2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Maşallah kızlar bebekleriniz çok tatlı.

Şifacım okudum cevabını çok erken kapanması da iyi değil. Ama bizim artık normal sanırım inşallah senin kızının da yakında kapanır.

Yenikullanıcı canım elini başının üstünde gezdir zaten artık bebeklikteki gibi yumuşak değil sert bir çukur hissedeceksin. Bizim çukur küçülmüş

Dün akşam Pınar süt ile muhallebi yaptım pirinç unu karıştırıp. 1,5 bardak süt 3 tatlı kaşığı pirinç unu
Çok güzel oldu
Biraz sade yedirdim biraz da bisküvi ufalayarak. Kızım da sevdi. Iki gündür sık uyanıyordu dün daha az uyandı. Sadece süt içmeye ve alt değiştirmeye. Verdikten sonra korktum kabızlık problemimiz var ya daha kötü olur sandım. Gece biraz ıkındı küçük bir parça yapmış ama ben okuldayken 3 kere normal yapmış. Bugün de yediricem :)

Ben hala sabah kahvaltı
Öğlen çorba ya da yemek ve yoğurt
Akşam muhallebi ve meyve

Şeklinde besliyorum.

Doktor artık muhallebi saatini öne çekip akşam da yemek şeklinde devam et dedi ama henüz başlayamadım. Çünkü hemen akşam oluyor yeni yemiş oluyor fazla geliyor

İlk defa dün öğlen kurufasülye yedirdim. Yedi :)

Değişik yemekler vermek istiyorum
Sanki hep aynı şeyleri yediriyor gibiyim.

Tavuk ya da et suyuna bazen de normal suya:
Patates,havuç,bezelye yemeği
Tarhana çorbası
Taze fasülye ( yazdan dondurucuya koymuştum)
Bal kabağı
Kabak yemeği
Bamya
Mercimek brokoli çorbası ( pek sevmedi)

Var mı tavsiyesi olan sizlerden değişik tarifler öğrenmek istiyorum

Son düzenleme:
ben bizim yedigimiz her yemekten veriyorum. keskegi sevdi baya. muz,ceviz ve avakoda karistiriyorum onuda cok sevdi. her sebzeninde corbasini yapiyorum. karnabahar da deneyebilirsin yumusak oluyo guzel yiyolar.

Dun gece atesimiz cikti dusuremedik sabah 6 30 da dustu 10 30 da doktora gittik 39 olmus yine kanina bakti mikrop varmis 2 igne verdi biri bugun digeri yarin icin yavrumun hic nesesi yok hemen iyilessin insallah cok uzuluyorum. Bu arada doktorumuz 9. Aydan itibaren gece besleme ya da en fazla 1 kere dedi ve gunduz sadece 1 saat uyut dedi ama oglum cok erken kalkiyo bu biraz imkansiz gibi ya siz nasil yapıyorsunuz bu gece sk uyanmalar artik bitsin inşallah.

Çok geçmiş olsun.
valla canım bu doktorun isteğiyle olmuyor
kendileri ne zaman istemezlerse o zamana kadar devam ederiz diye düşünüyorum
kızım uyanıyor ağlıyor
2 kere de süt vermeden de asla uyumuyor
akşam en son 20-21 gibi içiyor
uyuyor
sonra 00:00-00:30 ve 04:30-05:30 gibi iki kez içiyor
ara uyanmalarda da ya alt değiştiriyorum ya da emzik veriyorum

Vayy şu aralar hiç uyuyamayan ben:) çok iyi geldi çok etkilendimmm
Hoşgeldin canım bayadır yoktun bizde aynıyız 1 ay oldu kabarık hala patlamadı ve üst köpek dişlerde kabarmış:)
Canım çok geçmiş olsunnn bebişine inşallah hemen atlatır.biz sabaha kadar memedeyiz dişleri kabardığından beri mahvediyo beni öyle bi alıştıki gık demeden ağzında meme olacak yoksa yırtıyo ortalığı inanır mısın sabaha kadar defalarca uyanıyo ve emmek istiyo sütümde yok artık çok fazla resmen yalancı emzik oldum

Kızlar aranızda hala bebeği emeklemeyen var mı bizim ki emeklemiyo aslında biz fırsat vermiyoruz mama sandalyesindr oyuncaklarıyla oynamayı çok seviyo yürüteçide çok seviyo herhalde emeklemeden koşacak oğlum:) çok önemli mi yaa yere çok bırakmak istemiyorum yerler buz gibi halıya yorgan seriyorum ama yinede içim rahat etmiyo zaten hiç sevmiyo yerde olmayı:)yani emeklesin diye uğraşmalı mıyım sizce?

Benimki emekleyerek evi dolaşıyor, engel olmadım ona hiç. Ben nereye gitsem o orada. Tuvalete giriyorum, tuvaletin önünde çıkmamı bekliyor, gecikirsem ağlıyor. Koltuklara, yatağına ve bulduğu alçak - yüksek yetişebildiği tüm yükseltilere kalkıyor, hatta bu yüzden epey süre uyutmayla cebelleşiyorum, ben yatırıyorum o dikiliyor Bir uçtan bir uca yürüyor. 6 aylıkken yürüteç almıştım, doğru düzgün kullanmadım bile içinde oyuncağıyla oynayıp çabucak sıkılıyor. yürütecin dışında yürütece tutunup kalkmayı, ona tutunup sürmeyi daha çok seviyor. Valla bizimki parke-fayans dinlemiyor. Mutfağa geliyor peşimden dolaba yaslanıp kalkıyor, arkamı dönmemle dolapları yalamaya başlaması bir oluyor. Çekmeceleri açıp açıp kapatıyor, bu yüzden her yere çekmece kilidi taktım. Hamileyken hep uslu kızım diye sevdim ama pek tutmadı galiba Bezini kendi başıma değiştiremiyorum, kaçıyor elimden. Hele ki üstünü değiştirmek istesem abartısız 20 dk uğraşıyorumdur, o kaçıyor ben kovalıyorum, bir gören olsa gülme krizine girer, o derece. :)

Gittikçe bakımı daha mı zor oluyor ne :26:

Bizimki de sürunuyor canim emekleme yok ayaga kalkma da yok siralama da yok oyle yani yurutec de dolasiyor yerde durmayi sevmiyor senin dedigin gibi.. hayirlisi vardir zamani. Bu arada benim oglum da hep emmek istiyor gece iyice emzik olduk gecicidir umarım canim.

canım sen neden gece değiştiriyorsun ki altını
ben 40 günlükten itibaren gece bez değiştirmiyorum
hem gece bez değiştirdiğin zaman uykusu açılmıyor mu kızının

Aynı benim kızım.ben yazdım zannettim o kadar.evet cnm ya bana da öyle geliyor.gitdikce zorlaşıyor....
Erdemine bebeğin e geçmiş olsun. Çocuklar böyle. Bir bakmışsın iyiler bir bakmısşın hastalar çabucak iyilessin inşallah.
Sonsy bende değiştirmiyorum canım geceleri bez.baya oldu.2 aylıkdı en son değiştirdiyimde

cnm cok gecmis olsun baska odada yatsan olmaz mi? o uyaninca gidersin yanina sadece

bnzmde once alt 2 geldi. bn once altlar gelio die biliodum

Çok sağol canım evin farklı odada yatırmaya müsait değil sesini duyamam;( ama daha iyiyim çok şükür. Anneler iyi olsunki meleklerine de güzel bakabilsinler

ben de çok üzülüyorum 3. gün artık dayanamayıp ağlamaya başladım uğraşıp uğraşıp içiremedikçe sinirlerim bozuldu...
bugün doktora gittik biz meliha hn.a yine, süt içmeyi birden bırakmasının bi nedeni olmalı dedi, üst solunum yolları dedi antibiyotiğe şimdilik gerek yokmuş 2 şurup bi burun spreyi verdi 5 günde geçmezse bi daha gidicez bu arada iştahı da düzelmeli şu an içeriye de akıntı var ondan içmiyodur dedi...inşallah geçici bi durumdur ama hastalık, diş falan gibi bi sebebi yoksa bi göster sen de doktora. bi de bizde idrarda lökosit çıkmıştı kültür istedi hala veremedik bugün de gittiğimizde denedik ama bu aralar süt içmeyip pek sıvı tüketmediği için pek çiş yapmıyo... idrar yollarında iltihap varsa o da iştahsızlık yapıyo çünü ondan mı diye aklıma gelmişti...

bugün doktora gittik yine sormayı unuttum bıngıldağı yarın kendim bakmaya çalışırım dediğin gibi...
son günlerde devam sütü içiremeyince ben de bikaç gündür muhallebi veriyorum canım akşamları, ama irmikle yapıyorum, 2 tatlı kaşığı irmiği 120cc suyla pişiriyorum,ılınınca 4 ölçek devan sütünü toz olarak ekleyip ya bi tatlı kaşığı pekmez ya da 1 mandalinanın suyunu sıkıp ekliyorum...su miktarını ve devam sütü miktarını azaltıp artırabilirsin tabi...
ben de hep aynı şeyi yediriyorum gibi ama çoğu zaman karışık sebze çorbası veriyorum ben içinde et/tavuk/kıyma da oluyo tüm sebzeleri de kullanıyorum ben gaz sorunumuz yok, tahıl da katıyorum, bu şekilde gerekli tüm vitaminleri proteinleri alıyo diye içim daha rahat ediyo...
ben haftada bir balık 2 haftada bir ciğer de veriyorum...
balkabağını haşlayıp ezip pekmezle talı da yapabilirsin badem fındık da rendeleyip, ben bi kere yapmıştım yarın yine yapıcam...
yeşil mercimek,nohut da veriyorum ben...

canım sık uyanmalar bi hastalığı ateşi dişi falan olduğunda oluyo bizde normal koşullarda sadece emziği düşerse ağlar o da çok fazla değil emziğini verince devam eder, gece beslemiyorum ben bazen yapsam da içmiyo artık yapmıyorum ben de, sabah5-8 arası ne zaman uyanırsa o zaman içiriyodum normalde ama bu aralar iştahsızlığımız olduğu için 9-10 arası kahvaltı yapıyo sadece...
gece beslemeden durabiliyolar ama gündüz uykusunu 1 saatten fazla uyutmamak doğru değil bence, çocuk kendisi daha fazlasını uyuyabiliyosa uyumalı bence...

benim kızım hem emekliyo hem sıralıyo ama hiç emeklemeden çabucacık yürüyen bebek çok duydum ve gördüm canım... o yüzden kafana takma canım, çabuk emekleyip geç yürüyen de olur, hiç emeklemeyip erkenden yürüyen de... alt komşum sağolsun yerler pek soğuk değil bizde :) o yüzden özgür bırakıyorum ben...

sonsy cim ben de geceleri bezini değiştirmiyorum 2 aydan sonra... gece 11-12 arası bezini değiştirip sütünü içirip uyutuyorum, bi daha sabah 5-8 arası ne zaman uyanırsa o zaman değiştiriyorum ki genelde 7-8 arası oluyo... gece değiştirirsem mutlaka ayılır...

kızım bu iştahsız döneminde burnunu sıkarak ağzını açtırmama öyle yedirmeme alıştı, sevdiği bişey verirken de sıkmasam da illaki burnuna dokunmamı bekliyo ağzını açmak için :)

Allah yardımcımız olsun çok zorlanıyorum hep bizim yanımızda kendi yatağında toplasan 1 saat uyuyodur:) gerçi ne zamana kadar koynumda uyutucam ki en fazla 3-4 yıl tadını çıkarıyım diyorum büyüyünce yalvarsamda gelmez belki ben çok duygusal bi anneyim yaaa:)

kızlar, bebeğinin resimlerinden takvim yaptıranlar vardı, ben de istiyorum internetten araştırıyorum da şu an, siz nerede ve ne kadara yaptırdınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…