2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kizlar devam sutleriyle ilgili bende bisey paylasayim.
Bi doktor programindan kalp doktoru yaglari anlatirken sunucu bayan kanola yagini sordu benim ikizlerim var mecburen mama veriyorum arastirdim cogunda kanola yagi var dedi.doktorda kanola yagi direk yuzde yuz gdo dur mamalarin yuzde sekseninde kanola yagi vardir dedi. daha yeni dogmus be eklere gdo veriyorlar diye anlatti.kadinda ikiz ama yetemiyorum napayim veriyorum diyince adamda turk annelerinin mazereti bu yetmiyor lafi hemen mama vermeye cok meraklisiniz dedi.bunlari diyen kalp doktoru mumkun oldugunca mama vermeyin gelismis ulkelerdemama reklami yasaktirbizim ulkemizde serbestdedi.
Ben vermiyorum oyuzden arastirmadim ama mama veren annelere bu konuyu arastirmalarini tavsiye ederim.

Son düzenleme:
kızlar, istanbuldayım ben ve kar yağıyo bugün, ve ben bugün kızıma mayo-bikini aldım :)
daha kışlığını almadan yazlık ayakkabı aldım :)
markafonide chicco nun indirimi var, haberiniz olsun...

e yaz gelicek elbet ve yaza giyecek hiçbişeyleri yok koca kız olucak kocaman erkek olucaklar ve geçen yazdan kalan hiçbişeyleri olmıycak, teker teker alıp kenara koymak lazım... umarım tahmini aldığım bedenlerde de sorun yaşanmaz... Allah sağlık sıhhat versin yaza erelim giyelim gezelim giyelim yüzelim :)

kızlar mama konusunda yazdıklarınız gerçekten endişe verici, daha önceden de duymuştum böyle şeyler, muhtemelen doğru da ama yapıcak bişey yok, bi şekilde beslemek doyurmak büyütmek zorundayız, bizim yediklerimizde de aynı katkılar gdolar vs.var, mama yemese biraz büyüyünce yiyeceklerinde olucak, yedirdiğimiz ek gıdalarda herşeyi organik veremiyoruz, organik sanarak verdiklerimiz ne kadar organik bilemiyoruz, etrafımız cep tel. tv. bilg. radyasyon dolu, plastik dolu , herşey kanserojen... Allah korusun yavrularımızı...
zaten bu kadar kanserojen faktör varken hepimiz çok yakın çevremizde karşılaşıyoruz artık bu hastalıkla, daha bikaç ay önce böyle bi hücre tespit edildi bende ve ameliyat oldum o dönemde de emzirmeyi bırakınca sütüm azalarak kesildi, ve mamaya döndük...
yani Allah hepimizin yavrularını ve bizleri korusun sağlık sıhhat versin, yapıcak çok da bişey yok...

dun gece oglumun aglamasiyla kalktik. her zmnki gibi emmekistiyor die dusundum ama almadi memeyi sonra atesi oldugunu farkettim yaniodu cocuk. 40.4 olmus atesi hemen soyduk ustunu ates dusurucu verdik bi tarftanda islak bez koyuyoruz eklem yerlerine. yarim saat bekledik acile gitmek icin elh sonra yavas yavas dustu atesi. elh suan ii atesi yok ise gitmedimoglumla geciroz gunumuzu evde.ya ne farkli biseyannelik onu oyle gorunce hele bide gozunden yas gelince eriyorum resmen

geçmiş olsun canım,niye olmuş peki, dişten falan mı, üşütmüş mü...

fiyat olarak nekadar tuttu. bide hangi doktora götürüyosun bende özele götürcem ama iyi doktor bulmam lazım.

cnm nişantaşında özel bir muaynane.dr fiyatı 250,ilaç ve makina fiyatı 220,test fiyatı 340.oldukça pahalıya patladı.benim tavsiyem özel veya devlet hast gitmek daha iyi.şua açıdan yani.özel muaynane drsi eğer herhangi bir hastanede de çalışmıyorsa.rapor yazamıyor.biz şimdi mama raporu almamız gerek alamıyoruz.1 haftadır uğraşıyorum.tekrar haftaya randevu aldım bezmialem hast alerji bölümüne gidicez.bu testleri kabul etmiyorlar.tekrar test isteyecekler sonra kendi testlerine göre rapor yazacaklar.yani okadar para verdiğimiz dr,test ve makina şimdi kenara itiliyor.

Canım, çok geçmiş olsun. Yavrularımıza acil şifalar diliyorum.

Eki Görüntüle 892797 bu bizim geçen haftaki halimiz, saçları toplu olan benim

Ay ay ay, ne güzelsiniz maşallah

Yok canım ne kusuru bak ben de yeni cevap yazıyorum o da telden girdiğim halde benim kızımda bir dakika durmuyor ne gece ne gündüz bende grip oldum öyle kötüyümkü kollarım tutmuyor kucaklıyamıyorum bile öksürüyorum gecede o öksürük sesime uyanıyor dün gece 12 de uyandı saat 3 e kadar salladım tam yerine koyuyorum uyanıyor bu işlem bi 10 defa olmuştur tekrar al salla tekrar koy dinlensem iyileşin belki ama nerdeeee

bu haber çoktan tekzip edildi,hippin sitesinde bile var,
ben nisan 2013 annesiyim ama bu mamalarla ilgili böyle haberler yayınlamanızı ve yazı yazmanızı doğru bulmuyorm, herkes anne sütü vermek ister, biz veremedik ne yapalım ölelim mi?

bu herhalde dğişik bir virüs. aynı şey geçenlerde bize oldu. kızım oyun oynarken birden yüzü kırmızı geldi birbaktım ateşi 40,2 4 saat uğraştık calpol filan hakgetire ateş düşmedi kusmaya da başlayınca acilin yolunu tuttuk. ertesi gün hiçbirşey yok. geçti gitti. aynen canım anne olmak çok değişik bir duygu gerçekten. hele bebeklerimiz hasta olduğunda ömürden ömür gidiyor çok geçmiş olsun size de !!!

Benimde kizim dun gece 2.15 te kalkti 04.30 kadar durmadan salladim tam uyuyor yerine koyuyorum bagirarak agliyor....bende uykusuzum yorgunum....neden boyle oluyor anlamiyorum bugun 9,5 aylik oldu ne uykusu ne yemesi duzene girdi....

canım çok geçmiş olsun,Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin tabi bize de versin ki onlara daha iyi bakalım :)

Eki Görüntüle 892797 bu bizim geçen haftaki halimiz, saçları toplu olan benim
Maşallah size :)

9 aylık bebeklerde anneden ayrılmama isteği tavan yapıyormuş kızlar ve aynen tavan durumda bizim ki de :)) 1 sn yanından ayrılmamı istemiyor.sabah 5 te uyandı pış pışladım,emzik verdim uyumadı,mama yaptım içti yine uyumadı,mecburen bizim yatağa getirdim artık yüzünde güller açıyor :)) biraz kaldırdı kafayı yüzümle oynadı falan uyumuşuz sonra..Bu dönemde normalmiş,anlayışlı davranmak gerekiyormuş,Allah hepimize sabır versin diyim ne diyim :)

Arada konusu geçiyor bebişlere verilen ekmeklerle ilgili ben eti cicibebenin ekmeğini ya da tuzsuz etimek veriyorum.Ama çok da memnun değilim bu durumdan.Dün kendim yaptım minnoşuma ekmeğini :) Akşam eşim eve geldiğinde ekmek mi aldın dedi yoo yaptım dedim onun da çok hoşuna gitti :)

Bu arada diş buğdayı yapacaktım güya kar yağınca haftaya bırakıcam herhalde.

Henüz alt ön iki dişimiz var şimdilik.Üstler baya kabardı,birkaç haftaya çıkar gibi düşünüyorum.Bol bol emekliyoruz.Keyfi isterse basıyor ayaklarının üstüne dik duruyor,istemezse çekiyor ayaklarını karnına bastırabilene aşk olsun :)Alt çekmecelere kilit taktık.
Bizde durumlar böyle.Oğlumun tüm aydaşlarını öpüyorum :) Tüm annelere de sevgiler..

arkadaşlar, bende sizin yazınızdan sonra biraz araştırma yaptım yabancı kaynaklardan. bu araştırma İsveçli bilim adamları tarafından yapılmış. bu arada yukarıda belirtilen markaların tüm ürünleri değil bazı ürünleri üzerinde araştırma yapmışlar. mesela Hipp markasının şeftali ve muzlu pirinç lapası kahvaltılığı diye birşey üzerinde yapılmış sadece . bu ürün Türkiyede yok zaten sanırım. şu ana kadar yapılan tüm ürün analizleri limitler içinde ama maalesef bu limitler büyük insanlara göre belirlenmiş. çocuklar için çok daha düşük olması gerekiyor. ayrıca bu makale içinde anne sütüne eşdeğer formül diye bir ürün araştırması yok. tüm test edilen ürünler pirinç lapaları, yani kaşık mamaları . bende iyi geceler tahılları ve 7 tahıl kullanıyordum. bunları kullanmayı bırakıp kendim çorbalar yapmaya karar verdim pirinç kullanmadan. tahminim bizim kullandığımız pirinçler bu firmaların kullandıklarından çok daha fazla toksik ve arsenik içeriyordur. Türkiyede denetimin D'si olmadığı düşünülürse:) Hipp2 devam formül'ün içindekilere baktım pirinç yok.

Raf ömrü : 15 Ay
Ürünün Ölçüleri:
Miktar / gr / kilo (açık) 300 gr
Miktar / gr / kilo (ambalaj ile birlikte) 358 gr
Ürünün Kapalı (Ambalaj ) Ölçüleri (en,boy,yükseklik) : 21x20.6x31

Ürün Madde İçeriği :

Tatlı süt tozu kısmen demineralize edilmiş,
Mısır nişastası,
Laktoz
Kalsiyum fosfat,
Kalsiyum klorür,
C vitamini,
Kalsiyum hidroksit
Demir-2-laktat,
Çinko sülfat,
E vitamin,
Bakır sülfat,
A,D,potasyum sülfat

arsenik en çok pirinçte bulunuyor. özel olarak pirincin içine katılmıyor topraktan çekiyor. çevre kirliliği maalesef en büyük neden toprakta arsenik oluşumu için. bir nedenle pirinç kökleri de bu arseniği en çok çeken bitkiymiş anladığım kadarıyla. bu nedenle mama kullanımı dışında esas dikkat edilmesi gereken yaptığımız yemeklere pirinç yerine bulgur, buğday vb. eklemek. zaten pirinç çok işlemden geçtiği için büyükler içinde faydalı değil. herhangi bir ürünün pirinçli kahvaltı karısımı, tahıl karısım vb. veren varsa bunun yerine kendi hazırladıkları kahvaltıları vermelerini tavsiye ederim. bebe ekmeği, bebe biskuvisi vb. gidalar çok fazla kanserojen içeriyor , bunların yerine ev yapımı ve daha doğal yiyeceklere yönelmek gerekiyor. ben 9,5 ay sadece anne sütü verdim fakat artık kızım emmeyi bıraktı ve 2,5 ay daha maalesef formül devam sütü kullanacağım. zararlımıdır değilmidir emin değilim ama bir yaşına kadar başka çarem yok. kızımı sütsüz bırakamam. zaten tekrar ediyorum, araştırma firmaların pirinçli ürünleri ile ilgili devam formülü değil.

yazının orjinali ingilterenin Telegraph gazetesinde yer alıyor ingilizce bilenler okuyabilir. Arsenic and toxic metals found in baby foods - Telegraph

Hipp'in konu ile ilgili soruya cevabı da aşağıdaki linkte. zaten onlarda onaylamışlar konuyu. ingilizce bilenler bakabilir. Hipp Ingiltere cevap yazmış.

Arsenic in infant formula! - Your HiPP product questions - HiPP Organic - Chat forums - Ask a HiPP Expert | HiPP Organic

yani kısaca devam formülü vermek zorunda olanlar tabiki devam edecek yapacak bisey yok. zaten az kaldı. yakında inek sütüne geçeceğiz:) sadece pirinç lapası ve pirinç kullanmamaya özen gösterebilirsiniz. bu arsenik sorunu genel bir sorun sadece mama içinde değil.

kusura bakmayın biraz uzun oldu ama iki gündür okuyorum çeşitli yabancı kaynaklardan sizlerle de paylaşmak istedim.

herkese sevgiler

ben böyle haberleri paylaşmakta bir sakınca görmüyorum çünkü arkadaşın yayınladığı haber bir asparagas değil. yapılan bilimsel bir çalışma. gözlerimizi duymak istemediğimiz şeylere kapayarak yaşayamayız. bunun yerine okuyup araştırıp bilgi sahibi olup böyle durumlarda zararı en aza indirmek için ne yapmalıyız bunu araştırmalıyız. konu ile ilgili bir yazı yazdım az önce. bende bu konunun profesörü değilim ama elimden geldiğince araştırdım ve anladıklarımı derledim. konu anne sütü veren veya vermeyenler değil zaten. herkes koşulları neyse onları uygulamak durumunda tabiki. esas olan paylaşım. açıkçası ben konuyu paylaşan arkadaşa teşekkür ediyorum.

saolasin cnm sizede cok gecmis olsun

Benimde kizim dun gece 2.15 te kalkti 04.30 kadar durmadan salladim tam uyuyor yerine koyuyorum bagirarak agliyor....bende uykusuzum yorgunum....neden boyle oluyor anlamiyorum bugun 9,5 aylik oldu ne uykusu ne yemesi duzene girdi....
oglum zaten surekli emmeye kalkiyor gece ama bi kac gundur burnuda tikali olunca dha da arti kalkmasi bende uykusuzummmmmm ve suan isteyim bi yer olsa da yativersem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…