Bende o konu da kendime güveniyorum ama ne yapacağıma karar veremiyorum paylaşırsan sevinirim canımmmm:)Bende simdiden menu oluşturmaya calisiyorum huyum geregi plan insaniyim ben son ana bırakamam ne giyecegim ne hazirlayacagim hep hazir olmali ama stresli biriyimdir de simdiden hem heyecanlaniyorum hem telaslaniyorum. Ben evde olmasindan yanayim 25 30 kisi anca oluruz. Gelenlere verilcek hediyeleri dusunuyorum az cok oturttum netlesince paylasirim. Dogumgunu teması ne olmali onu dusunuyorum. Oglumun hala saci yok Caillou olabilir konsept:) aslinda esime cok guveniyorum organizasyon isinde iyidir hastanede dogum odamizi o susletmisti kendi tercihleriyle, gelenler ve hastane personeli sok olmustu...
be de aslında dışarıda biyerde yapmak istiyorum ama ne kadara malolur bilmiyorum biraz araştırıp ona göre karar veririm yaklaştıkça...
bizim evimiz baya küçük evde yaparsam pek kalabalık olmayız eşimin ailesi ve benim ailem o kadar... süslemeleri hediyeleleri menüyü falan ayarladıkça paylaşırım şimdiden bi hazırlığımız yok...
Evet canım iyi olur yaaa ben çok kararsızım zaten bana yardımcı olun:)
canım zaten hep sen geliyosun aklıma 2 gündür, nasıl üzülüyo insan seni çok iyi anlıyorum...
neler denemedim ki, reklamları açıp izleetiyorum, ayağıma yatırıp salllarken veriyorum,uyu ak üzereyken veriyorum, mama sandalyesinde eline en sevdiği şeyleri(ıslak mendil pakedi gibi ) veriyorum olmuyo olmuyo bir damla içmiyo... dün gece 12den sonra hiç içiremedim, sadece bu gece yatarken 70-80 cc gibi içti, hiç ümidim yoktu nasıl sevindim nasıl mutlu oldum... birden bıraktı devam sütünü 2 gün öncesine kadar günde 500ccyi çok rahat içerdi, bu akşam 3 ölçek devam sütüyle irmikli pekmezli muhallebi yapayım dedim, bir kaşık bile yemedi, ağzı sımsıkı açmıyo öyle ağlıyo tepiniyo mama sandalyesinde terletti kendini bıraktım yediremedim, hemen sonrasında çorba verdim yedi, yan devam sütüne tepkili anlamadım neden oldu...
yeterli kalsiyumu alır mı ki böyle, mutlaka içmesi gerekmiyo mu, günde 70-80 cc devam sütü yeter mi 9 buçuk aylık bebeğe, inşallah düzelir canım ya senin bebeğin de içer bol bol, çok zor yemeyen içmeyen bebek..
Evet ben de oyle dusunuyorum cnm. Ilk adim sutunu arkadaslardan duydum. Icirdim. Bir sey olmadi. Icir cnm. Kime gotureceksin bebegini artik? Ben de doktor arayisindayim.
Sonsy
Senin bebis super kilo almis masallah. Benimki 350 gram almis en son. Ve bu doktor normal demisti.
7 fidan devrildi Rabbim benim ve meleğimin yüzü suyu hürmetine kocamı bize bağışladı. Malatya'da feci bi kaza oldu eşimde o arabadaydı 10 kişiden 3 ü kurtuldu biride benim eşimdi çok şükür eşim kurtuldu ama vefat edenlerin hepsi dostlarımızı yüreğim yanıyor arkadaşlar hepsi gencecik yeni atanmış öğretmenlerdi
Su 10 aydir ne yasadigimi bir ben bir allah bilir ne biberonlar ne mamalar ne yontemler hicbir ise yaramiyor....dusunebiliyormusun cok uzun bir sure enjektorle besledim simdi ne oldu 10 aylik ama kilosu suan 7.500 civaridir...meyve yemiyor yogurt istemiyor corbalar yemekler kiyamet koparak bitiyor sut desen kavga dovus...allah bana yemeyen diger bebeklerin annelerine gayret sabir versin....be de aslında dışarıda biyerde yapmak istiyorum ama ne kadara malolur bilmiyorum biraz araştırıp ona göre karar veririm yaklaştıkça...
bizim evimiz baya küçük evde yaparsam pek kalabalık olmayız eşimin ailesi ve benim ailem o kadar... süslemeleri hediyeleleri menüyü falan ayarladıkça paylaşırım şimdiden bi hazırlığımız yok...
canım zaten hep sen geliyosun aklıma 2 gündür, nasıl üzülüyo insan seni çok iyi anlıyorum...
neler denemedim ki, reklamları açıp izleetiyorum, ayağıma yatırıp salllarken veriyorum,uyu ak üzereyken veriyorum, mama sandalyesinde eline en sevdiği şeyleri(ıslak mendil pakedi gibi ) veriyorum olmuyo olmuyo bir damla içmiyo... dün gece 12den sonra hiç içiremedim, sadece bu gece yatarken 70-80 cc gibi içti, hiç ümidim yoktu nasıl sevindim nasıl mutlu oldum... birden bıraktı devam sütünü 2 gün öncesine kadar günde 500ccyi çok rahat içerdi, bu akşam 3 ölçek devam sütüyle irmikli pekmezli muhallebi yapayım dedim, bir kaşık bile yemedi, ağzı sımsıkı açmıyo öyle ağlıyo tepiniyo mama sandalyesinde terletti kendini bıraktım yediremedim, hemen sonrasında çorba verdim yedi, yan devam sütüne tepkili anlamadım neden oldu...
yeterli kalsiyumu alır mı ki böyle, mutlaka içmesi gerekmiyo mu, günde 70-80 cc devam sütü yeter mi 9 buçuk aylık bebeğe, inşallah düzelir canım ya senin bebeğin de içer bol bol, çok zor yemeyen içmeyen bebek..
kızlar gece hiç uyumadı sürekli döndü döndü ağladı
2 kere sütünü içirdim her zamanki gibi
ama uyuyamıyor dönüyor dönüyor
2 kere ayağımda salladım
kolumda salladım
pışpışladım
emziği verdim
o attı ben verdim
en fazla uyuduğu yarım saattir.
perişan oldum
eşim bir hafta izinli
o bakıyor öğlene kadar
sabah ben giderken uyandı
ona teslim ettim
sinirimden biraz ağladım
ve çıktım geldim sabahın 7sinde okula
Kızlar merhaba,
Oğlum geçtiğimiz haftalarda hastalanmıştı. Bronşiolit teşhisi koydu doktor. İlaç filan kullandık. 1 hafta geçti, sonrasında tekrar hastalandı.
Doktorumuz, "başlangıç evresinde, ilaçlara devam, öksürmeye başlarsa antibiyotiğe başlayalım" demişti, arayıp öksürdüğünü söyledim. Daha fazla ilerlemeden vermememi söyledi.
Burun akıntısı, tıkanıklık geçti, bugün 4. günümüz.
Yalnız sabah uyandığında öyle bir hırıltısı vardı ki oğlumun. Ben kapıdayım, o odanın bir ucunda, taa ordan duyuluyor hırıltısı(
Nasıl canım sıkıldı, nasıl üzüldüm, anlatamam
Hayır, o kadar dikkat ediyoruz ki kayınvalidemle birlikte.
Malum hareketlendi, ev kaloriferli, çabuk terliyor, hemen müdahale ediyoruz ama. Nerde hata yapıyoruz bilmiyorum.
Uyku tulumu almıştık geçenlerde. Pamuğunu bulamadım, elyaftı. Baktım bayağı terlemiş, değiştirdim üstünü. Aradan biraz zaman geçti, yine terlemiş, bu sefer bez koydum. Annem, gece 12'den sonra kalorifer geçince tek kat kıyafet üstüne tulum giydirip deneyelim diyor.
O mu hasta etti bilemedim.
Banyo da yaptıramıyorum. Ellerini ayaklarını yüzünü yıkıyorum her gün.
Uzun zamandır da birlikte yatıyoruz. İyice alışacak diye de korkuyorum.
Dertliyim çok
Dualarınızı bekliyoruz teyzeleri.
Bugünlerde kızım hiç yemek istemiyor
Sadece süt ve yoğurda hayır demiyor
Diğer herşeye ağzını kapatıyor
Severek yaptığı kahvaltıyı da artık yapmıyor
6 dişi var sanırım 7.si gelecek
İnşallah diştendir.
Bir de geçen ay 650 gram almıştı bu ay 500gram almış
Doktor çok iyi dedi bu aylarda zaten en fazla bu kadar olur dedi ama bilmiyorum
Sizce iyi mi ?
Aptamil içerken çok az içtiği için o aylarda hep az kilo almıştı
Hep doktorun yüzünden
Önce geçseydik bebelac a o aylarda iyi kilo alırdı
9.ay kontrolünde 9 kg çıktı
Persentil eğrisine göre %59 çıkıyor
Idare eder sanırım
kızlar, daha dün akşam akıl veriyodum şöyle yapın böyle yapın diye şimdi benim kızım da hasta
dün gece sabahladık 4e kadar uyuyamadı yavrum, sallayıp yatırıyorum hemen ardından ağlayarak uyanıp kalkıyo oturuyo, gözyaşıyla ağlıyo...
tam olarak ölçtürmedi ama azıcık ateşi de vardı, başına ıslak bez de koydurmadı çığlık çığlığa, soydum bir-iki saat badiyle tuttum, 4 gibi uyudu sonra yine arada uyanıp uyutularak tabi...
hiçbirşey ama hiçbirşey yemek ve içmek istemiyor, gece 12de uyuturken 100cc içirebildim döke saça, bidaha sabaha kadar hiç içmedi, yapıp döktüm... sabah kahvaltı hazırladım daha 3.kaşıkta öğürdü kustu... sonra meyve hazırladım onu zorla ağlaya bağıra yedirdim içine 20cc de devam sütü katarak... sonrasında sabah uykusunu yaptırırken yine döke saça 50cc içirebildim... bi daha hiçbişey yok, biraz önce çorba yedirmeye kalkıştım çorbayı seviyo nasılsa diye, nasıl çığlık çığlığa inanamazsınız, her tarafı saçını başını batırdı en sevdiği çorbayı bile istemiyo onu da yediremedim... napıcam ne yiycek ne içicek bu çocuk, saatlerce nasıl durur aç,
bi de ben hasta ettim çocuğu nasıl üzülüyorum,
dün evi biraz fazla havalandırdım serin oldu kesin o zaman üşüdü, hapşırıyo sürekli, her hapşırdığında sümük fırlıyo sürekli burnu akıyo nezle oldu yavrum... neşesi yerinde ama iştah tamamen gitti...
devam sütünü eskiden de sadece uyuturken içirebilirdim, tam dalmak üzereyken emziğini çıkarıp verirdim, şimdi her deneyişimde uyanıyo ağlıyo eli kolu çırpınıyo kesinlikle içmek istemiyo tekrar tekrar uyutup vermeyi deniyorum olmuyo olmuyo olmuyo...
Bu arada dün ilk traşımızı olduk çok yakışıklı olduk biz:)
Bebek kuaförüne götürdük hiç ağlamadı miniğim çok eğlendi şaşırdım bende rabbim damat traşlarını görmeyi nasip etsin hepimize inşallah onunla yaşadığımız herşey çok heyecan verici...
Allh kolaylk versin cnm yaa. bzmkide baya agladi bugun emmek istedi bende emzirmemek icin inat ettim. artik esimle donusumlu bakiyoruz. 2 den sonra nobet onundu:) 3 gibi kalkti. biraz ugrastim olmuyor. beni gordukce meme istiyor.gittim yattim diger odaya. 4 de dogru uyumuslar babasiyla sonrada 7 gibi kalkti.kızlar gece hiç uyumadı sürekli döndü döndü ağladı
2 kere ayağımda salladım
kolumda salladım
pışpışladım
emziği verdim
o attı ben verdim
perişan oldum
eşim bir hafta izinli
o bakıyor öğlene kadar
ona teslim ettim
sinirimden biraz ağladım
Ne kadar uzun zaman oldu buraya gelmeyeli.... Çok yoğun bir dönemdeyiz. Benim yoğunluğum ve yorgunluğum maalesef biraz daha fazla. Kızım 9 aylık oldu. Elinden ameliyat olduk geçtiğimiz haftalarda. Ama ondan önemlisi. Elinden olacağı ameliyat için film çektirmişken kalça filmi de istedik. Kalça gelişim geriliği çıktıYavrum apar topar alçıya alındı Ne kadar zor bir süreç geçirdiğimi size anlatamam. Ağlamadığım günüm yok. Bebeğim tam emekleyecekken hareket edecekken alçılı. Doyasıya sarılıp koynuma sokamıyorum. Geceleri dönemediği için çok ağlıyor. Rabbim nerde şifa bekleyen varsa hepsine yardım etsin. Biz annelere de bol sabır ve dayanma gücü versin.
Uzun zamandır giremediğim için kusuruma bakmayın.
Canım bizde dün tüm gece böyleydik 10 dakikada bir ağlayarak uyandı en az 15 kez uyanmıştır çok kötüyüm bendekızlar gece hiç uyumadı sürekli döndü döndü ağladı
2 kere ayağımda salladım
kolumda salladım
pışpışladım
emziği verdim
o attı ben verdim
perişan oldum
eşim bir hafta izinli
o bakıyor öğlene kadar
ona teslim ettim
sinirimden biraz ağladım
Canım çok geçmiş olsunnn uzun zamandır yoktun farkettim sende adanam da yoksunuz umarım onlarda iyidir... Rabbim acil şifalar versin inşallah üzme kendini neler var allah beterinden saklasın geçicek allahın izni ileeeNe kadar uzun zaman oldu buraya gelmeyeli.... Çok yoğun bir dönemdeyiz. Benim yoğunluğum ve yorgunluğum maalesef biraz daha fazla. Kızım 9 aylık oldu. Elinden ameliyat olduk geçtiğimiz haftalarda. Ama ondan önemlisi. Elinden olacağı ameliyat için film çektirmişken kalça filmi de istedik. Kalça gelişim geriliği çıktıYavrum apar topar alçıya alındı Ne kadar zor bir süreç geçirdiğimi size anlatamam. Ağlamadığım günüm yok. Bebeğim tam emekleyecekken hareket edecekken alçılı. Doyasıya sarılıp koynuma sokamıyorum. Geceleri dönemediği için çok ağlıyor. Rabbim nerde şifa bekleyen varsa hepsine yardım etsin. Biz annelere de bol sabır ve dayanma gücü versin.
cnm cok gecmis olsun ins hemen atlatirsiniz allh yardimcin olsunNe kadar uzun zaman oldu buraya gelmeyeli.... Çok yoğun bir dönemdeyiz. Benim yoğunluğum ve yorgunluğum maalesef biraz daha fazla. Kızım 9 aylık oldu. Elinden ameliyat olduk geçtiğimiz haftalarda. Ama ondan önemlisi. Elinden olacağı ameliyat için film çektirmişken kalça filmi de istedik. Kalça gelişim geriliği çıktıYavrum apar topar alçıya alındı Ne kadar zor bir süreç geçirdiğimi size anlatamam. Ağlamadığım günüm yok. Bebeğim tam emekleyecekken hareket edecekken alçılı. Doyasıya sarılıp koynuma sokamıyorum. Geceleri dönemediği için çok ağlıyor. Rabbim nerde şifa bekleyen varsa hepsine yardım etsin. Biz annelere de bol sabır ve dayanma gücü versin.
çok geçmiş olsun. umarım hemen iyileşir bebeğin. insanın tüm neşesi gidiyor bebeğimiz hasta olduğundaherhalde yemeye başlamıştır bebeğin. iki gün geçmiş ancak okuyabildim sayfaları.
Ne kadar uzun zaman oldu buraya gelmeyeli.... Çok yoğun bir dönemdeyiz. Benim yoğunluğum ve yorgunluğum maalesef biraz daha fazla. Kızım 9 aylık oldu. Elinden ameliyat olduk geçtiğimiz haftalarda. Ama ondan önemlisi. Elinden olacağı ameliyat için film çektirmişken kalça filmi de istedik. Kalça gelişim geriliği çıktıYavrum apar topar alçıya alındı Ne kadar zor bir süreç geçirdiğimi size anlatamam. Ağlamadığım günüm yok. Bebeğim tam emekleyecekken hareket edecekken alçılı. Doyasıya sarılıp koynuma sokamıyorum. Geceleri dönemediği için çok ağlıyor. Rabbim nerde şifa bekleyen varsa hepsine yardım etsin. Biz annelere de bol sabır ve dayanma gücü versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?