Doğru olduğuna inanmak istemiyorum
Hiç vermedim ama vermeyi düşünüyodum hipp araştırırken bunu buldum
dun gece oglumun aglamasiyla kalktik. her zmnki gibi emmekistiyor die dusundum ama almadi memeyi sonra atesi oldugunu farkettim yaniodu cocuk. 40.4 olmus atesihemen soyduk ustunu ates dusurucu verdik bi tarftanda islak bez koyuyoruz eklem yerlerine. yarim saat bekledik acile gitmek icin elh sonra yavas yavas dustu atesi. elh suan ii atesi yok ise gitmedimoglumla geciroz gunumuzu evde.ya ne farkli biseyannelik onu oyle gorunce hele bide gozunden yas gelince eriyorum resmen
fiyat olarak nekadar tuttu. bide hangi doktora götürüyosun bende özele götürcem ama iyi doktor bulmam lazım.
Canım, çok geçmiş olsun. Yavrularımıza acil şifalar diliyorum.dun gece oglumun aglamasiyla kalktik. her zmnki gibi emmekistiyor die dusundum ama almadi memeyi sonra atesi oldugunu farkettim yaniodu cocuk. 40.4 olmus atesihemen soyduk ustunu ates dusurucu verdik bi tarftanda islak bez koyuyoruz eklem yerlerine. yarim saat bekledik acile gitmek icin elh sonra yavas yavas dustu atesi. elh suan ii atesi yok ise gitmedimoglumla geciroz gunumuzu evde.ya ne farkli biseyannelik onu oyle gorunce hele bide gozunden yas gelince eriyorum resmen
Eki Görüntüle 892797 bu bizim geçen haftaki halimiz, saçları toplu olan benim
Yok canım ne kusuru bak ben de yeni cevap yazıyorum o da telden girdiğim halde benim kızımda bir dakika durmuyor ne gece ne gündüz bende grip oldum öyle kötüyümkü kollarım tutmuyor kucaklıyamıyorum bile öksürüyorum gecede o öksürük sesime uyanıyor dün gece 12 de uyandı saat 3 e kadar salladım tam yerine koyuyorum uyanıyor bu işlem bi 10 defa olmuştur tekrar al salla tekrar koycannancım ne kadar güzel şeyler yapmışsın bayıldım :)
ben hala araştırma safhasındayım biraz materyal yapmak istiyorum
bloglarda öyle güzel şeyler varki onları görünce hayecanlanmamak imkansız
ama dediğin gibi kesinlikle sabır isteyen bir iş yapabildiğimiz kadar artık..
montessori anneleri ve minikleri var kk da.. çok güzel paylaşımlar var orayı okuyorum ara ara..
facebookta da bebeğimin güncesi.. onları takip etmek bile heyecanlandırıyor beni...
şimdiden hiç bişey atmaamya başladım bir kolide birktiriyorum ıvır zıvır ne varsa :)
belki bişiler yapabilirim diye..
benim şu anda yaptığım ne var..
pet şişelere nohut pirinç ve mercimek koydum ayrı ayrı..
onları sallamaya bayılıyor çıkardığı sesleri dinliyor.
bu basit sistemi bütün oyuncaklarından daha çok seviyor :)
bi de bir balona nohut bir balona biraz su koydum patlamayacak şekilde biraz şişirdim
onları elliyor fırlatıyor falan özellikle sulu olan çok ilgisini çekiyor.
biraz erken aktarma çalışması için ama ben hafiften başlayayım dedim.
plastik bir kaba kabuklu cevizleri doldurdum yanınada boş bir kap
ondan ona birer birer atmaya başladım ellerime öyle bir bakışı var ki
sonra kendi avuçladı birkaç cevizi kaba atmaya çalıştı biri içine gitse de diğerleri dışına gitti
ama o kadar hoşuma gitti ki yapmaya çalışması bile..
sonrada o cevizlerle beştaş oynamaya başladım (nerden aklıma estiyse)
çıkan sesler ve cevizlerin havada uçuşması onu heyecanlandırdı çığlık atmaya başladı, :)
onlarla vakit geçirmek ne kadar zevkli yaaa...
bi de parmak oyunlarını seviyor ezberlemeye çalışıyorum onları söylüyoruz yani bütün gün
babamızın ve apartmandakilerin başını şişiriyoruz :) bak favori şarkımız da bu :
At Alkisi Parmak Oyunu - YouTube
bi de aktivite masası konusunda şöyle kararsız kaldım hani
montessori oyuncakları ahşap daha doğal malzemeden ve çocuğuğn
hayal gücünü geliştirecek tarzda oluyor ya aktivite masası daha süslü püslü müzikli falan..
yani basit bir sistem değil ya acaba yapmak istediğim şeylerin dışında mı olur biraz diye
tereddütte kaldım
bakalım denk gelirse bir gün dışarı çıkınca alırım belki de..
biz pek oyuncak almadık zaten bir iki çıngırak sadece..
hediye gelenler ve benim pelüş oyuncaklarım var onlarla oynuyor pek ilgisini çekmese de..
canım çok sevindim memnun kaldığına. ben seviyorum valla..
rahat bir doktor sohbet eder gibi herşeyi konuşuyoruz
tele de döner genelde tespitleri de şimdiye kadar iyiydi bizim için
doğduğundan beri ondayız biz memnunuz da.
kızamık aşısı bu ayın sonunda bizim
yaptıracağız ama menenjit hakkında bilgim yok
daha erken diye sormamaıştım
bizim kız da minik 10 gün sonra dokuz aylık ve kilosu 7.800
3500 kilo doğan bir bebek için çok da iyi değil ama ben sorun etmiyorum
herkes minicik bu mama ver vs dese de :)
bilge hanım da ilk aydan beri kilo alımını çok iyi bulmadı
ama hiç mama de önermedi yani sütün yetiyorsa devam dedi
geçen ayda hırıltı ve kusmadan dolayı reflü teşhisi koydu ilaç kullanıyoruz
ve ilaç kullandığımıdan beri hırıltıda yok kusmada..
canım çok aşırı olmadıığ sürece sorun olmaz bence..
ben de çalıştığım için bazen işlerimi yapabilmek adına baksın istiyorum
ama yok benim kızında ilgisini çekmiyor sadece canım kardeşime ilk
müziği falan çıktığında bakar birkaç dakika sedece
sonra arkasını döner :) reklam falan henüz yok bizim hayatımızda
onun derdi ben hep benim üstümde olsun yeter. otururken bile sürekli kucağıma gelme sürekli bir tepeme çıkma eğilimi var
bende kıyamıyorum sanırım ben işteyken yokluğumu anlıyor özlüyor diye düşünüyorum
evdeyken tüm zamanım onunla..
başınız sağolsun allah rahmet eylesin inşallah..
Not: cannancım uzun zaman sonra cevap verebildim sana
kusura bakma. yukarıda yazdığım gibi zülal sürekli benimle olmak istiyor mümkün değil
bilgisayarın başına oturamıyorum o uyurken de kendi işlerimi güçlükle halledebiliyorum
geçen gün upuzun yazdım her şeyi kızımın bir tuşuyla hepsi gitti :)
bi daha da yaamadım bu güne nasip oldu :)
Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı, pek çok uluslarası markanın bebek mamasında arsenik, ağır metal ve kurşun gibi zehirli madde buldu
ANNE sütünden kesilen bebeklerin beslenmesi için piyasaya sürülen uluslararası markaların mamalarının içeriğinde başta arsenik, kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller içeren zehirli maddeler saptandı. Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı’nca mamaların güvenliği konusunda yapılan araştırmada, bilim adamları 4 aylık ila 1 yaş arasındaki bebekler için üretilen formül sütleri test etti. Bilim adamları günde iki kez pirinç ve yulaf lapası gibi hazır mamalarla beslenen çocukların 50 kat fazla arseniğe maruz kaldığını belirledi.
Ağır metal oranı 150 kat fazla
Avrupa’da satılan Organix, Hipp, Nestle ve Holle gibi 9 uluslararası mama markalarına ait ürünlerinin de test edildiği araştırmada, ‘anne sütüne eşdeğer’ olarak lanse edilen formül sütlerde zehirli maddelerin yanı sıra beyin ve böbrek hasarlarına yol açan kadmiyum gibi ağır metallerin 150 kat, kurşunun ise 8 kat fazla olduğu ortaya çıktı. İsviçreli araştırmacılar, mama üreticilerinin her ne kadar ‘resmi toksik element düzeyini aşmamış oldukları’ bulgusuna ulaşsalar da, sonuçların ürkütücü olduğunu duyurdu. Kurum, “Tamamlayıcı mamalardaki zehirli elementler alarm seviyesinde. Pirinç bazlı bazı gıdalardaki yüksek konsantrasyondaki arsenik endişe verici boyutta. Mama firmalarına acilen kısıtlama getirilmeli” dedi.
dun gece oglumun aglamasiyla kalktik. her zmnki gibi emmekistiyor die dusundum ama almadi memeyi sonra atesi oldugunu farkettim yaniodu cocuk. 40.4 olmus atesihemen soyduk ustunu ates dusurucu verdik bi tarftanda islak bez koyuyoruz eklem yerlerine. yarim saat bekledik acile gitmek icin elh sonra yavas yavas dustu atesi. elh suan ii atesi yok ise gitmedimoglumla geciroz gunumuzu evde.ya ne farkli biseyannelik onu oyle gorunce hele bide gozunden yas gelince eriyorum resmen
Benimde kizim dun gece 2.15 te kalkti 04.30 kadar durmadan salladim tam uyuyor yerine koyuyorum bagirarak agliyor....bende uykusuzum yorgunum....neden boyle oluyor anlamiyorum bugun 9,5 aylik oldu ne uykusu ne yemesi duzene girdi....Yok canım ne kusuru bak ben de yeni cevap yazıyorum o da telden girdiğim halde benim kızımda bir dakika durmuyor ne gece ne gündüz bende grip oldum öyle kötüyümkü kollarım tutmuyor kucaklıyamıyorum bile öksürüyorum gecede o öksürük sesime uyanıyor dün gece 12 de uyandı saat 3 e kadar salladım tam yerine koyuyorum uyanıyor bu işlem bi 10 defa olmuştur tekrar al salla tekrar koydinlensem iyileşin belki ama nerdeeee
canım çok geçmiş olsun,Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin tabi bize de versin ki onlara daha iyi bakalım :)dun gece oglumun aglamasiyla kalktik. her zmnki gibi emmekistiyor die dusundum ama almadi memeyi sonra atesi oldugunu farkettim yaniodu cocuk. 40.4 olmus atesihemen soyduk ustunu ates dusurucu verdik bi tarftanda islak bez koyuyoruz eklem yerlerine. yarim saat bekledik acile gitmek icin elh sonra yavas yavas dustu atesi. elh suan ii atesi yok ise gitmedimoglumla geciroz gunumuzu evde.ya ne farkli biseyannelik onu oyle gorunce hele bide gozunden yas gelince eriyorum resmen
Maşallah size :)Eki Görüntüle 892797 bu bizim geçen haftaki halimiz, saçları toplu olan benim
Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı, pek çok uluslarası markanın bebek mamasında arsenik, ağır metal ve kurşun gibi zehirli madde buldu
ANNE sütünden kesilen bebeklerin beslenmesi için piyasaya sürülen uluslararası markaların mamalarının içeriğinde başta arsenik, kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller içeren zehirli maddeler saptandı. Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansınca mamaların güvenliği konusunda yapılan araştırmada, bilim adamları 4 aylık ila 1 yaş arasındaki bebekler için üretilen formül sütleri test etti. Bilim adamları günde iki kez pirinç ve yulaf lapası gibi hazır mamalarla beslenen çocukların 50 kat fazla arseniğe maruz kaldığını belirledi.
Ağır metal oranı 150 kat fazla
Avrupada satılan Organix, Hipp, Nestle ve Holle gibi 9 uluslararası mama markalarına ait ürünlerinin de test edildiği araştırmada, anne sütüne eşdeğer olarak lanse edilen formül sütlerde zehirli maddelerin yanı sıra beyin ve böbrek hasarlarına yol açan kadmiyum gibi ağır metallerin 150 kat, kurşunun ise 8 kat fazla olduğu ortaya çıktı. İsviçreli araştırmacılar, mama üreticilerinin her ne kadar resmi toksik element düzeyini aşmamış oldukları bulgusuna ulaşsalar da, sonuçların ürkütücü olduğunu duyurdu. Kurum, Tamamlayıcı mamalardaki zehirli elementler alarm seviyesinde. Pirinç bazlı bazı gıdalardaki yüksek konsantrasyondaki arsenik endişe verici boyutta. Mama firmalarına acilen kısıtlama getirilmeli dedi.
bu haber çoktan tekzip edildi,hippin sitesinde bile var,
ben nisan 2013 annesiyim ama bu mamalarla ilgili böyle haberler yayınlamanızı ve yazı yazmanızı doğru bulmuyorm, herkes anne sütü vermek ister, biz veremedik ne yapalım ölelim mi?
saolasin cnm sizede cok gecmis olsunbu herhalde dğişik bir virüs. aynı şey geçenlerde bize oldu. kızım oyun oynarken birden yüzü kırmızı geldi birbaktım ateşi 40,24 saat uğraştık calpol filan hakgetire ateş düşmedi kusmaya da başlayınca acilin yolunu tuttuk. ertesi gün hiçbirşey yok. geçti gitti. aynen canım anne olmak çok değişik bir duygu gerçekten. hele bebeklerimiz hasta olduğunda ömürden ömür gidiyor çok geçmiş olsun size de !!!
oglum zaten surekli emmeye kalkiyor gece ama bi kac gundur burnuda tikali olunca dha da arti kalkmasi bende uykusuzummmmmmBenimde kizim dun gece 2.15 te kalkti 04.30 kadar durmadan salladim tam uyuyor yerine koyuyorum bagirarak agliyor....bende uykusuzum yorgunum....neden boyle oluyor anlamiyorum bugun 9,5 aylik oldu ne uykusu ne yemesi duzene girdi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?