2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bir önerim daha var
Belli bir aydan sonra 3-6 arası ve sonrası kıyafetlerin bedeni tutmuyor biz ileriden gittik mesela.
yani çok şey alma büyüdükçe bebeğin durumuna göre al
benim hiç giydiremediğim çok şey var
0-3 ay çok alma hemen büyüyor çünkü
6-9 aylıkken 9-12leri giyiyordu
şimdi 9ay bitti 12-18leri giyiyor

yani demek istediğim şu yaza geliyor diye şort alırsın ama bir bakmışsın onlar kış iken oluyor :)

Bu arada sürmelinin haberini gördüm şifacım.
Ne güzel bi haber bu.
Rabbim inşallah kucağına almayı nasip etsin.
Uzuuunn ömürler versin. :)

:) haklısın canım herkes herşeyi söylüyor fiziksel olarak çok aktif olamasak da zihinsel olarak maşallahı var oğlumun biz ne dersek tekrar ediyo ısıtıcıya gidince yürüteçle cıssssss diyo bana bakıyo:)demlik görünce cısss diyo bazen ben bile inanamıyorum herşeyi anlıyo maşşallah subhanallah... Bu aralar yerde vakit geçirmesini sağlıyım o zaman ama inan yere koyar koymaz hemen dönüyo emeklemeye çalışıyo başaramıyınca da ağlıyo çok nazlı benim oğlum:)

arkadaslarda solemis hic gerek yok ilk aylarda battaniyeyle gezio zaten ben simdi kullaniyorum sicak tutuyor baya guzel seneye giyer senn kuzuda

Bir arkadaşım var geçen günlerde konuştuk, oğlu 1 yaşını bitirdi, ben yürüyor mu diye sordum, ''sürünmüyor yuvarlanmıyor bile'' dedi. Kendini yormuyormuş kuzu. Doktora sormuşlar '' normal'' demiş. Bireysel farklılıklar burada da ortaya çıkıyor işte :)

Sağol canım Allah razı olsun.

herkese gunaydın
sulecım buyuk gecmıs olsun canım ıns elıf bebek cabucak saglıgına kavusur canım

Sağol Özge. Çok güçlü ve mutlu bir kızım var. Bana güç veriyor.

Çocuk doktorumuz ilk 40 günlükken ultrason sonucuna göre bandaj dedi sonra bu konuda uzman olan doçente yönlendirdi. Yönlendirmez olaydı onlar yanlış ult. çekmişler. Geçmişe artık dönüp yapabilecek birşey yok. EE tabi şikayet etmek hakkını aramak haricinde. Başkalarınında canını yakmasınlar. Çok şükür yukarıdada dediğim gibi mutlu bir bebeğim var. O gülünce enerji depoluyorum.

Bebeğim olduktan sonra hiçbir bebeğe dayanamamaya başladım. Hepsi okadar masum ki..

2013 canım çok geçmiş olsun bebeğine. Rabbim inşallah bu kötü günleri unutturacak güzel günler yaşatır size..

Aminnn canım hepimize inşallah

benim imkansız gece iki defa 180lik süt içiyor bez aşırı dolu oluyor rahatsız oluyor uyanıyor değiştirince tekrar uykuya dalıyor

Yanlız değilsin canım. Kızımda altını açmazsam mızıldanmaya başlıyor. Pijamayı çıkarmaya başlarken daha altını açacağımı anlıyor ve uyumaya geçiyor. Bizim alt değiştirme olayımız baya meşaketli olmasına rağmen uyanmıyor

:)
valla canım ben de buradan öğrendim birkaç sayfa önce bir arkadaş paylaşmış
hımm pardon ben gruptasın sanmıştım kopuk-kopuk gelip geçmiş okuyamayan ben hadi gel barışalım

Bu arada sürmelinin haberini gördüm şifacım.
Ne güzel bi haber bu.
Rabbim inşallah kucağına almayı nasip etsin.
Uzuuunn ömürler versin. :)
evet yaa maşallah çok dua ettik hepimiz kabul oldu amin

canımm yazamadım mesajını okuduğumdan beri çok geçmiş olsunnn maşallah güçlü kızın çarçabucak ayaklanacak Rabbim başka sıkıntı vermesin iyileşsin hep keyfinize bakın inşallah

Puppa 53 kilo olmuş
edlin fotosunu gördüm sanki benimle aynı gün doğum yapan o değil
Daha başka kişiler de gördüm nick hatırlamıyorum ama instagram'da
benimse instagram'da ne kendimin ne de kızımla fotom yok farkettiyseniz
çünkü korkunç haldeyim
balıketli bir insandım evlenmeden önce 168 boy 63 kilo
normal görünüyordum
Eşim yüzünden 10 kg aldım ye ye ye
73 oldum hamile kalmak istedim kilo vermeye çalıştım olmadı
hamile olunca mide bulantısı olur 3-5 veririm doğum sonrası da emzirme bebekle uğraşır nasıl olsa veririm dedim
ama hamileliğimde bir gram bile vermediğim gibi 23 kg aldım
Son haftalar doktorun verdiği tansiyon ilacı
aşırı ödem ben ve bebeğimde
kızım 4200 doğdu
zavallım o da benim gibi şişmiş
doğum sonrası korkunç ödem 2 hafta sürdü
hala ayaklarım 1 numara büyük

ilk bir hafta 13 kg gitti ondan sonra da hiç veremedim
4 ay emdi
10 ayda da 3 kg daha almışım
86 kg ile geziyorum
kendimi tanıyamıyorum
eski hiçbir kıyafetim olmuyor
işe gidiyorum mecbur birşeyler aldım
hiçbiri yakışmıyor
(((

canım instagramda takipleşiyoruz seninle... ben 61 le hamile kaldım sonrasında yaklaşık 23 kilo aldım. 2 ay içinde 61dim fakat gerçekten hiç birşey yiyemiyordum hem lohusalık depresyonu hem de oğlumun hareketliliğinden! süt olsun diye sırf su içiyordum. sonra ise yavaş yavaş 55 e indim boyum 1.70. hala doğru düzgün yemek yiyemiyorum hele en cok sevdiğim kahvaltı faslım jet gibi geçiyor oğlumu doyurmam sonra huysuzlanması acele acele yemek yemem falan bu hale getirdi beni. emziriyorum ayrıca. önceden canımın istediği zararlı şeyler fast food gibi artık hiç istemiyor. ki hamileyken ne yerdim hatta senin yazılarını hatırlıyorum '' kızlar makarna üstü mayonez yiyip + kola içiyorum bebeğe zararlı belki ama napıyım kendime engel olamıyorum'' şeklinde:) hatırlıyorum çünkü bende çok fast food yedim malesef. ve oğlum da 4270 gr doğdu. sen de çok kafaya takma bence hafif yürüyüşe başla sonrasında her şeyden ye fakat ölçülü..

Slm kızlar ben iyleştim eşimde iyi bebeğimin öksürüğü devam ediyor ama bunada şükür hepinize çok teşekkür ederim telden girdiğim için tek tek alıntı yapamadım.
Bebeği öksürenler varsa şu sıralar ceviz vermeyin boğazı daha çok gıcıştırıp tahriş ediyor belki biliyosunuzdur ama ben hatırlatayım dedim

Kızlar bebeğinize açık hava aldırıyormusunuz biz hava doğurduğundan beri heryere arabayla gidiyoruz doktorlar mutlaka açık hava almadı gerekiyor diyo ama hava çok soğuk nasıl çıkaralım

Kızlar bebeğinize açık hava aldırıyormusunuz biz hava doğurduğundan beri heryere arabayla gidiyoruz doktorlar mutlaka açık hava almadı gerekiyor diyo ama hava çok soğuk nasıl çıkaralım

canım benim öğrencilerim hep hasta
etrafımdakiler hasta
buradan okuyorum bebekler hasta
ben de bir yere çıkarmıyorum ki hasta olurlar diye

okuldan eve geldim ki benim kuzular evde kazan kaldırmışlar
uyumamışlar
sürekli mızırdanmışlar
bu arada bugün ikisinin de birer dişi çıktı( kızımın üstten, oğlumun alttan)
ikisini de giydirdim
eşimi aradım gel çocukları dışarı çıkaralım, çok sıkıldılar dedim
geldi sağ olsun
atladık bir avm ye gittik
iki saat boyunca gezdik, o kadar mutlu oldular ki anlatamam
dışarıda gezmedik ama bi dışarı havası çok iyi geldi
ikisini de uyuttum şimdi
melekler gibi uyuyorlar

bu arada kardeşimin bebeği hastalanmıştı (boğmaca türevi bir şey )
doktoru o zaman dışarıdaki pis hava bile aslında evinizdekinden temizdir
bebeğin ya da çocuğun bulunduğu bir ev her gün mutlaka yarım saat havalandırılmalıdır

bilmiyodum canım, vermeyeyim o zaman bikaç gün, ilaç da kullanıyoruz zaten...

biz de hiç çıkmıyoruz haftada bir-iki arabayla gidiliyo nereye gidilecekse...

Kızlar biz çıkıyoruz valla soğuk falan dinlemiyorum.bazen yazın sıcakda bile hastalanıyir hastalanıcağı varsa.Almanya zaten çok spğuk.iyice giydiriyorum.bir yüzü açık kalıyor.3 4 saat dışarda oluyoruz.kızəmın burnu kipkirmizi oluyor.Noel baba gibiher havaya alıştırdım ben kızlarımı.

Canım bence kafana takma bu kadar istediğin zaman verirsin kiloları veremem diye bişey yok sana bi önerim olacak duymuşsundur belki garlic tea sarımsak çayı çok iyi zayıflatıyormuş ben alıcaktım çağrı merkezi ile görüştüm emzirdiğim için uygun olmadığını söylediler biraz daha bekliyim dedim bir ayda en az 5 kg olmak üzere 13 kg veren bile olmuş bi araştır istersen hiç bi yan etkisi yok hatta bağışıklığı kuvvetlendiriyomuş dene bence hem psikoljinide rahatlatmış olursun...
Ama ben seni görmek istiyorum instagramda merak ediyorum arkadaşımmm

Bende 57 ile kaldım şimdi 60 kg yum hedefim 5 kg ama hiç bişi yapmıyorum paso yiyorum ne alıyorum nede veriyorum:)

kizlar gram vermedim..ben sezeryan oldum ustune bebegim emmedi..su an bir sey yemedigim halde aliyorum nasil basariyorum bilmiyorum..havalarda sogudu.yuruyuste yapamiyorum.))=

tecrübeli mart anneleri bana da yardımcı olur musunuz ben 25.haftadan beri çatı kemiği ağrısı çekiyorum şuan 29.haftanın içindeyim bu sefer de çatı kemiğine ek olarak kasıklarımın altıda çürümüş gibi ağrıyor yatakta dönmekte dahi zorlanıyorum sizde yaşadınız mı aynı sorunu doktor iltihap var mı diye baktı kültüre baktı yok bol bol dinlen diyor ama yaşayana da sormak lazım dedim şimdiden sağ olun....

ben de çok depresyona girdim de canım sürekli yedim durdurmadım kendimi
ilk 4 ay emzirirken iyiydi su içiyordum zayıflıyordum ama emmeyi de bırakınca ben kola çikolata abur cubur bir başladım ama kızımla uğraşmaktan kilo almadım veremedim de
taa ki okul açıldı dinlenme fırsatım oldu kg almışım
şimdi sık sık tartılıyorum ki kendime hakim olayım
bir de benim eşim yardım olsun diye yemek yapıyor ama hep pratik şeyler ve kilo aldırıcı.
ben de yorgunluktan yiyorum
bari diyorum ekmeği kesiyim
kola en azından günde 1 bardağa düşüreyim
bir yerden başlamak lazım
ne güzel sen önceki kilondan da aşağı düşmüşsün
doğumun normal miydi sezaryen mi?

dediğin çayı alıcam
ay asla koymam yeni Halimi :))
eskilerden koyarım

ben instagram'da erdeminE ile seni karıştırıyorum.
Emineerol omreymen hanginiz hanginiz ? :))

kizlar gram vermedim..ben sezeryan oldum ustune bebegim emmedi..su an bir sey yemedigim halde aliyorum nasil basariyorum bilmiyorum..havalarda sogudu.yuruyuste yapamiyorum.))=
yaşasın benim gibi biri daha var :) ben de sezaryen oldum canım
valla ben de inanamıyorum nasıl vermişler
bünye meselesi herhalde
ama benim kadar kilolu kalmış olamazsın 86 kiloyum ben KORKUNÇ ((

Geçmiş olsun canım
benim başıma gelmedi
dinlenmek her zaman iyidir
genişlemeden dolayı ağrıyordur diye bir tahmin yürüttüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…