Bir önerim daha varçok teşekkür ederim arkadaşlar yaa sizlerin tecrübelerinden faydalanmak iyi oluyor almaktan vazgeçtim o zaman bende. dediğiniz gibi polar battaniyelerle falan halledebiliriz, giydirmesi de zor olur.
rahatsızlık vermezsem eğer, ara sıra başlığınıza uğrayıp kafama takılan şeyler olduğunda tecrübelerinizden faydalanabilir miyim? :26:
Demek kayısının yarısını yedi maşallah bir dişle iyi yemiş :)
canım ya senin instagram yok mu
kızını merak ediyorum
Bizimki atom karınca evi tavaf ediyor emeklemeyerek. bence biraz uğraşabilirsin çünkü bu konuyu yeni sordum bizim fizyoterapiste , bir arkadaşımın oğlu için. cevabı şu oldu, emekleyen çocuklarda beynin iki yarısıda kullanılıyormuş. sağ ve sol el ayak koordinasyonu sağlandığı için emeklerken. ve yapılan araştırmalar emekleyen çocukların bazı konularda (matematik gibi) daha iyi olduğunu göstermiş. bu arada bizim fizyoterapist aynı zamanda Çapa tıp'ta hoca o yüzden araştırmalardan haberi var diye düşünüyorum işi gereği :):) her çocuk emekleyecek diye bir kural yok dedi ama emeklemeyen çocukların %90 'ının aslında doğru şekilde dikkati çekilip bu yönde oyunlarla çok kısa sürede emeklenebileteceğini söyledi. dene istersen oyuncaklarla dikkatini çekmeyi uzaktan. bakarsın emekler yakında:) emeklemezse de boşver. o kadar fazla araştırma var ki herkes bişey söylüyo zaten:):)
arkadaslarda solemis hic gerek yok ilk aylarda battaniyeyle gezio zaten ben simdi kullaniyorum sicak tutuyor baya guzel seneye giyer senn kuzudamerhaba arkadaşlar. 2014 mart anne adayıyım. geçen yıl sizlerin yaşamış olduğu süreçlerden geçiyorum bilirsinizve inşallah sizler gibi zamanında sağlıcakla alabilirim oğluşumu kucağıma.
bi konuda fikrinizi almak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.
bu astronot tulum kabanlardan alan olmuşmuydu hiç 0-3 ay için. kullanışlı oluyor mu acaba? aşıya falan götürürken giydirmek için almayı düşündüm ama fikirlerinize de danışmak istedim.
:) haklısın canım herkes herşeyi söylüyor fiziksel olarak çok aktif olamasak da zihinsel olarak maşallahı var oğlumun biz ne dersek tekrar ediyo ısıtıcıya gidince yürüteçle cıssssss diyo bana bakıyo:)demlik görünce cısss diyo bazen ben bile inanamıyorum herşeyi anlıyo maşşallah subhanallah... Bu aralar yerde vakit geçirmesini sağlıyım o zaman ama inan yere koyar koymaz hemen dönüyo emeklemeye çalışıyo başaramıyınca da ağlıyo çok nazlı benim oğlum:)
Bebekleriyle ilgili sağlık problemi yaşayan annelere bol sabır ve acil şifalar diliyorum.
Şulecim şimdi okudum ve çok üzüldüm.
çok geçmiş olsun.rabbim tez zamanda bebeğinin iyileştiği günleri göstersin..
herkese gunaydın
sulecım buyuk gecmıs olsun canım ıns elıf bebek cabucak saglıgına kavusur canım
ya şu çocuklar dönüverseydi herkesinki gibi ne güzel olacaktı değil mi:):) makat geliş zor. doktorunuza inanamıyorum. nasıl olurda 4. aydan sonra röntgen çekmez ya. bu çok standart bir uygulama.ultrason belli bir aya kadar görüntü veriyor. çok küçük bebeklerin kemikleri tam oluşmadığı için röntgen yapılamıyor bu nedenle röntgene en yakın olan alet olarak ultrasonu kullanıyorlar. ultrason sonuçlarında çıkan derecelerin +10 /- 10 derece yanılma payı var. çok yüksek bir yanılma payı ve sizin örneğinizde olduğu gibi yanlış çıkmışkimi doktor rahat, geçer herhalde deyip boşveriyor. biz ilk iki ay çift bez taktık. hiçbir işe yaramıyor açıkçası. taktığımız bandajın sağladığı kurbağa duruşunu çift bez ile sağlamak imkansız. bizim kızımıza bakan profesor (bu arada normalde hasta bakmıyormuş artık. bölüm başkanı ve ultrason ile kalça grafisini türkiye'de ilk yapan doktor. tesadüfen denk geldik bizim doktorun hocasıymış o baktı:) ) 2. ayda bize ayrıntılı olarak durumu bu şekilde açıkladı. çıkan sonuca göre iyimser bakarsak sorun yok ama -10 yanılma payı olarak bakarsak risk alamayız iki ay palvik bandaj takacaksınız dedi. bizde taktık tabi ki asla risk alınacak bir konu değil diye düşündük. 4. ayın sonunda röntgen çekildi ve kesin olarak %100 iyileştiği raporu verildi. zaten röntgen bu konuda tek %100 sonuç gösteren yöntemmiş.
kızım doğduğunda resmen 8 şeklinde doğdu:) şimdi gülüyorum ama o zamanlarda az ağlamadım. kalça ve bacaklar bir tarafa boyun ve kafa diğer tarafa dönüktü. içeride çok sıkışmış yazık yavrucak. kulağının arkasına kaburgam girmiş resmen 2 parmak oyuk vardı kafasındaama minikler hamur gibi. her şey düzeldi zamanla ama bir tek boynunda bir rahatsızlığı var tortikolis deniyor. çok bela bir şey. kalça probleminin en azından aleti var takıyorsun geçiyor ve hiçbir problem kalmıyor. bu belanın tek aleti sensin ve 24 saat uğraşmalısın. çocuğa işkence ile o egzersizleri yaptırmak ne kadar zor anlatamam. ilk zamanlar başını hiç çeviremiyordu sola. hep aynı tarafa bakıyordu. şimdi her hafta fizyoterapiye gidiyoruz ve tüm gün egzersiz. ağlıyor çok egzersizleri yaparken ama ne yapayım yapıyorum ağlata ağlata onun geleceği için. tamamen geçmesi en az bir yıl daha sürecek tabi ki işkencelerde sürecek kızıma ama inşallah boynundaki eğrilik hiç kalmaz ve güzel mi güzel boyunlu bir kız olur:) beterin beteri var canım, yinede halimize şükredelim. gittiğimiz çocuk fizyoterapi merkezinde öyle çocuklar görüyorum ki halime her gün şükrediyorum yinede umarım kısa sürede iyileşir kuzun , koşar oynar etrafta. geç de olsa fark edilmiş ve düzelecek ya fark edilmeseydi? büyük ameliyatlar ve acılar çekecekti ileride. alçıya alışır arkadaşının dediği gibi ama iki günde de unutur çıkınca hiç merak etme:) dediğim gibi annelere bu durumu kabullenmek bebeklerimizden daha zor geliyor. onlara hava hep hoş:):):)
Bebeğim olduktan sonra hiçbir bebeğe dayanamamaya başladım. Hepsi okadar masum ki..
2013 canım çok geçmiş olsun bebeğine. Rabbim inşallah bu kötü günleri unutturacak güzel günler yaşatır size..
benim imkansız gece iki defa 180lik süt içiyor bez aşırı dolu oluyor rahatsız oluyor uyanıyor değiştirince tekrar uykuya dalıyor
hımm pardon ben gruptasın sanmıştım:)
valla canım ben de buradan öğrendim birkaç sayfa önce bir arkadaş paylaşmış
evet yaa maşallah çok dua ettik hepimiz kabul olduBu arada sürmelinin haberini gördüm şifacım.
Ne güzel bi haber bu.
Rabbim inşallah kucağına almayı nasip etsin.
Uzuuunn ömürler versin. :)
canımm yazamadım mesajını okuduğumdan beriSağol canım Allah razı olsun.
Sağol Özge. Çok güçlü ve mutlu bir kızım var. Bana güç veriyor.
Çocuk doktorumuz ilk 40 günlükken ultrason sonucuna göre bandaj dedi sonra bu konuda uzman olan doçente yönlendirdi. Yönlendirmez olaydı onlar yanlış ult. çekmişler. Geçmişe artık dönüp yapabilecek birşey yok. EE tabi şikayet etmek hakkını aramak haricinde. Başkalarınında canını yakmasınlar. Çok şükür yukarıdada dediğim gibi mutlu bir bebeğim var. O gülünce enerji depoluyorum.
Aminnn canım hepimize inşallah
Yanlız değilsin canım. Kızımda altını açmazsam mızıldanmaya başlıyor. Pijamayı çıkarmaya başlarken daha altını açacağımı anlıyor ve uyumaya geçiyor. Bizim alt değiştirme olayımız baya meşaketli olmasına rağmen uyanmıyor
Puppa 53 kilo olmuş
edlin fotosunu gördüm sanki benimle aynı gün doğum yapan o değil
Daha başka kişiler de gördüm nick hatırlamıyorum ama instagram'da
benimse instagram'da ne kendimin ne de kızımla fotom yok farkettiyseniz
çünkü korkunç haldeyim
balıketli bir insandım evlenmeden önce 168 boy 63 kilo
normal görünüyordum
Eşim yüzünden 10 kg aldım ye ye ye
73 oldum hamile kalmak istedim kilo vermeye çalıştım olmadı
hamile olunca mide bulantısı olur 3-5 veririm doğum sonrası da emzirme bebekle uğraşır nasıl olsa veririm dedim
ama hamileliğimde bir gram bile vermediğim gibi 23 kg aldım
Son haftalar doktorun verdiği tansiyon ilacı
aşırı ödem ben ve bebeğimde
kızım 4200 doğdu
zavallım o da benim gibi şişmiş
doğum sonrası korkunç ödem 2 hafta sürdü
hala ayaklarım 1 numara büyük
ilk bir hafta 13 kg gitti ondan sonra da hiç veremedim
4 ay emdi
10 ayda da 3 kg daha almışım
86 kg ile geziyorum
kendimi tanıyamıyorum
eski hiçbir kıyafetim olmuyor
işe gidiyorum mecbur birşeyler aldım
hiçbiri yakışmıyor
(((
Kızlar bebeğinize açık hava aldırıyormusunuz biz hava doğurduğundan beri heryere arabayla gidiyoruz doktorlar mutlaka açık hava almadı gerekiyor diyo ama hava çok soğuk nasıl çıkaralım
Slm kızlar ben iyleştim eşimde iyi bebeğimin öksürüğü devam ediyor ama bunada şükür hepinize çok teşekkür ederim telden girdiğim için tek tek alıntı yapamadım.
Bebeği öksürenler varsa şu sıralar ceviz vermeyin boğazı daha çok gıcıştırıp tahriş ediyor belki biliyosunuzdur ama ben hatırlatayım dedim
Kızlar bebeğinize açık hava aldırıyormusunuz biz hava doğurduğundan beri heryere arabayla gidiyoruz doktorlar mutlaka açık hava almadı gerekiyor diyo ama hava çok soğuk nasıl çıkaralım
Canım bence kafana takma bu kadar istediğin zaman verirsin kiloları veremem diye bişey yok sana bi önerim olacak duymuşsundur belki garlic tea sarımsak çayı çok iyi zayıflatıyormuş ben alıcaktım çağrı merkezi ile görüştüm emzirdiğim için uygun olmadığını söylediler biraz daha bekliyim dedim bir ayda en az 5 kg olmak üzere 13 kg veren bile olmuş bi araştır istersen hiç bi yan etkisi yok hatta bağışıklığı kuvvetlendiriyomuş dene bence hem psikoljinide rahatlatmış olursun...Puppa 53 kilo olmuş
edlin fotosunu gördüm sanki benimle aynı gün doğum yapan o değil
Daha başka kişiler de gördüm nick hatırlamıyorum ama instagram'da
benimse instagram'da ne kendimin ne de kızımla fotom yok farkettiyseniz
çünkü korkunç haldeyim
balıketli bir insandım evlenmeden önce 168 boy 63 kilo
normal görünüyordum
Eşim yüzünden 10 kg aldım ye ye ye
73 oldum hamile kalmak istedim kilo vermeye çalıştım olmadı
hamile olunca mide bulantısı olur 3-5 veririm doğum sonrası da emzirme bebekle uğraşır nasıl olsa veririm dedim
ama hamileliğimde bir gram bile vermediğim gibi 23 kg aldım
Son haftalar doktorun verdiği tansiyon ilacı
aşırı ödem ben ve bebeğimde
kızım 4200 doğdu
zavallım o da benim gibi şişmiş
doğum sonrası korkunç ödem 2 hafta sürdü
hala ayaklarım 1 numara büyük
ilk bir hafta 13 kg gitti ondan sonra da hiç veremedim
4 ay emdi
10 ayda da 3 kg daha almışım
86 kg ile geziyorum
kendimi tanıyamıyorum
eski hiçbir kıyafetim olmuyor
işe gidiyorum mecbur birşeyler aldım
hiçbiri yakışmıyor
(((
canım instagramda takipleşiyoruz seninle... ben 61 le hamile kaldım sonrasında yaklaşık 23 kilo aldım. 2 ay içinde 61dim fakat gerçekten hiç birşey yiyemiyordum hem lohusalık depresyonu hem de oğlumun hareketliliğinden! süt olsun diye sırf su içiyordum. sonra ise yavaş yavaş 55 e indim boyum 1.70. hala doğru düzgün yemek yiyemiyorum hele en cok sevdiğim kahvaltı faslım jet gibi geçiyor oğlumu doyurmam sonra huysuzlanması acele acele yemek yemem falan bu hale getirdi beni. emziriyorum ayrıca. önceden canımın istediği zararlı şeyler fast food gibi artık hiç istemiyor. ki hamileyken ne yerdim hatta senin yazılarını hatırlıyorum '' kızlar makarna üstü mayonez yiyip + kola içiyorum bebeğe zararlı belki ama napıyım kendime engel olamıyorum'' şeklinde:) hatırlıyorum çünkü bende çok fast food yedim malesef. ve oğlum da 4270 gr doğdu. sen de çok kafaya takma bence hafif yürüyüşe başla sonrasında her şeyden ye fakat ölçülü..
ben de çok depresyona girdim de canım sürekli yedim durdurmadım kendimicanım instagramda takipleşiyoruz seninle... ben 61 le hamile kaldım sonrasında yaklaşık 23 kilo aldım. 2 ay içinde 61dim fakat gerçekten hiç birşey yiyemiyordum hem lohusalık depresyonu hem de oğlumun hareketliliğinden! süt olsun diye sırf su içiyordum. sonra ise yavaş yavaş 55 e indim boyum 1.70. hala doğru düzgün yemek yiyemiyorum hele en cok sevdiğim kahvaltı faslım jet gibi geçiyor oğlumu doyurmam sonra huysuzlanması acele acele yemek yemem falan bu hale getirdi beni. emziriyorum ayrıca. önceden canımın istediği zararlı şeyler fast food gibi artık hiç istemiyor. ki hamileyken ne yerdim hatta senin yazılarını hatırlıyorum '' kızlar makarna üstü mayonez yiyip + kola içiyorum bebeğe zararlı belki ama napıyım kendime engel olamıyorum'' şeklinde:) hatırlıyorum çünkü bende çok fast food yedim malesef. ve oğlum da 4270 gr doğdu. sen de çok kafaya takma bence hafif yürüyüşe başla sonrasında her şeyden ye fakat ölçülü..
Canım bence kafana takma bu kadar istediğin zaman verirsin kiloları veremem diye bişey yok sana bi önerim olacak duymuşsundur belki garlic tea sarımsak çayı çok iyi zayıflatıyormuş ben alıcaktım çağrı merkezi ile görüştüm emzirdiğim için uygun olmadığını söylediler biraz daha bekliyim dedim bir ayda en az 5 kg olmak üzere 13 kg veren bile olmuş bi araştır istersen hiç bi yan etkisi yok hatta bağışıklığı kuvvetlendiriyomuş dene bence hem psikoljinide rahatlatmış olursun...
Ama ben seni görmek istiyorum instagramda merak ediyorum arkadaşımmm
Bende 57 ile kaldım şimdi 60 kg yum hedefim 5 kg ama hiç bişi yapmıyorum paso yiyorum ne alıyorum nede veriyorum:)
yaşasın benim gibi biri daha var :) ben de sezaryen oldum canımkizlar gram vermedim..ben sezeryan oldum ustune bebegim emmedi..su an bir sey yemedigim halde aliyorum nasil basariyorum bilmiyorum..havalarda sogudu.yuruyuste yapamiyorum.))=
Geçmiş olsun canımtecrübeli mart anneleri bana da yardımcı olur musunuz ben 25.haftadan beri çatı kemiği ağrısı çekiyorum şuan 29.haftanın içindeyim bu sefer de çatı kemiğine ek olarak kasıklarımın altıda çürümüş gibi ağrıyor yatakta dönmekte dahi zorlanıyorum sizde yaşadınız mı aynı sorunu doktor iltihap var mı diye baktı kültüre baktı yok bol bol dinlen diyor ama yaşayana da sormak lazım dedim şimdiden sağ olun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?