2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Kızlar çok sağolun. Bir ayda ikinci hastalığı ve geçmek bilmiyor bir türlü.
Ben de iyice agresifleştim.
Dün gece tek kat ile tulum giydirmiştim. Yine terletmiş. Bez koydum sırtına. Yavrum o kadar uykusuz ki bezi koyarken baktım kafası düşmüş, uyumaya devam ediyor. Gece 3'ten sonra inanın 10 sefer uyanmıştır.
Gece ahdettim sabah kalkınca tulumu keseceğim diye. Kayınvalidem minder yapacak :)
Sabah eşime çattım, kayınvalideme muhalif oldum.
Eşim kafasına uyurken bere takmadığım için hasta olduğunu söyledi. Oğlum da bereyi hiiiç sevmiyor, uyanıyor, eliyle itiyor. Dedim ya agresifim iyice "Ben bere takamıyorum, beceremiyorum. Bebeğin beresinden sen sorumlu ol. Uyanınca sen uyut" vs.
Kayınvalidem de uyurken gece 12'den sonra -bildiğiniz- hırka giydirelim, aynı tulum gibi dedi.
Düşünün uzun süre terlemez mi? Hırkayla yatılır mı? Kaldı ki kayınvalidem dediği için ben dün gece ince giydirip tulumla yatırmıştım.
Olmaz anne dedim, terler hasta olur.
Off off. Bi iyileşeydi oğlum.

canım elyaflı hiçbir şey giydirme bence
bak biz ankaradayız ve gece ortalama -10 derecelerde
evimizin içi de hiç sıcak değil
ortalama 19-20 derece
ben ince bir yün yorganla yatırıyorum
oğlum yorganı reddediyor ama ben yorgana altarnatif düşünmedim bile
çünkü yün sağlıktır
uyandıkça örtüyorum üstünü
üzerlerinde ise çıtçıtlı badi, uzun kollu ince bir badi, onun da üstünde yine penye hırka veya eşofman üstü
alt taraflarında ise iki penye pijama
ayaklarında da kısa çorapları var
çok şükür ben daha bebeklerimin terlediğine şahit olmadım hiç
ya da süte kalktıklarında üşüdüklerine
canım sadece penye giydir
sıcak tutsun diye polar falan giydirme hiç
çünkü onlar biliyorsun plastik artıklarından üretiliyor

her şeyleri yüzde yüz pamuk

Sonsy
Senin bebis super kilo almis masallah. Benimki 350 gram almis en son. Ve bu doktor normal demisti.

canım 3 kişi birden karışıyo zor, biz aynı çatışmaları eşimle yaşarız bazen ben agresife bağlarım sizde 3 kişi daha zor...
iyileşsin inşallah bebeğin çabucacık...
çok mu soğuk ki odanız, bere falan benim hiç aklıma gelmezdi.. daha önce de dedim ya ben çıtçıtlı penye badisinin üstüne penye pijama takımı ve üzerinde penye battaniyeyle yatırıyorum ama oda 25 drece...

cuma gunu 9 ay kontrolumuz vardi. dr biryasinda asi var 9 ayda yok dedi yapmadilar bisey. oglum 11.1 kg boyuda 72.4 cm geldi basi 46.5 olmus gece uykusunu sordu berbat oldugunu soyledim rahatsiz degilsen sorun yok ama artik onun gece emmeye ihtiyaci yok sadece seni emzik olarak kullaniyor dedi. bundan once bi ara denemistik uyku egitimini ama sonunu getiremedik bu haftadan sonra 2 haftalik bir tatilimiz var iste olmayacagz ins tekrar denicez ve oturtabiliriz ins bu sefer.

gece ben de cok giydirmemeye calisiyorum. gunduzleri kreste tek hali var yer soguk oluyor diye icine klotlu corap giydiriyorum sadece. ben iki kat giydirirken digerlerinin cocuklari kisa kolla hasta da olmuyolar sanirim alistirmaktanda kaynaklaniyor. sicak tutup bir anda azicik soguk gorse hasta olabiliyor bu yuzden cocuklar

papatyacım poların plastik atığından olduğunu bilmiyodum hiç, hatta geçen gün tv.da bi programda bi doktor polar giydirmeyi tavsiye ediyodu ...
ben de mothercareden yeni polar üst almıştım kızıma, hepsi öyle midir acaba iyisi kötüsü yok mudur...

benim kızım bayadır gece süt içmiyo canım durabiliyolar yani, gece uyuturken 11-12 arası içiririp bi daha sabah 5-8 arasında ne zaman uyanırsa o zaman içiriyorum... o arada uyanıyo tabi ama uyutup yatırıyorum hemen bişey içmiyo... yani ben versem de kendisi içmiyo bu düzeni kendisi kurdu...

Herkeseeee selammm cok uzun zamandir girmedim eskilerden kalan varmi bilmiorum yada beni hatirlayan ??9.5 aylik bir oglum var adi ali baran sukur sagligimiz yerinde yememiz icmemiz ve uyku duzenimiz oturdu. Butun evi donerek gezioruz emeklememiz yok biraz tembeliz sadece :)

gece 12de 100cc ile uyudu, sabah 9a kadar uyanmamış kızım bi kalktım uzun uzun uyuduğuna sevinemedim kızım aç diye, devam sütünü yine içmedi 9 saat açlıktan sonra, bir damla tadına bile bakmak istemiyo biberonu istemiyo ...10 saat açlıkla kahvaltı hazırlayıp verdim hala istemiyo acıkmıyo mu bu çocuk anlamıyorum, gerçekten çok üzülüyorum... eskisinden daha az hazırladım kahvaltısını peynirini yumurtasını tam yesin bari diye içine çok bişey katıp çoğaltmadım, yine de döke saça zar zor yedirdim, hastalıktan mı bu dişten mi anlamadım düzelsin artık yavrum...

kızlar devam sütünden yoğurt yapan var mı...
ben dün akşam normal olarak devam sütünü hazırlayıp maya olark da hazır keçi yoğurdu kullanıp yoğurt makinasına koydum sabah aldım dolaba attım, umarım doğru yapmışımdır... bakalım kıvamı nasıl olucak...
devam sütüyle yoğurt günlük mü hazırlanması gerekiyo bikaç günlük hazırlayabiliyo muyuz diğer normal sütlerle yapılan yoğurtlar gibi...
bugünlük bi tane yaptım... güzel olursa ve kozım severse, ve devam sütü içmemeye devam ederse bundan sonra böyle yapabilirim...
yoğrt makinasının küçük kavanozu 150cc devam sütü aldı şaşırdım...

papatyacım araştırdım hakikaten polar çok sağlıksız bişeymiş hammaddesi petrol ve atık pet şişeler eritilerek yapılıyomuş kanserojen bi malzeme ve hava almaz sağlıksız yapay bi kumaş... hiç aklıma gelmezdi.... en çok da çocuklara kullanılıyo...

Hatirlamazmiyim arkadasim....nasilsin bebegin nasil

Canım acaba önceden zorla yedirdiğin için olmasın bu. Çünkü çevremden de duyuyorum zorla yedirilen bebekler bir süre sonra yemeyi tümden reddediyor diye, aklıma ilk o geldi. O zaman zorla yedirtmemeni tavsiye etmiştim, bir şeylerden tiksinmemiştir düzelir inşAllah..

düzelir inşallah canım çünkü bugün içiremedikçe 2 kere hem sinirimden hem üzülüp ağladım... tiksinmek gibi değil iştah azalması gibi ve daha çok biberona tepkili gibi...
çorba ve yoğurdunu hep severek yerdii yine yiyo...
sabah kahvaltılarını hep zorla verirdim son hafta o bile düzelmişti... onu da mecburen zorluyodum çünkü kızım gece süt içmiyo yatarken içtiği sütle sabah kahvaltı yapıyo sabah süt de içmek istemediği için onu zorla içirebilmem mümkün olmayınca kahvaltısını zorla yediriyodum, doktora bile sordum o da anneyle öyle bi dil geliştirmiştir önemli değil demişti...
bugün gece yatarken 12de içtiği 90-100cc kadar sütle duruyo hala onun üzerine devam sütü içmedi, ağzına bile sokmak istemiyo biberonu... napıcam bilmiyorum...
bugün devam sütüyle yaptığım yoğurdu vericem, aklımıza günde bikaç kavanoz devam sütüyle yapılmış yoğurt mu versek diye geldi eşimle, onu sorucaktım ben de size, bi zararı olur mu, yoğurdu severek yiyo çünkü...
yada pınarın devam sütüyle mi yapsak diyoruz...yine ondan da bikaç kere versek olur mu ki...

Kızlarr selammmm
Doğum günlerimiz yaklaşıyo ben şimdiden düşünmeye başladım neler yapsak ki diye? Eşim diyo ki davetiye falan yapsak mı:) komik adam yaaa bide cafe falan tutalım diyo e şimdi bunu yaparsak sünnetinide çırağanda falan yapmak zorunda kalırız herhalde:)
Sizler neler düşünüyosunuz aslında hiç farkında olmıyacaklar ama ilk yaaa özel bişey olsun istiyorum:)

Bende simdiden menu oluşturmaya calisiyorum huyum geregi plan insaniyim ben son ana bırakamam ne giyecegim ne hazirlayacagim hep hazir olmali ama stresli biriyimdir de simdiden hem heyecanlaniyorum hem telaslaniyorum. Ben evde olmasindan yanayim 25 30 kisi anca oluruz. Gelenlere verilcek hediyeleri dusunuyorum az cok oturttum netlesince paylasirim. Dogumgunu teması ne olmali onu dusunuyorum. Oglumun hala saci yok Caillou olabilir konsept:) aslinda esime cok guveniyorum organizasyon isinde iyidir hastanede dogum odamizi o susletmisti kendi tercihleriyle, gelenler ve hastane personeli sok olmustu...

Ben hatirliyorum cnm. Hosgeldin nasilsin?

Uzulme arkadasim benimkide sut icmiyor gecen gun yazmistim...simdi sabahlari reklam acip iciriyorum gece icsin diyede aksam corbasinin miktarini azalttim...az bisyde aksam iciyor....sut icmeyen bebek...

be de aslında dışarıda biyerde yapmak istiyorum ama ne kadara malolur bilmiyorum biraz araştırıp ona göre karar veririm yaklaştıkça...
bizim evimiz baya küçük evde yaparsam pek kalabalık olmayız eşimin ailesi ve benim ailem o kadar... süslemeleri hediyeleleri menüyü falan ayarladıkça paylaşırım şimdiden bi hazırlığımız yok...

Uzulme arkadasim benimkide sut icmiyor gecen gun yazmistim...simdi sabahlari reklam acip iciriyorum gece icsin diyede aksam corbasinin miktarini azalttim...az bisyde aksam iciyor....sut icmeyen bebek...

canım zaten hep sen geliyosun aklıma 2 gündür, nasıl üzülüyo insan seni çok iyi anlıyorum...
neler denemedim ki, reklamları açıp izleetiyorum, ayağıma yatırıp salllarken veriyorum,uyu ak üzereyken veriyorum, mama sandalyesinde eline en sevdiği şeyleri(ıslak mendil pakedi gibi ) veriyorum olmuyo olmuyo bir damla içmiyo... dün gece 12den sonra hiç içiremedim, sadece bu gece yatarken 70-80 cc gibi içti, hiç ümidim yoktu nasıl sevindim nasıl mutlu oldum... birden bıraktı devam sütünü 2 gün öncesine kadar günde 500ccyi çok rahat içerdi, bu akşam 3 ölçek devam sütüyle irmikli pekmezli muhallebi yapayım dedim, bir kaşık bile yemedi, ağzı sımsıkı açmıyo öyle ağlıyo tepiniyo mama sandalyesinde terletti kendini bıraktım yediremedim, hemen sonrasında çorba verdim yedi, yan devam sütüne tepkili anlamadım neden oldu...
yeterli kalsiyumu alır mı ki böyle, mutlaka içmesi gerekmiyo mu, günde 70-80 cc devam sütü yeter mi 9 buçuk aylık bebeğe, inşallah düzelir canım ya senin bebeğin de içer bol bol, çok zor yemeyen içmeyen bebek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…