muhteşem bir araç bence. Çizgi film favorilerimiz de aynı bu arada :)
Geçen hafta kayınvalidem vefat etti. Bebeğimin babaannesi için bir fatiha okur musunuz?
Ya kizlar benim kizim 9,5 aylik soylemistim daha once emeklemiyor ve tutunarak ayaga kalkmaya calisiyor ama benim hafif destegim olmadan kalkamiyor. Kendini kaldiramiyo cok cabalasada. Ve en onemlisi kendisi oturur poZisyona gecemiyor yattigi yerden. (Emeklemedigi icin belkide) ben endiselenmelimiyim sizce. Dr kontrolume daha 15 gun var
Slm kızlar biz bugün kızamık aşımızı yaptırdık bizden başka yaptıran yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?