2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Durumumuz da ayni dusuncelerimiz de ama ben yine de yataginda uyuyunca seviniyorum sigamiyorum kendi yatagima yaa:) sabaha karşı yanimizda tabi

benim kızım da emeklemiyor canım. doktor her kontrolde soruyor. en son ben yürüteçe biniyor dedim. e onunla kolay gitmek varken neden zorlasın ki dedi.
ama dün yerde oyunuyorduk. kendini emekleme şeklinde yere atıyor. bırak beni gidicem der gibi. koyuyorum yere arka taraf işliyor da önde hareket yok :) çok komik görünüyor. ama çok istekli. ben de yardım ediyorum öyle ilerliyor. ama çok yorgun olduğum için çok da çalışma yapamıyoruz. ben takmıyorum bu durumu. yürüteçle gezsin. emeklemeden de yürür. şart değil ki yani.

canım sen neden gece değiştiriyorsun ki altını
ben 40 günlükten itibaren gece bez değiştirmiyorum
hem gece bez değiştirdiğin zaman uykusu açılmıyor mu kızının

yok canım açılmıyor uykusu tam tersi değiştir diye kıvranıyor. değiştirince de rahat uyuyor.
çok dolu oluyor dıştan bile dokununca anlaşılıyor bir de body si buz gibi oluyor. benim kız geceleri çok çiş yapıyor :))
son 3 aydır hatırladığım 1 ya da 2 kez tüm gece boyunca yapmadığı olmuştu.
ama onun dışında gece 2 kez mutlaka bez full doluyor.

valla canım yukarıya da yazdım mecburum değiştirmeye.

biz öğrenmiştik kiii

canım mecbur kalıyorm çünkü full doluyor gece değiştirmesem dönüp duruyor değiştirince uykuya dalıyor. bez uyandırıyor anlayacağın.
her marka denedim sonuç aynı. çok çiş yapıyor geceleri. 150-180 arası içip yatıyor sonra gece yine öyle içiyor. çok içiyor sanırım ondan.

kızım bu iştahsız döneminde burnunu sıkarak ağzını açtırmama öyle yedirmeme alıştı, sevdiği bişey verirken de sıkmasam da illaki burnuna dokunmamı bekliyo ağzını açmak için :)
hadi yaa oyun gibi görüyor artık herhalde :)) aman açsın da nasıl açarsa açsın.
ben de bu aralar eline bebe bisküvisi veriyorum. bayılıyor onu kendi yemeye. o ağzına götürürken ben mamayı tıkıyorum :)))
yürüteçte geziyor elinde bisküvi yiyerek geziyor :)))

kıymalı ıspanak yemeği ve kıymalı pazı yemeğine bayılıyo benim kızım. ayrıca her türlü dolma da favorisi:) biz ne yersek onu veriyorum ben zaten ayrı bir yemek hazırlamıyoruz kızıma. börek ayran bile yiyor bizimle hapur küpür:)

Bizimki atom karınca evi tavaf ediyor emeklemeyerek. bence biraz uğraşabilirsin çünkü bu konuyu yeni sordum bizim fizyoterapiste , bir arkadaşımın oğlu için. cevabı şu oldu, emekleyen çocuklarda beynin iki yarısıda kullanılıyormuş. sağ ve sol el ayak koordinasyonu sağlandığı için emeklerken. ve yapılan araştırmalar emekleyen çocukların bazı konularda (matematik gibi) daha iyi olduğunu göstermiş. bu arada bizim fizyoterapist aynı zamanda Çapa tıp'ta hoca o yüzden araştırmalardan haberi var diye düşünüyorum işi gereği :):) her çocuk emekleyecek diye bir kural yok dedi ama emeklemeyen çocukların %90 'ının aslında doğru şekilde dikkati çekilip bu yönde oyunlarla çok kısa sürede emeklenebileteceğini söyledi. dene istersen oyuncaklarla dikkatini çekmeyi uzaktan. bakarsın emekler yakında:) emeklemezse de boşver. o kadar fazla araştırma var ki herkes bişey söylüyo zaten:):)

çok geçmiş olsun canım. ben gece beslenmesini keseli çok oldu. yatmadan iyice doyuruyorum. kalkmıyor hiç. bizim doktor da aynısını uzun süre önce söyledi. artık bebek değil çocuk oldu biz nasıl gece yarısı yemek yemiyorsak onun da ihtiyacı yok artık dedi. ağlayınca yanına gidip sakinleştir bir kaç gece zor olur ama alışır hemen. şu anda süt istemesinin tek nedeni alışkanlık eğer yatmadan yeterince beslendiyse. bebeklerimiz büyüyoooor:)

doktor sizin yediğiniz herşeyi artık yiyebilir demişti ama ben doktora sormayı unuttum
salça tuz
artık serbest mi?

evet canım sen de gece de 2 kere besliyodun ondan çok yapıyodur ben gece vermiyorum hiç bayadır, ondan önce de miktar olarak çok içmiyodu zaten... öyle rahat ediyosa problem yok temiz temiz uyusun...
evet sanki burna dokunmadan ağız açılmaz yemek yenmez gibi algıladı artık :)
bu aralar benim kızım da ben bişey yerken yanıma geliyo meraklı meraklı bakıyo ister gibi ağzını oynatıyo, azıcık tattırıyorum bi tanecik dişi var ya ısırıyo hemen azıcık gidiyo... dün akşam günkurusu kayısı yiyodum geldi yarısını yedi ısıra ısıra eme eme, çook hoşuma gitti, valla yıkanmamıştı öylece verdim...

doktor sizin yediğiniz herşeyi artık yiyebilir demişti ama ben doktora sormayı unuttum
salça tuz
artık serbest mi?

bize salça, tuz, baharat yasak demişti geçen ay canım...

salça tuz
artık serbest mi?

tuz biraz kullanabilirsin dedi ama abartmadan. ben salça kullanıyorum çünkü bizim salçamız özel tuzsuz yapıldı. çok fazla tuz kullanmamaya çalışıyorum ben hala. sağlıklı gelmiyor. bahane ile bizde tuzsuz yemeye basladık fena olmadı:) baharat kullanıyoruz biz abartmadan. bizim doktor her şeye alışsın diyo:)

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar. 2014 mart anne adayıyım. geçen yıl sizlerin yaşamış olduğu süreçlerden geçiyorum bilirsiniz ve inşallah sizler gibi zamanında sağlıcakla alabilirim oğluşumu kucağıma.

bi konuda fikrinizi almak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

bu astronot tulum kabanlardan alan olmuşmuydu hiç 0-3 ay için. kullanışlı oluyor mu acaba? aşıya falan götürürken giydirmek için almayı düşündüm ama fikirlerinize de danışmak istedim.

Ben almadım. İlk aylarda battaniyelerle pusette geziyor zaten, bence gereksiz, şimdi bile yok astronot tulumu, kalın örgü bir ceketi var,atkı ve bere takıyorum, hava çok soğuksa üstüne kalınca bir battaniye atıyorum.

İlk aylar arkadaşın da dediği gibi battaniyeye sarılı geziyor ben de battaniyeye sarılı port bebe ile gezdirdim
astronot giydirmesi zor küçücük bebeğe hiç alma derim ben
6-7 aylıkken biz bi aldık hiç kullanamadık ağlıyor giydirirken

hıh küstüm işte insan haber vermez mi neyse öğrendim ya bende geçde olsa selamlar oradaki dostlara söyle arada burayada uğrasınlar
:)
valla canım ben de buradan öğrendim birkaç sayfa önce bir arkadaş paylaşmış

Demek kayısının yarısını yedi maşallah bir dişle iyi yemiş :)
canım ya senin instagram yok mu
kızını merak ediyorum

hiç gerek yok canım, ben de almadım, mart zaten çok da soğuk olmuyo, nisan mayıs iyice ısınıyo, ilk zamanlar bebek küçük diye dışarı da çok sık çıkılmıyo, çıktıkça havaya uygun giydirip havaya uygun bi battaniye örtüp anakucağına koyuyosun,astronotla anakucağında rahat da olmaz... bu sene de almadık biz, kaşe bi kabanımız var, daha doğmadan geçen seneden almıştık bacakları üşürse diye çok soğuksa polar bi battaniyemiz oluyo hep yanımızda onu sarıyorum zaten hep arabayla gidiliyo heryere...

çok teşekkür ederim arkadaşlar yaa sizlerin tecrübelerinden faydalanmak iyi oluyor almaktan vazgeçtim o zaman bende. dediğiniz gibi polar battaniyelerle falan halledebiliriz, giydirmesi de zor olur.

rahatsızlık vermezsem eğer, ara sıra başlığınıza uğrayıp kafama takılan şeyler olduğunda tecrübelerinizden faydalanabilir miyim? :26:

Fenerbahçem tşk ederim hoşbulduk :)

Telden alıntı yapamadım genel olarak yazayım bende
Benim oğlum 9 aylıkken emeklemeye başladı.biraz geç kaldı.biz direk yürüyecek heralde emeklemeyecek diye düşünmeye başlarken bi akşam yavaş yavaş kendiliğinden emeklemeye başladı.şimdi hızına yetişemiyoruz.ama koltuk kenarlarında sıralamayı daha çok seviyor.hep ayakta durmak istiyor.

Yemek konusuna gelince emziriyorum hala.ama ek gıdalardada herşeyi yiyoruz.haftada bir gün et,bir gün balık,bir günde tavuk yemeği var.diğer günler genelde sebze tüketiyoruz.arada bakliyatlarda var tabi.

Kilomuz çok değil ama güzel besleniyor bu yüzden kilo alımı azda olsa dert etmiyorum hiç.10 aylığız 9 buçuk kiloyuz.bende zayıfım eşimde çok kilolu değil.ben hamile kalmadan önceki kiloma döneli aylar oldu.53 kiloyum.annesi gibi zayıf olabilir oğluşum.yada büyüdükçe şişmanlaşır bilemem.sağlık problemi olmasında kilosu önemli değil benim için.

Uzun zaman girmeyince yazıcaklarım ne kadarda birikmiş.daha da yazarım ama oğluşum uyanmak üzere.bilgisayarım bu ay sonu gelicek servisten o zaman daha yakından takip ederim inşallah.. :)
Herkese evlatlarıyla mutlu huzurlu günler diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…