2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım ben hep anne sütü vemiştim. ta ki kızım memeyi tiksinip bırakana dek. o yüzden mamaya alıştırırken çok çok zorlandım. çareyi uyuduğunda vermekte buldum. yanlış biliyorum. ama mamayı uyanıkken açlıktan ağlamayınca almıyor. biberondan uykusunda besliyorum canım o da günde rahat 600 ü falan buluyor.

canım, çok büyük geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim, sana, eşine ve bebeğine.

Canım benim bebişin de önce alttan üç dişi çıktı. Doktora sordum, sıralama diye bir şey yok dedi. Olasılık var yani.

ah canım çok geçmiş olsun. seni en iyi anlayanlardan biri ben olacağım herhalde. bizde de kalçada problem vardı ama neyse ki doğduğunda farkedildi çünkü makat geliş doğmuştu ve 2 aylıkken 2 ay bandaj taktık. şu anda ne kadar zor olduğunu tahmin bile edemem o küçük haliyle bile cok zordu. umarım en kısa zamanda iyileşir. bol bol sarılırsın yavruna. hatırlıyorum o zamanları cocuguma sarılamıyordum bile sıkı sıkı bir bayanın kızı da aynı şekilde doğduğundan 1 yaşına kadar alçı ve bandaj takmış bana aynen şöyle söylemişti; kızınız çok sabırlı olacak ve asla şımarık olmayacak çünkü özgürlüğün değerini bilecek, kıymet bilecek demişti. inanırmısın aynen dediği gibi oldu. senin bebeğinde aynı şekilde olacak. ve o günler artık kötü bir rüya gibi geliyor hatırlamıyorum bile tam olarak. unuttum. inanki anneler çocuklardan daha çok üzülüyor. çocuklar değişikliklere hemen ayak uyduruyor zaten. komik olan benim kızım bandajlar çıkınca ağlamıştı. birkaç gün ayak uyduramadı bacaklarının hareket etmesine özgürce:) biz hala boyun ile uğraşıyoruz ve en az bir sene filan daha uğraşacağız gibi görünüyor. her hafta fizyoterapi, günün her anı egzersiz çocuğu hasta herkese sabır diliyorum...

cnm cok gecmis olsun baska odada yatsan olmaz mi? o uyaninca gidersin yanina sadece

bnzmde once alt 2 geldi. bn once altlar gelio die biliodum

Kızlar 9.ay kontrolümüzde doktor bıngıldağı neredeyse kapandı kapanacak dedi

Erken mi diye endişelendim
Sizinkiler ne durumda?

Sizinkiler ne durumda?
mesele erken kapanması değil bence mesele kapanmaması hatta geç kapanması :18::18::18: rahat ol tatlım maşallah bu arada kapanmış ne güzel hem biliyor musun bizim 3 aylıktan itibaren ayına göre geniş ve devit-3 damlamız o gün bugündür 5 damla halen :18: bende kapansada bir rahatlasam diyorum öpüyoruz sizi kocaman

Sana da çok geçmiş olsun arkadaşım. Boyun ile ilgili sorun nedir? Bizimde makat gelişdi. Hep kalça ile ilgili ihtimal vardı. Doğumdan sonra doğum yaptığım hastane de 40 günlükken ult. çekildi ve açılarda sorun olduğu söylendi Sonra bu konuda uzman bir doçent varmış Yeditepe Ünv. Hastanesinde ona gitmemizi söylediler. Gittik ordada bakıldı çift bez önerildi. 2 ay sonra tekrar bakıldı. Kalça çıkığı kalça gelişim geriliği bulunmamaktadır diye rapor verdiler. bizde kendi hastanemizede götürdük onlarda tamam geçmiş dediler. Sonra doğuştan bir elinde 6 parmak vardı onun ameliyatı için film çekilecekti. Doktora rica ettik birde kalça filmi istedik o anda ortaya çıktı kalça gelişim geriliği. Eline üzülürken eli kalçasına vesile oldu. O doçent bozuntusuna Sağlık Baaklanlığına şikayet ettim. Sonuç çıktıktan sonra mahkemeye de vereceğim. İstanbulda yaşamazken her ay kontrole düzenli istanbula gittim. Bazen 2 bazen 3 sefer ama bir tesadüf eseri kalça sorununu yakaladık. Çok şükür. Olayın duygusal boyutuna gelirsen içimin nasıl yandığını anlatamam. Geçici bir süre ama bir annenin gözünün önünde evladının bu şekilde olması bazen dayanılmaz bir acı oluyor. Ama kızımın 4 ayda yapamayacağı şeyleri hiç bir zaman yapamayacak bebişler var biliyorum. Onun için Rabbime binlerce şükür. Kızımın maşallahı var. Alçı etrafındaki bandajları değiştirmem 45 dk. yı falan buluyor yavrum gıgı çıkmadan bizi izliyor. Bir tanıdığım var oda alçıdan çıktıktan sonra ayağını hareket ettirince ağlamış. Alçıyı belli bir süre sonra kendinden sanıyormuş. Rabbim nerde şifa bekleyen bebiş varsa hepsine yardım etsin

bebeğinden fırsat bulup bir kitap alırsın el,ne ve direk o sayfa çıkar karşına sanki mesaj gibi... ''bebeğin için uykusuz kaldığında her defasında ismail(a.s) zürriyetinden bir köle azad etmiş gibi sevap verilir...''

3 saatlik uykuyla duruyorum. teşekkür ederim gerçekten iyi geldi

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba.
Laptop serviste klavyesi bozuldu hala gelmedi.
Telefondan fırsat buldukça takip etmye çalıştım sizleri.
Bebekleriyle ilgili sağlık problemi yaşayan annelere bol sabır ve acil şifalar diliyorum.

Şulecim şimdi okudum ve çok üzüldüm.
çok geçmiş olsun.rabbim tez zamanda bebeğinin iyileştiği günleri göstersin..

Biz dün 10.ayımızı doldurduk.
Diş problemimiz var hala çıkaramadık.alttan iki dişimiz kabarık ha patladı ha patlıcak diye bekliyoruz.çok sıkıntılı
Bir dönemmiş.gece uykusunda hiç sorunumuz yoktu 1 kez kalkardı şimdi ağlaya ağlaya birçok kez uyanıyoruz.çıksa dişimiz rahatlıcak yavrum.
Onun dışında çok şükür bi derdimiz yok..ayakta tutunmadan durmaya başladık.dengeyi sağlıyor birkaç dakika devrilmeden duruyor.yürüceği günler yakında gibi.
Allah hep güzel günlerini göstersin yavrularımızın.hepinize sevgiler tatlı anneler :)

biz de mamaya sonradan geçtik baya zorlanmıştık,ve ben de sadece uyuturken verebiliyodum canım, aynı şekilde uyanıkken çok uzun zaman aç kalmadıysa kesinlikle içmezdi. ama o zaman da çok fazla içemiyo tamamen uykuya dalınca emmiyo kıpırdatmıyo bile ağzını o yüzden 100er cc veriyodum hep, gün içinde toplam 500 anca içiyodu, maşallah size... şimdiyse hiiç istemiyo, bu akşam 5 buçuk saat aç bıraktım uyurken süt içsin diye, ki 5 buçuk saat öncesinde de sadece yoğurt yemişti, anca 100cc içti...

Sizinkiler ne durumda?

canım bizim bıngıldağımızı hiçbi doktor kontrol etmedi, nerdedir bizimki ne durumdadır hiç bilmiyorum...sadece önemli olduğunu duymuştum kafasına bastırılmaz bebeklerin falan denir öyle biliyorum... bi dahaki sefere sorucam doktora...

herkese gunaydın

ebah ve db55 hatırlamanıza sevındım kızlar :) baran sukur ıyı sanırım bnm gıbı sabırsız bır ınsana allah dagına gore kar verdı hıc uzmedı benı gece 10da yatıp sabah 7 ye kadar delıksız uyuyan bır cocuk onune koy oyuncagını saatlerce oynar bole sakın bı cocuk bı sıkıntısı yok henuz dısı yok emeklemıoda donerek gezınıo evde

sızler nasılsınız bebıslerınız nasıl ıns hepsı ıyıdır yoktur bır sorun ...burayı ozlemısım hamılleıgım ılk zamanları geldı aklıma ...

sulecım buyuk gecmıs olsun canım ıns elıf bebek cabucak saglıgına kavusur canım

ya şu çocuklar dönüverseydi herkesinki gibi ne güzel olacaktı değil mi:):) makat geliş zor. doktorunuza inanamıyorum. nasıl olurda 4. aydan sonra röntgen çekmez ya. bu çok standart bir uygulama.ultrason belli bir aya kadar görüntü veriyor. çok küçük bebeklerin kemikleri tam oluşmadığı için röntgen yapılamıyor bu nedenle röntgene en yakın olan alet olarak ultrasonu kullanıyorlar. ultrason sonuçlarında çıkan derecelerin +10 /- 10 derece yanılma payı var. çok yüksek bir yanılma payı ve sizin örneğinizde olduğu gibi yanlış çıkmış kimi doktor rahat, geçer herhalde deyip boşveriyor. biz ilk iki ay çift bez taktık. hiçbir işe yaramıyor açıkçası. taktığımız bandajın sağladığı kurbağa duruşunu çift bez ile sağlamak imkansız. bizim kızımıza bakan profesor (bu arada normalde hasta bakmıyormuş artık. bölüm başkanı ve ultrason ile kalça grafisini türkiye'de ilk yapan doktor. tesadüfen denk geldik bizim doktorun hocasıymış o baktı:) ) 2. ayda bize ayrıntılı olarak durumu bu şekilde açıkladı. çıkan sonuca göre iyimser bakarsak sorun yok ama -10 yanılma payı olarak bakarsak risk alamayız iki ay palvik bandaj takacaksınız dedi. bizde taktık tabi ki asla risk alınacak bir konu değil diye düşündük. 4. ayın sonunda röntgen çekildi ve kesin olarak %100 iyileştiği raporu verildi. zaten röntgen bu konuda tek %100 sonuç gösteren yöntemmiş.

kızım doğduğunda resmen 8 şeklinde doğdu:) şimdi gülüyorum ama o zamanlarda az ağlamadım. kalça ve bacaklar bir tarafa boyun ve kafa diğer tarafa dönüktü. içeride çok sıkışmış yazık yavrucak. kulağının arkasına kaburgam girmiş resmen 2 parmak oyuk vardı kafasında ama minikler hamur gibi. her şey düzeldi zamanla ama bir tek boynunda bir rahatsızlığı var tortikolis deniyor. çok bela bir şey. kalça probleminin en azından aleti var takıyorsun geçiyor ve hiçbir problem kalmıyor. bu belanın tek aleti sensin ve 24 saat uğraşmalısın. çocuğa işkence ile o egzersizleri yaptırmak ne kadar zor anlatamam. ilk zamanlar başını hiç çeviremiyordu sola. hep aynı tarafa bakıyordu. şimdi her hafta fizyoterapiye gidiyoruz ve tüm gün egzersiz. ağlıyor çok egzersizleri yaparken ama ne yapayım yapıyorum ağlata ağlata onun geleceği için. tamamen geçmesi en az bir yıl daha sürecek tabi ki işkencelerde sürecek kızıma ama inşallah boynundaki eğrilik hiç kalmaz ve güzel mi güzel boyunlu bir kız olur:) beterin beteri var canım, yinede halimize şükredelim. gittiğimiz çocuk fizyoterapi merkezinde öyle çocuklar görüyorum ki halime her gün şükrediyorum yinede umarım kısa sürede iyileşir kuzun , koşar oynar etrafta. geç de olsa fark edilmiş ve düzelecek ya fark edilmeseydi? büyük ameliyatlar ve acılar çekecekti ileride. alçıya alışır arkadaşının dediği gibi ama iki günde de unutur çıkınca hiç merak etme:) dediğim gibi annelere bu durumu kabullenmek bebeklerimizden daha zor geliyor. onlara hava hep hoş:):):)

Masallah baran bebege herkese anlatma arkadasim bu soylediklerin cok buyuk nimet...ben uykusuzluktan zombiye dondum...is olayini ne yaptin calisiyormusun evdemisn???
Benim ufaklik neredeyse 10 aylik ama hala dis yok emekliyor ama sadece yuksek yerlere tutunup kalkmak icin emekliyor...yurutecle saklambac oynuyoruz...ben saklaniyorum tam gaz kosarak beni arayip buluyor....

evdeyım canım benım bıraktım ısı dogum ıznıne ayrıldım ve ıstıfamı verdım ..ayy yerım onu ya bakmaya doyamıyor ınsan degılmı cok baska bır duyguymus resmını gonder merak ettım bnde baranı gonderım

Bebeğim olduktan sonra hiçbir bebeğe dayanamamaya başladım. Hepsi okadar masum ki..

2013 canım çok geçmiş olsun bebeğine. Rabbim inşallah bu kötü günleri unutturacak güzel günler yaşatır size..

Maya2013 sana da çok geçmiş olsun Cnm. Maşallah bebeğine.. Ömrü boyunca hep böyle güzel güler inşallah. Bayağı yol katetmişsiniz. Tamamen de iyileşecek biliyorum.. Bu arada bigalı olan sen miydin :)

Yenikullanıcı Cnm benim bebeğimde 1 haftadır içmesi gereken mamayı mümkün değil içmiyor. Önceden de severek içmiyordu ancak reklama falan baktırarak zorla da olsa içirebiliyordm. bizimki emiyor .ama sütüm yeterli değil.ve süt alerjisi için bu mamayı içmesi gerekiyorUmarım geçici bir durumdur.. Bu durum beni de çok üzüyor zira...

evet canım Bigalı olan bendim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…