2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bende o konu da kendime güveniyorum ama ne yapacağıma karar veremiyorum paylaşırsan sevinirim canımmmm:)

Evet ben de oyle dusunuyorum cnm. Ilk adim sutunu arkadaslardan duydum. Icirdim. Bir sey olmadi. Icir cnm. Kime gotureceksin bebegini artik? Ben de doktor arayisindayim.

esin diye bir doktor var onun özgeçmişini beğendim ona giderim diye düşündüm.

Sonsy
Senin bebis super kilo almis masallah. Benimki 350 gram almis en son. Ve bu doktor normal demisti.

bizim doktor 300-500 arasını normal görüyor. yani bu aylarda zaten bu kadar alınırmış.

Canım ya peki doktor bebeğine göz muayenesi istedi mi
benimkine istedi.
birşey var mı diye korktum. tv izletiyorum çünkü
büyüyor artık bir görsün istiyorum dedi ama şüphelendim şimdi.
biraz da gözünde kayma var gibi çünkü şaşı gibi ama hep olmuyor. bazen. ben normal diye düşünmüştüm daha küçük diye

kızlar gece hiç uyumadı sürekli döndü döndü ağladı
2 kere sütünü içirdim her zamanki gibi
ama uyuyamıyor dönüyor dönüyor
2 kere ayağımda salladım
kolumda salladım
pışpışladım
emziği verdim
o attı ben verdim
en fazla uyuduğu yarım saattir.
perişan oldum

eşim bir hafta izinli
o bakıyor öğlene kadar
sabah ben giderken uyandı
ona teslim ettim

sinirimden biraz ağladım
ve çıktım geldim sabahın 7sinde okula

çok çok geçmiş olsun Canım, esinle uzun mutlu bir yaşam diliyorum. habere çok üzüldüm ölenlerin ailelerine sabır dilerim.

Su 10 aydir ne yasadigimi bir ben bir allah bilir ne biberonlar ne mamalar ne yontemler hicbir ise yaramiyor....dusunebiliyormusun cok uzun bir sure enjektorle besledim simdi ne oldu 10 aylik ama kilosu suan 7.500 civaridir...meyve yemiyor yogurt istemiyor corbalar yemekler kiyamet koparak bitiyor sut desen kavga dovus...allah bana yemeyen diger bebeklerin annelerine gayret sabir versin....

Cok uzun zamandir isikta boyle...dun aksam 1 saat icinde 3 kez uyandi sabaha kadar kac kez uyandi hesap edemedim...bazen iyiki istifa etmisim diyorum bu halde nasil ise giderdim isik dogdugundan beri uykusuz uyku ne unuttum...her iste bir hayir vardir demekki allah bana acidida hayatta evde oturmam diyen ben kararimi degistirip evde oturuyorum....

Dün bütün gün biberonu ağzına sokmayan çocuk gece 12de yatarken 80 cc içti, nasıl mutlu oldum, 24 saatte sadece 80cc ama nasıl mutlu oldum... sonra sabah 9 buçuğa kadar yine hiç içmedi 9 buçukta kahvaltısna karıştırdım devam sütünü kızıcaksınız bana yine zorla yediriyorum diye ama burnunu sıkarak ağzını açtırdım her seferinde öyle yedirdim, kaç saat aç kalırsa kalsın istemiyo istemiyo anlamıyorum noldu benim çocuğuma böyle, hasta değil iyi bi gün nezleydi sadece...

Bebişini hiç merak etme. onların bünyeleri inan ki çok kuvvetli. bizden bile daha kuvvetli. benim arkadaşımın bebeği de aynı hastalıktan oldu biraz uzun sürüyormuş geçmesi ama merak etme. onlar kaynar suya vicks koyup buğu yapıyorlardı iyi geldiğini söylemişti. uyku tulumu için babybaum polar tulum tavsiye ederim. bir kaç defa daha yazmıştım burada. başka arkadaşlarda kullanıyormuş ve memnunlar. bizim evde de aynı sorun var. merkezi sistem olduğu için 12 den sonra yanmıyor. bende elektrikli kalorifer aldım 12'den sonra az ısıda onu yakıyorum. odanın sıcaklığını aynı tutuyorum. uyku tulumunun içine sadece penye tulum giydiriyorum. zaten tulumun kullanım klavuzunda oda sıcaklığının maksimum 22 derece olması gerekli diye yazıyordu sanırım.

birde aslında banyo yaptırsan iyi gelir diye düşünüyorum. bebeği hastalanan arkadaşım banyo sonrası bebeğinin balgam attığını ve hırıltısının azaldığını söylemişti. hatta bu yüzden o iki kere banyo yaptırdı o dönem. çok iyi gelmiş.

umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz. sevgiler...

500 gr 650 gr çok normal canım. doktorlar 300 - 400 gr'ı bile beğeniyor merak etme.ben doktora sormuştum daha önce. artık eski zamanlar gibi kilo almayacaklar hareketlenince kilo bile verebilir demişti.

çok geçmiş olsun. umarım hemen iyileşir bebeğin. insanın tüm neşesi gidiyor bebeğimiz hasta olduğunda herhalde yemeye başlamıştır bebeğin. iki gün geçmiş ancak okuyabildim sayfaları.

maşallah, saçlar kesilmeye bile başlamış:) bizim kafamız tamamen keldi birazcık saçlarımız uzadı da seviniyoruz. birde saç olmadığından herkes erkek sanıyordu. artık anlaşılıyo kız olduğu. bende bugün ilk defa toka aldım. azıcık saçı var ama bir yol bulup takıcam çok özendim:)

Allh kolaylk versin cnm yaa. bzmkide baya agladi bugun emmek istedi bende emzirmemek icin inat ettim. artik esimle donusumlu bakiyoruz. 2 den sonra nobet onundu:) 3 gibi kalkti. biraz ugrastim olmuyor. beni gordukce meme istiyor.gittim yattim diger odaya. 4 de dogru uyumuslar babasiyla sonrada 7 gibi kalkti.

Ne kadar uzun zaman oldu buraya gelmeyeli.... Çok yoğun bir dönemdeyiz. Benim yoğunluğum ve yorgunluğum maalesef biraz daha fazla. Kızım 9 aylık oldu. Elinden ameliyat olduk geçtiğimiz haftalarda. Ama ondan önemlisi. Elinden olacağı ameliyat için film çektirmişken kalça filmi de istedik. Kalça gelişim geriliği çıktı Yavrum apar topar alçıya alındı Ne kadar zor bir süreç geçirdiğimi size anlatamam. Ağlamadığım günüm yok. Bebeğim tam emekleyecekken hareket edecekken alçılı. Doyasıya sarılıp koynuma sokamıyorum. Geceleri dönemediği için çok ağlıyor. Rabbim nerde şifa bekleyen varsa hepsine yardım etsin. Biz annelere de bol sabır ve dayanma gücü versin.

Uzun zamandır giremediğim için kusuruma bakmayın.

Cok gecmis olsun arkadasim allah bebegine acil sifalar sana ve esine sabir versin....biz bu bebekler olmadan once hic yasamiyormusuk sanki ne sacma seylere guler nelere uzulur olduk....

Canım bizde dün tüm gece böyleydik 10 dakikada bir ağlayarak uyandı en az 15 kez uyanmıştır çok kötüyüm bendehiç böyle yapmazdı neyi var anlamadım
Canım çok geçmiş olsunnn uzun zamandır yoktun farkettim sende adanam da yoksunuz umarım onlarda iyidir... Rabbim acil şifalar versin inşallah üzme kendini neler var allah beterinden saklasın geçicek allahın izni ileee

cnm cok gecmis olsun ins hemen atlatirsiniz allh yardimcin olsun

çok geçmiş olsun. umarım hemen iyileşir bebeğin. insanın tüm neşesi gidiyor bebeğimiz hasta olduğunda herhalde yemeye başlamıştır bebeğin. iki gün geçmiş ancak okuyabildim sayfaları.

nezlesi geçti canım da iştahımız berbat durumda,daha da kötüleşti... devam sütünü hiç içmiyo, diğer ek gıdalarına devam sütü ekleyince onları da sevmiyo istemiyo çok zrlanıyorum, ama en çok da üzülüyorum... gün içinde 4 4 buçuk saat falan ara veriyorum yine acıkmıyo yine istemiyo.. 2 gündür çişini de pek yapmıyo sıvı tüketmiyo ki bezi boomboş değiştiriyorum...

canım çok üzüldüm gerçekten en kısa sürede iyileşir inşallah, benim yeğenimin de daha bebekken bacağı alçıya alınmıştı nasıl zorlukları olduğunu biliyorum seni anlıyorum geçince hiçbişeyciği kalmıyo unutuluyo üzme sen de kendini...

kızımın yeme sorunu ile mücadele edicem diye giremedim epey süre. hemen kısaca nasıl aştığımızı anlatmak istedim. benim kızım yemez içmez durumda idi ve en son yedi kilo çıktı geçen ay. ben de bıraktım ipleri nasılsa acıkır diye ve açlıktan ağladı tüm gün vermedim hiç bir şey. gece 180 cc mamayı içince tamam dedim demek ki aç bırakmak lazım. sonra eline vermeye başladım herşeyi. derdimiz buymuş. kendi yemek istiyor. ve deli gibi yiyor. bir ayda sekiz kilo dörtyüz oldu:)))şimdi bardaktan su içiyor. içiremediğim meyve suyunu bardaktan severek içiyor. tahıl işini eline özel yapım kurabiyeler vererek çözdük. etleri eline veriyorum yada parçalayarak eliyle yemesine izin veriyorum. meyveyi yemesini görmeniz lazım. eline dilim veriorum kemirerek yiyor. çok mutluyum şu anda anlatamam. çorbayı 5 kaşık olacak şekilde kemik suyuyla yapıyorum 6.yı yemiyor çünkü. izin verin sizde. belki benim bebeğim gibi kendi yemek istiyordur. bırakın aç kalsınlar. eninde sonunda gelecekler yemeye. denenmiş yöntem açlık. bende işe yaradı valla.

inanmayanlar için söylüyorum kesinlikle doğru yazdıklarım. ve evet o kız benim kızım. resim internetten inmiş gibi duruyor diye bebeğimi görmeyen insanlar inanmıyor da:)))))

Canım çok geçmiş olsun
Seni nerelerde diye merak ediyordum
Okuyunca üzüldüm
Allah bebeğine en kısa Zamanda sağlık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…