2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
peki hanımlar elektirikli emzirme pompası hakkında tecrübeniz var mı?
ben kpss ye hazırlanıyorum.
doğumumda annem gelecek ve temmuza kadar kalacak bana yardımcı olmak için.
ilk bir aydan sonra günde 3 4 saatliğine kütüphaneye gitmeyi planlıyorum(sabah erkenden gidip öğlen gelecek şekilde).
haliyle elektrikli pompaya ihtiyacım olacak.
kullanan ve memnun olanlarınız hangi marka almalıyım sizce?

ben o süsli ahşap sallanan beşiklerden almıştım işte canı, 5 buçuk ay yatırabildim, dönmeye başlayınca sığamıyo onlara ve uyanıyo mecbur 5 buçuk aydan sonra kendi odasına büyüyen karyolasına geçirdik biz, beşikteyken de sallanma özelliğini hiç kullanmadım ben alışmasın diye,alışsaydı karyolasına geçirmek zor olurdu heralde...
çanta konusunda da gerçekten çok gerekli bişey değil tabi büyük herhangi bi çanta işini görür ama beğendiğin çantalar da çok güzeller bu sadece bayıracağın bütçeyle ve tercihle alakalı, sorun olmuyosa alabilirsin tabi de ben bu tutara kendime büyük bi çanta almayı tercih ederim bende daha şık durur hem de aynı işe yarar... araba da acil bişey değil tabi ama dışarı ne sıklıkta çıktığınla alakalı, doğumdan sonra gerektiğinde de alınabilir...

pompa çok önemli, mutlaka doğumdan önce al, bizde bi göğsü tutmama sorunu oldu doğduğundan itibaren doktor tavsiyesiyle o tutmadığı göğsü sağıp anne memesini bıraktırmayan biberonla veriyodum diğerini emiyodu, tabi emmediğini de ara ara deniyodum ki alışır belki diye bi süre sonra alıştı... ve pompan olduğunda dışarı çıkman gerektiğinde bebeğini sağıp bırakabiliyosun, önemli yani... ben kendim almadım medela vardı bi yakınımda onu kullandım, çalışıyoken memnundum ama bi süre sonra bozuldu ve kalıcı olarak tamir edemediler, biraz araştırdığımda tüm modeller aynı arızayı veriyomuş sanırım birden fazla kişinin kullanımını engellemek çok satmak için garanti süresi sonunda bozulacak şekilde özellikle yapıyolar ve yine yeniyi satmak için kalıcı bişekilde tamir etmiyolar... o yüzden medelayı tavsiye edemeyeceğim ama kullandığım süre içinde sorun yoktu, diğer markaları da bilemeyeceğim... çok sık kullanacaksan çalışıyosan falan iyi bi marka pahalı bi ürün al derim, ama ara sıra bebeğini bırakırken kullanacaksan herhangi bi ürün de işini görür...

çok teşekkür ederim yenikullanıcı
şimdi üst üste tecrübeli anneler gerek yok çantaya deyince benim kafam karıştı :44:
ne yapsam bilemedim :26:
bunu biraz daha düşünüp karar vereceğim.
bebek arabası içinse çok acelem yok,doğuncada alırım.
beşiği bende sallamadan alıştırayım o zaman.daha mantıklı.
göğüs pompasında medeladan hep şikayet duyuyorum yani forumda eski konulara baktım herkes gürültülü,az çekiyor,çabuk bozuluyor tarzı yorumlar yapmış.
şuan en övülen avent gibi.
çalışmıyorum ama kpss ye hazırlanıyorum.
sınava bebeğim 3 aylıkken gireceğim haliyle annem bebeğime bakarken ders çalışmam için lazım olacak,
çalışmaya başlayıncada lazım olacak.
almam şart yani

Pisik olmaya basladiginda sebamed kati sabunla elimi hafif sabuna surup kopurtmeden poposunu yikiyorum iyice kuruluyorum burada bir arkadas soylemisti hametan krem onu kullaniyorum bir sonraki alt degistirmeye kadar geciyor...
Gogus pompasi gercekten lazim hatta hastaneye goturmelisin her ihtimale karsi...ben avent elektrikli pompa kullandim bir sure hiz ayarliydi sonra hizinin yeterli olmadigini gordum ablamda daha oncede baska biri kullanmis eski model elektrikli pompa ki markasi ne onuda bilmiyorum onu kullandim avent vs.yaninda hic kaldi o pompa resmen damarlarimdan sutu cekti aldi...eski mak.daha guclu bir arastir istersen...

markasını öğrenemz misin canım?
ya da bi fotosunu eklesen? :44:

hamimlar birazda bebeklerimizin dil gelisiminden konusalim mi? ne durumda bebislerimizbnm oglum 9 bucuk aylik. baba dede mama emmmm diyor suan icin. ozellikle ac sa mam mam mam die dolaniyor yanagimi isiriyor. gel die elimi uzatinca ellerini uzatiyor. hayirdan anlamiyoruz daha yada bay bay yapamiyoruz

benim kızım da 9 buçuk aylık, 6 mart doğumlu,
anne,dede, meme falan diyo, kısa bir-iki hecelik sesleri ya da kelimeleri üstüste ona söyletmek için tekrarlayınca o anlık söyleyebiliyo ama o anlık taklit ediyo aklında kalıp sonraları söyleyemiyo... o kadar söyletmeye çalışmamıza rağmen baba demiyo :) bay bay yapmıyo benim kızım da her sabah babasına yaptırmama rağmen, solak olucak sanırım ondan yapmıyo gibi düşünüyorum, biçok şeyde sol eli kullanıyo çünkü...açıktığında koltuğu falan ısırmaya ıslamaya başlıyo bizimki :) susayınca hüpletme sesi çıkarıyo içine çekerek o zaman suyunu veriyorum... ellerini uzatınca gitmek istiyosa gidiyo elini uzatan kişiye, annesinden kimseye gitmiyo ama çok mutlu oluyorum :) ve ben elimi uzatırsam kimde olursa olsun bana gelmek istiyo... hayırdan ve cısdan anlıyo gibime geliyo bizimki muzur bişey yaparken yada yasak biyere giderken seslendiğimde bakıyo hayır cıs falan dersem anlar gibi bakıyo duruyo falan... oyuncaklarıyla daha anlayarak amacına uygun oynamaya başladı biraz biraz... müzikli bişeyde eğer isterse aşağı yukarı sallanır gibi zıplıyo ayakta, ben oynadığını düşünüyorum, ona da aktivite masasında oynarken alıştı, basıyo bişeylere müzik başlayınca oynuyo öyle,bazen tvdaki bi müzikte de yapmaya başladı... bazen el çırpıyo...

kayınvalidemlerin evi bizim için tehlikeli olmaya başladı
ev triblex, merdivenlerden düşerler korkusuyla yavruları salona hapsetmiştik
kendi evimize geçiyoruz, giderken babanne ve dedemizi de götürüyoruz
evimizde tadilat var şu anda
yerler laminant parkeydi
ancak mutfak ve holde laminant yoktu
oraları yaptıralım derken tüm evi yaptırmaya karar verdik
zaten öncekinin rengini beğenmiyordum
şimdi her yer krem oldu
çok güzel oldu
rabbim ağız tadıyla oturmayı nasip etsin
tüm gün yerde yavrularım
her şey onlar için, üşümesinler

markasını öğrenemz misin canım?
ya da bi fotosunu eklesen? :44:

Ablama geri verdim o da aldigi kisiye verdi yalniz ucuna takilan biberon nuk tu...makina kismi sariydi....hic markasina bakmak aklima gelmedi...kucuk bir detay ilk zamanlar daha yavas calisan bir makinayla sag sutunu cunku cok hassas olacak goguslerin hatta korkutmak gibi olmasin sadece tecrube gogus uclarin yara olabilir....mustela kremi tavsiye ederim emzirirken silmene gerek yok hastane cantana mutlaka koy...hatta dogumdan birkac zaman once sur uclarin hassasligi gitsin....

oğlum sürekli kızımın saçını çekiyor
kızım da ağlıyor
anlatıyorum ama anlayacak durumda da değiller ki

oğlum 21 mart doğumlu ve bronşit oldu sizce nasıl geçirebilirim buhar kullanıyorum sürekli ona ve nasıl dışarı çıkarsam hemen hasta oluyor

iyi günlerde oturun canım, pıtıtr pıtır koştursun ikizler...

ankarada oturan arkadaşlar belki biliyorsunuzdur
belki daha önce de söylemiş olabilirim ama demeden geçemeyeceğim
kızılaydaki avm de chicconun outleti var
ve gerçekten çok uygun ürünler var
pijama takımları 20 lira
harika montlar var 60 lira
pijama altları 7 lira
mutlaka uğrayın, ünmüzdeki kışın ürünlerini alın

malum bende iki tane yavru olunca
9 aydır sürekli kıyafet alırken buluyorum kendimi
sürekli aylarından büyük kıyafet almama rağmen
al al bitiremiyorum
bir de sürekli krem , beyaz, sarı , kırmızı alıyorum ki ikisine de giydireyim
hem kaliteli hem ucuz hem pamuk olsun derken indirim mağazaları kurtarıcım oluyor

oğlum 21 mart doğumlu ve bronşit oldu sizce nasıl geçirebilirim buhar kullanıyorum sürekli ona ve nasıl dışarı çıkarsam hemen hasta oluyor
Allah sifa versin arkadsim ins cabucak atlatirsiniz. napilmasi gerektigiyle ilgili pek bilgim yok

geçmiş olsun canım, doktrun ve ilaçlarının dışında bi tavsiye istiyosun sanırım, çünkü bronşit ciddi bişey, ilaçları ı mutlaka düzenli kullan öncelikle,
ben kendim çocukuluğumda sık sık bronşit olan bi çocuktum ve böyle kolay hastalan çocuklara biraz daha dikkat edilmesi gerekiyo, üşütme-terletme, ıhlamur gibi sıcak içecekler ver, soğuk bişey zaten vermiyosundur daha bebek, pekmez veriyosundur zaten, bana doktor epeyce büyüyene kadar hep içlik giydirtmişti ekim kasım gibi başlar nisan mayısa kadar giydirirdi annem...

Papatya benimde oğlum sürekli saçlarımı çekiyor artık okadar canım acıyoki fırsatını bulsa sallanacak saçlarımda birde saçlarımı tutumu hem çekiyor hem ağzına götürüyo naaşdan vazgeçiremiyorum saçlarımı keStirdim yine olmadı durum fena korkuyorum. Yutacak diye ama galiba yutmuşlar altını açtığımda saç gördüm çok zor

Bu arada oğlum çok hareketli maşallah hiç durmuyo bazen sinirimden oturup ağlayasın geliyo oyuncak falan anlamıyo geliyo dibime ağlıyor beni al diye hep kucağımda şimdi sor yemek yapmayı biliyodur ilk başlarda usluydu şimdi nooldu anlamadım Allah hepimize yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…